|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - III
Koniku - peeling jest do cery wrazliwej, wiec ma dosc duze drobinki, ktore nie podrazniaja cery, jest taki zelowy, bardzo rzadki, ale ma sporo drobinek.
Ladnie wygladza cere. Dalam za niego cos kolo 4 zl ![]()
#4472 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratuluje tez zuzyc! Cytat:
jak np mam brazowy golfik i na to zielony sweterek to staram sie pomalowac na brazowa a pod spodem zielona kreska kredka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Koshatko gratuluje zuzyc! tusz i tyle masel do ciala! no no spisalas sie! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4473 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Przeważnie maluję się kontrastowo: np. do brązowego sweterka - fioletowe cienie, albo złote. Do czerwonego: szare albo brązowe. Do zieleni bardzo podoba mi się fioletowy makijaż ![]() ![]() Co do intensywności makijazu to też raczej kwestia indywidualna: ja nie stosuję pojęcia "makijaż dzienny", "makijaż wieczorowy" itp, bo dla mnie istnieje tylko jeden typ: mocny makijaz ![]() ![]() Własnie dlatego nie mogłabym się uczyć wizażu, bo denerwuje mnie takie "szufladkowanie", wszelkie "zasady" itp i się z nimi nie zgadzam ![]() Kupiłam wczoraj ciemno-fioletową kurtkę na narty ![]() ![]() ![]() ![]() Kosmetycznie - cisza. Dostałam tylko puder sypki GG który klinkęłam i zapłacilam w styczniu (wpisany na listę lutowe). Zużyć narazie zero i nie bedzie ich dużo w lutym ![]()
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-02-04 o 10:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A najwazniejsze to chyba to,zebysmy sie dobrze czuli w makijazu to wtedy jest wszystko ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję. ![]() ![]() ![]() A tusz wywalam maksymalnie po 3 miesiącach użytkowania. Zazwyczaj po tym okresie zaczynają mnie już boleć i piec oczy więc profilaktycznie wymieniam na nowy, żeby mi się np zapalenie spojówek nie przyplątało.
![]() |
#4477 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() swoją drogą to styczeń ładnie Ci poszedł ![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4478 |
Konto usunięte
|
Wpadłam na chwil kilka pomiędzy nastawianiem prania, a uczeniem się łaciny
![]() Pochwalę się, że zużyłam wczoraj peeling cukrowy Daxa pomarańcza i wanilia. Byłam z niego bardzo zadowolona, bo pozostawiał skórę wręcz aksamitną. TŻ chyba też go lubił, bo nie mógł się mnie nagłaskać po porządnym wypeelingowaniu. ![]() Udało mi się wczoraj zaliczyć ostatniego kolosa i odpowiedź ustną z arabskiego, a dwa dni temu egzamin z literatury angielskiej, więc złożenie indeksu coraz bliżej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- [1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;16952525]Wpadłam na chwil kilka pomiędzy nastawianiem prania, a uczeniem się łaciny ![]() Pochwalę się, że zużyłam wczoraj peeling cukrowy Daxa pomarańcza i wanilia. Byłam z niego bardzo zadowolona, bo pozostawiał skórę wręcz aksamitną. TŻ chyba też go lubił, bo nie mógł się mnie nagłaskać po porządnym wypeelingowaniu. ![]() Udało mi się wczoraj zaliczyć ostatniego kolosa i odpowiedź ustną z arabskiego, a dwa dni temu egzamin z literatury angielskiej, więc złożenie indeksu coraz bliżej ![]() Gratuluje ![]() ![]()
![]() |
#4480 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4482 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję.
![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Na lutowym liczniku mam już 2:2. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Poza tym zrezygnowałam wczoraj z zakupu zimowego żelu Isana bo tego zapachu nie dali w promocji więc niech się wypchają. ![]() ![]()
#4483 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Gratuluję zużyć dziewczynki! ![]() Ja dziś zrobiłam postęp, wystawiłam nieużywane już przeze mnie kosmetyki w zestawie,razem z biżuterią, pędzelkami, wyszło razem 44szt!Mam nadzieje, że to sprzedam to zrobi się trochę luźniej. A nie chce mi się już bawić z wymiankami, bo długo to trwa, kosmetyków mi przybywa i tracę mnóstwo kasy na wysyłki. a jak sprzedam to zbieram na meteoryty i L'eau Par Kenzo. Kupowała któraś z Was u użytkownika All fanaberia_2009? Dziś za chwilę zużyję masło do ciała waniliowe, bo muszę wygrzebać resztkę. podobał mi się efekt ale zapach ![]() to masło Ziai to będzie moje pierwsze zużycie w lutym i nie zapowiada się ich zbyt wiele. Cytat:
Cytat:
do zielonego tak jak Hosenka pisze- fiolety, ale też brązy, złota- zależy wszystko od odcienia, czy jest ciepły(np. khaki ze zlotem) czy zimny (np. limonkowy czy seledynowy) [1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;16952525] Udało mi się wczoraj zaliczyć ostatniego kolosa i odpowiedź ustną z arabskiego, a dwa dni temu egzamin z literatury angielskiej, więc złożenie indeksu coraz bliżej ![]() Gratulacje! ![]()
![]() |
#4484 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na cieniach też są daty i co z tego że dwa lata możesz używać oczywiście jeśli cień ma taką długą datę ważności a wiadomo czasem od daty produkcji jest dwa lata a gdzie czas w którym cień jeszcze leży w sklepie dopóki ktoś go nie kupi ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
co to za masło Farmony ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Zakorzenienie
|
a takie https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-12188-opis-Farmona-Magic-SPA-Aksamitne-maslo-do-ciala-Kwiat-pomaranczy-i-wanilia.htm
Bardzo podoba mi się też to opakowanie, choć ciężkie, ale nie będę trzymać w łazience go, to się nie potłucze ![]()
#4486 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4488 | |
Lady of Harley-Davidson
|
ma same dobre opinie na wizazu, wiec mysle ze spokojnie mozesz kupowac
![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4490 |
Zakorzenienie
|
Własnie o to chodzi, że trzeba myć pędzelki przy każdym użyciu. A tusz by wydłużyć jego ważność nakładać dodatkową szczoteczką, czyli wyciągam z tuszu tą standardową, z niej przekładam tusz na tą którą maluję rzęsy. Skomplikowane ale się opłaca, niweluje ryzyko zapalenia spojówek i wydłuża znacznie termin ważności tuszu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4492 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Używałaś już tego masła waniliowo-pomarańczowego? Dobrze nawilża? Jak się wchłania? Ziajowa wanilia też mnie swojego czasu znużyła. Po pół opakowania odłożyłam ją i używałam innego smarowidła i później dopiero do niego wróciłam. Cytat:
![]() ![]() A jeśli chodzi o makijaż i daty przydatności, to najlepiej kupować minerały, które nie powiadają terminu ważności, no i często prać pędzle. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4493 |
Konto usunięte
|
Kupiłam dziś dwa deo za śmieszne ceny w Rossmannie w cenie CND, jeden 2,49, drugi 1,99
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4494 | |
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4495 |
Zakorzenienie
|
Luskap a co wystawiasz na ALL? Daj linka na PW moze cos dla siebie znajdę.
Mam już kolejne zuzycia lutowe: * płyn do higieny intymnej Bella * Peeling do stop korzenne aromaty Avon * Chusteczki Baby Dream 80 sztuk * Mgielka Elizabeth Arden Zielona Herbata * perfumik z YR Ming Shu Tazke juz 6 zuzytych a tylko 1 kupione.
#4496 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;16956582]A ja z kolei trzymam stronę dziewczyn, a jestem fanką pielęgnacji, a nie makijażu. ![]() ![]() A jeśli chodzi o makijaż i daty przydatności, to najlepiej kupować minerały, które nie powiadają terminu ważności, no i często prać pędzle. W zasadzie tak się powinno robić. Wtedy minimalizujesz niemal do zera ryzyko podrażnień, alergii, wykwitów. ![]() ja pisałam o datach produkcji cieni do powiek a co ma do rzeczy to to że czasem na cieniach nie ma daty do której trzeba zużyć cień tylko data produkcji i od daty produkcji masz np.2 lata podam przykład np cienie oriflame niektóre nie wiem czy wszystkie mają właśnie datę produkcji tylko pod słoiczkiem i od tego jest chyba dwa lub 3 lata na zużycie. ja jestem fanką pielęgnacji i nie przegadacie mi bo dla mnie przyjemnością powinno być branie kąpieli i prysznica i przywiązuję wagę do tego bo to mi daje relax i tyle więc nie wiem po co cala ta afera , Loverynka wyraziła swoją opinię , ja wyraziłam swoją i tyle ale widać mogłam napisać ( nawet tak nie myśląc ) tak tak masz rację a że ja tego nie zrobiłam to wywiązała się dyskusja Edytowane przez edyta29 Czas edycji: 2010-02-04 o 15:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4497 |
Zakorzenienie
|
Przecież napisałam, że zawszę piorę pędzelki. A cień nakładam sobie najpierw na dłoń i dopiero z niej maluję.
I nikt Cię nie próbuje przegadać. Forum dyskusyjne jak sama nazwa wskazuje służy do wyrażania swoich opinii i dyskusji na ich temat. |
![]() ![]() |
![]() |
#4498 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dajcie spokój z tymi cieniami i zelami. Każda z nas lubi co innego i na innym punkcie ma hopla. Jedna ma 150 cieni a druga 50 zeli. I po co robić aferę? Ja np chce zmnijszyc liczbe cieni bo wole kupowac swieze i rzadziej niz nakupowac kilka palet i zuzywac to latami, a żele jak to żele, zużywaja się szybciej więc ich zapas (gdybym miała bardzo dużo) nie byłby dla mnie niczym strasznym. Bardziej by mnie stresowała mysl o zapasach cieni niż żeli. Takie jest moje zdanie, i z nikim się nie będę spierać który nałóg jest gorszy.
#4499 |
Konto usunięte
|
I Wy się dziwicie, że dziewczyny od nas uciekają...?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4500 |
Zakorzenienie
|
Ale ja tylko napisałam, że nie rozumiem używania na raz 20 żeli. I tylko tyle. Nie potępiam, bo rozumiem, że ktoś może lubić, ale nie rozumiem bo szkoda by mi ich było...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.