![]() |
#151 |
BAN stały
|
Dot.: karmienie piersią w miejscach publicznych - opinie
TmargoT chyba brzydzisz się piersią, skoro butelka jest ok, ale matka karmiąca be
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mogłabym powiedziec,że brzydzi mnie butelka,bo przecież ja także bym jadła.dlaczego miałabym odmówić tego dziecku. chodzi o samą intymna sytuację. podobała mi się wypowiedź KATAKUMBY,wystarczy przykryć pierś i jedzące dziecko,kiedy nie ma intymnego kącika. edit-katka,witaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
BAN stały
|
Ja rozumiem, że jest to część intymna, ale kiedy siedziałam w poczekalni szpitala a moje dziecko było głodne, to ostatnie o czym wtedy myślałam, to to, co myślą sobie ludzie. Nie wywaliłam piersi na wierzch, ale było widać, że karmię syna. Nie wiem, dlaczego ludzie tak dziwnie do tego podchodzą. Z jednej strony wszyscy namawiają, żeby dziecko karmić piersią, bo to najzdrowsze itd., a kiedy chcemy nakarmić nasze dziecko w miejscu publicznym, gdzie nie ma miejsca na intymność, jesteśmy obrzucane dziwnymi spojrzeniami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sory,ale dlaczego inni ludzie,lub małe dzieci musza patrzeć na to.chronimy je od erotyzmu,a zapominamy o szczegółach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
BAN stały
|
A czy karmienie piersią podchodzi Ci erotyzmem? To jak dwoje zakochanych ludzi całuje się na ulicy to też powinnaś swojemu dziecku zasłaniać oczy, bo moim skromnym zdaniem takie pocałunki a karmienie piersią to jest duuuuża różnica.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie porównuje całowania do karmienia,a to z kilku względów. po pierwsze całowanie namiętne również nie powinno odbywac się w miejscu publicznym na przykład w autobusie,czy w restauracji.również byłabym zbulwersowana. po drugie całując się nie wystawia się części intymnych,które od małego się zasłania i uczy ,że łapanie innych za pierś,czy pochwę jest czymś złym. po trzecie ,proces karmienia to nie tylko ssanie przez dziecko mleka,ale i również ukazanie całej piersi. nie wyobrażam sobie tłumaczenie małemu dziecku co to jest pierś i dlaczego ANISIA z przedszkola nie chce mu pokazac swojej ![]() są ludzie,ktorzy niczego złego nie widza w opalniu sie toples.ja widzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To nie ma nic wspólnego z erotyzmem. Po prostu głodne dziecko się karmi. A jeżeli pije mleko cycowe to niby jak je nakarmić jak nie cycem? Wolisz słuchać wrzasku niemowlaka, niż patrzeć na cyca? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeciez mówimy o ekstrim,ja nie zabraniam karmić dzieci piersią ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Każde dziecko przechodzi przez etap dlaczego ja mam Wacka a Zosia nie ma, lub odwrotnie. Rozumiem, że nie będziesz karmiła piersią w miejscu publicznym, ale co z drugim dzieckiem. Będziesz je karmiła tak, zeby pierwsze nie widziało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam dziecko,ktore karmiłam przez 8 miesięcy i nikomu nie wciskałam takiej uprzejmości patrzenia na moje szczęście.jak już mówiłam ,jest to intymna rzecz między matką,a dzieckiem,a nie dla opinii publiczej. ![]() kiedy poślesz swojego malucha do przedszkola,to przekonasz się ,jakie potrafią być dzieci.wątpię,czy podobałoby ci się,kiedy twój syn opowiadałby ci,jak ZOSIA chciała uprawiać z nim sex,bo widziała,jak o robią rodzice Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2010-02-03 o 16:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Raczkowanie
|
Karmię piersią już rok, karmiłam moje dziecko praktycznie wszędzie, od przystanków autobusowych, sklepów, poprzez hipermarkety, kawiarnie, restauracje, aż po kościół
![]() ![]() ![]() ![]() Ci mężczyźni, którzy mówią, że czują niesmak na taki widok, tak naprawdę chcą być przytuleni do ciepłych piersi ślicznej mamy tylko nie powiedzą o tym swoim kobietom...to zdanie mojego męża ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 |
Zadomowienie
|
Oj dziewczyny chyba podpadne...
![]() Jula ma prawie 11 miesiecy i nadal karmie cycem, wiele razy karmilam w miejscu publicznym, ale nigdy nie wyrzucilam niezaslonietej piersi na wierzch. Po prostu wstydze sie i zawsze sie cos znalazlo, zeby zakryc. Zwykle mialam chuste do karmienia zawsze przy sobie, jak nie to bluze czy sweter, a jak juz zupelnie nic nie mialam to jej glowe wpychalam pod moja bluzke... Ja sama sie czerwienie i pesze jak widze matki karmiace np. w centrum handlowym z wywalona piersia, zwykle wtedy spuchnieta od mleka z tymi zylkami. Aha, zdarzylo mi sie pare razy karmic w ubikacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
BAN stały
|
I bardzo dobrze
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj maz by sie od razu rzucil, zeby zaslaniac, bo to tylko jego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
inna sprawa to taka,ze kiedy mój syn był mały wokół naszej rodziny i znajomych nikt nie miał malutkiego dziecka,więc nie musiałam mu wszystkiego tłumaczyc na raz. dziś ma 15 lat i nie zakrywam mu oczy,kiedy w TV widać piersi,co nie znaczy,że posuwam mu filmy erotyczne,bo przecież to prawda o ludzkości i jej powstawaniu ![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
zdziwiła mnie ta dokładnośc opowiadań tej dziewczynki i wiesz co zrobiłam? zgłosiłam wychowawcom.takie dziecko (w wieku 4 lat) nie powinno wiedziec tyle na temat sexu i równie dobrze mogło być molestowane.czy ja jestem nadopiekuńcza ? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
BAN stały
|
W tym wypadku miałaś rację, ale nie uważam, żeby karmienie piersi było czymś erotycznym, Tyle w tym temacie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda,ze czytacie między wierszami,a nie całość wypowiedzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() serio, do tej pory myslalam, ze nie ma na swiecie takiej kobity, ktora karmi dziecko publicznie miedzy innymi po to, zeby obcy faceci slinili sie na widok jej piersi. nie, nie dziekuje za pozbawienie zludzen sama karmilam dzieci publicznie, zdarzalo mi sie to w roznych sytuacjach ale raczej odwracalam sie, zaslanialam (nie histerycznie bynajmniej ![]() i jak zawsze bylam zdania, ze karmienie piersia publicznie nie jest niczym zdroznym to po takich wypowiedziach jak ta wyzej sklaniam sie ku temu, by jednak to dziecko z leksza przeglodzic ![]() tak, z pewnoscia faceci chca byc przytuleni do cieplych piersi karmiacej obcej kobity i tylko czekaja na to, zeby im mleko sikalo po oczach... ![]() to moje zdanie, nie musze sie podpierac zdaniem meza.
![]() |
![]() |
#169 |
Konto usunięte
|
No właśnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
Ja chyba tego nigdy nie zrozumiem. Moja mama wychowała 3 dzieci, jeździła z nami na wczasy, na wycieczki i jakoś nigdy nie miała problemu z karmieniem piersią - zawsze znalazła sobie jakiś cichy kącik do karmienia dziecka, bez publiki. Żadna z moich koleżanek nie karmiła publicznie i wszystkie mają zdrowe, bynajmniej nie zagłodzone dzieci.
Mam wrażenie, że niektóre kobiety po prostu koniecznie chcą wywalić piersi na widok publiczny, a dziecko to chyba tylko pretekst żeby se gołym cyckiem pomachać. Każda kulturalna kobieta wie, że są miejsca gdzie nie pokazuje się nagich części ciała takich jak biust czy pupa. Jak wam ktoś kiedyś puści pawia w dekolt za tę zgoność z naturą to żebyście nie były zdziwione. Ja nie zamierzam karmić dziecka na widoku, bo nie lubię z siebie robić przedstawienia i atrakcji marketu czy restauracji, ale jak ktoś lubi, to jego sprawa. Świadczy to o takiej osobie odpowiednio. Dobrze, że nie przewijacie podczas obiadu na stole - tu kupa, a tu rosołek. Przecież to wszystko takie naturalne ![]()
![]() |
#172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak się zastanawiam, co bym powiedziała, gdybym takie zwierzenie od własnej mamy wysłuchała... A Twój TŻ te psychoanalizy mógłby sobie darować, ojcu dzieciom nie wypada takich dyrdymałów wygłaszać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
Ja się np. brzydzę - swoich piersi nie, ale innych kobiet tak. Nie mam ochoty oglądać piersi matek karmiących.
![]() |
#174 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chyba jeden z czasów,ktory przemija,gdzie można mieć imponujące,jędrne piersi ![]() troszkę mi to zalatuje naturyzmem. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
w prawie kazdym markecie jest miejsce wyznaczone do przewijania czy karmienia dziecka...nie widze problemu by tam podejsc i nakarmic bobasa..na zakupach to i nawet w przymierzalniach matki karmia..
faktem jest ze w podbramkowych sytuacjach nakarmic trzeba tu i teraz ale da sie to zrobic dyskretnie...to bardzo intymna czynnosc...z erotyzmem moim zdaniem nie ma nic wspolnego... a kobiety karmiace na oczach wujow, tesciow, szwagrow to sa po prostu bezobciachowe i niedyskretne.....to chyba wiaze sie z poczuciem wstydu...u jednych jest wiekszy u innych zerowy...wiadomo ze piers wypelniona mlekiem wyglada jak wyglada..jest nabrzmiala, nieraz cieknie z niej mleko, a brodawka czasem przypomina talerz satelitarny, dziecko nie zawsze tez ssie tak jak dydktuje ksiazka itp,itd..ja sie lekarzowi wstydze piersi pokazac a co dopiero tesciowi czy bratu
Edytowane przez aniko 23 Czas edycji: 2010-02-03 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 | |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16940225]No właśnie
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A przewijanie przy jedzeniu - moj tata do dzisiaj nie lubi kolezanki mojej mamy, bo przewinela u nas w domu dziecko na stole. Dziecko ma dzisiaj 32 lata, a tato go strawic nie moze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Konto usunięte
|
Spicegirl, no a co - kupa jest naturalna, cycek na wierzchu też, goły tyłek małego człowieka, wysadzanego na środku chodnika również...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze będąc w ciąży z ciekawości zajrzałam w takie miejsca w dwóch najbliższych Centrach Handlowych. Wierzcie mi, nie chciałybyście tam jeśc. W obu pokoikach były toalety, które jechały równie intensywnie jak to zwykle muszle klozetowe w takich miejscach mają w zwyczaju. Jako, że jestem z tych wstydliwych, to jak muszę jechac na zakupy zostawiam synka mężowi wraz z baterią odciągniętego mleka. Raz musiałam nakarmic synka w miejscu publicznym. Pojechaliśmy do mnie do firmy załatwiac mój powrót do pracy. Gdy rozmawiałam z szefami synek bedący w tym czasie od opieką męża zgłodniał i zaczął płakac.... i absolutnie po raz pierwszy (i jedyny!) w życiu odmówił picia odciągniętego mleka z butelki ![]() ![]() Więc mam taki apel - przeszkadza Ci karmienie piersią - nie patrz, uważasz, że to piękne i chcesz popatrzec - ZAPYTAJ NAJPIERW MATKI CZY SOBIE TEGO ŻYCZY. Podziwniam wszystkie karmiące mamy, które nie stresują się takimi pierdołami ![]() Tak trzymajcie dziewczyny. Końcowa uwaga- jeżeli dla kogoś matka karmiąca jest widokiem erotycznym, to chyba powinien udac się do psychiatry. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.