|
|
#871 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Miłośniczki Zary - część II
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
O takie
![]() Nowa kolekcja, kosztują 359zł. Na all w opcji kup teraz były za 179zł. Nowe! Załącznik 2841973
|
#873 | ||
|
Zakorzenienie
|
ech .. zara postanowiła zrobić buty do torebki albo torebkę do butów
trochę przesadzili
|
|
#874 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#875 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
można oczywiście dobrać trochę pod względem koloru, ale żeby kolor, faktura i ćwieki ...
|
|
#876 |
|
Wtajemniczenie
|
ktora to wygrala bicie na uk ebayu szarej marynarki?przyznac sie
|
#877 | |||
|
Zakorzenienie
|
Powinna być duża, spokojnie mieszcząca A4 biorąc pod uwagę cenę
![]() Cytat:
![]() Co do zniżki, to pracownicy mają tylko 15% więc to raczej nie są aukcję wystawiane przez osoby tam pracujące Nie chcę nikogo oskarżać ani nic z tych rzeczy, ale tylko jeden wniosek mi się nasuwa a mianowicie niezgodne z prawem pochodzenie tych rzeczy tak to nazwijmy ![]() Cytat:
![]() U mnie te tuniki są na pewno od pierwszego dnia wyprzedaży tj 27 grudnia (chyba, że były już wcześniej, tego nie wiem, bo bezpośrednio przed świętami na zakupach w tej Zarze, w której po raz pierwszy je widziałam, już nie byłam ) i na all też były dostępne w zasadzie od końca grudnia ale zainteresowaniem zaczęły się cieszyć dopiero od czasu jak zaczęłyśmy o nich pisać tj. od momentu, w którym Gosia (Paryżanka) pisała, że kupiła swoją na all ![]() Sama przyznaję się bez bicia, że zwlekałam z jej kliknięciem, bo była dostępna u kilku sprzedających i miałam nadzieję, że tak szybko nie zniknie, a wówczas było jeszcze w czym wybierać na wyprzedażach ![]() W ostateczności kupię w sklepie, ale wiadomo, to zawsze te 50-60-70-80 zł taniej (w zależności od aukcji) więc.. Wiadomo ![]() W sklepach jest ich pełno (przynajmniej w Warszawie) więc nietrudno je dostać ![]() Swoją drogą myślisz, że menadżerowie mają większe zniżki? ![]() Cytat:
co w połączeniu z gładką resztą nie robi najlepszego wrażenia Ale z daleka/na zdjęciu fajnie wyglądają
|
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). A co do menadżerów, kiedyś prowadziłam rozmowę na ten temat z moją menadżerką i ona uparcie twierdziła, że większych zniżek nie mają... Za to dwa razy do roku muszę sobie wybrać cały outfit z Zary, jako ich strój służbowy. I wtedy nie mają żadnych ograniczeń, co do ceny i kolekcji Wiadomo, muszą być chodzącą reklamą Zary. Aaaaa i menadżerce nie wolno chodzić w jeansach ![]() Swoją drogą tęskni mi się za pracą w Zarze A co do tych bucików... to widziałam je na żywo i wyglądały bardzo fajnie. Szkoda tylko, że ich nie przymierzyłam, bo to już inna kwestia... Jeanne w takim razie zdrówka życzę I oczywiście zdobycia upragnionej zeberki
|
|
#879 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja się cieszę nawet z tych 15%, bo za każdą rzecz, która kosztuje 99,90 płacę 85, za każde 199,90 płacę ok. 170, zawsze do przodu no i są jeszcze bony urodzinowe i świąteczne do Inditexu. |
|
|
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
Asiawoodstock a jak ze stawkami w Zarze w PL? Jaką macie stawkę godzinową, jeśli to oczywiście nie jest tajemnica
![]() A o bonach urodzinowych to pierwsze słyszę Ja żadnego nie dostałam
|
#881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za to menadżerom bardzo zazdroszczę! Aż mam ochotę jednak złożyć do CV do Zary Nie wiem, czy jest to niedyskretne pytanie, ale z tego co piszesz, wynika, że pracujesz w Zarze więc pewnie się orientujesz, na jakiej zasadzie dostaje się tam awans i jakie kryteria trzeba spełnić, żeby zostać menadżerem sklepu?
|
|
#882 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() edit> był kiedyś artykuł o stylistkach warszawskich, które wypożyczały ciuchy do sesji zdjęciowych po czym nigdy ich nie zwracały. po jakimś czasie usiłowały sprzedac na allegro - od razu ktoś je wyhaczył i powiadomił policję
Edytowane przez noisekitten Czas edycji: 2010-02-04 o 12:49 |
|
|
|
|
#883 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaż nie raz malutkie torebki kosztowały też dużo, więc raczej reguły tu nie ma za te ozdoby mogą sobie liczyć, więc wielkość nie musi już być tak ważna ![]() Cytat:
|
|
#884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Otóż, aby ubiegać się o awans, wystarczyło trochę popracować w Zarze, wykazywać zaangażowanie i dobre chęci i wyrazić chęć awansu na menadżera. Następnie wysyła się taką osobę na długi trening do innego sklepu, pracujący tam menadżerowie oceniają czy się nadaje itp. I to tyle A żeby zostać menadżerem 'z biegu'... Wymagają 3-5 lat doświadczenia w branży, studia kierownicze (wiadomo, np. zarządzanie jest najlepiej rozpatrywane), biegły język angielski i oczywiście fashion passion
|
|
#885 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przy takich ilościach jakie sprzedają, łatwa byłoby wpaść, więc raczej nie opłacałoby im się to
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
Wklejam link do stronki inditexu... Mają tu sporo ogłoszeń pracy m.in w Zarze na stanowiskach kierowniczych
![]() http://www.inditexjobs.com/pl
|
#887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A trzeba wziąć pod uwagę, że jak świat światem nikt na all nie sprzedaje charytatywnie a każdy chce raczej zarobić więc nie robi tego na 10 zł Ale jeśli jest jakiś sposób, żeby rzeczy z nowej kolekcji dostawać 50-70% taniej w legalny sposób, bo chętnie się dowiem i zrobię wszystko, żeby w gronie tych osób się znaleźć ![]() Co do tego, że te osoby długo sprzedają na all, to raczej o niczym nie świadczy. Nikt cię nie sprawdzi skąd masz rzeczy, które sprzedajesz Ale tak jak mówiłam wcześniej, nie chcę nikomu nic zarzucać, bo sama wiem tyle, co zaobserwowałam czy pisały mi te osoby w odpowiedzi na maile o dostępność poszczególnych rzeczy ![]() Na pewno są łączone, i skóra nie jest jednolita - ja jestem akurat na takie drobiazgi bardzo wyczulona więc zwróciłam na to uwagę
♥♥♥ Każdy szuka swojego miejsca na świecie, gdzie czułby się tak dobrze, jak u Tiffany'ego ![]() Edytowane przez mademoiselle jeanne Czas edycji: 2010-02-04 o 12:54 |
|
|
|
|
#888 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeśli tak to co odpisywali?
|
|
#889 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() z tym sprawdzaniem to nie do końca - ludzie sprzedali kilka starych płyt z muzyką czy grami (nieoryginalnych) na allegro i policja potrafiła do nich (i do ich klientów) zapukac kilka lat później - z powodów bardzo różnych. allegro anonimowe nie jest - jeżeli gdzieś ginęłyby rzeczy w takich ilościach to prędzej czy później ktoś by ich za to ścignął ![]() Cytat:
ja pisałam ---> dostałam odpowiedź, że jak na nią (marynarkę) trafi to da znac
Edytowane przez noisekitten Czas edycji: 2010-02-04 o 13:07 |
||
|
|
|
#890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odpowiedzi jakie otrzymywałam, to najczęściej "prawdopodobnie tak, ale nie jestem w stanie konkretnie powiedzieć, czy dane rzecz będzie w tym rozmiarze, bo to zależy od dostawy" itp. Cytat:
|
|
#891 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#892 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chodzi mi raczej o to, że jest zbyt dużo osób, które mogą się natknąc na te aukcje, a pracują dla inditexu na wyższych stanowiskach i jeżeli nie istnieje żaden kanał dystrybucji dzięki któremu te rzeczy mogły się znaleźc w sprzedaży w takich cenach lub jest to sprzeczne z regulaminem marki etc. ktoś by to zgłosił albo chociaż zaczął zadawac pytania tu i tam, jak to możliwe. poczta pantoflowa to potężne narzędzie komunikacji
|
|
|
|
|
#893 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to za niezapłacony mandat sprzed dwóch lat moja przyjaciółka dostała ostatnio wezwanie do sądu, a jako że mieszka za granicą teraz jest pociągnięta do jakiś tam opłat sądowych i będzie płacić kilkaset złotych Ale koniec nie na temat. No właśnie, też mnie to zastanawia, zwłaszcza że taka sama sytuacji powtarza się co sezon, a tych rzeczy pojawia się całkiem sporo ![]() Chętnie bym się dowiedziała, gdzie i w jaki sposób można zdobyć je tak tanio ![]() Swoją drogą zakochałam się w tej pudrowej marynarce! Jak zobaczycie je w sklepach, to dajcie koniecznie znać!
|
|
#895 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fakt .. pudrowa marynarka jest prześliczna na foto jestem ciekawa jak będzie się prezentować na żywo
|
|
#896 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gabi a czy możesz wstawić jej zdjęcie???
"...Ludzie z twojej planety - powiedział Mały Książę- hodują pięć tysięcy róż w jednym ogrodzie... i nie znajdują w nich tego, czego szukają.A tymczasem to, czego szukają, może być ukryte w jednej róży lub w odrobinie wody. Lecz oczy są ślepe. Szukać należy sercem..." |
|
|
|
|
#897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie pozostaje nam nic innego jak czekać aż się pojawią
|
|
#898 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Piekna marynarka tego pudrowego koloru....
"...Ludzie z twojej planety - powiedział Mały Książę- hodują pięć tysięcy róż w jednym ogrodzie... i nie znajdują w nich tego, czego szukają.A tymczasem to, czego szukają, może być ukryte w jednej róży lub w odrobinie wody. Lecz oczy są ślepe. Szukać należy sercem..." |
|
|
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Natomiast co do ginięcia rzeczy - mój znajomy pracuje w ZARZE (w Warszawie) i podobno miesięcznie suma strat z rzeczy wyniesionych ze sklepu bez płacenia (tak to ujmijmy) jest o g r o m n a. I pomnóżmy to przez wszystkie salony w Polsce. Oczywiście też nie chcę nikogo oskarżać, bo czasem kanały dostępu do tanich rzeczy ludzie mają zadziwiające i zgodnie z prawem... ale... moja przyjaciółka dorabia sobie w restauracji jako kelnerka - co najmniej raz w tygodniu przychodzą tam ludzie (do obsługi), którzy oferują ubrania, zegarki, etc, jeszcze z klipsami ![]() jak widać więc są ludzie, którzy dość beztrosko podchodzą do tematu
Edytowane przez _malayka Czas edycji: 2010-02-04 o 14:00 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:37.

Chwalić się, która z Was moje drogie