|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV
Siemka
Ja dzisiaj tez tylko przelotem bo TŻ okupował lapcia i nie chciał mnie wpuścic. Wieczorkiem wybieramy sie do kina na Avatara 3D. Seans zaczyna sie o 20 ale musimy dojechac 30 km wiec juz powoli zaczynam sie szykowac. Mama zaproponowała, ze posiedzi dzisiaj z małym a my mamy sie wyrwac z domu i odstresować Wiec wybralismy kino. Jutro postaram sie napisac cos wiecej i zdam relacje z wypadu ![]() Miłego wieczorku
|
|
#1892 |
|
Wtajemniczenie
|
Cass to baw sie dobrze i odstresuj sie
|
#1893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bawcie sie dobrze
|
|
#1894 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() wpadam na moment,za wiele do nadrobienia nie miałam... Dziękuję za wszystkie odpowiedzi co do Martynki, poczekam na koniec lutego i zobaczę co powie pediatra, nie chcę lecieć tam specjalnie bo dużo chorych dzieci teraz i jeszcze mała coś złapie nie daj Boże... widzę że wyjazd nad morze na tapecie...no mi tez się marzy tylko do przejechania mielibyśmy praktycznie całą Polskę...nie wiem czy to realne i mądre zabierać się w taką drogę z roczniakiem...poradźcie doświadczone mamy? oo mała krzyczy, wróce później
|
#1895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiscie pojedziemy w jakies ciche miejsce bo Zakopane latem bedzie przeludnione
|
|
#1896 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
3
ja tez mam wychodne - ale nie z TZ a z kolezanka ![]() idziemy do kina na randke w ciemno Cytat:
moi znajomi pojechali autem do wloch z 9cio miesieczna coreczka ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- aaaaaaa patrzcie co kupilam ![]() http://www.allegro.pl:80/show_item.php?item=910261112
|
|
|
#1897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
extra buciki
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1898 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() nooo mnie tez sie spodobaly - zalicytowalam ale myslalam, ze i tak jak zwykle pewnie mnie ktos przebije jak mnie nie bedzie na kompie a tu nagle w mailu widze "wygrales licytacje" strasznie mi sie podobaja - do kurteczki z kubusiem beda jak znalazl
|
|
|
#1899 |
|
Ola-Unhola
|
Dziewczyny, udanego wieczoru życzę
Mój Małż zostaje dzisiaj jednak w domu, nie dopisali kumple do pokera. Ale co z tego, jak pokłóciliśmy się o pierdołę - kto zamówi pizze... ![]() Svinecko, buciki ładne. Tylko, żeby nie były za małe. Ja ostatnio kupiłam 6-12 i są na teraz na ścisk, a do wiosny to już na pewno szufladę będą oglądały ![]() Idę na warzywka z patelni i kuraka. A tamten niech się opycha pizzą....
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-02-06 o 17:47 |
|
|
|
#1900 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Unholy musialas mnie zdolowac
|
|
#1901 |
|
Ola-Unhola
|
Sorry
![]() Głupia baba ze mnie Wyglądają na szerokie na pewno będą dobre Ja nie kupuję butów bez zapytania o dł. wkładki.
|
#1902 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no juz lepiej
![]() najwyzej oddam kuzynce aaaaaaaaa nie mowilam Wam - moja kuzynka bedzie miala synka same chlopaki w rodzinie ![]() ale ona chciala fajnie bo teraz jak bedziemy jezdzic do moich kuzynek to Eryk bedzie bawil sie z synkiem mojej starszej kuzynki a Marcel z synkiem mlodszej
|
|
#1903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mi nie chodziło o to aby był syty syty to ma być po moim mleku a do modyfikowanego ma przyzwyczaić brzuszek Mati przecież nigdy nie pił takiego mleka, a ostatnio po normalnych porcjach płakał może akurat to nie po mleku ale pewności nie mam wtedy się wszystko nałożyło, ząbki, nowe mleko, słoiczki, choroba wolę więc teraz zacząć od rzadszego
|
|
|
#1904 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no rzeczywiscie pierdółka , pewnie szybko sie pogodzicie ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- widzialyscie teledysk beyonce z lady gaga?? jak widze je razem to jak piekna i besta serio - beyonce choc ma wiecej cialka niz gaga wyglada sexi a ta lady gaga to nawet sie z nia rownac nie moze
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2010-02-06 o 18:13 |
|||
|
|
|
#1905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przełozylismy kregle na za tydzien, a dzisiaj odwiedza nas znajomy ![]() doczekac sie nie moge, bo glodna juz jestem, a zrobiłam makaron-muszle nadziewane mieskiem i pieczarkami z beszamelem
|
|
|
|
|
#1906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w tej pomidorowej to bylo miesko widac i kawalki marchewki i takie pomidory jakby pulpa mmm brzmi pysznie ![]() milego wieczoru ![]() ja juz uciekam z mala sie pobawic
|
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez juz sie na dzisiaj zegnam. Miłego wieczoru wszystkim!
|
|
|
|
#1908 | ||||
|
Zakorzenienie
|
chyba mnie cos bierze
![]() jestem juz po kolacji i w pizamie z kubkiem malinowej herbaty i nawet nie mam ochoty brac lapka do lozka Obym jutro obudzila sie jak nowonarodzona ![]() Cytat:
Zawitkowski-choc nie jest to moja guru, wypowiadal sie ze mozna w kazda podroz z kazdym dzieckiem, i wlasnie tak jak Svinecka napisala.Przystanki, krotkie spacery,przewijanko,jedzo nko no i gry,zabawy,zabawki do autka zeby czas umilic a najelpiej to wyjechac w nocy/wieczorem Cytat:
![]() własnie paputy extra ![]() Ja kozaczki juz puscilam dalej...takie sliczne a taki niewypal,przynajmniej na moje dziecko. Ona nóżkami tam wierzga ze z domu do wózka zdazyly jej oba spasc, a jak dodatkowa pare skarpet dalam to trudno bylo wcisnac bo one cale miekkie. Sprezentowalam je ![]() Moja mama wciaz sie dziwila dlaczego wszystkie rajstopy mamy tak "skulkowane" no ale jak zobaczyla jak mala wierzga w foteliku-zgina-prostuje-zgina prostuje, jakby żabka plynela To nie miala wiecej pytanCytat:
wierze ze mozna sie o to poklocic Cytat:
![]() ide do lozka jak mala bedzie chora to sie zastrzele ide, bo strasznie mi bleeee do jutra mnie kreci, mąż zasmarkany na maxa.Blady jakis, niewyrazny... ehhh, kaszana
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
|
|
|
#1909 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() i jakiej firmy te muszle? Cytat:
![]() oby Cie nie wzielo ![]() ja sie juz powoli zbieram - jade jeszcze na solarium przed kinem dobrej zabawy wszystkim co dzis maja wychodne i milego wieczorku tym co spedzaja go w domu ![]() papaaaaa
|
|
|
#1910 |
|
Zadomowienie
|
Oj jak ja bym chciała mieć wychodne
A nie to że w domu to jeszcze sama bo Tż na weekend w wawie-studia![]() Tomaszek śpi już od h i chyba ja zaraz do niego dołącze, pozno już
|
|
#1911 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale całe życie się człowiek uczy najważniejsze, że wiem czego chcę i to już dużo, bo wiele razy byłam nie zadowolona, a nie wiedziałam dlaczego Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie wiedziałam czy wolno czy nie - nie zastanawiałam się nad tym ale tak na zdrowy rozum - jak dajesz cyca nie wiesz ile tam masz i ile dziecko akurat będzie chciało zjeść, po opróżnieniu piersi dziecko chce jeszcze, a Ty nie masz pokarmu i co - dziecko ma się drzeć, bo musi być przerwa przed butelką - bez sensu ![]() Cytat:
ale do Włoch to trochę inny kaliber
|
|
|
#1912 |
|
Ola-Unhola
|
Nie, nie biorę tych drzwi
Będę się wkurzać, że inaczej mogłam wydać te pieniądze. Jestem już prawie zdecydowana na założenie dodatkowych, tylko muszą mieć taką futrynę, aby się zmieściła na ściance, która ma 7 cm grubości, albo na takie - tyle, że trzeba doliczyć transport i znaleźć kogoś do montażu, bo to od Was ze Szczecina (Svinecka, P4W) ![]() http://www.allegro.pl/item904224171_...onne_sz_n.html Co do podróży, to tak jak już pisałyście częste przerwy, zabawki, piciu itp i można jechać, my mielismy jechać do Chorwacji, ale nie wypaliło.
|
#1913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-------------- zapomniałam napisać, że Tomuś nie pozwolił zostawić się u niani jest taki bystry - tylko weszliśmy - nowa kobieta, miejsce... i jeszcze dobrze go nie posadziłam w leżaczku, a on minka w podkówkę, patrzy na mnie i w płacz - zostałam z nim i bawiliśmy się z nianią we trójkę, ale Tomuś do końca nie chciał wziąć od niej zabawki mimo, że aż się trząsł - tak mu się podobała (przekupić to on się nie da) jutro też idziemy...
|
|
|
#1914 |
|
Ola-Unhola
|
Mam nadzieję, że z czasem będzie lepiej i się przyzwyczai. Trzymam kciuki, zeby jutro było lepiej
![]() Dzieci są mądrzejsze niż nam się wydaje Naprawdę dużo rzeczy wyczuwają.
|
#1915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1916 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie mamuski
p4w ja również mam nadzieję, że jutro będzie lepiej ![]() mamuśki ja znów po poradę ![]() jakie polecacie foteliki samochodowe w przedziale 9-18? p4w wiem, że Wy już jeździcie takim, jaki macie? jak się sprawuje? (wydaję mi się, że maxi cosi ale konkretnie który? tobi czy priori? |
|
|
|
#1917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na początku trudno nam było się przyzwyczaić do zapinania pasów - wydawały się skomplikowane, ale teraz przychodzi nam to bez trudu (w porównaniu do trzypunktowych w nosidełku); boczki można rozchylić i łatwiej włożyć dziecko; siedzisko jest wysoko - dziecko wszystko widzi; jest płynna regulacja pochylenia, a nie jak w Maxi Cosi konkretne pozycje ale mamy teraz problem, bo w jednym samochodzie mamy zamontowany fotelik ten większy, a w drugim jeszcze nosidełko do 13 kg - używaliśmy do jazdy okazjonalnej, ale teraz jak wiem, ze na stałe będę wozić małego do niani to będziemy potrzebować drugiego fotelika a nie będziemy mogli przekładać, bo ja Tomusia zawożę, a małż będzie odbierał - w obu samochodach musimy mieć fotelik i chyba kupimy jakiś używany (pewnie Maxi Cosi Tobi + pokrowiec), bo nie przewidzieliśmy takiego wydatku ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- a czym się różni Tobi od Priori, bo ten drugi sporo tańszy
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-02-06 o 22:51 |
|
|
|
|
#1918 |
|
Zakorzenienie
|
róznice chyba są niewielkie ale cena tak
z tego co czytałam to ten priori można bardziej rozłożyć jak dziecko śpi (więc plus) tobi jest wyższy i dziecko może lepiej świat oglądać (to akurat nie ma dla mnie znaczenia) ważne, żeby był przede wszystkim bezpieczny bo będziemy z Zuzką na pewno sporo jeździli i chyba więcej pozytywnych opinii ma jednak priori i jest tańszy w tym modelu tobi podobno dzieciom pasy nie pasują i nie bardzo chcą siedzieć ![]() oglądałam ten bebe |
|
|
|
#1919 |
|
Ola-Unhola
|
My się zastanawiamy (jutro jedziemy na zakupy, to sprawdzę w końcu czy mamy isofix). Jeżeli tak kupujemy Priorifix, a jeżeli nie to albo zwykły priori, albo ten bebe confort.
P4w, jaki macie kolor? Myslałam nad czerwonym, bo Bartuś ma czerwony swój, pasowałyby dwa z tyłu takie podobne, ale również ten brązowo miętowy mi się podoba.
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
doczytalam, że w tym bebe są te boki rozchylane, więc na pewno wygodniej
i ta płynna regulacja pochylenia siedziska też na plus idę go jeszcze raz obejrzeć
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)