Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ IV - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-06, 17:39   #1081
Stara Panna
Rozeznanie

GG do Stara Panna
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

I dlatego jesteś dla mnie kims wyjątkowym... Myślę, że dla większości z na na tym forum...

Kaszę gryczaną przez Ciebie przypaliłam !!!
Stary 2010-02-06, 17:45   #1082
Carol77
Zakorzenienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

Cytat:
Napisane przez Stara Panna Pokaż wiadomość
I dlatego jesteś dla mnie kims wyjątkowym... Myślę, że dla większości z na na tym forum...

Kaszę gryczaną przez Ciebie przypaliłam !!!

Dziękuję kochanie normalnie łezki azmi się zakręciły, kochna jesteś! Ja mogę to samo o Tobie powiedzieć!!!! Dlatego tak bardzo się cieszę, ze wróciłaś!!!

Nie przypalaj , bo mnie Twoi panowie powieszą a ja dzisiaj faworki zrobiłam, muszę wrzucić na stronkę, wyszły pyszne

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 17:49   #1083
Stara Panna
Rozeznanie

GG do Stara Panna

Na szczęście nikt Cię nie zabije... Jeden na feriach, drugi w robocie... Od tygodnia sama w domu jestem... więc sobie przypaliłam

NIENAWIDZE GOTOWAĆ !!!!!!!!!!!!!!

Kto mi obiad jutro zrobi ???
Stary 2010-02-06, 17:50   #1084
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki

Niedawno wróciłam ze szkoły. Trochę pobłądziłam w Tarnowskich Górach, ale na zajęcia spóźniłam się tylko 15 minut
Widzę,że tutaj małe spięcia

Sas mam nadzieję,że ten czas szybko Wam minie

W szkole trochę źle się czułam. Znów mi serducho mocniej biło Mam nadzieję,że nie zapowiada to kolejnych problemów zdrowotnych. Pół roku trochę leczyłam się kardiologicznie i mam nadzieję,że to już przeszłość. Babka z zajęć kazała mi się ponownie przebadać Zobaczę jeszcze parę dni. Jak mi przejdzie to nie pójdę do kardiologa, tylko do internisty. Może zrobi mi jakieś badania.
Uciekam się położyć.
Dziewczynki tylko bez nerwów tu proszę

dzieki mam nadzieje, ze zle samopoczucie szybko ci minie i ze serduszkiem bedzie wszystko ok jak nie zmykaj do lekarza!!ale napewno wszystko unormuje

Cytat:
Napisane przez Carol77 Pokaż wiadomość
Dziękuje kochanie ciesze się, że się ze mną zgadzasz, ja z Olą strasznie sie męczyłam, nie miałam wolnej chwili a Ona i tak chciała więcej, byłam jak wrak, wewnetrznie i zewnętrznie, odżyłąm jak dałam butelkę, ona także. Dlatego 2 raz nie będę się zamęczac i dziecka też nie. Moja Ola dostała tyle miłości ile tzreba i dalej ją dostaje, najlepszym dowodem jest to, że chodzi i mói parę razy dziennie jak mnie kocha.

Co do Twojej rozłąki z TŻ kochanie, czasami to pomaga w relacjach, nawet jak jest pięknie takie rozstanie potęguje tęsknotę i jak sie spotkacie nie będziecie sie umieli sobą nacieszyć. Jestem pewna, ze On nikogo sobie nie znajdzie, bo gdzie by znalazł taka 2 wspaniałą istotkę jak Ty! Mój jakiś czas temu pracował w Pozananiu i wracał raz na 2 tyg na weekend, też się tak czułam, ale to minęło, teraz pracujemy razem i jest wszystko ok. Musisz być silna i nie załamywać się, on Cię kocha najbardziej na świecie i to się nie zmieni!!!!!!!!!A ja Cię mocno przytulam
wiem kochana, ze masz pewnie racje ja po prostu nie umiem tak zyc teraz juz zaczynam sobie cos wkrecac tylko dlatego ze wdyaje mi sie ze ma wiecej kontaktow na skype nizmial jak byl w pl poza tym wyszedl na zakupy i spotkac sie bratem a ja sobie wkrecam ze skoro go nie ma tak dlugo to niewiadomo z kim i gdzie jest jej jak ja mam sobie pomoc
wykituje chyba
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 17:59   #1085
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Dziękuje kochanie ciesze się, że się ze mną zgadzasz, ja z Olą strasznie sie męczyłam, nie miałam wolnej chwili a Ona i tak chciała więcej, byłam jak wrak, wewnetrznie i zewnętrznie, odżyłąm jak dałam butelkę, ona także. Dlatego 2 raz nie będę się zamęczac i dziecka też nie. Moja Ola dostała tyle miłości ile tzreba i dalej ją dostaje, najlepszym dowodem jest to, że chodzi i mói parę razy dziennie jak mnie kocha.

Co do Twojej rozłąki z TŻ kochanie, czasami to pomaga w relacjach, nawet jak jest pięknie takie rozstanie potęguje tęsknotę i jak sie spotkacie nie będziecie sie umieli sobą nacieszyć. Jestem pewna, ze On nikogo sobie nie znajdzie, bo gdzie by znalazł taka 2 wspaniałą istotkę jak Ty! Mój jakiś czas temu pracował w Pozananiu i wracał raz na 2 tyg na weekend, też się tak czułam, ale to minęło, teraz pracujemy razem i jest wszystko ok. Musisz być silna i nie załamywać się, on Cię kocha najbardziej na świecie i to się nie zmieni!!!!!!!!!A ja Cię mocno przytulam
Karolino ja nie potępiam, ze nie chcesz karmić, całe szczęście mamy wolny kraj i prawo decydowania o sobie. Twoje argumenty, ze źle się czułaś, ze piersi i nie masz przez to zadowolenia z macierzyństwa rozumiem. Rozumiem matki, dla których jest to trauma, ze ból jest nie dozniesienia, tym bardziej, ze jest alternatywa. Natomiast nie przekonuje mnie argument, ze nie chce karmić piersią, bo wolę mieć ładne paznokcie. Może mam złe pojęcie macierzyństwa, ale wolałabym mieć połamane paznolkcie i słabe włosy i karmić dziecko, tak długo jak będzie tego potrzebować i tak długo jak uznam to za stosowne
A więź z ojcem można zacząć budować poprzez usypianie, zabawianie itd. a karmic będzie po 4 miesiącu (bo tyle mam zamiar karmić)
Także kochana nie denerwuj się, bo Ci nie wolno.

Panienko ja mogę - ja uwielbiam gotować, za to nie cierpieć myć garów, podłogi, ścierać kórzów i innych prac porządkowych

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 18:00   #1086
weronia83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki

W szkole trochę źle się czułam. Znów mi serducho mocniej biło Mam nadzieję,że nie zapowiada to kolejnych problemów zdrowotnych. Pół roku trochę leczyłam się kardiologicznie i mam nadzieję,że to już przeszłość. Babka z zajęć kazała mi się ponownie przebadać Zobaczę jeszcze parę dni. Jak mi przejdzie to nie pójdę do kardiologa, tylko do internisty. Może zrobi mi jakieś badania.
Uciekam się położyć.
Dziewczynki tylko bez nerwów tu proszę

Uważaj z tym sreduszkiem Moja znajoma to też z tym ma problemy juz od podstawówki niby jest juz dobrze ale zawsze kiedy ma stresujący okres to taki ból ją łapie i jest sygnał że musi trochę odpuścic odpocząc
Stary 2010-02-06, 18:10   #1087
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:

Anulko to odpreż się porzadnie na obiadku u nas pogoda średnia, nei pada śnieg i jest cieplej, a to już dużo a jak się czujesz kochanie???

kochana zamierzam, ale szczerze powiedziawszy glownie to jestem zmeczona po prostu... wiec z pewnoscia bede duzo spac

dziewczyny powiem wam ze mam takiego lenia, ze nie mam sily na nic kompletnie, musze was troche podczytac bo czuje sie jak niewdziecznica ze wspieracie mnie tak mocno a ja nawet nei mam czasu was doczytac. baaardzo was przepraszam, mam nadzieje ze wybaczycie, bo naprawde bardzo sie staram. Niestety musze w tzn miedzyczasie pomiedzy praca i domkiem napisac artykul na 15-stego, brata mam przez tydzien plus oddanie kolejnego projektu 15 lutego, zwariwoac mozna. ale dam rade. twardym trzeba byc, takie jest zycue

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 18:10   #1088
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Na szczęście nikt Cię nie zabije... Jeden na feriach, drugi w robocie... Od tygodnia sama w domu jestem... więc sobie przypaliłam

NIENAWIDZE GOTOWAĆ !!!!!!!!!!!!!!

Kto mi obiad jutro zrobi ???
Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
dzieki mam nadzieje, ze zle samopoczucie szybko ci minie i ze serduszkiem bedzie wszystko ok jak nie zmykaj do lekarza!!ale napewno wszystko unormuje

wiem kochana, ze masz pewnie racje ja po prostu nie umiem tak zyc teraz juz zaczynam sobie cos wkrecac tylko dlatego ze wdyaje mi sie ze ma wiecej kontaktow na skype nizmial jak byl w pl poza tym wyszedl na zakupy i spotkac sie bratem a ja sobie wkrecam ze skoro go nie ma tak dlugo to niewiadomo z kim i gdzie jest jej jak ja mam sobie pomoc
wykituje chyba
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Karolino ja nie potępiam, ze nie chcesz karmić, całe szczęście mamy wolny kraj i prawo decydowania o sobie. Twoje argumenty, ze źle się czułaś, ze piersi i nie masz przez to zadowolenia z macierzyństwa rozumiem. Rozumiem matki, dla których jest to trauma, ze ból jest nie dozniesienia, tym bardziej, ze jest alternatywa. Natomiast nie przekonuje mnie argument, ze nie chce karmić piersią, bo wolę mieć ładne paznokcie. Może mam złe pojęcie macierzyństwa, ale wolałabym mieć połamane paznolkcie i słabe włosy i karmić dziecko, tak długo jak będzie tego potrzebować i tak długo jak uznam to za stosowne
A więź z ojcem można zacząć budować poprzez usypianie, zabawianie itd. a karmic będzie po 4 miesiącu (bo tyle mam zamiar karmić)

