|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Jaki ten świat niesprawiedliwy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1502 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
jejku ta moja dzidzia tak słodko sobie dziś śpi a takie minki kochane robi
![]() cieszę się że wkoncu troche jej ulżyło bo już wczoraj to naprawde ciężo bylo z tym jej spaniem i brzuszkiem a wiecie chciałam spodnie se kupić bo po ciąży to tylko do jednych wchodze i jak na złość jak chce se coś kupić to gówienko jest w tych sklepach ![]() ![]() i moja mamulka wyjechała dziś na 5tygodni do niemiec ![]() bede tęsknić jako 16letnia pannica niedogadywałam się z nią a tak od 5lat to czasami lepiej mi się z nią gada niż z koleżankami ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- idę się okąpulować puki mała śpi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1503 |
Zakorzenienie
|
Ciasto w piekarniku
![]() Co tu tak cicho? ![]()
#1504 |
Zakorzenienie
|
Co znowu smaka robisz na jakies pysznosci,odchudzac my sie mialy a nie ciastami zajadac ![]() ![]() ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1505 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tak. Zahario, Agusiu, Anulko dzieciaczki sama słodycz! Brombusiu, że też chce ci się piec. Ja narazie zaczęłam testować Nilę na białko. po 2 tygodniach niejedzenia nabiału itp. wysypka powoli znika więc zaczęłam od jajka i wygląda na to, że po jajku jej nie wysypało. Choć nadal coś jest nie tak bo kupki takie śluzowate ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1506 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny byłam nacinana i szyta podczas porodu. Zadnego wymazu mi nie robil. kompetnie nic. Nie badal ginekologicznie. Bylam prywatnie. Zaluje teraz!!!wizyta trwala 10 minut i h*****j z tego...jednym słowem koleś mnie olał...on jest nienormalny?
nic sie nie pytal, nic nie gadal, nic nie mowil o zanych seksach, ja sie nie pytalam. ale jestem zła teraz! Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-02-05 o 21:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1507 | |||
Zakorzenienie
|
no co ty
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a jak facet nie chce dotykac ze sie tak wyraze waginy to nie powinien byc ginekologiem ![]()
![]() |
#1508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() płakac mi sie chce teraz...dodam, ze ten lekarz jest ordynatorem u mnie w szpitalu! ![]() cala ta wizyta trwala nawet nie wiem czy 10 minut, bo o 16.35 weszlam a juz o 16.45 bylam praktycznie za drzwiami! podczas tej wizyty zdazyl mi wypisac zasw do becikowego... tylko kase zdarł...juz do niego nie pojde...i teraz nie wiem czy mam sie do jakiegos innego lekarza zapisac czy co robic? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1509 |
Zakorzenienie
|
Domi ja bym poszla do innego lekarza. niech cie obejrzy i zbada jak sie krocze zagoilo. piersi mi badala polozna a nie ginekolog no ale to juz nie jest tak istotne kto. wazne ze zbadane ( a ja wolalam ze byla to kobieta - majtek sie zdjac przed lekarzem nie wstydze ale biustonosza tak)
#1510 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzięki za pociesznie w sprawie czkawek, mam nadzieje ze wkrótce miną, bo już czasem nie mam siły. czasem herbatka pomoże, czasem noszenei w pionie, a czasem kompletnie nic i trzeba czekać aż sama przejdzie.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja smaruję. Mustelą i takim specjalnym daxa dla karmiacych matek. Sutków nie smarujemy- chyba ze bepathenem ![]() Cytat:
Cytat:
Ja miałam normalne badanie na fotelu i usg dowcipne. Cytat:
![]() To świetny pomysł. Będziemy razem jeździć ![]() ![]() mam pytanie do Madzi: Czy Tobie czasem za ten ostatni pobyt w szpitalu nie przysluguje zwolnienie lekarskie wydłużajace macierzyński? Bo byliscie w szpitalu po 8 tygodniu Twojego macierzyńskiego prawda? Dowiedz sie bo ja ostatnio szukałam info na ten temat i pomyślałam o Tobie ![]()
![]() |
#1511 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No prosze prosze majty sciaga ale cyckow juz nie pokaze ![]() ![]() ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no wlasnie bardziej sie wstydze pokazac piersi. zawsze tak mialam.
![]() |
#1513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od poniedziałku będę pisać tylko o warzywach, owocach, ryżu i chudym mięsie ![]() Jutro znajomi przychodza świętować 30tkę TŻ, to jakby wyboru nie miałam ![]() To jesteśmy umówione ![]() Domi ten gin jakiś niepoważny jest ![]() Idź może lepiej do innego, niech Ci obejrzy podwozie i pobierze wymaz. ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Czyli karmienie w parku na ławeczce u Ciebie odpada ? ![]()
![]() |
#1515 | |
Zakorzenienie
|
A wiesz ze ja chyba jak sie tak zastanowie to mam podobnie,moze dlatego ze ja zawsze mialam kompleks duzych piersi
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Domi ja bym poszla do innego lekarza bo ten Twoj to jakis oszukaniec jest a nie lekarz,jak mozna nie zbadac kobiety po porodzie ![]() ![]() ![]() Dziewuszki ja uciekam bo padam dzis na pychol,ostatnio caly czas jestem sama 24na dobe z malym i juz powoli padam na pychol,ale zaraz bedzie w domu tz wiec jutro oddaje syna w rece ojca a ja mam czas dla siebie ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1516 |
Zakorzenienie
|
Brombi jak bym byla dokladnie przykrywa tetrowka to nie ma problemu. jakos inaczej. ale jak mam zdjac biustonosz przed jakimkolwiek mezczyzna to umieram. wiem ze to dziwne ale nawet moj tz nie mogl zdjac mi biustonosza przez jakies pol roku odkad zaczelismy przytulanka. ja musialam miec jak nie stanik to koszulke
![]() ![]() do moich natrectw tez ma cierpliwosc ![]()
#1517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale on miał urodziny w zeszłą sobotę,tylko wtedy była rodzina a teraz przyjdą przyjaciele ![]() Ja też chyba spadam do wyrka, bo jutro będzie długi dzień ![]() ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- A co to za natręctwa? ![]() ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Kachulko, a kupiłaś w końcu hula hop ? Ja tez o tym myślałam, ale musiałabym zamówić przez internet,bo tak to się wstydzę ![]()
![]() |
#1518 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Domi to konował nie gin - jak nie badać? to po co on jest? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1519 |
Zakorzenienie
|
Dzieki Dziewczny
![]() ![]() Z tego wszytskiego jakas nerwowa jestem, bo wieczorem po kapieli zawsze dlugo karmie Malutka (pewnie dlatego tak dlugo potem spi) i zazwyczaj 3 razy z obu cyc. I jakos o 22 zasnela a ja o 24 sciagnelam z obu piersi tylko 80 ml. Wstala o 4.20- karmilam ja dwa razy, rowniez z obydwu (obu?) cyc. Zasnela po 5, a ja czekalam do 7 i sciagnelam znow z obu tylko 60 ml ![]() Wiec to napewno dla niej nei wystarczy. Czyli wychodzi na to, ze w ciagu dwóch godzin zbiera sie jednej jakies 30-40 ml. A ja w ciazgu dnia karmie co 2 godzinki praktycznie i wtedy tylko jedna. No chyba, ze laktator tak wszytskiego nie odciaga...sama juz nie wiem... A chialam w ciagu tygodnia zamrozic mleko, to Tz mowil, ze napewno straci swoje wlasciwosci takie mleko. I o posluchalam. A teraz jak i potrzeba naprawde to jest go malo. Od dzis zaczynam mrozic na czarna godzine. Mam pytanko:czy po wyjeciu z zamrazlnika napierw czekacie kilka godzin az samo sie rozmrozi i dopieo potem do podgrzewacza?czy rozmrazacie np. w kuchence mikrofalowej? Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-02-06 o 07:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1520 |
Zakorzenienie
|
Domi może po prostu kryzys laktacyjny cię dopadł?
Ja mleka nie zamrażałam, ale z tego co wiem,to zamrożone może być długo. I w kuchence mikrofalowej nie można rozmrażać bo traci swoje właściwości. Ja się witam ![]() ![]()
#1521 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Witam się sobotnio i też zaraz zmykam. Madzia pewnie zaraz się obudzi... Na dziś zapowiedzieli się kolejni goście do Madzi. Trzebaby coś wymyślić, jakąś sałatkę czy cuś ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1522 |
Wtajemniczenie
|
witam mamusie w sobotni poranek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tyle czasu siedział pierun jeden 4tygodnie i 5dni masakra i dał nam popalić bo i szpital ale już sobie odpadl i teraz jest super pępuszek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1523 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i witam sobotnio. U nas cudna pogoda więc niebawem pójdziemy na spacerek ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1524 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Padam na ryjek ![]() Wczoraj Iwo oszalał na wieczór i nie chciał spac! Aż do 22.30 po czym padł i jak chciałam go nakarmic na spioszka o 23.00 - ŁObUdziŁ sie! ![]() Baaardzo spać mi się chce ![]() Jestem zszokowana postawą gina Domi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W ogóle jakiś dół mi się wczoraj załączył, chyba z przemęczenia i nie mogłam przestać ryczeć...... ![]() Tż wraca późno i cały dzień jestem sama ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- A u nas okropnie ![]() ![]() Zreszta boje sie bo ulice pelne sniegu i zasp a ludzie jezdza jak szaleni a do parku nawet wejsc sie nie da - chyba ze przebiłabym sie przez snieg ![]() gÓpia zima! Wszystko mnie wkurza już ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1525 |
Raczkowanie
|
kurczeee mieliśmy iść z Bartem na pierwszy spacer a pogoda taka se, i już nie wiem... wiatr wieje to chyba nie bardzo
![]() A maluszek dzisiaj pierwszą noc całą w swoim łózeczku spędził ![]() Ale fakt, wygodniej tak jest i chyba mniej stresujący sen, że np. dziecko kołdrą przywalę...
#1526 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mieszkam w górach i gdybym miała się przejmować sniegeim na chodnikach i zaspami to nie wyszłabym na spacer do wiosny ![]() Cytat:
![]() i gratulacje dla Bartusia! żeby się nie martwić kołdrą zawijaj ją po bokach pod materac, żeby nie mógł jej ruszyć podczas kopania albo wiercenia się. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1527 |
Zakorzenienie
|
Witam mausie kiedy ja was nadrobie
![]() ![]() mam jaeszcze pytanko tutaj ktoras dawala linka z allegro takiego miska co scieci na sufit cos kolo 100 zl to kosztowalo moge prosic o tego linka jeszcze raz?? ![]()
#1528 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Domi ale lekarz... ![]() Zahario ja poprostu zakochałam sie w tych oczętach i włoskach...Wogóle przeslodka ta wasza córeczka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1529 |
Rozeznanie
|
konspiracja to ja chyba muszę iść na przeglad do okulisty bo faktycznie nie dojrzałam że mi odpowiedziałaś na pytanko. Przepraszam
![]() Dzięki wszystkim za info w sprawie smarowania cycek ![]() Hula-hop mówicie? Ja mam w domu i od 2 tygodni się zabieram do ćwiczeń ![]() ![]() domi ja się nie dziwię ze jesteś bojowo nastawiona! Mój gin też ostatnio przegiął i już bym do niego nie poszła ale to cholerne zaświadczenie do becikowego jest mi potrzebne. Mój też jak koleżanka, jego pacjentka, leżała u niego na oddziale (jest ordynatorem) po poronieniu to nawet do niej nie zajrzał. No i pisałam jak ostatnio potraktował mojego TŻeta i pacjentki które czekały na wizytę. A najlepsze jest to, że właśnie po raz kolejny chyba wygra plebiscyt na najlepszego lekarza w województwie! ![]()
#1530 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miriam jak zwykle boska ![]() ![]() A z łyżeczką, to tak samo jak z butelką u nas. Niech wie, że nie tylko cycek i teraz butelka istnieje do ugaszenia głodu czy pragnienia ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A chciałam się pochwalić. Wczoraj byłam w kinie z dziewczynami z SR, z którymi też rodziłam ![]() ![]() I dziś Sandra mnie zaskoczyła, bo spała do 8.45 ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.