|
|
#1831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wielkie oszczędzanie! Kto ze mną? :)
Cytat:
widzisz już jakies efekty? ![]() Dzisiaj znowu nic. W pracy byłam, nie mialam co kupować. |
|
|
|
|
#1832 |
|
Konto usunięte
|
ja carefur;
sianko dla morskiej wysciółka dla morskiej ser plesniowy łosoś chleb zbozowy karma dla morskiej pasta colodent do zebow nitka do zebow banany kiwi-koszyk-1,89 ![]() razem33,82 |
|
|
|
#1833 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie masakra
![]() musiałam zapłacić rachunki i 530 zł wczoraj już poszło ![]() dzisiaj 10 zł-na jedzenie |
|
|
|
#1834 |
|
after hours
|
coś się kiepsko zaczął Wam luty.
mi właściwie też. okazało się, że oczekiwany przelew dostanę około tygodnia później, czyli muszę wypłacić z OKO jakieś 500 zł. ale to, co dostanę od razu przeleję
|
|
|
|
#1835 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dzisiaj nic... powód jest jeden
przespałam calutki dzień i to dosłowniewstałam o 17, zjadłam śniadanio-obiado-kolacje i dalej w łóżku
|
|
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
chyba sie do Was przylacze..poki co male sumki ale ziarnko do ziarnka..ogolnie jestem kosmetoholiczka..uwielbia m miec duzo kosmetykow..ostatnio przejrzalam swoja kosmetyczke i mam baaardzo duzo blyszczykow(niektore nieco przeterminowane)..musze przestac gromadzic kosmetyki a wykonczyc te ktore mam
|
|
|
|
#1837 |
|
after hours
|
witaj, Sylvi_86
![]() trzymamy kciuki za Twój odwyk kosmetyczny
|
|
|
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;16961322]ja carefur;
sianko dla morskiej wysciółka dla morskiej ser plesniowy łosoś chleb zbozowy karma dla morskiej pasta colodent do zebow nitka do zebow banany kiwi-koszyk-1,89 ![]() razem33,82 e, to dużo nie wydałaś, ja jakbym kupowała same artykuły dla zwierząt to bym wydała 30zł
|
#1839 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1840 |
|
after hours
|
ja mam kota. wystarczy mi ten rozbójnik
świnkę morską też miałam dawno temu ![]() zmykam na egzamin. później odrobić zaległe zajęcia z moją uczennicą
|
|
|
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
tez miałam świnkę jak byłam dzieckiem, a propos oszczędzania, wykończyłam ją tanią karmą marnej firmy
ale za moich czasów dzieciństwa nie było internetu i forów miłośników gdzie można się dowiedzieć jaka karma jest dobra a jaka zła. ze szczurami nie mam już tego problemu
|
#1842 |
|
Zadomowienie
|
Ja wczoraj wydalam o wiele za dużo :/ ale dostałam 4 z egzaminu wiec musialam to opic
w sumie na ten cel przeznaczylam okolo 43 zl (alkohol, papierosy, kebab) Dziś wyjezdzam do rodzinki i wracam w poniedzialek, pewnie tez duzo wydam |
|
|
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
Efekty u mnie w podpisie
![]() Dzisiaj nic nie planuję, ale któż to wie Jestem na plus - wpłynęło 48zł za sprzedaz na allegro
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
obliczylam ze mam uwaga:
6 pomadek kolorowych 2 pomadki ochronne 10 blyszczykow ![]() na rok mi to starczy:P |
|
|
|
#1845 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1846 | ||
|
Zakorzenienie
|
zakupy żywnościowe
i ogólne - kiełbasa z kotła 5,05 - 2 jogurty Serduszko 2,78 - seler 1,15 - serek wiejski 1,39 - jogurt pitny 1,49 - 5 mega wafelków 4,95 - kuleczki kokosowe 2x 2,59 - skarpetki 3pak 9,00 - czosnek granulowany 0,79 zł - solarium 10 zł w weekend nie planuje rzadnych zakupów ani tymbardziej wycieczek po marketach!! ale mąż ma imieniny
|
|
|
#1847 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie dziś 30,- w biedronie
![]() a poszłam niby po cebule, chleb i mleko
|
|
|
|
#1848 |
|
Konto usunięte
|
ja po pracy tez nic,
wplacilam na konto to co zostalo mi w portfelu aby przez wekend nie stracic. zreszta w wekend to placi zawsze tż ![]() aaa bylam na wywiadowce siory i dalam 2zł na skladke ale to sie nie liczy |
|
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
A ja daję sobie chwilowy odpust i jade na zakupy. Po prostu nie mam co na tyłek włożyć. Muszę coś upolowac
|
#1850 |
|
Zakorzenienie
|
to ja moze opisze moja sytuacje
![]() a wiec... ze wzgledu na to ze jestem studentka zaoczna a w moim miescie nie bardzo chca takich ludzi przyjmowac do pracy (no chyba ze ma sie znajomosci) pracuje jako opiekunka do dzieci za mniej wiecej 400 zl miesiecznie(chyba ze sa ferie i inne swieta w ktorych szkole maja wolne bo moja pracodawczyni jest nauczycielka), wtedy wychodzi niestety mniej bo mam placone od godziny..mam rente po ojcu ktora sie dziele z bratem.nie dysponuje nia bo poniewaz mieszkam nadal z mama i ona ja przejmuje, takze za mieszkanie nie place i za jedzenie w wiekszosci tez nie, za czesne w szkole placi mama wlasnie z renty, z renty mama doklada mi takze (150zl lub 100zl zalezy od miesiaca) na raty za aparat ortodontyczny. tak wiec mam 400zl "dochodu"..moje wydatki to 200/150zl aparat, 90zl trening taneczny czyli zostaje mi ok 110/160zl,jesli jezdze na turnieje to musze oplacic wstep ok 25zl i paliwo(dziele sie z partnerem) czyli jakies 50zl..na odłożenie zostaje mi 35/85zl do odlozenia..mam nadzieje ze szybko znajde normalna prace.. mam 3 takie malutkie cele na ktore chce odkladac pieniazki..przy tej wyplacie realizacja zajmie mi z 10 lat moim nalogiem bylo kupowanie roznych pisemek kobiecych(no jeszcze troszke jest ale obiecuje to wykluczyc)otoz kupowalam(albo naciagalam mame) na Joy 3,90, Cosmopolitan 5,90, Glamour 4,90, czasami Shape 7,50 czyli razem 22,20gr bardzo lubie takze nosic paznokcie akrylowe a ze umiem sama zakladac wiec zaoszczedzam kolejne 60zl miesiecznie przez najblizsze pol roku nie bede musiala kupowac zadnych kosmetykow(bo mam ich caaaaly zapas nie tylko kolorowki ale takze pielegnacyjnych mam duzo) jak sie zrobi cieplo do pracy bede chodzic pieszo, czyli ejst to oszczednosc 48zl miesiecznie -poza tym staram sie wylaczac z kontaktu wszystkich nieuzywanych rzeczy typu telewizor, komputer - skrecam grzejniki gdy wychodze z domu -zamienilam razem z mama zarowki na energooszczedne w pokojach gdzie jest praktycznie caly czas wlaczone i jeszcze pare innych..napisze pozniej
|
|
|
|
#1851 |
|
Konto usunięte
|
niesmiało pytam dlaczego tej renty nie masz dla siebie, w koncu jest na twoje nazwisko.
dlaczego musisz sie dzielic
|
|
|
|
#1852 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak ładnie oszczędzałam od początku miesiąca i niestety odwiedziłam dzisiaj lumpa...
Możecie sie chyba domyślać, ze nie wyszłam z pustymi rękoma... Ale jestem mega zadowolona! Kupiłam:- bokserkę w paski h&m za 2 zł - bluzkę beżową, 3/4 rękaw w serek za 4zł - bluzę granatową z kapturem na suwak za 6zł - płaszczyk czarny River Island za 15 zł - pasek szeroki do płaszcza - 13zł - grube rajstopy czarne - 3 zł (to juz w normalnym sklepie) Łącznie wydałam 43zł, ale dostałam od dziadka 50zł, wiec w sumie na plus Z tym, że te 50zł, które dostałam dam mamie do przechowania, żeby mi schowała. Najbardziej podniecona jestem płaszczykiem Szukałam takiego od jesieni! Jest boski. Tylko mam z nim mały problem, ponieważ muszę go wyprać, a na metce jest napisane, że tylko suche pranie. Nie widzi mi się oddawanie go do pralni, bo nawet takowej nie ma w okolicy. Składa się 59% wool, 30% polyester, 8% viscose, 2% acrylic, 1% polyamide - myślicie, ze stanie się z nim coś jak wypiorę go w pralce lub ręcznie? Może któraś się orientuje w tym temacie bardziej ode mnie, więc proszę o radę
|
|
|
|
#1853 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;16985113]niesmiało pytam dlaczego tej renty nie masz dla siebie, w koncu jest na twoje nazwisko.
dlaczego musisz sie dzielic [/QUOTE]ano bo renty by bylo tak z 800zl tylko dla mnie jednak mialam wybor..albo przekazac rente mamie albo ja otrzymywac i dzielic sie z mama rachunkami a co do mojego dalszego oszczedzania: -segreguje śmieci(różne papierki itp zbieramy i palimy nimi w kominku) -bede kupowac kosmetyki firm polskich typu Ziaja, Bielenda, Eveline, Delia(sa dobrej jakosci a maja nizsza cene od zagranicznych firm)..oczywiscie jak sie juz moje zapasy pokończą ![]() -wykoncze zapasy jedzenia w proszku, mam pelno kisli,budyniow, galaretek -zamiast kupowac cole, soki itp bede pic herbatki owocowe, robic kompoty..chyba nawet zainwestuje w sokowirowke..zawsze chcialam miec:P -ogranicze jedzenie typu fast food i jedzenie na wynos(wole sama gotowac,a wynosy sa u mnie czeste..z TŻtem to praktykujemy przynajmniej raz w tygodniu) -zamiast kąpieli prysznic(kąpiele raz w miesiącu..zrobie sobie tki mały rytuał) -w przyszlosci jak juz bede miec normalna prace założę konto oszczednosciowe) - |
|
|
|
#1854 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1855 | ||
|
Zakorzenienie
|
a mi sie teraz przypomniało,ze rok temu kupilam walentynke i jej nie podarowałam mężowi, wiec bedzie okazja i nic nie strace
![]() a jutro mąż ma imieniny... nic nie mam dla niego ![]() co radzicie? tylko nie ptasie mleczko - dostał 5 szt na urodziny 2 tyg temu jakiś mały drobiazg
|
|
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj kupiłam tylko spódniczkę na przecenie i winko (na spółę z koleżanką) - 36,89zł
Aha, no i opłaty - 320zł Na razie brak przelewów, więc w sumie na minusie 387,61zł
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też zabieram się za oszczędzanie, bo marzy mi się nowa wersaleczka. Postanowiłam na moje konto oszczędnościowe co miesiąc co najmniej 100 zł przelewać... Przydałoby się też zacząć coś na wakacje odkładać..
Och, ciężkie życie Miss Saving
|
#1858 |
|
after hours
|
Foltynko, może wino jakieś kup i spaghetti zrobisz?
|
|
|
|
#1859 |
|
zielony stworek
|
Zakładałam, że wydatki na jedzenie zmieszczą się miesiecznie w kwocie 150 zł. W 2008 roku jeszcze było realne, teraz już nie.
Tylko w tym tygodniu na jedzenie poszło prawie 80zł ,a tydzień się jeszcze nie skończył ![]() Robiłam wczoraj porządki i znalazłam 4 szminki (o 2 zapomniałam) i 5 pomadek ochronnych,a w tym tygodniu kupiłam jedną szminkę i jedną pomadkę oraz podkład i tusz (nie wiem po co, na dniach się nie skończą ).Moje noworoczne postanowienia już się nie spełniają... ![]() No właśnie dlatego zaczęłam omijać Biedronkę...idę po chleb,a po drodze kupuję masę niepotrzebnych pierdół typu batoniki, chipsy, zupki chińskie. |
|
|
|
#1860 |
|
after hours
|
to ja wejdziesz, to idź z przymkniętymi powiekami, tak, żebyś nie wpadła na ludzi, a nie patrzyła na resztę towarów. dojdź w ten sposób do chleba
![]() ew. weź TYLKO i WYŁĄCZNIE tyle pieniędzy, ile potrzebujesz na chleb. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

Tylko mialam małe kółko, a teraz kupiłam duże - wczoraj z tej radości pośmigałam 1,5h i potem jeszcze 0,5h a dzisiaj mnie strasznie brzuch boli 

:at yaty:
i ogólne

Możecie sie chyba domyślać, ze nie wyszłam z pustymi rękoma... Ale jestem mega zadowolona! Kupiłam: