PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-02, 21:57   #1081
certina4
Wtajemniczenie

Dot.: PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
kurde zawsze marzyłam, by ogladać zad koleżanki z wizażu Kaśka nie przesadywuj normalnie

cholercia, myślałam, ze jak idę tam, gdzie chrzest, to mają odnotowane pozostałe sakramenty! Mnie też właśnie to wkurza, bo komunię, bierzowanie i papiery do ślubu mam w 1 kosciele, a tylko chrzest miałam gdzie indziej i przecież i do komunii i do bierzmowania składaliśmy akt chrztu, a jakby nie patrzeć, to z biegiem lat nic się nei zmieni kurde!!! Chrzest ciągle będzie z tą samą datą wpisany i ciągle Ci sami rodzice i rodzice chrzestni!!!

hej laski

mnie też to wkurza, ja będę musiała załatwiać akty : chrztu, komunii i bierzmowania w 3 różnych kościołach

no i jeszcze trzeba będzie załatwiać pozwolenie na zawarcie małżeństwa w innym kościele

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 21:57   #1082
kaska87
Zakorzenienie

a ja nie mogę znaleźć kamerzysty takie, który nie robi nudnych filmów, ja chce taki teledyskowy

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 22:05   #1083
aicila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Remmi Pokaż wiadomość
Generalnie jest tak, że jedzie się do parafii gdzie był chrzest i tam mają wszystkie adnotacje związane z bierzmowaniem, jeśli było nawet na drugim końcu Polski. Ale czasem zapominają wysyłać papierki o bierzmowianiu tam gdzie chrzest był i wtedy trzeba jeździć i jeździć..Więc w Twoim przypadku aicila - to jak dla mnie powinnaś raz w Wlkp być w kancelarii po świadectwo chrztu - a już na tym świadectwie będzie adnotacja, że było bierzmowanie w Katowicach, powinni wysłać zaraz po odbyciu bierzmowania. Myślę, że warto zadzownić do kancelarii w wlkp czy mają taką adnotację o bierzmowaniu w Twojej rubryce w ich księgach chrztu - podaje się rok chrztu i nazwisko.
dzięki za szczegółową informację zobaczymy jak to będzie w moim przypadku, ale teraz sobie przypomniałam, że i tak będę musiała załatwić sobie w obecnej parafii "pismo proboszcza parafii narzeczonej lub narzeczonego wyrażający zgodę na załatwienie formalności i błogosławienie związku małżeńskiego" ehhhh to już wiem na co poświęcimy część urlopu Tż -> na wizytę u moich rodziców, żeby to pozałatwiać

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
aicila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 22:10   #1084
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Generalnie jest tak, że jedzie się do parafii gdzie był chrzest i tam mają wszystkie adnotacje związane z bierzmowaniem, jeśli było nawet na drugim końcu Polski. Ale czasem zapominają wysyłać papierki o bierzmowianiu tam gdzie chrzest był i wtedy trzeba jeździć i jeździć..Więc w Twoim przypadku aicila - to jak dla mnie powinnaś raz w Wlkp być w kancelarii po świadectwo chrztu - a już na tym świadectwie będzie adnotacja, że było bierzmowanie w Katowicach, powinni wysłać zaraz po odbyciu bierzmowania. Myślę, że warto zadzownić do kancelarii w wlkp czy mają taką adnotację o bierzmowaniu w Twojej rubryce w ich księgach chrztu - podaje się rok chrztu i nazwisko.
No na szczęście ja tylko dwa Koscioły będę musiała odwiedzić: Chrzeszt, Komunię i Bierzmowanie miałam w tym samym Kościele, a do drugiego tylko po licencję
TŻ też ma wszystko w jednej parafii ..
Tylko o te licencję się boję, bo czasami się krzywią i nie chcą udzielać... szczególnie w mojej parafii... kasiorka przejdzie proboszczowi koło nosa ...
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 22:18   #1085
aicila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
No na szczęście ja tylko dwa Koscioły będę musiała odwiedzić: Chrzeszt, Komunię i Bierzmowanie miałam w tym samym Kościele, a do drugiego tylko po licencję
Tylko o te licencję się boję, bo czasami się krzywią i nie chcą udzielać... szczególnie w mojej parafii... kasiorka przejdzie proboszczowi koło nosa ...
no ja mam nadzieję, że mój proboszcz nie będzie robił problemów z licencją, bo trudno, żebym robiła wesele w Katowicach i tutaj ciągnęła 99% gości weselnych. ale u Tż w parafii może być gorzej, bo ma strasznie głupiego proboszcza, który kocha kasę i może robić problemy, dlaczego nie chcemy ślubu u niego w kościele, skoro i tak nie będziemy go brać w parafii panny młodej. ehhh...

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
Stary 2010-02-02, 22:19   #1086
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Hello
Remmi, bardzo ładne te obrączki. To żółte i białe złoto?
Cytat:
Napisane przez Ahsa Pokaż wiadomość
i ja już wróciłam. Byłam podpisać umowę o suknię i od dziś się szyję . 10 marca mam 1 przymiarkę i muszę mieć buty i stanik. Ktoś się pytał czemu mój TŻ ma mieć garnitur ten konkretnej firmy? No więc mierzył już ów model, ów firmy i na taki się zdecydowaliśmy, wcześniej było za wcześnie żeby go zamówić (mój TŻ ma tendencję to tycia ), a teraz nie ma rozmiaru
No to super, a wstawiałaś już fotki??

Co do rozmiaru, to ja mam 160 cm i 53-55 kg (to zależy), no i przeważnie mam rozmiar 38, czasami 36 więc to różnie bywa Ja tam na moje ciałko nie narzekam. Jak schudnę jest super, a jak przytyję, to tragedii nie ma. Jem na co mam ochotę i NIGDY jeszcze nie byłam na diecie

Co do spraw ślubnych, to byliśmy dzisiaj u kucharki i dostaliśmy listę produktów. Od dzisiaj zacznie się szaleństwo zakupów... spożywczych
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 22:20   #1087
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aicila Pokaż wiadomość
dzięki za szczegółową informację zobaczymy jak to będzie w moim przypadku, ale teraz sobie przypomniałam, że i tak będę musiała załatwić sobie w obecnej parafii "pismo proboszcza parafii narzeczonej lub narzeczonego wyrażający zgodę na załatwienie formalności i błogosławienie związku małżeńskiego" ehhhh to już wiem na co poświęcimy część urlopu Tż -> na wizytę u moich rodziców, żeby to pozałatwiać
Z tym pismem to chodzi Ci o licencję?
My musieliśmy załatwiać licencję, bo ślubujemy w innej parafii niż moja i Tż
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 22:21   #1088
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
no ja mam nadzieję, że mój proboszcz nie będzie robił problemów z licencją, bo trudno, żebym robiła wesele w Katowicach i tutaj ciągnęła 99% gości weselnych. ale u Tż w parafii może być gorzej, bo ma strasznie głupiego proboszcza, który kocha kasę i może robić problemy, dlaczego nie chcemy ślubu u niego w kościele, skoro i tak nie będziemy go brać w parafii panny młodej. ehhh...
Dokładnie tego samego się boję - ani parafia TZ, ani moja, tylko inna - ale wszystko w tym samym mieście - argument odległości odpada ...
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 22:24   #1089
aicila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Hello

No to super, a wstawiałaś już fotki??

Co do rozmiaru, to ja mam 160 cm i 53-55 kg (to zależy), no i przeważnie mam rozmiar 38, czasami 36 więc to różnie bywa Ja tam na moje ciałko nie narzekam. Jak schudnę jest super, a jak przytyję, to tragedii nie ma. Jem na co mam ochotę i NIGDY jeszcze nie byłam na diecie

Co do spraw ślubnych, to byliśmy dzisiaj u kucharki i dostaliśmy listę produktów. Od dzisiaj zacznie się szaleństwo zakupów... spożywczych
czy ty aby nie przesadzasz?? spożywkę na sierpień chcesz w lutym kupować... nie no ja padam
mam nadzieję, że to takie przedślubne zamroczenie z Twojej strony, albo sobie żartujesz z nas

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Z tym pismem to chodzi Ci o licencję?
My musieliśmy załatwiać licencję, bo ślubujemy w innej parafii niż moja i Tż
no dokładnie o licencje mi chodzi.

