|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze kolekcje masek, odżywek, szamponów :-)
alu51, niesamowity zbiór
![]() ja mam inne pytanie - jakiego koloru masz włosy i w jakim ogólnym stanie one są ![]() jak oceniasz Seboradin balsam?
|
#2042 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję kochane
w domu słysze tylko krytyke że ciągle wymyślam, że już stworzyłam własną drogęrię, a po co mi to wszystko itp...... (już nawet kupuje nowe kosmetyki w tajemnicy tzn. kupuje jak jestem sama i już nie chwale się co kupiłam)i dopiero tu na wizażu - a dokładnie na tym wątku moje zbiory zostały docenione cieszę się że taki wątek powstał i wogóle że jest wizaż na którym włosomaniaczki takie jak ja znajdują zrozumienie ![]() Ostrowczanka Dziękuję ![]() szpilko666 mam włosy falowane ale tylko wtedy kiedy nad tym popracuje - fale osiągam najcześciej po myciu włosów odżywką i tu najbardziej służy mi emulsja Gloria, po myciu - maseczka Wax na ok. pół godziny, po spłukaniu włosy zawijam w koszulkę trochę pougniatam i na koniec żel Paloma. Po tym rytuale loko- fale gwarantowane ![]() blondyna789 aktualnie mam włosy ciemne farbowane na czekoladowy brąz ale to od pół roku, bo wcześniej zawsze miałam moje naturalne ciemny blond z jasnymi pasemkami blond. Teraz włosy mogę przyznać że mam w bardzo dobrym stanie, może gdyby ktoś je zobaczył nie powiedziedziałby że są w tak dobtym stanie, ale dla mnie to one teraz są śliczne w porównaniu do tego co było wcześniej te blond pasemka zrobiły mi na głowie spustoszenie i Saharę. Balsam Seboradin jest jednym z moich faworytów bardzo ładnie zmiękcza włosy i je nabłyszcza wydaje mi się że działa długofalowo a nie tylko do następnego mycia, z tym że na efekty trzeba też trochę poczekać, czasem go tuninguje np. dodaje jakieś oleje. Edytowane przez alu51 Czas edycji: 2010-02-06 o 12:41 |
|
|
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2044 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ładnie |
|
|
|
|
#2045 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2046 | |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
dziękuję
![]() oleje do włosów.... najlepszy dla mnie jest kokosowy kupuję w sklepie ze zdrową żywnością, aktualnie zaś mam olej kokosowy z amlą zakupiony w Tunezji. No i oczywiście rycynowy. Zwykle robię taką mieszankę-wax moc natury, trochę mocznika, sproszkowana amla, olej kokosowy z amlą (lub bez) olej rycynowy. Podgrzewam w mikrofali i wcieram w skórę głowy. Na długość włosów, zwłaszcza na końcówki daję olej kokosowy lub serum w ampułkach alfaparf , włosy spinam , zakładam czepek foliowy i ciepła czapkę i tak sobie Z tym chodzę kilka godzin co jakiś czas podgrzewając suszarką. Właśnie teraz siedzę z tym ustrojstwem na głowie ![]() Jestem zwolenniczką okrojonych zbiorów kosmetyków do włosów gdyż włosy łatwo przekarmić. Dlatego wielkie kolekcje mnie nie kręcą, mam kilka sprawdzonych produktów i stosuję je konsekwentnie, wtedy mam pewność że rezultaty będa wymierne i długofalowe. Moje niezbędniki do włosów to: woda brzozowa wzbogacona ekstraktami roślinnymi, oleje i składniki półprodukty, dobra regeneracyjna maska oraz serum w kroplach na końcówki. I tyle Czasami, zwłaszcza latem lubię zrobic sobie mgiełkę z hydrolatu i z mleczka (ze słodkich migdałów na przykład) z keratyną, proteinami itp.Cytat:
zwłaszcza interesują mnie szampony i jakas prosta odżywka do spłukiwania do stosowania po kazdym myciu.
|
|
|
|
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
Moja kolekcja.Przepraszam za słabą jakość zdjęć, ale nie chciałam prześwietlić kosmetyków lampą błyskową i wyszły takie ciemne.
Zdj 1 szampony: Babydream, Timotei, Accent Zdj 2 moje nowości Lorys Awokado i Lorys Snake Zdj 3 maski: Joanna z miodem, Romantic, I w opakowaniu po Joannie z lnem Lorys Jaborandi Zdj 4 inne : jedwab Wax i Seboradin Niger lotion Zdj 5 zapomniałam dodać na wcześniejszych zdj Venitę W tym miesiącu dołączy do mnie olej kokosowy i z pestek winogron.
|
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
Magdziu, ładny zbiór
![]() Jak sprawuje się szampon Timotei(kołtuni włosy?), maska Joanny z miodem i cytryną i maska Venity?
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
Szampon Timotei uwielbiam
Maskę Joanny miałam raz na włoskach, więc jeszcze nie wypowiem się na temat jej efektów. Po 1 użyciu ładnie nawilżyła, nie obciążyła, wygładziła antenki i włosy ogólnie miałam bardzo ładne. Venita hmm pierwsze 3 użycia to była poezja, a potem już tak sobie. Nie nawilżyła jakoś super, końce były nadal suche i za bardzo obciążone. Muszę jej jeszcze trochę poużywać, ale nie wiem czy kupię 2 raz,\.
|
|
#2050 |
|
Konto usunięte
|
Ago - dzięki za odpowiedź
I dzięki za pomysł odnośnie oleju kokosowego, chętnie skorzystam - jutro nakładam kokosa na noc (myję co dwa dni).Magdziu - ładna kolekcja |
|
|
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
|
|
#2052 |
|
Zadomowienie
|
Magdziu a jak tam sie sprawuje LORYS z awokado? ja go jakoś nie moge nigdzie znajść a wszystko co jest z awokado działo zbawiennie na moje suche włosiska
|
|
|
|
#2053 |
|
Przyczajenie
|
podejrzenie reklamy
Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2010-02-06 o 23:05 |
|
|
|
#2054 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym kocham "evowe" mydła, płyny do kąpieli itp. Jestem absolutnie zadowolona z każdego produktu, no i obsługi (przemiłe panie, zawsze dostaję kupę próbek). Cytat:
|
||
|
|
|
#2055 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczególnie zdjęcie numer 2 Cytat:
Poza tym mylisz się pisząc, że w markecie się ich nie dostanie - są dostępne w Makro
Edytowane przez 'Estelle' Czas edycji: 2010-02-07 o 00:22 Powód: edycja nazwy |
||
|
|
|
#2056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak się sprawują obydwa Loryse i szmapon Accent? Naprawdę pogłębił kolor włosów? I co to za maska Romantic?
|
|
#2059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mnie właśnie tak, jeżeli nałożę na dłużej niż 10 min to mam obciążone włosy.
Dziękuję Cytat:
---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
Szampon Accent jestem z niego zadowolona, ładnie podkreślił moje brązowe włosy, nie przyspiesza przetłuszczania, nie kołtuni. Kupię go jeszcze raz na pewno ![]() Lorys avocado- tak jak wyżej pisałam Lorys Snake- byłam bardzo z niego zadowolona, dlatego 2 raz kupiłam. Włosy idealne, miękkie, błyszczące, nie obciążone.
|
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2063 |
|
Zadomowienie
|
Moja skromna kolekcja:
|
|
|
|
#2064 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę Balei (miałam kokosowo - mleczną w lecie i tęsknię do niej ) i Ultra Doux (uwielbiam).
|
|
|
|
|
#2066 |
|
Zadomowienie
|
A mi właśnie ta Balea nie podpasowała,użyłam jej na razie raz i miałam strasznie szorstkie włosy.Może zrobię drugie podejście.natomiast Ultra doux to zdecydowanie moj faworyt,mam po nim śliczne,lejące się włosy,cudownie obciąża i nawilża moją szopę
|
|
|
|
#2067 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
Paradiso, jak sprawuje się psikacz Joanny?
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
Czy w Polsce można kupić Garniera Ultra Doux?
Widziałam go ostatnio u cioci, ale oczywiście zapomniałam spytać A na pewno nigdzie nie wyjeżdżała, więc może w jakimś Lidlu
|
|
|
|
#2070 |
|
Zadomowienie
|
Narek psikacz Joanny moim zdaniem nic nie robi.Mam grube,plączące się włosy i mi on nie pomaga w ich rozczesaniu(na to liczyłam) już nie wspominając o połysku czy odbudowaniu,o którym wspomina producent.Ot,takie psikadełko(co więcej,ten zapach na wlosach się zmienia i trochę śmierdzi).
Jyyli ja w Polsce nie widziałam,całe szczescie,że moja ciocia mieszka we Francji
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

Bo jeszcze do tego co na zdjęciach dochodzą podwójne, a czasem nawet potrójne zapasy 

I dzięki za pomysł odnośnie oleju kokosowego, chętnie skorzystam - jutro nakładam kokosa na noc (myję co dwa dni).

Widziałam go ostatnio u cioci, ale oczywiście zapomniałam spytać