|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: PM 2010 śluby relacjonują, w stan małżeński szczęśliwie wstępują! cz.14
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Prosze poczytaj sobie: Miejskie Przedsiębiorstwo Energetyki Cieplnej Spółka Akcyjna w Krakowie (MPEC) to firma, która utrzymuje i prowadzi eksploatację sieci centralnego ogrzewania. Doprowadza czynnik grzewczy (który został zakupiony w jednym ze źródeł - Elektrociepłowni "Kraków" S.A. (Łęg), Elektrowni Skawina S.A. lub z Mittal Steel Poland S.A odział w Krakowie w postaci wody o określonych parametrach do węzła cieplnego – miejsca, w którym następuje jego rozdział do kaloryferów (centralne ogrzewanie) i kranów (ciepła woda użytkowa). Ponieważ często zdarzają się pomyłki co do właściwej identyfikacji firm (powszechne mylenie MPEC z Elektrociepłownią Kraków) poniżej przedstawiamy Państwu wyjaśnienie. Produkcja ciepła
Bardzo Cie martwiła dywersyfikacja źródel energii - jak widac takowa jest. NIe jestem uzalezniona od prądu jak sugerowałaś, bo energia cieplna jest wytrwarzana nie tylko z niego, ale też z gazu i węgla w elektrociepłowni. I nie ma obaw o Twoja katastroficzną wizje awarii sieci elektrycznej, bo żadna elektrociepłownia nie jest od niej uzależniona, zwłaszcza, że cześć energii elektrycznej wytwarza sama. A nawet jak cos pobiera z sieci to na pewno nie z tego przyłącza co wszyscy i jak coś się popsuje to na pewno naprawienie tego byłoby priorytetem, jednak dywersyfikacja źródeł energii jest na tyle duza, że Twoja katastroficzna wizja mnie nie przeraża. Chyba nie sądzisz, że ludzie którzy się tym zajmują są idiotami. Także takim oto tajemniczym sposobem nie mam w mieszkaniu gazu a woda nie jest na prąd, tylko w 3 źródłach jest wytwarzana z węgla, jakiegoś tam paliwa, gazu, prądu(który w większej cześci powstaje jako "skutek uboczny" spalania węgla czy czegos tam, nie znam się) i na pewno jeszcze ciepło jest wytwarzane w jeszcze inny sposób skoro Mittal jest jednym ze źródeł, pewnie tez jako skutek uboczny jakiegos procesu, ale to już bym musiała zapytać brata a mi się nie chce. No i ta ciepła woda jest dostarczana do sieci i rozdzielana do kaloryferów i do kranów - ot cała tajemnica. ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Właśnie się dowiedziałam, że mam 5 z przedwczorajszego egzaminu ![]() Jeszcze dwa egz przede mną ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aha no i schudłam prawie 2 kg ostatnio, w sumie nie specjalnie, ale to pewnie przez aqua aerobic ![]()
Ślub Edytowane przez Samoa Czas edycji: 2010-02-06 o 07:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1592 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Ale mnie tu dawno nie było ![]() Chciałm powiedzieć Wam jaki prezent dostane na walentynki. Miała być kolacja w restauracji ale będe miała pieska. Pudelka rudego. Jutro bądź za tydzień po niego jedziemy ![]() ![]() Oto one ja bede miala jednego znich dziś kończą dwa miesiace |
![]() ![]() |
![]() |
#1593 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Opiekuj sie nim ![]()
![]() |
#1594 |
Zakorzenienie
|
Eeeej bo mnie deprymujecie o 6 rano w sobote na wizażu...
![]() Ja u swoich teściów już od roku mam swoje kapcie ![]() Ide ogarniać remontowy bałagan ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1595 | ||
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() czyli bedziecie miec ciepla wode w kranie na tej samej zasadzie co w kaloryferach ![]() ![]() macie szczescie, ze jednak nie tylko na pradzie operujecie, bo jakby kiedys byla 'katastrofa' ( ![]() ![]() jozia gratuluje pieska ![]() ![]() to sie TZ wykosztowal pewnie ![]() ja mam obiecanego u TZa kotka brytyjczyka ![]() ![]() ![]() a my dzis mamy ostatnia lekcje tanga na najnizszym poziomie i wskakujemy na poziom wyzszy hehe ![]() ![]() teraz poki TZcik pisze egzamin wlacze jakas fajna muzyke i wezme sie za porzadki ![]() ![]() a po obiedzie korzystajac z pieknej pogody chyba skoczymy na zimowy spacerek ![]() Edytowane przez lain Czas edycji: 2010-02-06 o 09:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1596 | |||
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja się z Wami żegan, wracam w poniedziałek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1597 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
od razu wtedy Ci napisałam, że woda jest z mpec ![]() Cytat:
![]() ![]() Swoją droga uważam, że powinno się rozmnażać tylko te z rodowodem, ale nie dlatego, że jestem fanka "markowych" psów, tylko dlatego, że tylko takie hodowle powinny miec do tego prawo, bo wtedy nie będzie tyle bezpańskich piesków, które ludzie mnożą dla zysku i normalnie nimi handlują albo oddaja byle komu ![]() ![]()
![]() |
#1598 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam chłopaka czy tam chlopakow (juz nawet nie pamiętam, bo to sto lat temu było ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- a no wlasnie, będziecie mieszkac z Twoimi rodzicami i im sie podoba pomysł pieska?
![]() |
#1600 |
Wtajemniczenie
|
Hello
![]() ![]() ![]()
#1601 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1602 |
Wtajemniczenie
|
jozia jakie słodkie te psiaki
![]() Tosia przygotowania idą pełną parą ![]()
#1603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do rozmnazania zwierzat bez rodowodow zgadzam sie calkowicie ![]() ![]() ![]() dlatego powinien byc obowiazek sterylizacji zwierzat nie przeznaczonych do rozmnazania (no chyba, ze ktos pilnie pilnuje swojego psa czy kota, ale to tez nie zawsze sie upilnuje ![]() z reszta juz mnie tu ktoras z tego powodu nazwala kiedys chyba czyms w rodzaju zwierzecej wersji Hitlera ![]() ![]() ja sie jeszcze babram ze sprzataniem ![]() ![]() Edytowane przez lain Czas edycji: 2010-02-06 o 11:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1604 |
Konto usunięte
|
Mój TŻ dzisiaj walczy z naprawą klamki od drzwi w samochodzie, bo Mu się urwała, jak były mrozy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1605 |
Adwokat diabła
|
hellow
![]() ja odpadłam na imprezie wybaczcie! ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1606 |
Konto usunięte
|
ale mam migrenę po tym winie na imprezie Tośki!!! ranyyy umieram!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1607 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fakt, że rodowód=przeróżne dla nieekspertów śmieszne wymagania, ale dzięki temu eliminuje sie rózne wady genetyczne itp. ale z drugiej strony jakies tworzenie nowych ras i zabawa w krzyżowanie ras tez nie jest do końca fajna, no ale zawsze to lepsze niż pseudohodowla. A ja bardzo lubie sprzątać, więc ze mnie będzie perfekcyjna pani domu ![]() ![]() Cytat:
Własnie tez mam zamiar sobie stworzyć taki e-profil zawodowy ![]()
![]() |
#1608 |
Wtajemniczenie
|
hej
padłam wczoraj ok 22.10 ![]() zamieściłam wreszcie fotki obrączek ![]() ![]() ![]()
#1609 |
BAN stały
|
Cześc
![]() Marta,noi będzie dziś wieczorek panieński Tośki ciąg.dalszy ![]() Guśka,to nieźle dałas czadu wczoraj. ![]() ![]() A dzisiaj powotórka z rozrywki bo wczoraj był lekki falstart. ![]() Jozia,słodkie pieski.Moja kumpela miała kiedyś pudelka.No,ale chyba musieli go uśpic,bo iał jakieś rany na ciele które jej sie cieżko goiły. :/ Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2010-02-06 o 12:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1610 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Poproszę ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1611 |
Zakorzenienie
|
właśnie zaklepałam torcik na wesele
![]() miesiąc przed weselem jeszcze mam jechać dokładnie pokazać jaki chcę i określić na ile osób ![]() idę gotować zalewajkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1612 |
Wtajemniczenie
|
cześć laski
![]() ja już po pracy, byłam kilka godzin co prawda tylko, ale zajęłam się takim tematem, że jak pomyśle ile pracy przede mną to ![]() Jozia ja osobiście jakoś pudelków nie lubię ![]() ![]() idę posprzątać i pranie zrobić, i chyba czas najwyższy znowu zrobić porządek w szafie, bo wygląda jak swojego czasu u Samci ![]() Kubusewa a cóż to jest ta zalewajka ![]()
#1613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1614 |
BAN stały
|
ewa,u mnie ta zupa nazywa się żurek.
![]() Właśnie przypomniało mi się,że dzisiaj moja przyszła teściowa ma imieniny. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1615 | |
Zakorzenienie
|
czesc
myslalam ze mnie imprezka panienska ominie a jednak jest szansa ze sie zalape ![]() Jusstine witaj sjoanna bardzo ładne sukienki, co do psów to tez nie lubie pudli, jamnikow czy innych małych stworzonek, sama mam duzego pieska ![]() Cytat:
wogole to nie wiem czy mnie cos nie trafi, ciagle szukam butow slubnych, masakra, nie ma nic co by mi sie podobało, dzis przymierzyłam chyba z 10par, tylko jedne były fajne przy czym sa wkładane tzn bez paska i na 7 cm obcasie, a myslalam o niskich butach i oczywiscie na pasek zeby sie pewniej na nodze trzymaly, ciezko bedzie
![]() |
#1616 |
Zadomowienie
|
Ja sie szykuje na roczek Helenki. Kupilam jej razem z Tz spódniczkę ala ogrodniczka:P Niestety jade sama bo Tz od 8 do 21 w szkole sesja. I jutro od 8 do 19 biedczysko moje...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie na obiad dzisiaj jest KFC ![]() ![]() ![]() Już dawnoooo jadłam "fastfooda", więc sobie pozwolę ostatni raz przed ślubem ![]() Byłam dzisiaj w poszukiwaniu bielizny ślubnej, ale kiszka ![]() Aaa i znalazłam fryzurę ślubną ![]() Edzia super masz że zajęcia tak fajnie ułożone i widzę że dajesz radę w pracy ![]()
![]() |
#1618 | ||
Zakorzenienie
|
no i sie pogoda zwalila
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja juz bielizne sobie upatrzylam (jak w zalaczniku, Panache Evie). zdecydowanie stawiam na wygode, a nie na jej wyglad ![]() ![]() musze jeszcze wynalezc cos sexi na noc poslubna ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1619 |
Wtajemniczenie
|
madziulka podziel się z nami wizją fryzury
![]() lain ja sobie upatrzyłam bardzo podobny stanik ![]() ![]() ![]() Wczoraj moja mama przypadkowo rozmawiała z koleżanką na temat mojego fryzjera, bo okazało się że ta koleżanka też do niego chodzi. I kobieta opowiadała mojej mamie, że czesał na ślub jej siostrzenicę i ponoć cudną fryzurę jej wyczarował, wszyscy się dopytywali kto ją czesał ![]() ![]() ![]()
#1620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ten do mnie mówi ze no on to robi z bitej smietamy to mu takie jak te nie wyjda a perelki sa niezjadliwe... Ale ze cukiernia znana na całe województwo to raczej nie specjalnie mam wybór...może się przypierdzielam. Zaraz Wam spróbuje pokazać co i jak tylko musze się zaopatrzyć w linki i fotki ![]() http://braciajanusz.pl/ tu jest stronka cukierni sama nie wiem wszyscy mi mówią, że najlepsze tory tylko u nich, ale lekko się sfrustrowałam dlatego, że robią tylko śmietanowce a te torty z lukrowa tą powłoką no to nie... pokazałam mu taki tort z damaszkową czekoladową zawijajkę to ten na mnie że jemu to spłynie.. już kij. Nie będę robiła tu jakichś fochów i innych takich bo i tak tak na prawde nikt nie zwroci na to uwagi. Figurka będę miała już po niedzieli: chciałam początkowo taki strikte biały no ale coż teraz nie wiem bo widziałam tam tort w kształcie serca i nie powiem.. spodobał mi się... sama nie wiem ![]() No i nie wiem.. może następnym razem jak pojadę jakoś inaczej się będę czuła.. No i wymyśliłam, że będzie o smaku śmietankowym Co bym nie miała problemu ![]() No i w ogole to musze pogadac z tym chlopem zeby te ozdoby byly takie subtelne.. nie wiem .. moze tylko kaze sobie miedzy tymi layerami poukladac kwiaty a na samej gorze te figurke nie wiem ![]() Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2010-02-06 o 15:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:01.