|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
Cytat:
![]() Elcia ma mój nr tel i ma wysłać sms-ka jak już będzie po. Może czeka do rana albo cieszy się Szymkiem albo po prostu jest tak zmęczona i odpoczywa...
|
|
#1232 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Weruczek, no z ludźmi ze studiów też chyba utrzymujesz, babo wredna?
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, dziewczyny
Piękny dzień, przynajmniej w Łodzi. Czeka mnie sprzątanie łazienki i WC, ale póki co siedzę jeszcze w piżamie, dopiero co zjadłam śniadanie. Mam małe zmartwienie, bo wydaje mi się, że naszemu kotkowi wczoraj wylazła glizda (chociaż był odrobaczany niby, ale w październiku, to przez ten czas w domku tymczasowym mógł coś złapać) Trzeba z nim iść na dniach do weta, ale boję się, żebyśmy nie złapali od niego, bo - kurde - po wszystkim łazi. Zganiam go oczywiście, ale przecież do końca się nie upilnuje...
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny , byłam po chlebek i bułki maślane w sklepie i aż przyjemnie się szło takie słoneczko
tylko jak wracałam znowu spotkałam tego psiaka co się błąka nie widziałam go z tydzień. A na slupku dwie ulice dalej jego zdjęcia jakiś pan rozwiesił i napisał ,że przygarnął go niby z 16 na 17 grudnia i jak nikt się nie zgłosi to odda do schroniska i co czemu sie na ulicy bląka nie rozumiem lindsley to skoro ma taki zapał to czemu się hamuje? pogadasz z nim o tym? ja to mam nadzieje takich zapałów w ciazy mieć nie bede jak teraz bo co jak TZ nie bedzie miał chęci ![]() kretencja w marcu i tak pewnie trzeba będzie go odrobaczać więc warto iść już na dniach nie ma co czekać
|
#1235 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny
właśnie zwlekłam się z łóżka i nic mi się nie chce, idę zrobić kawusię, może któraś ma ochotę się napić przy wizażu? |
|
|
|
#1236 |
|
Zakorzenienie
|
No wiem, wiem, Olliwka. Tylko trochę się martwię, żebyśmy się nie zarazili przez te parę dni, co u nas już jest... Staram się bardzo zachować higienę, ale nigdy nie wiadomo...
|
#1237 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Na mazowszu też jest śliczna pogoda
Kretencjo do wet idzcie spokojnie czasem nie da sie upilnować, ale można go wyuczyć Mojej np. wystarczy pisk ![]() Lindsley u mnie też cisza z seksem, ale chyba nam to nie przeszkadza hihihi ![]() Olliwko to masz juz poranny spacerek za sobą Miłego dnia kochane
|||||||||||||||||||||
|
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadnij, pisk?
Twój?
|
#1239 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Kretencjo ja pisnę, a np. tata z mamą cos krzykną hihi
Długo nie piszczę żeby nie bylo, że biegnę za kotem z piskiem hihihihi Krótki pisk, podejście do kota i np. zniesienie jej na podłogę z krzesła
|||||||||||||||||||||
|
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadnij, ależ na naszego też działają sygnały (podejście szybkim krokiem i powiedzenie ostrym tonem "psik, nie wolno"). Ale chodzi o to, żeby on w ogóle nie wchodził. Żeby wiedział, że są miejsca, gdzie się nie włazi i żeby nie trzeba było go zganiać
---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Już zadzwoniłam do dwóch weterynarzy w okolicy, zapytałam o przegląd + odrobaczenie. Niezła różnica w cenie - jeden podał orientacyjną cenę 20 zł, drugi 35. Ten tańszy jest ciut dalej, ale wszystko w promieniu jednego przystanka mniej-więcej, więc spoko. Mam nadzieję, że dziś nam się uda pójść, najpóźniej jutro. Ja niestety sama raczej nie pójdę, ale mąż ma dziś luźniejszy dzień, no a jutro sobota, więc powinno nam się udać... I będzie z głowy i będę spokojniejsza
|
#1241 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
Moja kotka to jest uparta jak osioł. Wie, ze na stół wchodzić nie wolno, więc nie wchodzi jak ja patrzę, a jak tylko mnie nie ma to zaraz chyc. Tak samo było z choinką, z tym, ze jak wlazła pierwszy raz to ją zdjełam, a potem olałam sprawę i sobie weszła, a potem miała już w nosie choinkę, az do ostatniego dnia. Wczoraj spała z nami w łóżku. I wymyśliła, ze ona musi spać na poduszcze między nami. Usadowiła się to ja biorę i w nogi wyrzucam, a ona przyłazi i się wpycha na chama. Aż w końcu dałam sobie spokój.
|
|
|
|
#1242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie popijam zgadnij ja mam ze 4 takie spacerki w ciągu dnia a nawet i więcej. Głównie z psem
|
|
#1243 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Kretencjo, no kotka się nauczy, to dopiero jej pierwsze dni
Wy się uczycie jej a ona Was Olliwko spacerki w taką pogode mrauuuuuuuuuuuu gorzej, jak śnieg pruszy prosto w twarz
|||||||||||||||||||||
|
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadnij, to chłopak
|
#1246 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!!!
U mnie za oknem piękna pogoda. Słoneczko i cieplutko. Lindsley z kiciusiem nie zwlekaj. Ciekawe jak tam Elcia. ![]() P.S. przesyłam linka jeśli któraś z Was chciałaby zobaczy Mnie i mój krótki ślubny plener http://www.youtube.com/watch?v=CdDQbOKcrno
Razem: 12.08.2003 Zaręczeni: 12.12.2007 Ślub: 12.09.2009 Edytowane przez gimikis Czas edycji: 2010-02-05 o 10:40 |
|
|
|
#1248 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki ania karmah - wybieram cie Posciel wietrzy się na balkonie Już myślę kiedy się pod nią położę
Razem: 12.08.2003 Zaręczeni: 12.12.2007 Ślub: 12.09.2009 Edytowane przez gimikis Czas edycji: 2010-02-05 o 10:57 |
|
|
|
#1249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lindsley za rozmowe z mężem o SR, w sumie nie wiem czy mój by chciał chodzic, nawet nie wiem czy ja chcę chodzić, ale chyba nie będę, szkoda kasy.kretencja a ciebie to mocno Mam nadzieję, ze teraz twoje leczenie bedzie konkretne a nie takie tylko "na oko" i ze szybko sie uda Cytat:
|
|
#1250 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja nie mam kotka...
![]() Cytat:
Nie mogłam spać bo chłopcy sobie zrobili imprezę na całego pod pretekstem sprzątania piwnicy - skończyli o 5.30, Tz do 8.30 nie był w stanie się wykąpać... Oszczędzę Wam szczegółów. Dodam, że ja prawie przez to też nie spałam... O 11 nie było zmiłuj... Wywaliłam go z łóżka, dałam pół litra kawy i teraz żeby otrzeźwieć wywaliłam z domu co by trochę śnieg poprzerzucał, może mu przejdzie... (na kaca najlepsza ciężka praca) O dziwo szwagier jest w dużo lepszej formie a o 7 już mu dziecko po domu biegało... No i wsiadł w auto i gdzieś pojechał a Tz to nawet prosto nie chodzi...Z ogródkiem już mi przeszło...
|
|
#1251 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie tak łatwo nadrobić tyle zaległych stron ale już jestem na 28 stronie (idąc do tyłu ) także zostało parę stron i jestem z Wami na czysto ![]() Cytat:
![]() Scio chociaż osobiście wolę psinki - oglądam zdjęcie Twojego kociaczka w garnku na ziemniaki i napatrzeć się nie mogę Kretencja gratuluję wprowadzenia się już do Nowego M Cytat:
Gratuluję Cytat:
szkoda tylko, że mam do Was taaaak dalekooo.... ![]() Abz pisałaś kiedyś o śluzie - powiem Ci, że ja w ciąży też mam tego dużo więcej zawsze miałam dużo (bez wkładki się nie obeszłam) ale odkąd w ciąży jestem to już po nocy zmieniam bo czuję dyskomfort ![]() Ale lekarz mnie uspokoił, że to jak najbardziej normalne zjawisko A te Biedronkowe to dobre są? ![]() Aldi Lu jest przesłodka no i właśnie po to były plany smoczka ![]() A tak z moich wieści - wszystko ok wszystko dobrze się rozwija, płeć nieznana dzisiaj byłam z rana na badaniach - glukoza przeżyta bez przytulanek z wc Po ostatniej wtorkowej wizycie u lekarza postanowiłam się za siebie wziąć - bardziej zdrowa dietka (mniej chlebka, mniej sera żółtego, a więcej warzyw i owoców ![]() No to wracam do dalszego nadrabiania
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2010-02-05 o 12:49 |
||||
|
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
kakusia ja tam podczytuje czasem Was na wątku 2 gim także na bieżąco jestem co u Ciebie
gimikis taka świeża pościel to sama przyjemność , chyba zaraz swoją też tak walne na balkon a ta piosenka z filmiku idealnie dobrana bardzo mi się też spodobała , cały czas jej słucham a wrzucisz jakieś zdjęcia ślubne do wizażowego albumu ? ![]() po spacerku jestem , popstrykałam kilka fotek , piękna pogoda aż chyba za godzinę znowu pójdę na słonko
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
Mogę Ci zapewnić nocleg jak coś
![]() Ja używam tych w których każda oddzielnie jest pakowana ( żółte i różowe chyba są) i są ok ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- A ja mam taaaaki wielki balkon a pościeli nie mogę tam wywietrzyć bo cały zasypany śniegiem jest
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
Weruczku kciukaski i pochwal sie fryzurka
