|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
barwienie bluzki
jesli byl podobno watek to przepraszam, szukalam kilka razy na forum i nic takiego nie znlalazlam (moze wpisywalam niewlasciwe slowa kluczowe?) sprawa wyglada nastepujaco:
moja sliczna nowa koszula... zapodziala sie w praniu z bialymi koszulami... ktore upralam w wybielaczem!!!! teraz ma mysio szary kolor i nitki tylko zotsaly rozowe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co mi radziecie z tym zrobic? BLAGAM O POMOC bo zalezy mi na tej koszuli ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: barwienie bluzki
no nie wiem, może barwnikiem do tkanin? Współczuję ...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
poniewąż i tak juzjest zniszczona..to mozna poeksperymentowac... noe polecam barwienia farbami "do gara i gotowanie" bo to neistety daje opłakane wfwkty- wiem, próbwoałam. Natwomiast moze wypoiedzą sieosoby ktore farbowały w pralkach lub na zimno??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
W Wawie są specjalne punkty-farbiarnie, może w Twoim mieście też jest coś takiego?
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
a ja farbowałam właśnie farbami 'do gara i gotować' i wcale tak xle nie było. fakt że ja farbowałam małe rzeczy /korzulki i majtki/ ale jak weźmiesz duzy gar i będziesz często mieszać to powinno się udać. tylko jak już się na to zdecydujesz to pamiętaj żeby często sprawdzać kolor, bo na mojej farbie pisało że różowa a kolor wydzedł ognisto czerwony /za późno wyjęłam/. poza tym potem najlepiej prać ręcznie albo osobno bo bardzo farbuje przez jakiś czas
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
i radze kupić 3 paczuszki takich "zafarbiaczy" moj brat farbowal spodnie z jasno niebieskiego na ciemniejszo niebieski i zostaly gdzieniegdzie taki plamy. Ale to tylko dlatego ze uzyl 1 paczuszki na cale spodnie.
Wąteczek Avuśki ![]() NOWA LISTA SZUKAM!! Zaglądajcie czesto! Częste aktualizacje! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...54#post2534254 PROSZE ODPISYWAC W MOICH WĄTKACH!! Nie czytam innych odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
dziekuje za pomoc dziewczyny
![]() uzylam farbki do gotowania, mialam rozowa, mam czerwonoa bluzke, nie jest taka straszna bo lepsza taka niz taka w mysim kolorze w koszu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
cieszę się, że mogłam choć troszkę pomóc
![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
a ja chcialam zapytac gdzie te barwniki mozna kupic ? chodzi mi o te do gara ?
''...kimkolwiek jesteś, cokolwiek robisz, jeśli naprawdę z całych sił czegoś pragniesz, znaczy to że owo pragnienie zrodziło się w duszy wszechświata, a spełnienie tego pragnienia to Twoja misja na Ziemi...'' ![]() ''Największe szczęscie w świecie na końskim leży grzbiecie'' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ja kupowałam w sklepie 1001 drogiazbów, ale nie pamiętam ile kosztowały... Nie wiem gdzie można tak kupić, może w pasmanterii spytaj?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
i jeszcz jedno czy taki ezafarbowane rzeczy nie farbuja skory jak sie bedzie nosic ? nawet jak jest upal itp ?
''...kimkolwiek jesteś, cokolwiek robisz, jeśli naprawdę z całych sił czegoś pragniesz, znaczy to że owo pragnienie zrodziło się w duszy wszechświata, a spełnienie tego pragnienia to Twoja misja na Ziemi...'' ![]() ''Największe szczęscie w świecie na końskim leży grzbiecie'' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
tego nie wiem, ja farbowałam mopy na czarno (do przedstawienia-
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Farbke kupilam w gospodarstwie domowym znanej firmy PSS Społem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
własnie maiłam pisać że najprędzej w starych sklepach. takich z epoki PRLu. ja kupuję zawsze w skladzie aptecznym w którym mozna dostać /jak mówi moja mama/ 'maść, bździdło i powidło'
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
uhm, rzeczywiście w trakich sklepach co to kupuje się łapki na myszy, sznurki, sznurówki i takie inne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:21.