|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Wzrost 170 cm + wysokie obcasy? Help :(
Hej dziewczyny
Mam troche kłopot Bo od zawsze podobały mi się wysokie obcasy (w nich noga ładnie wygląda poza tym wszystkie modele butków są super..) Niestety mój problem polega na tym że jestem wysoka .. 170 cm i szczupła 53 kg ( proszę nie wypominać mi wagi bo nic na to nie poradzę jestem jaka jestem mam taką przemianę materii i pomimo tego że dużo jem nie mogę przytyć i to nie moja wina..) Problem jest w tym że jak założe but na wysokim obcasie wydaje mi się że wyglądam jak słup telegraficzny :/ dlatego do tej pory zawsze kupowałam buty na płaskim przeważnie sportowe - adidasy itp. A chciałabym też poczuć się kobieco i założyć butki na wysokim obcasie.. Mam kuzynkę która ma ponad 180 cm i też nosi butki na obcasach i się tym nie przejmuje ale ona jest troche grubsza ode mnie (też szczupła ale nie tak jak ja..) Ale do sedna.. więc wczoraj byłam w Deichmannie i zobaczyłam cudowne (wymarzone przeze mnie) butki - takie sandałki na lato a'la gladiatorki tylko że delikatniejsze ale obcas (uwaga!) : 12 cm :O załamałam się.. bo gdzie ja w takich butach.. ale po namowach Pani ze sklepu kupiłam je.. tylko że problem polega na tym że nie wiem czy będę w nich chodziła... :/ bo jak przymierzyłam je w domu to czułam się taka wielka.. W domu wszyscy byli mniejsi :/ Nawet tata.. :/ Jak wrócę do domku to wstawie zdjęcia butków.Dziewczyny co o tym myślicie? Chodzić w nich czy nie?
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wzrost 170 cm + wysokie obcasy? Help :(
Moim zdaniem powinnas sie przekonac
Zawsze zakladalam buty na obcasie na jakas szczegolna okazje,gdzie nie pasowaly balerinki,ale teraz postanowilam to zmienic Rowniez dziwnie sie czuje,gdy jestem wyzsza od wszystkich,ale nie zamierzam cale zycie rezygnowac z pieknych butow na rzecz tego co inni sobie pomysla
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Przesadzasz moim zdaniem, wcale nie jestes taka wysoka, jestem tylko 5cm nizsza i ogolnie mam sie za osobe niska. Jest pelno wyzszych dziewczyn ktore chodza na obcasach i sie niczym nie przejmuja.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
no tego to jeszcze nie było żeby przy przeciętnym wzroście się kobieta zastanawiała czy może nosić obcasy wysokie..
a że szczupła jesteś ? to moim zdaniem dobrze bo pewnie masz zgrabniutkie nogi i tak wyeksoponowane w obcasach będą jeszcze lepiej wyglądać bo to mało szczupłych i przeciętnie wysokich lasek obcasy nosi
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
170 to nie jest az tak duzo.. tylko nie wiem czy 12 cm na poczatek bedzie dobrym pomyslem.. czy buty sa wygodne? czy sa dobrze wyprofilowane? gdzie chcesz je nosic? czy dasz rade na takim obcasie? czy maja one jakas platforme?
|
|
|
|
|
#6 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko że ja się czuję na prawde w nich wielka :O większa od WSZYSTKICH..wszędzie otaczają mnie mniejsi ludzie 12 cm to dużo jak ja kiedyś nie założyłam nawet takich na 7 cm bo uważałam że to dop. mega dużo... a o takich nawet nie marzyłam.. W nich mam 182 cm i do tego moja szczupłość .. może to troche dziwnie wyglądać:/ Cytat:
jakby nie patrzeć 5 cm to dużo
|
|
|
#7 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mogę się mylić, ale tak mi się coś zdaje że o to właśnie chodzi, tym bardziej, że sama kiedyś tak o sobie myślałam (dopóki mi nie przybylo parę kilo a jak tak pomyślisz to Ci wątpliwości i kompleksy minąI jeszcze Ci powiem, że mój TŻ jest ma 180 wzrostu i gdy ubieram wysokie obcasy jestem lekko wyzsza od niego (mnie to drażni, a on jest zachwycony). także uszy do góry i czekaj na lato, żeby wyskoczyć w swoich sandałkach
|
|
|
|
#8 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakiś taki uraz mi chyba został bo kiedyś założyłam obcasy (właśnie 7 cm ) i koleżanka stwierdziła : Boże :O jaka Ty jesteś duża !! no i się zraziłam :/ Zresztą w domu też mi mówią że jestem w nich taka wielka i wgl Cytat:
Hm właśnie sama nie wiem czy będę potrafiła w nich chodzić Dlatego postaram się w domu dużo "ćwiczyć" I to są właśnie takie szpilki :/ W miare wygodne chociaż troszkę te "poduszki " mnie bolały (wiadomo moja noga nie jest przyzwyczajona do obcasów.. zwłaszcza takich!) Gdzie w nich wyjdę tego jeszcze nie wiem (nie wiem czy wgl gdzieś wyjdę;P)
|
|
|
#9 |
|
exmod na urlopie:)
|
Ja tam mam 168 cm, smigam w 12cm szpilkach i nie przeszkadza mi nawet to, że mój TŻ ma zaledwie 164 cm... kwestia przyzwyczajenia
kup sobie jeszcze jakieś pantofelki na jakimś ok 7cm obcasie żeby się powoli przyzwyczajać do chodzenia w obcasach i bycia wyższą i sama nawet nie zauwazysz jak latem będziesz śmigać w tych gladiatorkach
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Masz zupełnie przeciętny wzrost, na prawdę. Wszystko zależy od osób, z którymi przebywasz, bo to zmienia jak się z tym czujesz, ale prawda jest taka, że mając 170cm wśród zwyczajnych ludzi wcale specjalnie nie odstajesz. Ja mam 14 lat i 178cm i nie mogę powiedzieć o sobie, że jestem szczupła (70kg, ale masywna budowa O.o) i na co dzień przebywam z osobami zdecydowanie niższymi ode mnie, ale to mnie na pewno nie powstrzyma przed noszeniem obcasów - nawet jeśli jeszcze urosnę. Kocham swój wzrost, kocham go od zawsze, bo odstaję wręcz od przedszkola, a obcasy są bardzo kobiece i zamierzam je w przyszłości nosić, nawet te najwyższe. Nie umiem oczywiście w nich chodzic póki co, ale ostatnio w 'fazowym' nastroju skusiłam się na przymierzenie 8-centymetrowych szpilek (miałam w nich grubo ponad 180cm) i czułam się FANTASTYCZNIE!
Wierz mi, że chciałabym byc szczuplejsza tak jak ty, dlatego uważam, że tym bardziej powinnaś eksponować swoją figurę i zdecydowanie powinnaś nosic szpilki. Szczupłe wysokie dziewczyny na obcasach - to jest coś!!! ![]() ![]() ![]() A bycie wielką jest za****ste, tyle ci powiem!
Edytowane przez muppeciakk Czas edycji: 2010-02-04 o 09:24 |
|
|
|
|
#11 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To że jestem szczupła to mój bardzooo duży kompleks a jak dochodzi do tego mój wzrost plus obcasy to już wgl najgorzej mnie to drażni że (wydaje mi się) że jestem taka straaaasznie duża bo wszędzie gdzie nie spojrzę mniejsi ludzie
|
|
|
#12 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I jeśli mówisz, że te twoje gladiatorki są średnio wygodne, to zacznij może od mniejszych obcasów
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Ja proponuję, żebyś te butki oddała bo już wiem z tego co piszesz, że w nich nie wyjdziesz, a jeśli już to będziesz sie bardzo źle czuła...
![]() Sama mam 173 cm a w obcasach nawet 10 cm chodzę
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
!! Dziewczyno ja mam 180 cm i szaleje w obcasikach. To super się wyróżniac z tłumu, jak się oglądają za Toba faceci . Bycie wysokim jest super .Przełam się
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
skoro CIe drazni wyroznianie sie, skoro kupilas te buty, ale nie jestes do nich rpzekonana, nie masz pomyslu gdzie je nosic i jeszcze nie umiesz chodzic w tak wysokich butach to wymien je na nizsze.. bedzie Ci wygodniej, nauczysz sie chodzic w takich butach i moze przelamiesz sie psychicznie
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zakładaj i chodź, nic się nie przejmuja btw - no z tą szczupłością tez znowu tak nie przesadza - szczuplutka jesteś na pewno z takimi proporcjami ale no bez przesady że jakaś strasznie szczupła
|
|
|
|
#17 |
|
Rozeznanie
|
no i co z tego, że tak Ci koleżanka powiedziała? powiedziała prawdę, bo 182 czy nawet 177cm to faktycznie obiektywnie dużo, ale nie wydaje mi się, żeby to było od razu określenie pejoratywne, po prostu stwierdziła fakt, a ten okrzyk może był okrzykiem zachwytu
. ze swoimi 170 cm wcale nie jesteś wysoka, to taka średnia w dzisiejszych czasach, dziewczyny, które widuję na ulicach, mają zazwyczaj taki wzrost i uwielbiają chodzić w obcasach . ja mam 176 cm wzrostu i w sumie nie wydaje się sobie jakaś mega wysoka [ale to jest taki mój fetysz, marzy mi się 180 cm ], może dopiero w obcasach, ale ja je kocham, bo to najlepszy patent na przyciągnięcie uwagi facetów [ale ja jestem próżna ]. Ostatnio zrezygnowałam z obcasów tylko dlatego, że płaskie są wygodniejsze, a ja nie mam czasu i siły męczyć się z niebotycznymi szpilami, biegając po całym mieście. Jak przyjdzie wiosna to najwyżej jakiś mały obcasik, ewentualnie na większe wyjścia
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Oj kochana - masz ten sam syndrom co ja
Syndrom wielkoluda Mnie od dziecka wszyscy klasyfikowali jako tą wysoką..długą i chudą - szczypiorek, słup telegraficzny...no co tam bądź I wiecznie byłam o głowę wyższa od znajomych - koleżanek, kolegów.Aż przestałam być najwyższa, a mój wzrost (lekko ponad 170 cm) stał się mocno przeciętny...tylko, że ja nie zauważyłam, że tak się stało Jednak już się oswoiłam nieco z obcasami (z tym, że nie bardzo potrafię chodzić w wyższych niż 8 cm) Jeśli w ogóle nie chodzisz na obcasach, to zacznij od trochę niższych. Ja ostatnio założyłam moje buty jesienne, które wydawały mi się takie w miarę wysokie i stwierdziłam: "jezuu...jakie one płaskie" ![]() Pamiętaj - 170 cm wzrostu to już standard, połowa moich koleżanek jest tego wzrostu, niektóre nawet wyższe
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 176 cm i po wielu oporach - również zaczęłam chodzić na obcasach, Ty masz 170 cm więc tym bardziej możesz!!!
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Mam 170cm, codziennie chodzę w butach 10-12 cm
![]() uważam że jestem przeciętnego wzrostu, w obcasach faktycznie robię się wysoka, ale to plus bo nogi się stają długie odnośnie wagi, to też nie uważam żebyś była wyjątkowo szczupła. Waże 3kg więcej od ciebie i noszę rozmiar 36 czyli dla osób zwyczajnie szczupłych ![]() jeżeli słyszysz od otoczenia że jesteś za wysoka i za chuda to te osoby muszą mieć problem -widocznie czują się za niskie lub za grube, bo twoja sylwetka (z opisu) jest ok ![]() szpilki ci szczerze polecam, bo pomimo, że poczujesz się wyższa to jednocześnie bardziej kobieca ![]() no i przyciągają męskie spojrzenia (z resztą kobiece również )
Edytowane przez Kica. Czas edycji: 2010-02-04 o 10:34 |
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam 170 wage 54,5 i wcale nie czuje sie wysoka ani zbyt szczula. Obcasow nie zdejmuje bez nich czuje sie jak kordupel
|
|
#22 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam 176 i na codzień chodzę w obcasach
Wiec sądze ze nie masz sie czym przejmowac,
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam 178 i nosze nawet 10 cm obcasy
fajnie byc nad innymi:P
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.to jest chyba kwestia przyzwyczajenia, od paru lat na co dzień chodzę w szpilkach, więc jak nagle miałabym być niższa od ludzi od których teraz jestem wyższa to czułabym się nieswojo ![]() na pewno plusem jest posiadanie wysokiego faceta mój ma 193cm, więc przy nim i tak czuje się jak mała kobietka a że od wielu innych jestem wyższa, to juz ich problem że nie urośli |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
U mnie te mineło duzo czasu az się przekonałam do wysokich obcasów. Plus jest taki że wygląda sie o wiele efektywniej i seksowniej w obcasikach
|
|
|
|
|
#26 |
|
Przyczajenie
|
Mam 172cm, może nawet 173 o poranku, ważę 58kg, sama niedawno przekonałam się do wysokich obcasów. Najwyższe jakie założyłam to były botki na 12cm obcasie i 1cm platformie z przodu. Biegałam w nich cały dzień po mieście i wszystko było ok. I uwaga, wcale nie byłam najwyższym punktem w okolicy
![]() Więc się nie łam dziewczyno, noś te i inne obcasiki, warto. Aha - mam "witkowatą" budowę - tj. bardzo szczupłe biodra, co gorsza mam dość szerokie bary i wszyscy mówią mi, że na obcasach wyglądam bardzo sexi. |
|
|
|
|
#27 |
|
Konto usunięte
|
Nie jesteś wysoka, to średni wzrost
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
mam kolezanke ktora ma 185 cm wzrostu i ona sie nie przejmuje
wprawdzie nie widzialam jej na obcasach 12 cm ,ale 8 cm na pewno mialy. A jej tzt jest jej wzrostu
|
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
obcasy to jedna z najprzyjemniejszych rzeczy na ziemi. noś!
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie...ten wątek jest bardzo budujący - nawet ja stwierdziłam, że dzisiaj wyjdę w moich kozakach, które wyłowiłam na allegro jakiś czas temu. 2 cm platformy - 9 cm obcas...jeszcze w nich nie byłam, bo się bałam, że połamię sobie nogi
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:04.

Mam troche kłopot
Bo od zawsze podobały mi się wysokie obcasy (w nich noga ładnie wygląda poza tym wszystkie modele butków są super..)
Proszę odpisuj u mnie 

Zawsze zakladalam buty na obcasie na jakas szczegolna okazje,gdzie nie pasowaly balerinki,ale teraz postanowilam to zmienic
Rowniez dziwnie sie czuje,gdy jestem wyzsza od wszystkich,ale nie zamierzam cale zycie rezygnowac z pieknych butow na rzecz tego co inni sobie pomysla
a jak tak pomyślisz to Ci wątpliwości i kompleksy miną

Dlatego postaram się w domu dużo "ćwiczyć" I to są właśnie takie szpilki :/ W miare wygodne chociaż troszkę te "poduszki " mnie bolały (wiadomo moja noga nie jest przyzwyczajona do obcasów.. zwłaszcza takich!) Gdzie w nich wyjdę tego jeszcze nie wiem (nie wiem czy wgl gdzieś wyjdę;P)

], może dopiero w obcasach, ale ja je kocham, bo to najlepszy patent na przyciągnięcie uwagi facetów