|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Cytat:
gotuje kompot ![]() maly juz zdazyl z 5 razy sie obudzic a poszedl spac o 22 ja nie rozumiem tego w ogole ![]() szczerze mowiac to zaczynam sie powoli zalamywac ta sytuacja
|
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
idę spać dobranoc
na koniec jeszcze fajny obrazek, stary już, może wydziałyście, ale tak dla przypomnienia http://www.albinoblacksheep.com/flash/zoomquilt |
|
|
|
#1833 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
heloo .... jestem - dzisaij ja byłam pod prysznicem ... z małżem
![]() Cytat:
Cytat:
... przeoczyłam jakiegoś posta? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja Bartka też ostatnio posadziłam w krzesełku, ale tak się wygiął, ze jedna ręka mu zwisała w dół. Małż sie śmiał z niego, ze siedzi taki luuuzak z ręką za oknem ![]() Cytat:
... tylko to miało być spotkanie u Miramejka
|
||||||
|
|
|
#1834 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Antonio tez rozpoznaje bajki po muzyce, nie potrafi nigdzie dojsc jeszcze, ale sie odwraca i rzuca mi porozumiewawcze usmiechy , ma tez ulubione piosenki i jak placze, to wystarczy, ze zaczne nucic melodie z bajki i zaczyna sie smiac. Dla mnie wszystko, co robi moje dziecko jest niesamowite , szczegolnie, ze mialo byc inaczej. Zreszta jak bedzie tez do konca niewiadomo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Bardzo sie ciesze z sukcesow Waszych dzieci, ale tez po cichutku zazdroszcze i wzdycham z nadzieja, ze moje dziecie moze tez tak ktoregos dnia... Ja tez bylam w waszych wypoczynkowych okolicach
|
|
#1835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie nie twierdzę, że tylko akrylem się da taki efekt osiągnąć - ta stylistka zaproponowała mi taką technikę i mi odpowiadała, więc tak robiłam
|
|
|
#1836 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak wyplata weszla przed poludniem i jej nie ruszalam to na wieczor juz nie mialam ![]() Nie mam nic w portfelu, no i jeszcze nie musialam nic pozyczyc Na przyszlą zimę bede juz mądrzejsza Cytat:
dobra jestes mi by sie nie chcialo lepic, chocby 15 i nawet jakby maszyna mi ukręciła ciasto my planujemy do Chłopów cała familia Ja,mąż,mała, teść... siostra,szwagier i ich dwójka+nasza mala siostra i no i pies ![]() Kwatere siorka ma zalatwic bo juz tam bylam, mowi ze warunki dosc znosne i cena nie byla zbyt wysoka Cytat:
przedłuża trwałość produktów .Tak mysle ![]() Jutro wymacam córke... Ja tez zaczne gotowac, a deserki i soki bede kupowac, conajmniej do czasu az mama na ogrodzie nie wyhoduje swoich skarbow, a jak nie to z warzywniaczka Cytat:
ani minuty nie ulezy Laura zawsze chichota na wstawce reklamowej tvn style.Nawet jak jest w kuchni to głowke w strone tv przechyli No i jak zaczyna sie Majka to robie glosniej a ona łapkami macha.Zazwyczaj mam ją na rekach i sobie tanczymy, a dzis Mąż z nia na łóżku sie bawil, ja odgruzowywalam kuchnie i zaczela sie Majka,piosenka leci a mała w bek Krzycze mu wstan z nia i potańcz i juz byl bananek na buzce. Bajek az tyle nie oglada ale na baby tv sa takie co bardziej i mniej ja interesuja jak bym miala stwierdzic to po dzieciakach siory to przyznalabym racje Cytat:
biszkopcika mala zajada na zywca.Na poczatku balam sie ze za duzo sobie ulamie i sie zadlawi ale slinianki jej tak pracuja ze rozmiekcza go raz dwa, ale oczywiscie caly czas mam ja na oku, a w takim gryzaku juz bym nie musiala jej tak pilnowac w tym roku juz mąż calkowicie odszedl od wesela blogoslawienstwo,ceremoni a i plener chyba ze za extra doplata Wynudzil sie maxymalnie zawsze i wciaz powtarzal wszystko ok, tylko ze do oczepin jest wuchta czasu, a taki reportaz to jestsrednio kilka zdjec/h bo by cale wesele do albumu nie weszlo Cytat:
Cukrem doprawiam i sokiem z cytryny nie, nie mam metody kropkowej.Mam na calej linii Jak bede saute to poprosze meza zeby pyknal mi fotke "od spodu" to wstawie Cytat:
posmialam sie troche Zasiedzialam sie u mamusi, ale pity mam juz zalatwione... czekam na money ![]() Upieklam dzis pierwszy raz chleb gryczany na mokrych drozdzach w automacie. Nie mialam maki gryczanej wiec recznym mlynkiem zmielilam kaszy gryczanej ![]() Wyszedl piękny i pulchniutki no i wysoki Jutro skosztuje na sniadanko bo teraz jeszcze cieply Maz nie poszedl na spacer, ani nie okupuje kompa.To jest niebywale.Naprawde cos mu musi byc, a jak mi mala zarazi to go zastrzele a nim go wzielo na dobre to sie z nia bawil, calowal itp Ja juz tez ide do lozka Jutro znowu sie wybieram do znajomych.Tym razem z siostra do jej kolezanki Czy cos jeszcze, hmmm aaaa Mariolko fajny podpisik
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-02-05 o 23:20 |
|||||||
|
|
|
#1837 |
|
Ola-Unhola
|
Gorgulku, jestem za
![]() Zresztą jak piszę Ania, spotkanie u Miramejka, a od Trójmiasta do Piasków niedaleko także morze nasze
|
#1838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już mówię dobranoc
|
|
|
#1839 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
zwyklym blokiem robi sie po opracowaniu paznokcia pilnikiem i wlasnie tak jak piszesz zostaja po nim ryski, nawet jak i trzy warstwy lakieru nalozysz takim blokiem mozna wykanczac jesli wlasnie kladzie sie nablyszczac a do wykanczania bez kladzenia niczego na wierzch jest wlasnie kilka polerek o roznych grubosciach i po tym zabiegu faktycznie juz rysek nie ma
|
|
|
#1840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poszłam własnie od małza, i mówię mu kochanie jedziemy na wakacje nad nasze morze? A on mi na to: wygrałaś wycieczkę? To tak na pół śpiaco było ![]() Ja jeszcze nigdy nie byłam nad Bałtykiem ... było juz Morze Czerwone, Adriatyk, Balaton ... a do naszego morza musimy przejechac całą Polske więc troche daleko
|
|
|
|
|
#1841 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Fajna jest mierzeja, prawda? ![]() ten ośrodek wpadł mi w oko http://www.mierzeja.pl/junoszyno/domki/owsawa.html tylko strasznie daleko od morza ![]() Cytat:
Ja wczoraj też koło 23 gotowałam. To dobra pora
|
|
#1842 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
a jablka sa ![]() no wlasnie technika polerowania mozna wykanczac i zel i akryl i efekt bedzie taki sam
|
|
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
Odkad mielismy problemy z jedzeniem stosuje kilka zasad:
, u nas to dziala.
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
idę i ja ... dobranoc
temat mi nie podpasował i złapałam dołka ![]() ładne paznokcie - ehhh pomarzyc mogę
|
|
|
|
#1845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My wynajelismy pokoj u wujka mojego ex, ktory tam mieszka. Bylismy mlodzi i zakochani i niewiele nam bylo trzeba , a oni w sezonie wynajmowali swoj dom na pokoje, a sami spali w takim drewnianym baraku.Okolice cudne, a plaza przepiekna. ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Ja ide poczytac. do jutra
|
|
#1846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w roznych kwestiach pytam siorke i u nich bylo tak samo z mlodym Mowi ze conajmniej do 16mc sie budzil i jak, i jak i jak: Cytat:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-02-05 o 23:25 |
||
|
|
|
#1847 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
kompot ugotowany
![]() moge go wystawic na balkon zeby ostygl? straaaaaasznie mi sie chce pic ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
ale w wieku Marcela napewno juz przesypial cala noc bez karmienia bo jak mial 8 miesiecy to odstawilam go od piersi a pamietam, ze wtedy juz tylko jadl cycka raz na dobe - przed snem
|
|
|
#1848 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ja byłam kiedyś w Mielnie jak byłam dzieckiem i miałam tam świnkę...tylko to pamiętam ![]() ja czekam na moje, bo też chce już je wypełnić i się rozliczyc
|
|
#1849 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zaskoczy nie raz Antonio Cytat:
warzywka zawsze jakieś ma, owoców mniej ![]() z obiadkiem źle napisałam ![]() będę gotować wieczorami ale zawsze w większej ilości i będę zamrażała ale na później bo na następny dzień na pewno nie no ja po to ten gryzaczek kupiłam okazało się, że to jest ten po 10 mscu ale sama sprawdziłam jak z tego idzie i nie ma czym się zadławić fajnie sobie radzi i łądnie trzyma w rączce ![]() w takim razie żeby choróbsko małża nie wzięło Cytat:
![]() no to czas najwyższy ![]() spotykamy się w lipcu nad morzem ![]() Aniu idę wysłać zaproszenie do Ciebie bo też chcę obejrzeć zdjęcia Bartoszka
|
|||
|
|
|
#1850 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
jak dobrze, ze ja do morza mam tylko 100km
kocham morzei moglabym siedziec na plazy cale wakacje ![]() a dzieki temu, ze mam tak blisko, to nawet jak w jakies wakacje nie ma wiekszych wyjazdow to czesto z kolezankami czy z kuzynka wskakujemy rano do autka jedziemy nad morze i wracamy wieczorkiem
|
|
#1851 |
|
Ola-Unhola
|
A ja jutro mam samotny wieczór. Małż idzie do mojego brata na pokera i być moze będzie nocował, a na pewno wróci grubo po północy
![]() Zostanę tylko z Antosiem, bo Bartuś dalej u Dziadków.
|
#1852 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja mam dzis taki wieczor
![]() Eryk pojechal do dziadkow a TZ nie ma ide sie chyba myc i spac pic mi sie chceeeeeeeeeeeeeeeeee
|
|
#1853 |
|
Zakorzenienie
|
ja już mówię dobranoc
|
|
|
|
#1854 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nikt mi nie powie czy moge ten kompot wystawic na balkon w celu szybszej konsumpcji?
|
|
#1855 |
|
Ola-Unhola
|
Możesz, możesz
![]() A potem do lodówki ![]() Idę już lulu. Dobranoc
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
wpadlam na moment zeby powiedziec ze jutro idziemy na impreze karnawalowa
![]() tak sie ciesze bo dawno juz nie bylam na takiej imprezie i wreszcie potancze sobie ![]() tylko w co ja sie ubiore ![]() no nic spadam bo malz na cos liczy, moze w koncu cos bedzie
|
#1857 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() ja zawsze jak Eryk szedl spac to moglam wyjsc, isc do kolezanki, do kina, do pubu, na impreze......a teraz? nooo czasem moge isc - ale bez TZ bo musi zostac z dzieckiem pocieszam sie, ze jak maly podrosnie to bede czasem obydwoch sprzedawac dziadkom na piatek albo sobote i wtedy luuuuuuuz dobranoc
|
|
|
#1858 |
|
Ola-Unhola
|
Dzień Dobry
Jakoś wile do nadrabiania nie miałam ![]() Moje dziecko mnie nie oszczędza. Twardo pobudka i śpiewy o 6 nawet w sobotę. No nic, trzeba się przyzwyczaić i do tego ![]() Idziemy na jedzonko, tzn ja ![]() Czekam na Was Mamusie z inka, ale nie w nieskończonośc
|
#1859 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie
Noc nie przespana, Mały budził się co chwila i wzięłam go do nas do łózka i było jeszcze gorzej-kręcił się, płakał i kopał mnie w brzuch ![]() Kiedy ja się w końcu wyśpię????( Svinecko łącze się z Tobą w bólu niewyspania )Widze że temat morza na tapecie- ja ze swojej strony polecam Chłapowo. Mała miejscowość koło Władysławowa, bardzo urokliwa i dużo miejsca na plażach bo większość wybiera zatłoczone Władysławowo
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
ja z kawka przybylam i swierzym chlebkiem z camembertem
![]() Zaspalam, wyjaz sie przesunie, ale was musialam poczytac ![]() lece
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:10.

... przeoczyłam jakiegoś posta? 

postawiłam go chyba za daleko i musiał sobie poprawić pozycję 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

żeby choróbsko małża nie wzięło