Miłośniczki Zary - część II - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-06, 18:19   #1111
noisekitten
Raczkowanie

Dot.: Miłośniczki Zary - część II

http://allegro.pl/item914371089_zara...a_2009_10.html
poszukiwana torba

Edytowane przez noisekitten
Czas edycji: 2010-02-06 o 18:20
noisekitten jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 18:26   #1112
kunia1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle jeanne Pokaż wiadomość
Ach, ten wizaż
A pudrowej sakiewki jak nikt nie chciał, tak nie chce
Za tą cenę..?? Toż to rozbój w biały dzień!! Jestem zdesperowana, ale nie aż tak..

kunia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 18:27   #1113
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunny belle Pokaż wiadomość
Co do nowej kolekcji to rzeczywiście jest udana. Mi najbardziej wpadla w oko jedwabna koszula w panterkę, czarne buty za kostkę z odkrytymi palcami i piętą(za 190 zl jakoś), spodnie 7/8 torba żadna mi nie wpadla w oko

Hmm, to dziwne, bo dla mnie każda kolekcja w Zarze bez udanych torebek, nie jest kolekcją udaną
A kojarzycie może ten skórzany krenowy kuferek (ze złotymi metalowymi sprzączkami) za 399zł co był? Mi się on nawet nawet spodobała ale trochę za wielka mi się wydała, więc i nie chciałam odrazu wydawać czterech stów na taką torebkę Na szczęście będąc dziś w Tesco kupiłam z F&F pikowany kremowy kuferek (też ma złote sprzączki), jest prześliczny No a kosztował 10 razy mniej
Mirell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 18:27   #1114
mademoiselle jeanne
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noisekitten Pokaż wiadomość
I cena bardzo rozsądna , ciekawe która wizażanka się na nią skusi

Mirell, a masz może zdjęcia tego swojego kuferka? Bo właśnie szukaj jakiejś jasnej pikowanej torebki na wiosnę

Każdy szuka swojego miejsca na świecie,
gdzie czułby się tak dobrze, jak u Tiffany'ego

Edytowane przez mademoiselle jeanne
Czas edycji: 2010-02-06 o 18:33
mademoiselle jeanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 18:28   #1115
pronunciation
Zakorzenienie

Cytat:
Ty dziś chyba całe allegro przejrzałaś
Stary 2010-02-06, 18:34   #1116
noisekitten
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pronunciation Pokaż wiadomość
Ty dziś chyba całe allegro przejrzałaś
Cicho

Liczę, że uda mi się trafic na kilka rzeczy, które przegapiłam na wyprzedaży

Edytowane przez noisekitten
Czas edycji: 2010-02-06 o 18:36
noisekitten jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 18:40   #1117
pronunciation
Zakorzenienie

Cytat:
gdyby to była wersja beżowa nie wachałabym się ani sekundy ...

no i torby już nie ma...
wystarczyło podać link tutaj

Edytowane przez pronunciation
Czas edycji: 2010-02-06 o 18:41
pronunciation jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-06, 18:42   #1118
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:

Mirell, a masz może zdjęcia tego swojego kuferka? Bo właśnie szukaj jakiejś jasnej pikowanej torebki na wiosnę

Niestety dopiero wróciłąm a wieczorem wyjdzie słabo, ale jutro mogę dla Ciebie zrobić
Ogólnie na pierwsze spojrzenie mi się nie spodobał, o na tle wszystkich czarnych torebek aż walił bielą po oczach, musiałam z nim podejść do lustra do normalnych rzeczy zeby zauważyć że jest kremowy (może dlatego nie zszedł w normalnej cenie, bo przy kasie dopiero okazało się że jest nie za 49 a za 34zł).
Ale jest śliczny, taki prosty pikowany z raczkami, normalnie to nie Zara a zakochałam się
Stary 2010-02-06, 18:49   #1119
rzesa20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anies5 Pokaż wiadomość
Sprawdź, ja też nie jestem pewna, opieram się tylko na opiniach, jakie pozyskałam.

Ogólnie za przedsiębiorcę uznaje się osobę, która prowadzi działalność gospodarczą, ale w objaśnieniach do ustawy sprzedaży na odległość jest zaznaczone, że przedsiębiorcą jest każda prywatna osoba, która organizuje sprzedaż. Idąc tym tropem - nawet osoby prywatne muszą przyjmować zwrot.
Przeszukałam ustawy odnośnie praw konsumenta (z których miałam tydzień temu egzamin) oraz o swobodzie działalności gospodarczej, ale w żadnej z nich definicja legalna nie zawierała takiego stwierdzenia, ciekawa jestem co powie Rzecznik Justysi.

Szczerze mówiąc cały czas byłam przekonana, że odstąpienie od umowy dotyczy tylko kupna u sprzedawców będących przedsiębiorcami

Nie można być jak Prince Polo i smakować wszystkim...
rzesa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 19:00   #1120
sunny belle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mirell Pokaż wiadomość
Hmm, to dziwne, bo dla mnie każda kolekcja w Zarze bez udanych torebek, nie jest kolekcją udaną
A kojarzycie może ten skórzany krenowy kuferek (ze złotymi metalowymi sprzączkami) za 399zł co był? Mi się on nawet nawet spodobała ale trochę za wielka mi się wydała, więc i nie chciałam odrazu wydawać czterech stów na taką torebkę Na szczęście będąc dziś w Tesco kupiłam z F&F pikowany kremowy kuferek (też ma złote sprzączki), jest prześliczny No a kosztował 10 razy mniej

No widzisz, za to ja nie lubię toreb z Zary, wyjątek stanowi ta z lańcuchami Torby to jest wlaśnie ta rzecz w którą jestem w stanie zainwestować dużo pieniędzy, bo nie lubię gdy dużo osób ma taką samą torbę jak ja

sunny belle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 19:06   #1121
mademoiselle jeanne
Zakorzenienie

Cytat:

Niestety dopiero wróciłąm a wieczorem wyjdzie słabo, ale jutro mogę dla Ciebie zrobić
Ogólnie na pierwsze spojrzenie mi się nie spodobał, o na tle wszystkich czarnych torebek aż walił bielą po oczach, musiałam z nim podejść do lustra do normalnych rzeczy zeby zauważyć że jest kremowy (może dlatego nie zszedł w normalnej cenie, bo przy kasie dopiero okazało się że jest nie za 49 a za 34zł).
Ale jest śliczny, taki prosty pikowany z raczkami, normalnie to nie Zara a zakochałam się
Byłabym Ci bardzo wdzięczna bo z opisu brzmi ciekawie Ja w Tesco chyba jeszcze nigdy nie byłam, nie mówiąc już o tym, że do głowy by mi nie przyszło szukanie tam ubrań czy dodatków ale coraz to któraś z dziewczyn pisze o świetnych rzeczach za grosze więc może czas się przejechać do któregoś

Przy okazji jeśli odebrałaś już pudrową torbę od kaletnika to myślę, że nie tylko ja byłabym ciekawa efektu końcowego

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-06, 19:08   #1122
di4ska
Wtajemniczenie

Cytat:
wiedziałam, że jak wejdę, to już nie będzie
di4ska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 19:22   #1123
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:
Byłabym Ci bardzo wdzięczna bo z opisu brzmi ciekawie Ja w Tesco chyba jeszcze nigdy nie byłam, nie mówiąc już o tym, że do głowy by mi nie przyszło szukanie tam ubrań czy dodatków ale coraz to któraś z dziewczyn pisze o świetnych rzeczach za grosze więc może czas się przejechać do któregoś

Przy okazji jeśli odebrałaś już pudrową torbę od kaletnika to myślę, że nie tylko ja byłabym ciekawa efektu końcowego

No ja też bym nie pomyślała by isć po ubrania do Tesco, ale akurat byłam w okolicy a już mi się nie chciało do Realu jechać po zakupy, wchodzę a tam fajna torebka, pasiaki bach-bach z każdej strony to nie mogłam ominąć zwłaszcza za taką cenę

A tą pudrową, to tak, odebrałam i teraz sie prezentuje o wiele lepiej U kaletnika skróciłam tylko pasek (bo trafiłąm bardziej na szewca niż kaletnika ), ale dno wszyłam sobie sama ręcznie, jutro też wstawię zdjęcie Ale to raczej po południu, bo jutro nie mam co robić i idę się wreszcie wyspać po sesji
Stary 2010-02-06, 19:23   #1124
justysia171
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rzesa20 Pokaż wiadomość
Przeszukałam ustawy odnośnie praw konsumenta (z których miałam tydzień temu egzamin) oraz o swobodzie działalności gospodarczej, ale w żadnej z nich definicja legalna nie zawierała takiego stwierdzenia, ciekawa jestem co powie Rzecznik Justysi.

Szczerze mówiąc cały czas byłam przekonana, że odstąpienie od umowy dotyczy tylko kupna u sprzedawców będących przedsiębiorcami
Też przeczytałam ustawy, mój wniosek - nie ma zwrotów u osób prywatnych
Z ciekawości sprawdzę u rzecznika, ale myślę, że fora eksperckie + moja interpretacja ustaw jest ok

Upewnię się bo prawnikiem nie jestem

Edytowane przez justysia171
Czas edycji: 2010-02-06 o 19:25
justysia171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 19:28   #1125
mademoiselle jeanne
Zakorzenienie

Cytat:

No ja też bym nie pomyślała by isć po ubrania do Tesco, ale akurat byłam w okolicy a już mi się nie chciało do Realu jechać po zakupy, wchodzę a tam fajna torebka, pasiaki bach-bach z każdej strony to nie mogłam ominąć zwłaszcza za taką cenę

A tą pudrową, to tak, odebrałam i teraz sie prezentuje o wiele lepiej U kaletnika skróciłam tylko pasek (bo trafiłąm bardziej na szewca niż kaletnika ), ale dno wszyłam sobie sama ręcznie, jutro też wstawię zdjęcie Ale to raczej po południu, bo jutro nie mam co robić i idę się wreszcie wyspać po sesji
To miałaś miłą niespodziankę Fajnie jak czasami trafi się na coś, czego by się człowiek w danym miejscu nie spodziewał

W takim razie będę z niecierpliwością czekać na zdjęcia I zazdroszczę, że u Ciebie już koniec sesji, ja ostatni egzamin mam 18-stego a teraz jak na złość rozchorowałam się w połowie

Stary 2010-02-06, 19:36   #1126
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:
To miałaś miłą niespodziankę Fajnie jak czasami trafi się na coś, czego by się człowiek w danym miejscu nie spodziewał

W takim razie będę z niecierpliwością czekać na zdjęcia I zazdroszczę, że u Ciebie już koniec sesji, ja ostatni egzamin mam 18-stego a teraz jak na złość rozchorowałam się w połowie
Ooo, to ciężko wtedy:/ Teraz czeka mnie niby tydzień "ferii" (muszę wreszcie pisać dalej pracę, ehh...) i od 15 lutego już zaczyna mi się semestr letni
I zdrówka życzę
Stary 2010-02-06, 20:22   #1127
endorfina123
Wtajemniczenie

byłam dziś w zarze w galerii mokotów, nowa kolekcja robi się coraz sympatyczniejsza.
mierzyłam pudrową marynarkę, chociaż dla mnie ten kolor w rzeczywistości to taki brudny róż, jest troszeczkę sztywna, ale bez przesady kupiłabym, ale mam podobną, no i noszę S, przy czym często mam problem z szerokością w biuście i tu niestety średnio się układała, chyba jednak do noszenia zapiętej za mała.
wiem, że któraś z Was poszukiwała dresowej marynarki w kolorze czarnym za 199 zł, były 2 - M i jakaś duża, chyba XL.
torebki średnie, żadna nie podbiła mojego serca

endorfina123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 20:22   #1128
paryzanka202
Zakorzenienie

Szkoda,ze to nie bezowa
Ja na pudrowa sakiewke sie nie zalapalam, namietnie nosze jednak czarna.
Kupilam za to zastepstwo- pudrowy woreczek z atmo. Taniocha ponad 50 zl
paryzanka202 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 20:30   #1129
mademoiselle jeanne
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez endorfina123 Pokaż wiadomość
byłam dziś w zarze w galerii mokotów, nowa kolekcja robi się coraz sympatyczniejsza.
mierzyłam pudrową marynarkę, chociaż dla mnie ten kolor w rzeczywistości to taki brudny róż, jest troszeczkę sztywna, ale bez przesady kupiłabym, ale mam podobną, no i noszę S, przy czym często mam problem z szerokością w biuście i tu niestety średnio się układała, chyba jednak do noszenia zapiętej za mała.
wiem, że któraś z Was poszukiwała dresowej marynarki w kolorze czarnym za 199 zł, były 2 - M i jakaś duża, chyba XL.
torebki średnie, żadna nie podbiła mojego serca
A poza tym pojawiło się coś nowego w tym tygodniu z nowej kolekcji? Czyli pudrowe marynarki są już pewnie w większości sklepów.. Sama jestem jej bardzo ciekawa.. już się nie mogę doczekać aż będę zdrowa i będę mogła w końcu wyjść z domu

Cytat:
Napisane przez paryzanka202 Pokaż wiadomość
Kupilam za to zastepstwo- pudrowy woreczek z atmo. Taniocha ponad 50 zl
Gosiu, będę mogła Cię poprosić o wrzucenie jej zdjęć real jak ją dostaniesz? Wiem, że Foxy ją pokazywała w wątku zakupowym, ale jakoś mało na nich dostrzegłam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-06, 20:34   #1130
Eggnogg
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabi1234 Pokaż wiadomość
ps2. natknęłam się na takie buty - przyznam, że na półce wyglądały dośc intrygująco, na nodze już niekoniecznie - niestety- no chyba że tylko na mojej :/
Widzialam dzisiaj podobne, bezowe botki na szpilce, z lekko dziurkowanego zamszu. Laaaaadne, cena mniej mi sie podobala - 350 albo 400 zl.

Cytat:
Napisane przez sunny belle Pokaż wiadomość
Co do nowej kolekcji to rzeczywiście jest udana. Mi najbardziej wpadla w oko jedwabna koszula w panterkę, czarne buty za kostkę z odkrytymi palcami i piętą(za 190 zl jakoś), spodnie 7/8 torba żadna mi nie wpadla w oko
Mnie sie bardzo podoba kolorystyka, takie "kolory ziemi". Co to za buty? Brzmia ciekawie...

Cytat:
A marynarki w paski są całkiem całkiem, też już na nie zdążyłam zwrócić uwagę A widziałaś może tą pudrową marynarkę?
Widzialam dzisiaj ta marynarke. Nie wiem co to byl za material, nie zerknelam na sklad, bo bylam w Zarze przelotem. W kazdym badz razie byl "dziwny". Nawet nie wiem do czego porownac, taki... cienki kocyk? No chyba, ze mi sie pomerdalo z tego pospiechu

Cytat:
W nowym brytyjskim Glamour jest pokazany pudrowy zakiet, wlasnie z Tesco. Na fotce wyglada bardzo interesujaco, kosztuje okolo 100 lub 120 zl .

Dzisiaj spedzilam pol nia na ogladaniu potencjalnego "nowego domku". Wpadlam do Zary na chwilke obejrzec te "slynne zeberkowe tuniki" - nie bylo oczywiscie. Trencz z bufakami byl tylko w rozmiarze L, wiec nawet nie bylo sensu go mierzyc (tani ten plaszcz! 45 funtow? tylko po co mi drugi bezowy trencz?). Z butow zainteresowaly mnie tylko wyzej wspomniane botki. Jeszcze polowe sklepu zajmuja wyprzedaze (chyba dowiezli z innych Zar, jest duuuuzo plaszczy i kurtek) = malo rzeczy z nowej kolekcji. Kupilam welurowa sukienke (300 zl ) i teraz pytanie - macie doswiadczenia z tym materialem? Bo mam wizje przetartego materialu na tylku... i troche sie tego boje.

"People, what a bunch of bastards!"
by Roy

- - -
... beneath the stains of time
the feelings disappear ...

It just sucks... *sniff sniff*

Edytowane przez Eggnogg
Czas edycji: 2010-02-06 o 20:38
Eggnogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 20:38   #1131
izabellini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justysia171 Pokaż wiadomość
I jeszcze w takim razie ciekawi mnie to dlaczego 99% osób na allegro (prywatnych) pisze, że nie przyjmuje zwrotów?
zapis taki należy do tzw "klauzul niedozwolonych", stosowanie go jest zagrożone karą
jest to działanie bezprawne
Cytat:
Napisane przez anies5 Pokaż wiadomość
Sprawdź, ja też nie jestem pewna, opieram się tylko na opiniach, jakie pozyskałam.

Ogólnie za przedsiębiorcę uznaje się osobę, która prowadzi działalność gospodarczą, ale w objaśnieniach do ustawy sprzedaży na odległość jest zaznaczone, że przedsiębiorcą jest każda prywatna osoba, która organizuje sprzedaż. Idąc tym tropem - nawet osoby prywatne muszą przyjmować zwrot.
z mojej wiedzy wynika, że jest tak jak piszesz
kupując zawieramy umowę kupna sprzedaży, więc dotyczą nas wszystkie przepisy o niej stanowiące, a więc również kwestia zwrotów przy kupnie na odległość, bez podania przyczyny

Edytowane przez izabellini
Czas edycji: 2010-02-06 o 20:42
izabellini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 20:45   #1132
mademoiselle jeanne
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eggnogg Pokaż wiadomość
Widzialam dzisiaj ta marynarke. Nie wiem co to byl za material, nie zerknelam na sklad, bo bylam w Zarze przelotem. W kazdym badz razie byl "dziwny". Nawet nie wiem do czego porownac, taki... cienki kocyk? No chyba, ze mi sie pomerdalo z tego pospiechu
Coraz bardziej mnie intryguje, na zdjęciu wygląda fajnie, a wszyscy, którzy ją widzieli na żywo mają bardzo mieszane uczucia No nic, może niedługo sama wyrobię sobie jakąś opinię na jej temat

Cytat:
W nowym brytyjskim Glamour jest pokazany pudrowy zakiet, wlasnie z Tesco. Na fotce wyglada bardzo interesujaco, kosztuje okolo 100 lub 120 zl .
Naprawdę? W takim razie zerknę przy najbliższej wizycie w Empiku Ciekawa tylko jestem czy Tesco ma taki sam asortymet w UK co w Polsce Orientujesz się może? Bo jeśli rzeczywiście jest fajny, to zacznę chyba regularnie zaglądać do Tesco

Stary 2010-02-06, 20:51   #1133
endorfina123
Wtajemniczenie

ta pudrowa marynarka, ma chyba 95% bawełny i 5% elastanu, materiał dziwny to fakt, ale nie był zły. co do kroju, to może być dość długa, ja akurat lubię dłuższe i z racji wzrostu rzadko takowe znajduję, więc dla mnie to akurat na plus. przemyślę jej zakup, bo zakochałam się w sukience z RI, ale rozmiaru nie było i chyba jednak to na nią przeznaczę pieniądze, bo mój zakupoholizm za bardzo się rozwinął, szafa już pęka, no i chowam ciuchy przed mamą, bo twierdzi, że tyle ubrań to już "lekka" przesada, chłopak powoli już też ma dosyć zakupowych wypraw...
co do pojawiania się nowych ciuchów w tej kolekcji, to chyba na bieżąco coś dodają, sporo fajnych marynarek, np. klasyczna czarna, świetna gatunkowo - 399 zł, jakieś sukieneczki po 169-199 zł(ale takie bez rewelacji), skórkowe ramoneski, sporo beży, różu, granatu, bieli. ładne cienkie sweterki z dodatkiem jedwabiu w pastelowych kolorach, wszechobecne pasiaki, marine style.

Stary 2010-02-06, 20:51   #1134
paryzanka202
Zakorzenienie

Oczywiscie,ze wkleje
paryzanka202 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 21:00   #1135
rzesa20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez izabellini Pokaż wiadomość
zapis taki należy do tzw "klauzul niedozwolonych", stosowanie go jest zagrożone karą

kupując zawieramy umowę kupna sprzedaży, więc dotyczą nas wszystkie przepisy o niej stanowiące, a więc również kwestia zwrotów przy kupnie na odległość, bez podania przyczyny
to dlaczego w ustawie o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny jest mowa o sprzedającym jako przedsiębiorcy, a my jako nieprofesjonalni sprzedawcy na allegro nie robiąc tego w sposób zorganizowany, nie mający dg nim przecież nie jesteśmy. Znasz jakąś podstawę prawną uznającą nas za przedsiębiorców?

Stary 2010-02-06, 21:04   #1136
justysia171
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izabellini Pokaż wiadomość

Ja się nadal nie zgadzam (póki co zasięgnęłam rady absolwentki prawa i przyznała mi rację) oraz mojego sąsiada (prawnika już po aplikacji).

Zresztą na allegro jest forum, w którym również pisze o braku możliwości zwrotu towaru zakupionego u osoby prywatnej.

Cytat:
to dlaczego w ustawie o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny jest mowa o sprzedającym jako przedsiębiorcy, a my jako nieprofesjonalni sprzedawcy na allegro nie robiąc tego w sposób zorganizowany, nie mający dg nim przecież nie jesteśmy. Znasz jakąś podstawę prawną uznającą nas za przedsiębiorców?
dokładnie

Jest natomiast zwrot, gdy towar jest niezgodny z opisem

Czas edycji: 2010-02-06 o 21:07
Stary 2010-02-06, 21:09   #1137
Eggnogg
Zakorzenienie

Cytat:
Coraz bardziej mnie intryguje, na zdjęciu wygląda fajnie, a wszyscy, którzy ją widzieli na żywo mają bardzo mieszane uczucia No nic, może niedługo sama wyrobię sobie jakąś opinię na jej temat

Naprawdę? W takim razie zerknę przy najbliższej wizycie w Empiku Ciekawa tylko jestem czy Tesco ma taki sam asortymet w UK co w Polsce Orientujesz się może? Bo jeśli rzeczywiście jest fajny, to zacznę chyba regularnie zaglądać do Tesco
Jezeli nadal lezysz chora, to ja moge jutro zrobic fotke tej strony - dzisiaj mi sie nie chce kombinowac z aparatem, kabelkami, zmniejszaniem fotek...

Cytat:
Napisane przez endorfina123 Pokaż wiadomość
ta pudrowa marynarka, ma chyba 95% bawełny i 5% elastanu, materiał dziwny to fakt, ale nie był zły. co do kroju, to może być dość długa, ja akurat lubię dłuższe i z racji wzrostu rzadko takowe znajduję, więc dla mnie to akurat na plus. przemyślę jej zakup, bo zakochałam się w sukience z RI, ale rozmiaru nie było i chyba jednak to na nią przeznaczę pieniądze, bo mój zakupoholizm za bardzo się rozwinął, szafa już pęka, no i chowam ciuchy przed mamą, bo twierdzi, że tyle ubrań to już "lekka" przesada, chłopak powoli już też ma dosyć zakupowych wypraw... (...)
Ja mam w szafach goooory pudelek z butami i straszny scisk na wieszakach - wszystko pogniecione . Dlatego potencjalne nowe mieszkanie musi byc z duuuuuza szafa wnekowa/powierzchnia na szafe lub nadprogramowym malym pokojem, ktory moglby pelnic role "garderoby". Na szczescie TZ (poki co ) nie narzeka, tylko sie smieje, ze kiedys mnie te buciory w szafie zasypia.

"People, what a bunch of bastards!"
by Roy

- - -
... beneath the stains of time
the feelings disappear ...

It just sucks... *sniff sniff*

Edytowane przez Eggnogg
Czas edycji: 2010-02-06 o 21:10
Eggnogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 21:18   #1138
rzesa20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justysia171 Pokaż wiadomość
Ja się nadal nie zgadzam (póki co zasięgnęłam rady absolwentki prawa i przyznała mi rację) oraz mojego sąsiada (prawnika już po aplikacji).

Zresztą na allegro jest forum, w którym również pisze o braku możliwości zwrotu towaru zakupionego u osoby prywatnej.

dokładnie

Jest natomiast zwrot, gdy towar jest niezgodny z opisem

Dokładnie
Ja jeszcze mogłabym zapytać w przyszły tygodniu mojego promotora, bo on jest z prawa cywilnego, ale myślę, że sprawa już jest wyjaśniona

Stary 2010-02-06, 21:19   #1139
endorfina123
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eggnogg Pokaż wiadomość
Ja mam w szafach goooory pudelek z butami i straszny scisk na wieszakach - wszystko pogniecione . Dlatego potencjalne nowe mieszkanie musi byc z duuuuuza szafa wnekowa/powierzchnia na szafe lub nadprogramowym malym pokojem, ktory moglby pelnic role "garderoby". Na szczescie TZ (poki co ) nie narzeka, tylko sie smieje, ze kiedys mnie te buciory w szafie zasypia.
ja muszę pary razy w tyg. zajrzeć do jakiejś galerii i chłopak ma dość sterczenia po przymierzalnią, zawsze narzeka na ewentualny brak miejsca, na którym mógłby usiąść moja szafa pęka, niedawno pokój przeszedł remont i to co na bieżąco dokupuję, to wieszaki kurtki, buty i takie jakby "mniej" potrzebne ciuchy trzymam w innych szafach w domu, bo moja już nic by nie przyjęła...
ale najgorszą rzeczą jest powrót z galerii z pustymi rękami, i ja cierpię i TŻ, że musi słuchać mojego lamentowania

Stary 2010-02-06, 21:27   #1140
justysia171
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie
Ja jeszcze mogłabym zapytać w przyszły tygodniu mojego promotora, bo on jest z prawa cywilnego, ale myślę, że sprawa już jest wyjaśniona
zapytaj
Nie chce nikogo w błąd wprowadzać, im więcej pewnych źródeł tym lepiej

Jeszcze tak tu jest ustawa :http://www.halat.pl/szkoda.html (dotyczy przedsiębiorcy).
A tu definicja przedsiębiorcy - w ujęciu prawnym podmiot prawa, który prowadzi we własnym imieniu działalność gospodarczą (art. 431 KC; art. 4 ust. 1 ustawy o swobodzie działalności gospodarczej).

Już nie będę zbaczać z tematu właściwego

Czas edycji: 2010-02-06 o 21:33
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości