|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
ja tam nikogo nie namawiam czy też nie zniechęcam do karmienia. Jeśli ktoś ma takie przekonanie to może od początku karmić butelką jego decyzja i wcale się z tego nie musi tłumaczyć. Do mnie tylko nie przemawiają argumenty typu: bo włosy. paznokcie, zęby. Bo patrząc w ten sposób to po co w ciążę zachodzić, przecież można dziecko adoptować. Przecież ciąża to utrata figury, rozstępy itp.
Oczywiście karmienie piersią dziecka 8 letniego to patologia i jak słusznie dziewczyny zaznaczyły może to odbić się na psychice dzieci, no a ten filmik w necie to już wogóle zgroza. Dla mnie w granicach normy karmienie jest normalne do roku czasu. |
|
|
|
#1052 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Dzień dobry
Cytat:
|
|
|
|
|
#1053 |
|
Zadomowienie
|
witam was dziewczynki z rana
jak zapewne wiecie monitoruje swój organizm na skarbmamy i chciałm was powiedziec ze od 5 dni leje sie ze mnie sluz...(nigdy tak nie miałam) a dzis to juz masakra...jest go poteznie duuuuuuuuuuzo jest biały i troche rozciagliwy(ale to pewnie po wczorajszych przytulankach) przypomina..... sperme.....(wybaczcie szczególy)...i zastanawiam sie czy tak ma byc.. tyle dni....od paru dni nosze wkładki bo normalnie leci mi po nogach...
WAGA 84 KG. CEL 70 KG.---------WZROST 168 cm.------- [B]od dzis konczę z dukanem i przechodze na MŻ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 posiłków dziennie: 10-12-14-16-18 ![]() zaczynam od nowa ![]() 17.luty - chyba 80 kg. (boje sie wchodzic na wage) dieta od poniedziałku 21.luty - |
|
|
|
#1054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez sie z toą zgadzam
|
|
#1055 |
|
Zadomowienie
|
bo dziewczynki mi sie wydaje ze im dalej konca cyklu to powinno byc suchszej.. a ja im dalej to mam mokrzej...i wiecej... co dzien wiecej tego jest.....
WAGA 84 KG. CEL 70 KG.---------WZROST 168 cm.------- [B]od dzis konczę z dukanem i przechodze na MŻ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 posiłków dziennie: 10-12-14-16-18 ![]() zaczynam od nowa ![]() 17.luty - chyba 80 kg. (boje sie wchodzic na wage) dieta od poniedziałku 21.luty - |
|
|
|
#1056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze ja nigdy nie obserowałam sluzu ale wiem ze miałam go bardzo mało i rzadko kiedy musiałam zakładać wkładki za to teraz lece cały czas na wkładkach jedynie co to pare dni po zapłodnieniu zauważyłam u siebie duzo sluzu takiego z mlekiem jak białko kurze i naprawde duzooo tego było potem juz był tylko mleczny który mam do dzis hmmm a co do ciebie to nie mam pojecia
|
|
#1057 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
juz 5 dzien leci.. ale dzis tone w nim... i jest własnie biały..i rozciagliwy...podobny do spermy.... blee. ..![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- dobra nie wkrecam sie... koniec pytan ![]()
|
|
|
|
#1058 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry kochane
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() oczywiscie czekamy na fotki z nowa fryzurka hehehe![]() kasiu ja tez mam jakis bialy sluz..coprawda nie jest go duzo, ale okres powinnam dostac w pon a tu cosik ze mnie sie wydobywa ![]() :czytalam wczoraj na necie ze to normllane, u niektórych kobiet taki sluz wystepuje zarowno kolo owulki jak i tuz przed okresem hehe a moze kochana cos tam sie "wykroilo w Tobie'![]() ja mialam nawet spoko nocke trzeba jakos sie przyzwyczaic do spania w samotnosci ehhh
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
||
|
|
|
#1059 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
od 5 dni sie ze nie leje... najpierw był przezroczysty rozciagliwy....i tak przez 3 dni... wczoraj kleisty i duuuuuuuzo go.... dzis juz biały i stttttttrasznie duuuuzo....musze nosic wkładki)wydaje mi sie owul. juz miałam wiec teraz powinno byc go coraz mniej....no nic.... poczekamy zobaczymy![]() moze poprostu mam taki cykl... wogóle by mnie to nie zdziwiło gdyby nie było go az tak duzo....dlatego sie martwie
|
|
|
|
#1060 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
napewnonic zlego sie nie dzieje, nio chyba,ze sluz bedzie mial brzydki zapach i wiesz dojdzie jakies swedzenie wtedy cos tam niedbirego sie moze dziac, a tak to wszystko powinno byc ok![]() wiesz organizm kobiety jest pelen niespodzianek
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
|
#1061 | |
|
Zadomowienie
|
dobra laski znów sie nakrecam...
wiedziałam ze tak bedzie![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
jejku umarłabym jakby sie udało.......(wpasc)---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- chciałm nadmienic ze wczoraj chyba miałam owul. i zgwałciłam swojego tz-ta ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- albo 3 , 2 dni wczesniej.. no jakos tak teraz.... wiec nadzieja jest ze cosik tam sie cos zaplątało![]() :jupi :---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- chciałam wam cos powiedzec na temat mleka... moja babcia mnie praktycznie wychowywała i wiecie jak to babcie... cisła mi butelke z mlekiem....do przedszkola chodziłam to babcia dalej cisła mi butelke z mlekiem...uwaga...tak sie do tego przyzwyczaiłam ze poszłam do i klasy i nie umiałm wypic mleka ze szklanki tylko z butelki...czujecie?? a dzis.... mam wstret do mleka.........poprostu go ninawidze......nie skosztuje... niedobrze mi sie robi jak widze ten biały kolor mleka....taka mam jazde...do mleka....
|
|
|
|
#1062 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tam ci bacikow nie dam:d tylko powtarzam 3mam kciuki![]() ![]() a poza tym ja sama jakos glupio zaczynam myslec..ale przejdzie mi bo @ nadchodzi wielkimi krokami a potem nio coz... wiadomo bez przytulanek nawet nie "wpadne" hehe nio ale cos life is butal
|
|
|
|
#1063 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale zaczynam tez sie bac... bo jesli zeczywiscie tak było to co powie na to mój tz....przeciez on jeszce nie chce dziecka![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
no i moze, moze.....safasolkujecie po tak długiej przerwie![]()
||
|
|
|
#1064 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tym bardziej ze tz ma teraz niezla szkole mieszka ze swoim chrzesniakiem( ma 13 mcy) i maluch nie daje mu odpocząc jak widze ich w kamerce jak sie bawia i wogole to az mi sie cos robi![]() ![]() alewiem ze tz chce jeszcze poczkeac tak z rok wiec napewno szybko dzidzi nie bedzie o ile jemu cos tam nie odbije i popsuje sie cos miedzy nami;(![]() zycie na odleglosc jest beznadziejne nawet jezeli trwa to tylko pare tyg ![]() ![]() ![]() a towj tz jezeli sie udalo napewno sie ucieszy tylko bedzie musial to prztrawic
|
|
|
|
#1065 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1066 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nio i jak sie uda to ja do niego polce na jakies 2-3 tyg kolo wielkanocy a dlaczego rok?? hmm pojawil nam sie teraz dosc duzy wydatek i najpierw chcielibysmy w miare go "opanowac" i wtedy juz na spokojnie myslec o dzidzi..chociaz kto wie moze i wczesniej sie udaa co do mojego myslenia to ono samo sie ze tak powiem pojawiaw mojej glowce facet to tylko facet nie wiem boje sie po prostu bo ja wlozylam w to malzenstwo cala siebie i nie wiem czy bym zniosla rozstanie, zdrade czy wogole mysl ze on mnie nie kocha
|
|
|
|
#1067 | |
|
Zadomowienie
|
Scio kochanie dopiero teraz weszłam na wiadomosci.. ale jestem gapa
---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- mam jeszce chwilke serce mówisz ze duzo włozyłas w ten zwiazek.. a myslisz ze twój tz tego nie wie???fakt to kupa czasu...(rozstania) ale myslisz ze on jest taki (wybacz słowo) głupi zeby z tego wszystkiego zrezygnowac on pewnie tez duzo dał od siebie i nie zrezygnuje z teko od tak....a wydaje mi sie ze ten wyjazd tylko umocni wasz zwiazek i jak przyjedze to bedzie taki steskniony ze juz napewno nigdzie bez ciebie nie wyjedzie zmykam.. .
|
|
|
|
#1068 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie sprzątam chatkę póki mojego nie ma i się nie pałęta.
U mnie dziś 24 dc i też się zastanawiam czy udało się, ale doszłam do wniosku że nie. Teraz czekam na @ by rozpocząć nowy cykl starankowy
|
#1069 | |
|
Zakorzenienie
|
witam w sobotni dzionek
![]() Cytat:
trzymam kciukia ja właśnie robie sałatke warzywną wczoraj upiekłam ciacho coś mnie ostatnio wzieło na gotowannie, na juto zaplanowałam kurczaka włąśnie go przyprawiłam i do lodówki niech sie tam do jutra marynuje![]() a tak błogie lenistwo, kawka telewizja może jakies pitulanki a jak tam u was weekend?
|
|
|
|
|
#1070 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
i jest piiiiiiiekny....taki ksiazkowy to teraz tylko czakac aby ta temp. nie spadła..ładnie sie utrzymuje
||
|
|
|
#1071 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
![]() Co do karmienia piersią dodam jeszcze parę słów. To, ze któraś kobieta nie chce karmić, nie znaczy, że jest złą matką!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To nie znaczy ,ze jej więź z dzieckiem nie jest już taka wapaniala i mocna, to bzdura!!!!!!!!!! To,że da butelke dziecku to nie zbrodnia!!!!!!!!!!! Nasza rola nie kończy się na dawaniu cycka i to nie wpływa w żaden sposób na bycie dobrą lub złą!!!!!!!!!!!!! Nawet jak jakaś kobieta nie chce karmić, bo ma już wystarczająco wyniszczony organizm i chce o siebie zadbac i o swoje zdrowie to cos złego????????? To że chce nareszcie miec zdrowe włosy i paznokcie to tzreba ja od razu skreślić?????????? Sorry, ale to, ze mamy dzieci nie znaczy, że mamy o siebie nie dbac i myśleć tylko o dzieciach!!!!!!!!!!!!! My dzieci mamy wychowac , dbac o nie, troszczyć się o nie, zapewnić dobry byt, miłość i bezpieczeństwo, ale dlaczego mamy nie dbac o siebie i o swoje ciała ,potrzeby i zachcianki?!!!!!!!!!Czy dlatego kobieta nie chcąca karmić piersią ma nie zachodzic w ciążę i adoptować?????????A może te co nie mogą karmić to w ogole już sa fatalnymi martkami???!!!! To lekka przesada, ja niedługo będę bała się powiedzieć tutaj cokolwiek, bo zostanę zlinczowana i może a tez nie powinnam zachodzic w ciąże, bo wygląda na to, że juz jestem złą matką...... Nie rozumiem Marlenko, wybacz, może jestem za tepa, jest mi przykro, ze tak patrzysz na tą sprawę i niesprawiedliwie traktujesz kobiety nie chcące karmić, albo chcące krótko.
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-02-06 o 16:08 |
|
|
|
#1073 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jest i bedzie mi ciezko i ciesze sie ze sa takie osobki jak Ty ktore mnie wysluja czasem wybija glupoty z glowy i zwyczajnie pomogaco do dzidzi musisz spokojnie sie sama zastanowic..jezeli naprawde uwazacie ze lepiej bedzie troszke poczekac to poczekajcie...a moze wiesz i tak dzidzia przyjdzie niespodziewanie!!! ![]() ![]() Cytat:
moja szwagierka- sama pracujaca jako przedszkolanka zaczelam uczyc swojego synka jedzenia z butelki od 2 mca - tak na przemian raz butelka raz cycek jak juz skonczyl bodajrze 3 mce byl tylko na butelce dzis dziecko jest zdrowe, usmiechniete- tai przytulak maly i ja zamirzeam zrobic to samo!!! po pierwsze dlatego, ze jezeli matka musi gdzies wyjechac na dluzszy czas-chodzi mi o kilka godzin czy nawet caly dzien, i kiedy po prostu jest wymeczona i chce nabrac sil- dobrze wiemy ze niemowlaczki daja popalic zawsze z dzieckiem moze zostac czy zajac sie np ojciec- chodzi mi o karmienie! i jeszcze inych roznych aspektkow o ktorych dziewczyny juz pisaly! zapewnienie poczucia milosci i bezpieczenstwa dziecku nie polega na karmieniu piersia! dziecko czuje przez dotyk, przytulenie itp ze jest kochane i nic mu nie grozi!
||
|
|
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczynki
Niedawno wróciłam ze szkoły. Trochę pobłądziłam w Tarnowskich Górach, ale na zajęcia spóźniłam się tylko 15 minut Widzę,że tutaj małe spięcia ![]() Carol nie stresuj się, bo każdy ma swoje zdanie i chyba wszystko można tutaj powiedzieć. Myślę,że nikt Ciebie nie skarcił za twoją wypowiedź. Będziesz chciała to będziesz karmić 2 dni, a inna będzie karmić 2 lata Także spokojnie. Nie ma co tak się stresować.Sas mam nadzieję,że ten czas szybko Wam minie Kasiula molestuj swojego tż ![]() ![]() Kasiu_Dablin odkąd jeżdżę autem też częściej jestem na imprezkach jako kierowca dziwne Ostatnio powiedziałam,że skończy się kiedyś dzień dobroci ![]() Weronia83 też miałam ostatnio zrobić sobie małą przyjemność i iśc na zakupy, ale wiecznie brakuje czasu. W tyg praca, a w weekend szkoła. Ale byle do lipca Może uda mi się środę pójść zrobić zakupy. Mam ochotę kupić sobie trochę bielizny ![]() W szkole trochę źle się czułam. Znów mi serducho mocniej biło Uciekam się położyć. Dziewczynki tylko bez nerwów tu proszę ![]() |
|
|
|
#1075 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie sobotnio...
