|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Katarzynko a skąd u Ciebie taki podpis
![]() tzn co się tu stało, że masz taki podpis ?
|
|
#1772 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ufff udalo mi sie wszystko zalatwic
a tatus wytrwal z malymnawet poszlam na szybka herbatke do kolezanki w tajemnicy sorka - taka zakrecona jestem, ze mi wylecialo a ja dzis mam samotny wieczor i pol nocy praca TZ
|
|
#1773 |
|
Ola-Unhola
|
gerda C
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
No to ja się już żegnam, mały się zbudził
![]() gdyby jeszcze ktoś odpisał na moje pytanie odnoście dań dla niemowląt to będę wdzięczna pa.
|
|
#1775 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wzajemnie ekstra! też bym chciała wyglądać tak bez makijażu ![]() Cytat:
te drugie szczególnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() wzajemnie ![]() Cytat:
jakbym małą Wercię widziała ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1776 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
aaa mialam na pisac - czekoladko wygladasz swietnie
wiecie co? Marcel mi ostatnio swiruje z jedzeniem mleko i herbatka sa si ale sloiki bledzis mu nawet pol nie wcisnelam, mordowalam sie z nim pol godz zeby zjadl ale nie chcial skonczylo sie na cycku tylko, ze ja w dzien juz nie mam za wiele pokarmu
|
|
#1777 | ||||
|
Zakorzenienie
|
czas tak szybko leci
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
hmm piszecie ze ladnie........moze w koncu glyco-a cos zadzialal i krem wybielajacy ![]() dawalam.......nie wiem czy jej nie smakowalo bo wieksze kawalki czy ze bez marchewki tzn. byla wkrojona, a juz raz dalam jej z hippa obiadek wlasnie ziemniaczki z czyms i tez nie chciala w koncu mamusi sie nie wyprze ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
![]() jezuu dziewczyny ja sie troche rumienie jak slysze takie mile slowka i mowi to skromna czeko ![]() ale co ma odruch wymiotny czy marudzi i nie chce jesc?
|
|
#1778 | |||
|
Zakorzenienie
|
j ateż się zastanawiam
![]() małż mnie sam wygania a mi jakoś szkoda kasy ![]() Cytat:
mała to miała ale zeszło aż tu któregoś razu znów zauważyłam, że pojawiły sie te guzki na obu piersiach wydaje mi się, że to może być od nadmiaru kurczaka np. wcześniej pediatra mówiła, że można robić okłady z sody teraz ograniczyłam jej to mięsko i ma dużo mniejsze guzki Cytat:
zastanawiałam się co u Was, bo cały dzień nic nie napisałaś ![]() nocki współczuję serdecznie Cytat:
zamierzasz sama już gotować? to znalazłam: Jakich przypraw używać do potraw dla niemowląt? Najwcześniej, bo już około ósmego miesiąca życia dziecka, można spróbować dodać odrobinę bardzo drobno posiekanej natki pietruszki lub koperku do zupki jarzynowej (np. zmiksować je razem z jarzynami). Posiekany szczypiorek możesz dodawać maluchowi od 11–12. miesiąca do jajecznicy, omletu, zupki. Kaszki, deserki, musy owocowe przyprawione naturalną wanilią (kilka ziarenek) dobre są już dla półrocznego dziecka. Pod koniec pierwszego roku przyprawiaj dania, np. buraczki, także sokiem z cytryny. Które dodawać później? Lekko słodkawego i aromatycznego cynamonu do deseru czy ciasta możesz dodać dziecku w drugim roku życia. Podobnie jak odrobinę pieprzu (łagodniejszy jest biały). Zanim skończy trzy latka, wprowadź je w świat aromatów czosnku, oregano, tymianku, bazylii, kminku, majeranku, słodkiej papryki. Pamiętaj, że wystarczy jedynie niewielka ich ilość. |
|||
|
|
|
#1779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
Czeko tu chyba chodzi jak ktoś sam będzie gotował a nie o słoiczki
|
|
|
|
#1781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm dobrze zrozumiałam permanentny na rzęsy? tak można? ja myslałam ze tylko oczy, usta sie robi permanentnym.... |
|
|
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
troche to dziwne bo jakby nie bylo to skoro koperek dopiero ok.8 mca to czemu jest w sloiczkach juz po 6 mcu
![]() zauwazylam ostatnio dosc duzo takich rozbieznosci juz ktoras mama tez pytala o owoce nie pamietam juz jakie i tez bylo podobnie jak z koperkiem ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Wojtusia czy jak cwiczylas na twisterze to widzialas jakies efekty??
|
#1783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale żeby mi cos spadło po tych ćwiczeniach na nim to chyba nic... moze dlatego ze byłam niesystematyczna... Wole hula hop, po tym były wieksze efekty |
|
|
|
|
#1784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde korcisz mnie tym hula ![]() dzieki za odp
|
|
#1785 |
|
Ola-Unhola
|
Coś nam watek przymiera w porównaniu z czasami wielkiej świetności
![]() Czyżbyśmy już wszystkie tematy poruszyły i na wszystkie dręczące nas pytania odpowiedziały. Cyba trzeba coś wymyślić nowego
|
#1786 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie bylo zadnej grubszej akcji pod twoja nieobecnosc, ale uwazam ze doskonale do mnie pasuje ![]() Jeszcze nie raz to zacytuje zaraz bede wychodzic z domu to lookne czy mam takie zamki, bo gerde mam napewno, ale zewnetrzna i bez hmmm patentu-tak to sie mowi Napewno jest to gerda, na 2 zamki i nie przepuszcza zimna i nie oddaje ciepla z domu Cytat:
Z mieska np kurza piers lub skrzydelko Zupka na skrzydelku i mieska dla niej akurat, chox teraz to juz nie wiem, jak piszecie o tych guzkach to mam strach Cytat:
hm nie moge sie domyslic o co chodzi ![]() jaka jest roznica? Cytat:
ja mam gorna kreske i swoje rzesy ciemne wiec wygladaja jakbym wciaz miala je pomalowane lub wciąż ciemne od henny, poniewaz ta kreska to nie jest taka jaka mozna sobie zrobic linerem, a idzie miedzy wloskami rzes-doslownie , hmmm jakby to doslowniej wylumaczyc... robila mi ja na jakby wywiniętej powiece.Nie widac jej nad rzesami wcale. Cytat:
rozbierznosc byla miedzy jablkiem ale surowym a prazonym lece do mamy papa ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Unholy rzucaj temat podyskutujemy Ale jak wroce
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||
|
|
|
#1787 |
|
Zakorzenienie
|
czeko, kuszę bo szukam wirtualnej kompanki to kręcenia
idę popracować, bo cienko z kasą będzie. |
|
|
|
#1788 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o gnomach bylo, o bajkach bylo w tle temat dzieci i diet Cytat:
to jest chyba tak samo jak z niesczesnym glutenem gdzie kazde zrodlo co innego podaje - i badz tu madry ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
ja mam na koncie az 70zł.......a jeszcze tydzien do wyplaty jakos trzeba przezyc-dobrze ze z rodzicami mieszkam bo bym nie miala co zjesc
|
|
#1789 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ograniczyłaś kurczaka czy mięsko w ogóle? Kurczaka mała praktycznie nie je, ale sporo indyka...tylko ze wszystko na razie ze słoików...eeej, no a ja? ![]() coś nowego dla mam butelkowych ![]() http://www.beaba.com/flash/#/en_GB/newproducts/latest ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Dziewczyny szukam kubeczka niekapka treningowego..doradźcie coś..wiem że temat już się przewijał ale nie moge się odnaleźć delikatnie mówiąc ;-) Co powicie na te?: http://allegro.pl/item901675391_kube...a.html#gallery http://allegro.pl/item903226051_nuk_...l.html#gallery http://allegro.pl/item912814037_kube...her_price.html
|
|
#1790 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zapowiada się spokojny wieczór. Chcemy z Małżem obejrzeć 2Wieże, Zośka śpi od 19. Jakby co to dobranoc
|
|
#1791 |
|
Ola-Unhola
|
aannuullaa, z tych trzech (wg zdjęcia) wybrałabym FP, bo chyba ma prosty ustnik. Nie polecane sa takie rozszerzane.
Ja mam avent i o taki ustnik chodzi (płaski): http://www.allegro.pl/item908619032_...uchwytami.html A ja dzisiaj zrobiłam pierogi z mięsem. Nie duzo, bo 15, ale zostało mi mięso mielone z wczoraj i nie wiedziałam co z nim zrobić. A Małż przyniósł sushi, ale to nie tuczy, to mogę jeść ![]() Temat zarzucę taki, gdzie wybieracie się nad morze na wakacje. Macie jakieś sprawdzone ośrodki, kwatery? ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- A chciałam jeszcze wkleić taka stronę: http://sklep-dodatki.brw.com.pl/ W sklepach już nie ma większości artykułów, a na stronie i owszem. Fajne promocje i dodatki
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamuski
Wpadłam tylko na chwilke sie przywitac. Powiem szczerze, ze dzisiaj nie chce mi sie pisać Obejrze jakis film, wypróbuje nowy peeling może poczytam ksiażke (TŻ wypozyczył mi 2 bo juz dawno nic nie czytałam ). I chciałabym życzyć kochanemu Serafinkowi duzo, duzo zdrowka
|
|
#1793 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Dobre Duszki
Teraz już na pewno się poprawi ![]() Cytat:
Dla mnie podobnie, bo jak mnie już dopada to jest nie katar, a KATAR I ![]() Dlatego, że miałabym się obrażać Cytat:
Mnie nie dziwią te rozbieżności z powyższych powodów.
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-02-05 o 20:23 |
||||||
|
|
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziekuje
Eleeri ja daje pietruszke, koperek, szczypiorek(mrozone, suszone, swieze- zalezy co akurat mam). Eksperymentalnie raz majeranek. Male ilosci podjada z naszych talerzy, a tam juz wiecej ziol typu majeranek, bazylia, oregano tymianek itp, ale w efekcie sa to ilosci sladowe. Anuuuula,
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-02-05 o 20:26 |
|
|
|
#1795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zamierzam sama gotować miałam wrażenie że młodego ostatnio bolał brzuch, nie wiem, czy po mleku, czy po którymś słoiczku ![]() a może to było z winy ząbków, nie mam pojęcia ale wiem jedno, wszystkie dzieci znajomych jedzą normalne jedzenie i robią duże postępy ruchowe ja wiem, że mój mały może być osłabiony po tylu kuracjach antybiotykowych ![]() teraz te ząbki zresztą może bredzę, nie wiem co myśleć, lekarz do którego poszliśmy prywatnie nie widział problemu, ten z ośrodka widział (chodzi o to, że mały nie dźwiga główki jak leży na plecach)
|
|
|
#1796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez mi sie dzis nie chce pisac, a to, co pisze nie oddaje tego, co mysle, wiec to znak, ze powinnam zamilknac ![]() Udaje sie do wanny. Z mezem . Wczoraj bylo bardzo ciekawie i milo, zobaczymy, czy dzis tez bedzie
|
|
#1797 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tam jedzenie inaczej jest robione, poddane pasteryzacji morska już wytłumaczyła ja będę trzymać się tych schematów, nie będe patrzyla co podawałam w słoiczkach Cytat:
narazie częsciej jada warzywa Ty karmisz jeszcze piersią więc może to hormony różnica naprawdę jest bo miała już duże te guzki (małż zauważył, co ze mnie za matka poczekam jeszcze i jeśli nie zejdzie to idę do lekarza ja mam taki niekapek jak Unhloy Cytat:
Cytat:
![]() ja sprawdzonych kwater nie mam, ale może dziewczyny coś doradzą ![]() Cytat:
Cytat:
![]() narazie zacznę od obiadków a jak już się wdrożę to pójdą w ruch i deserkimuszę nabyć jeszcze parowar, jedzonko będzie zdrowsze ![]() narazie gotuję na wodzie |
||||||
|
|
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Na razie siedze z maseczkami na wlosach i twarzy, a maz konwersuje przez telefon
![]() Cytat:
Wiesz, chlopcy to zazwyczaj leniuszki . Antonio tez niedawno zaczal podnosic tak glowe, dopiero teraz zabiera sie na powaznie za siadanie, ale wciaz jeszcze sie kiwa. Z tym, ze ja go traktuje w sprawach ruchowych jako 6+ miesiecy, nie 8+. A wiesz, ze ja mam powody, aby sie martwic . Szczerze wierze, ze twoje obawy sa bezpodstawne ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Gorgulku, avek masz przesliczny Tez dostrzegam pozytywny finansowy aspekt samodzielnego gotowania , szczegolnie, ze Antos wszystko lubi
|
|
#1799 |
|
Ola-Unhola
|
Gorgulek, śliczny avatar
ja sprawdzone kwatery mam, a właściwie kwatery-domki. Tylko, ze juz tam jeździliśmy ostatnio kilka lat z rzędu. To jest mała miejscowość, gdzie mało kwater i co za tym idzie ludzi, na plaży można rozłożyć się sporo od innych ludzi - nie ma doopki na doopce. Nie ma pubów, imprez i nocnego życia (tzn, jest kilka knajpek, ale inaczej niż w kurorcie). Dla mnie rewelka. Pewnie skończy się na tym, że i tak tam pojedziemy.
|
#1800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czesto kłade go na brzuch i moze dlatego szybciej zmobilizował sie do raczkowania, ktore idzie mu juz całkiem niezle. Wogole zauważyłam, ze Kuba jest bardzo mądrym chłopczykiem i takim dorosym jak na swoj wiek. Dzisiaj np. był ze mna w kuchni, ja cos tam gotowałam a on w chodziku bawił sie durszlakiem. W pewnej chwili nastawił ucho (zaczynała sie jego ulubiona bajka) rzucił ten durszlak i poszedł do pokoju pod telewizor. Na poczatku nie wiedziałam gdzie on idzie, wiec poszłam za nim i zobaczyłam jak skupiony ogląda. Zaskakuje mnie moje dziecko każdego dnia
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:02.

a tatus wytrwal z malym

praca TZ

głowa pęka a tu jeszcze mała marudzi
mleko i herbatka sa si ale sloiki ble

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)