|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Za te słowa
![]() Cytat:
Nie od razu krakow zbudowano ... Będzie dobrze _________________________ ____________ Wiecie co to z mam LUTOWYCH teraz jestem PIERWSZA Szokująceeeeeeeeeee że to jużżżżżżz.... Ciekawe co z datą ? Wczorajszy BIORYTM zero się nie sprawdził Może mała czeka na 6 tak by urodzić sięw tym samym dniu co tatus i braciszek ? ehhhhhh to czekanie ![]() Kuba wstał idziemy na sniadanko i mycie
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-02-03 o 08:19 |
|
|
|
|
#3632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3633 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W końcu się ruszyło Za szybki poród![]() Cytat:
Wielkie gratulacje To dopiero poród, tak to można rodzić duuużo dzieci Moja mama rodziła 2, 5 godz mojego brata, a 2 godz mnie (obym miała to po niej - Błagam ) Cytat:
Cudowna wiadomość Gratuluję serdecznie dzielnej i dumnej Mamusi![]() Pisałam właśnie, że chyba rodzisz bo od dawna nic nie piszesz. Super, że jesteś już po
|
|
|
#3634 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny, mam pytanka: 1. czy nadal kąpać maluszka (Bartuś ma sześć tygodni) w Oilatum czy już wprowadzać jakieś szampony, mydełka etc.? Skórka jest zdrowa, jak powiedziała pani doktor: pięknie wypielęgnowana ![]() 2. chusteczki nawilżone - jakie są wg Was najlepsze? My używamy Huggies Pure ale trochę się drą, jak wyjmuję z opakowania. ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Sweet Kochana ![]() Kwiat Kalafiora ![]() Witamy Maleństwa na świecie |
|
|
|
|
#3635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ojjjjjjjj bo bata zapodam a nie pałe
![]() Lila ...jest jeszcze wiele rzeczy przed nami z którymi trzeba będzie stawić czoła....to dopiero początek ...nosek do góry zwłaszcza że naprawdę nie ma powodu do zmartwień Zrobisz jak lekarka zaleciła...nowy plan dnia zajmie Wam troszkę czasu ...ale z pewnoscią bedą rezultaty ![]() Cytat:
Ja używam bardzo delikatnego nie drazniącego Jonson&Jonson top to toe http://www.bangla.babyonline.pl/dla-...-toe-p2160.htm Nadaje się do mycia ciala i włosków, jest delikatny, ładnie się pieni, nie szczypie jakby co w oczy... U Kubusia do dziś się sprawdza...chociaż Kuba tez juz pluska się w innych dla dzieci starszych ...ale dla Pysiolinki już czeka duża butla ![]() Z tego co wiem to ten też jest fajny : http://www.nivea.pl/products/show/9261 Cytat:
(łącznie z niemieckimi i tymi rożnymi dostepnymi np tylko w Rosmanie)Bo a to mi za mocno pachnciały a to się LEPIŁY po nich ręce czego nie znosiłammmmmmm bleeeeeeeeeee A to podrazniały ![]() Jedne z najgorszych (może inne mamy się nie zgodzą ...są dla mnie zielone Pampers) Jak pieluszki lubię tak te husteczki Bleeeee jak dawali je gratisowo do paczki to ja robilam tak Ja UKOCHAŁAM NIVEA ale nie Pure chociaż też są OK ale te Soft http://www.nivea.pl/products/show/9089 Wg mnie są THE BEST nie tylko do tyłka....ale potem swietne są też do wycierania zabrudzonej buzi, rączek czy dłoni mamy
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-02-03 o 08:35 |
||
|
|
|
#3636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
To subiektywna opinia....ale z tego co wiem mamy z mojego poprzedniego wątku też ją podzielały...
Ale może jeszcze nasze mamy styczniowe coś podpowiedzą ![]()
|
#3638 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trzymaj się i bądź dzielna Kwiat kalafiora, Sweet Jelly - Gratuluje ![]() ![]() Ja też chcę taaaaaki poród.... ![]() A tymczasem jadę zaraz na ktg i usg... tylko troszkę nas znów przysypało
|
|
|
|
|
#3639 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może Piotruś się wściekał przy piersi, bo jak był karmiony butlą to przecież nie musiał tak się napracować jak przy piersi, żeby się najeść. A nawet jeśli nie uda ci się utrzymać laktacji to jeszcze nie koniec świata. Są tu przecież butelkowe mamuśki i ich dzieciątkom niczego nie brakowało. eudaimonia może rzeczywiście maluch się objadł jak bąk i dlatego tak się ulewało Cytat:
ale często czytam z małym na rękuCytat:
![]() Cytat:
![]() Pysiu myślę, że niejedna mamusia tak by chciała urodzić ![]() kwiat kalafiora tobie również gratuluję Muszę kończyć, bo coś małego krzyczy z łóżeczka |
||||
|
|
|
#3640 |
|
BAN stały
|
Widze ze na watku porodowy szal...
Gratulacje dla Mamus!!!!!! ![]() witajcie ![]() U mnie malo czasu b. malo....sam jestem z mala...i musze jakos sobie radzic bo Pawel w pracy... ALe daje rade... teraz mala spi....ogolnie jest spokojna ale ma swoj charakterek... ![]() Pawel jest w niej zakochany po uszy....ciagle tylko corka i corka...staje sie zazdrosna o Niego...heheh wielkie buziaki dla was....!!!! |
|
|
|
#3641 |
|
Rozeznanie
|
Witam z rana.
Jaki wysyp Mamusiek. Wszystkim gratuluję. My dzisiaj zaczynamy werandowanie, zobaczymy jak się malutkiej spodoba. ![]() Zmykam robić obiadek wpadnę później. Strippi trzymam kciuki za szybki poród.
|
#3642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Przypadkiem" stosowałam chusteczki Happy - średnio jestem zadowolona - sa trochę sztywniejsze od Nivei. Więc w tym wypadku stawiam na Niveę. ********************* A teraz z innej beczki. Dziś normalnie jestem najszczęśliwszą mamą pod słońcem. Dziś pierwszy raz Ola - tak świadomie uśmiechęła się do mnie wraz z okrzykiem zadowolenia. I wierzcie, że nie było to "przypadkowy" uśmiech lub grymas na twarz. To był szczery uśmiech do mamusi. Wszystkim Wam drogie mamusie życze tego jak najszybciej. *********************** Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mamuś. |
|
|
|
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale wysyp z samego rana
Sweet jelly - gratulacje!! ale się szybko uwinęłaś![]() Kwiat Kalafiora - gratulacje!! witamy i czekamy na fotki ![]() strippi - to już na pewno to oby poszło szybko i w miarę bezpoleśnie :kciuk i: dobrze że sobie w domku możesz tak długo posiedziećAsiulka - ale Ci zazdroszczę że już 8-go będziesz rozpakowana Cytat:
|
|
#3644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za cudowny uśmiech
|
|
|
|
|
#3645 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Bartusia za to, że był dzielny dla mamuśki za niską samoocenę za nowy rytm dnia i nocyCytat:
![]() Cytat:
1. też bym już sobie odpuściła Oilatum i wypróbowała coś nowego. Ja na razie jeszcze kąpię w Oilatum, ale Maciek ma dopiero 3 tygodnie i do pięknie wypielęgnowanej skóry jeszcze trochę mu brakuje. Potem pewnie zużyję zakupione mydełko Dzidziuś i kupię coś w płynie (ale jeszcze nie wiem co). Do włosów mam szampon Johnsona 2. obecnie używam Pampers sensitive (była niezła promocja w Selgrosie) i jestem zadowolona. Ale myślę, że musisz po prostu wypróbować różne chusteczki i zobaczyć które będą najlepiej ci pasowały. Ja już wyprobowałam te z Rossmana i też były ok. Przy pierwszym synku też używałam najróżniejszych, ale nie mam jakiegoś faworyta. Przez długi czas stosowaliśmy np. Dada z Biedronki. Malga dobrze, że sama dajesz sobie radę, myślę że z czasem będzie coraz lepiej Cytat:
Na szczęście na łapkach się uspokaja i potem przysypia, albo grzecznie leży w łóżeczku.Kciukaski za strippi i za bardotkę ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
![]() U nas na razie są takie fajne grymasiki i też je lubię, ale na świadomy uśmiech i okrzyki radości jeszcze trochę muszę poczekać |
|||||
|
|
|
#3646 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie, a może podzielimy się organizacją przy Maluszkach? Ciekawa jestem bardzo, jak wygląda Wasz "Łatwy Plan". Czy o stałych porach występują konkretne czynności? Czy zawsze w tej samej kolejności?
Mój niestety jakoś nie działa: Bartuś po jedzeniu spi - zamiast aktywności, kąpiemy się przed jedzeniem a nie po, jak piszą w ksiażce, oczywiście pory spania w ciągu dnia i nocy są rózne. |
|
|
|
#3647 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, wy nawet po porodzie macie tempo nie do nadrobienia.
Przyznam, że przeleciałam was trochę i jestem w miarę na bieżąco. Jak mała śpi to sama nie wiem w co ręce włożyć :sprzątać, gotować, czy się wykapać, a goście walą drzwiami i oknami. Wogóle nie mam czasu na wizaż. Ale to się zmieni, musi ![]() SWEET???? Czemu te porody są tak niesprawiedliwie rozdawane???? 3 godziny??????? Matko, to ja chyba rodziłam pięcioraczki!!!! Tylko gdzie pozostała czwórka? ![]() Obiecuję się częściej odzywać. |
|
|
|
#3648 |
|
Zadomowienie
|
Hej Kobitki,
Ja nadal w dwupaku i znowu mam straszne zaleglosci i nie wiem czy nadrobie bo nie mam jakos natchnienia... W poniedzialek bylam u gina i stan jest w sumie bez zmian, szyjka krotka ale zamknieta, skurczy brak... Troche mnie to martwi kurde dzisiaj przyjezdzaja moi rodzice tu do Austrii, ale tata musi wracac 11 lutego i stresuje mnie to ze moze sie przeterminuje i tata nie zobaczy Olusia.... Tak czy owak chcialam pogratulowac wszystkim nowym mamusiom: Kwiat Kalafiora, Gosbaj, BubiGirl, SweetJelly - serdeczne gratulacje!!!! ![]() Swoja droga to tak czulam ze SweetJelly rozpakuje sie szybko, ahhh szczesciara.....:rolleyes : Ja od wczoraj sprzatam na przyjazd rodzicow... Z TZ-em jest tak sobie... On niby sie stara, ale dla mnie i tak niewystarczajaco... Drecza mnie ciagle pytania, watpliwosci, strach... Nie wiem co bedzie dalej, ale narazie staram sie skupic na dziecku i na zblizajacym sie (mam nadzieje) dniu porodu. Pozdrawiam Was Kochane bardzo cieplutko!!! |
|
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
Ahh tak was czytam.. zazdroszcze.. tyle z Was ma juz bobaska w domu.. a Ja musze czekać i czekać.. a tak to sie dłuży.. jeszcze niecałe 3 tygodnie..
![]() Gratuluje rozpakowanym mamusią
|
#3650 | |
|
Zadomowienie
|
lila ja jeszcze nie wprowadzam żadnego planu, bo na razie brak u nas jakichś regularności. Mały najczęściej budzi się i od razu chce cyca. Z kąpielą też różnie bywa, w zależności od tego jak długo śpi, najczęściej wychodzi między 18-19, ale czasami po 19.
kalka zmieni się na pewno i będziesz miała więcej czasu )castilia życzę, aby jednak tacie udało się zobaczyć Olusia A co do tż to na pewno nie jest ci łatwo, ale to wymaga czasu. Musisz to po prostu sobie dać i zobaczyć co z tego wyniknie Mały powoli zaczyna się kręcić w łóżeczku, ale i tak śpi już prawie 2 godziny. W porównaniu do wczoraj to rewelacja, bo wczoraj przysnął 2 razy mniej więcej na pół godziny. Przynajmniej mogłam przygotować mięsny farsz do naleśników, a nóż widelec uda mi się je jeszcze pozawijać ![]() To narka ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
Fajny avek
|
|
|
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
Sensuel kciukaski za nerke
Kancia rysunek pierwsza klasa ![]() Xmila ponoc nawet do 12.Moja zuzywa chyba tak ok. 8, czasami wiecej Filka moze sa za duze.Ja uzywam 1, ale mialam tez z UK 1 opakowanie rozmiar micro (u nas niestety nigdzie ich nie widzialam) Addicted ja specjalnie kilka razy odciagnelam zeby zobaczyc ile zjada. Co do kolyski, to ja sie nie daje i poki co zawsze odkladam mala. U nas to wlasciwie chyba nie jest kolka, bo mala nie krzyczy wnieboglosy i sie nie prezy.Mozna ja uspokoic za jeansyMalinka ja mam 2 z FP i jedna taka wodna, ale jeszcze nie przetestowane Eudaimonia chyba z przejedzenia to ulewanie Kamyczku dziekuje za info co do Infacolu Strippi ![]() ![]() ![]() Sweet Jelly, Kwiat Kalafiora GRATULUJE !!!!! ![]() Lila mi tez pediatra i polozna powiedzialy, ze na piersi nie da sie przekarmic, bo dziecko samo sobie "ustala" ile potrzebuje zjesc.Moja mala zaczela dopiero 3 tydzien, a przybrala juz 800g....A za dupowata mamuske masz ode mnie Ja uzywalam huggies, teraz pampers.Dla mnie huggies byly lepsze (grubsze i milsze w dotyku,pampers jakies takie sliskie). To ze kapiecie sie przed jedzenie, a nie po, to akurat dobrze ![]() Pysia fajnie jak by to byl 6 Malga Malinka tez mialysmy dzis pierwsze werandowanie Chyba sie malej spodobalo, bo zasnela sobie w wozeczkuAgape to musi byc cudowne uczucie Kalka |
|
|
|
#3652 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich
![]() Gratuluję nowym mamusią ![]() Dzisiaj mam istnego aniołka w domu, więc to musiał być skok rozwojowy... Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o chusteczki, to stosujemy je sporadycznie, na wyjazdach do dziadków... Na co dzień używamy wody przegotowanej... Cytat:
Cytat:
Cytat:
21 - 22 kąpiel karmienie 23 Paulinka już śpi w łóżeczku 4 - 5 pierwsze budzenie 7 - 8 drugie budzenie mama idzie się kąpać a potem to już wolna amerykanka z wyjątkiem 13 spacer (chocizą znowu dzisiaj pogoda do d i nie poszliśmy)...
|
|
#3653 |
|
Zadomowienie
|
aldii teraz już nie ma kupy po każdym jedzeniu
Kamyku widzę, że Paulinka dała ci czas na nową biżu ![]() A mój śpioszek przysypia na rączkach
|
|
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi co do prania wózka
Stwierdziłam że na razie się z tym wstrzymam, bo on taki śliczny, ładny i nowiutki możę potem zastosuję zebci patent.A ja dostałam niedawno pustego smsa od jakiegoś nieznajomego numeru i tak sobie myślę że to może jakaś kolejna mamuśka pisze w szoku poporodowym....? ![]() Dziś nie za specjalnie się czuję, boli mnie brzuch jak na @ taki ciągły, tępy ból
|
#3655 |
|
Raczkowanie
|
SweetJelly - gratuluję!!!!szczęściaro - to Ci poszło z tym porodem
![]() kwiat kalafiora ![]() castilia - trzymam kciuki żeby mały wyskoczył mamie na urodziny z brzuszka, szybko i możliwie bezboleśnie no i żeby dumny dziadek poznał wnuka ![]() i dobrze że jesteś bo się martwiłam co z Tobą! strippi (no to mamy poród online prawie że hihi)a ja się melduję że wróciłam z uczelni, ostatni egzamin za mną - koniec sesji!teraz niech się dzieje co chce
|
|
|
|
#3656 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do braku czasu to rozumiem Cię doskonale, tyle, że ja dałam sobie spokój z nadrabianiem porządków, czy gotowaniem.. jak mam czas to biorę się za siebie, co by w szlafroku się nie szwędać po domu, albo odsypiam.. a goście przychodzą do wielkiego bałaganu, ale powiem szczerze, że mam to gdzieś ![]() Cytat:
. próbuje go kąpać o tej samej porze, ale potem i tak różnie budzi się w nocy. czasem 3 razy czasem więcej. czasem jest to tylko na karmienie a czasem zbiera mu się na aktywność. w dzień też przeróżnie... no i sama nie wiem co z tego wszystkiego wyniknie...
|
|
#3657 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulacje za zakończoną sesję. Dzielna z Ciebie kobieta![]() A my dziś mamy usg, zobaczymy co u Naszego Maleństwa, a później ostatnie zajęcia ze SR, następne spotkanie z Naszą super położną odbędzie się przy porodzie
|
|
|
#3658 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie czasem Sweet wyliczala sobie na 3 lutego ?? no wkazdym razie GRATULUJEMY SERDECZNIE Cytat:
![]() Cytat:
Ja dzisiaj bylam w szpitalu na KTG i zrobili mi rowniez badania tzn pobrali krew i wymaz z pochwy (a jednak bo myslalam ze juz tego mi nie zrobia ) wiec do porodu wszystko bedzie gotowe.W poniedzialek mam sie stawic o 10 brrrr z dnia na dzien coraz wiekszy stres ale i wieksze zadowolenie ![]() 3mam kciuki za Bardotke oraz Stripii, ciekawe jak tam Elcia i MadziUk bo one mialy miec chyba na dniach wywolaywane porody za wszytskie sie teraz mamusie posypia.. ![]() Ogolnie moj kochany maz pojechal dzisiaj spakowac nas do konca do poznania (bo ja do czasu porodu zostaje u rodzicow w ostrowie) i mowie mu zapakuj 2 pary spiochow a on co to takiego?? wiec zle nie jest |
|||
|
|
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
Addicted no wlasnie, a mojej malutkiej poki co to nie odpowiada.Chyba musi sie przyzwyczaic
A ja jestem ciekawa jak tam Bardotka
|
|
|
|
#3660 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo dziękuję za pocieszające posty, że nie tylko my jesteśmy "nieksiażkowi"
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

) 

Przyznam, że przeleciałam was trochę i jestem w miarę na bieżąco. Jak mała śpi to sama nie wiem w co ręce włożyć
:

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

no wkazdym razie GRATULUJEMY SERDECZNIE
klaski :