|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Brombi ja kupilam bobodent. stosowalam przy Adrianie i byl bardzo dobry.
a czy jest jakis bez lidokainy to nie mam pojecia. musialabys sie w aptece wypytac. wspolczuje powrotu do pracy wlasnie dziewczyny jak to jest.. urlop macierzynski konczy mi sie 26 marca + 2 tyg dodatkowe to bedzie do 9 kwietnia. Potem bede skladala wniosek o urlop ale tak naprawde nie mam pojecia czy to bedzie urlop z tamtego roku?? moj zalegly?? czy urlop mi sie za zeszly rok nie liczy bo bylam na l4 i urlop bedzie z 2010?? mozecie mi podpowiedziec bo ja sie jakos nie orientuje w tych przepisach a nie chce aby mi w pesonalnym naklamaly. a i siedze dzis z glowa nasmarowana rycyna zanim tz wroci z pracy to zmyje oczywiscie ale dzis mam dzien brzydala
|
#1232 |
|
Wtajemniczenie
|
mamusiom co mają chore dzieciaczki życzę dużo wytrwałości i szybkiego powrotu do zdrowia i niech ta cholerna żółtaczka szybko im minie aż sie serce kraje co te maluszki muszą przecierpieć
moja noc dziś niezaciekawa Agusia jadła o 21 potem o 12 następnie o 4 i 6 i 8.30 nigdy tak często sie niebudziła bo jak zjadła np o 22 to spała tak do 2-3 potem do 6-7 więc wychodziło po 4godzninki przynajmniej a dziś spała po 2godzinki i płacz, a wczoraj wieczorem miała temp 37,9 ale 5kresek niby sie odejmuje więc 37,4 dziś już niema temp wiec niewiem co sie dzieje, czyżby po tym zastrzyku było coś nie tak? ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- aha i jak piła zawsze po 100-120ml to teraz pije czasami 100ml ale częściej 70ml, to troche mało ale może dlatego że co 2-2,5godziny bo tak to jadla co 3-4godziny |
|
|
|
#1233 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
http://www.apteo.pl/product/id/3630,...h-dzieci-30-ml ale nigdzie nie jest napisane, od którego miesiąca życia można używać. Muszę w aptece popytać. co do urlopu, jeśli miałaś l-4 to go nie wykorzystałaś, więc muszą Ci oddać, tak mi się przynajmniej wydaje Chodzi mi o ten urlop z 2009, a potem chyba możesz też wybrać urlop z 2010 r. Tylko ja się kiepsko orientuję w tym temacie, bo w moim przypadku to trochę inaczej wygląda. Mamy tu na wątku jakąś kadrową ? ![]() A rycyna pomaga? Mnie tak ostatnio wypadają włosy, że nawet Filuś je ma na ubranku, a chodzę cały czas ze spiętymi
|
|
#1234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kropcia a jak jestes na L4 to urlop Ci nie przepada,nawet jak jestes na urlopie a w miedzyczasie masz L4 bo zachorujesz to od dnia kiedy masz L4 masz przerwany urlop i obowiazuje zwolnienie lekarskie a urlop zostaje Przynajmniej tak było w przepisach zanim poszlam ja na L4 chyba ze cos sie zmienilo ale nie sadze,mam nadzieje ze dobrze wytłumaczyłam bo ja niezle potrafie czasami cos zakrecic
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg Edytowane przez kachula27 Czas edycji: 2010-02-03 o 10:02 |
|
|
|
|
#1235 |
|
Zakorzenienie
|
Czyżbyśmy miały jednak na wątku kadrową ?
|
#1236 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
|
|
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu Brombi dziekuje. tak wlasnie myslalam ze ten urlop nie powinien sie kasowac ale wolalam sie upewnic bo balam sie ze glupka beda ze mnie robic
![]() czyli po macierzynskim wybiore zalegly wypoczynkowy, potem wezme wypoczynkowy za 2010 i bede mogla isc na wychowawczy??
|
#1238 | |
|
Zakorzenienie
|
Aleś wylewna
![]() Cytat:
Idziesz na wychowawczy? Ale Ci zazdroszczę
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
No i chcialam sie pochwalic ze moje dziecie dzis skonczyło 3 miesiace
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
Kadrowa nie ale do moich obowiazkow nalezy robienie grafikow pracy dla pracownikow wiec musze znac sie troche na tych przepisach
Czesc!! Tak dokladnie tam,przynajmniej u mnie w firmie tak jest ze przed wychowawczym trzeba wziac url wypoczynkowy za bierzacy rok
|
#1241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z niego przystojniak elegancik
|
|
#1242 |
|
Wtajemniczenie
|
AAAAA!!! Mam skok
![]() Odchudzam się znowu ale teraz tak na serio ![]() Iwo spi mi na rekach. łobuz! ![]() Kachula synek sliczny |
|
|
|
#1243 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() przypomnialo mi sie jak mnie ten szew na brzuchu bolal i nie moglam sie smiac kaszlec ani kichac a lekarz powiedzial ze jak bede smie smiala to szybciej sie to zagoi wiec moj tz ciagle mnie rozsmieszal a ja nie moglam z bulu wytrzymac i ze smiechu ;p byla taka sytuacja ze przyniosl mi do szpitala banany ale zczernialy i je wyrzucilam do kosza i w pewnym momencie tz sie mnie pyta gdzie sa fifika body a ja myslalam ze pyta o banany i mowie ze w koszu a on jak w koszu? poszedl zagladnal i mowi nie ma ja mowie ze musza byc bo je tam wlozylam a on w koncu mowi jak moglas dziecka ciuchy do kosza wyrzucic ?! nie moglam sie powtrzymac ze smiechu jak wreszcie sie dowiedzialam ze on pyta o body a nie o banany ;p ze smiechu i z bolu brzucha nie mialam sily wytllumaczyc mu z czego sie tak smieje a on ciagle pytal: hgdzie sa te body?! a ja 10 minut sie zwijalam z bolu i ze smiechu;p ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
oj mam to samo niestety :/ wszedzie moje klaki sa.. az moj tz zaczyna w weekend myslec ze pieka ma w domu bo sie tak lenie..;p
|
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
haaaj
![]() Nikt nie zauwazyl, ze mnie wczoraj caly dzien nie bylo tak Wam nam nie zalezy![]()
|
|
|
|
#1246 | |
|
Zakorzenienie
|
Witaj kochana
Nie bój się, my tu nie bijemy ![]() I zdejmij tą torbę Tak, wiemy, jesteś brzydal i trochę się gniewamy ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
![]() Tyle, że pomyślałam sobie, że jesteś zarobiona z Polusią i TŻ ze zranionym paluchem, więc jestes usprawiedliwiona
|
|
#1247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty nie narzekaj....mnie nie bylo od ostatniego tyg i tylko Brombi i Kachula zauwazyly... ![]() Cytat:
|
|
#1248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Karenina coś chyba nie tak jest z linkiem - Andre - galeria?
u nas zawieja, ze szok mnie biodro boli tak potwornie i głowa, ze wymiekam a TZ jedzie na pogrzeb i pewnie jak znam Tesciową to wroca pozno, choc moze pogoda ich pogoni do domu Grzes z jedzeniem sie poprawił a u mnie mleka jak na lekarstwo musze wam powidziec - juz w szpitalu to zaobserwowałam, no ale moze to zbieg okolicznosci choć teraz nabieram wiekszej pewnsci - jak mały pił moje mleko to sie darł - w poniedziałek i dziś nie dałam mu swojego i jest OK, wczoraj rano ssał i dostał moje z poniedziałku to urzadził taki koncert, ze na zakretach nie mogłam sie pozbierac - nie wiem co jest grane i jeszcze dziś za nic nie chciał ssac - choc to mnie akurat nie dziwi jak - sciągam z obu 20 to co on ma ssać? ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
jak ktos nie pisze to oznacza ze nie widzi???????????????????? ????????????? ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
ja widzialam Kareninko ze cie nie bylo ale tez widzialam ze na naszej klasie bylas wiec sie nie martwilam spadkiem aktywnosci
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
Kareninka a nie bpo ja tez zauwazylam
tylko rzadko pisze jak kogos nie ma![]() a ostatnio myslalam o morskiej wyprawie Ravenne i ile razy sobie o tym przypomne to Kachula gratuluje3 miesiaczkow Laski waham sie nad lezaczkiem z FP, moze doradzicie? ![]() http://www.allegro.pl/item896259153_...ce_gratis.html http://www.allegro.pl/item898025513_...l0539_bon.html http://www.allegro.pl/item896259421_...ce_gratis.html |
|
|
|
#1251 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1252 |
|
Zadomowienie
|
A ja nie moge sie napatrzeć na te nasze bobasy i cały czasy oglądam albumik- tylko brakuje mi tam jeszcze sporo zdjęć... Kareninko bierz sie do roboty
![]() A jesli chodzi o to kto jest a kogo nie nie ma to mi wiele osób brakuje- Zahario, Paczko Dudziaczku where are you??????????
