|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
[QUOTE=aa2;16979795]ja to w jakimś poradniku przeczytałam, a teraz nawet sprawdzałam na necie, że nawet 70% karmiących kobitek to przeżywa.
Ok spadam, miłego weekendu |
|
|
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
JA tez lecem moze bede pozniej papapa
|
#993 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tego tematu to już baaaaaaaaardzo dawno poniechałam ![]() Cytat:
Akurat u niej jest ok
|
|
|
#994 |
|
Zadomowienie
|
Panienko przykro mi ze dowiedzialas sie od niego takich rzeczy
. Wiesz to nie jest mile na pewno ale z drugiej strony mial odwage ci to powiedziec a nie mydlic ci oczy. Tak naprawde decyzja teraz nalezy do ciebie skarbie. Przykro mi ze tak ci ciezko Carol moj tez zostawia ciuchy tam gdzie je sciagnie a ja za nim latam i je odkladam na miejsce. A jesli chodzi o deske to czasem podnosi czasem nie (a jak jest pijany to sika naokolo kibelka ). Ale ogolnie to rownowaga u nas jest bo on jest balaganiarzem a ja potrafilabym caly dzien cos sprzatac i ukladac nawet jak w domu jest pozadek . Na szczescie oboje sie z tego smiejemy . A wiecie co mnie juz najbardziej ze wszystkiego wkurza??? Nie mamy zmywarki wiec trzeba myc naczynia samemu. Tz jak zmywa to myje wszystko oprocz sztuccow!!! Jak mnie tydzien nie ma w domu to wszystko jest pieknie wysprzatane na moj powrot ale szuflada ze sztuccami jest pusta i wszystkie leza brudne w umywalce!!! Jak sie go pytam co robi kiedy potrzebuje lyzeczke to mi odpowiada ze myje jedna i ja uzywa |
|
|
|
#995 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo mi cie szkoda i chciałabym żeby Ci sie wszystko poukładałodobrze że przynajmniej u mamy jest dobrze zawsze to jakis promyk szcęścia ![]() a ze swojej strony to obiecuje trzymac za ciebie kciuki Cytat:
|
||
|
|
|
#997 |
|
Zadomowienie
|
A odnosnie tej kobitki co karmi 8 lat. Wg mnie takie kobiety powinny byc leczone bo to nie jest normalne a tym bardziej zdrowe (i juz nie mowie o zdrowotnych wlasciwosciach tego mleka, ale o zdrowiu psychicznym jej i tego dziecka). To musi byc pewnego rodzaju psychoza. W samej naturze widac ze rodzice pielegnuja dzieci poki te same nie moga sobie poradzic a pozniej poswiecaja cala swoja energie zeby 'mlode' przystosowac do zycia bez rodzicow. Tak samo musi byc z ludzmi, wydaje mi sie ze ona chcac dobrze strasznie krzywdzi swoja corke
|
|
|
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
będe tu do was kukać---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
zgadzam sie, a wyobrażacie sobie jak dziewczynka będzie mieć 20 lat i wisiec kobiecie na cycu bo jej to pasuje i ma ochote jeszce mieć mleczko od mamy
|
|
|
|
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
Panienko
![]() nie wiem co mogłabym powiedzieć na pocieszenie
|
|
|
|
#1000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też dzisiaj mojego tz zmobilizowałam do przytulanek tak po godz.6 Chwilę poleżeliśmy i musiał tz wstawać do pracy. Ja miałam ta możliwość pospania dłużej, bo na późniejszą godz. miałam do pracy
|
|
|
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
Panienko witaj kochana
współczuję takiego podejścia Twojego TZ to bardzo przykre, nie powinien nawet takich rzeczy myślec a co dopiero mówić!!!!! Miejmy nadzieję, że jeszcze zmądrzeje, bo Ty zasługujesz na wszystko co najlepsze!!!![]() Orgazm przy karmieniu?!!!!!!!!!!!jako s nie chce mi sie w to wierzyć...dla mnie to nie byłażadna przyjemność, a wrecz przeciwnie, byłam cała chora jak miałam bolącą piers dac dziecku do kolejnegho wymęczenia.
|
#1002 |
|
Rozeznanie
|
Najpiękniejsze jest to, ze nie każdy musi coś mówić...
Niektórzy wystarczy, że są ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Dziękuję Carol... dziękuję...
|
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1004 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mysłisz tak jak ja kochana, ja nie będe się meczyć, na pewno dam butelkę jak szybko sie da. Mój TZ też mi nic nie mowi i wiem, ze nie będzie mnie do niczego zmuszał, to moja decyzja, moje piersi, moje bóle. Nie będe poza tym tak uwiazana,bez żadnego problemu pójdę nawet na długie babskie ploty i nie będe się męczyć z obolałymi i nabrzmiałymi piersiami i nie będe myśleć, ze dziecko głodne w domu wiec musze się spieszyć.
|
|
#1006 | |
|
Zakorzenienie
|
moja siorka pierwszej prawie wogóle nie karmiła bo starciła pokarm a drugą prawie rok ale tylko dlatego ze siedziała w domu a mała nie chciała przejśc na butle w końcu ją zmusiła jak ją dwa razy ugryzła tak ze aż jej łzy poleciały
a tak poza tematem to uwielbiam pełen minimalizm w urządzeniu mieszkania włąśnie posprzątałam kuchnie i duży pokój i zajeło mi to ciut więcej niż pół godziny noigdy nie patrzyłąm na zegarek ja sprzątałam a dziś postanowiłam to sprawdzić no nic teraz biore sie za łazienkę i ytu mi pewnie zejdzie więcej ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
ja też nie będe długo karmić bo po 1 wróce do pracy po macierzyńskim więc nie będe mogła , dlatego bede dzieciaka pod koniec macierzyńskiego przyzwyczajać do butli no a tak naprawde to wogóle zobvacze jak to wyjdzie bo moze wogóle mi sie nie uda karmić, wkońcu różnie to bywa![]() no i nie lubię jak ktoś potępia kobiety które od początku nie chcą karmić bo uważam że każdy ma wybór i każdy robi tak jak uważa za słuszne
|
|
|
|
|
#1007 |
|
Rozeznanie
|
Uciekam do mojego prywatnego piekiełka...
|
|
#1008 |
|
Rozeznanie
|
latkoo, aneczko55- przepiękne zdjecia nie mogę się od nich
---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- U mnie jest na odwtót to ja jestem balaganiarą mam taki kocik z ubraniami gdzie wszystko na kupe jest zwalone a jak cos chcem założyc to wyciaga prasuje i nakładam
|
#1009 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny
Ja dzisiaj tylko na chwilkę. Znalazłam coś w necie, wszystkie o tym wiemy ale poczytać wartohttp://www.sfora.pl/Dzieci-biora-sie...go-seksu-a4299 Miłego dzionka
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
teraz mogę sie byczyć na maksa
|
|
|
|
#1011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szok. W tym wieku to się powinno uczyć dziecko samemu kanapki sobie robić, a nie do cyca przystawiać ![]() Panienko wpadaj do nas częściej |
|
|
|
|
#1012 |
|
Zadomowienie
|
ojjjjjjjjjj dziewczynki...... nieeeeeeeee moge bez was zyyyyyyc
![]()
WAGA 84 KG. CEL 70 KG.---------WZROST 168 cm.------- [B]od dzis konczę z dukanem i przechodze na MŻ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 posiłków dziennie: 10-12-14-16-18 ![]() zaczynam od nowa ![]() 17.luty - chyba 80 kg. (boje sie wchodzic na wage) dieta od poniedziałku 21.luty - |
|
|
|
#1013 |
|
Wtajemniczenie
|
przypelzlam na troszke do was
![]() Panienko cio do karmienia piersia to ta kobieta mnie przeraza ..i szkoda mi tego dziecka ja sama nie wiem jak to bedzie u mnie, ale mysle, ze po 2-3miesiacach bede oduczac bobasaod cyca i przyzwyczajac do butelki, ale co bedzie to sie okaze, na razie trzeba by zafasolkowac a bez tza nie ma jak ![]() zaczyna mnie lapac dol, wredne mysli i wogole a to dopiero dwa dni jak go nie ma ja nie wiem jak toprzetrzymam![]() Kasiu witaj z nami ![]() dobrze, ze wrocilas..ja tez nie staram sie o dzidzie i na razie jednak tz nie za bardzo jest za tym....ale jakos to zniesiemy
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo Edytowane przez sas Czas edycji: 2010-02-05 o 17:42 |
|
|
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#1015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1016 |
|
Zadomowienie
|
WAGA 84 KG. CEL 70 KG.---------WZROST 168 cm.------- [B]od dzis konczę z dukanem i przechodze na MŻ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 posiłków dziennie: 10-12-14-16-18 ![]() zaczynam od nowa ![]() 17.luty - chyba 80 kg. (boje sie wchodzic na wage) dieta od poniedziałku 21.luty - |
|
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie.
Przed tym jak poleciała mi ciąża zawsze miałam pełno śluzu, mimo tego,że nigdy nie sprawdzałam czy mam dni płodne czy nie. Teraz jak się znów staramy o dzidzulka to tak jakbym tego śluzu prawie nie miała. Jak mam odczucie mokrości to nie jest to taka sama ilość śluzu jak przed ciążą. Chciałam się zapytać czy nie orientujecie się czy to może świadczyć o czymś złym??? Hormonów nie robiłam, usg dowcipne miałam robione w styczniu 2010 i tam było wszystko ok.Zaczynam trochę fiksować,bo chcemy tego dziecka a tu wszystko jest do d..y!!! Co myślicie. Proszę doradźcie coś.
|
|
|
|
#1018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiu jesteś naszym słoneczkiem. Zawsze taka optymistyczna Cytat:
A próbowałaś wiesiołka? Podobno pomaga. |
||
|
|
|
#1019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i juz nigdzie nie chodź![]() Sas będziesz mieć w końcu swojego upragnionego bobaska
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.

Ja tego tematu to już baaaaaaaaardzo dawno poniechałam
). Ale ogolnie to rownowaga u nas jest bo on jest balaganiarzem a ja potrafilabym caly dzien cos sprzatac i ukladac nawet jak w domu jest pozadek
.
bardzo mi cie szkoda i chciałabym żeby Ci sie wszystko poukładało

zgadzam sie, a wyobrażacie sobie jak dziewczynka będzie mieć 20 lat i wisiec kobiecie na cycu bo jej to pasuje i ma ochote jeszce mieć mleczko od mamy

a on na to że to dlatego że ja cały czas chce
współczuję takiego podejścia Twojego TZ