Panienko ja mogę - ja uwielbiam gotować, za to nie cierpieć myć garów, podłogi, ścierać kórzów i innych prac porządkowych
Panienko ja też nei przepadałąm, ale teraz jak nie bardzo mogę cokolwiek robić, to bym chętnie ugotowała

Moniczko kochanie, nie wiem jak Ci mam pomóc.....musisz sobie wmóić, ze wszystko jest dobrze, i że niepotzrebnie sie zamartwiasz, wiem, ze to nie jest ąłtwe, al ekochana nei możesz się zadręczać, bo oszalejesz

Scio ja nie pisałam nic o paznokciach itp. chociaż lubię miec piękne i włosy też, w końcu wrocą do normy, ale nie uwazam też, ze to coś strasznego jak kobieta chce w końcu wyglądac jak człowiek po ciąży a nie coraz gorzej. Nie oszukujmy się, karmienie pozbawia nasz organizm wszystkiego co najlepsze i nie ma się co łudzić, ze jak bedziemy karmiły, to wygląd wszystkiego sie poprawi. Ja nie potępiam nikogo i kazda z nas niech robi jak uważa a le niech tez uszanuje zdanie innych, każda z nas jest inna i wcale nie musi karmić piersią!. A o całkowitym niekarmieniu też nie pisałam, podałam tylko taki przykład, ale kto wie, jak od początku będę miała tak jak z Olą to nie bedę wcale karmić i na pewno nie będe gorszą matką i na pewno moje dziecko będzie kochane jak zadne inne. Co do więźi z ojcem, karmienie od poczatku tez ją potęguje, wierz mi i butelka to świetny sposób. No ale ja się nie denerwuje kochana i ne jestem na nikog zła

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-02-06, 18:16   #1089
Stara Panna
Rozeznanie

GG do Stara Panna

Cytat:
No to robimy tak : Ty mi obiad gotujesz... A ja po nim zmywam
Potem w ramach podziękowania mogę umyć podłogę

Może być ?

A co paznokci... Cóż. Zastanawiam się czy lepsza matka karmiąca butlą, zadbana, szczęśliwa... czy może wiecznie zmęczona, zaniedbana i nieszczęśliwa ?
Pozatym uważam, że karmienie piersią jest przereklamowane... Butla z mlekiem modyfikowanym jest tak samo dobra jak cycek..., a stwarza o milion więcej możliwości

Więcej się już na ten temat nie odezwę... Każdy jest inny... Dla mnie dziecko to nie pępek świata. Nie wyobrażam sobie, że miałabym zostać niewolnicą noworodka Nie należy się całkowicie pośięcać... należy nauczyc się współistnieć Takie jest moje zdanie ! Koniec z tym.
Stary 2010-02-06, 18:24   #1090
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:

Może być ?

A co paznokci... Cóż. Zastanawiam się czy lepsza matka karmiąca butlą, zadbana, szczęśliwa... czy może wiecznie zmęczona, zaniedbana i nieszczęśliwa ?
Pozatym uważam, że karmienie piersią jest przereklamowane... Butla z mlekiem modyfikowanym jest tak samo dobra jak cycek..., a stwarza o milion więcej możliwości

Więcej się już na ten temat nie odezwę... Każdy jest inny... Dla mnie dziecko to nie pępek świata. Nie wyobrażam sobie, że miałabym zostać niewolnicą noworodka Nie należy się całkowicie pośięcać... należy nauczyc się współistnieć Takie jest moje zdanie ! Koniec z tym.

Lepiej bym tego nie napisała i zgadzam sie w 100000000000000000000%

Anulko super, że brat przyleciał!! Na pewno teraz bedzie Ci jeszcze łatwiej dojśc do siebie, a lenia to prawie każdy teraz ma, taka pora roku pokopana, ale juz luty więc do wiosny niedaleko!!!!!!

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-02-06, 19:35   #1091
lisek15
Zakorzenienie

Zmykam do spania.
Jutro muszę wstać o godz.2,żeby zdążyć do szkoły na 8.
Życzę dobrej nocy Wam wszystkim.
Pozdrawiam
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 21:03   #1092
sas
Wtajemniczenie

i nikogo nie ma
Stary 2010-02-07, 02:03   #1093
aa2
Zakorzenienie

witam ja tylko na chwilkę:

kochana Natalio życzę Ci dużo miłosci i spełnienia wszystkich marzeńno i najszybciej jak to możliwe dwóch kresek na tym najważniejszym teście:roza :
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 03:50   #1094
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

Mam pytanko, ciągle bolą mnie plecy - odcinek krzyżowy, a jestem dopiero w 14tc, wcześniej - od 8tc bolało mnie po dłuższym spacerze, a od 12tc zmienia się tyko natężenie...

