Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-) - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-03, 11:56   #601
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Moja mama ma na imię Lidia i jak teraz jest taka moda na Oliwie to tez kilka osób myśli że to inna forma Oliwii
A gdzie Lidia i Oliwia
To tak jak u mnie mama ma na imię Alina a i tak część woła Halina a część Alicja

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

A mnie zakrzyczeli w końcu z tą Lilianą ale TŻ stoi twardo po mojej stronie Kurcze poprostu wkurza mnie to przecież to nasz wybór.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 11:59   #602
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
Ja też bym dala Liwia ładnie i inaczej, aczkolwiek nie wydziwione A że bedą myśleć że Oliwia.. może na poczatku pozniej minie
Moja mama ma na imię Lidia i jak teraz jest taka moda na Oliwie to tez kilka osób myśli że to inna forma Oliwii
A gdzie Lidia i Oliwia
no to mnie się właśnie rodzinka pyta... liwia? nie ma takiego imienia... jest lidia, albo ligia jak ta z quo vadis... no super...

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
...

A mnie zakrzyczeli w końcu z tą Lilianą ale TŻ stoi twardo po mojej stronie Kurcze poprostu wkurza mnie to przecież to nasz wybór.
jak to zakrzyczeli? a kto to uzurpuje sobie większe prawo do wyboru imienia niż rodzice?
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 12:00   #603
kropka75
Zakorzenienie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1692784 0]no też wolałabym liwię, dlatego poproszę więcej takich opinii. niestety na razie każdy z rodziny robi taaakie oczy jak mówimy "liwia". bo imię niespotykane na co dzień na ulicy, a ta starożytność/historia to zasadniczo średnio nasze familie interesuje... nawet niektórzy nie do końca mi wierzą czy takie imię istnieje nie znają się i już [/QUOTE]

Dobrze, że ja nikogo nie pytałam. Oznajmiłam i już. Jedno pytanie usłyszałam: Daniel? I zobaczyłam duże oczy. Owszem, Daniel, jakiś problem? No nie... No to nie.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 12:00   #604
kardashi
Zakorzenienie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1692784 0]no też wolałabym liwię, dlatego poproszę więcej takich opinii. niestety na razie każdy z rodziny robi taaakie oczy jak mówimy "liwia". bo imię niespotykane na co dzień na ulicy, a ta starożytność/historia to zasadniczo średnio nasze familie interesuje... nawet niektórzy nie do końca mi wierzą czy takie imię istnieje nie znają się i już [/QUOTE]

To tak jak u nas z Blanką. 'jaaak? Blaankaaa? o jeeeju co to za imię?!' tak naprawdę 'na żywo' powiedziały mi dwie osoby 'Blanka jak ładnie itp'.. reszta wielce zadziwienie..
Racjaa nie znają sie..

i jest awizo..
Ale nie mam klucza do skrzynki muszę czekać aż wróci klucz

10.11.12 - zapuszczam włosy

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-02-03 o 12:02
kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 12:03   #605
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:

Nie daj się, broń jak niepodległości - to Wasza decyzja!

Stary 2010-02-03, 12:05   #606
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marta1122 Pokaż wiadomość
witam wszystkie brzuszki widze rozmowa na temat imion, czytalam też niejeden artykuł na ten temat i nie znosze juz Amelek, Julek, Oliwek...poprostu przejadło mi sie to aczkolwiek Julia to przecież piekne imie.ja Zostaniemy pewnie przy Hanii, chociaż też mam obawy czy nie będzie sie córeczka denerwować jak zaczną wołać do niej Ania....ale małżowi bardzo sie również podoba i do nazwiska pasuje wiec nie bedziemy juz kombinować.
pozdrawiam, życze dużo zdrówka mamusiom i dzidkom.

A co do rozmów męsko-damskich..hmm faceci sa często do siebie podobni z tego co piszecie...ale odkąd jestem w ciąży nie ma mowy o odkładaniu czegoś,poprostu mój tż wie jak to źle na mnie działa a już całkiem na dziecko...i często sam mówi -no dobra ale robie to ze wzgledu na niunie, nie na Ciebietakże nie ma mowy teraz o kłótniach czy cichych dniach.A wcześniej to ja byłam tą która pierwsza podejmowała rozmowe...

....moja córeczka bedzie Amelia ...komus sie podoba czy nie, bo przede wszystkim to nam ma sie podobac....
...... i ma dla mnie bardzo duze znaczenie sentymentalne to wlasnie imie, nosila je moja przyjaciólka ponad 27 lat temu i juz jej nie ma.....

Poza tym u mnie to imie jest bardzo rzadko spotykane, a odpowiednikiem Amelii jest Amalia........

Z drugiej strony.... to moim zdaniem, imie powinno byc wybierane przez rodziców rozsadnie i z przemysleniem, bo jest to cos na cale zycie i nie powinna decydowac o tym popularnosc imienia w danych latach, obawy przed tym co powiedza inni (stara mentalnosc plotkarska, która juz dawno powinna wyjsc z mody)

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Hmm.. "Imiona typu Nikola, Jessica, Olivier, Justin itp. nadają ludzie z nizin społecznych, którzy w jakiś sposób chcą się wybić, odróżnić, zwrócić na siebie uwagę"
U mnie dokładnie tak jest. Nieobrażając nikogo.. Mówię tylko jak u mnie jest.. I dlatego miałam wątpliowości co do Blanki

I też czekam aż bedzie wysyp Edwardów..

oo.. Moja nieuwaga Oczywiscie dziecka i psa
...wielki absurd !!!!!!!!!!!!!!!!!

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2010-02-03 o 12:07
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 12:05   #607
Marta1122
Rozeznanie

myszka1986
czy twój opis na dole oznacza że dzidzia poczęła się w podróży poślubnej??
Pytam bo u nas tak było z Turcji wracalismy na gape!jedno z nas nie miało biletu
co do imion : najważniejsze że podoba sie rodzicom ,nie patrzymy i nie pytajmy innych bo że sie wyraże z gustami i racjami jak z d.. każdy ma swoją

niunia jest z nami!:confuse d:

8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub

Edytowane przez Marta1122
Czas edycji: 2010-02-03 o 12:10
Marta1122 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-03, 12:08   #608
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
.

Ja napisałam jak jest U MNIE W MIEŚCIE. A nie wszędzie..

Stary 2010-02-03, 12:13   #609
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Ja napisałam jak jest U MNIE W MIEŚCIE. A nie wszędzie..

.....gdzieby to niebylo to absurd... to odnoscie tej opinii a, a nie przeciwko tobie :

" Imiona typu Nikola, Jessica, Olivier, Justin itp. nadają ludzie z nizin społecznych, którzy w jakiś sposób chcą się wybić, odróżnić, zwrócić na siebie uwagę"

Stary 2010-02-03, 12:13   #610
kasiaaX
Rozeznanie

Ważne aby imię podobało sie rodzicom, obojgu i pasowało do nazwiska, akomentarze ludzi hmm...jednemu moze się podobac a innemu nie...

Co do kocyka, to mam jeden bawełniany cieniutki na lato, nie wiem o jakich wymiarach, ao jakich wy macie?
Czy taki kocyk zalicza sie juz do tych ciepłych?
http://www.allegro.pl/item910094360_...x100_w_wa.html
bo sie do niego przymierzam...doradźcie

Marta1122 - jaki ładny brzusio w avatarku
Stary 2010-02-03, 12:16   #611
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
.....gdzieby to niebylo to absurd... to odnoscie tej opinii a, a nie przeciwko tobie :

" Imiona typu Nikola, Jessica, Olivier, Justin itp. nadają ludzie z nizin społecznych, którzy w jakiś sposób chcą się wybić, odróżnić, zwrócić na siebie uwagę"

No moze dla Ciebie i absurd. Z drugiej strony co ma imię do warstwy społecznej. Ale u mnie akurat tak jest. Są dwa osiedla 'nizinne' gdzie się roi od Nikol, Jessic, Brajanów i Justinów

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiaaX Pokaż wiadomość
Ważne aby imię podobało sie rodzicom, obojgu i pasowało do nazwiska, akomentarze ludzi hmm...jednemu moze się podobac a innemu nie...

Co do kocyka, to mam jeden bawełniany cieniutki na lato, nie wiem o jakich wymiarach, ao jakich wy macie?

wygląda na ciepły
Mam podobny dla siebie. tzn na zdjęciu wygląda na taki sam material i jest bardzo ciepły

Stary 2010-02-03, 12:17   #612
Marta1122
Rozeznanie

Cytat:

dziękuje
co do kocyków mam tylko jeden polarkowy z Ikea, do wózka na lato, na zime sie jeszcze kupi

niunia jest z nami!:confuse d:

8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub
Marta1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 12:21   #613
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Ciepły, ciepły.

Stary 2010-02-03, 12:21   #614
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Cytat:
co do imion : najważniejsze że podoba sie rodzicom ,nie patrzymy i nie pytajmy innych bo że sie wyraże z gustami i racjami jak z d.. każdy ma swoją
hehe dokładnie. Różne imiona różnym osobom kojarzą się inaczej. "Blanka jest wyniosła", "Roksana to prostytutka" "Szymek to taka ciapa" itd itp. Bo każdy w swoim życiu poznał różne Roksany i różnych Szymków ale to tak w głowie pozostaje.
Ja jak powiedziałam w domu że chce nazwać córeczkę Sabinka to już odezwał się głos babci "oj nie tylko nie Sabina, Sabiny to nieszczęśliwe są "

Co do oryginalnych imion to są plusy i minusy nadawania takowych. Dziecko niby jest oryginalne itd ale... ile trzeba się natłumaczyć ludziom jak ty się właściwie nazywasz to bajka Sama borykam się z takim imieniem już wiele lat. Niby nie zamieniłabym go na żadne inne ale zawsze w szkole podczas przedstawiania się mówiłam "Mam na imię M." cisza... cisza i zawsze to samo pytanie "Jak????"
Chciałabym oszczędzić tego swojemu dziecku
Stary 2010-02-03, 12:23   #615
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość
hehe dokładnie. Różne imiona różnym osobom kojarzą się inaczej. "Blanka jest wyniosła", "Roksana to prostytutka" "Szymek to taka ciapa" itd itp. Bo każdy w swoim życiu poznał różne Roksany i różnych Szymków ale to tak w głowie pozostaje.
Ja jak powiedziałam w domu że chce nazwać córeczkę Sabinka to już odezwał się głos babci "oj nie tylko nie Sabina, Sabiny to nieszczęśliwe są "

Ale co racja to racja.. Każdy ma z jakimś imieniem skojarzenie Złe czy dobre..
Np mi Szymek kojarzy się z takim przystojnym chłopakiem Czy z Szymonem Majewskim

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-02-03 o 12:25

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-03, 12:24   #616
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:

cieplutki

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 12:26   #617
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:

Co do oryginalnych imion to są plusy i minusy nadawania takowych. Dziecko niby jest oryginalne itd ale... ile trzeba się natłumaczyć ludziom jak ty się właściwie nazywasz to bajka Sama borykam się z takim imieniem już wiele lat. Niby nie zamieniłabym go na żadne inne ale zawsze w szkole podczas przedstawiania się mówiłam "Mam na imię M." cisza... cisza i zawsze to samo pytanie "Jak????"

Kochana , twoje imie jest cudowne...!!! nie znalam nikogo o twoim imieniu az do ubieglego roku kiedy to sie poznalysmy....
Stary 2010-02-03, 12:26   #618
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:

A bo to takie głupkowate kojarzenie jest...

U nas był wybrany Daniel i było ok. A potem mąż poznał w pracy jakąś pierdołę i mówi do mnie, że może nie, bo to taka dupa ten Daniel Kowalski.
A to przepraszam z jakiej racji mój syn ma być taki jak Kowalski? Ja z Kowalskim nie spałam do jasnej i niespodziewanej...

Stary 2010-02-03, 12:28   #619
Konto usunięte

Cytat:
... Sama borykam się z takim imieniem już wiele lat. Niby nie zamieniłabym go na żadne inne ale zawsze w szkole podczas przedstawiania się mówiłam "Mam na imię M." cisza... cisza i zawsze to samo pytanie "Jak????"
a z drugiej strony ile dziewczyn miało w szkole tak samo na imię jak ty? a wiesz z iloma agnieszkami ja musiałam się "dzielić"? to tak jak teraz te julki i oliwki. zawsze się śmiałam że to tak jakby pójść na imprezę w tej samej kiecce co kilka innych lasek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-03, 12:30   #620
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1692796 4]

jak to zakrzyczeli? a kto to uzurpuje sobie większe prawo do wyboru imienia niż rodzice? [/QUOTE]
A no zgadnij... oczywiście teściowa największy raban podniosła razem z jedną córeczką. Moja mama tylko głową pokręciła ale sie nie odezwała.
Teściowa to jak się gapnąła że mnie wkurzyła to przycichła ale jej córka to zawsze musi się wtrącać, przed ślubem pokłóciłyśmy się o usadzenie gości bo chciała żeby siostry z dziećmi przy stole młodych siedzieli.

Cytat:
myszka1986
czy twój opis na dole oznacza że dzidzia poczęła się w podróży poślubnej??
Pytam bo u nas tak było z Turcji wracalismy na gape!jedno z nas nie miało biletu
Tak we Włoszech. Datę poczęcia zaokrągliłam mniej więcej do tygodnia czasu
Stary 2010-02-03, 12:34   #621
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1692889 5]a z drugiej strony ile dziewczyn miało w szkole tak samo na imię jak ty? a wiesz z iloma agnieszkami ja musiałam się "dzielić"? to tak jak teraz te julki i oliwki. zawsze się śmiałam że to tak jakby pójść na imprezę w tej samej kiecce co kilka innych lasek [/QUOTE]

Co racja to racja dlatego najlepszy byłby złoty środek Z jednej strony imię nie bardzo udziwnione a z drugiej nie oklepane. Julie, Oliwie itd. to imiona bardzo ładne ale czy chcemy (tak jak w tym artykule) by nasze dziecko było jedną z 5 na 7 Julii w przedszkolu?

Cytat:
Kochana , twoje imie jest cudowne...!!! nie znalam nikogo o twoim imieniu az do ubieglego roku kiedy to sie poznalysmy....
Malhalczar dziękuje. Ale Ty nie bądź taka skromna, sama masz piękne i oryginalne imię
Stary 2010-02-03, 12:35   #622
xxNiuniaxx
Raczkowanie

Cytat:
....moja córeczka bedzie Amelia ...komus sie podoba czy nie, bo przede wszystkim to nam ma sie podobac....
...... i ma dla mnie bardzo duze znaczenie sentymentalne to wlasnie imie, nosila je moja przyjaciólka ponad 27 lat temu i juz jej nie ma.....

Poza tym u mnie to imie jest bardzo rzadko spotykane, a odpowiednikiem Amelii jest Amalia........

Z drugiej strony.... to moim zdaniem, imie powinno byc wybierane przez rodziców rozsadnie i z przemysleniem, bo jest to cos na cale zycie i nie powinna decydowac o tym popularnosc imienia w danych latach, obawy przed tym co powiedza inni (stara mentalnosc plotkarska, która juz dawno powinna wyjsc z mody)

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

również tak myślę, wartość sentymentalna lub po prostu upodobania powinny decydować o imieniu naszej istotki
xxNiuniaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 12:37   #623
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Cytat:

Tak we Włoszech. Datę poczęcia zaokrągliłam mniej więcej do tygodnia czasu
To może powinniście nadać dziecku włoskie imię
Stary 2010-02-03, 12:41   #624
Konto usunięte

Cytat:
A no zgadnij... oczywiście teściowa największy raban podniosła razem z jedną córeczką. Moja mama tylko głową pokręciła ale sie nie odezwała.
Teściowa to jak się gapnąła że mnie wkurzyła to przycichła ale jej córka to zawsze musi się wtrącać, przed ślubem pokłóciłyśmy się o usadzenie gości bo chciała żeby siostry z dziećmi przy stole młodych siedzieli.
...
co za babska przebrzydłe usadzać gości na cudzym weselu? dyktować imię cudzemu dziecku? bosko...

grunt że mężuś po Twojej stronie.
Stary 2010-02-03, 12:52   #625
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Cytat:
To może powinniście nadać dziecku włoskie imię
No właśnie żadne mi nie pasuje. Zresztą już całkiem by nas wszyscy zjedli.
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1692932 7]co za babska przebrzydłe usadzać gości na cudzym weselu? dyktować imię cudzemu dziecku? bosko...

grunt że mężuś po Twojej stronie.[/QUOTE]
A spróbowałby nie być po mojej stronie, ze mną ślub brał czy ze swoją rodzinką. Wtedy też siostrzyczka myślała że po jej stronie stanie no i się pomyliła. tylko głupia sytuacja bo żeśmy się przy właścicielach sali żarły.
Stary 2010-02-03, 13:02   #626
Konto usunięte

Cytat:
No właśnie żadne mi nie pasuje. Zresztą już całkiem by nas wszyscy zjedli.

A spróbowałby nie być po mojej stronie, ze mną ślub brał czy ze swoją rodzinką. Wtedy też siostrzyczka myślała że po jej stronie stanie no i się pomyliła. tylko głupia sytuacja bo żeśmy się przy właścicielach sali żarły.
a właściciel sali nie zapytał "która z pań jest panną młodą?"
fajne masz przygody...

a ja miałam zapytać, czy maść witaminowa jest wskazana (w niewielkich ilościach). okropnie mnie swędzą sutki - no nie do wytrzymania. zaczęła mnie swędzieć skóra, a nawet trochę schodzić, zrobiła się taka lekko zrogowaciała. no i posmarowałam raz - duża ulga, ale przydałoby się to całkiem zagoić bo już mi się ranki robią... nie zaszkodzi ta witamina a? co mogę innego?
Stary 2010-02-03, 13:08   #627
kropka75
Zakorzenienie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1692991 6]
a ja miałam zapytać, czy maść witaminowa jest wskazana (w niewielkich ilościach). okropnie mnie swędzą sutki - no nie do wytrzymania. zaczęła mnie swędzieć skóra, a nawet trochę schodzić, zrobiła się taka lekko zrogowaciała. no i posmarowałam raz - duża ulga, ale przydałoby się to całkiem zagoić bo już mi się ranki robią... nie zaszkodzi ta witamina a? co mogę innego?[/QUOTE]
A balsamujesz ją czymś, nawilżasz? Bo jak się łuszczy tzn. że za sucha.

Stary 2010-02-03, 13:08   #628
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Gratki za zdrowego, rosnącego jak na drożdżach dzidziolka.

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Gratki za malego

Cytat:
Dzisiejsza noc mialam okropna, obudzilam sie okolo 2 i do prawie 5 nie zmruzylam oka, mialam okropne bóle w plecach na wysokosci prawej nerki....zmienialam non stop pozycje ale nic nie pomagalo ...wstalam wiec, poszlam do salonu , wczesniej wypilam szklanke mleka i paracetamol....obudzil mnie maz rano na sofie jak wstawal do pracy, bardzo sie wystraszyl , bo mnie w lózku nie bylo.
Teraz czuje sie juz lepiej ale prawy bok mam tak obolaly ze hej... zaraz chyba poloze sie spac na nowo, zjadlam sniadanie i oczy same mi sie zamykaja......
Wiem co czujesz bo sama nie mogę spać, co druga noc zawsze nieprzespana
Cytat:
Napisane przez pearl4 Pokaż wiadomość
U nas od kilku dni troche nerwówki. Nie wiem skąd pojawiły sie u mnie nagle bóle krocza, wewnątrz ud i miałam wrażenie że z konia zeszłam - strasznie nieprzyjemne. A że żadnych cwiczeń sama i z mężem nie uprawiam to próbowałam dociec co to moze byc. Na różnych forach pisały dziewczyny że to normalne i ciało sie przygotowuje do porodu, rozciągają sie ścięgna itd. Jestem w 24 tygodniu a takie dolegliwości są raczej od 7 miesiąca.
Wczoraj ból zaczął promieniowac na podbrzusze, miałam wrażenie że to dziecko mi zaraz wypadnie i zrobiło sie nieciekawie. Pojechalismy szybko do mojego gina prywatnie, zbadał na wszystkie sposoby sytuacje na dole i mój smykol mocno napiera głową na szyjkę co powoduje taki dyskomfort. Przy okazji macica sie broni skurczami a szyjka lekko sie skróciła i ma 2,75 cm. Nie jest to podobno idealny wymiar.
Dostałam magnez 6 dziennie, jak nie przejdzie to na skurcze cordafen 3 dziennie i nospe, nakaz lezenia z tylkiem wyzej co by dziecko popływało sobie blizej pepka.
Dzisiaj każdy obrót w łózku, chodzenie powoduje grymas na twarzy ale uspokoiłam sie ze z dzieckiem ok, łożysko sie nie odkleja. Lekarz mówi ze teraz walczymy zeby szyjka wytrzymała i nie było skurczów.
Też mam takie bóle, przy każdym kroku czuję, pani doktor stwierdziła, że to więzadła bo nic innego się nie dzieje. A jak leżę to bolą mnie plecy ale to też wina położenia dziecka. Uciska mi na nerw. Powiedziała tylko tyle, że do końca muszę wytrzymać albo łykać coś przeciwbólowego
Cytat:
Daff własnie i mnie martwi moja waga.. Póki co ważę tylko 3,5 kg więcej. Sama Blanka ważyła ostatnio 0,5 kg, no i wiadomo i łożysko i wody i piersi.. A ja jem i jem i nic nie tyje?!

A wogole.. Trochę sie martwię. Ile wasze dzidzie ważyły w 23 tyg..?
Moje dziecko też w 23 tyg ważyło 0,5kg tylko ja przybieram troszkę więcej na wadze
Cytat:

Kurrrdę. Nie zaliczylam tej psychologii..
zaliczysz poprawkę
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 13:12   #629
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Zasypie Cię, babo, gdzie leziesz?
Wróciłam Na głowie miałam białą czapę, bo ja w nausznikach chodzę - ale byłam w sklepie - raju Przewijak kupiłam, tańszy, niż na alledrogo 44zł, taki jak na foto, ale na szczęście zielony Ładna, jasna zieleń.
http://mala-akademia.eu/allegro/ceba/przewijak.jpg

Czyli pościel też będę kompletowała zieloną, na razie mam prześcieradło.

Cytat:
Super swetrunie!!!!...... a ja juz upatrzylam sobie nastepne ciuszki w kolejce do robienia, mam nadzieje, ze sie wyrobie w czasie ale i tak chyba zrobie na tak 3-6 miesiecy...wczesniej musze rozszyfrowc rozpiski na stronach wwww

sweterek: http://www.innatia.com/s/c-manualida...rsey-bebe.html
ciapki: http://cursodetejido-ivalopano.blogs...os-agujas.html
sweterek. http://cursodetejido-ivalopano.blogs...n-crochet.html
Ale ciuszki

Cytat:
Ps. 22 lata temu wszyscy patrzyli na moją matkę jak na kosmitkę, gdy dawała synowi Mateusz. A 7 lat później w jego klasie było 3, a w roku, w trzech klasach w sumie 7. Mateuszów teraz jak mrówków.
U mnie tak z moim imieniem było, wszędzie same Agnieszki

Cytat:
To już jest ignorancja.
A bo to mało ignorantów?

Cytat:

Dobrze, że ja nikogo nie pytałam. Oznajmiłam i już. Jedno pytanie usłyszałam: Daniel? I zobaczyłam duże oczy. Owszem, Daniel, jakiś problem? No nie... No to nie.
Ależ to nie jest jakieś wydumane imię Normalne, nawet teraz na studiach mam daniela, i daniela też uczyłam

Cytat:
To tak jak u nas z Blanką. 'jaaak? Blaankaaa? o jeeeju co to za imię?!' tak naprawdę 'na żywo' powiedziały mi dwie osoby 'Blanka jak ładnie itp'.. reszta wielce zadziwienie..
Racjaa nie znają sie..

i jest awizo..
Ale nie mam klucza do skrzynki muszę czekać aż wróci klucz
Ładna Blanka Kojarzy mi się z kimś, kto jest obdarzony dużą fantazją, pozytywnie.

Cytat:

Podoba mi się to AmAlia
A co do absurdu - u mnie w szkole też takie zjawisko widzę. Co gorsza, większość tych niepolskich imion nadają tatusiowie pod wypływem alkoholu, z pisownią polską, no i mamy np Dżenifer albo Dżesikę.

nie twierdzę, że tak jest wszędzie, ale owszem, u mnie da się zauważyć.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 13:12   #630
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1692991 6]a właściciel sali nie zapytał "która z pań jest panną młodą?"
fajne masz przygody...

a ja miałam zapytać, czy maść witaminowa jest wskazana (w niewielkich ilościach). okropnie mnie swędzą sutki - no nie do wytrzymania. zaczęła mnie swędzieć skóra, a nawet trochę schodzić, zrobiła się taka lekko zrogowaciała. no i posmarowałam raz - duża ulga, ale przydałoby się to całkiem zagoić bo już mi się ranki robią... nie zaszkodzi ta witamina a? co mogę innego?[/QUOTE]
Maść witaminowa jest ok, mi też bardzo pomagała mimo że balsamuje to i tak muszę dodatkowo smarować bo szybko mi pękają, pieką i swędzą. Mi polecono i teraz używam taką maść - Tormentiol - lekarz polecił, pani w aptece mówiła że to nie od tego ale się sprawdza. Tylko jak już się karmi to tego używać nie wolno.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości