![]() |
#2191 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Październikowe PM :)
helołłł
![]() beaciunia zawsze sluzymy rada ![]() Cytat:
![]() ![]() w sumie my mielismy remont na poddaszu 3 lata temu-taki konkretny. bo z malych dwoch pokoikow i strychu ekipa zrobila duuuuze dwa (teraz salon i sypialnia) i zrobili u gory lazienke kosztem pomniejszenia korytarza. remontowali tez dol,piwnice etc.. u gory zostal jeszcze jeden pokoj(mojego brata ktory wyprowadzi sie w czerwcu), maly korytarz i strych..tylko te skosy ;/ bo powierzchnia ogolnie jest spora teraz chcialabym zrobic z tego pokoju mojego brata kuchnie z jadalnia..ale z drugiej strony brakuje nam jeszcze jednego pokoju,bo jak pojawi sie dzidzia to nie bedzie miec swojego pokoju (chodzi o pozniej,bo na poczatku wiadomo ze z nami) ![]() co do tej tradycji-nom ![]() ![]() ![]() a tak w ogole-jak dziewczynki minal Wam dzien? ja mialam isc z tz w koncu do ksiedza zalatwic ta godz..i znowu lipa. nie udalo sie ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kalinkap13 Czas edycji: 2010-01-28 o 20:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2192 |
Zakorzenienie
|
Program do projektowania fajny
![]() ![]() Jeżeli chodzi o cenę projektantki to własnie mam zamiar się zorientować. Kiedyś widziałam ofertę gościa na allegro, ze można mu wysłać skan planu budynku, albo jednego pomieszczenia i on robi projekt, jeżeli Ci się nie podoba, to go poprawia i tak do skutku... Cenowo wychodziło 100zł za 1 pomieszczenie, albo 490zł za całe mieszkanie. Podejrzewam, że tacy "realni" projektanci wezmą więcej ![]() Koleżanka była na weselu gdzieś w okolicach Torunia... JA też się chce w końcu wybrać jutro do ksiedza... ![]() ![]() ![]() ![]()
61-60 ![]() SB, dam rade ![]() Edytowane przez mądrala Czas edycji: 2010-01-28 o 21:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2193 |
Raczkowanie
|
Przepraszam dziewczyny, ja tak z innej beczki. Słyszałyście coś może o przesądzie, że świadkowa nie może być mężatką? Tak się składa, że najbliższa mi koleżanka już jest po ślubie a nie mam pojęcia na kogo bym się mogła zdecydować zamiast niej. Ni chciałabym wziąć byle kogo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2194 | ||
Rozeznanie
|
hejusia
![]() Cytat:
![]() ![]() no na meble z ikei do kuchni tez pewnie bym sie nie zdecydowala...wolalabym cos co bedzie trwale na kilkanascie lat ![]() wow,w Toruniu tez taka tradycja? ![]() ![]() mi tez by sie przydalo zrzucic kilka kg (nie tylko 2) ale mobilizacji poki co brak ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2195 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2196 | |
Rozeznanie
|
Hejka dziewczyny
![]() Cytat:
rzypuszczam, że to są po prostu regionalne przesądy. bo spotkałam się ostatnio z tym, że jedni mówią, że na świadków bierze się jakąś parę (najlepiej narzeczonych) a drudzy z kolei mówią, że tak robić nie wolno bo to pecha przynosi. i bądź tu teraz mądry człowieku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2197 |
Zakorzenienie
|
hello
![]() Ja tez sie tym KOMPLETNIE nie przejmuje ![]() ![]() I muszę się pochwalić, ze dziś pojechałam do księdza i zarezerwowałam 9. października na 13:00 ![]() ![]()
61-60 ![]() SB, dam rade ![]() Edytowane przez mądrala Czas edycji: 2010-01-29 o 16:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2198 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
![]() z tymi przesadami to roznie bywa..jak ktos mocno w to wierzy to moze sie i spelnia ![]() ![]() a co do tego ze narzeczonych sie nie bierze to slyszalam ale ze nie wolno ich brac na chrzestnych dziecka jeszcze przed slubem.tak samo jak jest i przesad ze nie bierze sie kobiety w ciazy na chrzestna..ale o swiadkach to nie wiem ![]() madrala super ![]() no to ja tez sie pochwale ![]() ![]() chociaz zdziwilabym sie gdyby ta godz byla juz zarezerwowana..bo nasz kosciol jakos nie jest specjalnie oblegany ![]() no i wcz bylam zobaczyc dalszy etap budowania naszej sali ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2200 |
Raczkowanie
|
Ja miałam egzaminy w weekend więc jestem usprawiedliwiona
![]() Dziewczyny macie może jakieś pomysły na prezent walentynkowy? ![]() To już za 2 tygodnie a ja nie mam pojęcia co kupić. |
![]() ![]() |
![]() |
#2201 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() co do pomyslu mi wlasnie tez brak ![]() ale jakby co napisze-jak mi cos przyjdzie na mysl... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2202 |
Rozeznanie
|
a ja nie mam nic na swoje usprawiedliwienie
![]() no może tylko to, że w sprawach ślubnych nic się u mnie nie dzieje w ostatnim czasie. bo po co sobie teraz zawracać głowę niektórymi drobiazgami jak do października jeszcze 1000 razy zdanie zmienię ![]() jedynie co, to przeglądam namiętnie suknie na necie, bo jutro pierwszy raz zamierzam udać się na "SALONY" ![]() Edit: a co do prezentu na Walentynki, to ja też szczerze mówiąc nie mam jeszcze żadnego pomysłu i nawet nie wiem, czy coś z Tż będziemy sobie dawali ![]() zresztą ja zamiast jakiś bzdurek wolałabym, tak jak w tamtym roku, pójść z Tż na romantyczną kolację i ewentualnie w tym roku dodatkowo spędzić z nim noc w hotelu... ale zobaczymy co z tego wyjdzie, bo najprawdopodobniej w Walentynki będę musiała od niego wrócić do Katowic, żeby w pon rano stawić się na seminarium magisterskim... ![]()
A kto to jest jarosz? Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!" Edytowane przez aicila Czas edycji: 2010-02-01 o 15:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2203 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja poszukiwania pewnie zaczne gdzies w marcu/kwietniu ![]() mmm...kolacja + noc w hotelu brzmi super ![]() ![]() ![]() u mnie poki co pomyslu brak ps.qrcze,w sr mam egz a taaaak mi sie nie chce uczyc ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2204 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do planów Walentynkowych, to wiem że brzmi super, ale zobaczymy jeszcze co z tego wyjdzie ![]() a co do nauki do egzaminu, to ja też tak zawsze mam, że robię wszystko byleby się tylko nie uczyć i koniec końców wychodzi tak, że zaczynam się uczyć dopiero na dzień przed ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2205 |
Zakorzenienie
|
ja się też zgłaszam i usprawiedliwiam, bo miała troszkę zajęty weekend
![]() W sobotę miałam imieninki mojej półrocznej siostrzenicy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i mam już pomysł na sypialnie ![]() ![]() A pomysłu na prezent nadal nie mam ![]() ![]() aicila, daj potem znać jak się mniej wiecej kształtuja ceny sukienek ![]() ![]() Dziewczyny, trzymam baaaaardzo mocno kciuki za Wasze egzaminy ![]() a teraz ide sprzątać w szufladkach, bo kupiłam sobie takie bajerandzkie wkłady do szuflad ![]()
61-60 ![]() SB, dam rade ![]() Edytowane przez mądrala Czas edycji: 2010-02-01 o 16:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2206 | ||
Rozeznanie
|
ajj
![]() jeszcze raz.. Cytat:
![]() ![]() z tego co ja wiem to czeka sie na suknie 3/4 mce ale to pewnie zalezy od salonu.. ja tez chcialabym (musze!) schudnac,dlatego przymierzanie odkladam na najwczesniej marzec/kwiecien.chociaz potem tez moze cos uda mi sie zgubic... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ojej, polroczna siostrzenica ![]() ![]() ![]() ![]() co do kuchni z ikei-a nie sa one drogie?bo sasiadka jak robila kuchnie to mowila ze w ikei byly ladne ale drogie i zdecydowala sie jednak na zakup gdzies indziej-obawiala sie tez jakosci (ponoc w ikei drozej wychodzilo niz w innych sklepach) mm, to pomysl na sypialnie z ikei..? ![]() ![]() kciuki-no trzymaj trzymaj ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2207 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja też mam wymówkę czemu się nie odzywam, pojutrze mam b. ważny i trudny egzamin ustny, ostatni taki ciężki na tej uczelni, na który uczę się już 18 dni dzień w dzień
![]() ![]() Widzę, że rozmowa o meblach i w ogóle. A my będziemy mieli taki domek - drewniany, z bali: http://www.centrumprojektow.eu/projekty-domy/4114/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2208 |
Raczkowanie
|
Aicila nawiązując do Twoich planów
![]() mąż kuzynki w walentynki w tamtym roku (4 miesiące po ślubie) powiedział: "po co kino,romantyczna kolacja i spacer jak i tak się wszystko w łóżku skończy?" Także dziewczyny nie martwcie się prezentami ![]() ![]() Kalinka mamy ślub o tej samej porze ![]()
#2209 |
Raczkowanie
|
witam laseczki, moim wytlumaczeniem jest to ze tydzien ma tylko 7 dni a doba 24 godziny
![]() ![]() oczywiscie trzymam kciuki za wszystkie egzaminy, sama to przezywalam i wiem co znaczy brak chceci do nauki i wymyslanie sobie wymowek byleby sie tylko nie uczyc, ale coz, niedlugo koniec sesji. ![]() U nas w sprawach slubnych jak narazie cisza, poza zaproszeniami ktore ciagle walkujemy, bo nie mozemy sie zdecydowac na robienie czy kupowanie. zrobilismy projekcik ale nie jestesmy do konca przekonani, chyba wkleje go w ten weckend na forum zobaczymy jak zaglosujecie. No i trzymajcie sie cieplutko w te mroziska przeokropne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2210 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Tak, jak jak obiecałam oto moja krótka relacja z pierwszych wizyt "na SALONACH" ![]() Odwiedziłam 2, bo na więcej moja mama czasu nie miała niestety, ale kolejna część w czwartek ![]() ![]() niestety nigdzie nie można robić zdjęć, więc mogę wrzucić tylko fotki katalogowe ![]() ![]() ![]() no i niestety jednej fotki brakuje, bo nie mogę nigdzie znaleźć na necie tej sukni (bo mam sama nazwę sukni) co do fasonu to na pewno coś w tym stylu jak te suknie. żadne rybki, muśliny, albo dopasowane koronkowe kiecki. ja tam się dobrze czuję w takich księżniczkowatych, podkreślających talię sukniach ![]() co do koloru, to sama nie wiem jeszcze jaką suknię wybrać. biel nie bardzo mi pasuje, a typowa ecri znowu mi się nie podoba (bo wydaje mi się ciut za ciemna), więc chyba ideałem będzie śmietankowa biel albo coś podobnego ![]() co do cen, to tak jak przypuszczałam nasze polskie kolekcje wahają się między 2500 a 3700 (mówię to na podstawie cen tych, które przymierzałam) Edit: zapomniałam dodać zdjęć z wrażenia ![]() ![]()
A kto to jest jarosz? Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!" Edytowane przez aicila Czas edycji: 2010-02-02 o 13:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2211 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do mebli z ikei to chyba zależy ile za nie dasz ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Aaaa i trzymam kciuki za wszystkie egzaminy ![]() No i ja proszę o kciuki w weekend ![]() Edit: Dziewczyny a co myślicie o kupnie sukien używanych? W przypadku rozmiaru 38 to jest tego tyle na allegro, że szok. Edytowane przez beaciunia Czas edycji: 2010-02-02 o 18:32 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2212 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do cen w Ikei, to własnie jak sobie wstępnie obliczyłam projekt kuchni to wyszły mi naprawdę jakieś kosmiczne ceny rzędu 11 tyś za parę szafek, bez sprzętu agd, okapu itp., nie mówiąc już o tych bajerach do szuflad ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2213 |
Rozeznanie
|
witam!!
wpadam doslownie na momencik-tylko sie przywitac-bo jutro mam egzamin o 9 (mam nadzieje ze dojade bo zapowiadaja opady sniegu i zamiecie) i musze sobie powtorzyc notatki i lulu.. nadrobie Was jutro i odpisze ![]() trzymam kciuki za dziewczyny tez zdajace egzaminy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2214 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2215 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() PROSZE ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2216 | ||||
Rozeznanie
|
juz jestem po egz
![]() ![]() ![]() ![]() [QUOTE=Claris;16892742]Dziewczyny, ja też mam wymówkę czemu się nie odzywam, pojutrze mam b. ważny i trudny egzamin ustny, ostatni taki ciężki na tej uczelni, na który uczę się już 18 dni dzień w dzień. Więc trzymajcie kciuki za mnie kciuki [/QUOTE] i jak egzamin...??do przodu?trzymalam kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() i ja na pewno biala... ![]() i ile czasu czeka sie na sukienke?w jakich salonach bylas? ja dzis po egz poszlam z kolezanka do jednego salonu.ona ma slub w sierpniu i przymierzyla tam 2 sukienki.pieknee ![]() ![]() ![]() Cytat:
to na wiosne bedziemy sie mobilizowac i chudnac ![]() ![]() a no ja mam 2 bratankow i co najlepsze-juz 3 chrzesniakow ![]() ![]() bedziemy 3mac kciuki w weekend ![]() ![]() co do sukien uzywanych...tez sie zastanawialam bo w rozmiarze 38 jest tego maasssaaaa. ale nie wiem jeszcze..troche sie boje ze ta biel nie bedzie juz taka biala... (heh,ale namieszalam ale chyba wiecie o co chodzi ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2217 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() co do koloru, to ja też zawsze mówiłam, że tylko biała i nie ma innej opcji, ale po przymierzeniu tych kilku sukien już tak nie twierdzę ![]() byłam w salonie Loretta Urszuli Matei oraz w salonie Evita a dalsza część poszukiwań jutro ![]() ![]() ![]() a co do używanych, to jakoś nie mam przekonania niestety. ale popatrzeć w komisach i na all nie zaszkodzi ![]()
A kto to jest jarosz? Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!" Edytowane przez aicila Czas edycji: 2010-02-03 o 13:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2218 |
Zakorzenienie
|
aicila ja mierzyłam jedną suknię Urszuli Mateji i się zakochałam w niej
![]() Dziewczyny dziekuję za trzymanie kciuków, zdałam ![]() ![]() ![]() ![]() Moja mama chyba bierze urlop na pt. i jedziemy już 3. raz za kieckami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2219 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a jaką sukienkę mierzyłaś? napisz chociaż nr modelu ![]() ja ide z mamą jeszcze jutro, ale pewnie znowu zdążymy tylko z 2 salony odwiedzić bo moja mam ma na popołudnie do pracy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2220 |
Zakorzenienie
|
taką
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:19.