|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Konto usunięte
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III
No więc, drogie panie, dzisiaj odbyłam wizytę w sklepie z bielizną
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4202 |
BAN stały
|
Dziewczynki ponawiam pytanie:mam effuniaka 70F,z którego zaczęłam wypływać a obwód nie jest już tak przyjemnie ścisły.Z kolei 70G jest troszkę za duże.Pierwszy to zebra a drugi lodowy.Chciałabym sobie kupić czerwony mech i teraz pytanie-w jakim rozmiarze?Kalkulator wylicza mi 65G a mnie się wydaje,że miska będzie taka jak w 70F.Może się mylę.Nie wiem jak w tym mchu wygląda sprawa głębokości misek.Może wziąć 65GG?Moje wymiary obecnie 67/72-97/102.Patrząc na tabelkę Ewy mam problem.Nieco się pogubiłam a nie chciałabym odsyłać i wymieniać(a kto by chciał).I jeszcze jedno pytanie:dlaczego jak się mierzę bez stanika luźno wychodzi mi 97 a np.w fauve india 65G-93 cm.Gdzie te 4 cm?Poszły w górę miski?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4203 |
Winter is coming
|
Mój mech nie jest dusicielem, więc byc może rozmiar 65 będzie dobry. Ja na 69/91/94 mam 70E i wzięłam miskę więcej, niż mi wychodziło z kalkulatora. Moja siostra z kolei miała z letnich effuniaków czarny 70H, który teraz jest na nią za mały, mcha(turkusowego) wzięła 70HH i jest na nią trochę za duży. Miska się ciut zmniejsza po pietrwszym praniu i lepiej dopasowuje, ale naprawdę jest to kwestia milimetrów. Mech ma większe miski niż letnie effuniaki.
#4204 |
Przyczajenie
|
Były z normalnego materiału, więc raczej nie powinny się marszczyć... Dziękuję wszystkim za odpowiedzi na moje posty.
66 ->62 - >60 ->55 Edytowane przez Czarna232 Czas edycji: 2010-02-02 o 10:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4205 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Polecam na poczatek 70G, jak się okaże za luzne to wtedy65I. Z anielskich 32(70)F lub ciasniejsze 30(65)FF. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4206 |
Przyczajenie
|
Mierzyłam się dawno, zanim urosły mi piersi. Z czasem, kiedy zaczęły wydawać się większe, stwierdziłam, że potrzebuję tylko większej miski. Jakiś czas temu okazało się, że przy każdym pochyleniu się, piersi wyskakują mi z biustonosza. Wtedy uświadomiłam sobie, że coś musi być nie tak. Chciałabym spróbować najpierw 65FF jednak wiem, że w grę wchodzi tylko i wyłącznie zakup przez internet. I tu powstaje problem... Jeśli okaże się zły? Bo jak wiadomo, każda firma robi inne biustonosze... Tak jak z ciuchami, czasem dobre jest S a czasem M...
#4207 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4208 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() oprocz tego, jesli kompletnie nie masz wyczucia co do Twego rozmiaru (wiesz - czasem tabelka swoje, a piersi swoje), to najlepiej byloby wziac co najmniej dwa staniki z sasiednich rozmiarow danego modelu - wtedy bedziesz miala porownanie, w ktorym Ci lepiej ![]() a odnosnie jeszcze do tamtego marszczacego sie obwodu - najlepiej chyba byloby, gdybys to zaprezentowala, bo tak "na sucho", to trudno na bank wskazac przyczyne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4209 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
65G ma miseczki takie jak 70FF, taki jest przelicznik na stronie Ewy. jak nie chcesz wymieniać to weź dwa rozmiary, ale wymiana jest za darmo, tzn druga wysyłka do Ciebie jest za darmo, za odesłanie płacisz ok 6zł - pudełko wysyłasz jako list. to normalne, że w staniku jest inny obwód biustu niż bez, szczególnie w usztywnianych stanikach, widocznie ta india spłaszcza i wypycha do góry, to chyba dobrze. ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4210 |
Przyczajenie
|
Więc czegoś takiego nie powinnam widzieć z góry? http://img18.yfrog.com/i/p2020015o.jpg/
#4211 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dalej nie rozumiem jak weszlas w C... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4212 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fiszbiny muszą przylegać do mostka ![]() Edit: Weronikka mnie uprzedziła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4213 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4214 |
Przyczajenie
|
Dziękuję wszystkim za rady. Teraz już nie popełnię takiego błędu.
#4215 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4216 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() napisz maila do sklepu że chcesz coś domówić, sprawdź na stronie czy już wysłali albo maila powinnaś dostać że przesyłka została wysłana, jeśli nie wysłali to raczej nie ma problemu żeby coś domówić, tylko tyle że później wyślą jak będą czekać na drugi przelew. co do Indii - coś za coś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4217 |
Zakorzenienie
|
http://www.curvykate.com/curvykate-l...ons-aw2010.php
Curvy Kate na jesień proponuje bardzo fajne kolorki, mnie szczególnie spodobały się kolory Thrill me i Tease me ![]()
#4218 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4219 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4220 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4221 |
Zadomowienie
|
aaah!!! nie wiem jak to możliwe, ale obeszłam CAŁE moje miasto WSZYSTKIE sklepy z bielizną i NIC - w połowie zostałam jeszcze wyśmiana że rozmiar 60 to chyba dziecięcy (
![]() ![]()
#4222 |
Winter is coming
|
A ma któras tak jak ja? Że po kupnie effuniaka nagle brytyjczyki zrobiły się be i jakieś takie niepasujące, nawet te kiedyś ulubione? Dopiero teraz widzę, jak one spłaszczają, jakie są zabudowane, jakie mają beznadziejne fiszbiny -szerokie, kłujące i wbijające się w mostek. Bo na lobby właśnie tak sobie dyskutuję, że effuniak nam w głowach poprzewracał. Ja w każdym razie już brytola chyba nie kupię, choćby najpiękniejszego. Tym bardziej, że po 2 latach od uświadomienia doszłam do tego(eureka!), że balkoniki to krój zdecydowanie nie dla mnie, że panache zdecydowanie nie dla mnie, że freya za droga i za brzydka, a z mniej popularnych firm jak na razie nic nie dopasowałam. I stan biustu mi się od effuniaka poprawił, a noszę go ledwo ze 2 miesiące. Cuda panie.
#4223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4224 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4225 |
Winter is coming
|
Czerwony mech
![]()
#4226 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://www.dopasowana.pl/firm-pol-12...-Michalak.html A mnie Effuniak szkodzi, niestetyż. Ramiączka ma badziewne jak nie wiem co, zwijają się w rulonik i drą skórę. O, ten: http://www.dopasowana.pl/product-pol...e-bezowym.html
![]() ![]() |
![]() |
#4227 | |
Kokon pro
|
Cytat:
ja tez tak mam, szlag mnie trafia jak pomysle ile wydalam na brytole, a zaden nie byl do konca super, a z braku laku a raczej wyboru nosic cos trzeba bylo ;/ jedynie kusza mnie fauve ale drogie sa i raczej sie nie bede ich miec w swojej szufladzie, aktualnie pozbywam sie brytyjczykow powoli i czekam na effuniaka kolejnego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4229 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny.
![]() Czy mogłybyście mi coś poradzić? Zamówiłam swój pierwszy dobrze dobrany biustonosz w milenie, doszedł dzisiaj, tylko zupełnie inny model niż zamawiałam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4230 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wczoraj założyłam bardzo lubianego kiedyś przeze mnie Shanghai'a i wytrzymałam w nim 3h - niewygodny obwód, za słaby kształt pod bluzką. Całkiem z brytyjczyków nie zrezygnuję, bo potrzebuję też halfcupów i bandeau do dekoltów. No, ale kiedyś chodziłam w nich na codzień, a teraz zakładam tylko wtedy, kiedy nie mogę założyć effuniaka (źle się czuję w dekolcie - kresce, wolę dolinkę). Najlepiej napisz do Mileny. Ja kiedyś reklamowałam (ale w innym sklepie), to odesłałam stanik i dostałam zwrot pieniędzy razem z wysyłką. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:47.