|
|
#3781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Etorebka- część V
Cytat:
o kurcze.. co się z nimi dzieje
|
|
|
|
|
#3782 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
To zawsze te 13 zl, a juz im odsylalam ostatnio Amber Tak mysle, zeby to zamalowac lakierem bezbarwnym, no ale to i tak bedzie widac, i na dluzsza mete pewnie tez nie pomoze Nie no jestem wsciekla, bo torebka mi sie podoba
|
||
|
|
|
#3783 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Nom ładna jest bez dwóch zdań szkoda ze nie ma w jakim innym kolorze jednolitym niż czarny bo wężowa jakoś do mnie nie przemawia.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() martini kupiłaś tą solarową?Jak tak to pochwal się koniecznie zdjęciami tego cuda. Nowa różowo-fioletowo-kawowa emilka ma śliczny kolor uważam, ale jednak czekam na pojawienie się karmelkowej/brązowej ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
|
|
|
#3784 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak pech to pech. Ale wiesz co ja przed weselem wszystko dokładnie posprawdzam czy jest dobrze przyszyte itd. W sumie u tej krawcowej miałam kiedyś szytą sukienkę i nie było żadnych wpadek Ale... strzeżonego Pan Bóg strzeże. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Susanna Czas edycji: 2010-02-04 o 11:47 |
||||
|
|
|
#3785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak będzie w sklepie to przyjrzę się też tym paseczkom pod kontem zrobienia z nich kokardek ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3786 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej napisz do nich maila
|
|
#3787 |
|
Zakorzenienie
|
karolag22, napisz do nich, że nie chcesz płacić za wysyłkę.
|
|
|
|
#3788 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Doradzcie cos![]() Zdecydowanie nie mam zamiaru znow placic za przesylke |
|||
|
|
|
#3789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I nie ma żadnego tłumaczenia z ich strony, MUSZĄ i koniec. Tak mówi Ustawa. Zauważyłam, że często nie dochodzicie swoich praw (m.in. zwrot kosztów przesyłki), a powinnyście, bo później oni czują się bezkarni i gadają głupoty, że to nie jest ich obowiązek bla bla bla... Jeśli oni tak na nas zarabiają, chodzi mi o te wygórowane ceny, dziwne zmiany cen, promocje wyssane z palca, to kurcze, dziewczyny, nie bójcie się żądać od nich swoich praw. Ja przy reklamacji odzyskałam pieniążki za wysyłkę, ale tylko dlatego, że tego stanowczo żądałam, powołując się na odpowiednie przepisy. |
|
|
|
|
#3790 | |||||
|
Zakorzenienie
|
o kurczę
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz w tym wypadku to ja bym i odesłała do wymiany i zażądała wręcz zwrotu pieniędzy za przesylke. W koncu to nie jest Twoja wina, że przysłali Ci uszkodzoną torebkę. Najwyżej znajdziemy jakiś paragraf i Ci oddadzą .Mnie też to juz wkurza, że musimy płacić za te wysylki.... już drugi raz wysyłałam. Jak będę reklamować po raz 3 to już nie ma mowy. Będę żądać zwrotu pieniędzy ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
Będę wdzięczna
|
|
#3792 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na mojej studniówce koleżance wypadły piersi z gorsetu kiedy tańczyła ( a koleżanka raczej ma się czym pochwalić w tym miejscu ) i zostało to nagrane na jej nieszczęście. Każdy studniówkowicz zakupił płytkę DVD ze studniówką i z tym felernym tańcem i później dziewczynie było głupio. Tak swoją drogą to gość który to nagrywał mógł sobie już darować i wykasować ten fragment![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myslalam nad tym i zrobie tak: przed pojsciem na poczte wysle im jeszcze maila, ze wysylam torebke na ICH koszt, bo to oni zawinili przysylajac mi wybrakowany egzemplarz, i ze mimo, ze jest to ich obowiazek zwracac koszty to juz ostatnio ja placilam za przesylke i teraz juz tego nie zrobie - nie daruje tego ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Napisali mi, zebym ja odeslala |
|
|
|
|
#3794 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zaraz napiszę maila do sprzedającej. Bo z jednej strony jest boska mi zależy (zwłaszcza, że mam zamiar kupić czekoladowe futerko, to będzie super), ale z drugiej, to dużo :/Cytat:
I to jest wliczone w koszta ![]() Cytat:
Ed: właśnie dostałam maila o zasileniu konta o kwotę x, a minutę potem jeszcze, że zostało zasilone o kwotę y. Na koncie mam więcej o łączną. Może to ta zaległa? Nic już nie rozumiem.
Edytowane przez martini. Czas edycji: 2010-02-04 o 12:59 |
||||
|
|
|
#3795 |
|
Zadomowienie
|
USTAWA z dnia 27 lipca 2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego.
Artykuł to chyba 8 |
|
|
|
#3796 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki
|
|
#3797 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Znalazłam ją TU macie link do ustawy, której art 8 pkt 2 mówi: "Nieodpłatność naprawy i wymiany w rozumieniu ust. 1 oznacza, że sprzedawca ma również obowiązek zwrotu kosztów poniesionych przez kupującego, w szczególności kosztów demontażu, dostarczenia, robocizny, materiałów oraz ponownego zamontowania i uruchomienia."
|
|
|
#3798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Korolag22, koniecznie powołaj się na ustawę, niech sobie nie myślą, że będziemy płaciły za ich wady
|
|
|
|
|
#3799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3800 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdezorientowana nie wiedziała co zrobić, zakryła się i uciekła ale jest to uwieczniona na kasecie. Kamerzysta też tego nie wyciął taki "smaczek. W każdym razie mogła tak nie przesadzać, ma nauczkę.Cytat:
|
||
|
|
|
#3801 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie ma mowy, zebym za to placila Ale jestem wsciekla, bo znow na nia bede musiala czekac, a jest sliczna |
||
|
|
|
#3802 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, ja chyba też zareklamuję moją Amber, ale nioe wiem, czy wysyłać na ich koszt, bo rozwaliła się po tygodniu użytkowania. karolag22, Tobie wymienili na inną torebkę, czy zwrócili pieniądze?
|
|
|
|
#3804 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Matko to jest przegiecie Mi przyslali nowa Amber bo tak chcialam ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3805 |
|
Wtajemniczenie
|
Teraz pomęczę Was trochę fotkami Emilki
Wiem, że było ich już dużo, ale co tam Załączam też zdjęcia porównawcze wielkości Any i Emilki i koloru Elvie i Emilki, mam nadzieję, że coś widać ( dzisiaj u mnie słońce świeci, więc zdjęcia chyba niezłe wyszły).Oczywiście Emilka ze specjalną dedykacją dla Kali ![]()
|
#3806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i sprobuj powołać się na ustawe i wysłać na ich koszt ....ewentualnie niech Ci razem z kasą za torebkę przeleją pieniądze za przesylke.
|
|
#3807 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą jak wszystkie
|
|
#3808 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3810 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
Trudno się z tym nie zgodzić, że wszystkie są ładne![]()
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

- spojrzalam na Emilke - na pierwszy rzut oka wszystko ok - nie wygnieciona, nie smierdzi, ogolnie swietnia i rozmiar tez fajny - nie za duza i nie za mala
co się z nimi dzieje 

Chętnie bym zamówiła w nagrodę za piękne zakończenie sesji w dniu dzisiejszym (

jak pech to pech. Ale wiesz co ja przed weselem wszystko dokładnie posprawdzam czy jest dobrze przyszyte itd. W sumie u tej krawcowej miałam kiedyś szytą sukienkę i nie było żadnych wpadek
i wielkościowo tez by mi odpowiadała