Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ IV - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-03, 09:35   #601
Edzia400
Zakorzenienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

Cytat:
Napisane przez Cosmaaaaaaa Pokaż wiadomość
No on caly czas mysli powaznie Teraz jest taki okres ze dbay o siebie nawzajem, a jednoczesnie przygotowujemy sie na bobasa
z jednej strony juz bysmy chcieli, dluzy nam sie itd a z drugiej chcemy tez sie soba nacieszyc.... Mysle ze ten rok nalezy do nas, bo pod koniec najpozniej mam zamiar odstawic tabletki i dzialac

Wczoraj ogladalam program o wieloraczkach..... i chyba chce byc mama blizniakow .... najlepiej parki

Mam braci blizniaków i wogóle do siebie sa niepodobni oboje maja inne charaktery i jak byli niemowlakami o ja zawaliłam rok w szkole tato cały czas nocki pracował a ja z mama siedziałam i karmilismy jeden jadł szybko i szybko zasypiał a tego co ja sie opiekowałam miał czas pił połtora godz aaaaaaaaaa non stop musiałam go budzic ten pierwszy budził sie juz do natepnego karmienia a temu drugiemu sie dopiero odbiło pamietam ze weszło bebiko to byla ulga tak bysmy musieli gotowac te niebieskie mleko po 3 miesiacach sie im wyregulowało i juz było ok ale potem trzeba miec oczy naokoło głowy bo jeden rozbiera choinke drugi robi sobie piaskownice z doniczki albo bawi sie w ogrodnika i siusikami podlewa swiezo zasadzony kwiatek

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 09:36   #602
aneczka555
Zadomowienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

a wiec tak

PARAMETR................. ....... PERCENTYL
pappa 484.45 ......................25-50
wolne b-hcg 30.07.......... ... 25-50
nt 1.6

nie wiem co oznacza ten percentyl,moze norma?? jesli tak to to pappa jest za wysokie.ale podobnie jak u ciebie ,usg mialam ok,i ryzyko ZD 1;10000,ZEponizej 1;10000,Patau-nie stwierdza sie.

Edytowane przez aneczka555
Czas edycji: 2010-02-03 o 09:38
aneczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 09:41   #603
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
no ładnie od rana brzuchy sobie pokazują!!!! też bym pokazała, ale nie mam co... na razie płasko. ale jak mnie wygnie to na pewno się pochwalę

ja też wyprawiłam mojego małżowinka do pracy, zjadłam śniadanko i lecę oglądać gotowe na wszystko, bo bejbe ściągnął mi wszystkie serie i hurtowo nadrabiam zaległości.

widzę, że po tym bioparoxie już mam dzisiaj lepsze gardło i nie kaszlę tak. ale do siemienia nie mogłam się przemóc Tż mi wczoraj ugotował, wzięłam łyk i stwierdziłam, że aż takich grzechów nie popełniłam żeby to pić...

Caroliku i Aneczko, cieszę się, że mówicie że tak szybko wam czas mija w ciąży, ja się bałam, że to się będzie ciągnęło w nieskończonośc, ale macie rację, bo jakby nie spojrzeć to też już jestem w 9 tygodniu. także do pierwszego tyg. marca będę miała pierwszy trumestr zaliczony DAMY RADĘ

Witajcie kochane w ten wstrętny dzień

Metropolitan mnie bardzo szybko leci, nawet się nei spodziejesz a bejbik będzie na świecie!!

Aneczko Ty masz tempo ja bede kupowac takjak Gosia dopiero w maju-czerwcu, nie chcę wczesniej, chociaz i tak teściowa już szaleje, tylko czeka na potwierdzenie płci i będzie ciuszki kupować, strach się bać, ale ja ich nie chce na razie u siebie, neich sobie poczekają.

Gosiu
co do wyprawki to powiem Ci, zebys kupowała tylko najniezbędniejsze rzeczy, bo potem kupa tego wszystkiego się marnuje i się wyrzuca. Do pielegnacji bejbika wystarczą Ci:
1. Żel do mycia, jest lepszy od mydła, nie wysusza skórki i jest wygodniejszy
2. Oliwka do smarowania po kapieli
3. Puder do pupki i sudocrem,penathen albo inny na ewentualne odparzenia i do ochrony pupki
4. Waciki do pielęgnacji noska, uszek, pępuszka
5. Spirytus salicylowy do pępuszka póki nie odpadnie
6.Krem do buźki z filtrami
7. Gruszka do noska
8. Termometr
9. Szczoteczka do włosków
Nożyczki do pazurków, zwykłe tylko bez szpiców

Co do marek, to nivea jest dobra, penathen,johnsons&johnson s tylko niektore dzieci maja na niego uczulenie, bambino, tych drogich nie warto kupować, szkoda pieniędzy.
Jeżeli chodzi o ręcznik,a np nie będę kupować żadnych ręczników specjalnie dla dzieci, bo to strata kasy.
A z ciuszków kochana to najlepiej żebys nie miałą codziennego prania, po 7-9 sztuk z jednego rozmiaru body, 5-6 szt kaftaniki, śpioszki, do spania pajacyki, codziennie ne musisz zmieniać jak sie nie zasiusia. Skarpetusie, łapki niedrapki, Sliniaczki obowiązkowo, Pieluszki tetrowe koło 8 sztuk , oczywiście jednorazowe i nawilżane husteczki.

Oczywiście łóżeczko, pościel i druga na zmianę, podład pod pościel żeby materacyka nie zasiusiało, wkłady do pościeli, pościel do wózeczka, kocyki z 2 jeden do wozka, drugi do łóżeczka. Przewijak-ja nie będę kupować.
Ale ja kupuje wałeczki:
http://www.allegro.pl/listing/search...=wa%C5%82eczki
hustę:
http://www.allegro.pl/item901189522_...owe_wzory.html
ten wózek:
http://www.allegro.pl/item902802435_..._promocja.html

te butelki-najlepsze w rozsadnej cenie, przynajmniej dla mniei mam wszystko w 1 zestawie, a smoczki można potem dokupić

http://www.allegro.pl/item902802435_..._promocja.html

chcemy jeszcze kupić taki bujaczek:
http://www.allegro.pl/item860983090_..._hit_cena.html

Podgrzewacz do butelek-nie warto przepłacać:
http://www.allegro.pl/item909902618_...wyprzedaz.html

Nie wiem czy o czyms nie zapomniałam

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 09:44   #604
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
A ja z innej beczki pokazuję Wam mój dzisiejszy brzuś który już jest taaaaaaki duży i przymały sweterek 3 tyg temu był w sam raz

Wybaczcie niewyjściowy strój i brak make-upu
teraz mi sie przypomniało mam w domu duzo swetrów które mi tak samo jak tobie odsłaniaja brzuszek i moj tż wczoraj mówi tak
- ty a co ty z tym gołym brzuchem tak paradujesz
Ja
- no so nie widzisz ze go opalam
pod żarówkami

przyszła moja siora i to ssamo jej to powiedziałam ze pempek to jest Amelki otworek do oddychania i musze go mieć na wierzchu bo czasem Amelka chce sobie przewietrzyć mieszkanie
aa spiewałam wczoraj sobie jak robiłam obiad i wiecie jak mi Amelka nożkami i raczkami ruszała masakra ale teraz nie wiem czy jej sie podobało czy wrecz przeciwnie chciała mi powiedziec jesiooo skącz wreszcie fałszowac

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Dziękuję skarby Będziecie miały takie brzucholki, życze Wam ich z całego serca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!

Cosma Ty masz pamięć kochanie!!! Zgadza się, tylko wtedy byłam płaska nie miałam nic!! Dopiero koło 19 tygodnia brzuszek się pokazał. Widac jak inna jest druga ciąża i dużo szybciej brzuś wychodzii jest zupełnie inny, z Olą nei miałam aż takiej piłeczki ale i tak już w bioderkach 3 cm więcej i w udkach
Kotuś ja tez będe po lipcu ostro zżucać, do grudnia mam zamiar wszystko zrzucićważyć znowu 45 kg i pozbyc sie skórki i mieć mój wymarzony kaloryfer

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

: cmok:

A nie pochwaliłam sie , mam już 3 pasy ciążowe sa super!!!!!!!
Kupiłam te:

http://www.allegro.pl/item903612772_..._promocja.html

są z serii krótszej, ale fajnie przykrywają rozpięte gaciei nereczki

45 kg aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa no co ty jak ja tyle wazyłam to mi oswiecimka mówili i ze anorektyczka jestem tyle ze ja mam 167 wzrostu tylko ze tak sobie mysle ze waga wadze nie jest równa moja siora wazy mniej odemnie a wyglada jak kuleczka fakt ze jest mniejsza o przeszło głowe no ale wazy mniej jakies połtora kg

Stary 2010-02-03, 09:45   #605
aneczka555
Zadomowienie

Carol a czy te waleczki chronia przed tzw smiercia lozeczkowa??
chodzi o to by dzidzi spalo na boku tak??

Stary 2010-02-03, 09:46   #606
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marlenka0505 Pokaż wiadomość
bioparox jest bezpieczny, a ja siemię lniane piję z przyejmnością, jest rewelacyjne na problemy trawienne
dokładnie tyle ze ja nie musze pic siemienia bo i tak latam do wc i nie mam zadnych ztwardzen po bawarce jestem w wc nawet 3 razy

Stary 2010-02-03, 09:47   #607
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viki_wb Pokaż wiadomość
też tak właśnie myślałam, dzisiaj mam wizytę a że tak zapytam to jest bolesne, bo ja niczego nie odczuwam?
Wiesz co jak bylam w ciazy to w ogole nie bylo bolesne gdyby nie wynik moczu to bym nie wiedziala... za to teraz znow mnie dopadlao i teraz to juz troszke boli i nie moge sie normalnie zalatwic...

Pamela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 09:48   #608
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczka555 Pokaż wiadomość
halo halo czy mnie jeszcze ktos pamieta??????

: cmok:Jasne kochana ze cie pamietamy i teskniliśmy okronie no buuuuuuuuuuuuuu

Stary 2010-02-03, 09:49   #609
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Caroll boski ten wózek, ładnie wygląda i cena też przystępna, zapisałam sobie linka

Ja jedyne co jestem pewna, ze kupie dziecku taką karuzelę
http://www.allegro.pl/item898025537_...lot_bonus.html
Mają ją nasi znajomi i jest boska

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 09:49   #610
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:

ja juz mezatka od 2,5 tygodnia...ale to wiecie bo pisalam wczesniej,poza tym to ok,niedlugo sie przeprowadzamy z tz na nowe mieszkanko ale poki co jestesmy na etapie remontow....

odnosnie dzidzi to pomyslnie przeszlismy prenatalne,i 4 tyg temu dowiedzialam sie ze prawdopodobnie bedziemy miec coreczke tz zaskoczony bo spodziewal sie synka-tak nam kazdy mowil moja i jego rodzina wiec jego zdziwienie bylo ogromne

a co u was????
gratuluje młoda żonko gratuluje córeczki i wogóle mam nadzieje ze teraz tylko szczescie szczescie i szczescie w twoim zyciu bedzie

Stary 2010-02-03, 09:49   #611
aneczka555
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
: cmok:Jasne kochana ze cie pamietamy i teskniliśmy okronie no buuuuuuuuuuuuuu
witam ponownie i dziekuje,ale ty chyba tez spodziewsz sie malej krolewny????

Stary 2010-02-03, 09:49   #612
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
powiem ci ze ja tez kiedys kochałam wkładac głowe do wozka i wachać zapachy niemowlaków po brzuchu tez bardzo czeto sie głaskałam i mówiłam jakby było tam dzidzi mało tego jak nikt nie wiedział wkładałam sobie poduche i wyobrazałam sobie jak bede w ciazy wyglądać

z bankami chinskimi ja kieys stawaiłam banki mojegmu bratu bo sasiadka mówiła ze dobre jhak ktos choruje na oskrzela wiec zrobiłam mu do dzis ma spokoj wtedy sie nie bałam a teraz stracha bym miała bo dowiedziałam sie ze taka banka moze nawet oparzyc

oo Wisze ze twój przyszły małzonek od ciebie sie zaraził macierzyństwem oj ja bym juz powoli przyzwyczaiła sie do rzucania tabletek Anty :P trzymam mocno kciuki zeby poszło po twojej mysli

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

hehehe i juz wiem dlaczego mu takie imie nadaliście kotek poprostu : love:

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

i to jak ja saruje balsamem mocno nawilżającym z avonu ale i tak swędzi za pare tyg dojdzie ci swedzenie sysków wiec nie martw sie bedziesz sie drapać po przedzie całego ciała a brzuszek swedzi bo skóra sie rozciaga

a jak tam ten wredny polip dał ci wreszcie spokoj

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

jeszcze sobie przypomniałam Patrycjusza laura tez mi sie podoba ale moj nie chciał wrrr
Cytat:
Witam Was Serdecznie,
Zaglądam tu od czasu do czasu i Was poczytuje, może któraś z Was mi pomoże w zrozumieniu wyniku moczu (jestem w 16 tyg ciąży)
nabłonki płaskie: dość liczne w preparacie
nabłonki okrągłe: w polu widzenia w ilości 0-1
leukocyty: w polu widzenia w ilośći 5-7
bakterie: liczne w preparacie
inne: komórki drożdży pojedyńcze w preparacie

reszta jest w porządku, tylko to mnie martwi, skąd te bakterie?
Edziu kochana Ty udana jesteś otwór dla Amelki do oddychania A polip od 4 dni mam normalny śluz boje sie dalej jak nie wiem i przy każdej wizycie w wc bacznie oglądam papier. Mam nadzieję, ze skubany usechł 9 się okaże co i jak sie miewa, bo mam wizytę.

Karolinko nie martw sie kochana, wszystko bedzie dobrze!!!! Ale Ci fajnie, ja musze do wtorku poczekac na usg

A mój Mężuś dzisiaj się zakopał na maxa jak Olę odwoził do szkoły. Mieszkamy na wsi i płóg nei był łaskaw odśnieżyć, co za gnojki!! Normalnie zawiesił sie na zaspie i to terenówką, musieli go traktorem wyciągać, ale nic za darmo... ehhh chyba na 2 zimę traktor kupimy jak terenówka nie da sie przejechać. Ola wróciła pieszo i dziadek ja inną droga do szkoły zawoził. Dobrze, ze wczoraj byliśmy na badaniach, bo nie wiem jak ja bym doszła. Teraz poszedł po autko, bo go zostawil kawałek od domku, bo plecak Olci przyniósł. Boję się tylko czy z podwoziem sie cos nie stało, bo cos ciekło, kurde jak ne urok to sr....... nic tylko się za kieszeń trzymać Niech ta zasmolona zima już sobie idzie!!!!!!!!

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 09:52   #613
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
aa2 tak pamietam
no dobra niech wam bedzie
: love: jesioo jak ty cudnie wyglądałas

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
To wtedy na wszelki wypadek wybierzecie imię dla chłopca...
Moja znajoma na 3 tyg przed porodem dowiedziała się ze będzie chłopiec a....... była dziewczynka...

ty mnie nie strasz bo ja chyba wtedy oskarże szpital ze mi dziecko podmienili nie no jesli by taka sytuacja była nic nie zrobie pokocham tyle ze zamiast Amelki bedzie hm .............. własnie nie mam imienia

patrze za okno i snieg zaczał padać

Stary 2010-02-03, 09:54   #614
latko0
Zadomowienie

Cytat:
a wiec tak

PARAMETR................. ....... PERCENTYL
pappa 484.45 ......................25-50
wolne b-hcg 30.07.......... ... 25-50
nt 1.6

nie wiem co oznacza ten percentyl,moze norma?? jesli tak to to pappa jest za wysokie.ale podobnie jak u ciebie ,usg mialam ok,i ryzyko ZD 1;10000,ZEponizej 1;10000,Patau-nie stwierdza sie.
Ja mam
wolen b-hcg 177,5 IU/l co odpowiada 5,122 MoM (czyli pięciokrotnie za dużo)
PAPP-A 0,779 IU/l co odpowiada 0,344 MoM (czyli tylko o 0,3 przekroczone
Nt 1,6
ryzyko Downa 1:230 , Edwardsa 1:47279 , Patau'a 1:35235
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 09:56   #615
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia_Dublin Pokaż wiadomość
Aneczka wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia!!!

Scio doskonale Cie rozumiem. Ja bedac tutaj czesto czuje sie jak na pustyni . Mam duzo kolezanek ale tak naprawde to kazda jest zajeta swoimi sprawami i klopotami wiec wiekszosc spotkan jest 'na szybko' zeby one opowiedzialy co tam u nich sie dzieje i czemu sie nie odzywaja i tyle. Teraz tez bardzo mi brakuje kolezanki w podobnym stanie co ja. Jak na zlosc nie mam tutaj nikogo kto jest w ciazy albo sie stara...

Co do brzuszkow to moj tez coraz bardziej sie uwidacznia. Dzisiaj rano ubralam sukienke ktora bardzo lubie i wszystko robilam w pospiechu i dopiero bedac juz w pracy sie zorientowalam ze odznacza mi sie w niej brzuszek troche... Jeszcze tutaj nikomu za bardzo nie mowilam wiec z tego sie pewnie zrobi sporo domyslow... Chcac nie chcac to juz niedlugo i tak nie bede w stanie nic ukryc.

wiesz wiem cos o tym moja kuzynka wyjechała do australii teraz 7 stycznia urodziła córeczke i dzwoniła do swojej siostry i sie biedna popłakała bo wszyscy tak daleko a ona zielona wszystkiego sie uczyła od poczatku ( opieka nad dzieckiem itp) jezyk zna b jest tam długo i gdzies w banku pracuje wiec jezyk ma opanowany ale nie ma z kim pogadac tak szczerze wypić kawy itp blet do niej tam i spowrotem z ubezpieczeniem i visa kosztuje 5 tysiaków a tu prawie nikogo na to nie stać

Stary 2010-02-03, 09:57   #616
Maggie1983
Zakorzenienie

Na dzien dobry buzi dla kazdej dobrej kobiety za kazde dobre slowo

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
ojej ale super!!!! gratulacje
Będziesz rodzić mniej więcej tydzień po mnie. kurcze tak się cieszę, że kolejna dobra wiadomość od ciebie. słuchaj, który masz tydzień? bo ja jak pierwszy raz poszłam to też była maleńka kropeczka a w 6 tygodniu już serce widziałam jak bije! i widać było jak macica się powiększyła, tak bardzo, że aż byłam w szoku. na tym etapie dziecko się bardzo szybko rozwija. ja idę znów 18 lutego, mam nadzieję ze już będzie olbrzymek

kurde, dziewczyny, nawet nic nie pisałam na forum, bo raz że nie chciałam smędzić, a dwa że nie było jeszcze tak źle. Ale jestem mega chora, myślę, że to jakieś zapalenie oskrzeli, tak mnie rwie w płucach, że masakra. Z nosa mi cieknie też, kaszlę jak stary gruźlik, mam doła przez to. Już mi się tak utrzymuje z tydzień. chyba nie wyleczyłam tego zapalenia krtani sprzed 3 tygodni i tak się tłucze we mnie. no bo i jak wyleczyć jak dostałam tylko jakieś homeopatyczne badziewie, ze względu na ciążę. Nie wiem, ale jak nić się nie poprawi ( a na razie mimo że leżę w domu to się wręcz pogarsza) to pójdę do lekarza. Może da mi jakiś antybiotyk który można brać w ciąży. Na razie kuruję się miodem i czosnkiem (od dziś bleeeee) ale mam już tego dość i boję się, że to będzie miało na dzidzię negatywny wpływ ta cała choroba......

o matko, ale się rozpisałam, ale musiałam to wyrzucić z siebie. uff
jak bylam w poniedz u gina to powiedzial 4 tydzien+1 dzien, ale to chyba samego zarodka, bo przeciez ciaze sie liczy od ostatniej @-zerknij w moj nowy suwaczek a teraz do gina ide 22.02 czyli po 3 tygodniach i ma dac skierowanie na badania krwi i moczu i beda wyniki cytologii. Metropolitanku daj koniecznie dane do listy, bo juz wczesniej chyba prosilam i nie mam-kiedy 2 kreseczki, ktory cykl i tp
Cytat:
Witajcie kochane!!!!!!!!!

Maggie super wiadomość!! To wielkoludek siedzi w Twoim brzusiu niech rośnie sobie zdrowo!!!!

Karolinko nie martw się, dasz radę , a rodzice n apewno pomogą w razie czego, ale jak widzisz, ten zabieg nie jest taki poważny a mężuś na pewno nie pozwoli Ci Godźwigać.

Marlenko ja właśnie wróciłam z tych badań, zapłaciłam z moczem 45 zł, kolejne z głowy, ale krwi mi dużo upuścili. Teraz na hiv jeszcze, plus na krzepliwość, krzywa cukrowa pewnie, ale może nie i na paciorkowca przed porodem no i plus co miesiąc morfologia i mocz. Ale z nas krwi pospuszczają Kotuś a Ty masz rh-?? Bo u nas konflikt jest niestety i jeszcze 2 razy będę musiała odczyn Coombsa robić i dostane immunoglobinę anty-D w chyba 28 tc. Już raz dostałam po porodzie Olci.
a ja za wizyte u gina place 80zl, ale nie place juz kompletnie nic ani za cytologie ani za jakiekolwiek badania krwi czy moczu
Carolku a brzusio cudo tez juz bym taki chciala, bo czulabym sie spokojniej

Cytat:
No właśnie Maggie wklej do posta nową bez żadnych tekstów innych,jesli możesz a ja ją podmienię w 1 poście
dobra wkleje w kolejnym poscie

Cytat:
halo halo czy mnie jeszcze ktos pamieta??????
Ania ale super ze jestes! jak tam dobrze juz? zostaniesz z nami?
na zdjeciach slubnych wygladasz kwitnaco, brzusio rewelka i gratuluje cory -ja czulam u ciebie kobitke jakos
Cytat:
Napisane przez kasiula1208 Pokaż wiadomość
dziewczynki błaaaaaaaaaagam... jak któras umie robic zupe szpinakowa prosze podajcie mi przepispliiiiissss ssssssss
ja umiem i jest super sprawdzona https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...&postcou nt=125

Cytat:
Nareszcie jestem, pogoda tutaj jest do bani . Poszlam po zakupy i calkiem przemoklam. Ale pomidorowa juz gotowa, teraz gotuje sie ryz i zaraz bedzie kolacja .

Ja wam nie pisalam ale moje hormony musza we mnie niezle buszowac bo po prostu jestem niewyzyta . Gwalce tz-a prawie codziennie ale jestem rozpalona do tego stopnia ze nie daje sobie odmowic. A najbardziej jak sie budze rano to czuje takie podniecenie ze od razu budze tz-a. Zawsze mialam ochote na przytulanka ale czegos takiego jeszcze nigdy nie czulam
my do 3 m-ca poscimy, ale ostatnio w nocy mialam takie sny ze az sie obudzilam i musialam sie napic zimnej wody
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 09:57   #617
viki_wb
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Pamela86 Pokaż wiadomość
Wiesz co jak bylam w ciazy to w ogole nie bylo bolesne gdyby nie wynik moczu to bym nie wiedziala... za to teraz znow mnie dopadlao i teraz to juz troszke boli i nie moge sie normalnie zalatwic...
na ostatniej wizycie miałam tak dobre wyniki że lekarz kazał mi nie robić je nastepnym razem, zrobiłam dla własnego spokoju i bardzo dobrze bo bedziemy leczyć na bierząco
viki_wb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 09:58   #618
aneczka555
Zadomowienie

Latko nie pozostaje nam nic innego jak wierzyc ze nasze dzieciaczki beda zdrowe
troche mam stracha przed jutrzejszym usg...

Maggie doczytalam ze i do ciebie los sie usmiechnal ?!!! super!! nasze grono sie poszerza....w ktorym cyklu sie udalo??

Edytowane przez aneczka555
Czas edycji: 2010-02-03 o 10:00
Stary 2010-02-03, 09:59   #619
Pamela86
Zakorzenienie

Właśnie dzwoniłam do przychodni umowic sie do gina i co najbliższa wizyta dopiero 22 lutego... boziu co ja do tego czasu zrobie chyba przejde sie jutro do internisty moze on cos poradzi i przepisze lutke na wywolanie @... innego wyjscia nie mam, a 23 lutego wylatuje z Polski na dwa tygodnie i musze to jak najszybciej zalatwic...

Stary 2010-02-03, 10:01   #620
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy juz widzialyscie, biedny maluszek
http://wiadomosci.onet.pl/1596602,2677,1,kioskart.html

Mam nadzieje ze rodzice otrzymaja duzo pomocy. Sama narazie wyslalam jednego smsa i postaram sie je wysylac co jakis czas...

jesiooo ale tragedia az sie popłakałam rodzice naprawde stali na wysokosci zadania bo opieka nad takim dzieckiem jest strasznie trudna mam nadzieje ze daja rady i zobaczcie co im takie malenstwo zawiniło ze od poczatku musi tak cierpieć masakra

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
a wiec moj brzusio 20-21 tydzien :
e no ty masz wiekszy niz ja a ja jestem szybciej w ciazy

Stary 2010-02-03, 10:02   #621
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
na ostatniej wizycie miałam tak dobre wyniki że lekarz kazał mi nie robić je nastepnym razem, zrobiłam dla własnego spokoju i bardzo dobrze bo bedziemy leczyć na bierząco
No i bardzo dobrze ze zrobilas sobie mocz na wlasna reke, w ciazy to bardzo czesta dolegliwosc i nie ma sie czym martwic, tak to juz jest ja z pecherzem mecze sie juz oooooo chyba z 6lat i nie moge na stale sie wyleczyc ciagle wraca i wraca...

Stary 2010-02-03, 10:03   #622
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Latko nie pozostaje nam nic innego jak wierzyc ze nasze dzieciaczki beda zdrowe
troche mam stracha przed jutrzejszym usg...
Wierze Ci bo ja mam stracha przed każdą wizytą, przed każdym usg. Niedawno właśnie o tym rozmawiałyśmy że każda z nas się stresuje czy napewno wszystko ok. Musimy wierzyć że tak inaczej nie może być. Powiem Ci że przez ten czas zanim zrobiłam to usg u tego specjalisty to tyle czarnych myśli mi przeszło przez głowę że szok a najgorsze że chcieli mi zrobić amniopunkcje i tak mnie tym wystraszyli, i ostatnio musiałam pisać takie oświadczenie że nie chce jej i że zostałam poinformowana o ryzyku amniopunkcji i ryzyku że dziecko może być chore. Po prostu szok
Stary 2010-02-03, 10:07   #623
aneczka555
Zadomowienie

Edzia ale te fotki byly robione wieczorem,rano zawsze jest mniejszy

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Napisane przez latko0 Pokaż wiadomość
Wierze Ci bo ja mam stracha przed każdą wizytą, przed każdym usg. Niedawno właśnie o tym rozmawiałyśmy że każda z nas się stresuje czy napewno wszystko ok. Musimy wierzyć że tak inaczej nie może być. Powiem Ci że przez ten czas zanim zrobiłam to usg u tego specjalisty to tyle czarnych myśli mi przeszło przez głowę że szok a najgorsze że chcieli mi zrobić amniopunkcje i tak mnie tym wystraszyli, i ostatnio musiałam pisać takie oświadczenie że nie chce jej i że zostałam poinformowana o ryzyku amniopunkcji i ryzyku że dziecko może być chore. Po prostu szok

jeju
ja przed prenatalnymi powiedzialam sobie ze jak wyjdzie cos nie tak to zrobie amniopunkcje...dobrze ze nie musze jej robic
ale strach jest,bo nadal nie wiem co oznacza to podwyzszone papp-a.
jutro sie zapytam jak bede na tym usg.boje sie bardziej im blizej jutra...

Stary 2010-02-03, 10:09   #624
latko0
Zadomowienie

Co do imion to przeczytałam właśnie artykół na onecie całkiem fajny

http://blog.onet.pl/39997,1,archiwum_goracy.html

a my nadal nie możemy się zdecydować co do imienia dla synka, u nas całkowity brak zgodności.
Stary 2010-02-03, 10:09   #625
viki_wb
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Pamela86 Pokaż wiadomość
No i bardzo dobrze ze zrobilas sobie mocz na wlasna reke, w ciazy to bardzo czesta dolegliwosc i nie ma sie czym martwic, tak to juz jest ja z pecherzem mecze sie juz oooooo chyba z 6lat i nie moge na stale sie wyleczyc ciagle wraca i wraca...

nie mogłam przez te wyniki spać w nocy bo się martwiłam, dzięki troche mnie uspokoiłaś
viki_wb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 10:10   #626
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cosmaaaaaaa Pokaż wiadomość
Pierwsza
TZus wyprawiona do pracki a ja mam dzisiaj wolne
Jutro tylko do firmy i kolezanka nowy na paznokcie przychodzi wieczorem, wiec bede wymeczona pewnie ...

Zaraz pokaze Wam mojego Maciusia

Oto brzusio bez wciagania, jak wciagne to niewiele mniejszy
no rzeczywiscie brzucho masz ciazowy

Stary 2010-02-03, 10:11   #627
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Edzia ale te fotki byly robione wieczorem,rano zawsze jest mniejszy

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

jeju
ja przed prenatalnymi powiedzialam sobie ze jak wyjdzie cos nie tak to zrobie amniopunkcje...dobrze ze nie musze jej robic
ale strach jest,bo nadal nie wiem co oznacza to podwyzszone papp-a.
jutro sie zapytam jak bede na tym usg.boje sie bardziej im blizej jutra...
Nie masz co się bać, na pewno będzie wszystko dobrze. A tych wyników jeszcze nie konsultowałaś z lekarzem?
Stary 2010-02-03, 10:11   #628
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
tylko ze ja juz mam prawie wszystko kupione
zostal wozek,posciel do lozeczka,wanienka i przewijak a tak juz wszystko jest.

to szybka jestes mi brakuje rzeczy pielegnacyjnych wanienki wózka z ubranek to ciagle mi cos znosza wiec narazie sie wstrzymuje

Stary 2010-02-03, 10:14   #629
aneczka555
Zadomowienie

Latko- wlasnie nie,bo tam gdzie robilam pappa jedziemy jutro na usg polowkowe i dopiero jutro sie zapytam...

Edzia no tak jakos wyszlo,to jest dla mnie wielka przyjemnosc kompletowanie wyprawki dla niemowlaka... uwielbiam kupowac spioszki

Stary 2010-02-03, 10:16   #630
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
nie mogłam przez te wyniki spać w nocy bo się martwiłam, dzięki troche mnie uspokoiłaś
Nie ma za co
Życze w takim razie spokojnej ciąży i obys wyleczyla ten pecherz

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości