|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gadulcowe Opisy - część II :)
moniek09
Cisza i pustka, której nie ma kto wypełnić. A w moim sercu cisza jak przed burzą. Serce puste aż echo słychać. Serce, które nie ma dla kogo bić, nie powinno istnieć. Niebo_w_Twoich_Oczach `Milczysz. Zapytam wprost: dlaczego? Masz odwagę, by odpowiedzieć? `Bo tak łatwo załączyć ciszę w eterze… tylko przydałby się jakiś powód.. Czekam na Twoje cześć, którego ciągle nie ma. Jeden Twój ruch, słowo czy gest mógłby zmienić wszystko. Widać, nie chcesz tego. Nadal czekam, ale cierpliwość kiedyś się skończy. Postaraj się do tego nie doprowadzić. Żyję w niepewności i niewiedzy, kim dla Ciebie jestem xDCzekoladowaMarciaxD Jak szukasz pustej lali, co dla Ciebie straci głowę, to bardzo proszę, na mnie nie licz. Miłość to nie tylko jedno ciało, ale także jedna dusza i jedno serce. Wiem, że nie możesz oderwać ode mnie wzroku, ale chciałabym móc popatrzeć Ci w oczy. Jak Ci potrzeba sexu, to kup sobie dmuchaną lalę, ja jestem prawdziwa, nie szukam wyłącznie zabawy. Stojąc na rozstaju dróg szukam odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Nie wiem, którą drogę wybrać. Obawiam się, że każda będzie błędem. Naprawdę jaki jesteś, nie wie nikt... Znam Cię, choć chwilami jesteś zupełnie obcy. Chciałabym wiedzieć, kim naprawdę jesteś i czego ode mnie oczekujesz. Mam dość niedomówień i domysłów. Szukam prawdy.
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny muszę się Wam do czegoś przyznać
![]() Jestem normalnie uzależniona od Was i ode tego wątku ;] Nie ma dnia kiedy tu nie zaglądam . Wszystkie jesteście genialne;* Uwielbiam Wam pomagać i ciesze się kiedy Wy mi pomagacie ;* Jesteście niezastąpione;* Kocham Was . Moje najlepsze haha x3 TajemniczaPanna xLostInDreamx Zussska
|
#2463 |
|
Raczkowanie
|
Zussska dziękuję!! To o eterze idealne.
|
|
|
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
Niereformowana ah istoto genialna jak dziekować Ci mam ?!
|
#2465 |
|
Raczkowanie
|
NiedealnaJa - słońce , ale że ja ?
![]() Ty też jesteś wielka dziewczynki , a jakieś które polecacie takie w 3 osobie
|
|
#2466 |
|
Raczkowanie
|
Prośba;
bo zastanawiam się, które z nas się bardziej zmieniło.. jak go nie poznaje, on mnie. prosiłabym o jakis opis do tej sytuacji. ( mile widziane teksty z piosenek) |
|
|
|
#2467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty Ty ![]() ![]() Tylko Ona jedyna w nędzy czy dobrobycie, pokaże Ci co to znaczy kochać i oddać za nią życie . Kto wysłucha jej? , Kto zrozumie? , Kto poczuje to, co tylko ona czuje? Wzięła pare dni wolnych od życia ... - po prostu ! Ona zobaczyła go inaczej, bo swoimi oczami . i śniła , że dla Niego tańczyła , a On ukradkiem bił brawo . I wtedy zaczęła wylewać wode tymi otworami którymi patrzy! Gdy nie mogła żyć rzeczywistością, żyła marzeniami . Im łatwiej mogła go mieć, tym bardziej przed nim uciekała. .Chciała złamać mu serce, a porysowała swoje. wystarczylo,że pomyślala o nim. o jego głosie hipnotycznym spojrzeniu,megnetycznej sile osobowosci. Niczego tak nie chciala,jak tego by z nim być.
|
|
#2468 |
|
Raczkowanie
|
NieidealnaJa - dziękuję , świetne
![]() ZniknijzOczuMi : ` zastanawiała się które z nich było bardziej nie do poznania . ` niewiedziała , dlaczego ona nie poznaje jego , a on- nie poznaje jej . My wszyscy zmieniliśmy się od tych dawnych "nas". Nasze złamane serca zostawiono rozbite na podłodze. Nie mogę w Ciebie wierzyć,nie mogę Ciebie słyszeć Nie mogę w Ciebie wierzyć,skoro nie mogę Ciebie słyszeć. Zmieniliśmy swój bunt, swój styl ubierania, Zmieniliśmy się lecz w nas pozostała wiara, Nie zapomnimy tego, co w sercu nam gra, Nigdy nie zwątpimy, bo walka ciągle trwa. 'Obróciliśmy się z ziemią o 180 stopni, Na lepsze czy na gorsze ' Zmieniły się słowa, zmienił sposób bycia, Bo nic nie zmieniać to jak umrzeć za życia, Mamy wciąż nadzieję, nie straciliśmy głowy, Nasz bunt pozostanie zawsze gotowy. niewiem , pewnie nie o takie chodziło , przepraszam :<
|
|
#2469 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
może pomogę ;d
haha x3 : 'Myśląc o całej rzeczywistości nie zapominała o Nibylandii . 'Kolorowała rysunek na którym była smutna dziewczynka . 'Udawała małe dziecko ,w ręce miała balonik i nuciła sobie piosenkę . 'Serce jej było wrażliwe na jakie kolwiek słowa . 'Przytulając się do misia zapominała o jakich kolwiek problemach . 'Różowo kiedyś było je ,dziś to same kolory typu :czarny i biały . 'Teraz jej modą było udawanie szczęścia . 'Klękała każdy dzień przed ścianą i poszukiwała na niej szczęścia . 'Kierując się sercem ,zabłądziła . 'Mniejsza było jej o realność ,ważniejsza była dla niej wymyślona bajka ? ZniknijzOczuMi : 'Obraz nagle nabrał innych barw .. 'Zastanawiam się ,czy kiedyś zmiany nie będą aż tak widoczne . 'Poczekam ,może będzie lepiej . 'Nie wiadomo co i jak ..To taki misz masz w nas . 'Widząc Go wcale go nie poznałam . 'Kto ,lub co zmieniło nas ?Może ludzie albo czas? 'Kompletnie nic nie jest tak jak powinno być . 'To tak jak niebo zmieniło z koloru niebieskiego na czarny . ;* ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- ej mogę ukraść na opis ;d?
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
NieidealnaJa - dziękuję ;** <3
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2474 |
|
Raczkowanie
|
a jakieś takie bez tematu? radosne, nie o tym jaka to szczęśliwa jestem. na luzie ;*
babeczki moje ;******* TajemniczaPanna ehh na nią to zawsze można liczyć ;* hahax3 kolejna cudna talenciarka ;* NieidealnaJa ;* cudna Zakochanaaaa tee, mówiłam Ci żeś cudna? <3 Zussska ;*** talenciara <3 ZjadamKwiatka ? nowy nabytek?<3 Niereformowana tylko kradnę i kradnę <3 nawet jeśli nie moje ![]() _midnight_ ehh jedna z tych naj<3;* EjjSenioritta <3 cudnaa a moje *********
|
#2475 |
|
Raczkowanie
|
Boże Laski. ;(
Ratujcie.. ;( Potrzebuje opisów o tym; 1. że rodzice nie pozwalają mi sie z nim spotykać.;( 2. Że dałam sobie z nim spokój chociaz było ciężko. ;( 3. dla mojej przyjaciółki, takie że była ze mną w najcięższych chwilach. ;( <3 Proszę. Ciężko mii ;( ;( |
|
|
|
#2476 |
|
Raczkowanie
|
Talenciarki ;** Prośby mam ;*** i brak weny
(1. Coś o tym że jestem szczesliwa z Nim 2. Coś o tym że mama nie rozumie mojej pasji do tańca i bardzo mnie to boli kocham tanczyc i chce to robic dalej ale ona uważa że taniec do niczego nie prowadzi. 3. słodkie dla Niego. Postaram się odpowiedziec i nadrobic prośby. Teraz duzo mam na głowie.Tęsknie za Wami. i Dziękuuuje za tamte opisy już nie pamietam która pomogła <3 ale jesteście boooskie ! [/COLOR][/FONT] |
|
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
za raz ide do szkoły ;p :
ForNothing : 'Bez najmniejszych komplikacji ,wszystko na swoim miejscu . 'Drogowskazy na drogach są tam gdzie powinny . 'Zero zmartwieć ,tylko z uśmiechem na twarzy . 'Przez wielki tłum ,jedna mała dziewczynka przeszła z lizakiem . 'Widać tą gwiazdę jak góruje nade mną ? 'Nie jestem jakąś tam lafi.ryndą nie tylko widzę kolor różowy : ) 'Biegnę pod prąd ,dobrze mi tak . 'Kręcąc loczki myślała jak to jest stać się aniołkiem . wybaczcie ,ale się śpiesze reszte postaram się potem ,ale nie gwarantuje
|
#2478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje Kotuś;*
|
|
#2479 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
1. "Lecz gdy nienawiść pierś ojców pożera, Fatalna miłość dzieci ich jednoczy" " 3. "Dzięki przyjacielowi życie jest mocniejsze, pełniejsze, jest w nim więcej piękna" "Przyjaciele są jak anioły... Unąszą nas gdy zapomnimy jak latać.. " "Zbłądziłam w swej drodze, sens chciałam odszukać. Zagubiłam się w sobie, duszy więc szukałam. I na tej krętej życia drodze spotkałam anioła. Zwany przyjacielem nigdy nie zawiódł. " "Żadne lekarstwo... Nie jest tak wartościowe, Żadne tak skuteczne, Ani też lepsze na nasze codzienne problemy " |
|
|
|
|
#2480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze nie jest mi sądzone szczeście, ale masz w sobie coś co sprawia, że chce zaryzykować. kiedy jesteś razem ze mną, czuję, że naprawdę żyję. : * kiedy tak w obięciach twych tonę, moje marzenia są już spełnione . < 3 zobacz jak niewiele potrzeba do szczęścia, kiedy mamy już siebie! : * 2. to jest moje życie i nic i nikt tego nie zmieni ! proszę tylko o to, żebyś pozwoliła mi robic to, co kocham. może według ciebie taniec do niczego nie prowadzi, ale dla mnie to jest droga życia. tak jak dla ciebie ważna jest rodzina, tak dla mnie ważny jst taniec ! proszę cię, pozwól mi rozwijać swoje marzenia. nie zrezygnuję tylko dlatego, że dla ciebie to beznadziejne. 3. ta nasza jagodowa miłość. < 3 i choć nie ma białego konia i korony - to mój książę. ![]() wiesz... bo ty robisz tak, że w brzuszku czuję te tupiące bizonki. ; ) a teraz lśnię w twoich słodkich ustach. < 3 brr, ale zimno... dobrze, że mam ciebie - swój prywatny kocyk. : ) na myśl o tobie od razu się uśmiecham. : * Cytat:
a oni wszystko zepsuli ! skasowaliście najpiękniejsze chwile mojego życia ! chciałabym być dorosła... wtedy nie mielibyście nic do powiedzenia ! i co ? to fajne uczucie, pozbawiać własną córkę marzeń ? ciężka miłość, którą rządzą dorośli. nie pozwalają mi cię kochać. : ( 2. z każdym ruchem umieram, jestem wyblakła. załamana w środku. zmarnowałam miłość swojego życia. straciłam to... to nie pierwsza taka decyzja w moim życiu... ale teraz wiem, że będę jej żałować do końca życia . : ( ocierała łzy patrząc na jego opis: "Ja Ciebie też. <3" obiecałam sobie, że zapomnę o tobie... nasza miłość wyznaczony termin miała... 3. nie musisz starać sie zrozumiec mojego zachowania i moich decyzji... po prostu bądź, wysłuchaj, przytul. nie odlatuj, kiedy wołam o pomoc... potrzebuję cię ! a ty przyjdziesz, popatrzysz, jak łzy spływają z moich oczu. obojętnie spojrzysz na pierwszą, drugą złapiesz, a trzecią powstrzymasz... ![]() przepraszam babki, do kitu . : <
|
|
#2481 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
cieszę się, że pomogłam Czuję, że choć rożni się dziś twój świat, coś jednak nas łączy. Żyjemy po to, aby się zmieniać. Ja się zmieniłam, wiesz? Zmiany, zmiany, zmiany. Jakby zaczęliśmy żyć od nowa. Jest jak jest.. nie jak powinno być.. Proszę, pokażmy światu, że jesteśmy silniejsi niż los i trzymajmy się razem. Zostawmy wszystko, niech mówi serce, tak mało trzeba by znaleźć szczęście... Zmieniłaś się! -Nie, to tylko ty nie pamiętasz jaka byłam.... Jeśli będę taka jakiej nie rozumiesz to o jedno Cię proszę kochaj mnie jak umiesz ... ''Kiedy znajdziemy sie na zakręcie ,co z nami będzie, gdy świat rozpędzi sie niebezpiecznie ,co z nami będzie, nawet jeśli życie dawno zna odpowiedź może lepiej gdy nam teraz nic nie powie.. Nasz każdy pełen przygód rok, każdy miesiąc drogi nasz, Każdy nowy dzień jak szansa i każda chwila trwogi nasz Każdy zachód słońca nasz ..Każdy podniesiony ton, Każdy naprawiony błąd i czy musimy stracić to?! ''... W żywym ogniu niełatwych pytań topimy plany i sami nie wiemy
po co chcemy przeczytać cały scenariusz szukamy błędów przewidujemy najgorsze ze nie dojdziemy do happy endu a to dopiero początek tyle przed nami po co sie pytasz na starcie co będzie z nami i nawet jeśli to życie zna już odpowiedź będzie dużo ciekawiej gdy teraz nic nam nie powie. ''... no nie wiem czy o to chodzi ;/
Edytowane przez Niereformowana Czas edycji: 2010-02-04 o 13:33 |
|
|
|
|
#2482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy nie był już sobą, o nie. ale musisz pamiętać kim byłeś.Kim chciałeś być.Kim jesteś. Zbuduję Cię od nowa. Albo zburzę do końca. .wszystko wokół się zmienia, nawet Ty. - zmieniłaś się.. - każdy się zmienia..; ) - ale, że aż tak? Uwierzyłam, że może być tak samo, choć wszystko się zmieniło... Zmieniłam się a ty już nie poznajesz mnie... Odkryłam siebie na nowo, nie jestem już tą samą osobą Jak chcesz zmienić świat, nie zmieniając siebie? Czy gdy patrzysz w moje oczy, już nie widzisz tamtej mnie? Z daleka wyglądała jak ona. Ale jest inna, tak bardzo odmieniona... Kiedy wstaje dzień Patrzysz w moją twarz, Tyle stało się, a tak mało mnie znasz ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
Smuga dymu, wino w szkle, oh jak bardzo żyć się chce! Być szczęśliwym - tego trzeba się uczyć.! nagle los mi dał Wszystko, co chciałam mieć Ten, kto kocha, podbija świat-bez obawy że cokolwiek utraci . niech sobie trwają te chwile piękne..; *! "Ciesz się z życia, z każdego dnia. Dzień, który minął już nigdy nie powróci. Czas płynie jak rzeka, więc ciesz się i uśmiechaj."
|
|
#2483 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
opisy ale nie wiem czy trafię w gust ... ![]() świat kolorami maluję ...
biorę życie pełną garścią . ... a na niebie rysuję tęczę ! ^^ oczy rozpieszczone słońcem .. W pieszczotach roztańczonych chwil.. Więc chodź pomaluj mi świat: na żółto i na niebiesko... ![]() Kiełkuje słońce, które zasadziłam w doniczce. ..''Mam różowe okulary.. i skarpetki nie do pary..'' ponad chmurami latam gdzieś ... naćpana słońcem gonię wiatr ... ''magiczny pył kolorowych dni.'' ....''Moje myśli tak kolorowe.. błękitne.. różowe i tęczowe.!''.... Uśmiech to magia. Powstaje z niczego, a potrafi zdziałać cuda. ^^ kolorowy zawrót głowy ... ^^ Dotknę dziś gwiazd ... Kolorowy świat przez różowe okulary .. Trwaj chwilo ! jakże jesteś piękna .! magicznie. ... kolorowo ... radośnie. ... Zamigotał świat... tysiącem barw .. tysiąc nowych pytań... ![]() ''''......Cukrowe sekundy ciekną Ci z oczu....''''' .. ..'' Uśmiechasz się do mnie, zlatuje wszystko z półek, drzewa się czerwienią, cały świat wariuje..... '' .. ![]()
|
|
|
#2484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesteś najlepszą przyjaciółką w całym ludzkim tłumie, bo oprócz łez swoich moje łzy rozumiesz. ' jesteś. gdy moje życie spada w dół. Ja za Ciebie, ty za mnie tak to działa.` Dziękuję Ci za to... że masz do mnie cierpliwość... że masz siłę tłumaczyć mi rzeczy trudne do zrozumienia dla małej egoistki, że mimo wszystkich słów, które Cię raniły teraz jest jak jest... za to, że potrafiłeś wysłuchać moich żali, za to że byłeś i jesteś... I nie znikaj nigdy Są takie chwile, kiedy czyjaś pomocna dłoń jest niezbędna; czyjaś obecność jest ratunkiem, wybawieniem, otuchą, pocieszeniem. Jak dobrze, że jest ktoś, do kogo możesz zwrócić się o pomoc. Jak dobrze, że Ty jesteś, by komuś przyjść z pomocą, po prostu przy nim być, gdy tego potrzebuje. Jak dobrze, że jesteś... ![]() Chcę podziękować Ci za każdy dzień,bo to dla Ciebie (...) pamiętam kiedy ty pomogłaś mi w sercu zostanie to dziękuje Ci! ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
tańcząc uciekam od rzeczywistości. taniec- niezwykłość życia zamknięta w tchnieniu muzyki duszy i ciała. `Dla Was to tylko taniec,ale dla mnie SenS ŻyciA! Kocham Cię, i uchronie przed złem ryzykując własne życie! mój dzień zaczyna się od ciebie. pijana ze szczęścia, nie chciała wytrzeźwieć `zostań, bo jak nikt przynosisz mi powietrze. Bo tylko Ty potrafisz tak kolorować oddechem mój cały świat. umieściłam Ciebie tutaj, pośrodku świata. Twoja obecność, warunkiem mojego szczęścia... Kochanie! Tak słodko mi smakujesz..!; * pijana szczęściem, dolewaj mi więcej. I nie pozwól wytrzeźwieć
|
|
#2485 |
|
Raczkowanie
|
dziękuje Dziewczyny
![]() Przepraszam że nie pomagam ale dooła mam ;( ;( Buu. ;( _________________________ __________ A macie opisy do sytuacji że dałam sobie z nim spokój i że jest dobrze. Tylko takie do niego chamskie bardziej ![]() Dzięki z Góry. |
|
|
|
#2486 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
1.''w klatce zakazów serce wyje.''....
stoi bariera. między nami.... ''gdy przeciwko nim cały świat.! zakazana miłość.'' ....''Oczy gwiazd.. serca dwa.. miłość upojna, miłość zła.. ' '.... 'krucha miłość. głupi żart zrobił los że rozdzielił właśnie ich.’ ..dla miłości tej zapłacą każdą cenę bo nie potrafią bez siebie żyć.!... Za każdym razem udowadniacie mi.. że to nie miało sensu.. 2. na powiekach ciężarki bezradności. nadziei gwiazda zgasła... zamknę mój świat na klucz i serce też zapakuje.! ''....myśli niesforne... zamknięte w szufladzie wspomnień.'' 'zapachem zostałeś w mych dłoniach.. a w sercu raną piekącą.' Moja i Twoja nadzieja uczyni realny krok w chmurach ... Dlaczego nie moge zapomnieć? nie chce? Zamknęłam okno na miłość ... Nawet nie wiesz, ile bym dała, żeby się do Ciebie teraz przytulić... 3. 'na dobre i na złe. na tym polega przyjaźń. by zawsze wspierać się.!' dziękuję! <3 ...''W życiu różne rzeczy przemijają... i oby nie były to przyjaźnie, takie jak nasza...'' <3 ''......Grunt, to mieć przyjaciół.. bez nich zostaje się samemu w chłodne, deszczowe świty i zmierzchy...'' ***
|
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
Kochanie Trzymaj się jesteśmy z Tobą Powiedziałeś, że nie jesteś wart żyć w mojej pamięci. Nie wiedziałam, że tak nisko się cenisz. Tak, to była dobra decyzja...nie, nie dobra - najlepsza! nie. to nie dlatego, że byłeś brzydki. ^^ po prostu. miałam dość facetów w wydaniu męskiej dziwki. a ja mam w dupie twoją bajkę. już nie chcę być księżniczką.! bez ciebie więcej tlenu mam w pokoju. ' i tak nie spotkamy się więcej i tak nie będziemy się więcej już znać' bla bla zabawa w życie trwa baw się dalej sam.
|
#2488 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Darząc uśmiechem uszczęśliwiasz moje serce....
'Nie oddalaj się teraz.. trzymasz w dłoniach mój świat.!' ![]() Dla nas dzisiaj w planach jest spacer po tęczy.<3 Obiecał gwiazdy, dał całe niebo. ![]() ''bo masz w sobie tyle pięknych barw.. każdą chce znać na pamięć.!'' 'zapachem przypominasz ten dzień - miłości początek.!' 'schwytałeś po swojemu serca bicie. jesteś jasnym słońcem całym życiem.' ... 'z Tobą gwiazdy kraść. żyć naprawdę kolorowo.' ![]() ...'gdy jesteś w pobliżu sięgam nieba.!'.... 'Malutka iskierka szczęścia.. ukryta w Twoim uśmiechu.!'... '..uśmiechami do mnie mów, bo lubię smak twoich słów'... Tylko z Toba tak smakują maliny <3 'moje serce Tobie gra.' 'niczym tęcze dwie.. lekkością marzeń, ciągle razem!' ![]() 'Do szczęścia więcej nie potrzeba mi bo mam Ciebie.'... PS. Nadajesz sens memu życiu!!!! Mogłabym nie spać tylko po to by słuchać jak słodko oddychasz. ''oddychają sobą. światy dwa , które odnalazły się.'' 'od dzisiaj moim domem jest twoje serce. zostanę w nim na zawsze.!' ''Ktokolwiek powiedział, że słońce przynosi szczęście ten nigdy nie tańczył w deszczu ...'' Możesz tańczyć wszędzie jeżeli tańczysz sercem... Gdy tańczę nie mogę oceniać, nienawidzieć, nie mogę się oddzielić od życia, mogę tylko być wesoła i pełna chęci do tańca. Rozumiesz? ''Taniec jest najbardziej wzruszającą, najpiękniejszą ze wszystkich sztuk, bo nie jest tylko prostą interpretacją czy wyobrażeniem życia; jest samym życiem. '' ... Żyje po to by tańczyć. Tańcze, bo to by żyć. I dalej myślisz, że taniec to bzdura?
|
|
|
#2489 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję kochane, dziękuję - jesteście doprawdy cudne. <3
wejdę później, to troche pomogę jeśli będę umiała. |
|
|
|
#2490 |
|
Raczkowanie
|
NieidealnaJa
Mam nadzieję że dam radę. ;( Jest Bardzoo źle. I jescze raz przepraszam że nie pomagam, ale nie myśle ostatnio ;( NieidealnaJa Kochanaa |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
(