Wszystko o Oriflame cz. IV - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-03, 17:29   #3121
elvinka
Przyczajenie

Dot.: Wszystko o Oriflame cz. IV

Po pierwsze witam wszystkich bardzo serdecznie..:) To mój pierwszy post na tym forum więc może być ciezko, ale postaram się dać radę...Mam nadzieję, że na wejściu nie dostanę bana..:)
Słuchajcie mam taki problem...mianowicie wczoraj dostałam paczkę z Ori..ucieszyłam sie baaardzo..wszystko było suuper fajnie, póki ją otworzyłam ...W przesyłce nie było tostera, na którego w sumie najbardziej czekałam ...Pierwszy raz mi sie cos takiego zdarzyło...Jeszcze dziwniejsze jest to, że na fakturze widnieje owy toster ale w paczce go nie ma. Co mam zrobic w takiej sytuacji? Prosze pomóżcie! Z góry dziękuję...I pozdrawiam.

Edytowane przez elvinka
Czas edycji: 2010-02-03 o 17:33
elvinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 17:46   #3122
kasiencja
Pani Buka

400 PP za samodzielne zamówienie O ja cię. podziwiam. no i gratuluję

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 17:52   #3123
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
400 PP za samodzielne zamówienie O ja cię. podziwiam. no i gratuluję
No i ja też... 400... podzieliłbyś się
Stary 2010-02-03, 18:18   #3124
PaniMroku
Raczkowanie

GG do PaniMroku

Witam, mam pytanie: czy trzeba spełnić jakieś specjalne warunki aby uczestniczyć w szkolenu kosmetycznym?

Konsultantka Oriflame
Lidzbark Warmiński
PaniMroku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 18:29   #3125
wskazówka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
Do podpisania wniosku nie potrzeba ani swojego sponsora ani dyrektora. Kupujesz wniosek za 35 gr (w filii albo w biurze) , kserujesz dowód osobisty i wypełniony wniosek z kserem zostawiasz w filii i tyle.
Przy wpisowym za 1zł trzeba mieć dodatkowo zamówienie.
U mnie w grupie jest tak, że jeden z dyrektorów ma możliwość sam wpisać nowego konsultanta do systemu a do filii przynoszę tylko wniosek z już nadanym numerem konsultanta i ksero DO, i w tym momencie żadne zamówienie nie jest już potrzebna. Należy tylko pamiętać o 5 dniowym terminie złożenia pierwszego zamówienia bo inaczej wpadnie 19zł.
Tą możliwość ma każdy, a nie tylko "jeden z dyrektorów". Trzeba na stronie oriflame wejść w zakładkę "dodaj/zarejestruj nowego konsultanta" i zarejestrować (wypełnić dane formularza on-line) go przez internet. Potem wpisać na wniosek nr konsultanta i datę rejestracji i zanieść wniosek z ksero DO do filii. Od dnia rejestracji on-line nowego konsultanta ma on 5 dni na złożenie swojego 1-go zamówienia, aby nie płacić 19zł.
Także jeśli potrafimy wytłumaczyć zasady, wiemy jak kogoś zapisać to lider czy dyrektor jest zbędny.
wskazówka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 18:33   #3126
mlody9218
Rozeznanie

GG do mlody9218

Cytat:
Napisane przez elvinka Pokaż wiadomość
Po pierwsze witam wszystkich bardzo serdecznie.. To mój pierwszy post na tym forum więc może być ciezko, ale postaram się dać radę...Mam nadzieję, że na wejściu nie dostanę bana..
Słuchajcie mam taki problem...mianowicie wczoraj dostałam paczkę z Ori..ucieszyłam sie baaardzo..wszystko było suuper fajnie, póki ją otworzyłam ...W przesyłce nie było tostera, na którego w sumie najbardziej czekałam ...Pierwszy raz mi sie cos takiego zdarzyło...Jeszcze dziwniejsze jest to, że na fakturze widnieje owy toster ale w paczce go nie ma. Co mam zrobic w takiej sytuacji? Prosze pomóżcie! Z góry dziękuję...I pozdrawiam.
Kochana, sprawa wygląda tak: z tego, co widzę, paczkę otrzymałaś kurierem A więc toster był zapakowany osobno w drugim kartonie
(Ja przynajmniej tak miałem ) Dostałem więc od kuriera dwie paczki: kosmetyki i toster. Jeśli nie dostałaś dwóch, to po prostu Twój kurier zapomniał dać Ci drugiej paczki.

Sprawa wygląda tak,że albo on sam przywiezie Ci go, bo zorientuje się
Albo najlepiej zadzwoń do Oriflame i powiedz, jak wygląda sytuacja
Oni powinni coś zaradzić. A powiedz mi jedną rzecz, czy na kartonie z kosmetykami masz naklejoną naklejkę: TOSTER 620559 ?

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

[QUOTE=wkroplideszczu;1693 4898]
Cytat:
Napisane przez mlody9218 Pokaż wiadomość
To jest najgorsze, nieraz takie fajne osoby się marnują po prostu. A my nie mamy łatwo bo dużo osób zostało tak zrobionych w konia i teraz są uprzedzone, niestety. Bezmyślne działanie.

Wisi, jestem u niej w zespole kluczowym W takim razie bedziemy się często spotykać O ile tylko będziesz uczestniczył w spotkaniach i szkoleniach
Na pewno będę się starał być jak najczęściej
I będzie mi niezmiernie miło
Stary 2010-02-03, 18:37   #3127
pycia17
Zakorzenienie

GG do pycia17

Cytat:
Napisane przez Rodzynka1989 Pokaż wiadomość
No i ja też... 400... podzieliłbyś się
ja z katalogu 2 miałam ok 380 pkt pierwszy raz tyle
pycia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 18:46   #3128
mlody9218
Rozeznanie

GG do mlody9218

Cytat:
Napisane przez pycia17 Pokaż wiadomość
ja z katalogu 2 miałam ok 380 pkt pierwszy raz tyle
Ale tak szczerze, to takie żniwa były w 2007 i 2008 roku
2009 to już około 100 PP zawsze. Kilka razy 200 PP, więc już normalnie.
Stary 2010-02-03, 19:20   #3129
revontulet_
Zadomowienie

GG do revontulet_

Mało atrakcyjny ten Program Witamy Już mogli zostawić 20-30-40.
Bo kuferek z tego co choćby czytam tu wcale nie jest taką atrakcją. Dostać za 1zł fajnie, ale dostać okazję kupna za 19,90... bez sensu.

Liczyłam na coś super w Programie Sponsorskim, żeby zachęcić moje dziewczyny do roboty... też nie wiem czy notes, długopis i torebka coś zdziałają. Może ta biżuteria, ale to pewnie dla Dyrektorów

Czekamy na szczegóły z Wisły

revontulet_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 19:21   #3130
madzik19071992
Raczkowanie

GG do madzik19071992

Sdc Dziekuje

Kochani ja znam kosnultanki co robia same po 750 pp, ale ja jak mam wiecej pp wole dołozyc moim konsultantką aby nie musiały płacić tych wszytskich opłat

www.nasza-pasja-oriflame.blog.onet.pl
madzik19071992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 19:43   #3131
Lalkana
Raczkowanie

GG do Lalkana

Ja przez pierwsze dwa katalogi istnienia w ori też miałam ponad 300PP, ale w następnych niestety ilość zaczęła maleć. Czemu? Nie wiem. Często klientki mi teraz odpowiadają, że nie ma nic ciekawego, mały wybór, drogo. Czasami muszę sama domówić dla siebie, żeby mieć te 100PP.
Ale jest jeden duży plus. Ori proponuje takie kosmetyki, których nie kupi się w drogeriach. Ja z nich korzystam i jestem ogólnie zadowolona. Gorzej z tym gdzie szukać nowych klientek.

Teraz czekamy na nasze Maleństwo -> termin porodu 08.01.2011
Lalkana jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-03, 19:55   #3132
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Witam
Mam do was pytanko Czy widział ktoś ze str 43 kat. 03 lakierki? konkretnie chodzi mi o biały kolor, czy jest on mocno kryjący? czy wystarczy jedna kreska czy to za mało?

I jeszcze chciałam zapytać o nowe pomadki powiększające usta. Warte są polecenia? Zastanawiam się nad nr 18332 odcień Nude, albo nad pomadką Colour Attraction (baby beige) . czy te odcienie są zbliżone? Która waszym zdaniem będzie lepsza?

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 19:57   #3133
Nektaryna
Zadomowienie

Ja mam różnie raz uzbieram te 100 punktów z trudem, a ostatnio chyba w 1 miałam prawie 200 punktów. Bo u mnie wynika to z tego że jak w katalogu jest dużo promocji to klientki się obkupią i mam duże zamówienie a w następnym katalogu jest słabiej. Ja teraz mam 70 punktów na 3 katalog a jeszcze nie rozdałam katalogów wszystkim klientkom bo w piątek mam egzamin i nie mam czasu i w sobote jeszcze uderzam z katalogami.
Dla siebie z 3jki biore krem uniwersalny i mama jakiś krem chce. Miałam wziąść te nowe cienie smoky brązowe ale poczekam na opinie o nich.
Nektaryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 20:13   #3134
mlody9218
Rozeznanie

GG do mlody9218

Cytat:
Napisane przez revontulet_ Pokaż wiadomość
Mało atrakcyjny ten Program Witamy Już mogli zostawić 20-30-40.
Bo kuferek z tego co choćby czytam tu wcale nie jest taką atrakcją. Dostać za 1zł fajnie, ale dostać okazję kupna za 19,90... bez sensu.

Liczyłam na coś super w Programie Sponsorskim, żeby zachęcić moje dziewczyny do roboty... też nie wiem czy notes, długopis i torebka coś zdziałają. Może ta biżuteria, ale to pewnie dla Dyrektorów

Czekamy na szczegóły z Wisły
Właśnie, liczyłem na jakiś extra program
Fakt, dobre i to, ale aż nic takiego nadzwyczajnego )
Jakby był ten kuferek za 1 zł, to już było by lepiej -)

Ja powiem tak, że z zamówieniami to jest różnie, ale tak, jak piszecie - jest katalog, w którym mam 200 PP, a następny już ledwo 100 PP (Już kilka razy miałem tak, że dobierałem coś na siłę, żeby mieć 100 PP)
Ale jakoś radzę sobie
Stary 2010-02-03, 20:41   #3135
chromonikielnia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lalkana Pokaż wiadomość
Ja przez pierwsze dwa katalogi istnienia w ori też miałam ponad 300PP, ale w następnych niestety ilość zaczęła maleć. Czemu? Nie wiem. Często klientki mi teraz odpowiadają, że nie ma nic ciekawego, mały wybór, drogo. Czasami muszę sama domówić dla siebie, żeby mieć te 100PP.
Ale jest jeden duży plus. Ori proponuje takie kosmetyki, których nie kupi się w drogeriach. Ja z nich korzystam i jestem ogólnie zadowolona. Gorzej z tym gdzie szukać nowych klientek.
Z szukaniem klientek nie jest tak źle, ja mam problem ze znalezieniem osob, ktore chca byc konsultantami... Jestem w ori od grudnia i nikogo jeszcze nie zapisałam.
Cytat:
Ja powiem tak, że z zamówieniami to jest różnie, ale tak, jak piszecie - jest katalog, w którym mam 200 PP, a następny już ledwo 100 PP (Już kilka razy miałem tak, że dobierałem coś na siłę, żeby mieć 100 PP)
Ale jakoś radzę sobie
Jak dla mnie 200 PP to jest poza zasięgiem. Ciesze sie, jak uda mi się 100 uzbierać, a jeszcze dla siebie musze zamawiać i tak, poza tym dużo trace przez braki ;//
chromonikielnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 20:52   #3136
mlody9218
Rozeznanie

GG do mlody9218

Przez braki też często tracę dużo, naprawdę i to mnie wkurza...
Stary 2010-02-03, 21:06   #3137
ja_guska
Raczkowanie

GG do ja_guska

No to mam ulotkę przed sobą, więc mogę podać rzetelną informację

Krok 1:
Za pierwsze 2 osoby spośród Twoich nowych Konsultantów, które rozpoczną Program Witamy, otrzymasz stylowy portfel, notes i długopis za jedyne 1 zł.
Krok 2:
Za pierwsze 2 osoby spośród nowych Konsultantów, które zrealizują cały Program Witamy, otrzymasz ekskluzywną czarną torbę w cenie 1 zł.
Krok 3:
Za pierwsze 8 osób spośród nowych Konsultantów, które zrealizują cały Program Witamy, otrzymasz olśniewający komplet biżuterii W.Kruk za 1 zł (komplet biżuterii składa się z wisorka, kolczyków oraz łańcuszka, wykonanych ze złota próby 333, ozdobionych cyrkoniami)
ja_guska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 21:14   #3138
mlody9218
Rozeznanie

GG do mlody9218

Cytat:
Napisane przez ja_guska Pokaż wiadomość
No to mam ulotkę przed sobą, więc mogę podać rzetelną informację

Krok 1:
Za pierwsze 2 osoby spośród Twoich nowych Konsultantów, które rozpoczną Program Witamy, otrzymasz stylowy portfel, notes i długopis za jedyne 1 zł.
Krok 2:
Za pierwsze 2 osoby spośród nowych Konsultantów, które zrealizują cały Program Witamy, otrzymasz ekskluzywną czarną torbę w cenie 1 zł.
Krok 3:
Za pierwsze 8 osób spośród nowych Konsultantów, które zrealizują cały Program Witamy, otrzymasz olśniewający komplet biżuterii W.Kruk za 1 zł (komplet biżuterii składa się z wisorka, kolczyków oraz łańcuszka, wykonanych ze złota próby 333, ozdobionych cyrkoniami)
Nie masz możliwości zrobić zdjęcia ulotki ? Pewnie są na niej te gadżety
Stary 2010-02-03, 21:21   #3139
ja_guska
Raczkowanie

GG do ja_guska

Hmmm... wezmę ją jutro do pracy i postaram się zeskanować
Stary 2010-02-03, 21:25   #3140
mlody9218
Rozeznanie

GG do mlody9218

Sorki, że tak męczę... hee ^^
Dziękuję : *
Stary 2010-02-04, 07:06   #3141
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wkroplideszczu Pokaż wiadomość
Zdecydowanie jaśniejszy. Nie jest on aż taki blady, ja używam jasnego a podkład mam w kolorze Natural Ivory, czyli ciemniejszy niż Twój i ładnie się zgrywają. Wydaje mi się że ten ciemniejszy puder to raczej nadaje się dla osób które używają podkłady Natural Beige i ciemniejsze. Jeśli wybierzesz za ciemny puder do stworzą ci się brzydkie placki i będziesz wyglądała jakbyś była brudna na buzi.

I tu się nie zgodzę
Zdecydowanie poleciłabym ten ciemniejszy odcień. On w rzeczywistości nie jest ciemny a raczej naturalny i przy dobrym pędzlu i równomiernym nałożeniu nie mają prawa zrobić się placki, chyba, że masz na twarzy plamy. puder pyłkowy jest niemal niewidoczny na twarzy. Pięknie ją matuje. Ja go bardzo lubię i polecam. Sama używam podkładu adapt. light Ivory i pudru w tym samym kolorze - nie robią mi się żadne plamy czy placki.

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ----------

Cytat:
Napisane przez wskazówka Pokaż wiadomość
Tą możliwość ma każdy, a nie tylko "jeden z dyrektorów". Trzeba na stronie oriflame wejść w zakładkę "dodaj/zarejestruj nowego konsultanta" i zarejestrować (wypełnić dane formularza on-line) go przez internet. Potem wpisać na wniosek nr konsultanta i datę rejestracji i zanieść wniosek z ksero DO do filii. Od dnia rejestracji on-line nowego konsultanta ma on 5 dni na złożenie swojego 1-go zamówienia, aby nie płacić 19zł.
Także jeśli potrafimy wytłumaczyć zasady, wiemy jak kogoś zapisać to lider czy dyrektor jest zbędny.
To się nazywa rejestracja on-line ale mi nie o to chodzi. Ja swoim nowym osobom odradzam ten sposób rejestracji, ponieważ bardzo często następująpomyłki i osoby są rejestrowane zupełnie nie tam gdzie trzeba czyli nie pod tą osobę, którą wskazują. A jeśli ktoś wchodzi zupełnie "zielony" i sam się rejestruje, to np. osoba z krakowa może się "podpiąć" pod kogoś ze szczecina i co? i dupa blada.
Dyrektorzy (nie wiem czy wszyscy, czy ci którzy mają biura reg.) mają możliwość wpisywania ludzi już do systemu bez pośrednictwa pani w kasie czy wysyłania wniosków do Wa-wy. I ja tu wykorzystuję taką sytuację dla wykluczenia jakichkolwiek błedów.
Zamotałam strasznie

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Cytat:
Napisane przez madzik19071992 Pokaż wiadomość
Kochani ja znam kosnultanki co robia same po 750 pp
Ale ile to trzeba się nalatać Zdecydowanie łatwiej stworzyć sobie grupę i razem "robić te punkty" a nawet duuuuuużo więcej

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 07:09   #3142
ja_guska
Raczkowanie

GG do ja_guska

Umieściłam ulotkę w odpowiednim miejscu
Stary 2010-02-04, 07:12   #3143
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wskazówka Pokaż wiadomość
Ale dyrektor ma możliwość wybrania pod kogo zapisuje, a Ty nie masz - o ile dobrze pamiętam .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 07:44   #3144
mlody9218
Rozeznanie

GG do mlody9218

Cytat:
Umieściłam ulotkę w odpowiednim miejscu
Ślicznie, ślicznie dziękuję Już zerkam

Super, dzięki ślicznie, mam tylko jedno pytanko - czy gdzieś z boku na ulotce jest kod tej ulotki ? Bo z reguły można je zamówić

Edytowane przez mlody9218
Czas edycji: 2010-02-04 o 07:47
mlody9218 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 08:26   #3145
ja_guska
Raczkowanie

GG do ja_guska

Cytat:
Ślicznie, ślicznie dziękuję Już zerkam

Super, dzięki ślicznie, mam tylko jedno pytanko - czy gdzieś z boku na ulotce jest kod tej ulotki ? Bo z reguły można je zamówić
Tak. Jest. 620065
Stary 2010-02-04, 08:27   #3146
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Tak. Jest. 620065
Dzięki za ulotkę dla sponsorów

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 08:29   #3147
Karolinka18222
Rozeznanie

witajcie mam takie pytanko. Kiedyś zamawiałam perfumy Miss O ale były w brakach. A teraz mi się wyświetlają w tych brakach na niebiesko czyli są, tak? Ale ich już nie chcę i teraz moje pytanie brzmi jak je usunąć w poniedziałek rano jak będę składać zamówienie ??
Sorka jak moje pytanie jest banalne ale dla mnie ważne :P pozdrawiam was wszystkich

Karolinka18222 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-04, 08:34   #3148
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinka18222 Pokaż wiadomość
witajcie mam takie pytanko. Kiedyś zamawiałam perfumy Miss O ale były w brakach. A teraz mi się wyświetlają w tych brakach na niebiesko czyli są, tak? Ale ich już nie chcę i teraz moje pytanie brzmi jak je usunąć w poniedziałek rano jak będę składać zamówienie ??
Sorka jak moje pytanie jest banalne ale dla mnie ważne :P pozdrawiam was wszystkich
Musisz je usuwać za każdym razem przy składaniu zamówienia z oczekujących. Nie wiem jak można je na stałe usunąć . Ja czasem po prostu kupuję i oddaję, bo wkurza mnie to usuwanie .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 08:51   #3149
wskazówka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
To się nazywa rejestracja on-line ale mi nie o to chodzi. Ja swoim nowym osobom odradzam ten sposób rejestracji, ponieważ bardzo często następująpomyłki i osoby są rejestrowane zupełnie nie tam gdzie trzeba czyli nie pod tą osobę, którą wskazują. A jeśli ktoś wchodzi zupełnie "zielony" i sam się rejestruje, to np. osoba z krakowa może się "podpiąć" pod kogoś ze szczecina i co? i dupa blada.
Dyrektorzy (nie wiem czy wszyscy, czy ci którzy mają biura reg.) mają możliwość wpisywania ludzi już do systemu bez pośrednictwa pani w kasie czy wysyłania wniosków do Wa-wy. I ja tu wykorzystuję taką sytuację dla wykluczenia jakichkolwiek błedów.
Zamotałam strasznie
Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Ale dyrektor ma możliwość wybrania pod kogo zapisuje, a Ty nie masz - o ile dobrze pamiętam .
Jeśli ja chcę zapisać nową osobę to chcę ja być sponsorem a nie ktoś inny więc "rejestruję go pod siebie". Wchodzę na stronę ori, loguje się i rejestruje, więc ta osoba jest zapisywana pode mnie bo automatycznie "ja jako sponsor jestem przydzielana" i nie ma żadnych pomyłek. Dostaje nr dla nowego kosnultanta wpisuje na wniosek i idę do filii z tym.
wskazówka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 08:52   #3150
Karolinka18222
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Musisz je usuwać za każdym razem przy składaniu zamówienia z oczekujących. Nie wiem jak można je na stałe usunąć . Ja czasem po prostu kupuję i oddaję, bo wkurza mnie to usuwanie .
ok będę jakoś próbować a wiesz kupię oddam ale i tak muszę zapłacić a pieniądze mi zwrócą przy następnym zamówieniu ?? to się nazywa blokada pieniędzy :P

Karolinka18222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości