Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-03, 11:49   #391
kolanka
Zadomowienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
Tak, tak wiem Kolanko wiem o tej kasie dodatkowej za znalezienie sobie samemu pracy i szukam. Codziennie jest ten sam schemat dnia...wstaję przeglądam oferty, wysyłam cv-ki i czekam...

Swoją firmę już zakładałam z dotacji z U.P. i z preferencyjnej składki ZUS cieszyłam się kiedy ją płaciłam, bo rzeczywiście koszty nieporównywalnie mniejsze...ale firmy już nie ma a ja właśnie dlatego, że przez 2 lata miałam połowe ZUS-u opłacaną i tylko jeden miesiąc składkę normalną nie dostaję zasiłku dla bezrobotnych
Jesteś bardzo wytrwała . Próbowałaś osobiscie przejść sie po firmach w mieście i zostawić swoje CV. Nieważne, ze na razie nie maja miejsc wolnych i mówią, ze nic sie na razie nie zmini, ze nikogo nie potrzebują. Mi własnie tak udalo się zmienic pracę. Niby nikogo nie potrzebowali, a po kilku miesiacach zadzwonili. Wiem, ze teraz jest bardzo ciężko. Moja siostra też szuka, koleżnka w końcu znalazła, po 10 miesięcznej przerwie. Trzeba pukać do wszystkich drzwi, a może się uda...
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 11:50   #392
myszka_maj
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
to co to za imie
Lena

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 11:55   #393
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
Lena
to Ci krzywda myslalam, ze jakas Hermenegilda
nasi znajomi maja core Lenke i to najslodszy urwis zaraz po mojej chrzesnicy oczywiscie lubi u nas grac na kompie-wlaczam jej gry na necie i kiedys my do nich pojechalismy, a Lenka pyta: ciocia wzielas internet? pogramy?
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 11:56   #394
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

ja też planuję Lenkę a dla chłopaka dominik po pradziadku męża
a mąż ma po swoim dziadku

kiedys chciałam wiktoria ale tyle ich teraz....

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 11:59   #395
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
nooo a w Australii jest teraz lato i jakies 30 stopni albo i wiecej normalnie jak sobie o tym pomysle to juz sie pakuje A w zimie to i tak tam jest dodatnie temperatura i ludzie chodza w japonkach... normalnie zyc nie umierac

my tez 5.02 bedziemy mieli 5 miesiecy malzenstwa

My niby oboje mamy prace, ale ja pracuje za smieszne pieniadze na 3 zmiany i to jest masakra, bo ja prawie nie mam wolnego tzn niby mam ale co mi z dnia wolnego po nocce ktory caly przesypiam, w weekendy jak tz ma wolne to ja siedze w pracy i w ogole lipa... gdyby chociaz jakos ok placili.... tz mial dobrze platna prace ale znow go wykorzystywali jak murzyna... mial byc 24 h pod telefonem (chociaz nie mial tel sluzbowego ani w umowie nic o dyspozyjnosci) kazali mu chodzic na nadgodziny kiedy im sie tylko podobalo... no a jak zaczeli sie buntowac to go zwolnili... dla przykladu... niby znalazl inna prace no ale tu juz mniej mu placa i w ogole do dupy

a wy na stale macie zamiar zostac w uk??

no moj tz ciagle sle cv przez rozne agencje... moze cos sie wyhaczyc uda... o jezyk sie nie boje, bo w sumie nie jest zle (tzn wiadomo ze trzeba sie podszkolic, ale mysle ze damy rade, o wiele latwiej jest sie nauczyc na miejscu na zywo niz tutaj) tylko rodzinki nie chce zostawiac i najchetniej bym sie kazala im przeprowadzic ze mna... tzn mojej mamci, bratu, babci i dziadkowi i tez zal mi tego ze juz od jakis 2 lat zbieramy na to nasze mieszkanko i mamy juz nawet sporo pieniazkow i rozne sprzety i tak mi tego zal, bo do australii to nie wezmiemy tego wszystkiego no ale i tak nie mamy na tyle pieniazkow zeby cos kupic i bez kredytow sie nie obejdzie ehhh

Szczerze mówiąc nie wiem czy na stałe bo mnie ten klimat tu wkurza Ja kocham ciepło !!!!!! Jak narazie jesteśmy tu 3 lata i narazie nie zanosi sie na powrót bo za bardzo nie ma po co wracac. Mamu tu prace , dobre zarobki , stać nas na wiele tak wiec wrócić do PL i robić w sklepie po studiach mi sie nie usmiecha za 1000 zł bo juz człowiek sie przyzwyczaił do lepszego zycia. Ja na dzien dzisiejszy wróciłam bym do PL gdyby ktos zaproponował mi prace biurowa za 2500 zł do reki a męzowi 3000tys ale hmm na dzien dzisiejszy mozna pomarzyć Tak wiec narazie tu mieszkamy choc czasami przychodza pomysly wyemigrowania jeszcze w inne miejsce .

Ps mnie tez było ciężko zostawić rodziców , siostre , dzieciaki tesknie okropnie ale jak to moja mama mówi trzeba jechac tam gdzie jest lepsze zycie a z rodzina mozna sie zobaczyć. Rodzice do nas przylatuja i my latamy tak wiec zle nie jest .

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek

Edytowane przez Sysunia_d
Czas edycji: 2010-02-03 o 12:01
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 12:00   #396
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
Sprawdzone kolory jakie moge polecić, tylko nie wiem, czy jeszcze sa dostępne:
...
Dojrzały groszek - najpiękniejszy zielony jaki znam , stonowany, ciepły odcień, średnio ciemny, nadaje się także do małych pokoi.

Może do czegoś się przydadza moje informacje.
Ja miałam sypialnię w kolorze dojrzałego groszku - naprawde fajny, ciepły kolorek

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
Witam.
Przede wszystkim trzymam kciuki za Strippi ... takiej relacji na bieżąco jak Twoja nie powstydziliby się w tvn24 ... przejdź to jak najspokojniej i wracaj do nas szybko.:k ciuki:
Właśnie takiego podsumowania relacji Strippi mi brakowało

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
TZ wczoraj zadzwonił do biura nieruchomości zeby się umówić, ale babeczka powiedziała, że ona pracuje do 16 w dni powszednie! My też pracujemy. Nie kumam czy tak jest we wszytkich biurach, ze trzeba się zwalniac z pracy żeby obejrzeć mieszkania?
Jeszcze nie słyszałam takiego wytłumaczenia. Zazwyczaj jak szukałam mieszkania przez agencję to umawiałam się po południu, bo i ja i właściciele pracowali. Spróbuj znaleźć to mieszkanie w innej agencji - zazwyczaj właściciele sprzedają przez kilka.

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
witma Kochane
Zaniedbałam Was... przepraszam, Ania napisała do mnie miłego maila i dlatego tez jestem.
Opowiadania duzo, nowa praca bardzo absorbująca i czessto siedze po godzinach, do tego korki duze w krakowie....
Po krotce opisze potem, a teraz trzymajcie kciuki - o 12 zaczynam prowadzenie szkolenia dla całego mojego departamentu (40 osób) !! W zyciu tego nie robiłam !! Boje sie jak diabli !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zawsze w stresowej sytuacji jestem czerwona jak burak.. ale sie zbłaźnie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
maggie skończyło się.
na staraczkach tez się nie odzywam, bo już nie pasuje
wczoraj dół, dziś doła ciąg dalszy
Scio co to za nastawienie, nie można tak, będzie dobrze, zobaczysz

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Katunia gratulacje

Strippi trzymam kciuki i czekam na wiesci, ale wydaje mi sie, ze szybko u Ciebie pojdzie
a ja sie chwale
Śliczna ta Twoja córa, jak już ładnie główkę ciągnie do góry

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Byliśmy wczoraj w biurze finansowym u takiej poleconej finansistki przez naszą znajomą. Starsza babka , wydaje się być ok. Za 2 dni będziemy mieć oferty kredytu przygotowane przez nią. W piątek przed południem jedziemy zobaczyć mieszkanie od Developera 42m2 i można je wyrwać za 205 tys. Myślę , że jakieś 15 tys na remont, bracia mi pomogą z Tż to starczy.
Wkleję Wam link . Jedyny minus to jest to , że to mieszkanie składa się z pokoju dziennego z aneksem kuchennym i sypialni i WC. Ten pokój dzienny przynajmniej na planach jest taki średnio ustawny. Ale trzeba to zobaczyć zmierzyć itd.
Salon nie jest zły, fajnie że ma balkon i sporo okien, sypialnia też malutka nie jest, łóżeczko spoko wejdzie. Jak maleństwo podrośnie w sypialni będziecie robili jej pokój a sami przeniesiecie się do salonu?

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Dzięki ja raz na pół roku wypożyczam taki odkurzacz piorący i czyszcze tą wykładzine, potem wygląda jak nowa w całym mieszkaniu mam panele ale w sypialni marzyłam o takim miśku
Ja też mam dywan Miśka Odkurzacz piorący niestety tylko mu zaszkodził, zleciałam czyszczenie firmie od dywanów i byłam bardzo niezadowolona. Teraz raz na rok podwórko u teściów, miska z proszkiem do prania, wąż z wodą i trzepak. Po praniu jak nowy. Tyle że cholera długo schnie. Takiego miśka trzeba bardzo dokładnie odkurzać i nie brudzi się jakoś masakrycznie. Mój leży w salonie.

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 12:04   #397
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
to Ci krzywda myslalam, ze jakas Hermenegilda
nasi znajomi maja core Lenke i to najslodszy urwis zaraz po mojej chrzesnicy oczywiscie lubi u nas grac na kompie-wlaczam jej gry na necie i kiedys my do nich pojechalismy, a Lenka pyta: ciocia wzielas internet? pogramy?
Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
ja też planuję Lenkę a dla chłopaka dominik po pradziadku męża
a mąż ma po swoim dziadku

kiedys chciałam wiktoria ale tyle ich teraz....
no to anika uwążaj bo twoje córka bedzie nosiła imie które jest "symbolem kiczu i tandety emocjonalno - intelektualnej i każdej innej. "

nóż w kieszeni sie otwiera

a wogole to tych Lenek troche przybywa mam nadizeje ze nie bedzie takiego wysypu jak Julii i wiktorii

jak z Tz wybralismy to imie to nigdzie sie nie słyszało a teraz to co rusz...

dla chłopca mamy Tomasz

Nasz Skarb

Edytowane przez myszka_maj
Czas edycji: 2010-02-03 o 12:06

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-03, 12:12   #398
agus87
Zakorzenienie

ja mialam kiedys szał na Amandę, później Amelia
ale teraz tz nam sie podoba aleksandra a dla chlopca aleksander
Stary 2010-02-03, 12:19   #399
klion78
Zadomowienie

Mona_ja dopiero teraz widzę jaką gafę popełniłam ... nie dokończyłam zdania: "straaaaaaasznie mi się Twoja sypialnia PODOBA".
nawet jeśli ktoś uważa że jest ciemna to myślę że akurat sypialnia nie musi być jakoś strasznie jasna. ja wręcz lubię lekko przytłaczające sypialnie.
ja mam w całym mieszkaniu panele i kafelki, ale uważam że nic tak nie ociepla mieszkanka jak ładne wykładziny. No i uwielbiam tapety, ale niestety mój tż już nie i w efekcie mamy wszędzie gładzie. Nie lubię ich
klion78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 12:32   #400
Sysunia_d
Zakorzenienie

Szukam dobrych filmów - Thriller, komedie może polecicie jakieś ???

Ps Widze ze znowu nastała dyskusja na temat imion

My nadal obstawiamy Nikole a co do chłopca nie mam pojęcia .

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 12:34   #401
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
ja niedawno tez przeczytalam wypowiedz osoby na jakims forum i dowiedzialam sie ze imie które chce dac córce to symbol kiczu i tandety emocjonalno - intelektualnej i każdej innej. i wyrzadzi dziecku krzywde
Cytat:
Lena
Ale Ci ludzie to mają czasami pomysły no i po co pisać takie rzeczy na forum, każdemu się podoba co innego i każdy mógłby tak napisać o imieniu, które mu się nie podoba Nie przejmuj się takim gadaniem
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-03, 12:38   #402
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Ale Ci ludzie to mają czasami pomysły no i po co pisać takie rzeczy na forum, każdemu się podoba co innego i każdy mógłby tak napisać o imieniu, które mu się nie podoba Nie przejmuj się takim gadaniem
no wlasnie, kazdy moze wyrazic opinie o imionach ze te mu sie podbaja a tamte nie, sama taka opinie wyrażam ale bez przesady zeby zaraz wyjeżdzac z takimi tekstami zeby na podstawie imion jakie nadajemy dzieciom obrażac nasze emocje i intelekt mi sie nie podoba moda nadawania dzieciom niektórych starych imion np. Krystyna albo imion zaporzyczonych z zachodu Jesssika, Brajan itd ale to nie powód zebym obrazala osoby ktore dali dzieciom tak na imie. ich sprawa

Nasz Skarb

Edytowane przez myszka_maj
Czas edycji: 2010-02-03 o 12:42
Stary 2010-02-03, 12:52   #403
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość

Ja polecam Orphan (sierota) fajny film
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 12:52   #404
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

nasz 6 mieszięcy po ślubie widziała rodzinka, ja a tz to nie bardzo, bo jedynie fragmenty na przewijaniu i mówi, ze tych nudów nie bedzie ogladał. Jest to film amatorski i wiecej nóg widac niż filmu ale zawsze to coś
no to faktycznie amatorski
Cytat:
Konkursu nie będzie,
pamiętacie ewelinę.00?
Niestety nie udało jej się utrzymać ciązy
Przykre to....
Cytat:
Cześć
właśnie was nadrobiłam
Strippi,: kciuki::k ciuki:
co do holenderskich imion, mój szef miał na imię Knut
Pisałyście o fotkach i filmach ze ślubu, ja dostałam cały komplet po miesiącu, i jestem bardzo zadowolona. Film trwa niecałe 3 godzinki, wcale nie jest nudny bo msza jest ograniczona do minimum, potem relacja z pleneru i wesela. Wszystko fajnie ze sobą zgrane Dostaliśmy 3 filmy i album z ok 100 fotkami, do tego ok 50 luzem, i płyte nie blokowaną, możemy sobie wywoływać i przegrywać ile chcemy. Jedna płytka z filmem przerywała, ale bez problemu ją wymienili.
Knut????? A ja jak pracowałam za gówniarza to moja szefowa miała na imię MIRANDA!!!
Cytat:
Co do imion to u mnie pewne jest, ze syn na drugie będzie miał na imię Józef. TZ może wybrać pierwsze - co Filip mu chodzi po głowie.
Co do dziewczynek to ja bym chciała Agatkę albo Liliankę.
ooooo taaaaaaaak Agatka najpiękniejsze imię, szkoda, że to moje drugie albo Aniela kocham je

Katunia, gratulacje!!!

Maggie, śliczny masz suwaczek dzidzi

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2010-02-03 o 12:54
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 12:55   #405
kolanka
Zadomowienie

A ja uważam, że wybór imienia jest bardzo ważny, ogladałam raz program z niania. Chłopczyk miał na imię Tomas i z tego powodu był cały czas przezywany. Niektóre dzieciaki dawały mu popalić. Np. Tomasek-grubasek. Niestety nasze społeczeństwo jest mało tolerancyjne. Dzieciom "gwiazd" może będzie latwiej, ponieważ startuja z innego progu, ich imiona są czasami naprawde "kosmiczne". Moje imię będzie na pewno tradycyjne. Zawsze podobało mi się imię siostry mojej babci - Marianna. Zupełnie nie rozumiem mody na nadawanie imion z seriali... (brazylijskich).

Edytowane przez kolanka
Czas edycji: 2010-02-03 o 13:07
Stary 2010-02-03, 13:00   #406
agnes208
Zakorzenienie

co do imion to mi sie podoba dla dziewczynki nina a dla chłopca mateusz igor jakub wiktor lub kacper hhaha meskie imiona jakos bardziej mi sie podobaja ale suma sumaru zadnego znich nie mozna jakos zmieniac jak np od roberta slicznego imienia jest obrzydliwy robek czy od julii julka okropne te skroty dlatego nie zdecydowalabym sie na takie imiona wlasnie dlatego ze ludzie to skrotow uzywaja a własciwa forma tylko w dokumentach mnie tez dobija jak ktos z mojego robi skrót
Stary 2010-02-03, 13:01   #407
mona_ja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość

Ja też mam dywan Miśka Odkurzacz piorący niestety tylko mu zaszkodził, zleciałam czyszczenie firmie od dywanów i byłam bardzo niezadowolona. Teraz raz na rok podwórko u teściów, miska z proszkiem do prania, wąż z wodą i trzepak. Po praniu jak nowy. Tyle że cholera długo schnie. Takiego miśka trzeba bardzo dokładnie odkurzać i nie brudzi się jakoś masakrycznie. Mój leży w salonie.
Kiedyś czytałam że to zależy z czego ten misiek jest zrobiony, bo nie każdy materiał nadaje się do czyszczenia na mokro. mój akurat nadaje sie idealnie
kiedyś już wrzucałam na wizaż ale chyba nie w tym wątku, oto moja łazienka i kuchnia salon jeszcze stoi pusty

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 13:12   #408
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś czytałam że to zależy z czego ten misiek jest zrobiony, bo nie każdy materiał nadaje się do czyszczenia na mokro. mój akurat nadaje sie idealnie
kiedyś już wrzucałam na wizaż ale chyba nie w tym wątku, oto moja łazienka i kuchnia salon jeszcze stoi pusty
fajna aranżacja zwłaszcza kuchnia mi sie podoba bo co do lazienki to dla mnie za mocny kolor
Stary 2010-02-03, 13:20   #409
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
temat rzeka
na filmweb.pl możesz sobie wyszukać według gatunku i średniej oceny
Cytat:
no wlasnie, kazdy moze wyrazic opinie o imionach ze te mu sie podbaja a tamte nie, sama taka opinie wyrażam ale bez przesady zeby zaraz wyjeżdzac z takimi tekstami zeby na podstawie imion jakie nadajemy dzieciom obrażac nasze emocje i intelekt mi sie nie podoba moda nadawania dzieciom niektórych starych imion np. Krystyna albo imion zaporzyczonych z zachodu Jesssika, Brajan itd ale to nie powód zebym obrazala osoby ktore dali dzieciom tak na imie. ich sprawa
ja nie trawię większości spolszczonych pisowni, i dotyczy zarówno "Brajana" "Dżessiki" czy "słit foci"
Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
A ja uważam, że wybór imienia jest bardzo ważny, ogladałam raz program z niania. Chłopczyk miał na imię Tomas i z tego powodu był cały czas przezywany. Niektóre dzieciaki dawały mu popalić. Np. Tomasek-grubasek. Niestety nasze społeczeństwo jest mało tolerancyjne. Dzieciom "gwiazd" może będzie latwiej, ponieważ startuja z innego progu, ich imiona są czasami naprawde "kosmiczne". Moje imię będzie na pewno tradycyjne. Zawsze podobało mi się imię siostry mojej babci - Marianna. Zupełnie nie rozumiem mody na nadawanie imion z seriali... (brazylijskich).
serial szybko przeminie... a potem całe zycie z jakimś dziwacznym imieniem
Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
co do imion to mi sie podoba dla dziewczynki nina a dla chłopca mateusz igor jakub wiktor lub kacper hhaha meskie imiona jakos bardziej mi sie podobaja ale suma sumaru zadnego znich nie mozna jakos zmieniac jak np od roberta slicznego imienia jest obrzydliwy robek czy od julii julka okropne te skroty dlatego nie zdecydowalabym sie na takie imiona wlasnie dlatego ze ludzie to skrotow uzywaja a własciwa forma tylko w dokumentach mnie tez dobija jak ktos z mojego robi skrót
ja tez nie lubię większości skrótów
Bardzo podoba mi się np. "Magdalena" ale już Magda jest dla mnie okropne

Cytat:
kuchnia zrobiona fajnie, tylko nie lubię takiej bieli, strasznie mi zimno w takim wnętrzu
Za to łazienka - bomba

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2010-02-03 o 13:23
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-03, 13:21   #410
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

mona a na tych kaflach czarnych nei widać plam od wody czesto musisz je czyścić?

kuchnia bomba stół tez pełny połysk kazdy pyłek i paluch pewnie widać

aaaaaaaaaaaa bo ja zapomniałam ci napisac w końcu wracajac do wielodzietnych rodzin to ja jestem teraz przeszczęsliwa bo wyobraź sobie moj małż ma 5 braci (2 starszych i 3 młodszych) po tymjak nagle zostalam jedynaczką 5 szwagrów to dla mnie sama radość

Stary 2010-02-03, 13:25   #411
mona_ja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
fajna aranżacja zwłaszcza kuchnia mi sie podoba bo co do lazienki to dla mnie za mocny kolor
A my chcieliśmy mieć w mieszkaniu taki mocny akcent salon jest pomalowany na brąz taki jak w kuchni ale zanim wstawimy meble to go przemalujemy, może na szaro?

Maja, to nie biały tylko taki ecru, ja białego też nie trawie, a w łazience na skosach jest jasnoszary.
Anika,na kaflach przy umywalce widać plamy z wody, a stół i tak trzeba myć, ja spryskuje płynem do szyb i jest git! To teraz masz dużo wieksza rodzinke, na pewno jest weselej!?

Nasz Ślub 30.05.2009

Edytowane przez mona_ja
Czas edycji: 2010-02-03 o 13:31
Stary 2010-02-03, 13:25   #412
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaaa bo ja zapomniałam ci napisac w końcu wracajac do wielodzietnych rodzin to ja jestem teraz przeszczęsliwa bo wyobraź sobie moj małż ma 5 braci (2 starszych i 3 młodszych) po tymjak nagle zostalam jedynaczką 5 szwagrów to dla mnie sama radość
Fajnie, że dobrze się dogadujesz ze szwagrami ja mam dwóch i jakoś nie umiem się z nimi dogadać. Żyją w całkiem innym świecie. Moim zdaniem moja teściowa ich strasznie rozwydrzyła talerza nie umieją za sobą sprzątnąć już nie mówić o jakimkolwiek sprzątaniu wszystko trzeba za nich robić. W sumie obydwoje już pracują, ale nie rozumiem mimo tego takiego zachowania.
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 13:27   #413
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
świetna uwielbiam fiolet

grunt, że wyszłas na prostą

kwestia gustu
Ja bym jeszcze jakieś mocne, kontrastowe kolory dorzuciła
joo Ciebie tam wstawić to zrobiłabyś tam porządek

Domi piękna Twoja kruszynka

Cytat:
Scio - prosze sie przywołac do porządku co to za doły tutaj to niedpouszczalne raz dwa i wziąc sie w garść, nie mysl tak o tym, jak to powiedzial moj lekarz - nie nastawiac sie na robienie dzieci tylko sie kochac!! zobacz ile Maggie sie wkurzała stresowała i co ? wystarczył romantik i Fasola uda sie zobaczysz
Noo i nogi do góry i gotowe ! mam nadzieję, że próbowałaś tą metodę Scio
Cytat:

ooo tak, zgadzam się z agnes208 co do filmu pt. 'sierota' super!!! trzymający w napięciu thriller no i rzecz jasna 'obsesja'
A horror ostry i najlepszy jaki w życiu widziałam to 'Frontière(s)'
Przypadek 39 fajny thriller
Oraz 'Ruiny'
zaraz wrócę, bo net mi muli i zaraz się wścieknę!!!!!

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2010-02-03 o 13:39
Stary 2010-02-03, 13:29   #414
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

moi sa nauczeni dbać o wlasne interesy sami, wiele już osiągneli wszyscy razem i każdy z osobna,
może dlatego moj małż to taka złota rączka
bo ich mama wychowala tak trochę po swojemu każdy mial swój przydział zadań i musiało byc zrobione najpierw obowiązki potem zabawa
jakoś strasznie za sobą nie przepadamy ale dogadujemy się dość dobrze

Stary 2010-02-03, 13:30   #415
myszka_maj
Zakorzenienie

Kolanka - ja tez uważam ze wybór imienia jest ważny, ale uwazam ze nie mozna obrażac innych za to jakie imiona im sie podobaja tymbardziej ze te które ta osoba "potepiała" były najzwyczajniejszymi imionami tylko ostatnio nieco bardziej popularnymi

Nasz Skarb
Stary 2010-02-03, 13:31   #416
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
Super kuchnia Łazienka też mi się podoba uwielbiam takie mocne kolorki

Cytat:

ja nie trawię większości spolszczonych pisowni, i dotyczy zarówno "Brajana" "Dżessiki" czy "słit foci"

serial szybko przeminie... a potem całe zycie z jakimś dziwacznym imieniem
Taaa w tym artykule na onecie napisali, że pewnie teraz będzie wysyp Edwardów po Zmierzchu no i pewnie mają rację...

Mi też niebardzo podobają się takie bardzo (jak dla mnie) staroświeckie imiona...Raz na wakacjach z Tżtem siedzieliśmy przy basenie i biegał sobie mały chłopczyk 3-4 latka i miał na imię Marian...straszne jak dla mnie...Dla dorosłego mężczyzna to może i pasuje ale jak matka woła 3 latka Marianku to trochę już nie halo

Edytowane przez monarika
Czas edycji: 2010-02-03 o 13:39
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 13:36   #417
kolanka
Zadomowienie

Cytat:
Kolanka - ja tez uważam ze wybór imienia jest ważny, ale uwazam ze nie mozna obrażac innych za to jakie imiona im sie podobaja tymbardziej ze te które ta osoba "potepiała" były najzwyczajniejszymi imionami tylko ostatnio nieco bardziej popularnymi

To prawda, kwestia wyboru jest sprawą indywidualną.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-03, 13:41   #418
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:

Maja, ale z Ciebie żenuła

Loffffffciam Ciem <3333

myszko kto Ci tak powiedział brzydko???

Stary 2010-02-03, 13:42   #419
mona_ja
Wtajemniczenie

Właśnie sie dowiedzaiłam że walentynki spędzę sama ze sobą mój mąż wyjeżdża na cały weekend do niemiec jakaś fabryke zwiedzać. Nie żebym mu broniła, ale nie musi tylko chce, a tą decyzje podjął sam, a mnie postawił przed faktem dokonanym. A ja tu umre z nudów

Nasz Ślub 30.05.2009
Stary 2010-02-03, 13:53   #420
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cześć ponownie Jejku wiecie co ja się staję monotemtyczna, tylko mieszkanie, meble, remonty itp., a chociaż nie fioła na punkcie bejbika też mam. Wczoraj cały wieczór bawiłam małą Magdusię (9miesięczną) i normalnie żałowałam, że to nie moje. Ale cóż trzeba poczekać....

Scio chciałoby sie napisać z jednej strony nie odpuszczaj -walcz a drugiej odpuść -to samo przyjdzie. I tak pewnie będzie jak przestaniesz o tym myśleć to zajdzieszco do imion to Liliana fajne, nawet znam jedną A ja to bym chciała Jasia i Antosia a z dziewczynek to Łucja, Zuzanna i Jadwiga (w skrócie Wiga, bo Jadzia nieeee) A moje drugie imię to Barbara, bo miałam sie w Barbórkę urodzić, ale trochę nie wyszło

klion78 a jak tylko część jest w brązie to zupełnie inna sprawa

gold-fish no niestety niektóre biura są czynne do 16 góra 17, ale agenci pracują w terenie cały czas. My jak żeśmy szukali przez biuro to mieliśmy parę razy taką sytuację, że mieszkanie u nas a biuro 30-40km od nas (bo szukaliśmy przez neta) i gośc bez problemu przyjschał na 19:30 w umówione miejsce na kolanie spisaliśmy wszystkei potrzebne dane i pokazał nam kilka mieszkań w okolicy spełniających nasze wymagania. Więc pewnie to zależy od biura i agentów, bo przecież oni też mają z tego kasę, jak nie pokaże to nie sprzeda.

kolanka no niestety internet przekłamuje kolory, a monitory też robią swoje. Miałam kiedyś taki myk, ż ena jednym koszulka byłą czerwona a na drugim czarna, więc wszystko jest możliwe.

ddaaiissyy baaaardzooooo dawno Cię nie było No i powodzenia w tm prowadzeniu szkolenia, dasz radę

domi7ks pięknista mogę ją schrupać. Cudna Polcia

sambadi janeriro ale wyjechać chcielibyście na stałe czy jak? Bo jak tylko na parę lat to i tak kiedyś (może na starość) wrócicie do naszej szarej polskiej rzeczywistości. Ale musicie tą decyzję podjąć razem A tż jak się na to zapatruje?

zielony_motylek no to fajnie, że w 3ratach będziecie spłacać. No a masz z tą alpejską łąką czasem tak, że jak sie zaczyna ściemniać na zewnątrz to ona się robi taka brudna bardzo żółta, czy o tylko u mnie tak wyglądało?

Daysy85 mieszkanie ok, można zawsze przesunąć któreś ścianki, albo przedzielić. Fakt, takie wąskie a długie ale to Wam ma się podobać. A ten stan jest jaki, co jest tam w mieszkaniu, są już tynki i sanitariaty i w ogóle?

mona_ja no wszystko tak na nowoczesny styl masz urządzone, ale fajnie Tylko mnie by wkurzało ścieranie kurzu pod umywalką w łazience. Każdą pierdółkę podnosić z osobna. Może warto to popakować w jakieś koszyczki?

A my jak małż wróci z pracy jedziemy do IKEI podpatrzeć różne rozwiązania i może nam się coś rzuci w oko, ale kupowac nic nie będę.
No to do zobaczyska

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości