Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-04, 11:02   #331
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010

zgadza sie ze kobieta powinna o siebie dbac 100 razy bardziej, o dostarczanie witamin i tak dalej, ale ja jestem zdania zeby tez w paranoje nie popadac, nie mowie ze wolno pic w ciazy bo tak nie jest, to samo jej z fajami czy innymi uzywkami, ale do uszkodzenia plodu prowadzi rowniez wiele innych czynnikow. Jesli ktoras wypila lampke wina to nie jest to powod zeby mowic o nieodpowiedzialnosci, zwlaszcza ze sami "madrzy" lekarze kobietom wpajaja ze lapka wina jest zdrowa.

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

tak samo jak moja kolezanka poszla do lekarza ktory powiedzial jej ze jak palila duzo to niech ogranicza ale nie rzuca;/
oczywiscie wiecej do niego nie poszla, ale ile kobiet poslucha jakze "madrej"rady;/
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 11:05   #332
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość

Czy dziś jest tłusty czwartek??

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Aaaa... już wiem, Tłusty czwartek jest za tydzień... a już chciałam chruściki robić i po pączki śmigać
ta za tydzien teraz to i ja wiem hehe ale rano wstalam z nastawieniem tlusty czwartek pojem paczkow pojechalam do miasta po gumke do pokrowca i nakupilam pakow wyslalam w miedzyczasie smski do sasiadow i znajomych by przyjechali wieczorem na paczusie bo dzis tlusty czwartek dostalam jednego zwrotnego ze owszem przyjda ale za tydzien bo dzis nie tlusty czwartek i co ja mam teraz z 40 paczkow zrobic ?? no co ?? ktoras ma ochote na paczusie :brzy dal: a gumeczki oczywiscie nie kupilam ale za to mam nowe ciuszki dla mojej niuni i buciki z myszka miki a sobie kupilam kapciuszki takie do kolanka wciagane ciepluchne bo ja marzne w nozki i potem mnie skurcze lapia i bylam tez w banku < wstyd sie przyznac bo bylam tam tydzien temu bo zgubilam kredytowke > i dzisiaj jak Pan mnie zobaczyl to sie usmiechna i pyta czy sie znalazla a ja mu ze nie ze dzisiaj dla odmiany zgubilam karte od konta i czy moze mi wyplacic kasiorke hihi zaczal sie smiac ale karte zablokowal i teraz jestem uziemiona i tylko zakupy w necie mi zostaly

a dzisiaj cos mi sie stalo w sklepei zlapalmnie taki bol w kosci lonowej ze nie moglam sie ruszyc tak bolalo ze az zbladlam pani przy kasie pytala czy wszystko w pozadku a ochroniarz pomagal mi pakowac zakupy do wozka a ja stalam i krecilam biodrami w koncu bol puscil ale teraz mam to samo co chwila mnie lapie taki ostry bol jakby mi kosci rozrywalo wiecie co to moze byc ?? mam sie bac ?? nie robilam nic ciezkiego dzisiaj nawet nie sprzatalam wstalam rano umylam sie i pojechalam na zakupy a tam wozek pchalam i nic ciezkiego nie dzwigalam

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 11:07   #333
ita83
Wtajemniczenie

Wiec wypowiem sie tam mi lekarka powiedziala ze lampka czerwonego wina jest wrecz wskazana - i zebym tych bzdur nie sluchala -
Czerwone winko jest dobre na krew i np. potrafi poprawic nawet wyniki morfologii
Ja sie nie znam ale np. na sylwestra wypilam dwie lampki mocno rozcienczone - i prosze bardzo mozecie mi wmowic ze jestem glupia

A fryty tez jem od czasu do czasu
I na weselu bylam jak nie wiedzialam ze ejstem w ciazy - 3 tydzien i tam oczywiscie tez zdarzylo mi sie wypic drinkow pare.......
Stary 2010-02-04, 11:13   #334
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Wiec wypowiem sie tam mi lekarka powiedziala ze lampka czerwonego wina jest wrecz wskazana - i zebym tych bzdur nie sluchala -
Czerwone winko jest dobre na krew i np. potrafi poprawic nawet wyniki morfologii
Ja sie nie znam ale np. na sylwestra wypilam dwie lampki mocno rozcienczone - i prosze bardzo mozecie mi wmowic ze jestem glupia

A fryty tez jem od czasu do czasu
I na weselu bylam jak nie wiedzialam ze ejstem w ciazy - 3 tydzien i tam oczywiscie tez zdarzylo mi sie wypic drinkow pare.......
jestem tego samego zdania, bez przesady lapmka nie zaszkodzi, a kazda madra kobieta nie bedzie pila na umur.;/

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

ja rowniez jem frytki jak mam ochote to pizze, a moja znajoma by w ciazy tego nie ruszyla, sama zdrowa zywnosc, wiec ona krzywo za samo to na mnie patrzy
A.Camus
Stary 2010-02-04, 11:15   #335
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

ależ ja żerta się zrobiłam normalnie wciągam wszystko co napotkam zaraz idę na mega kwaśną zalewajkę a później będę miała pierogi z jagodami i śmietaną....a w międzyczasie chyba jeszcze ryż ze śmietaną i cukrem zjem i eklerka...o i jogurt kawowy ale ze mnie żarłok....ooo a na kolację może też zrobię placki ziemniaczane.... z kefiremahhh jak miło jeść bez ograniczeń
dcrcon pokaż co kupiłaś

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 11:15   #336
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
tia....większość Was jest gdzieś z centrum i w górę Polski, a ja biedulinka sama w tych świętokrzyskich pagórkach...nawet Gmyrełkę wywiało do Wa-wy
no pewnie że dasz radę ja wszystko przećwiczyłam na siostrzenicy od razu ją przewijałam przebierałam, karmiłam (bo siostra odciągała) nosiłam, usypiałam itd. jak tylko ze szpitala wyszła i nasza mama stwierdziła, że ja to robię o niebo lepiej niż siostra więc się nic a nic nie boję (ale moja siostra to wogóle trochę taka niedońda jest...)
a tak z innej beczki- w tej mojej książce pisze że dziecko najlepiej jak jest w pozycji podłużnej główkowej (tak jak moje) i że plecki ma po lewej stronie macicy a u mnie ma non stop po prawej hmmmm trochę mnie to zastanowiło
Baobabku nam polozna mowila ze najlepsza p[ozycja do siedzenia jest taka gdzie kolana sa nizej niz miednica to sprzyja przesunieciu sie dzidziolka z prawej strony na lewa tez pokazywala cwiczenia jak zrobic by dziecie zmienilo polozenie na lewostronne na workach sako i pilce najlepiej pocwiczyc a moja niunia na dobre lezy sobie w poprzek i nawet ani drgnie choc czasem mam razenie ze jest jej wiecej niz jedna osobka bo kopie w 3 miejscach na raz na dole u gory z jednej strony i z boku brzuszka zastanawiam sie jak ona to robi hmmmmm.......

Stary 2010-02-04, 11:15   #337
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
ta za tydzien teraz to i ja wiem hehe ale rano wstalam z nastawieniem tlusty czwartek pojem paczkow pojechalam do miasta po gumke do pokrowca i nakupilam pakow wyslalam w miedzyczasie smski do sasiadow i znajomych by przyjechali wieczorem na paczusie bo dzis tlusty czwartek dostalam jednego zwrotnego ze owszem przyjda ale za tydzien bo dzis nie tlusty czwartek i co ja mam teraz z 40 paczkow zrobic ?? no co ?? ktoras ma ochote na paczusie :brzy dal: a gumeczki oczywiscie nie kupilam ale za to mam nowe ciuszki dla mojej niuni i buciki z myszka miki a sobie kupilam kapciuszki takie do kolanka wciagane ciepluchne bo ja marzne w nozki i potem mnie skurcze lapia i bylam tez w banku < wstyd sie przyznac bo bylam tam tydzien temu bo zgubilam kredytowke > i dzisiaj jak Pan mnie zobaczyl to sie usmiechna i pyta czy sie znalazla a ja mu ze nie ze dzisiaj dla odmiany zgubilam karte od konta i czy moze mi wyplacic kasiorke hihi zaczal sie smiac ale karte zablokowal i teraz jestem uziemiona i tylko zakupy w necie mi zostaly

a dzisiaj cos mi sie stalo w sklepei zlapalmnie taki bol w kosci lonowej ze nie moglam sie ruszyc tak bolalo ze az zbladlam pani przy kasie pytala czy wszystko w pozadku a ochroniarz pomagal mi pakowac zakupy do wozka a ja stalam i krecilam biodrami w koncu bol puscil ale teraz mam to samo co chwila mnie lapie taki ostry bol jakby mi kosci rozrywalo wiecie co to moze byc ?? mam sie bac ?? nie robilam nic ciezkiego dzisiaj nawet nie sprzatalam wstalam rano umylam sie i pojechalam na zakupy a tam wozek pchalam i nic ciezkiego nie dzwigalam
Kurcze nie wiem kochana czy masz się bac,bo nie mam pojęcia co to-ja znowu wczoraj miałam serie skurczy(chyba)takie kilkusekundowe i tak bardzo nieprzyjemne-eh jak pomyśle,że będą za pare tyg długie i tysiąc razy bardziej bolesne to...

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-04, 11:17   #338
Darusiaaaa
Zakorzenienie

oooo jej jak milo, pieniazki przeszly na konto

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

kurcze ja nawet nie wiem jak to sie ma do czego bo nie mialam zadnego skurczu jeszcze
A.Camus
Stary 2010-02-04, 11:17   #339
asienka240
Rozeznanie

no tka... ja tez jem pizze, frytki itp...
mowie tylko ze to jest tluste bez witamin i ma puste kalorie... wiec ma inna kategorie szkodliwosci... i to dziecku nie szkodzi tylko nam idzie w dupe

a alkohol to zupelnie inna kategoria
wpływa na płod
wypowiedzialam swoje zdanie, kazdy ma prawo do swojego
Stary 2010-02-04, 11:20   #340
la_wenda
Raczkowanie

Baobabek wcale bym Cię nie wyganiała. Jeszcze w ubiegłym roku można było u nas nocować bo mieliśmy pokoje agroturystyczne. Ale od czasu jak tato zachorował to brat z Anglii przyjeżdża i mieszka z dziewczyną w części agroturystycznej. Ale tu w Radkowie jest sporo kwater do wynajęcia, ceny nie są wygórowane a okolica na prawdę piękna, góry Stołowe część polska i czeska do zwiedzania, dużo atrakcji, koniki, łowiska pstrąga, wieczory przy ognisku itp. Mamy sporo gości którzy po kilka lat z rzędu do nas przyjeżdżali i zawsze na koniec twierdzili, że jeszcze wszyskiego nie udało im się zobaczyć.
Stary 2010-02-04, 11:24   #341
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka240 Pokaż wiadomość
mowie tylko ze to jest tluste bez witamin i ma puste kalorie... wiec ma inna kategorie szkodliwosci... i to dziecku nie szkodzi tylko nam idzie w dupe

wpływa na płod
pewnie ze tak ile ludzi tyle zdan i opinii bedzie

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
pewnie ze tak ile ludzi tyle zdan i opinii bedzie
czas sie naszykowac i uciekac na zakupy buziaki
A.Camus

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-04, 11:30   #342
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:

wpływa na płod
Ja również pozwalam sobie na zjedzenie czegoś"niezdrowego",ale niezdrowe-czyli albo tłuste, albo bez żadnych witamin lub puste kalorie nie mają wpływu na płod.Nie po to są powstają stowarzyszenia,kampanie reklamowe,nie po to są apele w tv o niepiciu w ciąży,żeby można to było uznac,że jest"przesadą".
Gdybym załóżmy wypiła ten jeden jedyny kieliszek alkoholu w ciązy i okazało by się za miesiąc lub 3,że z moim dzieckiem jest coś nie tak to już do końca zycia winiłabym tylko i wyłącznie siebie za to,że wypiłam%-bo mógł ,ale nie musiał miec wpływ na rozwój płodu.Nie ma co ryzykowac dla chwili przyjemności,bo póżniej możemy to przepłacic wyrzutami sumienia(oby tylko)
Takie jest moje zdanie w tym temacie.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-02-04, 11:31   #343
drcron
Zakorzenienie

tego co pamietam masz szkolke drzewek ja sie tak ladnie do Ciebie usmiechne blizej wiosny jak juz bedzie mozna sadzic i wsiade w autko i przyjade po jakies piekne bylinki do ogrodu bo zamierzam go zmienic na wiosne < mam nadzieje ze mi sie uda > tylko nie mam zadnego pomyslu a bede potrzeebowala cos co nie wymaga duzego wkladu pracy i ladnie rosnie wiec bede sie ladnie usmiechala i liczyla bna Twoje porady moge moge moge ??

a tutaj nasze dzisiejsze zakupki zdjecia kijowe bo robione telefonem

co do kwesti alkocholu ja sie kiedys wypowiadalam juz na ten temat i uwazam ze przez te 9 miesiecy mozna sobie darowac nawert ta lampke wina to nie konic swiata jak sie nie napije
ja znam taki przypadek ze dziewczyna nie byla swiadoma tego ze jest w ciazy i na imprezie podrinkowala a potem dzidzius urodzil sie z porazeniem i do dzis sobie pluje w brode

Stary 2010-02-04, 11:36   #344
asienka240
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Ja również pozwalam sobie na zjedzenie czegoś"niezdrowego",ale niezdrowe-czyli albo tłuste, albo bez żadnych witamin lub puste kalorie nie mają wpływu na płod.Nie po to są powstają stowarzyszenia,kampanie reklamowe,nie po to są apele w tv o niepiciu w ciąży,żeby można to było uznac,że jest"przesadą".
Gdybym załóżmy wypiła ten jeden jedyny kieliszek alkoholu w ciązy i okazało by się za miesiąc lub 3,że z moim dzieckiem jest coś nie tak to już do końca zycia winiłabym tylko i wyłącznie siebie za to,że wypiłam%-bo mógł ,ale nie musiał miec wpływ na rozwój płodu.Nie ma co ryzykowac dla chwili przyjemności,bo póżniej możemy to przepłacic wyrzutami sumienia(oby tylko)
Takie jest moje zdanie w tym temacie.
nie wiem czy czytałas moje poprzednie posty na ten temat, ale w 100% sie z toba zgadzam. troche wyobrazni... nic wiecej nie trzeba
Stary 2010-02-04, 11:38   #345
drcron
Zakorzenienie

no tak a zdjec nie dodalam
och moja demencja ciazowa

Edytowane przez drcron
Czas edycji: 2010-02-04 o 11:43
Stary 2010-02-04, 11:38   #346
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
To ja wczoraj zrobiłam placuszki,bo tak mi się chciało,dodałam koperek,cebulke,pieczarki i troszkę papryki i ummm palce lizac,na raz wciągnełam chyba z 10
tzn do srodka dodajesz pieczarki i koperek czy juz na gotowe placuszki?nigdy tak nie robilam moze byc pyszne

wlasnie nigdy tez jeszcze nie robilam faworków,moze sprobuje tym razem.
Cytat:
Napisane przez la_wenda Pokaż wiadomość
Baobabek wcale bym Cię nie wyganiała. Jeszcze w ubiegłym roku można było u nas nocować bo mieliśmy pokoje agroturystyczne. Ale od czasu jak tato zachorował to brat z Anglii przyjeżdża i mieszka z dziewczyną w części agroturystycznej. Ale tu w Radkowie jest sporo kwater do wynajęcia, ceny nie są wygórowane a okolica na prawdę piękna, góry Stołowe część polska i czeska do zwiedzania, dużo atrakcji, koniki, łowiska pstrąga, wieczory przy ognisku itp. Mamy sporo gości którzy po kilka lat z rzędu do nas przyjeżdżali i zawsze na koniec twierdzili, że jeszcze wszyskiego nie udało im się zobaczyć.
la_wenda muszę zapamiętac,tak pieknie zachęcasz,ze az mam ochote pojechac,marzy mi sie wieczorek przy ognisku a jaka to jest miejscowosc?

dziewczyny ja z nudów zaczelam sie uczyc jeszcze jęz. hiszpańskiego,jaki to piękny język faja jest strona ebrio.pl a ze mam tam kolezanke wiec bedzie latwiej bo na skypie mozna prowadzic konwersacje.

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-02-04 o 11:42
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 11:38   #347
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Nie wiem jak to sie stało ale ja ten program o FAS ogladałam w zeszłym tygodniu, ale nie pamietam czy na TVN czy TVP2. Nie ważne ale tam też było że tak naprawdę nie ma bezpiecznej dawki alkoholu dla kobiet w ciaży. Bo tak naprawde ta pepsi frytki czy inne cuda to chodzi tylko i wyłącznie o naszą zdrowa diete tak jak dziewczyny pisały- to są puste kalorie nic wiecej i one czy w ciaży czy nie tak samo bedą na nasz organizm działac. My mamy dostarczać do naszego organizmy duzo witamin co by dzidziole mogły je pobierać i rosnać . Zreszta czym róznią sie frytki od placków ziemniaczanych. I jedno i drugie tłuste ziemniaki pieczone.
A ja własnie mam ogromną ochotę na placki ziemniaczane bo mi smaka narobiłyscie .
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 11:43   #348
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
tzn do srodka dodajesz pieczarki i koperek czy juz na gotowe placuszki?nigdy tak nie robilam moze byc pyszne

wlasnie nigdy tez jeszcze nie robilam faworków,moze sprobuje tym razem.

la_wenda muszę zapamiętac,tak pieknie zachęcasz,ze az mam ochote pojechac,marzy mi sie wieczorek przy ognisku a jaka to jest miejscowosc?
Tak,dodaje do "ciasta"zetre na najwiekszych oczkach wszystko i taką packe na patelnie-zrób i spróbuj,bo to niby placki,ale pare rzeczy dodac i wychodzą AŻ placki

Stary 2010-02-04, 11:55   #349
mloda1989
Zakorzenienie

a ja wczoraj wcinalam babke ziemniaczana....mniam cos ala placki ale pieczone w piekarniku tak grubsze ciasto z ziemniakow, maki jajka....bez tluszczu do tego boczek... pychota heh tesciowa zrobila
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 12:03   #350
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem czy czytałas moje poprzednie posty na ten temat, ale w 100% sie z toba zgadzam. troche wyobrazni... nic wiecej nie trzeba
Jeśli chodzi o dzisiejsze posty"alkoholowe"to tak czytałam wszystkie
drcron śliczniutkie rzeczy,a te buciczki też bym chciała

Stary 2010-02-04, 12:12   #351
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
no tak a zdjec nie dodalam
och moja demencja ciazowa
piękne te ciuszki najbardziej podoba mi się ta sukienusia i te kapciuszki jej a ja tyle słodkich sukieneczek musiałam się pozbyć na rzecz spodni i ogrodniczek heheheh

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

ciekawe co darusia przyciagnie z zakupów...jak się wypuściła z tą całą wypłatą to nas tu później zasypie fotkami

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 12:14   #352
mloda1989
Zakorzenienie

ja osttanio tez skusilam sie na buciki...ale to tylko dlatego bo chcialam sprawdzic ta opcje przesylek paczkomaty...klientka na allegro do 12 lutego ma przesylke za darmo...i szczerze mowiac fajna sprawa....trezba sie zarejestrowac na strone dostaje sie swoje konto...ona jak nadaje paczke to od razu u mnie na koncie pokazuje sie ze paczka nadana...wybieram skad odbiore przesylke....jak juz przesylka bedzie w tych ich skrzynkach dostaje esa ze moge odebrac...a tam jest cos takiego ala bankomat....wpisuje sie swoj numer tel...przychodzi es z kodem....wpisuje sie kod i otwiera sie skrzynka z nasza paczuszka...a przy okazji chyba najtansza forma wysylki

a to buciki
Stary 2010-02-04, 12:17   #353
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:

jak bylam teraz w szpitalu to byla u nas dietetyczka i powiedziala zeby nie kupowac tych herbatek,najlepiej kupic w aptece koper włoski .
Tylkooliwka - w którym szpitalu planujesz rodzic? Też jestem z Łodzi i nadal nie podjęłam decyzji. Wiele osób poleca CZMP, moja lekarka pracuje w poradni w Madurowiczu (ale nie w szpitalu) i nie wiem, gdzie się szykowac.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 12:22   #354
mloda1989
Zakorzenienie

drcron a powiedz mi z opiniami o walbrzychu?? bo moja mamusia ostatnio przyniosla mi rewelacje, ze niby tam tak fajnie jest, super polozne i wogole...a cos mi sie w to wierzyc nie chce..prawda to??
Stary 2010-02-04, 12:24   #355
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez la_wenda Pokaż wiadomość
Ale tu w Radkowie jest sporo kwater do wynajęcia, ceny nie są wygórowane a okolica na prawdę piękna, góry Stołowe część polska i czeska do zwiedzania, dużo atrakcji, koniki, łowiska pstrąga, wieczory przy ognisku itp. Mamy sporo gości którzy po kilka lat z rzędu do nas przyjeżdżali i zawsze na koniec twierdzili, że jeszcze wszyskiego nie udało im się zobaczyć.
La_wenda - to Ty mieszkasz w Radkowie? Najpiękniejszy zakątek naszego kraju. Zakochałam się w górach stołowych kilka lat temu. Jeżdżę tam z rodzinką prawie w każde wakacje. Uwielbiam wycieczki szosą stu zakrętów, skalne miasto Adrpach, grzyby, itd... Super miejsce na codzinne wypady w różne strony. W Radkowie mamy ulubioną kwaterę. Przemiła właścicielka, oprócz pokoju daje nam do dyspozycji ogród I faktycznie ceny niewygórowane. Zazdroszczę Ci

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 12:25   #356
aneczkkaa
Zakorzenienie

Co do postów alkoholowo papierosowych dodam swoją skromna opinię

Podczas 1 ciązy paliłam 3/4 papierosy dziennie i pare razy piłam alkohol !!!(tzn to nie było PICIE tylko tzw moczenie ust) !!! Niestety poroniłam w 11 tc

!!! OBIEACAŁAM SOBIE ŻE JAK BĘDĘ KIEDYKOLWIEK W CIĄŻY TO NIE WEZMĘ FAJEK ANI ALKOHOLU DO UST !!!

Jak widać jestem teraz w 29 tc mam się dobrze dziecko też Wiec bardzo cieszę się z mojej decyzji

Nie chce nikogo urazić swojąwypowiedzią takie jest moje zdanie...

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
drcron a powiedz mi z opiniami o walbrzychu?? bo moja mamusia ostatnio przyniosla mi rewelacje, ze niby tam tak fajnie jest, super polozne i wogole...a cos mi sie w to wierzyc nie chce..prawda to??
podnoszę prośbę

La_wenda - czego ja się dowiaduje Mieszkasz w Radkowie Super miejsce bywam tam przynajmniej 3/4 razy do roku, jako dziecko jeździłam tam na zielone szkoły to były czasy hehe Polecam dziewczyny jeżeli tam jeszcze nie byłyście nie ma na co czekać uroczy zakątek Polcki to prawda Dusiaka
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2010-02-04 o 12:32
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 12:32   #357
mezatka07
Zakorzenienie

oj dziewczyny ja musze przyznac, ze sie poddaje nie dam rady nawet nadrobic co napisalyscie a co dopiero mowic o naskrobaniu czegos
Stary 2010-02-04, 12:32   #358
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Co do postów alkoholowo papierosowych dodam swoją skromna opinię

Podczas 1 ciązy paliłam 3/4 papierosy dziennie i pare razy piłam alkohol !!!(tzn to nie było PICIE tylko tzw moczenie ust) !!! Niestety poroniłam w 11 tc

!!! OBIEACAŁAM SOBIE ŻE JAK BĘDĘ KIEDYKOLWIEK W CIĄŻY TO NIE WEZMĘ FAJEK ANI ALKOHOLU DO UST !!!

Jak widać jestem teraz w 29 tc mam się dobrze dziecko Wiec bardzo cieszę się z mojej decyzji

Nie chce nikogo urazić swojąwypowiedzią takie jest moje zdanie...

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

podnoszę prośbę
Każda z nas wyraża tu swoja opinie

A ja z zakupkami muszę się wstrzymac AŻ do wtorku-póki nie wróce od gina i aż mnie skręca jak patrze na te wasze śliczności

Kurcze potrzebuje jakiegoś kopniaka na zapęd-od tygodnia "idę"poukładac swoje ubrania i dojśc nie mogę-a nie wiem gdzie już czego szukac

Stary 2010-02-04, 12:37   #359
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Każda z nas wyraża tu swoja opinie

A ja z zakupkami muszę się wstrzymac AŻ do wtorku-póki nie wróce od gina i aż mnie skręca jak patrze na te wasze śliczności
Czemu musisz czekac nie świruj proszę Cie przecież wszystko jest ok nie wkręcaj się

Dobra to daje Ci kopa jako pierwsza i coś jeszcze dorzucę Do roboty

!!! Ja od samego rana prasuje !!! Już mnie plecy bolą
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 12:43   #360
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja od 15 minut wysyłam wiadomości do kazdej z mamus z listy poza tymi które sie czesto udzielaja ale moge przegapic i mozecie tez dostac...
Dostałam,dziękuję

Cytat:
ALE TO ZLECIALO
Mój Tż tak często mówi, ciężko mu uwierzyć że to już 28tc. (Jutro 29).

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
A dla siebie do szpitala jeszcze nic nie kupiłam
Witam w klubie. Nie mam NIC. Właśnie się zastanawiam czy się dzisiaj nie przejechać na jakieś zakupy.
I koniecznie muszę sobie kupić stanik (taki normalny) bo mi cycki uciekają niemiłosiernie

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
A mianowicie rzucam temat: HEMOROIDY.
Ja mam maść (poleconą w aptece, można używać w ciąży) Posterisan. Daje radę.

Cytat:
Napisane przez gusinek Pokaż wiadomość
kurcze zazdroszcze wam tych przelewów terminowych, grrr mi jeszcze za okres 15.12-06.01 kasy nie przysłali
Mnie jeszcze nic nie przysłali a jestem na L4 od 1 grudnia Kocham ZUS.

Cytat:
Napisane przez gusinek Pokaż wiadomość
bede własnie piła glukoze pierwszy raz, zobaczymy co z tego wyjdzie
To kondolencje. Straszne świństwo. Największy koszmar jaki w ciąży przeżyłam to po ( i w trakcie picia) glukozie.
NIGDY WIĘCEJ.

Cytat:
u nas w szpitalu tez był remont
nowe sale,łozka,lazienki
wszystko wyglada jak w hotelu
pokoje po porodzie sa 2-osobowe, opieka tez ok-takie opinie slyszalam od kolezanek
zdecydowanie polecaja wiec sie nie martwie
U nas są 2 szpitale gdzie można rodzić, w jednym podobno lepsza opieka dla dzieci z problemami a w drugim za to lepszy standard. Akurat moja ginka pracuje w tym drugim i w tym mam zamiar rodzić. Pytałam czy coś trzeba dopłacać np za sale 1 osobową i w ogóle nie ma czegoś takiego bo sale są tylko 1 i 2 os. A w pierwszej kolejności kładą do jedynek.
Poza tym to jest u nas najstarsza porodówka i ja się tam też rodziłam i mój Tż i teraz nasze dziecię

Cytat:
najlepiej kupic w aptece koper włoski suszony,zaparzyc i samemu pic taka herbatkę.
Uuu to u mnie nie przejdzie,mam silny odruch wymiotny na sam zapach kopru.

Cytat:

tak samo jak moja kolezanka poszla do lekarza ktory powiedzial jej ze jak palila duzo to niech ogranicza ale nie rzuca;/
oczywiscie wiecej do niego nie poszla, ale ile kobiet poslucha jakze "madrej"rady;/
Może chodziło o to żeby nie rzucała od razu tylko stopniowo bo dziecko też jest uzależnione i też trzeba je po woli odstawić żeby nie było "na głodzie".
Ja akurat przez mdłości i duże wyczulenie na zapachy od początku ciąży miałam wstręt do fajek (mimo,że palę od 12 roku życia) i teraz mnie do nich nie ciągnie ale niektóre dziewczyny mają problem z rzuceniem i po woli łatwiej im idzie.

A pisałyście jeszcze chyba w 1 części coś o pogrzebach no i akurat wczoraj mi kuzynka umarła. Jak sobie przekalkulowałam stan dróg, pogodę i czas trwania pogrzebów na wsi (pieszo z kościoła na cmentarz kilka km) do tego mój katar,kaszel i brak możliwości zapięcia kurtki to stwierdziłam,że przykro mi ale nie pojadę. Do tego ja nie wchodzę do kościoła przy takich "okazjach" więc bym musiała 2 h na dworze stać.
Głupio i przykro no ale co mam zrobić. Niby nie daleko bo na Opolszczyźnie (a ja na śląsku) ale niestety pora roku nie ta.
Zawsze na początku roku ktoś umiera,masakra

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości