Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-05, 07:49   #451
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010

zaraz sobie zapisze nazwe tej masci, tylko ze mnie to tam piecze tak w srodku troszke...a jak sie ogole to te wloski przy odrastaniu mnie tak kująze koszmar, spac mi nie pozwala ten dokuczliwy bol;/ no koszmarrrrrrr!!!! ( przepraszam, ze ja tak intymnie jesli komus przeszkadza, ale czy wy tez tak macie?Ja sie wsciekam jak diabli)

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

ja tak mialam na poczatku ciazy, wiecznie zatkany nos a w sumie nie mialam nawet kataru, wiec nie wiem od czego to ale przeszlo
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 07:51   #452
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Fasolka – ja nigdy nie miałam problemów z hemoroidami. I nagle po CC już 2 dnia w szpitalu czuję jakiś dodatkowy „wzgórek”, coś mi nagle wyskoczyło. Popytałam i okazało się że to hemoroid. Brałam przez tydzień POSTERISAN w globulkach i „guziczek” zniknął. I do dzisiaj nic mi nie jest.

Dacron – piękny ter Twój pokrowiec. Mam pytanie: Ile godzin u Ciebie ma doba?? Kiedy Ty to wszystko robisz – sprzątasz cały dom na kolanach, gotujesz, robisz zakupy, piszesz na forum, szyjesz, malujesz ściany itp. Itd. No KIEDY?????

AniaP, Megi – To może spotkamy się wspólnie. A jako miejsce spotkania to proponuję najsławniejszą ostatnio knajpę w Wawie czyli „Pędzący Królik”

Alkohol, papierosy – wg. mnie w ciąży niedozwolone. Papierosów nie znoszę, nigdy nie paliłam i jestem juch straszną przeciwniczką. A jeżeli chodzi o alkohol to lubię pić wino do obiadu lub np. wieczorem jakiegoś lekkiego drinka, no i oczywiście piwo w gorące dni. Ale w ciąży ani kropli.

Opieka nad dzieckiem – ja także się boję tego momentu gdy Oliwka przyjdzie do domu i będę musiała się nią zajmować 24 godz na dobę. Ale jednocześnie nie mogę się tego momentu doczekać. Wiem że bardzo dużo rzeczy nie wiem i pewnie niejeden raz będę panikować niepotrzebnie. Ale tutaj liczą też na Was. Uśmiecham się do tych , które mają już doświadczenie w tym temacie (np. AniaP, IzaiZula).

A Oliwa prawdopodobnie wyjdzie po 8 tygodniowym pobycie w szpitalu. Czyli w następną środę. To będzie wielki dzień. A tak na marginesie to jak dzisiaj ją przewijałam bo zrobiła kupkę to ona zrobiła drugą na moją rękę ą że było duże ciśnienie to pobrudziła całe „korytko” i musiałam ją myć pod kranem i wszystko przebrać.
Pop to jak już zaczynasz łapać kupki w garsci to tylko dobrze świadczy o Oliwci hehe. Super że już niedługo wychodzicie. To napewno bedzie wielki dzień dla Was wszystkich.

Edytowane przez izaizula
Czas edycji: 2010-02-05 o 08:04
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 07:54   #453
Darusiaaaa
Zakorzenienie

a w ogole jak wstaje to mnie tam nisko ciagnie tak cos i boli w pachwinach obu i wzgorek i nad..;/
A.Camus
Stary 2010-02-05, 07:57   #454
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
a w ogole jak wstaje to mnie tam nisko ciagnie tak cos i boli w pachwinach obu i wzgorek i nad..;/
a ja jak się przekręcam z boku na bok to mi coś szczela w kości łonowej, a jak wstaję z pozycji leżącej to cały brzuch mnie boli niech już szybciej ten czas leci...

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 07:58   #455
drcron
Zakorzenienie

Darusia to sa tabletki z kwasem mlekowym one przywracaja naturalna flore w pochwie tak pisze na opakowaniu sa w takim malusim sloiczku
jak ciagnie i boli tam na dole to oznacza ze miednica szykuje sie do porodu tak mi sie wydaje bo tam sie wszystko rozciaga i dlatego boli

Baobabku ja mam ten sam problem jak chce noska wydmuchac to nic nie leci a mam ciagle wrazenie ze mam zapchana jedna dziurke

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 08:01   #456
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no u mnie tez, juz nie mowie jak sie chce przekrecic z boku na bok

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Darusia to sa tabletki z kwasem mlekowym one przywracaja naturalna flore w pochwie tak pisze na opakowaniu sa w takim malusim sloiczku
jak ciagnie i boli tam na dole to oznacza ze miednica szykuje sie do porodu tak mi sie wydaje bo tam sie wszystko rozciaga i dlatego boli

Baobabku ja mam ten sam problem jak chce noska wydmuchac to nic nie leci a mam ciagle wrazenie ze mam zapchana jedna dziurke
wiesz co,mozliwe, nie wiem, takie wlasnie uczucie rozciagania i bol jednoczesnie;/

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Cytat:

i te tabletki normalnie w ciazy mozna stosowac? nie ma zadnych przeciwskazan?
A.Camus
Stary 2010-02-05, 08:02   #457
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
uff no to może to normalne...jak w pierwszym trymestrze nic mi nie było, czułam się super i zero dolegliwości, tak teraz chyba nadrabiam...wszystko co może dolegać kobiecie w 8 miesiącu to ja mam...wszelkie bóle, skracania szyjki, rozwarcia ehhh zatkany nos, problemy ze spaniem, sikanie co chwila, wilczy głód....masakra ja mam już nawet problem z umyciem włosów, bo jak trzymam głowę w dół to mnie tak plecy zaczynają boleć że aż mi łzy ciekną

Stary 2010-02-05, 08:06   #458
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja na szczescie jakims cudem chyba ominelam jak na razie ten bol plecow, generalnie nie moge na samopoczucie narzekac, ale byloby mi wygodniej bez tej infekcji i tablet ;/
no i to przewracanie sie z boku na bok to wielki bol dla mnie;/
A.Camus
Stary 2010-02-05, 08:07   #459
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Oj coś tu sie zrobiło smutnawo. Dziewczyny nie łamnie sie. Tyle wytrzymałyscie to i wytrzymacie jeszcze te kilka tydzionków. Zacisnąć zęby i dzielnie sie trzymać.
A jaka bedzie nagroda za te miesiące mmmmmmmmm zapomnicie o tych dolegliwosciach w jednej sekundzie.
Stary 2010-02-05, 08:11   #460
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
uff no to może to normalne...jak w pierwszym trymestrze nic mi nie było, czułam się super i zero dolegliwości, tak teraz chyba nadrabiam...wszystko co może dolegać kobiecie w 8 miesiącu to ja mam...wszelkie bóle, skracania szyjki, rozwarcia ehhh zatkany nos, problemy ze spaniem, sikanie co chwila, wilczy głód....masakra ja mam już nawet problem z umyciem włosów, bo jak trzymam głowę w dół to mnie tak plecy zaczynają boleć że aż mi łzy ciekną
pozostaje mi tylko wspolczuc i moge pocieszyc w jeden sposob niedlugo to minie a widok dzidziulka bezcenny

Darusia tak mozna je stosowac bezpiecznie w ciazy ja po kazdym basenie aplikuje sobie profilaktycznie taka tabletke czasem maz sie ze mnie smieje < jak pustki sie robia w lodowce i trzeba na zakupy jechac > ze wiecej sloiczkow w lodowce z tabletkami niz z jedzeniem a z masci wiem ze bezpiecznie mozna stosowac pimafucin < czy jakos tak > ale to juz na recepte jest ewentualnie mozesz sie jeszcze podmywac kora debu albo rumiankiem tez dziala sciagajaco

ja wyprobowalam Tantum Rosa do podmywania ale tez odpada ma substancje zapachowe ktore wywoluja u mnie podraznienie wiec zostaje sama woda i kora i rumianek

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

a ja dzisiaj musze jechac na poczte i do mamci mojej w dodatku busem a tak strasznie mi sie nei chce malz zabral autko do pracy a ja musze pudlo ciezkie dzwigac < no nie ciezkie bo 7 kg wazy > ale zawsze cos musze wymyslic jak je zabrac by nie bylo mi ciezko

pisalyscie ze macie problemy z Zusem dolanczam sie do nich bo ja nadal nie dostalam kasiorki jak narazie dostalam za 2 zwolnienia a gdzie jeszcze 2 ?? ale pocieszam sie ze jak przyjdzie to wszystko razem hehe i bede mogla poszalec

Stary 2010-02-05, 08:11   #461
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izaizula Pokaż wiadomość
Oj coś tu sie zrobiło smutnawo. Dziewczyny nie łamnie sie. Tyle wytrzymałyscie to i wytrzymacie jeszcze te kilka tydzionków. Zacisnąć zęby i dzielnie sie trzymać.
A jaka bedzie nagroda za te miesiące mmmmmmmmm zapomnicie o tych dolegliwosciach w jednej sekundzie.
wiem, że mały wynagrodzi ale ten czas z tymi wszystkimi dolegliwościami mnie poprostu dobija...
a teść jak na złość się nie zbiera a mi się chce do łazienki

Stary 2010-02-05, 08:16   #462
Darusiaaaa
Zakorzenienie

pojade i kupie sobie te tablety bo przeciez swira dostane, najgorsze jest to ze ja w dzien nic nie odczuwam... jak wstane zanim sie ogarnę to troszke moze ale tak to nic zupelnie a wieczorem jazda

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:
pozostaje mi tylko wspolczuc i moge pocieszyc w jeden sposob niedlugo to minie a widok dzidziulka bezcenny

Darusia tak mozna je stosowac bezpiecznie w ciazy ja po kazdym basenie aplikuje sobie profilaktycznie taka tabletke czasem maz sie ze mnie smieje < jak pustki sie robia w lodowce i trzeba na zakupy jechac > ze wiecej sloiczkow w lodowce z tabletkami niz z jedzeniem a z masci wiem ze bezpiecznie mozna stosowac pimafucin < czy jakos tak > ale to juz na recepte jest ewentualnie mozesz sie jeszcze podmywac kora debu albo rumiankiem tez dziala sciagajaco

ja wyprobowalam Tantum Rosa do podmywania ale tez odpada ma substancje zapachowe ktore wywoluja u mnie podraznienie wiec zostaje sama woda i kora i rumianek

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

a ja dzisiaj musze jechac na poczte i do mamci mojej w dodatku busem a tak strasznie mi sie nei chce malz zabral autko do pracy a ja musze pudlo ciezkie dzwigac < no nie ciezkie bo 7 kg wazy > ale zawsze cos musze wymyslic jak je zabrac by nie bylo mi ciezko

pisalyscie ze macie problemy z Zusem dolanczam sie do nich bo ja nadal nie dostalam kasiorki jak narazie dostalam za 2 zwolnienia a gdzie jeszcze 2 ?? ale pocieszam sie ze jak przyjdzie to wszystko razem hehe i bede mogla poszalec
co do zusu to ja nie narzekam, kaske zawsze mam na czas, juz wiem skad tamto 445 zł a teraz pieknie przeszla calosc a wiecie co jest najlepsze? ze moja gin nie wypisuje mi zwolnienia na 30 dni tylko na 22przewaznie i teraz dostalam kase za zwolnienie ktore sie konczylo 25 a to mi sie konczy 15 lutego i znow dostane kaske;P a u nas zus wysyla kasiurke zawsze w srody, wiec jak konczy mi sie zwolnienie 15 w poniedzialek to nie bede miala na koncie siedemnastego tylko w srode nastepnego tyg, no w sumie w czwartek

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

baobabku to on ja tak dlugo okupuje czy nie chcesz sie z nim spotkac?
A.Camus
Stary 2010-02-05, 08:30   #463
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
baobabku to on ja tak dlugo okupuje czy nie chcesz sie z nim spotkac?
zdecydowanie to drugie on ma łazienkę swoją na górze.
Nie odzywamy się od sylwestra, pisałam wam, że się wkur....ł jak się dowiedział, że szukamy mieszkania i się chcemy wyprowadzić...bo my "nie mamy prawa" mamy tu zostać i na starość mu usługiwać....wogóle to dłuuuuuugo by gadać generalnie to my mu z tż nie pasujemy bo za dużo zarabiamy i najlepiej jakbym ja była bez pracy i uzależniona od nich....a moja ciąża też mu nie w smak, bo on już w domu nie chciał żadnych dzieci...on ino jednego wnuczka ubóstwia i tamtego syna i bezrobotną synową....

Stary 2010-02-05, 08:34   #464
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no to bomba! Moja tesciowa do mnie na poczatku podchodzila z WIELKIM dystansem, obserwowala i tak dalej...pozniej juz zaczelysmy NAWET rozmawiac, a teraz jest kontakt bardzo dobryZ tesciem rowniez, ale sa po rozwodzie i teść mieszka w Wawie.
A.Camus
Stary 2010-02-05, 08:37   #465
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:

mam tez niekonczaca sie zgage mowie do meza czy moze ja odemnie zabrac choc na 10 minut bym odpoczela a on do mnie nie martw sie kochanie jeszcze 60 dni i zgaga minie to mnie pocieszyl hehe

MadCat - ja chetnie uszyje wam takie pokrowce tylko zabierzcie odemnie zgage choc na kilka minut
Ja mogę zabrac od Ciebie choćby dziś, wytrzymam, o końca już niewiele zostało. Ja nadal nie wiem co to w ogóle jest zgaga

Cytat:
Napisane przez NaTaLaLa Pokaż wiadomość

Dziewczyny a jak z Waszym pepkiem? Wychodzi? Bo u mnie dalej wkleslo....chcialabym zeby tak zostalo...............
U mnie pępek wklęsły i nawet się nie zanosi na wyjście

Cytat:
i zrobilam zakupki na allegro
kupilam jeszcze jedna koszule
http://moda.allegro.pl/item901482917...a.html#gallery
u nas w sklepie z bielizna taka sama ten sam sklad i wyglada tak samo kosztuje 38 zlotych wiec lepiej oplaca mi sie zamowic przez allegro niz w sklepie kupowac
No to faktycznie cena wywalona. Ja mam identyczna koszulę w zółtym kolorze. Ale ja mam ją od mojej mamy, bo w sklepie w którym ona pracuje miała je. U niej kosztowały 19,90 więc trochę drożej niż na allegro ale dodając koszt przesyłki bardziej się opłacało. Teraz załuję, że dwóch nie wzięłam. A zostały juz same duże i pstrokate :/

Cytat:
zaraz sobie zapisze nazwe tej masci,
To tabletki dopochwowe. Żebyś czasem nie łykała

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 08:39   #466
drcron
Zakorzenienie

Baobabku i co znalezliscie juz cos do wynajecia ??
a tesciem sie nie przejmuj szkoda tylko nerwow u mnie jest podobnie niestety tesc pcha wszystko w drugiego syna a nam sie nic nie nalezy tamtym kupil wozek daje na rachunki a my radzmy sobie sami i tez mu nie w smak ze gdzies wychodzimy bo powinnismy siedziec caly czas w domu nawet nie wiesz jak ja go niecierpie najchetniej wyprowadzilabym sie z tad ale przed smiercia tesciowej obiecalam jej ze zamieszkamy z tesciem i sie nim bedziemy opiekowac zaluje tej obietnicy do dzis i pewnie do konca zycia bede zalowac
w dodatku nigdy mu nie wybacze tego co zrobil jak moja tesciowa umierala ale to dluga historia ...... i nie na forum

Stary 2010-02-05, 08:45   #467
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
a tesciem sie nie przejmuj szkoda tylko nerwow u mnie jest podobnie niestety tesc pcha wszystko w drugiego syna a nam sie nic nie nalezy tamtym kupil wozek daje na rachunki a my radzmy sobie sami i tez mu nie w smak ze gdzies wychodzimy bo powinnismy siedziec caly czas w domu nawet nie wiesz jak ja go niecierpie najchetniej wyprowadzilabym sie z tad ale przed smiercia tesciowej obiecalam jej ze zamieszkamy z tesciem i sie nim bedziemy opiekowac zaluje tej obietnicy do dzis i pewnie do konca zycia bede zalowac
w dodatku nigdy mu nie wybacze tego co zrobil jak moja tesciowa umierala ale to dluga historia ...... i nie na forum
Kurczę, ja naprawdę nie mogę pojąć takiej niesprawiedliwości. jak można jednemu dziecku dawać wszystko a drugiemu nic? Czy ktoś jest gorszy od drugiego?? U mnie w domu zawsze wszystko bylo po równo dzielone. Jak mi rodzice pomogli w organizacji slubu to tyle samo maja dla brata który też może lada dzień wyskoczyć ze ślubem. Tak samo moi teściowie. Oni akurat nie za bardzo moga pomoc bo samych i nie stać ale starają się jak moga i jak pomagają nam to i tż-ta brat tez otrzymuje pomoc. Dla mnie to jasna sprawa... ale niestety, nie każdy to rozumie... smutne... Tym bardziej, ze powienien brać pod uwagę to, że się nim opiekujecie, wiec tym bardziej powinien Wam być wdzięczny.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-02-05, 08:49   #468
Darusiaaaa
Zakorzenienie

niestety sa rozne "gatunki" ludzi. My na szczescie z moimi rodzicami nie mamy problemu, Michal sie bardzo dobrze dogaduje i z moja mama i z moim tata takze nie mamy tego problemu, a najbardziej podoba mi sie to ze nie wtracaja sie w ogole w nasze sprawy. Rachunki w domu placimy na pol reszta ich nie obchodzi, co robimy, gdzie idziemy, a z kim, a kiedy wrocimy, a czemu tak a nie inaczej?, takich pytan nie ma wiec mamy wolna reke do wszystkiego w sumie

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

wiesz co asia z ta wdziecznoscia to nie do konca tak...
jesli jest przyzwyczajony ze sie nim opiekuja to on nie bedzie rozumial dlaczego ma byc komus wdzieczny? przeciez ten ktos wypelnia swoj obowiazek- tak to idzie bardzo czesto rozumiane, niestety!
A.Camus
Stary 2010-02-05, 08:50   #469
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
jakbyśmy znaleźli to by tu już po nas tylko kurz zostałniestety nic nie ma
to nrmalnie musimy się koniecznie na kawę umówić i powymieniać doświadczenia u nas właśnie też wszystko w drugiego syna idzie a nam nic...o przepraszam teściowa w tajemnicy przed nim nam dała na wózek i łóżeczko...ale ona też jest fałszywa, ale umie udawać...ja teścia też nie cierpię jak diabli...ja z nim miałam spięcie już w dniu ślubu przed kościołem....a najlepwsze z tego wszystkiego jest to, że oni mają dużą kamienicę w mieście i wynajmują pod sklepy a w górnej części jest prawie 100metrów mieszkalnego i to stoi puste!!!! i co się ostatnio dowiedziałam??że pół kamienicy przepisali tamtemu synowi, a mojemu tż nic...ja tylko już zmądrzałam na tyle, że palcem nie kiwnę jeśli chodzi o sprzątanie w tym ich domu, sprzątamy tylko nasze 2 pokoje i po sobie w kuchni i łazience, a tak to nic nawet nie tykam....jak raz wysprzątałam cały dom, oprócz ich 86 metrowego pokoju.....normalnie łazienka na dole (ta z PRLU - pisałam wam kiedyś jak tu w środku jest i dlaczego tak jest) lśniła, kuchnia, schody itd...a teść przyszedł, wlazł w butach i przez cały korytarz upierniczył płytki (po deszczu było) i potem do teściowej powiedział, żę ja nawet za mopa się nie wzięłam, żęby po nim to umyć...i ona zamiast mi przytaknąć, bo widziała że on tak nabrudził, to wzięła mopa i umyła...a za chwilę wzieła wiadro z wodą - zaczęła szorować schody...myć łazienkę i kuchnię....potem słyszałam jak do teścia w kuchni powiedziała, że się tak napracowała, zmęczyła itd. no ale już dawno tak czysto nie było....a mnie jakby w mordę strzelił....poprostu posprzątała po moim sprzątaniu - idiotka, jedno lepsze od drugiego

Edytowane przez Baobabek
Czas edycji: 2010-02-05 o 08:54
Stary 2010-02-05, 08:51   #470
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Ja też nie wyobrazam sobie takiej sytuacji. I moi rodzice i teściowie raczej staraja sie dzielić równo. Tyle że tesciowie w zamian chcą mieć wszytsko pod kontrola. Troche już to tesciowej wyperswadowałam ale czasami jeszcze sie zapominają. Ostatnio udało mi sie w koncu wywalczyc żeby nie otwierali mojego małża listów - bo on jest ciagle zameldowany u nich. I normalnie tłumaczyłam troche zartami troche juz w nerwach aż w koncu chyba poskutkowało. Oni są chorzy jak nie wiedzą co sie dzieje, albo ile mamy na koncie. Masakra
Stary 2010-02-05, 08:53   #471
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja zeby naswietlic lekko sytuacje w rodzinie meza, powiem tak , jak jego siostra oblała rok w szkole-dostała rower
moj Michal jak mial 12 lat -poszedl pierwszy raz na budowe we wakacje do pracy.I tak jest nadal, jednemu wszystko, drugiemu nic, chociaz ostatnio sie troszke "polepszyla" ale pewnie czegos chce:P a jak nie to bedzie chciala.....w rozmowach bardzo mila kobieta i konkretna.
A.Camus
Stary 2010-02-05, 08:55   #472
drcron
Zakorzenienie

ASIULEK_23 ja mam takie samo podejscie i zostalam tak wychowana ze jak mama cos dawala to dawala calej trojce tyle samo a u niego jest inaczej szwagier jest cacy i trzeba mu pomagac bo on biedny ma rodzine i ciezko mu a moj maz jest tylko do roboty teraz tez jedziemy z nim do kliniki do wroclawia i moj maz musi brac wolne a jak zaproponowalam by jego drugi syn z nim pojechal to sie oburzyl ze jak to ze on nie da sobie rady < traktuje go jako inwalide > tak samo bylo z wozkiem jak u sasiadow bylismy na imprezie i pojawil sie temat wozka i rzeczy dla dzidziolka to on poiwedzial ze trzeba tamtym wpierw pomoc ze ona szybciej urodzi i ze potrzebuje wozek < to co ze jakis czas temu kupowal im wozek dla pierwszego dziecka a oni go zaraz sprzedali > wiec ja sie wkurzylam i powiedzialam mu co mysle i ze niech sie swoja kasa wypcha i ze my bedziemy mieli tanszy moze gorszy wozek od nich ale laski nie potrzebujemy wyremontowal im dom i oni mieszkaja z dziadkiem naszym myslisz ze chocby zniosa dziadkowi cos do jedzenia jak gotuja obiad to ja pakuje obiad i wioze dziadkowi a oni od wielkiego swieta cos mu zniosa no ale coz szkoda gadac bo tylko sie denerwuje w dodatku nasz dziadek < meza dziadek > pojechal sobie do Opola bo jego brat jest w ciezkim stanie i nie mamy z nim kontaktu bo ja gdzies numer do jego brata zgubilam i wychodze tu z siebie denerwujac sie czy wszystko jest tam dobrze
dobrze ze mam farbowane wlosy bo juz dawno bym osiwiala a tak to pod farba nie widac

Stary 2010-02-05, 08:59   #473
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izaizula Pokaż wiadomość
Ja też nie wyobrazam sobie takiej sytuacji. I moi rodzice i teściowie raczej staraja sie dzielić równo. Tyle że tesciowie w zamian chcą mieć wszytsko pod kontrola. Troche już to tesciowej wyperswadowałam ale czasami jeszcze sie zapominają. Ostatnio udało mi sie w koncu wywalczyc żeby nie otwierali mojego małża listów - bo on jest ciagle zameldowany u nich. I normalnie tłumaczyłam troche zartami troche juz w nerwach aż w koncu chyba poskutkowało. Oni są chorzy jak nie wiedzą co sie dzieje, albo ile mamy na koncie. Masakra
O jejq wspolczuje, nie znosze takich rzeczy!!!
Jak ktos otwiera czyjas korespondencje to ja jestem CHORA!!!! NIE NAWIDZE NIE NAWIDZE NIE NAWIDZE!!!
U nas w domu nikt nie czyta cudzych listow, nie otwiera paczek ani nic z tych rzeczy bo inazej bym chyba joba dostala, na tym pukncie mam fiola.
Co do sprzatania, trzeba nauczyc sie zyc ze "stara gospodynia" w domu, ty robisz wszystko inaczej i ona tez i pewnie dlatego poprawila, ale ja bym sie starala pogadac na ten temat chyba...
moj tz od babci ma mieszkanie w blokach ale sie tam nie bedziemy przeprowadzac, bo ja nie zostawie w zyciu 3 wielkich ogrodow, podworeczka, Mariana(kota) i (Borsa)psa:P , oooo nie nie do klitek nie ide, !!! nie umialabym mieszkac w blokach duszą mnie;/ nie jestem przyzwyczajona, jak jedziemy do rodziny na 3 dni to wracam umęczona jak diabli zwlaszcza latem kiedy u siebie na ogrodzie moge siedziec 24h na dworze i robic co mi sie podoba.
A.Camus
Stary 2010-02-05, 09:01   #474
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
jakbyśmy znaleźli to by tu już po nas tylko kurz zostałniestety nic nie ma
to nrmalnie musimy się koniecznie na kawę umówić i powymieniać doświadczenia u nas właśnie też wszystko w drugiego syna idzie a nam nic...o przepraszam teściowa w tajemnicy przed nim nam dała na wózek i łóżeczko...ale ona też jest fałszywa, ale umie udawać...ja teścia też nie cierpię jak diabli...ja z nim miałam spięcie już w dniu ślubu przed kościołem....a najlepwsze z tego wszystkiego jest to, że oni mają dużą kamienicę w mieście i wynajmują pod sklepy a w górnej części jest prawie 100metrów mieszkalnego i to stoi puste!!!! i co się ostatnio dowiedziałam??że pół kamienicy przepisali tamtemu synowi, a mojemu tż nic...ja tylko już zmądrzałam na tyle, że palcem nie kiwnę jeśli chodzi o sprzątanie w tym ich domu, sprzątamy tylko nasze 2 pokoje i po sobie w kuchni i łazience, a tak to nic nawet nie tykam....jak raz wysprzątałam cały dom, oprócz ich 86 metrowego pokoju.....normalnie łazienka na dole (ta z PRLU - pisałam wam kiedyś jak tu w środku jest i dlaczego tak jest) lśniła, kuchnia, schody itd...a teść przyszedł, wlazł w butach i przez cały korytarz upierniczył płytki (po deszczu było) i potem do teściowej powiedział, żę ja nawet za mopa się nie wzięłam, żęby po nim to umyć...i ona zamiast mi przytaknąć, bo widziała że on tak nabrudził, to wzięła mopa i umyła...a za chwilę wzieła wiadro z wodą - zaczęła szorować schody...myć łazienkę i kuchnię....potem słyszałam jak do teścia w kuchni powiedziała, że się tak napracowała, zmęczyła itd. no ale już dawno tak czysto nie było....a mnie jakby w mordę strzelił....poprostu posprzątała po moim sprzątaniu - idiotka, jedno lepsze od drugiego
To faktycznie nie jest wesoło... szukajcie mieszkanka i uciekajcie stąd.
Ja na szczęście nie mam takiego problemu bo mieszkam sama z mężem. Ale mieszkałam z teściami przez ponad rok i ani razu się nie pożarliśmy. Dość dobrze nam się żyło, wiadomo- tez łatwiej, bo obiadów gotowac nie musiałam codziennie, opłat malusio ale coś za coś. Nie ma to jak mieszkać tylko we dwoje Teraz to wiem Teraz mimo że teście mieszkaja 10 minut drogi na nogach od nas to widujemy się bardzo rzadko, wiec jest dobrze jak juz sie spotkamy to jest miła atmosfera. Moi rodzice ieszkają 200 km ode mnie wiec tez jak sie spotykamy to miłośc sielska i anielska więc jest dobrze

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-02-05, 09:09   #475
drcron
Zakorzenienie

Izaizula ja mam to samo wiec jak tylko listy meza przychodza odrazu je chowam do komody i on sam otwiera ja jako zona nawet nie ruszam a kiedys tesc wyskoczyl z tekstem bo w ciagu miesiaca wydalismy troche duzo bo ponad 5 tysiecy a on wyskoczyl jak filip z konopi na co my tyle kasy wydalismy to mu powiedzialam ze podpalka do pieca sie skonczyla i w piecu drobnymi banknotami rozpalalismy to juz nic nie powiedzial a ostatnio przyniosl moj list z poczty i byl otwarty w sumie w srodku byl sprzet dla meza ale adresowany do mnei to zrobilam mega awanture i na poczcie zglosilam zeby listy do mnie adresowane zostawiali na poczcie a ja raz w tygodniu bede sobie podchodzila i je osobiscie odbierala i listonosz jak paczki przynosi to albo daje mi osobiscie albo zostawia w domu obok u sasiadow nikomu wiecej

Baobabku ja mialam podobnie tylko z doprawianiem potraw wiec sie wkurzylam i przestalam gotowac i sie uspokoilo a mezowi powiedzialam na glos tak by tesc slyszal ze jak jeszcze raz ktos sie wtraci jak ja bede gotowala to pojade do sklepu kupie kuchenke gazowa i butle bede podlanczala i ustawie ja chocby nawet w sypialni ale bede u gory sobie gotowala bo mam dosc :/

a wiecie co mnie jeszcze wkurza bo jak brat mojego meza przyjezdza z zona to laza po naszych pokojach i skad ja mam pewnosc ze nie szperaja nam w rzeczach ?? my jak jedziemy do dziadka to nawet na gore do ncih nie zagladamy jak ich nie ma < jak sa to tez nie > a oni laza i ruszaja nasze rzeczy doslownie szlak mnie trafia chyba zamki w drzwiach pozakladam i bede zamykala pokoje

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

co do sprzatania to ja sprzatam tylko gore i schody i dywan na dole czasem odkurze no i lazienke bo jedna i kuchnie a tak to salon na dole u tescia nie tykam i jego sypialni tez nawet tam nie wchodze i jego kancelarii tez nie ruszam okien nie myje u niego tylko u nas na gorze myslalam ostatnio zeby polozyc tapete bo na scianach na korytarzu peerelowskie lamperie sa i mnie denerwuja bo takie obskubane ale tylko na gorze dolu nie ruszam bo nie bede sama tego finansowala tylko nie wiem czy tapeta przykllei sie do lamperii ?? wiecie moze ??

Stary 2010-02-05, 09:10   #476
ita83
Wtajemniczenie

Witam, i dolanczam w dniu dzisiejszym do marudow
Ktos tu narzekal na ZUS w Polsce nio wiec powiem wam ze Irlandzki przebil chyba wszystko!!!!!:m ur:
Dostalam wczoraj informacje ze nie dostane pieniedzy za chorobowe (ktore tu wyplacaja jak jestes na zwolnieniu dluzej niz 3 dni)
poniewaz UWAGA UWAGA
Nie maja dowodow na to ze jestem rezydentem UE

Wiec tak sie zastanawiam gdzie do cholery mieszkam
Obstawiam cos na pograniczu Azji i Afryki
Ewentualnie Grenlandia
Stary 2010-02-05, 09:10   #477
drcron
Zakorzenienie

a jak maz jedzie do pracy to ja na dol tylko schodze do wc i cos sobie do jedzenia zrobic a tak to zawsze mam amse rzeczy u gory do zrobienia albo calkiem z domku uciekam i wracam wieczorem

Stary 2010-02-05, 09:11   #478
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
O jejq wspolczuje, nie znosze takich rzeczy!!!
Jak ktos otwiera czyjas korespondencje to ja jestem CHORA!!!! NIE NAWIDZE NIE NAWIDZE NIE NAWIDZE!!!
U nas w domu nikt nie czyta cudzych listow, nie otwiera paczek ani nic z tych rzeczy bo inazej bym chyba joba dostala, na tym pukncie mam fiola.
Co do sprzatania, trzeba nauczyc sie zyc ze "stara gospodynia" w domu, ty robisz wszystko inaczej i ona tez i pewnie dlatego poprawila, ale ja bym sie starala pogadac na ten temat chyba...
moj tz od babci ma mieszkanie w blokach ale sie tam nie bedziemy przeprowadzac, bo ja nie zostawie w zyciu 3 wielkich ogrodow, podworeczka, Mariana(kota) i (Borsa)psa:P , oooo nie nie do klitek nie ide, !!! nie umialabym mieszkac w blokach duszą mnie;/ nie jestem przyzwyczajona, jak jedziemy do rodziny na 3 dni to wracam umęczona jak diabli zwlaszcza latem kiedy u siebie na ogrodzie moge siedziec 24h na dworze i robic co mi sie podoba.
Ja tu mam akurat inne zdanie ale moze dlatego, że nigdy nie mieszkałam w domku. Z rodzicami mieszkałam w kamienicy a u teściów w bloku. Z tym, że w mieście rodzinnym mieliśmy działkę w pięknym miejscu bo na uboczu miasta, w polach, z dala od drogi i tylko jednego sąsiada. Wiec całe lato spędzaliśmy na działce śpiąc tam. Ale teraz wybierajac mieszkanie z teściami czy rodzicami a mieszkanie we dwoje choćby w kawalerce, wybrałabym to drugie... naprawdę. Ale wiem, ze tu sa różne zdania i ze mną sie nie zgodzisz i nawet nie chce

Teraz mieszkamy w bloku ale też tak na koncu osiedla gdzie kończy się ulica i na przeciw sa działki ogrodnicze. No i wlaśnie mamy zamiar tam wykupić jedną. Wtedy tylko myk przez ulicę i jesteśmy w "ogrodzie" Miałabym nawet widok na ta działkę Także to mi wystarczy... a w przyszłości... kto wie? może dorobimy sie domku

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-02-05, 09:12   #479
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
To faktycznie nie jest wesoło... szukajcie mieszkanka i uciekajcie stąd.
Ja na szczęście nie mam takiego problemu bo mieszkam sama z mężem. Ale mieszkałam z teściami przez ponad rok i ani razu się nie pożarliśmy. Dość dobrze nam się żyło, wiadomo- tez łatwiej, bo obiadów gotowac nie musiałam codziennie, opłat malusio ale coś za coś. Nie ma to jak mieszkać tylko we dwoje Teraz to wiem Teraz mimo że teście mieszkaja 10 minut drogi na nogach od nas to widujemy się bardzo rzadko, wiec jest dobrze jak juz sie spotkamy to jest miła atmosfera. Moi rodzice ieszkają 200 km ode mnie wiec tez jak sie spotykamy to miłośc sielska i anielska więc jest dobrze
ale Ci zazdroszczę
Darusia u nas jakoś chyba ze 2 miesiące po weselu teściowa otwarła mój wyciąg z konta, że niby przez pomyłkę, bo myślała, że to ich (pomijając fakt że ona ma konto w innym banku)... minął chyba z tydzień i mówi do mnie "wiesz ja nie chcę się wtrącać, ale gdzie wy macie pieniądze z wesela, wydaliście już??na co????bo przez przypadek zauważyłam, że na koncie masz sporo mniej???" no to ja jej na to, że to już jest nasz sprawa co i gdzie zrobiliśmy z pieniędzmi...i następnym razem niech nie otwiera czyichś listów....a ona mi na to: "no ale przecież tyle pieniędzy....coście z nimi zrobili??" mój tż się tak wkur....ł, że za 2 dni byłam w banku i anulowałam sobie przysyłanie wyciągów i wogóle żałowałam, że podałam ich adres do korespondencji...tż przy okazji też anulował, bo tak wogóle to by szoku doznała ile mamy na jego koncie małpa jedna...to dopiero by nas teść znienawidził....

Stary 2010-02-05, 09:14   #480
Darusiaaaa
Zakorzenienie

tzn jak chodza i rzeczy ruszaja? nie bardzo rozumiem, bo wejsc do pokoju to chyba moga, bez przesady, ale tego ruszania rzeczy?;/

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Witam, i dolanczam w dniu dzisiejszym do marudow
Ktos tu narzekal na ZUS w Polsce nio wiec powiem wam ze Irlandzki przebil chyba wszystko!!!!!:m ur:
Dostalam wczoraj informacje ze nie dostane pieniedzy za chorobowe (ktore tu wyplacaja jak jestes na zwolnieniu dluzej niz 3 dni)
poniewaz UWAGA UWAGA
Nie maja dowodow na to ze jestem rezydentem UE

Wiec tak sie zastanawiam gdzie do cholery mieszkam
Obstawiam cos na pograniczu Azji i Afryki
Ewentualnie Grenlandia
yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy.. ..................<==to moj komentarz.
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości