![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: ekokosmetyki
No, to ta emulsja. Ja osobiście kupowałam w sklepie www.sklep.zdrowe-kosmetyki.pl, ale teraz już jej nie mają.
Dokładna nazwa z opakowania: SANTE Soleil Family Sun Lotion Kupiłam go jak szukałam pilnie jakiegoś możliwie lekkiego filtra i zachęciła mnie np. ta opinia: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=131 ,a przede wszystkim lekki skład. Rzeczywiście super się wchłania, cera się po nim nie błyszczy. Dobra mineralna ochrona (ma zarówno Titanium Dioxide, jak i Zinc Oxide), tak jak wcześniej pisałam nie ma alkoholu, jest delikatny i nie podrażnia. Jeśli się go dobrze nałoży, to nie bieli (kwestia "wyczucia" i wprawy), chociaż ma oczywiście do tego skłonność, jak to filtry mineralne - ze względu na dużą ilość minerałów w składzie. Używałam go całe zeszłe lato i jestem z niego naprawdę zadowolona. Jak będziesz miała jeszcze jakieś pytania, to pisz.
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
mam pytanie : gdzie we Wrocławiu można kupić puder jedwabny Hauschki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
up up ... nikt nie wie gdzie można kupić ten puder ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Nie depcze krokusów
|
nie jestem z Wrocławia, w Krakowie jest w niektórych aptekach, można też zamówić wcześniej w necie na stronie www apteki - spróbuj, sprawdź jakie sieci są u Ciebie dostępne
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Kosmetyki naturalne a 'zwykle'
Dziewczyny,
tyle się trąbi o szkodliwych konserwantach, wchodząc do zwykłej (nie eco ![]() 'Parafina tworzy na skórze nieprzepuszczalną dla gazów (również dla tlenu i powietrza) i wody warstwę. Skóra pod tą warstwą czuje się miękkka i gładka. Ale co tak naprawdę dzieje się pod tą warstwą? Oddychanie skóry jest zablokowane, chłodzenie powierzchni skóry przez wydzielanie potu jest uniemożliwione. Skóra jest rozgrzana i wydziela coraz więcej potu. Wszystkie wydzieliny skóry zostają pod warstwą parafiny. skóra puchnie i dusi się, niektórzy mówią, że znikają zmarszczki ;-).' Co moze NA PRAWDĘ powodowac szybsze starzenie i niszczenie skóry - czego unikać,a na co przymknąc oczy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kosmetyki naturalne a 'zwykle'
Wolfshade
Odkąd używam kosmetyków z ECOCERT i BIO moja skóra odżyła, wygładziła się,a czarne plamy pod oczami giną- no i to jest niesamowite. Kupiłam najpierw balsam nawilżający ECO cosmetics- taki sobie, oraz Sweet Coton balsam z 6-ścioma masłami NATESSANCE- no i tu strzał w dziesiątkę- jeśli chodzi o wygląd to nie wygląda jak krem tylko taka maść, zapach słodki ( to chyba olej sezamowy). Jest tłusty i wygląda dość nieciekawie, trochę trwa kiedy się wchłonie, ale gdy zobaczyłam, że znikają mi cienie pod oczami ,które miałam całe życie-to nic mnie już nie zniechęca. Nie uczula mnie, a jestem alergikiem. Ładny zapach, piękne opakowanie, śliczne wchłanianie nie zastąpi siły natury-tylko trzeba trafić na ten jedyny, zamierzam testować dalej na sobie kosmetyki z certyfikatami bio ( karta cosmebio)- jestem pewna przynajmniej ich składu. Może któraś z WAS drogie forumowiczki ma swoje ulubione kosmetyki z tej półki i jest z nich zadowolona? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ekokosmetyki-ZBIORCZY
Polecam przejrzec watki
Idealne kosmetyki naturalne! Czarna lista składników w kosmetykach Anty_KWC, czyli o bajkach, marketingu i oszustwach w przemyśle kosmetycznym
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
A ja kochane mam jeszcze takie pytanie: jaka firma na rynku polskim produkująca kosmetyki naturalne-te z certyfikatami jest najlepsza.
Ceny kosmetyków naturalnych są różne, niemieckie tańsze, francuskie droższe, ale czy składem lepsze? A więc które są najlepsze i z jakiej firmy? Ostatnio widziałam kosmetyki firmy organix cosmetix i ceny nie były,aż tak powalające. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
Ja lubie kosmetyki sanoflore. przetestowałam juz kilka produkow, bo kupowalam zestawy promocyjne. kremy (anti-ageing na noc i energetyzujacy na dzien)- wody kwiatowe (rozana - moja ulubiona) i pianke do twarzy. Ze wszystkich jestem zadowolona. Oczywiscie najwazniejsze jest dla mnie to, ze sa z naturalnych skladnikow i nie zawieraja parabenow. Po przeczytaniu ksiazki antyrak jest to wg mnie szczegolna przewaga tych kosmetykow (musze zwracac duza uwage na profilaktyke nowotworowa).
a jakie kosmetyki wy wyprobowalyscie i mozecie polecic? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Krem jak dla mnie jest dość drogi, kosztuje jakieś 25-27zł ale przy takim działaniu to mogę tyle płacić za każdym razem jak nieśmiało zacznie pojawiać się dno słoiczka. No i poza skwalenem rozczulił mnie też napis na opakowaniu "Certyfikowane przez Izraelskie Ministerstwo Zdrowia" ! Myślałam, że się poskładam ze śmiechu ![]() Edytowane przez Dronf Czas edycji: 2009-11-17 o 17:06 Powód: literówki ;] |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Właśnie szukałam informacji na temat tej firmy, bo kosmetyki , jak na ekologiczne nie są drogie. I widzę, że ma EKOCERT , który jest przynawany dość rzadko, naprawdę trudno o ten certfikat.
Podaje fajny link: http://wiadomoscikosmetyczne.pl/content/view/3559/783/ pozdrawiam ![]()
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie ma co sie katowac ekologia, jak skora zle na nia reaguje. Mowie z wlasnego doswiadczenia...co z tego, ze mam krem/serum naladowane antyoksydantami, jesli "baza" robi mi z facjaty suchara? A podstawowa przyczyna starzenia jest brak nawilzenia? Najlepsza metoda jest mieszanie ekologii z chemia, i unikanie obciazenia i przesuszu za wszelka cene (nawet za cene konserwantow, substancji ropopochodnych i nieekologicznych emulgatorow). Nie ma co szalec z ekologia, bo mozna sobie zrobic kuku. Miesiace mordegi w imie zdrowego stylu zycia i co? I wrocilam skruszona do silikonow i glikoli. Oczywiscie skladniki naturalne to dalej podstawa, ale juz nie unikam chemii. ![]()
![]() |
![]() |
#44 |
Konto usunięte
|
Ja kupuje ekokosmetyki (Hauschka, Tautropfen, Provida, Weleda) ze względu na ochronę środowiska.
Lubię też ziołowe zapachy (rozmaryn, lawenda). W przypadku kosmetyków naturalnych również trzeba sprawdzać składy, bo zapychaczy nie brakuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Przyczajenie
|
A gdzie kupujecie te kosmetyki? Możecie polecić jakiś konkretny sklep lub stronę internetową? Jestem zainteresowana przejściem na kurację naturalnymi kosmetykami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Nie depcze krokusów
|
Dużo jest sklepów stacjonarnych sprzedających produkty ekologiczne, np. firm wymienionych w tym wątku, posiadających istotne certyfikaty. Jako naturalne można też uznać samodzielnie robione na podstawie półproduktów dostępnych w sklepach typu Mazidła, Biochemia Urody czy Zrób Sobie Krem. Są im poświęcone odrębne, baaardzo obszerne wątki
![]()
![]() |
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za odpowiedź
![]() Byłam na tych stronach mazideł, kremów ekosensu itd. Póki co najbardziej jestem zainteresowana ekosensem. A co z kosmetykami np. bielendy? Też chyba ma jakieś naturalne kremy itp.? Czy to tylko zmyłka? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Wtajemniczenie
|
Zamiennik klasycznego kremu Nivea
Hej dziewczyny
![]() Czy któraś z Was mogłaby mi polecić taki krem "na wszystko"? :P Tzn. taki krem jak stary, dobry Nivea? ![]() ![]() ![]() No więc, cy któraś możę coś polecić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zamiennik klasycznego kremu Nivea
Świetny jest krem z yves rochera (nie testowany na zwierzętach) pure camille . Idealny zamiennik nivei. W promocji kosztuje o wiele taniej.
![]() http://www.yves-rocher.com.pl/product/show/pid/152 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Wtajemniczenie
|
O dziękuje bardzo!
![]() Napewno spróbuję ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- A czy ktoś może zna i wypróbował taki krem, ale z tych firm bardziej naturalnych, jak np. Weleda, Dr.Hauschka, Femi, Himalaya itp.? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
przejrzyj sobie KWC, wydaje mi się, że tam są kosmetyki firm, które wymieniłaś.
Poza tym może warto kupić krem odpowiedni do typu Twojej cery, a nie taki uniwersalny? Jeśli chodzi o coś nawilżającego to mogę polecić Humektan, ale nie wiem jak z testowaniem na zwierzętach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mialam ten Himalaya Herbals, Nourishing Skin Cream (Odżywczy krem do twarzy) srednio bylam zadowolona,na poczatku super ale pozniej okazalo sie,ze pozapychal mnie ![]() Weleda,Hauschka ma fajne kremy ale zadnego nie widze w podobnej roli jak Nivea ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#53 |
Konto usunięte
|
Ja tez nie znam z tych wymienionych kremu uniwersalnego, chodz wroc. Od Weledy jest ten
http://www.weleda.de/Naturkosmetik/K...Hautcreme.html i http://www.weleda.de/Naturkosmetik/K...Hautcreme.html A z KK to Ziaja opakowania rodzinne czy duze krem Blubel czy jak im tam. Poza tym Lidl jesli dobrze kojarze ma taki wiekszy krem wszechstronny, ale jak to u Lidla z testowaniem? Ziaja ma napewno znaczek kroliczka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
![]() A co do Bambino to niestety testowany ![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- A jeszcze się zapytam tak trochę nie na temat :P Czy któraś z was może zna jakich skuteczny krem na istniejące już rozstępy nietestowany na zwierzętach? Albo ujędrniający do biustu? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Kosmetyki Nauralne -co i dla kogo?
Witam,
Wiem, że jest dużo tematów o kosmetykach naturalnych, ale nie znalazłam nic w stylu poradnika dla początkujących. Ostatnio zainteresowałam się tym tematem i zdecydowałam, że nie chcę dłużej truć mojej skóry sztucznymi, chemicznymi kremami i innymi kosmetykami pielęgnującymi. Przeczytałam wiele wypowiedzi na forach i szczerze mówiąc gubię się w tym. Wbrew pozorom trochę producentów jest i wybór jest trudny. Czy bardziej doświadczone maniaczki natury mogłyby mi podpowiedzieć, bazując na swoim doświadczeniu jakie kosmetyki będą dobre dla skóry mieszanej? Przede wszystkim interesują mnie: -kremy, toniki, mleczka do demakijażu, zele do mycia twarzy. -balsamy do ciała(nawilżające) -Szampony i odżywki ( włosy przetłuszczające się) i kosmetyki kolorowe( puder, podkład, cienie, tusze) Za wszelkie wypowiedzi w tym temacie dziękuję bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kosmetyki Nauralne -co i dla kogo?
wejdź na stronę biochemiaurody.com
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Rozeznanie
|
krem w 100% naturalny do cery tłustej /mieszanej
Czy mozecie polecic jakis krem w 100% naturalny do cery tlustej/ mieszanej?
Nie mam tradziku , ale gromadzi mi sie ciagle sebum i sie swiece... mam zaskorniki no i rozszerzone pory ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: krem w 100% naturalny do cery tłustej /mieszanej
przejrzyj krem z linii Best, nie jest 100% naturalny ale ma dobry skład
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Wtajemniczenie
|
A może krem nagietkowy Lavery? Miło go wspominam...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Rozeznanie
|
Dot.: krem w 100% naturalny do cery tłustej /mieszanej
to może bardziej jakieś glinki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.