offtopowe zapuszczanie XI Wizaż uczy, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-02, 19:24   #4321
malina19
Zakorzenienie

Dot.: offtopowe zapuszczanie XI Wizaż uczy, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi

Cytat:
Napisane przez Aniaaa PlayMate Pokaż wiadomość
Strasznie tu dziś cicho, saming to ja miałam jeszcze lepszą akcje... Ściągnełam 6 letniej kuzynce "madagaskar 2". I nagrałam jej na płyte święcie przekonana że ściągnełam tą bajke. Kiedy przyszedł dzień seansu dla młodszego kuzynostwa to zamarłam. Odpaliłam płyte a tu...jazda nawet bez gry wstępnej dobrze że babcia tego nie widziała bo już by było kazanie pt. "w internacie siedzi diabeł"
: hahaha::h ahaha:

Cytat:
Napisane przez Aniaaa PlayMate Pokaż wiadomość
bierzecie udział w testowaniu tego tuszu?
ja się zgłosiiłam, fajnie by było barć w nim udział i może nie musiałabym kupować tuszu (a musze to zrobić jak najszybciej) i kilka zł bym zaoszczedziła wiadomo na co
malina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 19:27   #4322
201607180946
Konto usunięte

Dot.: offtopowe zapuszczanie XI Wizaż uczy, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi

Cytat:
Napisane przez asiulka123 Pokaż wiadomość
Boję się, że taka kuracja w przyszłości może przynieść nienajlepsze skutki Czytałam kiedyś artykuł, w którym pan ginekolog powiedział, że w życiu nie przepisałby swojej żonie antykoncepcji hormonalnej. Mówi samo przez się.
W pełni się zgadzam, branie pigułek nie jest obojętne dla naszego zdrowia, chociażby wątroba i układ krążenia na tym ucierpą
201607180946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 19:39   #4323
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiamajo Pokaż wiadomość
W pełni się zgadzam, branie pigułek nie jest obojętne dla naszego zdrowia, chociażby wątroba i układ krążenia na tym ucierpą
dołuj mnie dołuj akurat teraz, gdy niedługo mam zacząć łykać pigułki...

ale opchałam się orzechami i wciąż nie mogę przestać ich jeść
Bejjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 19:43   #4324
malina19
Zakorzenienie

ja się w 100% zgadzam z kasiamajo tabletki anty bardzo zle wyplywaja na uklad krazenia moga powodowac niej wiecej zakrzepice

a bylam u orto i orto wymienila mi gumkę sciagającą i heszcze na bank 3 tyg z aparatem pochodze a co dalej dowiemy się za 3 tyg
Stary 2010-02-02, 19:50   #4325
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malina19 Pokaż wiadomość
ja się w 100% zgadzam z kasiamajo tabletki anty bardzo zle wyplywaja na uklad krazenia moga powodowac niej wiecej zakrzepice
mogą, ale nie muszą-każdy lek ma jakieś*skutki uboczne. choć ja zamierzam skonsultować się z flebologiem (tak w razie czego )
Stary 2010-02-02, 19:58   #4326
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiamajo Pokaż wiadomość
No to tak samo mozna powiedziec o innych tabletkach np antybiotykach. A jednak ludzie biora zeby sie wyleczyc. Tak samo samo leczenie hormonami, bo czegos jest za malo albo za duzo w organizmie - jednak popieram.
A powoduja zakrzepice tylko jak ma sie klopot z krzepliwoscia krwi. Dlatego tak wazny jest wywiad i skierowanie na badania.

Edytowane przez n0emi
Czas edycji: 2010-02-02 o 20:00
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 19:59   #4327
malina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bejjka Pokaż wiadomość
mogą, ale nie muszą-każdy lek ma jakieś*skutki uboczne. choć ja zamierzam skonsultować się z flebologiem (tak w razie czego )
no tak bo akzdy lek mozne ma kazdego troszke inaczej dzialac np taka penicilina ja na obojetnie jaka czy to pochodna czy tez nie mam uczulenie
Stary 2010-02-02, 20:00   #4328
kocurzyca
Zakorzenienie

Dziewczęta, czy kupowałyście kiedyś coś ze sklepu internetowego Joanny???
Jakaś nieteges jestem. Nie mogę tam znaleźć cennika kosztów wysyłki.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 20:00   #4329
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Jeśli ktoś nie ma skłonności, to nic takiego się nie stanie. Ja mam, dlatego stosuję plastry. No i u mnie leczenie hormonalne było konieczne, bo potrzebowałam jak najszybszego efektu.
Wcześniej brałam 2,5 miesiąca tabletki i dostałam wtedy zapalenia żył, nieciekawa sprawa, poszłam do chirurga szczękowego, bo zanim dostałabym się do zwykłego, pewnie byłoby kiepsko (ten chirurg to mój szwagier). Dostałam 10 zastrzyków w brzuch, bolało jak cholera Teraz stosuję plastry już więcej jak rok i nic złego się nie dzieje, żylak się nie powiększa i nie przytyłam mocno, aczkolwiek trochę mi przybyło i między innymi z tych względów chciałabym odstawić, ale po wcześniejszych badaniach hormonalnych (o ile jakiś ginekolog mi przepisze, bo do endokrynologa na ten rok już nie ma miejsc).

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 20:01   #4330
saming
Zakorzenienie

Ja do hormonów też nie jestem przekonana. Dla mnie wszystko co nienaturalne to zło Nie jestem specjalistą, nie znam się ani nic - ale np. moja sąsiadka urodziła dziecko jak miała 19 lat, i potem była na pigułkach z 7 lat - teraz już w ciąże nie może zajść. Niby pewnie każdy może powiedzieć, że przecież hormony nie mają wpływu na to i jakieś tam udowodnienia..., ale jak dla mnie to tam na pewno coś jednak ma jedno z drugim wspólnego.

Zresztą, gumki nie są złe. Da się wytrzymać, może nie dają takiej swobody jak anty, ale i tak żadna metoda nie jest skuteczna w 100% - kolegi kolega miał taką wpadkę z dziewczyną - brała tabletki od kilku lat i zalicza się do tych "szczęśliwych" dziewczyn, które zaszły w ciążę mimo to.

A jak ktoś ma problemy z hormonami... nie wiem pojęcia nie mam, ale nie chciałabym się znaleźć w takiej sytuacji, bo jakoś nie wyobrażam sobie brać hormonów.

A ja jeszcze przerwę z 15 minutek będę mieć i wracam do całeczek...

Edytowane przez saming
Czas edycji: 2010-02-02 o 20:02
saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 20:01   #4331
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
a bylam u orto i orto wymienila mi gumkę sciagającą i heszcze na bank 3 tyg z aparatem pochodze a co dalej dowiemy się za 3 tyg
coraz czesciej slysze o przypadkach, gdzie trzeba przedluzac leczenie...
Stary 2010-02-02, 20:01   #4332
malina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Dziewczęta, czy kupowałyście kiedyś coś ze sklepu internetowego Joanny???
Jakaś nieteges jestem. Nie mogę tam znaleźć cennika kosztów wysyłki.
ja kiedys chcialam zamowic ale sie rozmyslilam wlasnie z tego powodu, i jakos zrobilam sobie zapas w sklepach stacjonarnych
ale z czego wiem koszty wysylki dali w dziale promocje
Stary 2010-02-02, 20:05   #4333
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość
Ja do hormonów też nie jestem przekonana. Dla mnie wszystko co nienaturalne to zło Nie jestem specjalistą, nie znam się ani nic - ale np. moja sąsiadka urodziła dziecko jak miała 19 lat, i potem była na pigułkach z 7 lat - teraz już w ciąże nie może zajść. Niby pewnie każdy może powiedzieć, że przecież hormony nie mają wpływu na to i jakieś tam udowodnienia..., ale jak dla mnie to tam na pewno coś jednak ma jedno z drugim wspólnego.

Zresztą, gumki nie są złe. Da się wytrzymać, może nie dają takiej swobody jak anty, ale i tak żadna metoda nie jest skuteczna w 100% - kolegi kolega miał taką wpadkę z dziewczyną - brała tabletki od kilku lat i zalicza się do tych "szczęśliwych" dziewczyn, które zaszły w ciążę mimo to.

A jak ktoś ma problemy z hormonami... nie wiem pojęcia nie mam, ale nie chciałabym się znaleźć w takiej sytuacji, bo jakoś nie wyobrażam sobie brać hormonów.

Wpadki z tabletek sa najczesciej wtedy, gdy dziewczyna nie przestrzega stalej pory brania tabletek. Albo w skutek uboczny i nieswiadomie pozbyla sie ich z organizmu ( biegunka, wymioty). Druga nieskutecznoscia jest to, ze lekarz czasem przepisze zle tabletki, gdzie tych hormonow jest za duzo lub za malo. No i wtedy dochodzi do jajeczkowanie. I wlasnie to znajduje sie w tym procencie wpadek
Jeszcze mozna dodac, ze przy braniu antybiotyku dzialanie tabletek jest oslabione.
Ale jest to poki co najlepsza metoda antykoncepcji.
A stosunek z gumka lub bez przynajmniej dla mnie i TŻ jest nieporownywalna

Edytowane przez n0emi
Czas edycji: 2010-02-02 o 20:12
Stary 2010-02-02, 20:05   #4334
malina19
Zakorzenienie

Cytat:

tak mi sie wydaje że tabletki anty w organizmie są wiazane z białkami i tym sposobem są transportowane po organizmie, ale niestety polączenie to jest słabe przez co bardzo szybko są wypierane przez inne leki z tego połączenia (np w chorobie przy antybiotykoterapii) i to dlatego jest kilka takich szczesliwych par

Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość
coraz czesciej slysze o przypadkach, gdzie trzeba przedluzac leczenie...
mi sie i tak przedluzylo leczenie ale co tam moge chodzi i 2 miesiace dluzej zeby tylko nic mi ie nie poprzestawialo po sciagneiciu bo wtedy by byla masakra
Stary 2010-02-02, 20:14   #4335
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
mi sie i tak przedluzylo leczenie ale co tam moge chodzi i 2 miesiace dluzej zeby tylko nic mi ie nie poprzestawialo po sciagneiciu bo wtedy by byla masakra
Czasem slyszalam opinie, ze ortodonta przedluza leczenia jak sie da, zeby nabic wiecej kasy

A jeszcze, zeby bylo jasniej wkleje plusy i minusy:
Hormonalne środki antykoncepcyjne mogą wywoływać u kobiet:
  • stany zapalne pochwy oraz wzrost ryzyka zakażeń grzybiczych i bakteryjnych
  • dwu- do sześciokrotnego wzrost ryzyka choroby zakrzepowej, udaru i zawału serca zwłaszcza u kobiet stosujących je po raz pierwszy[4][5] a także u osób jednocześnie palących, z nadciśnieniem tętniczym i z innymi czynnikami ryzyka sercowo- i mózgowo naczyniowego[6]
  • Obecne w tabletkach dwuskładnikowych estrogeny zwiększają ryzyko raka piersi. Zwiększona podatność na tą chorobę zanika po 10 latach od odstawienia tabletek[7].
Jednocześnie środki te przynoszą też skutki pozytywne:
  • Zmniejszają prawdopodobieństwo zachorowania na raka jajnika i raka trzonu macicy[8].
  • Przyjmowanie doustnych środków antykoncepcyjnych zmniejsza także ryzyko wystąpienia raka jelita grubego i powoduje poprawę w przypadku zapalenia narządów miednicy mniejszej, bolesnego miesiączkowania, zespół napięcia przedmiesiączkowego i trądziku[9].
No i wlasnie mnie lekarka bardzo dopytywala sie czy w rodzinie byl rak, czy byly problemy z krzepliwoscia krwi. Jezeli jest jakiekolwiek ryzyko- tabletek nie przepisuje sie
Stary 2010-02-02, 20:17   #4336
malina19
Zakorzenienie

Cytat:
Czasem slyszalam opinie, ze ortodonta przedluza leczenia jak sie da, zeby nabic wiecej kasy

wiem wiem że są takie sytuacje aczkolwiek to przedłużenie nie jest raczej ze wzgledu naciagania bo np dzisiaj bylam u ie na bezplatnej wizycie, bo jak wspomnialam bylo juz wszytko ok ajuz mialam wycisk brany pod retencyjny i neistety ale zrobila mi sie szpara (podejrzewam ze juz retencyjny byl gotowy, ale orto nic na ten temat nie wspomniala nawet) i chce zniwelowac to
ale z tym przedluzaniem masz racje, bardzo czesto tak się zdarza
Stary 2010-02-02, 20:19   #4337
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
wiem wiem że są takie sytuacje aczkolwiek to przedłużenie nie jest raczej ze wzgledu naciagania bo np dzisiaj bylam u ie na bezplatnej wizycie, bo jak wspomnialam bylo juz wszytko ok ajuz mialam wycisk brany pod retencyjny i neistety ale zrobila mi sie szpara (podejrzewam ze juz retencyjny byl gotowy, ale orto nic na ten temat nie wspomniala nawet) i chce zniwelowac to
ale z tym przedluzaniem masz racje, bardzo czesto tak się zdarza
Hehe nie chodzilo mi, ze twoja orto robi to zeby wiecej zarobic
Taki temat i mi sie przypomnialo, co kiedys slyszalam
Stary 2010-02-02, 20:20   #4338
malina19
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe nie chodzilo mi, ze twoja orto robi to zeby wiecej zarobic
Taki temat i mi sie przypomnialo, co kiedys slyszalam
wiem wiem ja bardzo czesto tez slysze o tym przedluzaniu, naszczescie po kazdej wizycie widze jakas zmiane wieksza badz mniejsza ale zawsze
Stary 2010-02-02, 20:21   #4339
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jest to poki co najlepsza metoda antykoncepcji.
A stosunek z gumka lub bez przynajmniej dla mnie i TŻ jest nieporownywalna
po trzech latach stosowania gumek o niczym innym nie marzę jak o powrocie do pigułek ale przed chcę zbadać żyły, bo często puchną mi nogi i mam pare pajączków
Stary 2010-02-02, 20:26   #4340
n0emi
Zakorzenienie

Saming o matko chcialam w ogole co innego odpisac, a pokrecilo mi sie
Z ta bezplodnioscia to zaden naukowiec tego nie potwierdzil. Ponoc wlasnie jest odwrotnie - bezplodnosci nie powoduja. Ale to trzeba byloby dokladnie doczytac.
Wystarczy nawet wpisac w google, bo niestety wiele kobiet w to uwierzylo i boja sie o swoja plodnosc.
Ktos powiedzial, ktos dopowiedzial i ktos uwierzyl

Edytowane przez n0emi
Czas edycji: 2010-02-02 o 20:28
Stary 2010-02-02, 20:29   #4341
malina19
Zakorzenienie

ja co jestem prawie ze pewna to to że bardzo często zdarzają się ciąże bliźniacze u kobiet biorących tabletki anty
Stary 2010-02-02, 20:32   #4342
n0emi
Zakorzenienie

Ja odstawilam tylko dlatego, ze mialam mniejsza ochote Pewnie zle dobrane tabletki....
Bo musze sie przyznac, ze ginka nie skierowala mnie na badania, tylko przeprowadzila wywiad http://www.kobieta.pl/zdrowie/medycy...izac-plodnosc/

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
ja co jestem prawie ze pewna to to że bardzo często zdarzają się ciąże bliźniacze u kobiet biorących tabletki anty
O tym tez slyszalam, ale nie doczytywalam sie i nie wiem czy jest to gdziekolwiek potwierdzone.

Edytowane przez n0emi
Czas edycji: 2010-02-02 o 20:34
Stary 2010-02-02, 20:35   #4343
mOna01
Zakorzenienie

Tak żeście mnie postraszyły że zastanawiam się nad odstawieniem tabletek... A biorę od ponad 3 lat

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 20:40   #4344
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość
Tak żeście mnie postraszyły że zastanawiam się nad odstawieniem tabletek... A biorę od ponad 3 lat
Ale czego konkretnie sie boisz??
Mozesz jedynie zrobic badania, wlasnie dotyczace krzepliwosci krwi itd i bedziesz spokojna
Stary 2010-02-02, 20:40   #4345
malina19
Zakorzenienie

idę umyć się dzisiaj pomęczę włosy żelem, dawno go nie nakladałam i jestem ciekawa jaki bedzie efekt, kiedyś był zadowalający a chce go zobaczyć przed pojściem spać
Stary 2010-02-02, 20:41   #4346
19agusia91
Zakorzenienie

Mnie ostatnio kuzynka namawiała do łykania tabletek, bo ona juz wieku 17 lat łykała. Ginekolodzy sa niepoważni przepisując tabletki bez badań, takie jest moje zdanie.
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 20:43   #4347
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
Mnie ostatnio kuzynka namawiała do łykania tabletek, bo ona juz wieku 17 lat łykała. Ginekolodzy sa niepoważni przepisując tabletki bez badań, takie jest moje zdanie.
No niestety niektorzy lekarze chca zarobic jedynie kupe kasy
Albo dzialaja w mysl zasady, nigdy sie nic nie stalo moim pacjentom to i temu sie nic nie stanie!
Stary 2010-02-02, 20:47   #4348
Bejjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
Ginekolodzy sa niepoważni przepisując tabletki bez badań, takie jest moje zdanie.
jak większość lekarzy zaprzedali się firmom farmaceutycznym i wypisują komu mogą
Stary 2010-02-02, 20:52   #4349
saming
Zakorzenienie

noemi, ja tam nie wiem. Nie znam się. Ale dla mnie dziwnym jest, że zdrowa dziewczyna która urodziła dziecko i naprawdę wszystkie badania miała okej - po odstawieniu tabletek nagle nie może zajść w ciążę - bezpłodna to nie jest.
Wiadomo, że różnie się zdarza, różne rzeczy mogą mieć wpływ na to - ale skąd wiadomo, że w 100% na pewno nie hormony? Dla mnie to pierwszy podejrzany bo to on najbardziej ingeruje w tą strefę.

Dla mnie tabletki anty to zło i tyle Mooooże kiedyś się przekonam, ale rok temu dość intensywnie zgłębiłam temat i jestem na nie jednak.

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 20:56   #4350
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
noemi, ja tam nie wiem. Nie znam się. Ale dla mnie dziwnym jest, że zdrowa dziewczyna która urodziła dziecko i naprawdę wszystkie badania miała okej - po odstawieniu tabletek nagle nie może zajść w ciążę - bezpłodna to nie jest.
Wiadomo, że różnie się zdarza, różne rzeczy mogą mieć wpływ na to - ale skąd wiadomo, że w 100% na pewno nie hormony? Dla mnie to pierwszy podejrzany bo to on najbardziej ingeruje w tą strefę.

Dla mnie tabletki anty to zło i tyle Mooooże kiedyś się przekonam, ale rok temu dość intensywnie zgłębiłam temat i jestem na nie jednak.
Poniewaz tabletki antykoncepcyjne stosuje sie od 30 lat i sa najbardziej przebadana forma antykoncepcji. Zostalo udowodnione, ze bezlpodnosci nie powoduja, a nawet mozna powiedziec, ze latwiej zajsc w ciaze zaraz po odstawieniu tabletek. Dlatego, ze jest wiecej dojrzalych jajeczek (mialy duzo czasu, zeby dojrzec).
A nie wiem czy wiesz, ale wlasnie bezplodnosci jest leczona hormonami
Czasem warto zaglebic sie w temat bo ludzie (czasem nawet lekarze) podaja bledne informacje.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości