|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Cytat:
---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- mialam umyc glowe i pozmywac gary jak maly zasnie i mi sie nie chce ![]() pewnie sie zbiore jak bedzie sie budzil
|
|
|
#1652 |
|
Ola-Unhola
|
A wiesz kiedyś raz mi się zdarzyło, bo akurat miałam fasolę, a tak kładę inne rzeczy (makaron, chlebek na grzanki położyłam i było 2 na raz zrobione ), albo przykrywam folią i zaginam, wtedy też jest ok
|
#1653 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a propo fasoli - ostatnio kupilam sobie fasolke w sosie pomidorowym w puszcze z bondiuelle i powiem Wam, ze calkiem smaczna, wystarczy doprawic, dodac kielbaske i miodzio
inaczej smakowala zupelnie niz fasolka po bretonsku "po mojemu" ale bardzo dobra hmmm chyba sobie dzis kupie
|
|
#1654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1655 |
|
Zadomowienie
|
Wiesz Unholy znalazłam u mnie w zakładkach to krzesełko http://www.allegro.pl/item900729110_..._new_2009.html ale jest informacja o usunięciu aukcji
nie ma więcej tych krzesełek na all jeszcze jeden sklep internetowy ma w ofercie ale chwilowo jest brak i odpisali mi, że nie wiedzą kiedy będą mieli na stanie.
|
#1656 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny..jak jak zwykle nie mam czasu na wizaz
sorki ze tak rzadko sie udzielam.u nas wszystko ok,tylko Adas troche mniej teraz je, nie wiem dlaczego-tzn sloiczki i kaszki chetnie,ale mleko kiepsko mu idzie moja wystawa troche do pupki wyszla, tzn nikt nie przyszedl bylo doslownie kilku znajomych jednej kolezanki co tez sie wystawiala i tyle.trudno, prace powisza sobie jeszcze do soboty i zabieram je do domu eh.no ale mam przynajmiej dowod foto ze wystawe mialam:dmam niesmiala prosbe do Svinecki-moge prosic o zaproszenie do klubu? a prosze dlatego ze chcialabym sie was poradzic o kolor i fryz,bo mialam juz wszystkie kolory,teraz mam blond no i troche mi sie nudzi juz,no i nie wiem co robic.wiec wstawilabym rozne moje fotki i prosila o opinie-ale tak publicznie to sie wstydze:p hmm cos jeszcze chcialam napisac ale zapomnialam, a adas wlasnie sie obudzil ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- czesc dziewczyny..jak jak zwykle nie mam czasu na wizaz sorki ze tak rzadko sie udzielam.u nas wszystko ok,tylko Adas troche mniej teraz je, nie wiem dlaczego-tzn sloiczki i kaszki chetnie,ale mleko kiepsko mu idzie moja wystawa troche do pupki wyszla, tzn nikt nie przyszedl bylo doslownie kilku znajomych jednej kolezanki co tez sie wystawiala i tyle.trudno, prace powisza sobie jeszcze do soboty i zabieram je do domu eh.no ale mam przynajmiej dowod foto ze wystawe mialam:dmam niesmiala prosbe do Svinecki-moge prosic o zaproszenie do klubu? a prosze dlatego ze chcialabym sie was poradzic o kolor i fryz,bo mialam juz wszystkie kolory,teraz mam blond no i troche mi sie nudzi juz,no i nie wiem co robic.wiec wstawilabym rozne moje fotki i prosila o opinie-ale tak publicznie to sie wstydze:p hmm cos jeszcze chcialam napisac ale zapomnialam, a adas wlasnie sie obudzil |
|
|
|
#1657 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
kasiuuulka zaraz Ci wysle zaproszenie
|
|
#1658 |
|
Raczkowanie
|
Svinecka dzieki
![]() a ja jak tylko wstalam od kompa to sobie przypomnialam ze pisalyscie ze w klubie nie da sie fotek wstawiac wrzuce je wiec do mojego albumu,ale to pewnie jakos po weekendzie, bo teraz net mi bardzo wolno chodzi wracam do adasia
|
|
|
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie pisała Eleerii
wyniki krwi są dobre Mati ma jednak trzydniówkę lada dzień mogą spodziewać się nowych ząbków
|
|
|
|
#1660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1661 |
|
Ola-Unhola
|
No to dobrze, ze to tylko trzydniówka, dobrze mi się wydawało. Teraz panuje, więc pierwsza rzecz jaka przychodzi do głowy.
Hej, kasiuuulka czekamy na fotki A Małż dzwonił, zę się najadł jakiegoś fast foodu i raczej w domu nie będzie nic już jadł. A ja się tyle narobiłam ![]() Nici dzisiaj z przyjemności w takim razie... Svinecka ,ja lubię fasolkę w sosie Cayenne, wprost ubóstwiam
|
#1662 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
Cytat:
jedena nie jadlam takiej ![]() musze sprobowac ale ta w sosie pomidorowym jest smaczna
|
|
|
#1663 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od poznego popoludnia jest na maxa umorusana, ze zdarza mi sie w ciagu dnia oporządzic jej buzie i pod szyjka mokra chusteczka a dopiero na wieczor jest gruntownie szorowana. Kaftanik mialam jeden.Noworodkowy i kilka od siorki i dałam je przyjaciolce, bo ona za malo miala i wciaz prala i maly musialby latac nago ![]() Kaftaniki sa w rozmiarowce naszych bąbli?zawsze mi sie to kojarzylo z nowrodkiem-rozm 56 Cytat:
ale zawsze zaczal sie w przerwie fajnie masz szkoda ze my wszystkie takie rozrzucone po Polsce ![]() Cytat:
Ustaw sobie album prywatny i tylko znajomi beda mogli cie ogladac Cytat:
Cytat:
ja zawsze mojemu mowie ze bedzie cos extra tez lubie ta fasolke A przepis dodalam do zakladek, ale jesli bede robic to napewno nie bede ciasta niczym obciazac.Powinno wyjsc bez tego. ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Dzis postanowilam wieczor spedzic przed tv na tvn jakis filmik obejrze,rozprostuje gnotki i bede miala rano co czytac
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||
|
|
|
#1664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świetnie
|
|
#1665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uszczęśliwiła mnie teściowa a Zuzia ma teraz w czym jeść obiadki ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- mi zawsze pediatra powtarza, że jak mokro po szyjką to zmieniać ubranko albo zakładać śliniaki bo łatwo o zapalenie oskrzeli |
|
|
|
|
#1666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tarta wyglada smakowicie, rowniez dalam do zakladek ![]() Ostatnio czesto poruszany byl temat krzeselek... My juz mamy 2 miesiace i szczerze mowiac sluzy nam tylko do jedzenia. Przewidywalam, ze tak bedzie, wiec staralam sie nie utopic duzo kasy, mamy sredniej klasy (Graco Contempo) i wiecej bajerow nam nie trzeba. Zreszta, jakos od poczatku chcialam, aby np lozko kojarzylo sie ze spaniem, a nie z zabawa, a krzeselko z jedzeniem.. itp itd Musze powiedziec, ze Antonio je ladnie (ze mna, bo np z mezem juz nie ), uzywam sliniakow z dlugim rekawem lub po prostu wiekszych i nie mam specjalnie problemow z plamami. Slini sie jednal na potege i czasami jeszcze slina podbarwiona jedzeniem usmaruje bluze, wiec czasami przebierany jest i 3 razy, bo fronty sa wrecz przemoczone , a czasami wcale. Zalezy od dnia.
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-02-04 o 20:12 |
|
|
|
|
#1667 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Jestem
Mały spi, TŻ na angielskim wiec korzystam z okazji zeby popisać z Wami ![]() Dzionek minał dobrze, Kuba był grzeczny. Mama długo zajmowała sie małym, zabrała go na spacer a ja robiłam porządki. Cytat:
dla niego. Cytat:
![]() Dzisiaj kupiłam buraczka, pojutrze ugotuje mu barszczu ukrainskiego. Cytat:
Gratuluje ząbka ![]() Cytat:
Cytat:
Robie kilka dni przerwy i zaczynam II ture. Zastanawiam sie tez nad dietą turbo. ![]() Dzisiaj zjadłam: -Kromke ciemnego chleba+ serek light+ pomidor -2 parowki odtluszczone + kromka chleba ciemnego+ musztarda -pół miseczki zupy grochowej, kromka chleba z makrelą wędzoną
|
|
|
#1668 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam pytanie do ogołu: czy jest jakas mamusia (oprócz mnie), ktora spi z dzieckiem? ![]() Cytat:
Cytat:
Maja chyba podobny skład do tych co kiedys pokazywałaś? Cytat:
Psinka cudowna Cytat:
Cześć ![]() Cytat:
Ja zakupy traktuje teraz jak forme rozrywki i urwania sie z domu Jedyna atrakcja ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Uff, nadrobiłam wszystko ![]() Ah te piekne oczka Cytat:
Narazie mam kilka dni przerwy od ONZ, będe jesc podobne produkty ale nie pogardze chlebkiem i ziemniakami brakowało mi tego. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1669 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Aa zjadłam i była pyyycha ![]() Na jutro Małżowi do pracy zapakuję, nie będę wstrętna i nie zjem całej ![]() Dziewczyny, wiem, że temat był już wałkowany, ale tak na szybko jakie macie blendery - takie do 200 zł Cass, gratuluje spadku wagi. Twarde jesteście z tymi dietami
|
|
#1670 | ||||
|
Zakorzenienie
|
i nie bylam u fryz
![]() ale jutro ide ![]() dzieki dziewczyny jestem skromna przeciez Cytat:
szkoda ze malo ludzi przyszlo- ale wiesz mozesz nam pokazac ![]() Cytat:
oby trzydniowka szybko minela ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja za te z herbapolu placilam 15 zł i woda ma fajny mietowy smak ,super orzezwia i wogole odswieza oddech ![]() czy podzialaja -nie wiem , ale warto sprobowac skoro nie kosztuja majatku a jest ich 35ml ,natomiast tych b-01 jest tylko 10ml a na stronce pisze ze starczaja na 2 mce wiec tych powinno na dluzej starczyc
|
|
#1671 | |||
|
Zakorzenienie
|
w koncu sie tu dostalam, bo kilka prob mialam
Cytat:
![]() a na powaznie to tak jak napisalam -nie jest mokra do pasa a pod broda tylko Cytat:
![]() Cytat:
ja mam taki http://allegro.pl/item908070595_robo...wy_kurier.html jak dla mnie rewela zadowolona bylam tez ze zwyklaka MPM, ale to chyba pamietacie jak mąż miksowal mi mrozone truskawki i popsuł...wiec ten kupilam z opcja kruszenia lodu. Choc wczoraj myslalam ze go zatłuke bo mielił sobie w nim kosci do psa.Dostał bure i sie opamietal Ide do lozeczka, jak planowalam A dzis spotkalam córke mojej mamy kolezanki i taki brzunio miala zaokraglony pod kurtka, a ona mowi ze bliźniaki w drodze.Pozazdroscilam, bo ja przeciez tak chcialam.Jakby takie jak Laurka byly to pewnie bym nie czula ze mam dwojke Leczyla sie na tarczyce hormonalnie i psikus A brzuszek w 7mc miala taki jak ja w ledwo w 4 ogolnie podobala mi sie.Ładnie wygladala.dobranoc ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- sweet, ja spie z mala ale rano ostatnio to ja spie a ona oglada baby tv lezac miedzy nami A tak ani na noc nie klade jej z nami ani w poludnie nie zostawiam jej na naszym lozku, bo ona sie budzi i sobie cichutko lezy, albo trenuje i pewnie by mi spadla z wyra
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#1672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ekstra, że to tylko trzydniówka.
|
|
#1673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super blizniaki- moj tż marzy o blizniakach ![]() ja to sie zachwycalam moja kuzynka co przez cala ciaze przytyla tylko 7kg i wygladala naprawde super!tylko brzuszek miala! a maly urodzil sie z waga 3200 wiec ona po porodzie wygladala zaraz jak przed ciaza
|
|
#1674 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
razem chodzimy na zakupy ubraniowe i domowe - mój małż z tych co nie jest mu wszystko jedno ![]() Cytat:
Cytat:
ja kupiłam Fisher Price Rainforest
|
|
|
#1675 | |||||
|
Zakorzenienie
|
ehhh zwariuje z tym wizażem
gdzie jest mój poprzedni post ... w takim razie jeszcze raz sto lat dla Matiego i Wojtusia marysiu - piesek extra! i co, wiecej nie pamietam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
... pokaż fotki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- idę sobie zrobić coś na kolacje ... Bartosz dopeiro od 15 min śpi ... 3 razy odkłądany do łóżeczka ![]() jak wrócę to wkleje pare fotek do albumu - Zima 2010
|
|||||
|
|
|
#1676 | |||||
|
Zakorzenienie
|
uparciuch z ciebie
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
miksuje codziennie zupki i działa bez zarzutu. ![]() ide sie myć i spać, bo Tż czeka i na cos liczy
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-02-04 o 22:00 |
|||||
|
|
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czekamy na fotki ![]() ano jestem wielkim uparciuchem i to moja wada ![]() hehe niech policzy baranki
|
|
#1678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, do tego doszly humorki i dzis robilam za wieszak. Ale i tak jest slodki i go kocham My rowniez zabieramy malego do lozka rano, budzi sie ok 5-6 i gada sobie coraz glosniej az ktos przyjdzie (w ciagu dnia jest cichutki i sobie lezy) . Czasami przysnie, ale czesciej nie. Ostatnio dzien w dzien wstaje przed 6, bo w sypialni nie mamy sky i nie leca te bajki, ktore Antos lubi , co manifestuje baaaardzo glosno ![]() W dzien i wieczorem spi sam w swoim pokoju
|
|
#1679 |
|
Ola-Unhola
|
Dzięki za odp.dot. blenderów
Coś muszę wybrać. Kasiu, stosunki są ok, czasami mnie wkurzy, ale rzadko ![]() Coś mi szwankuje net lub wizaż. Idę kąpać się i lulu. Dobranoc
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- ja tez uciekam spac dobranoc
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.

), albo przykrywam folią i zaginam, wtedy też jest ok 

nie ma więcej tych krzesełek na all jeszcze jeden sklep internetowy ma w ofercie ale chwilowo jest brak i odpisali mi, że nie wiedzą kiedy będą mieli na stanie.
sorki ze tak rzadko sie udzielam.

dla niego. 
...