|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Najlepsze farby BLOND
Superedzia, rewelacja!
Użyłabym go do ochłodzenia obecnego koloru, ale pewnie nic nie chwyci zanim nie rozjaśnię jeszcze o kilka tonów.Dziewczyny, a macie jakieś doświadczenia z farbami rozjaśniającymi Palette Color XXL "czysta platyna 00A" i "mroźny blond 10"? Dobrze rozjaśniają?Która lepiej? Która daje chłodniejszy odcień? sądząc po zdjęciach na opakowaniach, to mroźny blond jest lepszy, ale wolę się upewnić
|
#2252 |
|
Przyczajenie
|
hmm, no tak, jak zwykle gdy cos mi sie spodoba...
COLOR & GLOSS tej serii nie ma w UK Edytowane przez dddodzia Czas edycji: 2010-02-05 o 14:02 |
|
|
|
#2253 |
|
Raczkowanie
|
ciesze się jak diabli a tego xll nie polecam strasznie niszczy włosy ale jest mocny więc może wszystkie opory pokryje
|
|
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
superedzia czyli to szampon koloryzujący a nie farba tak? i gdzie to kupiłaś?
|
|
|
|
#2255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Adzi07 Czas edycji: 2010-02-05 o 14:34 |
|
|
|
|
#2256 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2257 |
|
Rozeznanie
|
superedzia świetny kolorek jak ja Ci zazdroszcze...naprawde ładny i taki równy na całości....pozdrawiam moje już sie wypłukały i sa nijakie już 2 tygodnie po farbowaniu niewiem co dalej...czy garnier 111 czy coś innego!
|
|
|
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde kolor bomba!!!
Ja zaś wróciłam z hurtowni i nici z farbowania dziś. Pani zażyczyła sobie ok 30zł za farbę!!! Na allegro do 11zł Za to powiedziała, że jedna tubka pokryje moje włosy i jeszcze może zostać bo to 120g! Wodę doradziła 9% bo 12% mogę sobie jako początkująca głowę popalić i zupełnie inny kolor mi doradziła. Jak wzięłam do ręki wzornik to od razu wpadł mi w oko śliczny odcień i okazało się ze nawet na niego w internecie nie patrzyłam bo był jak dla mnie nieciekawy. A na żywo super śliczny!!!! I to właśnie ten mi pani doradziła. Gdy spytałam ewentualnie o inne farby to powiedziała, że innych nie sprzedaje bo Prosalon jest świetną farbą a u nas nikt nie docenia polskich produktów a one naprawdę są nieraz lepsze od Loreala i innych i tańsze. Ponieważ cena mnie zgorszyła zamawiam dziś na allegro ten kolorek i czekam. A jak już się maznę to wkleje foty. I dziewczyny doradźcie ile mam wlać utleniacza? Farba ma 120g.Pokazuję kolorek ale UWAGA naprawdę na żywo jest ładniejszy! |
|
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny moze ktoras z Was sie orietuje czy loreal exellence bardzo jasny blond perlowy 10.21 to jest chlodny odcien?? A moze ktos ma fotki po tej farbie?? Bo ja nadal poluje i szukam tej odpowiedniej
|
|
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
Kachula- mówisz o farbie Chantal - Prosalon?
|
|
|
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
nie nie
planuję farbować nią ale to dopiero za jakieś 2-3 tygodnie bo jeszcze nie mam odrostów, ale mi z allegro przyszła. Tuba rzeczywiście duża ![]() Mam zamiar połączyć 2 miarki 10/1 - bardzo jasny popielaty blond i 1 miarkę 10/0- bardzo jasny blond. Jak się na próbnikach prezentowały?
|
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
10/1 trochę słonecznie a na 10/0 nawet nie spojrzałam bo od razu tamten 1000/2 mi wpadł w oko i na inne nie chciałam już patrzeć, ale ogólnie wszystkie kolory piękne! Tylko te miedziane wydały mi się bardziej ciemne i te blondy złote też. Dla przykładu 1000/0 wydał sie ciut ciemniejszy jak np patrzy się pod różnym kontem na monitor i taki jakby lekko ciemny się robi.
A ile wody dodajesz? Bo te miarki to farby tak? I jakiej miarki? Ja nic nie wiem
|
|
|
|
#2264 |
|
Zakorzenienie
|
tzn. chodzi mi o proporcję- żeby 10/1 było 2 razy więcej niż 10/0, np. pół tuby 10/1 i ćwierć 10/0
![]() Ja dodaję 12%, tak na oko... A widziłaś może ten 0/22 perłowo-srebrny z mixtonów? Bo też chyba ciekawy... |
|
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nie wpadł mi w oko. Ale wydaje mi się ze tych mixtonów to się dodaje do farby po to aby uzyskać odcień innej farby np perłowy. Ale to ja sobie tak przetłumaczyłam słowo "mixton". Wiesz jak usłyszałam cenę to już nawet patrzeć nie chciałam. Ale może to był ten taki szaro mocno srebrny...? Chyba że to był jeden z tych popielatych.
|
|
|
|
#2266 |
|
Rozeznanie
|
Kachula, mówiłam Ci, że ta woda 12% jest dość ryzykowna w użyciu
ale chyba głównie w połączeniu z rozjaśniaczem, z farbą już mniej ![]() co do tych Palette color& gloss, to widziałam je ostatnio w Roosmanie ale teraz mi się właśnie przypomniało, że to był szampon koloryzujący, a ja szukałam farby, więc niestety nie przyjrzałam się bliżej tej nowości podobno zmywa się po ok 6-8 tygodniach, tu macie artykuł o tej farbce http://www.sophisti.pl/artykuly/urod...oryzujace.html
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie też się zastanawiam o co chodzi z tymi mixtonami, może masz rację
![]() ja również się boję trochę tej 12% ale mnie będzie raczej doświadczona osoba farbować więc mam nadzieję nie będzie źle ![]() Już nie mogę się doczekać, a tu jak na złość odrostów brak |
|
|
|
#2268 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
wklejam fotke z tamtego okresu,choc jest niezbyt wyrazna
|
|
|
|
|
#2269 |
|
Przyczajenie
|
do Adzi07
![]() jeszcze jedna znalazlam, z lekkim odrostem-moze ta lepsza. Ale to wszystko zalezy chyba od wlosow,bo kolezance- tez blondynce poradzilam by zrobila tak samo jak ja skoro u mnie wyszlo ok, no ale u niej wyszlo do d... rudo- zlote niestety,a dodam jeszcze, ze wyjsciowy kolor wlosow mialysmy podobny a i odrost tez obydwie mamy mysi blond...skomplikowane to strasznie
|
|
|
|
#2270 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Adzi07 Czas edycji: 2010-02-05 o 18:26 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#2272 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale efekt końcowy super---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
Ja robiłam jakiś czas temu, w miejscach, gdzie były pasemka po rozjaśniaczu - wyszedł prawie biały ale z pięknym perłowym połyskiem, taki raczej chłodny (jak dla mnie ciut za jasny), odrosty chwyciło bardzo dobrze, prawie różnicy nie było widać, natomiast te ciemniejsze pasemka ( ciemny blond) wyszły rudo- żółte. Gdyby nie te ciemne pasemka - kolor byłby piękny, bardzo jasny i błyszczący. Może znajdę fotkę to wkleję. |
||
|
|
|
#2273 |
|
Przyczajenie
|
robilam wczoraj wlosy farba garnier color naturals nr 7 blond i wyszedl lekko zolty odcien, wie ktos moze ktora farba jest dobra aby pozbyc sie zotlego odcienia ale zeby nie byl az taki "biały" tylko taki blond, sredni blond platynowy nie zolty .....
|
|
|
|
#2274 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Dziekuję EMdz Zamówiłam dwie farbki mimo dużej pojemności. Z moim fartem mogę przy jednej coś zwalić a jak nie to będzie na drugie farbowanie za jakiś czas. Powiem szczerze, iż fantastycznie, ze jedna tubka (tubaKurcze chce już tą farbę!!! |
|
|
|
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ładny kolorek, ale czy w rzeczywistości był bardzo popielaty? i jak robiłaś odrosty to ile czasu trzymałaś farbę? i też robiłaś je w ten sposób, że najpierw jednego dnia kładłas jedna farbę a drugiego drugą? Ja bardzo długo się zastanawiałam nad kupnem właśnie farby loreala ale w próbniku te wszystkie kolory są takie ciemne i bałam się trochę..
|
|
|
|
|
#2278 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
no popielaty to on raczej nie byl, bardziej taki jasniutki opalizujacy odrosty robilam 01 excellence; kladlam najpierw na odrost - maz mi pomagal bo samej to ciezko , a po okolo 30 minutach przejechalam jeszcze troszke reszte wlosow, ale nawet nie tak dokladnie,poprostu wylalam reszte mieszanki na rece i wsmarowalam we wlosy-tak jak umialam,staralam sie tylko omijac same konce, no i zostawilam jeszcze na jakies 15 czy 20 minut, dokladnie juz nie wiem... no i na tej farbie chcialam poprzestac, ale gdy splukalam, to kolor okazal sie zbyt naturalny-delikatnie zlotawy, choc odrosty pokrylo rowno i ladnie... wiec na drugi dzien nalozylam ten 10.21 na calosc ale juz tylko na 30 minut (akurat mialam, bo przy zakupie dwoch byla promocja )no i to w sumie tyle z czasem ta perlowa poswiata sie delikatnie wyplukala, ale to nic bo wloski byly dalej jasne i nie zolkly...w sumie to uzyskuje na glowie to co bym chciala, ale zawsze jade "na 2 rundy" i wciaz poszukuje farbki, ktora by zalatwila sprawe na raz, zebym nie musiala poprawiac druga
Edytowane przez dddodzia Czas edycji: 2010-02-06 o 10:00 |
|
|
|
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- No a co do Ciebie Superedzia to musze Ci powiedziec ze masz piekny kolor swoj naturalny wlosow.Widzialam na fotkach przed farbowaniem ,mowilas je jest tam odrost.Matko jak ja bym miala takie naturalne wlosy no bym nawet na farby nie chciala patrzec
Edytowane przez Adzi07 Czas edycji: 2010-02-06 o 10:16 |
|
|
|
|
#2280 |
|
Raczkowanie
|
Do Adzio7 - jak obiecałam wklejam fotkę- jakiś czas temu po użyciu loreal 10.21 - perłowy blond, gdzieniegdzie jeszcze prześwitywał rudawy, ale to przez ciemne pasemka, kolor jest jeszcze jaśniejszy w rzeczywistości, bardziej biało-perłowy, tu na zdjęciu tak tego nie widać.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:52.

Użyłabym go do ochłodzenia obecnego koloru, ale pewnie nic nie chwyci zanim nie rozjaśnię jeszcze o kilka tonów.
sądząc po zdjęciach na opakowaniach, to mroźny blond jest lepszy, ale wolę się upewnić

Na allegro do 11zł
Za to powiedziała, że jedna tubka pokryje moje włosy i jeszcze może zostać bo to 120g! Wodę doradziła 9% bo 12% mogę sobie jako początkująca głowę popalić
Gdy spytałam ewentualnie o inne farby to powiedziała, że innych nie sprzedaje bo Prosalon jest świetną farbą a u nas nikt nie docenia polskich produktów a one naprawdę są nieraz lepsze od Loreala i innych i tańsze.
Farba ma 120g.