A kto to jest jarosz?
Stary 2010-02-02, 22:39   #1090
arnama
Zakorzenienie

Cytat:

Jakbyś co najmniej trumny poszukwiała albo do seks shopu miała wejść
Bardziej trumny bo do sex shopu to na pewno chętniej bym weszła niż po tą suknię
Nie wiem czemu tak mam przecież to powinno być najprzyjemniejsze ze wszystkich przygotowań...
Może dla tego ze ja lubię wejść do sklepu zobaczyć szybko na wieszaki (np po kolorach wybierając) podoba się- przymierzam, dobrze leży- biorę i już. A te kiecki to więcej czasu zajmą...

Dobrze ze miałam i chrzest i bierzmowanie i ślub będę miała w jednej parafii Bo jak czytam te wszystkie Wasze wiadomości o załatwianiu to aż mnie ciarki przechodzą. U nas w Polsce to cokolwiek się chce załatwić to trzeba się nachodzić z tymi papierkami od pokoju, do pokoju, od istytucji do instytucji. Masakra

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

... natomiast nasza podróż poślubne poszła się ###
Pogadaliśmy dzisiaj z TŻ i doszliśmy do wniosku że darujemy sobie wyjazd w poniedziałek po poprawinach, bo co jeśli lot będzie np o 2 w nocy z 5/6 września?
Widziałam plusy i minusy ale teraz jakieś takie wielkie rozczarowanie czuję... Nie wiem kiedy w takiej sytuacji wyjedziemy, jak mam planować wolne itp. Pewnie skorzystamy z jakiegoś last minute. Może będzie to pierwszy tydzień października? a może koniec września. Trochę szkoda bo okazuje się że po darmo siedziałam te 2 tyg. szukając idealnej podróży. Nie ominie mnie też cały szum poweselmy- odwiedziny rodziny itp (co u nas jest w zwyczaju).
Choć z drugiej strony też trochę się obawiałam takiego wyjazdu "na gorąco" ale chyba jednak to bym wolała...

Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie.

arnama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 22:39   #1091
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
czy ty aby nie przesadzasz?? spożywkę na sierpień chcesz w lutym kupować... nie no ja padam
mam nadzieję, że to takie przedślubne zamroczenie z Twojej strony, albo sobie żartujesz z nas
Wydaje mi się, że nie przesadzam. Chciałabym po prostu sobie rozplanować wydatki na jedzenie. Można już powoli zacząć kupować rzeczy, które mogą sobie chwilę "poleżeć". Coś zawsze dokupić podczas zwykłych zakupów i aż tak się tego wydatku nie odczuje
Stary 2010-02-02, 22:39   #1092
Remmi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
hej laski

mnie też to wkurza, ja będę musiała załatwiać akty : chrztu, komunii i bierzmowania w 3 różnych kościołach

no i jeszcze trzeba będzie załatwiać pozwolenie na zawarcie małżeństwa w innym kościele
Ale o co chodzi z tą komunią? Na świadectwach chrztu nie mam żadnej rubryki związanej z I komunią..

Cytat:
Hello
Dzięki

Tak to żółte złoto, a środku jest pasek białego złota - prawdziwe wszystko - sprawdzone i postemplowane

Cytat:
Dokładnie tego samego się boję - ani parafia TZ, ani moja, tylko inna - ale wszystko w tym samym mieście - argument odległości odpada ...
My chcieliśmy w innym kościele w tym samym mieście co nasza parafia-kościół. A że oboje jesteśmy w tej samej parafii, to ślub w innym kościele nie przeszedł. Machneliśmy ręką.

Edytowane przez Remmi
Czas edycji: 2010-02-02 o 22:40
Remmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 22:42   #1093
madmuazelle
BAN stały

Noo,ja jak sobie pomyśle,że czeka nas latanie i załatwianie tych papierowych spraw to mi się odechciewa. No,ale zachciało się wziąć ślub w innej Parafi,niz moja i tż,więc trzeba będzie przez to przejść.

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2010-02-02 o 22:44
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 22:43   #1094
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Dzięki
Tak to żółte złoto, a środku jest pasek białego złota - prawdziwe wszystko - sprawdzone i postemplowane
Ogólnie, to za zestawieniem białego i żółtego złota nie przepadam, ale te obrączki są takie delikatne i aż tak tego nie widać. To mi się podoba
Stary 2010-02-02, 22:51   #1095
aicila
Rozeznanie

Cytat:
Wydaje mi się, że nie przesadzam. Chciałabym po prostu sobie rozplanować wydatki na jedzenie. Można już powoli zacząć kupować rzeczy, które mogą sobie chwilę "poleżeć". Coś zawsze dokupić podczas zwykłych zakupów i aż tak się tego wydatku nie odczuje
no ja rozumiem, że można chcieć rozplanować wydatki... ale jak dla mnie to jest stanowczo za wcześnie i chyba żaden argument mnie nie przekona
a co do rozplanowywania wydatków, to ja kupiłam sobie skarbonkę, do której co jakiś czas wrzucam drobne pieniądze i tak sobie spokojnie uzbieram na zaproszenia i inne duperelki
a na Twoim miejscu, założyłabym sobie konto oszczędzające albo jakąś lokatę i tam wpłacała te "rozplanowane wydatki" i zamiast trzymać 10kg mąki w piwnicy wolałabym jakieś % z tej kasy wyciągnąć

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Noo,ja jak sobie pomyśle,że czeka nas latanie i załatwianie tych papierowych spraw to mi się odechciewa. No,ale zachciało się wziąć ślub w innej Parafi,niz moja i tż,więc trzeba będzie przez to przejść.
nie tylko ciebie to czeka jak sama widzisz jest nas wiele ale na pewno sobie damy z tym wszystkim radę!

A kto to jest jarosz?
Stary 2010-02-02, 22:57   #1096
Remmi
Rozeznanie

Cytat:
Ogólnie, to za zestawieniem białego i żółtego złota nie przepadam, ale te obrączki są takie delikatne i aż tak tego nie widać. To mi się podoba
Ja byłam strasznie anty jesli chodzi o zestawienie o którym mówisz, ale jak przymierzyłam te to strasznie mi się spodobały, a to przez TŻ-ta bo ona chciał coś takiego.
Delikatne, bo są to klasyczne obrączki soczewkowe ale wyrózniają się tym, że jest ten paseczek białego złota i dodaje tego czegoś, bardziej jakby są połyskujące - no normalnie zakochana jestem w tych obrączkach
Stary 2010-02-02, 22:59   #1097
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
a na Twoim miejscu, założyłabym sobie konto oszczędzające albo jakąś lokatę i tam wpłacała te "rozplanowane wydatki" i zamiast trzymać 10kg mąki w piwnicy wolałabym jakieś % z tej kasy wyciągnąć
Nie bój Ty się o mnie. Konto oszczędnościowe to sobie założyłam już rok temu i właśnie z tych odsetek mogę sobie tę przykładową mąkę kupić
W przeciwnym wypadku, to w ogóle wesela by nie było
Stary 2010-02-02, 23:00   #1098
lain
Zakorzenienie

Hejo

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Ooo... my też chcemy Alicje, bo Alicje są ładne, kobiece i delikatne
my tez chcemy Alicje albo Izabele albo Lene

Cytat:
Napisane przez arnama Pokaż wiadomość
Może dla tego ze ja lubię wejść do sklepu zobaczyć szybko na wieszaki (np po kolorach wybierając) podoba się- przymierzam, dobrze leży- biorę i już. A te kiecki to więcej czasu zajmą...
ee tam wiecej czasu tez myslalam, ze wiecej, ale jak sie okazalo, ze z mojej listy niewiele w salonach jest to przelecialam z moimi doradcami przez wieszaki, wybralam co chce zmierzyc i szybciutko to szlo choc pewnie jakby byly pozycje z listy to jeszcze szybciej by szlo
ogolnie w 3 godziny oblecialam chyba z 9 salonow (fakt, ze w Krk te wszystkie salony sa bliziutko siebie) i kupilam suknie, a TZ jeszcze zdazyl w miedzyczasie kupic garniak

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
ja tam jestem dobrej mysli TZ tylko wezmie ze swojego kosciola pozwolenie na spisanie protokolu, spiszemy protokol tam gdzie bedziemy brac slub, do swoich kosciolow tylko przyniesiemy zapowiedzi i juz
TZ juz na koledze wybadal sprawe i nie ma problemu z dostaniem takiego pozwolenia (a protokol wolimy spisywac u benedyktynow - tam gdzie bierzemy slub, dlatego bierzemy pozwolenie, a nie licencje)

a w ogole to: session completed!
myslalam, ze bede zdawac ciemna noca, ale jak ludzie sie dowiedzieli jakie pytania padaly na egzaminie wczoraj to nagle na dzis na liscie zostalo o polowe mniej osob, bo polowa przepisala sie na inne dni a ze weszlam pierwsza po przerwie to nawet specjalnie nie czekalam i poszlo moze niezbyt szybko (40 min. gadki szmatki z dziekanem w sumie bardzo milej gadki szmatki ), ale sprawnie i bez bolu wiec nawet jeszcze zdazylismy uroczyscie oblac dzis koniec sesji i jeszcze z tej okazji wsunelam dwa kawalki pizzy

w ogole teraz mam zagwozdke co jesc zeby trzymac wage ale juz nie chudnac. niedlugo zaczna mi kosci wystawac, a co tydzien jest mnie dalej coraz mniej a ja nie jestem w stanie wiecej w siebie wcisnac niz teraz, a z aero nie chce rezygnowac, bo za bardzo lubie i zrobie sie sflaczala
ktos ma jakis dobry patent na utrzymanie wagi, a nie utycie?

dobra, ide nalozyc maseczke i polezec w wannie pod pianka totalny relaks

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2010-02-02 o 23:01
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 23:01   #1099
aicila
Rozeznanie

Cytat:
Nie bój Ty się o mnie. Konto oszczędnościowe to sobie założyłam już rok temu i właśnie z tych odsetek mogę sobie tę przykładową mąkę kupić
W przeciwnym wypadku, to w ogóle wesela by nie było
no to ci się tym bardziej dziwię, że już teraz chcesz kupować te rzeczy skoro jeszcze tyle czasu do wesela ci zostało...
ale przecież zabronić ci nie mogę

Ja już uciekam, więc miłej nocy Wam życzę dziewczyny

A kto to jest jarosz?
Stary 2010-02-02, 23:02   #1100
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
oooo ale czaderska! mi by się przydała taka też wyżydziłam pomalowanie mojego biura, na nową wykładzinę już się nie dali naciągnąć

nooo tak!!! nudziary z nas
Chili łosiu W PRACY mi się nie chciało siedzieć

a co do tych myszek to oni mają ekstra rzeczy w ogóle. teraz jeszcze chcę sobie huba dokupić od nich (firma płaci to se zaszaleję)

i mi się z każdą chwilą wydaje że jednak w empiku te przylepce kupiłam...

Cytat:
chilanes ja też się właśnie zastanawiam gdzie ja mam się najpierw udać: czy tam gdzie byłam tylko ochrzczona, czy tam gdzie miałam komunię i bierzmowanie
słuchajcie się Remmi Po bierzmowaniu proboszcz jest zobowiązany do wysłaniu odpisu aktu do kościoła gdzie był chrzest (jak jest w praktyce każdy widzi). i jeszcze z ciekawostek: aktu chrztu nie trzeba odbierać osobiście. wystarczy jak kogoś wyślecie - mamę, tatę, babcię. ja zamierzam iść najpierw no kościoła od chrztu (mam nadzieje że tam wszystko mają... )
aicila zadzwoń do kościoła od chrztu i zapytaj się czy wszystko mają

dobra. idę spać bo CHCE mi się TU siedzieć ale padam na pyszczek
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 23:10   #1101
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
no to ci się tym bardziej dziwię, że już teraz chcesz kupować te rzeczy skoro jeszcze tyle czasu do wesela ci zostało...
ale przecież zabronić ci nie mogę
Chyba się do końca nie rozumiemy. Mi chodzi o to, że pójdę sobie pewnego dnia na zakupy i przy okazji kupię ileś tam paczek pieprzu więcej. Wydatek to dla kieszeni niewielki, ale zawsze coś. Później innym razem budynie, galaretki itd. Pieniądze idą nie z oszczędności, tylko z zaskórniaków. Przynajmniej nie wydam kasy na pierdoły. Wolę tak sobie co jakiś czas coś kupić, niż raz przed weselem jechać do sklepu i wydać kilka tysięcy na żarcie. To bardziej "boli"
Stary 2010-02-02, 23:26   #1102
BlackAngel
Adwokat diabła

dobranoc!

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 23:57   #1103
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie martw sie, nie przejdzie. Z tego co wiem to u nas ksiadz za licencje bierze tzw. oplate "polowe mszy"

Tak w ogole to melduje sie z Polski, strasznie duzo rzeczy sie dzialo wiec nie mialam czasu do was zagladac, a juz napewno niczego nie nadrobie. No i za 5 minut bede miala 100 dni do slubu. Calusy dla wszystkich
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 07:34   #1104
obca7
Wtajemniczenie

co za dzień !!!
nie dosyć, że znowu nas zasypało to jeszcze nie moge wejść na strone banku a od rana miała przelewy robić
I tż mi napisał, ze gorączkę ma i chory jest i do lekarza jedzie. Ehh chyba się zaraził ode mnie

Mam nadzieję, ze później będzie lepiej Niech ten dzień już sie skończy:brzyda l:
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 07:50   #1105
gospella
Wtajemniczenie

witojcie

poobserwowałam sobie dyspute nt. zakupów ślubnego żarcia osobiście też uważam, że za wcześnie, tym bardziej, że trzymanie pół roku pieprzu to przesada, poza tym kto będzie pamiętał co było kupione już, a co nie
czasami śmiesznie wychodzą te rozmowy no ale każdy robi jak uważa
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 08:33   #1106
obca7
Wtajemniczenie

a ja tam nie mam nic przeciwko kupowaniu produktów spożywczych kilka miesięcy przed. Dobrze jest rozłozyc sobie koszty w czasie. Niektóre z nas też tak robią np. kupujac wczesniej wódkę, suknie, obrączki czy inne rzeczy. A, że o jedzenie chodzi dla mnie to różnicy nie robi.
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 08:42   #1107
Ellin_ak
Rozeznanie

Jak zwykle was nie nadrobię, a nie było mnie chwilę!
Zabieram się za streszczanie A więc...
My odkładamy kasę na konto oszczędnościowe i od jakiegoś czasu narosło nam już 5 zł ale kwota jeszcze mała. Będziemy odkładać z każdej wypłaty + na bieżąco kupujemy niektóre ubraniowe i zaproszeniowe rzeczy.
Jeśli chodzi o sprawy ślubne to 19 lutego zaczynamy nauki, w weekend jedziemy do factory po koszulę i buty dla Tżta i będziemy niedługo drukować zaproszenia. Jeszcze zdjęcie wymiarów do sukni. No i księga gości już zaprojektowana i niedługo zamawiam!

Dieta to tylko zdrowa, a nie odchudzająca bo ja przytyć się staram
Jeśli chodzi o imiona dla dzieci to Ina i Leon. Podoba i się Kornel ale Tżtowi nie i Majka, ale mamy już kilka majek w rodzinie.

Co do egzaminu to ZDAŁAM!!!
To był bardzo ważny egzamin i od niego zależało czy zaliczą mi semestr...

A poza tym tramwaj dziś nie przyjechał i zimno jest ale nic to- dziś się wyśpię po pracy!
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 09:21   #1108
BlackAngel
Adwokat diabła

hejka!
cosik mnie zaśnieżyło jak szłam do pracy

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 09:26   #1109
lain
Zakorzenienie

Dzien dobry

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Po bierzmowaniu proboszcz jest zobowiązany do wysłaniu odpisu aktu do kościoła gdzie był chrzest (jak jest w praktyce każdy widzi). i jeszcze z ciekawostek: aktu chrztu nie trzeba odbierać osobiście. wystarczy jak kogoś wyślecie - mamę, tatę, babcię. ja zamierzam iść najpierw no kościoła od chrztu (mam nadzieje że tam wszystko mają... )
to z tym bierzmowaniem byloby dobre nie musialabym latac do dwoch kosciolow tylko do tego obecnego swojego gdzie bylam bierzmowana przyszlabym tylko z zapowiedziami zdziwiliby sie

a z tym odbieraniem aktu chrztu to ja musze osobiscie jak moj dziadek chcial odebrac kuzynce ten akt do slubu to mu nie dali i powiedzieli ze musi koniecznie ona przyjsc a ze bylam chrzczona w tym samym kosciele to tez musze sama isc
ciekawe ile ze mnie za to zedra... to taki radiomaryjny kosciol z marmurowa posadzka, na ktora chetnie loza okoliczne emerytki

Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
ja mialam wczoraj taki mega wazny egzamin, ktorym nas straszyli od poczatku semestru ze trzeba sie uczyc systematycznie, bo w tydzien przed to my sie do niego na pewno nie damy rady przygotowac, czytac wszystko dokladnie, zaglebiac sie w szczegoly z angielskich ksiazek (bo polskich praktycznie na ten temat nie ma) itp.... no i w ogole z dziekanem, ustny, trzeba bylo gadac o rzeczach o ktorych niekoniecznie latwo sie wyslowic (w wiekszosci czysta matematyka)
i co??
pouczylam sie 2 dni i pieknie zdalam

a ja wlasnie jestem po porannej wizycie TZcika i wspolnym sniadanku

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2010-02-03 o 09:29
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 09:30   #1110
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
a w ogole to: session completed!
myslalam, ze bede zdawac ciemna noca, ale jak ludzie sie dowiedzieli jakie pytania padaly na egzaminie wczoraj to nagle na dzis na liscie zostalo o polowe mniej osob, bo polowa przepisala sie na inne dni a ze weszlam pierwsza po przerwie to nawet specjalnie nie czekalam i poszlo moze niezbyt szybko (40 min. gadki szmatki z dziekanem w sumie bardzo milej gadki szmatki ), ale sprawnie i bez bolu wiec nawet jeszcze zdazylismy uroczyscie oblac dzis koniec sesji i jeszcze z tej okazji wsunelam dwa kawalki pizzy

w ogole teraz mam zagwozdke co jesc zeby trzymac wage ale juz nie chudnac. niedlugo zaczna mi kosci wystawac, a co tydzien jest mnie dalej coraz mniej a ja nie jestem w stanie wiecej w siebie wcisnac niz teraz, a z aero nie chce rezygnowac, bo za bardzo lubie i zrobie sie sflaczala
ktos ma jakis dobry patent na utrzymanie wagi, a nie utycie?
Gratulacje z powodu zdanej sesji
Co do wagi to moze dodaj sobie jakis maly posilek lub przekaske, jakies owoce np banana albo orzechy
Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
Gratulacje

Dzien dobry

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości