|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Cytat:
Ufff.... dobrze, że skończyły się męki Bardotki. Gratulacje wielkie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Youyou ![]() U mnie też ![]() nawet malutkiego skurczyka ... Czyli biorytm nie zadziałał ![]() Za to w nocy miałam małą przygodę... śnieg z dachu nad sypialnią rąbnął w dół, hałas jakby dom się walił - obudziłam się wrzeszcząc ze strachu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3962 |
Rozeznanie
|
urodzilam synka 30 stycznia o 6.15.
mały mial 3550 i 57 cm. zdrowy, 10 w skali apgar. ja obolala po porodzie i nacieciu ale szczesliwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3963 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3964 |
Zakorzenienie
|
lenka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3965 |
Zadomowienie
|
Lenka i Bardotka
![]() no to same lutowe mamy nam zostały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3966 |
Zakorzenienie
|
Pysia jestes pierwsza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3967 |
Raczkowanie
|
Ja oczywiście z małym Potworkiem na rękach
![]() Piszę jedną ręką. Dziś znowu sama z dziećmi, bo mąż na zajęciach ![]() Zeberko ale przejścia. Trzymajcie się ![]() Bardotka serdeczne gratulacje, że już po wszystkim ![]() ![]() ![]() Elcia gratuluję synka ![]() ![]() ![]() ![]() YouYou trzymam kciuki. Oby poszło szybciutko Lenka no to super, że już maluszek z Wami. Gratuluję ![]() ![]() ![]() ![]() Niech ktoś uśśśśśpppppiiiiii TTTTęęęęęę Gaaaaaadzinęęęęę!!!!!!!!! !!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3968 |
Rozeznanie
|
Brzoskwinko, mała poprawka do listy: skoro Bardotka urodziła wczoraj, to data ma być chyba 5.02.2010.. bo 6 jest dzisiaj
![]() a dla mamuś wielkie gratulacje!! Bardotka i Lenka ![]() ![]() youyou trzymam mocno kciukaski!!! co by było szybko i bezboleśnie ![]()
#3969 |
Zakorzenienie
|
Pysiu dzieki za wiesci
Bardotka GRATULUJE !!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Lenka GRATULUJE !!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3970 |
Rozeznanie
|
Bardotka, Lenka serdecznie gratuluję i dużo zdrówka życzę.
Youyou mocno trzymam kciuki. Pysiu mam nadzieję, że jednak Julka nie każe Ci tak jak Kubuś jeszcze 2 tygodnie czekać na siebie. Mamaidy a próbowałaś otulać Maję tak, żeby miała rączki nieruchomo? Moja Milenka czasem nie może zasnąć przez to, że rączki jej przeszkadzają. Moja rodzinka śpi. A ja zrobiłam obiadek, sprasowałam pranko i mam może 10 minut na wizaż, zanim Milenka się obudzi. Malutka bardzo lubi werandowanie. Dzisiaj już doszłyśmy do 20 minut. Od razu po włożeniu do gondolki jak tylko poczuje świeże powietrze zasypia. Załączę Wam moje 2 skarby na porannym przytulanku i 2 tygodniową już Milenkę.
#3971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No co ty ![]() I tak youyou mi się wepchała ![]() A niech jej będzie ![]() _________________________ _______ Kancia co do Bardotki...to nic więcej nie pisała więc nie wiem czy SN czy CC...nie naisała ile mała wazy, jak ma na imię ...tylko tyle że urodziła i że już szczęśliwa ....nie chcę jej męczyć skoro ledwo zywa.... odpisalam jedynie że gratulujemy...by odpoczywały i że na nie czekamy ![]() _________________________ _______ Rany faktycznie jestem PIERWSZA ![]() Ale i co z tegoooooo ![]() ![]() Ehhhhhh Biorytm mój się nie sprawdził bo ten zerowy był 02 lutego więc po ptokach.... Dziś 6 lutego bardzo mi się marzyło ...ale też będzie ![]() ![]()
![]() |
#3972 |
Zakorzenienie
|
malinka racja z tymi rączkami
![]() ![]() zdjęcie rodzenstwa fajowe ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Pysia a drugi zerowy kiedy masz ![]() ja mam pierwszy zerowy jutro ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3973 |
Zadomowienie
|
Ja tylko na chwilkę, aby pogratulować nowym mamusiom
Bardotka, Lenka ![]() youyou ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3974 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No ciekawe co z korurazab, miała iść w czwartek na 20stą do lekarza i od tamtej pory się nie odzywa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3975 | |
Zadomowienie
|
Mały zakwilił i zasnął więc mam czas, żeby nadrobić
Pysia szykuj się, bo teraz twoja kolej ![]() Cytat:
![]() A mleczko też czasami mi ucieka, dość często to się zdarza podczas mycia - no ale pod warunkiem, że są pełne mleka. Kamyku ![]() Asiuulka też zaczęłam się zastanawiać co z Kocurazab Sensuel to przez jakiś czas będziesz miała tż z głowy, jak sie zajmie tym Wii ![]() Malga brawa za cały miesiąc ![]() Kampoolka nie martw się, na pewno się doczekasz Olivia naszemu małemu leci już 4 tydzień i część ubranek na 56 już odłożyłam (jak sie urodził miał 58 cm) gosbaj fajnie, że już jesteście w domku i czekamy na fotki Kancia to u mnie zgadza sie z tym, co powiedziała twoja położna - pierwszy syn 5 dni po terminie, a drugi 3 xmila oby jak najmniej podobnych atrakcji ![]() malinka urocze maluszki, a Milenka na pierwszym zdjęciu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3976 |
Zakorzenienie
|
kupiłam dziś Ananasa
![]() ![]() Pysia na obiad robię Twój makaron z brokułem ![]() ![]() ![]() znów widze youyou na pasku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3977 | |||
Zakorzenienie
|
Drugi mam na 25 lutego ...
Ale to by było 3 tyg po terminie więc ![]() Cytat:
![]() Ja już GOTOWA.... Może być zaraz ![]() Oj to może jednak ten biorytm na jutro się srawdzi jednak....... ![]() Cytat:
Daj znać czy będzie smakowało .... Sama bym zjadła ![]() ![]() Cytat:
![]() Może to przedporowowe zwidy ![]() ![]() Może nie wylogowała się ??? mhhhh sama nie wiem :? MAlinka ![]() I za werandowanie ![]() Milenka ![]() A tym zdjęciem....Synka z siostrą to mnie zabilaś ....siedzę i ryczę....cudneeeeee ![]() Wzruszyłam sięeeeeeeeeeeeeeee ...... Hormonyyyyyyyy ?????
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-02-06 o 14:13 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3978 |
Zadomowienie
|
eudaimonia - racja, walnęłam się, już poprawiłam
![]() Kancia pewnie ktoś podczytuje z loginu yuoyou, albo zostawiła kompa włączonego na wizażu, mi też się to zdarza ![]() Dzisiaj mój synek kończy 3 tygodnie, ale lecą te dni... |
![]() ![]() |
![]() |
#3979 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no chyba, że Castilia urodziła.... Mój zerowy jak wprowadziłam dodatkowo godzinę moich urodzin wypada dziś ... ![]() a kolejny dopiero 17.02 ![]() Franiowi chyba dobrze jest ![]() No nic, idę robić Pysiową pizze dietetyczną ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3980 |
Zadomowienie
|
Bardotka kochana, serdecznie gratuluję
![]() Brzoskwinko meeega cudny słodziak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3981 |
Zakorzenienie
|
Hej wszystkim
![]() Dziękuję bardzo za trzymane kciuki i gratulacje Do szpitala pojechałam po 10:00. Na izbie przyjęć czekałam ponad godzinę. Skurcze były co 5 minut, ale nie bolały mocno ( dlatego na forum mogłam pisać) po przyjęciu na oddział zrobiono mi KTG i badanie...wyszło, że jest 4-5cm rozwarcia. Kazali iść do pokoju było koło 13:00. Zapoznałam się z laskami i brechtałyśmy opowiadając historie ![]() Przyjechał mój mąż. Skurcze takie prawdziwe zaczęły się po 14:30. O 17:00 zaczęła się faza parcia, a o 17:35 Julka była na świecie ![]() 3200G ważyła i 53długa. Dostała 10pkt. Nie nacinali mnie, ani nie pękłam ![]() Poród trwał 3 godziny. Mąż był przy mnie ![]() Cudowne uczucie jak mi ją położyli na brzuchu. Zapomniałam o wszystkim bólu ![]() ![]() ![]() Były chwile załamania zwłaszcza między 7-8cm rozwarcia i schodzącą główką. Hehehe chciałam iść do domu ![]() ![]() ![]() Malutka to wielki ssak hehe ciągle chce być przy cycku ![]() Jest prześliczna i spokojna. Śpi po 4 godziny, budzi się na jedzenie i dalej idzie spać. Wyszliśmy po 3 dobach. Malutka ma lekkie zabarwienie żółte, ale nie wymaga naświetlania. Zdjęcia dodam później, bo mam tylko na telefonie. Zrobię małej jak wstanie ![]() malutka przesypia 3-4 godziny je i dalej śpi rzadko płacze ktoś pisał o pozycjach porodowych ja w fazie partej miałam standardową i na boku w fazach rozwarcia to jaką sobie wybrałam ![]() aha no i dziś 3 doba po porodzie, a ja już malutko krwawię, za to boli krocze jeszcze
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2010-02-06 o 15:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#3982 |
Zadomowienie
|
Zeberko cudownie, że z Piotrusiem wszystko OK
![]() Elcia ![]() youyou trzymam kciuki kochana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3983 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj to poród do pozazdroszczenia ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3984 |
Zadomowienie
|
Gratuluję nowym mamusiom i zazdroszczę lekkich porodów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3985 |
Rozeznanie
|
Gratulacje dla nowych mamusiek !!!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3986 |
Zakorzenienie
|
Malinka sliczne skarby
![]() Brzoskwinko piekne zdjecie z kapieli.Maluszek jaki wpatrzony w mame ![]() Strippi ![]() Lila co tam u Ciebie ? Ograniczylas Bartusiowi cyca ? |
![]() ![]() |
![]() |
#3987 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() (Normalnie aż poczułam, że to już blisko ) dziewczyny spróbujcie masaż sutków... spróbowałam i co prawda nie rodzę, ale jakieś skurczyki się pojawiły... ![]() myślę, że mogło by się to nawet udać ale nie chce tak zupełnie na siłę poganiać natury... ![]() Wczoraj byliśmy w kinie i tam zaliczyłam jeden taki , nie wiem do końca czy skurcz, ale takie szybkie, mocne szarpnięcie, jeśli to ma być przedsmak tego co się będzie działo podczas porodu to ... yyy ![]() "to" mniej więcej mogłabym porównać do "kulki" z broni palnej... ![]() Dziś mam mega lenia ![]() Poczytałam Was troszkę, wspaniale że się tak ruszyło ![]() Gratulacje!!!! dziewczyny ![]() P.S. Dorzucę 3gr do wymiany doświadczeń z ktg. Ja miałam za zwyczaj tak, że miałam bóle jak na miesiączkę i spinania , a na ktg nic. Ostatnio nie miałam nic, a na ktg pojawiły się 2 małe skurczyki ![]() ... no i bądź tu mądry, a panie, które robią ktg, przeważnie nie bardzo się znają, skoro wiedzą, że przychodzę z powodu bólu i skurczów, to one badają tętno dziecka i idą w długą, zamiast popatrzeć troszkę i poobserwować macicę ![]()
#3988 |
Zadomowienie
|
Aldii kochana, ograniczyłam, jest lepiej, w nocy śpi 3, 4 godziny - czasem po południu też śpi tak długo, nie pręży się tak bardzo - jednak to było z przejedzenia chyba.
W dzień staramy się jeść co 3 godziny ale często to nie wychodzi, bo jak jest głodny to po prostu daję mu pierś a nie chcę żyć z zegarkiem w ręku, bardziej chciałabym odpowiadać na jego potrzeby, skupić się na nim a nie patrzeć na zegarek i myśleć o tych 3 godzinach. Ale noce są juz lepsze, cieszę się. ściskam Cię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3989 |
Rozeznanie
|
hej mamuśki...
wróciłyśmy wczoraj do domku i za nami pierwsza noc.....ogólnie bez uwag ![]() szybko opiszę co się działo..... jak Jak wiecie odeszły mi wody w trakcie wizażowania z Wami ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3990 |
Raczkowanie
|
cześć Dziewczyny
![]() A ja miałam w ostatnich dniach najazd obydwóch mamusi. Straszne zamieszanie było. Pojechały już i teraz jest spokojnie. Powoli próbuje poukładać sobie plan dnia z Malutką. Mam nadzieje, że będe miała coraz więcej czasu żeby zaglądać do Was. A oto Małą Justynka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.