|
|
|
|
#1253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domi ja mam ten srodkowy i jest spoko maly lubi w nim siedziec
|
|
#1254 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja mialam na mysli takie bardziej namacalno-widzialne oznaki widzenia... A z linkiem do Galerii wszystko jest ok, tylko pewnie nie ma cie jeszcze Madziu na mojej liscie przyjaciol...juz wysylam ci zaproszenie Cytat:
![]() Ja mam FP takim z czarno-bialym palakiem i maly uwielbia... Cytat:
|
|
#1255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() W ogóle to nikt mnie nie zaprasza do przyjaciół . Nikt mnie nie lubi Domi ja też mam ten środkowy, jest ok. Filuś to maminsynek ![]() Jak leży na macie i jestem obok to woli patrzeć na mnie, niż na zabawki. Zaczyna się bawić dopiero jak mu zniknę z pola widzenia
|
|
#1256 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Produkujecie te posty jeden za drugim, że ciężko potem nadążyć za Wami, no ale przynajmniej jest co czytać jak Mały daje mi trochę luzu ![]() Z tą galerią to jest super pomysł. Proszę o wskazówki jak tam dotrzeć bo trochę niekumata jestem ![]() Kachula Buziaki dla Matika z okazji 3 miesięcy! ![]() Kropka z tym urlopem to jest tak jak Kachula pisała Agusia kupiłaś w końcu ta sukienkę ślubną?? Zebra ![]() za lepsze wyniki jak najszybciej!Idę trochę chatę ogarnąć bo jest lekki sajgon. |
|
|
|
#1257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja tylko się przywitam i zaraz uciekam. Nawet jeszcze nie nadrobiłam tych kilku poprzednich stron ![]() A wpadam się pochwalić, że od wczoraj mam anioła a nie dziecko w domu. Wczoraj w nocy "dotankowałam" Sandrę, dałam jej 160 ml mleka, wypiła wszystko i piłaby dalej , ale za to przespała do 6.45 ![]() Dobra, zmykam i obiecuje, że was nadrobię wieczorkiem. Życzę miłego dzionka ![]()
|
|
#1258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zarza sprawdzeczy działa link ![]() u mnie jesteś - zapomniałas ![]() matko kochana ale u nas zima - TZ pojechał - 2 godziny wczesniej ma jechać przez Lublin, ciekawe czy zdarzy jak sie chwalicie dzidkami to ja powiem że moj to moze nie aniołek ale swietnie już trzyma butle i wyjmue z buzi zarza wsadza - kabarecik |
|
|
|
|
#1259 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu twoj Grzes to skora zdjeta z taty
|
#1260 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kareninko - link działa
a moje albumt to wiadomo - SKARBY ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
no chyba celował na chłopaka to ma - tak powaznie to fakt podobny jest do niego mały no a Iza do mnie ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- zapomniałam Wam napisac co wyrabia Grześ - probuje się podnieść w lezaczku tzn siąść |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

zanim tz wroci z pracy to zmyje oczywiscie ale dzis mam dzien brzydala

Chodzi mi o ten urlop z 2009, a potem chyba możesz też wybrać urlop z 2010 r. Tylko ja się kiepsko orientuję w tym temacie, bo w moim przypadku to trochę inaczej wygląda. Mamy tu na wątku jakąś kadrową ?
bo ja niezle potrafie czasami cos zakrecic

tak Wam nam nie zalezy