Karola... gadzam ię z Tobą w 1000000% !!! Ja też jestem wyrodną matką, bo nie karmiłam Pierworodnego Drażniło mnie to, męczyło i wogóle odkąd przeszedł na butlę dużo lepiej nam się "współistniało" ! Inna sprawa, że matki karmiące cyckiem to dla mnie w jakiś sposób egoistki. Butla daje możliwoś "zawiązania" więzi z ojcem... Dlatego wiem, że jeśli jakimś cudem zaszła bym w ciążę po raz drugi to również natychmiast przechodzę na butlę ! Po pierwsze cenię własną wolnoś... po drugie chcę umożliwic ojcu przeżywanie tych chwil... ![]() Ale jak wiecie ja zawsze byłm inna niż Wy
|
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane, jak mija wam sobota, u nas leniwie, kupilismy nowy router do komputera bo stary sie zepsul i internet na kabelku mielismy, ale na szczescie moj brat informatyk pieknie nam tu to wszystko konfiguruje
![]() zaraz idziemy do znajomych.... na obiadek. a co u was? jak mija sobota? u nas pogoda bardzo sredniawa szaro buro i do kitu
|
|
|
|
#1077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje kochanie ciesze się, że się ze mną zgadzasz, ja z Olą strasznie sie męczyłam, nie miałam wolnej chwili a Ona i tak chciała więcej, byłam jak wrak, wewnetrznie i zewnętrznie, odżyłąm jak dałam butelkę, ona także. Dlatego 2 raz nie będę się zamęczac i dziecka też nie. Moja Ola dostała tyle miłości ile tzreba i dalej ją dostaje, najlepszym dowodem jest to, że chodzi i mói parę razy dziennie jak mnie kocha. Co do Twojej rozłąki z TŻ kochanie, czasami to pomaga w relacjach, nawet jak jest pięknie takie rozstanie potęguje tęsknotę i jak sie spotkacie nie będziecie sie umieli sobą nacieszyć. Jestem pewna, ze On nikogo sobie nie znajdzie, bo gdzie by znalazł taka 2 wspaniałą istotkę jak Ty! Mój jakiś czas temu pracował w Pozananiu i wracał raz na 2 tyg na weekend, też się tak czułam, ale to minęło, teraz pracujemy razem i jest wszystko ok. Musisz być silna i nie załamywać się, on Cię kocha najbardziej na świecie i to się nie zmieni!!!!!!!!!A ja Cię mocno przytulam
|
|
#1078 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lisku nie denerwuje się kochana ja tylko nie zostawiam takich wypowiedzi bez echa, i zawsze będe mówiła co myślę i trzymała się swoich zasad![]() Panienko ciesze się, że mnie popierasz i masz rację, butelka pogłebia więź z tatą i na pewno mój tego doświadczy, a ja będę miała chwile dla siebie, przecież nam matkom tez sie nalezy coś od życia a nie siedzenie z maluchem w domu, w garnkach i praniu, o nei te czasy bezpowrotnie minely kiedy kobiety były niewolnicami i nie miały możliwości samorealizacji. Ja już zapowiedziałam mojemu, ze jak dojdę do siebie po porodzie umawiam się z przyjaciółką na wielką nasadówkę i w sierpniu jadę na króciutki wypoczynek. Wiem, ze to nie zaszkodzi ani maluchowi ani jemu a wręcz przeciwnie. Po to obydwoje jesteśmy rodzicami zebyśmy obydwoje w równym stopniu ponosili trudy i radości macierzyństwa i tacierzyństwa .Anulko to odpreż się porzadnie na obiadku u nas pogoda średnia, nei pada śnieg i jest cieplej, a to już dużo a jak się czujesz kochanie???
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-02-06 o 17:29 |
|||
|
|
|
#1079 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oni są równie cudowni w wychowaniu i trosce o dziecko jak my Trzeba tylko dać im możliwość lub postawić w sytuacji bez wyjścia ![]() Co do tego mówienia zawsze to co myślisz... Uważaj... Czasem trzeba wiedzieć kiedy przestać... Aby nie zranić i nie zniszczyć
|
|
|
#1080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja staram się delikatnie mówić co myśle, nawet jak jestem mega wkurzona, nie mam zamiaru nikogo ranić, ale nie pozwolę też ranić siebie ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

tyle dni....od paru dni nosze wkładki bo normalnie leci mi po nogach...

. Musial mi obiecac ze jutro pojedziemy do centrum handlowego i mi cos ladnego kupi bo inaczej bym sie nie zgodzila...
ehhh