Lindsley cisze sie ogromnie, ze sie udalo z SR Kapturki wielki i Lu malutka Kciukaski za przyjaciolke.oby sie udalo i utrzymalo ! Kretencja kochana, ja urodzilam majac nastepnego dnia 28 wiec spokojnie masz jeszcze czas Kakusiu ale ona wisi nie przez odruch ssania (sprawdzilam, chcialam dac smoka, plula na kilometr).Polozna mi wytlumaczyla, ze jest malutka i po prostu chce byc przy mamusi dalej, tak jak w brzuszku.Teraz juz konczy 3 tydzien i juz jej przechodzi wiszenie ![]() Gimikis filmik Elcia jeszcze nie urodzila.Jak da znac na mamusiowym, to Wam doniose |
|
|
|
#1255 |
|
Zakorzenienie
|
lindsley wiesz, ze nie taki zły ten twój mąż? Mój to by mnie olał jakbym kazała mu wstać, a co dopiero iść odśnieżać! Także jak cie słucha to jest ok
![]() Ja używam te Secret (chyba) w różowym pudełku 60szt, są ok, ale czasem zdarza sie, ze słabiej się kleja, ale do typowo bawełnianych majtek OK. No bo po co przepłacać za coś co sie wyrzuca po krótkim czasie do śmieci? Ciekawe jak elcia, mam nadzieję, ze sie biedna nie męczy przy porodzie, oby gładko poszło i szybko dała znać
|
#1256 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeju... kiedy to zleciało
![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
Ale jak już urodzę to będę inaczej z nim rozmawiać. Teraz już sobie odpuszczam bo nie chcę się za bardzo denerwować (choć i tak się denerwuję)
|
|
#1257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tą pościelą to dobry pomysł chyba wystawię je na chwilę na fotelu ![]() Cytat:
![]() Poza tym TŻ nie puściłby mnie samą z myślą, że po drugiej stronie internetu nie wiadomo kto czyha Napiłam się soczku marchewkowo-jabłkowo-pomarańczowego i dostałam taaaaakiej zgagi ![]() EDIT: co do tych wkładek (skleroza ![]() Ja teraz kupuję w Rossmannie jakąś tam ich firmę (na C hehe to tak jak mój
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2010-02-05 o 13:28 |
||
|
|
|
#1258 |
|
Rozeznanie
|
|
#1259 | |
|
Zakorzenienie
|
mój wtedy też jest zupełnie inny, kłóciłby się, ja nie mam racji i najlepiej mam spadać i nie zawracać mu głowy, ze np za dużo juz wypił albo ze ja chcę wracac do domu.....
Cytat:
Dla mnie wkładki muszą byc z taką jakby folią a nie te z siateczką od spodu, bo te drugie to normalnie przeciekają to ja wolę mniej "oddychajace" niż przeciekajace.
|
|
#1260 |
|
Zadomowienie
|
kurczę.. trochę mnie nie było i tyle do nadrabiania
![]() kiedy ja to zrobie... ![]() poki co dzisiaj mam zaliczenie z tow. spożywczego... a konkretnie z jaj.. hmm... bardzo ciekawe, bardzo...ale na szczęście nie ejst aż akie złe... dwa tyg temu zaczęliśmy szukać mieszkania bo mieszkanie z teściową doprowadza mnie już do furii... ![]() no i wybraliśmy już mieszkanko... ale go jeszcze nie ma... bo w bloku jak narazie wybudowali 1 piętro...a nasze M ma być akurat na 2 piętrze... niby najpóźniej do marca 2011 będzie do odbioru... przeraziłam się tym że tak późno... ale przynajmniej widzę już jakieś tam światełko w tunelu :P cały ten tydzien zabiegany i w stresie... ok, idę jeszcze trochę poczytać do zaliczenia i za godzinkę pędzę na uczelnię... aaa... jeśli któraś chciałaby policytować zestawy kolczyków to napraszam na allegro... mój link: Bordana_2008
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.

nie widziałam go z tydzień.

Twój? 

ładny filmik
Mam nadzieję, ze teraz twoje leczenie bedzie konkretne a nie takie tylko "na oko" i ze szybko sie uda 
pod pretekstem sprzątania piwnicy - skończyli o 5.30, Tz do 8.30 nie był w stanie się wykąpać... Oszczędzę Wam szczegółów. Dodam, że ja prawie przez to też nie spałam... O 11 nie było zmiłuj... Wywaliłam go z łóżka, dałam pół litra kawy i teraz żeby otrzeźwieć wywaliłam z domu co by trochę śnieg poprzerzucał, może mu przejdzie... (na kaca najlepsza ciężka praca) O dziwo szwagier jest w dużo lepszej formie a o 7 już mu dziecko po domu biegało... No i wsiadł w auto i gdzieś pojechał a Tz to nawet prosto nie chodzi...
postraszyć...
szkoda tylko, że mam do Was taaaak dalekooo....