Ostatnio testowałam cz.II - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-05, 16:00   #3241
MeryJane
Zadomowienie

Dot.: Ostatnio testowałam cz.II

Perfumerie Generale -08 intrygant patchouli

matko i córko!co to jest Intrygi to tam żadnej nie ma- paskudztwo, wrednie trwałe.Nie umiem tego z niczym porównać, ale samo użycie słowa paczula w takim kontekście zapachowym powinno być karane.
przygarnę, adoptuję, kupię

WSZYSTKIE DZIWOLĄGI PRZYGARNĘ

MeryJane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 17:16   #3242
Blonde_Stranger
Zadomowienie

Dziś testy BARDZO pozytywne

Cristalle eau Verte - CUDO! Najpiękniejszy świeżak jaki poznałam. MUST HAVE na wiosnę i lato

Męskie The One - idealny męski zapach. Po prostu. Mam nadzieję że mój mężczyzna będzie tak pachniał.

pozbędę się Noa Cacharel 95 ml!

Edytowane przez Blonde_Stranger
Czas edycji: 2010-02-05 o 17:23
Blonde_Stranger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 17:29   #3243
Małgosia791
spin doctor

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Ja chyba wystąpię o oficjalnego bana na ten wątek...
Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
A miałam już nie mieć perfumeryjnych marzeń .
Nie sądziłam, że coś może mnie aż tak zauroczyć Klasycznej MDCh nawet nie luię ale te dwie wariacje czyli Eau de printemps i L'Eau normalnie coś wspaniałegocud, miód i maliny
Stary 2010-02-05, 17:45   #3244
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia791 Pokaż wiadomość
Nie sądziłam, że coś może mnie aż tak zauroczyć Klasycznej MDCh nawet nie luię ale te dwie wariacje czyli Eau de printemps i L'Eau normalnie coś wspaniałegocud, miód i maliny
Niestety nie znajduję tej Printemps w postaci próbki, ale zamówiłam i będę testować: MDCh L'eau, D&G L'imperatrice i na wszelki wypadek Florrę, nim kupię na oślep. A potem wszystko będzie na Ciebie.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 19:16   #3245
fergieunia
Zadomowienie

GG do fergieunia

Cytat:
Napisane przez Blonde_Stranger Pokaż wiadomość
Dziś testy BARDZO pozytywne

Cristalle eau Verte - CUDO! Najpiękniejszy świeżak jaki poznałam. MUST HAVE na wiosnę i lato

.
Widzę, że nie tylko mnie ten zapach zauroczył. fakt cudo. Ale dopiero gdy sie rozwinie.

A oto moje spostrzeżenia z dzisiejszych testów perfumowych:
1. Dior – Dolce Vita. Oj nie takie było moje wyobrażenie o tym zapachu… Ale tyle się o nim naczytałam, że postanowiłam go przetestować. No i stało się: Moje skojarzenie z odległości( ok 30cm od nadgarstka do nosa) Ciepły, otulający słodki zapach, niedrażniący. Już wiem czym pachną kobiety w średnim wieku i te młodsze. Blisko trzyma się przy skórze, dosc intensywny. Ale gdy przyłożę nadgarstek do nosa robi się okropnie! Jest słodko, mdło, dusząco , ale to jeszcze nie byłoby takie złe. Wyczuwam tu zapach zawartości kuwety kota wystawionej na pełne słońce! Istne obrzydlistwo! Zapach dość charakterystyczny, na pewno tak szybko o nim nie zapomnę.

Oszczędzam na PERFUMY!!
fergieunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 22:46   #3246
feliz1984
Raczkowanie

CdG 888 zaaplikowalem na nadgarstek przed chwila. Nie ma bata - czuje jednorazowe rekawice gumowe chociaz teraz zaczyna sie przebijac jakis szafran pewnie
Stary 2010-02-05, 22:51   #3247
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Napisane przez magdulenka Pokaż wiadomość
Justyno - całkiem to możliwe, bo w miniaturkach występuje wersja: Esprit de Parfum, a w dużych flakonach EdT. Z Sephory dostałaś pewnie próbkę edt.
Magdulenko, nie wiem czy dobrze zrozumiałam: czyli każda miniaturka Poison to Esprit de Parfum?
Cytat:
Napisane przez MeryJane Pokaż wiadomość
Perfumerie Generale -08 intrygant patchouli

matko i córko!co to jest Intrygi to tam żadnej nie ma- paskudztwo, wrednie trwałe.Nie umiem tego z niczym porównać, ale samo użycie słowa paczula w takim kontekście zapachowym powinno być karane.
Hmmmm, zaintrygowałaś mnie
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 10:57   #3248
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Jestem po wstępnych testach pałacowych Lutków. Może przy kolejnych coś się zmieni, ale na razie:

Fourreau Noir - deser waniliowy z dodatkiem gryzącej trutki na szczury

Encens et Lavande - Lavande jest, Encens brak

Tubereuse Criminelle - z fiolki obrzydliwy syrop od kaszlu (chyba Gwajazyl), na skórze przepięknie rozkwitają kwiaty
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 15:08   #3249
le illjah
Wtajemniczenie

na mnie Fourreau Noir pachnie męsko wcale mi się nie podoba

perfumy na wymianę
klik
le illjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 15:56   #3250
poissonivy
Zakorzenienie

Pozwolicie, że skopiuję z KWC swoje opinie...

Alien Mugler - Nie rozumiem hymnów nad Alienem. Tradycyjnie już jaśmin i tym razem wyszedł sztuczny, duszący. Znam wiele innych zapachów zawierających po stokroć ładniejszy jaśmin. Ten zapach absolutnie w mojej ocenie nie jest wart swojej ceny. Otwiera zapach i zamyka sztuczny jaśmin. Całe szczęście, że zapach nie został całkowicie skopany, bo dodano cytrusy (tak czuję pomarańczę) i w głębi wanilię. Te składniki nadają mu przynajmniej wymiarowości.W porównaniu z innymi "jaśminowcami" trwałość na mnie naprawdę kiepskawa, szybko przygasa i trwa sobie w zaciszu nadgarstka jeszcze tak ze 2 godziny.Zdecydowanie pieniądze znajdą lepsze zainwestowanie niż Alien. Ten nie wyróżnia się według mnie niczym szczególnym.

Dodam, że Aliena i The Beat w tym samym czasie zapodałam, Alien już zniknął, a The Beat trwają, trwają...

The Beat Burberry - Jest niekolizyjny, radosny, wakacyjny, letni, orzeźwiający.
I właśnie o to mi przynajmniej chodzi w zapachach letnich, w takich, jakie mam ochotę "założyć" do letniej spódnicy czy rybaczek kiedy idę do parku posiedzieć przy fontannie, albo do centrum handlowego na przedpołudniowe zakupy.

Akordy otwierające zapach to cytrusy + bergamotka + delikatny pieprz. Całość wyważona, do tego stopnia, że nie mam wrażenia, że któryś ze składników niepotrzebnie wychodzi przed szereg. Po wypachnieniu pierwszej fazy przychodzi czas na kwiaty, porównałabym je to tych w Eternity moment, takie radosne, lekkie zapachy kwiatowe w letnim ogrodzie, ale właśnie przedpołudniem, kiedy to jeszcze nie ma takiego wielkiego upału, że jedyna rzecz na jaką ma człowiek to siąść i polewać się wodą z konewki. Czuć też wyraźnie herbatę (mi kojarzy się z Earl Grey bardzo podobna do tej w Still). Druga faza to właśnie odczucie jakie mam, gdy siedzi się w ogrodzie z ręku z mrożoną herbatą.
Cóż jeszcze jest przestrzenny, połączenie akordów kwiatowych i herbacianych nadaje mu wymiarowości. Gdyby było trochę mniej kwiatów, a więcej herbaty, to może wlazłby do mnie na listę must have, a tak to tylko może kiedyś..., a może jakaś używka się trafi, to wtedy poromansuję sobie z nim tak wakacyjnie . Dość trwały, trzeba mu przyznać.

I wczorajsze...
Flower by Kenzo - No nie mogę postawić jednej gwiazdki, bo flakon rzeczywiście piękny i trwałość też super.Niestety zdecydowanie nie dla mnie ten zapach. Do przewidzenia to było no, ale nie byłabym sobą, gdyby nie sprawdziła.Na mnie zapach zaczyna się różą, potem dużo, dużo pudru. W dalszej płaszczyźnie przebrzmiewa jaśmin, ale nie wybija się na pierwszy plan, róża gra pierwsze skrzypce.No i ciut wanilii w bazie, zgnieciona pudrem. Ogólnie zapach mnie przydusza, nie mogłabym go nosić globalnie, nawet nie mogę sobie wyobrazić, gdzie? Na wieczorne okazje, jakiś taki za mało wytworny, na dzień duszący, na randkę mało seksowny.
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 16:17   #3251
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

Cytat:
Napisane przez poissonivy Pokaż wiadomość
Pozwolicie, że skopiuję z KWC swoje opinie...

Alien Mugler - W porównaniu z innymi "jaśminowcami" trwałość na mnie naprawdę kiepskawa, szybko przygasa i trwa sobie w zaciszu nadgarstka jeszcze tak ze 2 godziny.Zdecydowanie pieniądze znajdą lepsze zainwestowanie niż Alien. Ten nie wyróżnia się według mnie niczym szczególnym.
Dodam, że Aliena i The Beat w tym samym czasie zapodałam, Alien już zniknął, a The Beat trwają, trwają...
a to nie było edt przypadkiem?
Ja właśnie jestem bardzo zaskoczona megatrwałością Aliena

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 18:24   #3252
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Blonde_Stranger Pokaż wiadomość
Męskie The One - idealny męski zapach. Po prostu. Mam nadzieję że mój mężczyzna będzie tak pachniał.
Polecam przetestować Michael Kors Man, moim zdaniem to "wzmocniona wersja" The One właśnie
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 19:03   #3253
Blonde_Stranger
Zadomowienie

Na pewno sprawdzę

pozbędę się Noa Cacharel 95 ml!
Blonde_Stranger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 19:12   #3254
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes_bdg Pokaż wiadomość
a to nie było edt przypadkiem?
Ja właśnie jestem bardzo zaskoczona megatrwałością Aliena
edp próbka fabryczna...
Dodam, że The Beat ciągle trwa, a po Alienie nawet śladu
Stary 2010-02-06, 19:39   #3255
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poissonivy Pokaż wiadomość
edp próbka fabryczna...
Dodam, że The Beat ciągle trwa, a po Alienie nawet śladu
na mnie tez Alien nie chce być superkillerem, ale z pół dnia grzecznie siedzi

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2010-02-06 o 20:21
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 20:08   #3256
żurawinka
Zakorzenienie

Gold Donna Karan i Dolce Vita - oba po półgodzinie zaczynają byc do siebie podobne, pierwszy kwaskowy , drugi pudrowo mdlący, dwa smrodki mogace spowodowac bol glowy, nuda!
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 21:18   #3257
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość

Yvresse - bardzo letni zapach. Mam skojarzenia z upudrowaną gruszką, która leży sobie na sieprniowej łące pełnej różnego kwiecia i ziela...
.
Może to i gruszka, ale pod skórką już płynna z powodu fermentacji. I właśnie nie wiem, czy mi się to bardzo podoba, czy bardzo nie podoba. Nie kojarzy mi się z latem i łąką, ale z martwą naturą ustawioną do namalowania w dusznej, małej pracowni, a gruszka zaraz wybuchnie. Jeśli się ma dobry nastrój, można to uznać za śmieszne...no nie wiem, nie wiem, ogólnie zapach bardzo trwały, mdławy- w interesujący sposób...niewykluczone, że się skuszę kiedyś?

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez anka_res Pokaż wiadomość
Eau de Soir

Wpadłam.

Umarłam.

Moja nowa miłość.

Potrzebuję już, na szybko, trzech setek na flakon
Gratuluję- zawsze mnie cieszy, kiedy ktoś tak wpada z szyprem!
justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 21:19   #3258
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Może to i gruszka, ale pod skórką już płynna z powodu fermentacji. I właśnie nie wiem, czy mi się to bardzo podoba, czy bardzo nie podoba. Nie kojarzy mi się z latem i łąką, ale z martwą naturą ustawioną do namalowania w dusznej, małej pracowni, a gruszka zaraz wybuchnie. Jeśli się ma dobry nastrój, można to uznać za śmieszne...no nie wiem, nie wiem, ogólnie zapach bardzo trwały, mdławy- w interesujący sposób...niewykluczone, że się skuszę kiedyś?
To prawda
Ja tylko mogę dodać, że w toku dalszych testów odkryłam co powoduje tą duszną, zielarską atmosferę - anyż i mięta. Wyraźnie je czuję, a kiedy się wwącham, to już zupełnie.
Ostatecznie stwierdzam, że chyba się obejdę bez...
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 22:43   #3259
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
na mnie tez Alien nie chce być superkillerem, ale z pół dnia grzecznie siedzi
Nie wiem, na mnie nie chce siedzieć...

A tak poza tym, obecnie (czyli mnie więcej od tygodnia) jakaś dziwna ta moja skóra, prawie żadnych zapachów nie trzyma. Czy jest tak wysuszona, czy moje hormony... Jakoś wcześniej nie zwracałam na to uwagi. Zobaczę jak będzie później.
Stary 2010-02-06, 23:08   #3260
Rywka
Zakorzenienie

Omnia Profumo Granato - słodkie wino z przyprawami . Taka powinna być odmłodzona wersja Youth Dew . Słodsza i bardziej ludziowa (żeby nie było, że fujam na YD. Mnie się podoba )

Omnia Profumo Ambra - coś Omnia klasyki lubi . Ten zapach przypomina mi w otwarciu Shalimar . Klon niemalże. I to otwarcie trwa chyba z godzinę. Potem shalimarowe nuty cichną, a do głosu dochodzi ambra. Bardzo ładna ambra

Rywka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 23:13   #3261
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Rywka Pokaż wiadomość

Omnia Profumo Ambra - coś Omnia klasyki lubi . Ten zapach przypomina mi w otwarciu Shalimar . Klon niemalże. I to otwarcie trwa chyba z godzinę. Potem shalimarowe nuty cichną, a do głosu dochodzi ambra. Bardzo ładna ambra

Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 00:09   #3262
lady_poison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rywka Pokaż wiadomość
Omnia Profumo Granato - słodkie wino z przyprawami . Taka powinna być odmłodzona wersja Youth Dew . Słodsza i bardziej ludziowa (żeby nie było, że fujam na YD. Mnie się podoba )
Lubię YD, ale brakuje mi w nim młodzieńczej nuty. Także spróbuję na pewno
Stary 2010-02-08, 21:48   #3263
justynaneyman
Zakorzenienie

Agent Provocateur Maitresse - globalnie
Bardzo chciałam, żeby mi się ten zapach spodobał, bo wiem, że pewna osoba, do której mam sentyment, pachniała nim w dniu naszego poznania się (wiem to nie dlatego, że poczułam, ale sama powiedziała) i chciałam tę chwilę przedłużyć. Niestety. Nie wiem, ile trzeba wylać na siebie z tego złotego jaja, ale ja zrobiłam najpierw test porównawczy- naręczny, na jednym przedramieniu Agent klasyk, na drugim M. O ile klasyk nie do zdarcia, to M. ucieka od razu- jaka szkoda, że nie odwrotnie!
Ogólnie mogę napisać, że M. ma nutkę z klasyka (który zresztą uważam za zapach bardzo efekciarski), jest miły, ale z pazurkiem (a nie szponem!), ale jednak...taki jakiś niezdecydowany. Myślę, że gdyby nie okoliczności i nazwa, nie zwróciłabym na niego uwagi.

Aromatics Elixir
Miałam kiedyś próbkę, więc wiedziałam, czego się spodziewać. W ostatnich miesiącach przed zimą (niedługo chyba zacznę "przed zimą" mówić w taki sposób, jak "przed wojną") tropiłam zapomniane kompozycje z lat 70tych i 80tych i na tym tle AE specjalnie się nie wyróżnia (no chyba, że to on był prekursorem). Czepiać się nie ma czego- jest i charakterek (szyprowa gorycz), i trwałość, jest brudek, ale mnie się już te klimaty trochę przejadły...bronią się nieliczni (Ysatis), mówię o zapachach, które mają w sobie to coś, co opiera się czasowi, czymś zaskakują, ciekawie się rozwijają. Muszę też brać poprawkę na to, że gorycz rzadko lubię.
Stary 2010-02-08, 21:54   #3264
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Agent Provocateur Maitresse - globalnie
Bardzo chciałam, żeby mi się ten zapach spodobał, bo wiem, że pewna osoba, do której mam sentyment, pachniała nim w dniu naszego poznania się (wiem to nie dlatego, że poczułam, ale sama powiedziała) i chciałam tę chwilę przedłużyć. Niestety. Nie wiem, ile trzeba wylać na siebie z tego złotego jaja, ale ja zrobiłam najpierw test porównawczy- naręczny, na jednym przedramieniu Agent klasyk, na drugim M. O ile klasyk nie do zdarcia, to M. ucieka od razu- jaka szkoda, że nie odwrotnie!
Ogólnie mogę napisać, że M. ma nutkę z klasyka (który zresztą uważam za zapach bardzo efekciarski), jest miły, ale z pazurkiem (a nie szponem!), ale jednak...taki jakiś niezdecydowany. Myślę, że gdyby nie okoliczności i nazwa, nie zwróciłabym na niego uwagi.

Aromatics Elixir
Miałam kiedyś próbkę, więc wiedziałam, czego się spodziewać. W ostatnich miesiącach przed zimą (niedługo chyba zacznę "przed zimą" mówić w taki sposób, jak "przed wojną") tropiłam zapomniane kompozycje z lat 70tych i 80tych i na tym tle AE specjalnie się nie wyróżnia (no chyba, że to on był prekursorem). Czepiać się nie ma czego- jest i charakterek (szyprowa gorycz), i trwałość, jest brudek, ale mnie się już te klimaty trochę przejadły...bronią się nieliczni (Ysatis), mówię o zapachach, które mają w sobie to coś, co opiera się czasowi, czymś zaskakują, ciekawie się rozwijają. Muszę też brać poprawkę na to, że gorycz rzadko lubię.

Przepraszam, musiałam...

Quel Amour - niczym mnie nie zaskoczył, a tym bardziej nie zachwycił.
Owszem, jest ładny, przyjemny itd., ale jednocześnie nieco mnie drażni.
Jabłkowy kompot z chemiczną kwaskową nutą, dość rozwodniony, nieco docieplony pod koniec.
Stary 2010-02-08, 21:57   #3265
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Aromatics Elixir
leżę
w końcu to jest wojna i to jakie przeprawy na froncie walki ze śniegiem wszyscy toczą
Stary 2010-02-08, 21:57   #3266
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość

Przepraszam, musiałam...
.
Kurka, ja pisałam na poważnie...z czego tu się śmiać?...
Stary 2010-02-08, 22:02   #3267
magdulenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
Magdulenko, nie wiem czy dobrze zrozumiałam: czyli każda miniaturka Poison to Esprit de Parfum?
Kameno, zaciekawilas mnie tym pytaniem
Tak na 100% nie wiem, ale obie miniatury, ktore mialam\mam to wersje Esprit...
Poszukam wiecej

Edit:
glownie na zdjeciach miniaturek znalazlam - Esprit de Parfum
http://pinkmanhattan.blogspot.com/20...or-poison.html

tu na eBay'u
http://shop.ebay.de/?_from=R40&_trks...prit+de+Parfum+

5269

Edytowane przez magdulenka
Czas edycji: 2010-02-08 o 22:21 Powód: znaleziska ;)
magdulenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 22:04   #3268
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
niedługo chyba zacznę "przed zimą" mówić w taki sposób, jak "przed wojną"

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 22:52   #3269
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Kurka, ja pisałam na poważnie...z czego tu się śmiać?...
Izvinitje, już nie będę
Jeszcze tylko ostatni raz
Stary 2010-02-09, 00:52   #3270
poissonivy
Zakorzenienie

Smok EDT - dla mnie za ostry, nie przypadł mi do gustu, z czasem łagodnieje
Amour Indian Holi EDP - cóż niezaprzeczalnie podobne do Amour EDP, więc nie ma nad czym się rozwodzić...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości