|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1441 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
u nas wczoraj byl okropny dzień. koło godziny 14 jak miała iść spać koniec niechciała usnąć, coś ją ciągle męczyło, niewiem czy brzuszek czy co?
![]() potem usnęła nawet nie na godzinkę i znów płacz noszenie na rękach troche pomagało, wierciła się prężyła i tak do godziny 20.30 niby usypiała ale oczkami wywracała i niespała ![]() potem ją położyłam na plecka i już myślałam że znowu sie zacznie bo się znow kręciła ale spała do godziny 1.30 potem było podobnie ale już usnęła. dziś na szczęście jest juz lepiej ale w poniedziałek mam iść z nią do kontroli bo położna tu dziś była ta co twierdziła ze z pępuszkiem jest ok i mała spadła z wagi o 100gr bo ważyła w poniedziałek 4330 a dzis 4230 i powiedziała że jak jest taka niespokojna i po mleczku i jeszcze spadła jej waga to lepiej ją skontrolować więc w poniedzialek zasówam do lekarza ale i tak ich muszę zmienić bo są daremni i pujde do lekarzy co mnie jako dziecko leczyli. ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- aha a najlepsze co dziś moja Agusia zrobiła ![]() leży sobie na pleckach i tymi rączkami wywija i nagle płacz a ona złapała rączką za włoski i ciągnie ryczy i niepuszcza piąstki a ja nieumiałam jej tej piąstki otworzyć bo tak zacisła z jednej strony chciało mi się śmiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1442 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
a tu moja Agusia sobie troszke ćwiczy
![]() troszke zdjecia niewyrazne bo to z telefonu |
![]() ![]() |
![]() |
#1443 |
Rozeznanie
|
A my dzisiaj byliśmy na pierwszym spacerku
![]() Co prawda tylko 20 minut ale było super przespacerować się ze swoim syneczkiem w wózeczku ![]() kropka staram się układać tego siusiaka i jaderka do góry ale jakoś nie chce mi sie to ułozyć. Ale popracuje nad tym. konspi mój maluszek też ma czkawki, tak raz na dzień-dwa. W ogóle to pytałam czy smarujecie cycki czymś ujędrniającym (mamusie karmiące piersią) i nikt mi nie odpowiedział ![]() Ja nie wiem czy można smarować całe cyce jakimiś specyfikami i się pytam Was bo może cos wiecie?
#1444 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo ja niewiem czy sie zdecydować na tą 5w1 czy 6w1 tak szczerze to ja i tak dokladnie nieorientuję się z tymi szczepionkami a jak mała bedzie zdrowa to najszybciej mogę ją podobno zaszczepić po 15lutym ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1445 |
Zadomowienie
|
Filip spal 3 godziny i 45 minut i spal by dalej gdybym go nie obudzila..;p leniwiec jeden.. ja wchodze do pokoju a on z kciukiem w buzi spi jak zwykle.. normalnie jak mamusia ;p ja tez doilam kciuka:P za 5 godzin bede miala tzcika w domku
![]() a tutaj moj Wifi:P Załącznik 2845009 Załącznik 2845010 Załącznik 2845011 a wlasnie.. wygralam aukcje ciuszka dla fifika.. pochwale sie;p http://www.allegro.pl/item904544515_...osenny_74.html
#1446 |
Zadomowienie
|
Aniulka bardzo ladna coreczka
![]() Ja nie smaruje piersi niczym bo gin mi mowila ze to do mleka przenika i dziecku moze zaszkodzic..
#1447 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- wkońcu zdecydowałam się na leżaczek ![]() http://www.allegro.pl/item908312256_..._naklejki.html |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1448 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() do tej pory niczym, z kremami ujędrniającymi też się wstrzymam do zakończenia karmienia, ale przez to, że skórę mam na piersiach strasznie suchą, to kupiłam sobie taki balsam na bazie naturalnych składników, które nawet gdyby się samemu zjadło, to nie powinny zaszkodzić
![]() |
#1449 |
Wtajemniczenie
|
Aniulka, Agusia dzieciaczki bombowe
![]() ![]() ![]() ![]() A w ogóle chciałam sie pochwalić że mój GRZECZNY syn powrócił ![]() Chyba przetrwaliśmy skok - dziś jest do rany przyłóż ![]() No albo to cisza przed burzą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1450 |
Zakorzenienie
|
Agusia i Aniulka bobasy super
![]() moj Tomek dzis mial debiut jablkowy. Dostal 1/3 sloiczka a tak mlaskal i sie smial do lyzeczki ze bylam w szoku. gdybym mu dala wiecej to oczywiscie by zjadl. kupa byla ekspresowo. po pol godzinie ![]()
#1451 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1452 |
Zakorzenienie
|
Agusia, nie wiem jak, ale przeoczyłam twojego Filipa. Jest
![]() Kropko gratuluję debiutu jabłkowego ![]() Ciekawe jak tam Alicja Ravenne po kleiku ![]() A tak w ogóle, to mam głupie pytanie, czym dokładnie jest kleik? Bo się mówi o tym, a ja nie bardzo wiem ![]() My dziś też mieliśmy mały debiut, ale łyżeczkowy. Podawałam Sandrze herbatkę łyżeczką. A co, niech się przyzwyczaja, że i łyżeczką można jeść. Niewiele tego wypiła, ale zawsze. Przynajmniej się ładnie odgazowała
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-02-05 o 16:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1453 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny jaki ja mam okropny brzuch
![]() ![]() ![]() spinam sie pasem może to troszke coś daje ale tak jak sie czasami śmieją że brzuch spad ja ale na kolana to taką fałdę mam okropną, ja chyba tego niezrzuce to by trzabylo wyciąć ![]() chyba już niewrócę do figury z przed ciąży no niby schudłam bo przed porodem wazyłam 86kg a teraz wazę 69kg ale brzuch mam fatalny chciałabym tak chociaż do 62kg zrzucić ale jakoś nieumię sie wziąść za cwiczenia bo tak to zajmuję się Agusią albo trochę trzeba posprzątać albo jakieś zakupy no i tu z wami tez siedzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1454 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() gratuluje powrotu grzecznego syncia ![]() ![]() Cytat:
![]() hihi a bo on tami malutki chlopczyk jest i ciezko go tu chyba dojzec miedzy zdjeciamy tych pieknych ksiezniczek i książąt (chcialam napisac księży) ![]() ![]() ![]() Jeszcze z 2 godziny i bedzie moj tzcior ![]() ![]()
'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.' Fifi ![]() Edytowane przez Agusia_a9 Czas edycji: 2010-02-05 o 16:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1455 | |
Raczkowanie
|
Hello
![]() Bylam dzisiaj z synkiem ukochanym na wizycie - i się załamałam troszkę, ale tylko troszkę, bo ogólnie wszystko jest spoko ![]() ![]() Ale niestety chyba go przegrzałam... zrobiły mu się potówki na nóżkach i kilka na klatce, a na buźce to rzeczywiście ten trądzik noworodkowy. Ale najgorsze, że przez ten skok rozwojowy... ![]() ![]() ![]() Ale dobra wiadomość jest taka, że mogę jeść nabiał, bo nie ma zadnych oznak alergii ![]() Cytat:
![]() ![]() moje syniątko chyba już dokonało skoku - bo tak jak ostatnie cztery dni w ciągu dnia praktycznie spał po 2-3 godziny, tak dzisiaj śpi tak jak wcześniej - czyli jakieś 2/3 czasu ![]() ![]() A wczoraj przyszła superaśna karuzelka (wyspa marzen z tiny love) i maluszek się cieszy i gapi na nią, a muzyczki super mu się podobają (i mi też)
![]() |
#1456 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1457 |
Raczkowanie
|
To zalezy - takie w wersji podstawowej są za darmo, ale wtedy dzidź dostaje 4 zastrzyki, a jak kupujesz 6w1 (chyba 180 zeta) to tylko jeden... i podobno mniej niebezpieczne są te płatne, mniej konserwantów i jedna z tych (chyba na krztusiec) bezpłatna ma żywe bakterie a tam w skojarzonej są ubite więc bezpieczniejsze..
#1458 |
Wtajemniczenie
|
ja tez oczywiście dziękuję za komplementy mojej córeczki
![]() ![]() a to ja dwa lata temu znow chciałabym sobie tak schudnąc ale to już niemożliwe ![]() któreś mamusie lubią tu chyba owoce morza prawda? ![]() moj mi uciął głowe ![]() Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2010-02-05 o 18:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1459 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A ja buszuję po necie w poszukiwaniu jakiejś ładnej sukieneczki na chrzest... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1460 |
Zadomowienie
|
Taaak bedziemy jesc bo juz caly tydzien nic nie jadlam i jestem glodna
![]() Dziekujemy Ciociu Ditu;p ![]() ![]()
#1461 |
Zakorzenienie
|
Aniulka
ale z Ciebie laska ![]() A imię Twojej malutkiej faktycznie śliczne ![]() Nie ma za co Ciociu Agusiu Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2010-02-05 o 16:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1462 |
Zadomowienie
|
hej!śliczne te wasze pociechy
![]() ![]() Ja wpadłam się wyżalić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym okropie bolą mnie nogi ![]() ![]() ![]() Jutro jedziemy na 18 do Tż siostry jak będzie niunia jutro taka jak dziś to nawet godziny nie posiedzimy ![]() ![]() oj wygadałam się ![]() A i my walczymy jeszcze z ciemnieniuchą ![]() ![]()
#1463 |
Zakorzenienie
|
Tomek dziekuje za gratki
![]() Anka ale ty masz dlugasne nogi.. zazdroszcze ![]() Agusia ja myslalam ze bedziemy czekac do pol roku ale ze pediatra mowila ze juz mozna to dlatego mu podalam. Guciu i co Sandra powiedziala na lyzeczke?? moj byl zdziwiony na poczatku a potem to mu sie dziubek nie zamykal
#1464 |
Wtajemniczenie
|
BELLADONNA niemartw się o paszki nie tylko ty masz taki problem ja też na początku niezauważyłam że pod paszką trochę się jej zaparzyła skórka bo po kąpieli źle ją chyba osuszyłam tylko że ja posmarowałam parę razy sudokremem i bardzo ładnie jej to zeszło więc głowa do góry
dziś też muszę wkoncu ja okąpać bo dwie kąpiele opuściłyśmy z powodu małych problemow z brzuszkiem bo jak juz wkoncu usnęła to tez niechciałam jej juz budzić |
![]() ![]() |
![]() |
#1465 |
Zakorzenienie
|
Agus i Aniulka dzieciaczki cudne
Aga gdybym miala panienke to bym zaklepała sobie dla niej Fifika ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1466 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też walczymy z ciemieniuchą: oliwka na godzinkę przed kąpielą, potem zczesywanie szczoteczką... ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1467 | |
Zadomowienie
|
Marta moj fifi tez mial cmienieniuche ale uzywlam olejuszki (kupilam w aptece) i smarowalam codziennie po kapaniu i po tygodniu zeszla i juz sie nie pojawila
![]() Cytat:
hihi oj to staraj sie teraz o core! twoj Mati taki ladniuchny ze cora na pewno bedzie jak ta lala i akurat troche mlodsza od mojego fifika wiec w sam raz ich spikniemy ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- oj no popatrz nie wiedzialam ![]() znanalazlam fajne sukienusie na chrzciny moze Ci sie spodoba ![]() http://www.allegro.pl/item903120800_..._nietylko.html http://www.allegro.pl/item909751123_...ka_roz_62.html http://www.allegro.pl/item909751209_..._86_ca_di.html fifiemu sie spodobaly ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U łaa jakie kreacyje... Myślałam o czymś skromniejszym - m0że to http://www.allegro.pl/item899033355_...6_chrzest.html A Fifi zobaczy - wkleję foty... Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2010-02-05 o 17:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1469 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1470 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
przesliczna!! ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.