|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: offtopowe zapuszczanie XI Wizaż uczy, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
Cytat:
ja się zgłosiiłam, fajnie by było barć w nim udział i może nie musiałabym kupować tuszu (a musze to zrobić jak najszybciej) i kilka zł bym zaoszczedziła wiadomo na co
|
|
|
|
|
#4322 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: offtopowe zapuszczanie XI Wizaż uczy, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
W pełni się zgadzam, branie pigułek nie jest obojętne dla naszego zdrowia, chociażby wątroba i układ krążenia na tym ucierpą
|
|
|
|
#4323 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4324 |
|
Zakorzenienie
|
ja się w 100% zgadzam z kasiamajo tabletki anty bardzo zle wyplywaja na uklad krazenia moga powodowac niej wiecej zakrzepice
a bylam u orto i orto wymienila mi gumkę sciagającą i heszcze na bank 3 tyg z aparatem pochodze a co dalej dowiemy się za 3 tyg
|
|
|
|
#4325 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powoduja zakrzepice tylko jak ma sie klopot z krzepliwoscia krwi. Dlatego tak wazny jest wywiad i skierowanie na badania. Edytowane przez n0emi Czas edycji: 2010-02-02 o 20:00 |
|
|
|
|
#4327 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczęta
, czy kupowałyście kiedyś coś ze sklepu internetowego Joanny???Jakaś nieteges jestem. Nie mogę tam znaleźć cennika kosztów wysyłki.
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli ktoś nie ma skłonności, to nic takiego się nie stanie. Ja mam, dlatego stosuję plastry. No i u mnie leczenie hormonalne było konieczne, bo potrzebowałam jak najszybszego efektu.
Wcześniej brałam 2,5 miesiąca tabletki i dostałam wtedy zapalenia żył, nieciekawa sprawa, poszłam do chirurga szczękowego, bo zanim dostałabym się do zwykłego, pewnie byłoby kiepsko (ten chirurg to mój szwagier). Dostałam 10 zastrzyków w brzuch, bolało jak cholera Teraz stosuję plastry już więcej jak rok i nic złego się nie dzieje, żylak się nie powiększa i nie przytyłam mocno, aczkolwiek trochę mi przybyło i między innymi z tych względów chciałabym odstawić, ale po wcześniejszych badaniach hormonalnych (o ile jakiś ginekolog mi przepisze, bo do endokrynologa na ten rok już nie ma miejsc).
|
|
|
|
#4330 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do hormonów też nie jestem przekonana. Dla mnie wszystko co nienaturalne to zło
Nie jestem specjalistą, nie znam się ani nic - ale np. moja sąsiadka urodziła dziecko jak miała 19 lat, i potem była na pigułkach z 7 lat - teraz już w ciąże nie może zajść. Niby pewnie każdy może powiedzieć, że przecież hormony nie mają wpływu na to i jakieś tam udowodnienia..., ale jak dla mnie to tam na pewno coś jednak ma jedno z drugim wspólnego.Zresztą, gumki nie są złe. Da się wytrzymać, może nie dają takiej swobody jak anty, ale i tak żadna metoda nie jest skuteczna w 100% - kolegi kolega miał taką wpadkę z dziewczyną - brała tabletki od kilku lat i zalicza się do tych "szczęśliwych" dziewczyn, które zaszły w ciążę mimo to.A jak ktoś ma problemy z hormonami... nie wiem pojęcia nie mam, ale nie chciałabym się znaleźć w takiej sytuacji, bo jakoś nie wyobrażam sobie brać hormonów. A ja jeszcze przerwę z 15 minutek będę mieć i wracam do całeczek...
Edytowane przez saming Czas edycji: 2010-02-02 o 20:02 |
|
|
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z czego wiem koszty wysylki dali w dziale promocje |
|
|
|
|
#4333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze mozna dodac, ze przy braniu antybiotyku dzialanie tabletek jest oslabione. Ale jest to poki co najlepsza metoda antykoncepcji. A stosunek z gumka lub bez przynajmniej dla mnie i TŻ jest nieporownywalna
Edytowane przez n0emi Czas edycji: 2010-02-02 o 20:12 |
|
|
|
|
#4334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi sie i tak przedluzylo leczenie ale co tam moge chodzi i 2 miesiace dluzej zeby tylko nic mi ie nie poprzestawialo po sciagneiciu bo wtedy by byla masakra |
|
|
|
|
#4335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeszcze, zeby bylo jasniej wkleje plusy i minusy: Hormonalne środki antykoncepcyjne mogą wywoływać u kobiet:
|
|
|
|
|
#4336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem wiem że są takie sytuacje aczkolwiek to przedłużenie nie jest raczej ze wzgledu naciagania bo np dzisiaj bylam u ie na bezplatnej wizycie, bo jak wspomnialam bylo juz wszytko ok ajuz mialam wycisk brany pod retencyjny i neistety ale zrobila mi sie szpara (podejrzewam ze juz retencyjny byl gotowy, ale orto nic na ten temat nie wspomniala nawet) i chce zniwelowac to ![]() ![]() ![]() ale z tym przedluzaniem masz racje, bardzo czesto tak się zdarza |
|
|
|
|
#4337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taki temat i mi sie przypomnialo, co kiedys slyszalam
|
|
|
|
|
#4338 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przed chcę zbadać żyły, bo często puchną mi nogi i mam pare pajączków
|
|
|
|
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
Saming o matko chcialam w ogole co innego odpisac, a pokrecilo mi sie
![]() Z ta bezplodnioscia to zaden naukowiec tego nie potwierdzil. Ponoc wlasnie jest odwrotnie - bezplodnosci nie powoduja. Ale to trzeba byloby dokladnie doczytac. Wystarczy nawet wpisac w google, bo niestety wiele kobiet w to uwierzylo i boja sie o swoja plodnosc. Ktos powiedzial, ktos dopowiedzial i ktos uwierzyl
Edytowane przez n0emi Czas edycji: 2010-02-02 o 20:28 |
|
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
ja co jestem prawie ze pewna to to że bardzo często zdarzają się ciąże bliźniacze u kobiet biorących tabletki anty
|
|
|
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
Ja odstawilam tylko dlatego, ze mialam mniejsza ochote
Pewnie zle dobrane tabletki....Bo musze sie przyznac, ze ginka nie skierowala mnie na badania, tylko przeprowadzila wywiad http://www.kobieta.pl/zdrowie/medycy...izac-plodnosc/---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- O tym tez slyszalam, ale nie doczytywalam sie i nie wiem czy jest to gdziekolwiek potwierdzone. Edytowane przez n0emi Czas edycji: 2010-02-02 o 20:34 |
|
|
|
#4343 |
|
Zakorzenienie
|
Tak żeście mnie postraszyły że zastanawiam się nad odstawieniem tabletek... A biorę od ponad 3 lat
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4345 |
|
Zakorzenienie
|
idę umyć się dzisiaj pomęczę włosy żelem, dawno go nie nakladałam i jestem ciekawa jaki bedzie efekt, kiedyś był zadowalający
![]() a chce go zobaczyć przed pojściem spać
|
|
|
|
#4346 | |
|
Zakorzenienie
|
Mnie ostatnio kuzynka namawiała do łykania tabletek, bo ona juz wieku 17 lat łykała.
Ginekolodzy sa niepoważni przepisując tabletki bez badań, takie jest moje zdanie.
|
|
|
|
#4347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Albo dzialaja w mysl zasady, nigdy sie nic nie stalo moim pacjentom to i temu sie nic nie stanie! |
|
|
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4349 |
|
Zakorzenienie
|
noemi, ja tam nie wiem. Nie znam się. Ale dla mnie dziwnym jest, że zdrowa dziewczyna która urodziła dziecko i naprawdę wszystkie badania miała okej - po odstawieniu tabletek nagle nie może zajść w ciążę - bezpłodna to nie jest.
Wiadomo, że różnie się zdarza, różne rzeczy mogą mieć wpływ na to - ale skąd wiadomo, że w 100% na pewno nie hormony? Dla mnie to pierwszy podejrzany bo to on najbardziej ingeruje w tą strefę. Dla mnie tabletki anty to zło i tyle Mooooże kiedyś się przekonam, ale rok temu dość intensywnie zgłębiłam temat i jestem na nie jednak.
|
#4350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie wiem czy wiesz, ale wlasnie bezplodnosci jest leczona hormonami ![]() Czasem warto zaglebic sie w temat bo ludzie (czasem nawet lekarze) podaja bledne informacje. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:15.

nawet bez gry wstępnej

akurat teraz, gdy niedługo mam zacząć łykać pigułki...
)
, czy kupowałyście kiedyś coś ze sklepu internetowego Joanny???
- 82
15.04.2013
Nie jestem specjalistą, nie znam się ani nic - ale np. moja sąsiadka urodziła dziecko jak miała 19 lat, i potem była na pigułkach z 7 lat - teraz już w ciąże nie może zajść. Niby pewnie każdy może powiedzieć, że przecież hormony nie mają wpływu na to i jakieś tam udowodnienia..., ale jak dla mnie to tam na pewno coś jednak ma jedno z drugim wspólnego.