W ciągu ostatniego tygodnia 2x leciała mi krew z nosa i ogólnie jest mi słabo, mam zawroty głowy etc...

czy to normalne - tym bardziej, że to początek drugiego trymestru
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 08:54   #1095
weronia83
Rozeznanie

A Ja dzis pierwsza DZIEŃ DOBRY wszystkim wpadłam na chwilę bo w końcu TZ kupił mi obiecany prezent a podejżewam że jak zacznę grać to się prędko nie oderwę
Stary 2010-02-07, 09:50   #1096
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
Napisane przez mlmFM Pokaż wiadomość
Mam pytanko, ciągle bolą mnie plecy - odcinek krzyżowy, a jestem dopiero w 14tc, wcześniej - od 8tc bolało mnie po dłuższym spacerze, a od 12tc zmienia się tyko natężenie...

W ciągu ostatniego tygodnia 2x leciała mi krew z nosa i ogólnie jest mi słabo, mam zawroty głowy etc...

To nie jest normalne. Skoro leci ci krew i masz zawroty to się nie zastanawiaj tylko do lekarza i robić badania. Może masz niedobór witamin, może coś się dzieje w Twoim organizmie .... tych może jest zbyt wiele. Trzeba zrobić badania.

Pepus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 09:50   #1097
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mlmFM Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez weronia83 Pokaż wiadomość
A Ja dzis pierwsza DZIEŃ DOBRY wszystkim wpadłam na chwilę bo w końcu TZ kupił mi obiecany prezent a podejżewam że jak zacznę grać to się prędko nie oderwę
Witaj MLM bóle krzyża i krwawienia z dziąseł i z nosa w 2 trymestrze, to sprawa normalna, lekarze to potwierdzają, nie ma się czym martwić, błona śluzowa jest strasznie delikatna i obrzmiała, stąd krwawi. Ale żeby sie uspokoić powiedz o tym lekarzowi.Ból krzyża jeżeli nie towarzysza mu bolesne skurcze macicy jak przy miesiączce nie sa groźne, musisz się oszczędzac i odpoczywać jak najwięcej, mogą być spowodowane tyłozgieciem macicy i teraz jej prostowaniem w ciąży. A zawroty głowy to tez normalka nasz układ krazenia jest teraz bardzo obciążony i musi bardzo ciężko pracować, stad czasami nie wyrabia i w głowce sie zakręci. Jak jest to raz na jakiś czas, nie masz sie tym co martwić. Będzie dobrze, życzę żeby wszystko szybko Ci przeszło!!
A tu jeszce potwierdzenie tego co napisałam:

Krwawienia z nosa występują u większości ciężarnych kobiet. Są one między innymi następstwem zwiększenia objętości krwi w organizmie przyszłej mamy. Dodatkowo silnie przekrwione naczynia krwionośne śluzówki nosa są bardzo podatne na uszkodzenia.

Częste i intensywne krwotoki mogą też być wynikiem zbyt wysokiego ciśnienia krwi. Dlatego koniecznie należy poinformować o nich lekarza.

Jak zapobiegać krwotokom?
  • pij dużo wody
  • nawilżaj śluzówkę nosa
  • stosuj spray lub żel nawilżający zawierający roztwór soli fizjologicznej

Co robić podczas krwawienia ?
  • pochyl się lekko do przodu i zaciśnij nos na kilka minut
  • zastosuj zimne okłady na kark i czoło
Niska temperatura zwęża naczynia krwionośne i hamuje krwotok.
Jednakże jeśli krwotok trwa dłużej niż 20 minut koniecznie skontaktuj się z lekarzem.

Weronia udanego grania

Natalko dużo zdrówka, miłości, radości i spełnienia wszystkich najskrytszych marzeń oraz jak najszybciej II kreseseczek na teście!!!!!!!!!!!!!!!!

Olusia
Filipek

Adaś

Edytowane przez Carol77
Czas edycji: 2010-02-07 o 09:56
Stary 2010-02-07, 09:57   #1098
marlenka0505
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie kochane

Co do karmienia piersią dodam jeszcze parę słów.

To, ze któraś kobieta nie chce karmić, nie znaczy, że jest złą matką!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To nie znaczy ,ze jej więź z dzieckiem nie jest już taka wapaniala i mocna, to bzdura!!!!!!!!!! To,że da butelke dziecku to nie zbrodnia!!!!!!!!!!! Nasza rola nie kończy się na dawaniu cycka i to nie wpływa w żaden sposób na bycie dobrą lub złą!!!!!!!!!!!!! Nawet jak jakaś kobieta nie chce karmić, bo ma już wystarczająco wyniszczony organizm i chce o siebie zadbac i o swoje zdrowie to cos złego????????? To że chce nareszcie miec zdrowe włosy i paznokcie to tzreba ja od razu skreślić?????????? Sorry, ale to, ze mamy dzieci nie znaczy, że mamy o siebie nie dbac i myśleć tylko o dzieciach!!!!!!!!!!!!! My dzieci mamy wychowac , dbac o nie, troszczyć się o nie, zapewnić dobry byt, miłość i bezpieczeństwo, ale dlaczego mamy nie dbac o siebie i o swoje ciała ,potrzeby i zachcianki?!!!!!!!!!Czy dlatego kobieta nie chcąca karmić piersią ma nie zachodzic w ciążę i adoptować?????????A może te co nie mogą karmić to w ogole już sa fatalnymi martkami???!!!! To lekka przesada, ja niedługo będę bała się powiedzieć tutaj cokolwiek, bo zostanę zlinczowana i może a tez nie powinnam zachodzic w ciąże, bo wygląda na to, że juz jestem złą matką......
Nie rozumiem Marlenko, wybacz, może jestem za tepa, jest mi przykro, ze tak patrzysz na tą sprawę i niesprawiedliwie traktujesz kobiety nie chcące karmić, albo chcące krótko.
sorki że się wogóle odezwałam, bo chyba jednak nie każdy moze powiedzieć swoje zdanie. ja nikogo nie potępiłam, tylko powiedziałam co sama myślę i na pewno nie powiedziałam że matka która nie karmi jest gorsza, a Ty niepotrzebnie się tłumaczysz. Sama napisałaś że miedzy innymi nie bdziesz dłużej karmić, bo szybciej wrócisz do kondycji itp
I zaraz przez tą dyskusję wyjdzie że matka karmiąca to zaniedbana egoistka, a niekarmiąca to też egoistka tylko zadbana. I wcale nie trzeba być zaniedbanym jak się karmi, czy nie mieć więzi z dzieckiem jak się nie karmi (dotyczy to zarówno ojca jak i matki)To wybór indywidulany każdej kobiety.
Twoja sprawa, twoja decyzja, ja mam inne zdanie i o tyle. Tylko szkoda ze nie można go normalnie wypowiadać, bo mam wrażenie że po mnie krzyczysz, bardzo bym prosiła żebyś w wypowiedziach kierowanych do mnie nie używała tylu wykrzykników, bez nich sens twojej wypowiedzi też do mnie dotrze.

Jakbym się jasno nie wyraziła to w zgadzam się w tej kwestii z scio

Motylku kochany Wszyskiego najlepszego, spełnienia marzeń i II kreseczek na teście

Tak wogóle to znikam na jakiś czas, bo niepotrzebnie się denerwuję. Do zobaczenia.
Stary 2010-02-07, 10:10   #1099
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marlenka0505 Pokaż wiadomość
sorki że się wogóle odezwałam, bo chyba jednak nie każdy moze powiedzieć swoje zdanie. ja nikogo nie potępiłam, tylko powiedziałam co sama myślę i na pewno nie powiedziałam że matka która nie karmi jest gorsza, a Ty niepotrzebnie się tłumaczysz. Sama napisałaś że miedzy innymi nie bdziesz dłużej karmić, bo szybciej wrócisz do kondycji itp
I zaraz przez tą dyskusję wyjdzie że matka karmiąca to zaniedbana egoistka, a niekarmiąca to też egoistka tylko zadbana. I wcale nie trzeba być zaniedbanym jak się karmi, czy nie mieć więzi z dzieckiem jak się nie karmi (dotyczy to zarówno ojca jak i matki)To wybór indywidulany każdej kobiety.
Twoja sprawa, twoja decyzja, ja mam inne zdanie i o tyle. Tylko szkoda ze nie można go normalnie wypowiadać, bo mam wrażenie że po mnie krzyczysz, bardzo bym prosiła żebyś w wypowiedziach kierowanych do mnie nie używała tylu wykrzykników, bez nich sens twojej wypowiedzi też do mnie dotrze.

Jakbym się jasno nie wyraziła to w zgadzam się w tej kwestii z scio

Motylku kochany Wszyskiego najlepszego, spełnienia marzeń i II kreseczek na teście

Tak wogóle to znikam na jakiś czas, bo niepotrzebnie się denerwuję. Do zobaczenia.
Po 1 na nikogo nie krzycze i nie krzyczałam, nie mam takiego zwyczaju, a to, ze tak to odebrałas to już nie jest moja wina. To ja odniosłam wrażenie z Twoich wypowiedzi, że ja jestem złą matką bo odważyłam sie napisać, że nie mam zamiaru długo karmić, z resztą nie tylko ja mam taki zamiar....Wrócić do kondycji to nie znaczy założyć sobie tipsy i latać co chwilę do fryzjera zeby zregenerować włosy, z resztą ja nic takiego nie mówiłam i nie lubię jak się wkłada w moje usta nie moje słowa. A powrót do kondycji po ciąży to marzenie każdej kobiety i każda napisze i powie Ci, ze chce jak najszybciej do niej wrócić, więc nie rozumiem tego czepiania sie akurat mnie. Wcale się z niczego nei tłumaczę, piszę, comyślę i robię to w delikatny sposób, nie obrażając nikogo i ni ekrzycząc na nikogo. Każdy ma prawo wyrazić swoją opinię ale tez każdy ma obowiązek szanować opinie innych. Ja powiedziałam, ze szanuję Cię za to i podziwiam, ze chcesz tyle karmić ,ale widocznie tego już nei doczytałaś i najłatwiej jest się doczepić do paru innych słow, które nikogo nie zraniły a wyraziły co ja myślę. Ok koniec dyskusji, bo widzę, że nie ma ona sensu, ja nikogo nie chcę do niczego przekonywać, nie mam takiego zamiaru, szanuję Was wszystkie za wszystko i chetnie czytam te niepochlebne opinie.

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-02-07, 11:37   #1100
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:

Może być ?

Ok zgadzam się

A podsumowując dyskusję, najlepiej jest jak mamusia kocha swoje dzieciątko najbardziej na świecie i jest szczęśliwa, bo szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko A jeśli ona czuję się szczęśliwa karmiąc/nie karmiąc to nie jest ważne.
I tak będziemy najlepszymi mamami na swiecie

Motyleczku wszystkiego naj naj naj i spełnienia wszystkich marzeń

Agatka jest już z nami
Stary 2010-02-07, 11:59   #1101
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:
ja tam nikogo nie namawiam czy też nie zniechęcam do karmienia. Jeśli ktoś ma takie przekonanie to może od początku karmić butelką jego decyzja i wcale się z tego nie musi tłumaczyć. Do mnie tylko nie przemawiają argumenty typu: bo włosy. paznokcie, zęby. Bo patrząc w ten sposób to po co w ciążę zachodzić, przecież można dziecko adoptować. Przecież ciąża to utrata figury, rozstępy itp.
Oczywiście karmienie piersią dziecka 8 letniego to patologia i jak słusznie dziewczyny zaznaczyły może to odbić się na psychice dzieci, no a ten filmik w necie to już wogóle zgroza.
Dla mnie w granicach normy karmienie jest normalne do roku czasu.
To sie chyba tyczy mojej wypowiedzi... . Ja wiem ze wiele osob (przede wszystkim kobiet) moze uwazac takie argumenty jak wlosy paznokcie i zeby za egoistyczne i wrecz niegodne matki. A ja mam wlasnie takie podejscie do swojego zwiazku i naszej przyszlej rodziny ze bez egoizmu (oczywiscie w normalnych dawkach) nie da sie zyc. Jak bede miala dziecko to ono bedzie dla mnie najwazniejsze ale nigdy nie przestane myslec o sobie i mam do tego pelne prawo. Chce zeby dziecko mialo za wzor pewna siebie kobiete ktora nie boi sie spelniac swoich marzen i nie uwaza ze majac dziecko musi reszte swego zycia jemu poswiecic. Przykro mi ze mowisz 'po co miec wtedy dzieci'. Marlenka po co wogole kogos skreslac bo ta osoba wyrazila swoje zdanie. Tak, nie uwazam karmienia za cos waznego, ale nie wydaje mi sie ze to daje komus prawo mowic ze nie zasluguje na posiadanie wlasnej pociechy i ze bedzie lepiej jak zaadoptuje. Poza tym zadna z nas (tych co dyskutowaly o krotkim karmieniu) nie powiedziala nic a nic o matkach ktore chca karmic dluzej (jedyne zle wypowiedzi byly o tej co karmila 8 lat). Wiec nie wiem skad u Ciebie ta zlosc. To bylo kilka dziewczyn ktore mialy to samo zdanie na pewien temat i sobie o tym gadaly. Wybacz ale wzielam bardzo do siebie to co napisalas

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:

Widze ze to co powiedzialam o wlosach, paznokciach i zebach wywolalo tutaj najwiecej szumu... Scio do mnie tez wiele waszych argumentow nie dociera ale to nie znaczy ze nie staram sie Was w jakis sposob zrozumiec. Przykro mi ze podchodzicie tak do wielu spraw ze albo biale albo czarne. Wiesz gdybys chciala zrozumiec moj argument o paznokciach to bys sie zwyczajnie spytala czemu w ten sposob podchodze do sprawy a nie od razu pisala ze ten argument jest nie do zaakceptowania...

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Motylku zycze duuuzo zdrowka, slonca, usmiechu i slodyczy!!! Cwierc wieku to super liczba . Kochana i oczywiscie zycze zebys miala swoja ukochana fasolinke jak najszybciej. Buziole

Czy to jawa czy to sen...
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 12:04   #1102
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Kasiu przede wszystkim nie napisałam, ze jest nie do zaakceptowania, tylko, ze go nie rozumiem. Być może wynika to z tym, ze jesteśmy różnymi osobowościami i inaczej patrzymy na pewne kwestie albo pochodzimy z innych rodzin itd. Przede wszystkim ja nikogo nie potępiam Każdy ma prawo wyboru. Co do bliskości, moim zdaniem bliskość z tak malutkim dzieckiem, można spokojnie "zdobywać" poprzez inne czynność. Choćby przytulanie, bujanie itd. Karmienie jest dla mnie ważne ze względu na immunologię dziecka.

Agatka jest już z nami
Stary 2010-02-07, 12:15   #1103
aa2
Zakorzenienie

o matko ale sie tu porobiło.........straszni e mi przykro, bo myślałam że jesteśmy tu po to aby pisać o swoich odcuciach i opiniach, a z tego co teraz widze tak naprawde to nieprawda................
ogólnie jesli chodzi o tą dyskusje co do karmienia to tak naprawde my to znaczy co nie mają jeszcze dziecka to tego nie odczuwałysmy jeszcze i nie wiemy jak zachowamy sie jak dzidzia przyjedzie na świat, teraz myślimy co i jak zrobimy a rzeczywistośc może okazać sie całkiem inna, wyrażamy swoje mysli i opinie z miłą chęcią czytamy o doświadczeniach które miały osoby posiadające dzieci, dla mnie ważna była opinia i Carol i Marlenki były to dwie odrębne opinie i tyle...
szczerze mówiąc ja nie mam wrażenia że Marlenka chciała kogoś obrazić czy urazić może po prostu to co chciała przekazać xle zostało zrozumiane
ja w każdym razie na pewno z każdej wypowiedzi coś wyniosłam i coś mi sie przyda i za to dziewczynky dziękuje

a teraz chciałam sie pożegnać na jakiś czas, trzymajcie sie i nie skaczcie sobie do oczu bo na świecie jest naprawdę już zbyt wiele problemów żeby wymyslac sobie nowe.....
mam nadzieję że bedziecie tu wszystkie dalej i że za niedługo nie pozagryzacie sie tu wszystkie tylko dlatego ze ktoś ma inne zdanie i odważy sie je powiedzieć

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

dodam jeszcze tylko od siebie że jstem w stanie ponieść wiele aby tylko doczekać sie upragnionej dzidzi, też mogę być gruba brzydka itd ale to tez nie oznacza że nie będe sie starała zrobić wszystkiego żebym i ja była zadowaolona itd
a tak naprawdę czas pokaze jak to wszytko będzie wygladać na razie pragnę znów mieć dwa serduszka.......

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

zostawiam wam jeszcze linki może sie przydadzą już zafasolkowanym pierwysz dotyczacy becikowego:

http://biznes.onet.pl/znowu-nowe-bec...7,1,news-detal

a tu link dotyczacy cwiczen w ciąży

http://dziecko.onet.pl/39669,5,7,zal...y,artykul.html

Edytowane przez aa2
Czas edycji: 2010-02-07 o 12:11
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 12:16   #1104
sas
Wtajemniczenie

dziend dobry
Ojej ale sie tu porobilo mam nadzieje, ze wyjdziemy z tej niemilej atmosfery bo dziewczyny zacznaja nam tu uciekac
ja corazbardziej tesknie i tz tez i widze ze moj maz zaczyna mmowic o dzidzi hehe ale sie nie nastawiam zobaczymy co to bedzie na razie jest mizle ze musimy byc oddzielnie
udanego dzionkaNATALKO wszystkiego naj naj!!spełnienia marzen !
Stary 2010-02-07, 12:23   #1105
Carol77
Zakorzenienie

Kasiu widocznie tutaj nie wolno wyrażać swoich opinii, bo atak od razu pewny...przykro, nie takie było założenie tego forum........

Asiu dziękuję za zrozumienie, mam nadzieję,że będziemy w kontakcie.

Ja uciekam, nei wiem czy się tutaj jeszcze pojawię, życze Wam wszystkim spokojnych ciąż a niezafasolkowanym pięknych bobasków. trzymajcie się i dziękuję za 4 części wąteczku, przejmijcie go proszę i dbajcie o siebie papa

Olusia
Filipek

Adaś

Stary 2010-02-07, 12:25   #1106
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
Po 1 na nikogo nie krzycze i nie krzyczałam, nie mam takiego zwyczaju, a to, ze tak to odebrałas to już nie jest moja wina. To ja odniosłam wrażenie z Twoich wypowiedzi, że ja jestem złą matką bo odważyłam sie napisać, że nie mam zamiaru długo karmić, z resztą nie tylko ja mam taki zamiar....Wrócić do kondycji to nie znaczy założyć sobie tipsy i latać co chwilę do fryzjera zeby zregenerować włosy, z resztą ja nic takiego nie mówiłam i nie lubię jak się wkłada w moje usta nie moje słowa. A powrót do kondycji po ciąży to marzenie każdej kobiety i każda napisze i powie Ci, ze chce jak najszybciej do niej wrócić, więc nie rozumiem tego czepiania sie akurat mnie. Wcale się z niczego nei tłumaczę, piszę, comyślę i robię to w delikatny sposób, nie obrażając nikogo i ni ekrzycząc na nikogo. Każdy ma prawo wyrazić swoją opinię ale tez każdy ma obowiązek szanować opinie innych. Ja powiedziałam, ze szanuję Cię za to i podziwiam, ze chcesz tyle karmić ,ale widocznie tego już nei doczytałaś i najłatwiej jest się doczepić do paru innych słow, które nikogo nie zraniły a wyraziły co ja myślę. Ok koniec dyskusji, bo widzę, że nie ma ona sensu, ja nikogo nie chcę do niczego przekonywać, nie mam takiego zamiaru, szanuję Was wszystkie za wszystko i chetnie czytam te niepochlebne opinie.
Hmmm.... hormony widzę zrobiły swoje, bo każda z was ten sam tekst odebrała zupełnie inaczej.
Ja tam nie miałam problemu ze zrozumieniem was, no może tylko na początku, bo nie wiedziałam o co kaman? Na szczęście już jestem w temacie. Przeczytałam wszystkie wypowiedzi i Kasiu ja też uważam, że kobieta + bobas nie musi się wiązać z "zapuszczoną" (czytaj zaniedbaną) mamą. Uważam, że zawsze znajdzie się czas na zadbanie o siebie i nauczenie się robienia pewnych zabiegów w innym czasie - może nawet krótszym. Wszystko to kwestia dobrego zorganizowania sobie czasu.
Marlenko czasem bywa tak, że kobieta mimo iż bardzo by chciała karmić piersią to nie może i są różne przyczyny tego. Poza tym nikt tu nie krzyczał na Ciebie. Czasem trzeba przeczytać jeszcze raz czyjąś odpowiedź by stwierdzić, że nie jest to krzyk.
Carol Ciebie zostawiłam sobie na koniec, bo jesteś łakomym kąskiem Żartuję oczywiście. Masz rację, każda kobieta powinna robić tak jak czuje. Nie jesteś i nie będziesz wyrodną matką tylko dlatego, że nie będziesz karmić piersią. Jak wy będziecie szczęśliwe to i cała rodzina będzie szczęśliwa. Ja, jeśli mi będzie dane zostać matką, na początku będę chciała karmić piersią - a czy będzie to długo czy krótko to już czas pokaże. Pewnie, że będę też karmić butelką - może nie ja, ale reszta rodziny będzie chciała. Poza tym ja nie będę miała urlopu macierzyńskiego więc będę musiała tak robić by dzieciątko nie cierpiało.
I tu też ktoś się może przyczepić, że będę wyrodną matką bo dziecko zostawiam, ale mnie to mało interesuje.
I zgadzam się z tym co napisała Stara Panna:
"A co paznokci... Cóż. Zastanawiam się czy lepsza matka karmiąca butlą, zadbana, szczęśliwa... czy może wiecznie zmęczona, zaniedbana i nieszczęśliwa ?
Poza tym uważam, że karmienie piersią jest przereklamowane... Butla z mlekiem modyfikowanym jest tak samo dobra jak cycek..., a stwarza o milion więcej możliwości ... Dla mnie dziecko to nie pępek świata. Nie wyobrażam sobie, że miałabym zostać niewolnicą noworodka Nie należy się całkowicie poświęcać... należy nauczyć się współistnieć Takie jest moje zdanie ! Koniec z tym"

Stary 2010-02-07, 12:41   #1107
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Wszystkim należy się
Co to za uciekanie
Pepus zgadzam się, ze dziewczynom chyba hormony zaszalały.
I proszę nie uciekać, bo ja teraz czekam na II i co nikt nie będzie za mnie kciuków trzymał kto mnie pocieszy jak wyjdzie jedna

Agatka jest już z nami
Stary 2010-02-07, 12:51   #1108
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
Wszystkim należy się
Co to za uciekanie
Pepus zgadzam się, ze dziewczynom chyba hormony zaszalały.
I proszę nie uciekać, bo ja teraz czekam na II i co nikt nie będzie za mnie kciuków trzymał kto mnie pocieszy jak wyjdzie jedna
Ja cię pocieszę, bo też czekam na koniec cyklu i widzę, że nie będę miała ramienia do wypłakania ....

Stary 2010-02-07, 12:57   #1109
sas
Wtajemniczenie

HALLO ja tez zostaje coprawda ja bede plakac czesciej z tesknoty i wrednych mysli:
Stary 2010-02-07, 13:00   #1110
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
witam ja tylko na chwilkę:

kochana Natalio życzę Ci dużo miłosci i spełnienia wszystkich marzeńno i najszybciej jak to możliwe dwóch kresek na tym najważniejszym teście:roza :
Cytat:

Natalko dużo zdrówka, miłości, radości i spełnienia wszystkich najskrytszych marzeń oraz jak najszybciej II kreseseczek na teście!!!!!!!!!!!!!!!!
Cytat:

Cytat:

Motyleczku wszystkiego naj naj naj i spełnienia wszystkich marzeń
Cytat:
Napisane przez Kasia_Dublin Pokaż wiadomość

Motylku zycze duuuzo zdrowka, slonca, usmiechu i slodyczy!!! Cwierc wieku to super liczba . Kochana i oczywiscie zycze zebys miala swoja ukochana fasolinke jak najszybciej. Buziole
Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
NATALKO wszystkiego naj naj!!spełnienia marzen !
dziękuje skarby moje kochane ja już po "śniadanku" urodzinowym mężuś obudził mnie torcikiem a później jedzonko pyszne przygotował superaśno dziękuję wam słonka moje jeszcze raz gorąco za życzonka

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości