Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-01, 22:40   #4201
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usunięte

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

No więc, drogie panie, dzisiaj odbyłam wizytę w sklepie z bielizną Co prawda, długo to trwało, ale w końcu udało mi się kupić odpowiedni biustonosz. Skorzystałam z Waszych rad, ale mimo, że kalkulator wyliczał 75B, wyszłam ze sklepu z 70D. Jestem straaaasznie zadowolona. Przy okazji muszę powiedzieć, że nie odważyłabym się ze swoim biustem na kupowanie stanika przez internet. Po prostu jest dosyć specyficzny i stosunkowo trudno coś do niego dobrać, ale bynajmniej tym razem się udało
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 07:18   #4202
msk3
BAN stały

Dziewczynki ponawiam pytanie:mam effuniaka 70F,z którego zaczęłam wypływać a obwód nie jest już tak przyjemnie ścisły.Z kolei 70G jest troszkę za duże.Pierwszy to zebra a drugi lodowy.Chciałabym sobie kupić czerwony mech i teraz pytanie-w jakim rozmiarze?Kalkulator wylicza mi 65G a mnie się wydaje,że miska będzie taka jak w 70F.Może się mylę.Nie wiem jak w tym mchu wygląda sprawa głębokości misek.Może wziąć 65GG?Moje wymiary obecnie 67/72-97/102.Patrząc na tabelkę Ewy mam problem.Nieco się pogubiłam a nie chciałabym odsyłać i wymieniać(a kto by chciał).I jeszcze jedno pytanie:dlaczego jak się mierzę bez stanika luźno wychodzi mi 97 a np.w fauve india 65G-93 cm.Gdzie te 4 cm?Poszły w górę miski?
msk3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 09:09   #4203
velika
Winter is coming

Mój mech nie jest dusicielem, więc byc może rozmiar 65 będzie dobry. Ja na 69/91/94 mam 70E i wzięłam miskę więcej, niż mi wychodziło z kalkulatora. Moja siostra z kolei miała z letnich effuniaków czarny 70H, który teraz jest na nią za mały, mcha(turkusowego) wzięła 70HH i jest na nią trochę za duży. Miska się ciut zmniejsza po pietrwszym praniu i lepiej dopasowuje, ale naprawdę jest to kwestia milimetrów. Mech ma większe miski niż letnie effuniaki.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 09:46   #4204
Czarna232
Przyczajenie

GG do Czarna232

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
hmm, material obwodu? niekoniecznie to oznaka za luznego obwodu - duzo zalezy od tego, z czego jest on wykonany - moje takie a la satynowe, sie czesto marszcza (ba, nawet miski sie ciut marszcza wtedy).
Były z normalnego materiału, więc raczej nie powinny się marszczyć... Dziękuję wszystkim za odpowiedzi na moje posty.

Edytowane przez Czarna232
Czas edycji: 2010-02-02 o 10:06
Czarna232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 09:57   #4205
weronikka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Czarna232 Pokaż wiadomość
Potrzebuję rady... Do tej pory nosiłam 75C, ale piersi ,,wylewały'' mi się z biustonosza. Moje wymiary: pod biustem 75cm, w biuście 95cm. Wg przelicznika powinnam nosić 65I, ale kompletnie to do mnie nie przemawia! I? To jakiś kosmos, nigdzie nie znajdę takiego rozmiaru. Czy są jakieś zamienniki? Do tej pory nosiłam push-upy, ale mimo to moje piersi były daleko od siebie, a chciałabym, żeby były bardziej sciśnięte. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy klipsy do ramiączek dostępne np. na allegro działają? Podnoszą biust?
JAKIM CUDEM WESZLAS W C? Mam podobne wymiary, i przed uswiadomieniem tez nosilam 75... ale E a nie C.... i piersi tez mi sie wylewaly.
Polecam na poczatek 70G, jak się okaże za luzne to wtedy65I.
Z anielskich 32(70)F lub ciasniejsze 30(65)FF.
weronikka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 10:15   #4206
Czarna232
Przyczajenie

GG do Czarna232

Cytat:
Napisane przez weronikka Pokaż wiadomość
JAKIM CUDEM WESZLAS W C? Mam podobne wymiary, i przed uswiadomieniem tez nosilam 75... ale E a nie C.... i piersi tez mi sie wylewaly.
Polecam na poczatek 70G, jak się okaże za luzne to wtedy65I.
Z anielskich 32(70)F lub ciasniejsze 30(65)FF.
Mierzyłam się dawno, zanim urosły mi piersi. Z czasem, kiedy zaczęły wydawać się większe, stwierdziłam, że potrzebuję tylko większej miski. Jakiś czas temu okazało się, że przy każdym pochyleniu się, piersi wyskakują mi z biustonosza. Wtedy uświadomiłam sobie, że coś musi być nie tak. Chciałabym spróbować najpierw 65FF jednak wiem, że w grę wchodzi tylko i wyłącznie zakup przez internet. I tu powstaje problem... Jeśli okaże się zły? Bo jak wiadomo, każda firma robi inne biustonosze... Tak jak z ciuchami, czasem dobre jest S a czasem M...
Stary 2010-02-02, 10:52   #4207
msk3
BAN stały

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Mój mech nie jest dusicielem, więc byc może rozmiar 65 będzie dobry. Ja na 69/91/94 mam 70E i wzięłam miskę więcej, niż mi wychodziło z kalkulatora. Moja siostra z kolei miała z letnich effuniaków czarny 70H, który teraz jest na nią za mały, mcha(turkusowego) wzięła 70HH i jest na nią trochę za duży. Miska się ciut zmniejsza po pietrwszym praniu i lepiej dopasowuje, ale naprawdę jest to kwestia milimetrów. Mech ma większe miski niż letnie effuniaki.
To ja już nic nie wiem.Doradźcie coś ) 70F za małe 70 G za duże,to co pośredniego i z jakim obwodem?Może 70FF a może 65GG?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-02, 10:54   #4208
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Chciałabym spróbować najpierw 65FF jednak wiem, że w grę wchodzi tylko i wyłącznie zakup przez internet. I tu powstaje problem... Jeśli okaże się zły? Bo jak wiadomo, każda firma robi inne biustonosze... Tak jak z ciuchami, czasem dobre jest S a czasem M...
proponuje zakupy w sklepie internetowym - tam masz prawo do bezproblemowego zwrotu nieuzywanego stanika. nadto proponuje poczytac katalogi stanikowe oraz balkonetke przejrzec - dzieki czemu mozna zorientowac sie czy dany model jest standardowy co do obwodu i miski, czy tez na przyklad rozciagliwy badz malomiskowy, badz jedno i drugie, badz na odwrot, you know what I mean
oprocz tego, jesli kompletnie nie masz wyczucia co do Twego rozmiaru (wiesz - czasem tabelka swoje, a piersi swoje), to najlepiej byloby wziac co najmniej dwa staniki z sasiednich rozmiarow danego modelu - wtedy bedziesz miala porownanie, w ktorym Ci lepiej

a odnosnie jeszcze do tamtego marszczacego sie obwodu - najlepiej chyba byloby, gdybys to zaprezentowala, bo tak "na sucho", to trudno na bank wskazac przyczyne
Stary 2010-02-02, 11:01   #4209
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez msk3 Pokaż wiadomość
Dziewczynki ponawiam pytanie:mam effuniaka 70F,z którego zaczęłam wypływać a obwód nie jest już tak przyjemnie ścisły.Z kolei 70G jest troszkę za duże.Pierwszy to zebra a drugi lodowy.Chciałabym sobie kupić czerwony mech i teraz pytanie-w jakim rozmiarze?Kalkulator wylicza mi 65G a mnie się wydaje,że miska będzie taka jak w 70F.Może się mylę.Nie wiem jak w tym mchu wygląda sprawa głębokości misek.Może wziąć 65GG?Moje wymiary obecnie 67/72-97/102.Patrząc na tabelkę Ewy mam problem.Nieco się pogubiłam a nie chciałabym odsyłać i wymieniać(a kto by chciał).I jeszcze jedno pytanie:dlaczego jak się mierzę bez stanika luźno wychodzi mi 97 a np.w fauve india 65G-93 cm.Gdzie te 4 cm?Poszły w górę miski?
te nowe Effuniaki są chyba bardziej ścisłe niż letnie i mają większe miseczki.
65G ma miseczki takie jak 70FF, taki jest przelicznik na stronie Ewy.
jak nie chcesz wymieniać to weź dwa rozmiary, ale wymiana jest za darmo, tzn druga wysyłka do Ciebie jest za darmo, za odesłanie płacisz ok 6zł - pudełko wysyłasz jako list.
to normalne, że w staniku jest inny obwód biustu niż bez, szczególnie w usztywnianych stanikach, widocznie ta india spłaszcza i wypycha do góry, to chyba dobrze.

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
To ja już nic nie wiem.Doradźcie coś ) 70F za małe 70 G za duże,to co pośredniego i z jakim obwodem?Może 70FF a może 65GG?
weź 70FF i 65G
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 12:20   #4210
Czarna232
Przyczajenie

GG do Czarna232

Więc czegoś takiego nie powinnam widzieć z góry? http://img18.yfrog.com/i/p2020015o.jpg/
Stary 2010-02-02, 12:46   #4211
weronikka
Raczkowanie

Cytat:
Więc czegoś takiego nie powinnam widzieć z góry? http://img18.yfrog.com/i/p2020015o.jpg/
Absolutnie! Fiszbiny powinny przylegac do mostka. Na tym zdjęciu widac ze stanik jest stanowczo za maly.
Dalej nie rozumiem jak weszlas w C... Ja probowalam wejsc w D ale darowalam sobie
weronikka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 12:48   #4212
adusiadu
Wtajemniczenie

GG do adusiadu

Cytat:
zdecydowanie
Fiszbiny muszą przylegać do mostka miseczka na zdjęciu pewnie jest za mała.

Edit:
Weronikka mnie uprzedziła
adusiadu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 12:49   #4213
poison.iv
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie powinnaś. Miska na zdjęciu jest kilka rozmiarów za mała, a obwód sporo za szeroki. Obwód wraz z mostkiem powinny przylegać do ciała.
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-02, 13:11   #4214
Czarna232
Przyczajenie

GG do Czarna232

Dziękuję wszystkim za rady. Teraz już nie popełnię takiego błędu.
Stary 2010-02-02, 15:51   #4215
msk3
BAN stały

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
te nowe Effuniaki są chyba bardziej ścisłe niż letnie i mają większe miseczki.
65G ma miseczki takie jak 70FF, taki jest przelicznik na stronie Ewy.
jak nie chcesz wymieniać to weź dwa rozmiary, ale wymiana jest za darmo, tzn druga wysyłka do Ciebie jest za darmo, za odesłanie płacisz ok 6zł - pudełko wysyłasz jako list.
to normalne, że w staniku jest inny obwód biustu niż bez, szczególnie w usztywnianych stanikach, widocznie ta india spłaszcza i wypycha do góry, to chyba dobrze.

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

weź 70FF i 65G
Simeri jesteś wspaniała.Wcisnęło mi się drugie G.Tak,tak widziałam i studiowałam tabelkę i przelicznik.Skoro nowe są ściślejsze i większe,to z pewnością dobry będzie 70FF.A jak się bierze na przymiarkę 2 staniki a potem jeden odsyła,to na konto Effuniaka trzeba przelać za te dwa staniki?W poniedziałek mamie tam kupiłam stanik a o sobie pomyśliałam po fakcie.Pieniądze już wysłałam.Dziękuję Ci bardzo.Co do Indii i innych,to szkoda,że odejmuje te 4 cm. hihi Fakt-piersi uniesione i cudny dekolt ale pod bluzką jakoś tak maławo
Stary 2010-02-02, 21:46   #4216
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Simeri jesteś wspaniała.Wcisnęło mi się drugie G.Tak,tak widziałam i studiowałam tabelkę i przelicznik.Skoro nowe są ściślejsze i większe,to z pewnością dobry będzie 70FF.A jak się bierze na przymiarkę 2 staniki a potem jeden odsyła,to na konto Effuniaka trzeba przelać za te dwa staniki?W poniedziałek mamie tam kupiłam stanik a o sobie pomyśliałam po fakcie.Pieniądze już wysłałam.Dziękuję Ci bardzo.Co do Indii i innych,to szkoda,że odejmuje te 4 cm. hihi Fakt-piersi uniesione i cudny dekolt ale pod bluzką jakoś tak maławo
jak bierzesz dwa staniki to płacisz za dwa, nikt za darmo nie wysyła do przymiarki ale jeśli kupujesz tylko jeden i potem odsyłasz i wymieniasz na inny to płacisz tylko za jeden i jedną wysyłkę - wymiana jest gratis.
napisz maila do sklepu że chcesz coś domówić, sprawdź na stronie czy już wysłali albo maila powinnaś dostać że przesyłka została wysłana, jeśli nie wysłali to raczej nie ma problemu żeby coś domówić, tylko tyle że później wyślą jak będą czekać na drugi przelew.
co do Indii - coś za coś
Stary 2010-02-02, 22:41   #4217
aniolusiek_
Zakorzenienie

http://www.curvykate.com/curvykate-l...ons-aw2010.php
Curvy Kate na jesień proponuje bardzo fajne kolorki, mnie szczególnie spodobały się kolory Thrill me i Tease me

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 08:27   #4218
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aniolusiek_ Pokaż wiadomość
Curvy Kate na jesień proponuje bardzo fajne kolorki, mnie szczególnie spodobały się kolory Thrill me i Tease me
O wow ale cudnie intensywne Piękne !
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 10:25   #4219
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
tak, Tease me tylko żeby małe rozmiarki nie były dużomiseczkowe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-03, 12:49   #4220
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
tak, Tease me tylko żeby małe rozmiarki nie były dużomiseczkowe
Myślicie że coś poprawiają w konstrukcji ?? Czy raz zrobili i lecą już cały czas na tym samym ?
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 13:46   #4221
numb05
Zadomowienie

aaah!!! nie wiem jak to możliwe, ale obeszłam CAŁE moje miasto WSZYSTKIE sklepy z bielizną i NIC - w połowie zostałam jeszcze wyśmiana że rozmiar 60 to chyba dziecięcy () albo były same d i wyżej. nie spodziewałam się, że nawet tutaj wizaż okaże się RZĄDZIĆ. nie wiem jak to możliwe, że omijałam sklep w tak widocznym miejscu - a tu proszę, całkiem przypadkiem adres ... na wizażu, oczywiście. idę w poniedziałek szukać, a niech tylko nie będzie. wizaż rząąąądzi.

W taki dzień jak ten Marco Polo wyruszył do Chin.
Jakie są Twoje plany na dzisiaj?
numb05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 16:39   #4222
velika
Winter is coming

A ma któras tak jak ja? Że po kupnie effuniaka nagle brytyjczyki zrobiły się be i jakieś takie niepasujące, nawet te kiedyś ulubione? Dopiero teraz widzę, jak one spłaszczają, jakie są zabudowane, jakie mają beznadziejne fiszbiny -szerokie, kłujące i wbijające się w mostek. Bo na lobby właśnie tak sobie dyskutuję, że effuniak nam w głowach poprzewracał. Ja w każdym razie już brytola chyba nie kupię, choćby najpiękniejszego. Tym bardziej, że po 2 latach od uświadomienia doszłam do tego(eureka!), że balkoniki to krój zdecydowanie nie dla mnie, że panache zdecydowanie nie dla mnie, że freya za droga i za brzydka, a z mniej popularnych firm jak na razie nic nie dopasowałam. I stan biustu mi się od effuniaka poprawił, a noszę go ledwo ze 2 miesiące. Cuda panie.

Stary 2010-02-03, 16:53   #4223
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
A ma któras tak jak ja? Że po kupnie effuniaka nagle brytyjczyki zrobiły się be i jakieś takie niepasujące, nawet te kiedyś ulubione? Dopiero teraz widzę, jak one spłaszczają, jakie są zabudowane, jakie mają beznadziejne fiszbiny -szerokie, kłujące i wbijające się w mostek. Bo na lobby właśnie tak sobie dyskutuję, że effuniak nam w głowach poprzewracał. Ja w każdym razie już brytola chyba nie kupię, choćby najpiękniejszego. Tym bardziej, że po 2 latach od uświadomienia doszłam do tego(eureka!), że balkoniki to krój zdecydowanie nie dla mnie, że panache zdecydowanie nie dla mnie, że freya za droga i za brzydka, a z mniej popularnych firm jak na razie nic nie dopasowałam. I stan biustu mi się od effuniaka poprawił, a noszę go ledwo ze 2 miesiące. Cuda panie.
na mój skromny budżet studencki effuniak jest za drogi, gdyby była jakaś wyprzedaż i były po 69zł to chetnie bym kupiła a tak to narazie radzę sobie z La senza

Stary 2010-02-03, 16:55   #4224
Astro
Zadomowienie

Cytat:
Jakiego masz effuniaka??
Stary 2010-02-03, 17:37   #4225
velika
Winter is coming

Czerwony mech

Stary 2010-02-03, 18:00   #4226
Srebrna
Zadomowienie

Cytat:
na mój skromny budżet studencki effuniak jest za drogi, gdyby była jakaś wyprzedaż i były po 69zł to chetnie bym kupiła a tak to narazie radzę sobie z La senza
A moze byc po 70?
http://www.dopasowana.pl/firm-pol-12...-Michalak.html

A mnie Effuniak szkodzi, niestetyż. Ramiączka ma badziewne jak nie wiem co, zwijają się w rulonik i drą skórę. O, ten: http://www.dopasowana.pl/product-pol...e-bezowym.html
Stary 2010-02-03, 19:41   #4227
kasiek87
Kokon pro

Cytat:

ja tez tak mam, szlag mnie trafia jak pomysle ile wydalam na brytole, a zaden nie byl do konca super, a z braku laku a raczej wyboru nosic cos trzeba bylo ;/ jedynie kusza mnie fauve ale drogie sa i raczej sie nie bede ich miec w swojej szufladzie, aktualnie pozbywam sie brytyjczykow powoli i czekam na effuniaka kolejnego najlepiej w zieleni, ktorej wszedzie brakuje.

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 20:28   #4228
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Srebrna Pokaż wiadomość
tylko że z rozmiaru 70DD nic nie ma, tak to już dawno beżowego lub białego bym sobie kupiła

Stary 2010-02-03, 21:32   #4229
Yaollinka
Zadomowienie

Cześć dziewczyny.
Czy mogłybyście mi coś poradzić? Zamówiłam swój pierwszy dobrze dobrany biustonosz w milenie, doszedł dzisiaj, tylko zupełnie inny model niż zamawiałam. Czy orientujecie się jak wygląda u nich reklamacja?
Yaollinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 21:48   #4230
tikida
Rozeznanie

Cytat:
A ma któras tak jak ja? Że po kupnie effuniaka nagle brytyjczyki zrobiły się be i jakieś takie niepasujące, nawet te kiedyś ulubione? Dopiero teraz widzę, jak one spłaszczają, jakie są zabudowane, jakie mają beznadziejne fiszbiny -szerokie, kłujące i wbijające się w mostek.
Ja mam podobnie Praktycznie chodzę na przemian w trzech effuniakach.
Wczoraj założyłam bardzo lubianego kiedyś przeze mnie Shanghai'a i wytrzymałam w nim 3h - niewygodny obwód, za słaby kształt pod bluzką.
Całkiem z brytyjczyków nie zrezygnuję, bo potrzebuję też halfcupów i bandeau do dekoltów. No, ale kiedyś chodziłam w nich na codzień, a teraz zakładam tylko wtedy, kiedy nie mogę założyć effuniaka (źle się czuję w dekolcie - kresce, wolę dolinkę).

Cytat:
Napisane przez Yaollinka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Czy mogłybyście mi coś poradzić? Zamówiłam swój pierwszy dobrze dobrany biustonosz w milenie, doszedł dzisiaj, tylko zupełnie inny model niż zamawiałam. Czy orientujecie się jak wygląda u nich reklamacja?
Najlepiej napisz do Mileny. Ja kiedyś reklamowałam (ale w innym sklepie), to odesłałam stanik i dostałam zwrot pieniędzy razem z wysyłką.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości