|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
ja nie Svinecka
, ale fajne są te body ze spodenkami a ten 3-pak pajaców kiedyś chyba oglądałam, ale nie pamiętam gdzie - co to za firma -bardzo fajne
|
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
p4w no właśnie nie wiadomo skąd u Matiego te objawy
badań dziś wszystkich nie zrobili jutro dopiero trzymajcie dziewczyny kciuki nadal ![]() zamierzam jutro ugotować Zuzi zupkę sama bo z kasą nie wyrabiam na te słoiczki a ona jeszcze pluje tym ![]() może to chwilowe ale chcę spróbować sama poczytałam trochę przepisów i mam pytania: 1. czy mogę zamiast kaszki ryżowej użyć do zagęszczenia kleiku kukurydzianego? 2. jesli ugotuję więcej to ile to może stać w lodówce? 3. chciałabym ewentualnie zamrozić, żeby Zuzia miała codziennie inny obiadek ale w czym? poratujcie
|
|
|
|
#1533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnie 3 noce spał od 21. do 7. bez budzenia , troszkę pełza do tyłu . Nadal nie umie sam siedzieć, gibie się na wszystkie strony ![]() ![]() A mnie coraz lepiej idzie odzwyczajanie Go od smoczka w dzień, w zasadzie od tygodnia w dzień nie używamy, znaczy się używamy do zakładania kombinezonu i na spacerze . Ale wczoraj i dzisiaj nawet na spacerze i do ubierania nie był potrzebny Kocham bardzo tego naszego Krasnoludka
|
|
|
#1534 |
|
Ola-Unhola
|
To Next, uwielbiam ich pajace
Takie, tylko inny rozmiar: http://www.allegro.pl/item910966432_...i_nowe_62.html
|
#1535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda, ze nie zachowałaś kilku słoiczków po jedzonku ale ja mam takie małe pojemniczki plastikowe - kupiłam w zestawie pojemniki do przechowywania żywności i było kilka takich małych, które wydają się być nie przydatne do niczego, ale do jedzonka będą ok na pewno są też osobno do kupienia takie pojemniczki - są tanie - ok kilku złotych za sztukę ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
![]() ale mi i tak się podobają
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-02-03 o 21:47 |
||
|
|
|
#1536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za wszystkoza piękne spanie, za turlanie, za przewracanie no i widzę, że Kubuś zaczyna wyrywać się do raczkowania ![]() no no no same radości mamusiu masz ![]() a tak się martwiłaś cieszę się, że i bez smoka da się żyć
|
|
|
|
|
#1537 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ale ten Twój Kubus zdolniacha. Wszystko na raz. Nowe jedzonko, odzwyczajanie od smoka, przewroty, wywroty i obroty i jeszcze spi całe noce
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-02-03 o 22:01 |
|
|
|
|
#1538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zamrażałam w pojemnikach aventu, tych specjalnych do mrożenia i przechowywania pokarmu, bo zostało mi ich kilka. |
|
|
|
|
#1539 |
|
Zakorzenienie
|
no racja
w słoiczkach można w lodówce trzymać mam tylko dwa ![]() no nic nazbieram jeszcze pojemiczki plastikowe też mam, ale tylko 4 o pojemności 130 g więc też małe ![]() muszę się zaopatrzyć w nowe ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Wojtusia dzięki |
|
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
idę spać bo padam, dobranoc, do jutra
|
|
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
witam wieczorkiem
przede wszystkim ogromnie się cieszę, że Mati nie ma rota Miramejku, super wieści niesiesz, Kubuś zdolna bestia jest ![]() i aannuullkkoo dziękuje za miły komentarz u nas dzień minął spokojnie tyle, że Bartek znowu w dzień ma problemy z zasypianiem, już od kilku dni ![]() właśnie robie sobie kolacje i zmykam spać a w ogole co tu tak cicho?? zapomniałam napisać jeszcze, dużo zdrówka dla Marici i trzymam kciuki
|
#1542 | |
|
Wtajemniczenie
|
dobrze powiedziane
![]() Cytat:
2.ja trzymam 24-48godz 3. w pojeemniczkach plastikowych mozna ja mam takie http://www.allegro.pl/item902474003_..._3_kolory.html no i nadal trzymam kciuki za mojego zięciunia ![]() Ide spac
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
Mayaha Tobie również dziękuję
a ja idę poczytać bo i tak nikogo nie ma dobrej nocki |
|
|
|
#1544 |
|
Ola-Unhola
|
Ja też już idę, dobranoc
|
#1545 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Super, ze Mati nie ma rota, i za reszte badań!1. ja dawałam kleik kukurydziany 2. tak jak dziewczyny pisały - ja trzymam do następnego dnia ... 3. nie mroziłam, ale myśle ze pojemniczki z Aventu bedą ok Cytat:
super! świetne postępy! ja też Go kocham |
||||||
|
|
|
#1546 | |
|
Zakorzenienie
|
Eleeri- ufff.Napewno ogromnie sie cieszysz, my tez
![]() Cytat:
wszystkie cichy mezowi zglaszasz do akceptacji, czy to przypadek byl? U mnie byla... "kolezanka" Wypilam browarka Teraz mąż mnie wymasowal na stole kuchennym, w tym czasie was nadrobilam.Cos mnie polamalo i mascia "konska moc: leje z nazwy
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#1547 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
kat zazdroszcze
ja tez ide do lozeczka - sama ![]() TZ w salonie a jakies akcje to ostatnio chyba z dwa miesiace temu ehhhh ide sobie dobranoc
|
|
#1548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() , niestety wydaje mi się, że spanie to nie na stałe, ale dobre i kilka nocek ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mojego Krasnoludka?
|
|
|
#1549 |
|
Ola-Unhola
|
Czesc
Jak to na pudelku.....pierwsza!!!!. ............. Wyprawiam własnie Bartka do moich rodziców, małz go po drodze do pracy podrzuci. Posiedzi pewnie do poniedziałku. Pójda na sanki, do kina i troche bedzie miał atrakcji. ZW
|
#1550 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Świetnie, że Mati nie ma rota ![]() Cytat:
![]() Ja poczekam z tym, może jak mała będzie miała ze dwa latka Moja koleżanka mi mówiła żeby nie przekłuwać maleństwu bo uszka jeszcze malutkie i jak urosną to może się okazać, że dziurka krzywo nie wiem ile w tym prawdy. Cytat:
![]() Cytat:
Miramejku same dobre wieści o Kubusiu U nas bez smoka jest horror ![]() Amela znów dawała popisy nocne a rano tak się wierciła, że w końcu się wybudziła o 5:45 w wątpliwym humorku głowa mnie boli od tego budzenia w nocy
|
|
#1551 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
strzel sobie czekolade na goraco- doda energii ![]() Czesc kobietki! Dom jeszcze cichy, czekam az mama wstanie na sniadanie. Fajnie z mama jest. Mam wiadomosc dnia!! Wczoraj zauwazylam, ze rosnie Aneczce zabek. Dolna jedynka No i... dostalam okres Alez boli...Mam pytanie do dziewczyn karmiacych piersia: jak dlugo planujecie to jeszcze robic? Dzisiaj wieczorem idziemy z mezem na randke sami. Mama zostaje z Ania. Wypadaloby sie wbic w jakas kiecke... ![]() Angy Ty chyba widzialas Avatar. Polecasz? To dzisiaj ja: Wszystkiego najpiekniejszego dla Matiego slodkiego, rosnij zdrowo kochanie! A jeszcze cos, czy moge dostac zaproszenie do Klubu ?
Kocham mojego Meza Kocham moja Coreczke ![]() Ania 28.08.2009 Edytowane przez Tulipfever Czas edycji: 2010-02-04 o 08:43 |
||||
|
|
|
#1552 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() A my od rana mamy straszny dzień marudy Mata bee, łóżeczko z karuzelą też, nie wspmnę o leżaczku. Lece do marudy bo mi się zapłacze.
|
#1553 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
On gotowy do rozpoczęcia dnia, ja mniej ![]() Tak już jest od kilku dni, więc chyba na dłużej się przestawiło. Cytat:
A u nas cisza ![]() Ja będe karmić jak najdłużej Bartka karmiłam prawie dwa lata i odpowiada mi to ![]() Mój Małz był na Avatarze w kinie 3D. Był zachwycony. Od razu stwierdził, że kupuje film na płytce.
|
|
#1554 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja daję 3,5 łyżki na 150 ml mleka i konsystencja jest w sam raz...robię te z bobovity do których mleko się dodaje, mała nie ma po tym problemów Cytat:
wypustkami? Cytat:
![]() Cytat:
niezła jestkilka... ![]() Cytat:
Cytat:
Ja też chciałabym już smoczka się pozbyć, właściwie tylko do zasypiania mała go ma, w dzień w ogóle, teraz tylko podczas mrozów daję jej na spacer... No ale nie da się, jak smoka nie ma to paluszek najlepszy przyjaciel w buzi ![]() Cytat:
Dzień doberek, Super że u Mateuszka bez rota wirusa, ciekawe jak się mają dzisiaj? Unholly fajny ten płaszczyk, który wkleiłaś, żeby jeszcze w rzeczywistości wyglądał jak na tych zdjęciach... Jak tam wasze dietkowanie?U mnie jako tako, waga skacze to do góry to na dół, obijam się o 60 kg...a tak chciałabym już 5 z przodu na stałe (no ze dwa razy ja ujrzałam bo codziennie się ważę ![]() aa jaszcze o spacerówce miałam wam napisać, jak na razie zadowolona jestem bardzo, mała chyba oprócz większej ilości miejsca różnicy nie odczuła zbytnio bo leży na płasko i zapakowana maksymalnie Mamy podwójnie rozkładaną budę tak że praktycznie na cały wózek można ją naciągnąć, bombowa sprawa jak wieje albo śnieg sypie
|
|
#1555 |
|
Ola-Unhola
|
|
#1556 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez byłam na Avatarze, podobał mi się chociaz miom zdaniem odrobinę za długi a ja w 2 parach okularów musiałam oglądać a z efektów..najbardziej reklama cyfry plus mi się podobała Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
Niech się dołączę do życzeń
|
|
#1557 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ja też tak sobie myslę, ale klepanko po mojej buźce zaraz mnie otrzeźwia ![]() Aannuulla, a jaki macie wózek?
|
|
#1558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1559 |
|
Ola-Unhola
|
Ja też się zastanawiałam nad spacerówką, ale jakoś szkoda mi kasy wydawać teraz na śpiwór, szczególnie, że muszę do niej dokupić folię za jakieś 130 zł. Także kisi się w gondoli, ale liczę, że jakoś miesiąc przejeździ jeszcze a potem już wystarczy gruby koc akrylowy. Opatulę i może będzie git
|
#1560 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam mamuski
ahh gdzie te czasy kiedy spalo sie do 11 ![]() musze sie zabrac za robote a mi sie nie chce chlopaki ida do kina na 11 a ja musze ogarniaci chyba kumpela do mnie wpadnie Cytat:
![]() na avatarze byl moj TZ i rowniez byl zachwycony ja zamierzam powoli malego odstawiac, moze jeszcze z miesiac zaraz Ci wysle zaproszenie ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
ja musialam bo w gondoli to moj juz dawno sie nie miesci - ciuchy juz mu kupuje na 86 ![]() jak kupisz folie uniwersalna za 10 zl to tez bedzie pasowac
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.

, ale fajne są te body ze spodenkami 

myślałam, że coś więcej napiszesz 

za wszystko

leje z nazwy ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
, niestety wydaje mi się, że spanie to nie na stałe, ale dobre i kilka nocek 
zjadł kaszkę, popił cycem i dawaj piszczeć
a rano tak się wierciła, że w końcu się wybudziła o 5:45
strzel sobie czekolade na goraco- doda energii 
Mata bee, łóżeczko z karuzelą też, nie wspmnę o leżaczku.
chlopaki ida do kina na 11 a ja musze ogarniac