Offtopowe zapuszczanie cz.XII - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-06, 22:22   #571
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli
Dot.: Offtopowe zapuszczanie cz.XII

Oczywiście, że zdrowie zależy od wielu czynników, np. jeśli ktoś będzie się obżerał chipsami jedząc mięso, to nie będzie zdrowy Ale też ciężko jest zastąpić białko zwierzęce, bo jest łatwo przyswajalne. Uważam, że dziecko i dojrzewający nastolatek powinni jeść mięso, tym bardziej, że mało który da się przekonać, żeby stosować dietę bogatą w zamienniki białka zwierzęcego.
A co do otyłości to ja znam tylko i wyłącznie albo grubych albo wychudzonych wegetarian. Nie wiem, skąd to się bierze Jedna znajoma gruba wegetarianka wcale nie je słodyczy ani niezdrowych rzeczy, nie obżera się, a tylko tyje odkąd jest wegetarianką, wcześniej miała stabilną wagę.
A ja z kolei jak byłam 2 miesiące wege to tak schudłam, że nigdy w życiu nie chcę tego powtarzać. Przydałoby się zrzucić tu i ówdzie, ale bez przesady, nie w takim tempie.

A tak ogólnie jeszcze dodam, że jestem zwolenniczką jedzenia tego, co rośnie na terenie, skąd pochodzimy, organizm jest do tego po prostu przystosowany. A w Polsce zimą nie rosną warzywka, a szkoda

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 22:26   #572
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

W piątek jadę z tz do Rzeszowa na małe wagary, pierwszy raz w tym roku i zrobię skok na Auchan loryski będą moje
Stary 2010-02-06, 22:29   #573
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
jako peeling raz na tydzien to on słaby :P

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

jaką piosenkę chciałybyście na "pierwszy taniec" na ewentualnym weselu?
Born to be wild http://www.youtube.com/watch?v=rMbATaj7Il8
Rodzinka kochałaby mnie jeszcze bardziej niż mnie kocha
Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
widziałam w jakimś programie, że lepiej nacinać korzeń "w krzyżyk", wtedy ma się pewność, ze nie będzie goryczki.
Odkąd tak robie, nigdy nic gorzkiego nie wyczułam
Ja nigdy nie nacinałam i też nic gorzkiego nie wyczułam.
Coś mi się wydaje że to jest coś podobnego do , mieszania ciasta tylko w jedną strone, bo nie wyjdzie, lub spluwaniem przez lewe ramię.
Cytat:
Napisane przez Aniaaa PlayMate Pokaż wiadomość
Kocurzyco gdzie dorwałaś olejek rozmarynowy?
W Anglii w Bootsie
Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Nie wierzę, że to tylko kwestia przyzwyczajenia, widziałam dzieci wegetarian i nie były okazami zdrowia
W niektórych religiach azjatyckich mięso jest niedozwolone. Niektórzy Sikhowie są wegetarianami, a czasem nawet weganami. Nie znają mięsa od wielu pokoleń. I są jak najbardziej okazami zdrowia. I chudzi też nie są.
Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie widzialam otylego wegeterianina. A jest to choroba cywilizacyjna. Mysle, ze to jest duzy plus.
I ogolem widze takie prawidlowosci, ze rodzice weganie bardzo duza wage przywiazuja do jedzenia i te dzieci jedza same zdrowe rzeczy.
Natomiast czasem sie zdarza, ze mamy serwuja swoim dzieciom kuchnie typowo polska. Tlusta, ciezka, malo warzyw i owocow. Bo mamusia jeszcze dolozy kotlecika, ktorego smazyla na patelni w polowie oleju... A juz amerykanie to.. szkoda slow. Po co gotowac jak mozna kupic gotowe jedzenie, najlepsze to oczywiscie fast food.
Mam koleżankę wegetarianke (Hinduskę). Właśnie się odchudza. Na początku diety ważyła ok 110kg. Ma 21 lat.

Angielska dieta też jest okropna. Wszystko smażone. Na obiad zawsze coś smażonego i do tego frytki, a jak nie frytki to pure ze śmietanką i masłem. I żadnego warzywa do tego bo przecież ziemniaki to warzywa. Sam obiad ma ze 2000 kal. A gdzie mają się zmieścić pozostałe posiłki.

A taką skrajną historie opowiem.
Opieka społeczna zabrała tu rodzicom synka bo za zdrowo go odżywiali. Nigdy nie jadł czekolady, frytek, fast foodów itd.
Po miesiącu go oddali bo stwierdzili że popełniły błąd. Tylko, że dzieciak spędził ten czas w rodzinie zastępczej gdzie karmiono go tylko i wyłącznie gó....

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 22:29   #574
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście, że zdrowie zależy od wielu czynników, np. jeśli ktoś będzie się obżerał chipsami jedząc mięso, to nie będzie zdrowy Ale też ciężko jest zastąpić białko zwierzęce, bo jest łatwo przyswajalne. Uważam, że dziecko i dojrzewający nastolatek powinni jeść mięso, tym bardziej, że mało który da się przekonać, żeby stosować dietę bogatą w zamienniki białka zwierzęcego.
A co do otyłości to ja znam tylko i wyłącznie albo grubych albo wychudzonych wegetarian. Nie wiem, skąd to się bierze Jedna znajoma gruba wegetarianka wcale nie je słodyczy ani niezdrowych rzeczy, nie obżera się, a tylko tyje odkąd jest wegetarianką, wcześniej miała stabilną wagę.
A ja z kolei jak byłam 2 miesiące wege to tak schudłam, że nigdy w życiu nie chcę tego powtarzać. Przydałoby się zrzucić tu i ówdzie, ale bez przesady, nie w takim tempie.

A tak ogólnie jeszcze dodam, że jestem zwolenniczką jedzenia tego, co rośnie na terenie, skąd pochodzimy, organizm jest do tego po prostu przystosowany. A w Polsce zimą nie rosną warzywka, a szkoda
Oj z tymi warzywami to jest katorga. Wszystko jest pryskane i mam po tym wysypki uczuleniowe od chemii Jem tylko zamrozone warzywa...

No dobra z ta otyloscia nie bede sie upierac, bo to widocznie bledne wnioski

Edytowane przez n0emi
Czas edycji: 2010-02-06 o 22:30
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 22:35   #575
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

Ech w tej Anglii jest wszystko i to w przystępnej cenie. No nic...trzeba się oblizać smakiem. My chociaż mamy joanny, ziaje, loryski itp

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

He he wciągnęłam tż we włosomaniactwo mam nadzieję że z moimi radami i wizazowymi mądrościami odzyska swoje bardzo gęste włosy sprzed 2 lat
Stary 2010-02-06, 22:38   #576
ChihPyh
Zadomowienie

GG do ChihPyh

Cytat:

Ale jeśli dziecko, czy nastolatek jest przyzwyczajony od małego do takiego, a nie innego jedzenia, to raczej nie bedzie stawiał oporów w jedzenie warzywek. U mnie w domu w sumie się jadło dosyć urozmaicone posiłki zawsze i dzięki temu poznałam smak wielu rzeczy i wiele rzeczy lubię. Mój TŻ dla przykładu w domu rzadko dostawał warzywka i owoce, w zwiazku z czym musi sie przyzwyczajac do ich smaku teraz. Do niektorych sie pewnie już nigdy nie przekona, bo np. mu sie teraz ich wyglad nie podoba, wiec nie sprobuje.

A ja po przejsciu na wege nie przytyłam ani nie schudłam wcale. Mam niedowage, to prawda. Ale to jest moja budowa ciała od dziecka. Jako dzieciak byłam masakrycznym szkieletem. Podobno moja mama też była bardzo chuda w młodości. Więc moja figura nie ma nic wspólnego z wegetarianizmem.
Stary 2010-02-06, 22:41   #577
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Oj z tymi warzywami to jest katorga. Wszystko jest pryskane i mam po tym wysypki uczuleniowe od chemii Jem tylko zamrozone warzywa...

No dobra z ta otyloscia nie bede sie upierac, bo to widocznie bledne wnioski
No niestety, teraz pomidory mają smak wody, a ogórki płynu do mycia naczyń Chociaż może tak mi się wydaje, bo jestem wychowana na ekologicznym żarciu i wszystko zawsze miałam o prawdziwym smaku niezafałszowanym opryskami

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
W niektórych religiach azjatyckich mięso jest niedozwolone. Niektórzy Sikhowie są wegetarianami, a czasem nawet weganami. Nie znają mięsa od wielu pokoleń. I są jak najbardziej okazami zdrowia. I chudzi też nie są.
Ale tutaj też dużą rolę odgrywa fakt, że od pokoleń tego mięsa nie je się na jakichś konkretnych terenach. W Polsce mięso zawsze było ważnym elementem odżywiania się, wrosło w naszą kulturę i nasze żołądki są do niego przyzwyczajone
Oczywiście żeby nie było, ja nikogo nie namawiam do jedzenia mięsa ani się nie tłumaczę, dlaczego sama jem, bo wydaje mi się, że nie ma z czego To tak samo jak np. niektórzy jedzą ryby słodkowodne, owoce morza albo chociażby pora i selera, a ja bym nie zjadła bez naprawdę dużego przymusu

Stary 2010-02-06, 22:42   #578
Magdzia94
Zakorzenienie

Już mi się nie chce tych egz, robić. Mam aktualnie przerwę.

Ponieważ moja kolekcja mocno się rozmnożyła muszę znowu sobie rozpisać kiedy co będę nakładać, żeby jakoś logicznie to było
Jadę za tydzień w góry i chyba nie wezmę żadnej odżywki, nie mam tam warunków. Wzięłabym jakieś psikadło, ale nawet nie mam. Jedyno co posiadam to Liliputz z alkoholem

Magdzia94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 22:44   #579
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez ChihPyh Pokaż wiadomość
Ale jeśli dziecko, czy nastolatek jest przyzwyczajony od małego do takiego, a nie innego jedzenia, to raczej nie bedzie stawiał oporów w jedzenie warzywek. U mnie w domu w sumie się jadło dosyć urozmaicone posiłki zawsze i dzięki temu poznałam smak wielu rzeczy i wiele rzeczy lubię. Mój TŻ dla przykładu w domu rzadko dostawał warzywka i owoce, w zwiazku z czym musi sie przyzwyczajac do ich smaku teraz. Do niektorych sie pewnie już nigdy nie przekona, bo np. mu sie teraz ich wyglad nie podoba, wiec nie sprobuje.

A ja po przejsciu na wege nie przytyłam ani nie schudłam wcale. Mam niedowage, to prawda. Ale to jest moja budowa ciała od dziecka. Jako dzieciak byłam masakrycznym szkieletem. Podobno moja mama też była bardzo chuda w młodości. Więc moja figura nie ma nic wspólnego z wegetarianizmem.
Mnie starali się przyzwyczaić, ale zawsze stawiałam opór A warzywa strączkowe, które ponoć mają najwięcej białka... Do dzisiaj mam problem z przełknięciem, mimo, że w moim domu bardzo często się to jada To chyba po prostu mamy gdzieś zakodowane, ja w ogóle jem inaczej niż moja rodzina

Stary 2010-02-06, 22:45   #580
n0emi
Zakorzenienie

Ogolem czlowiek jest zwierzeciem miesozernym i roslinozernym. Jesli ktos dalby mu mieso to by to strawil. Ale w tych czasach ma mozliwosc wyboru, bo sa rozne zamienniki. Kiedys nie bylo sklepow samooslugowych i nie bylo wyboru, kazdy mieso jadl bo potrzebowal go.

A do warzyw to ja mam co roku ogrodek Nie ma porownania do tych kupowanych.
Stary 2010-02-06, 22:46   #581
ChihPyh
Zadomowienie

GG do ChihPyh

Cytat:
No niestety, teraz pomidory mają smak wody, a ogórki płynu do mycia naczyń Chociaż może tak mi się wydaje, bo jestem wychowana na ekologicznym żarciu i wszystko zawsze miałam o prawdziwym smaku niezafałszowanym opryskami
No, ogórki teraz są koszmarne. Pomidory takie nie "z sezonu" też. Ale nie smakują wodą, tylko czymś dziwnym. Dlatego nie lubię za bardzo. Nie lubię z kolei kanapek z samym serem, serkiem czy innym smarowidłem. Lubię z czymś jeszcze. Dlatego kroję tego obrzydliwego pomidora i ogórka, i nie szczędzę sobie soli i pieprzu. Zabijam smak
Stary 2010-02-06, 22:48   #582
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

Jak byłam mała to byłam pulpetem, zjadałam skórę w kurczaka. Puzniej się przeprowadziłam kiedy miałam 7 lat w ciągu pół roku zmienił mi się zupełnie smak. Mimo że nie jestem wege to po prostu nie wezmę mięsa do buzi, jedynie pierś z kurczaka ale nawet szynki nie strawie :/ jedynie duża ilość cytrusów i mój obłęd- jabłko. No i słodycze nie wiem jak to możliwe żeby dziecku tak diametralnie smak się zmienił?!
Stary 2010-02-06, 22:53   #583
n0emi
Zakorzenienie

Ja za malego dziecka nie jadlam slodyczy i pewnie dla tego teraz nie coagnie mnie do tego. A ogolem ja bylam dzieckiem wszystkojedzacym.
Za to moj brat...jeden rodzaj wedlinki: poledwica sopocka, warzywa wybiorcze, chyba latwiej wymienic co lubi, niz czego nie lubie.

a to, ze z wiekiem zmienia sie smak- to jasna, ze tak
Stary 2010-02-06, 22:54   #584
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

No cóż tz już poszedł, ja się kładę. Dobranoc
Stary 2010-02-06, 22:56   #585
Magdzia94
Zakorzenienie

Również uciekam, muszę zrobić ABS i jeszcze pare arkuszy.

Dobranoc

Stary 2010-02-06, 23:06   #586
szmyrk
Zakorzenienie

Cytat:
fajna, ale gdzie te czasy gdy się w takich bluzach pomykało teraz nawet w domu czegoś z kapturem nie założę, ewoluowałam
O kurcze, nie wyobrazam sobie nie miec nic z kapturem, kocham kaptury Poza tym uwazam, ze takie bluzy sa niesamowicie praktyczne, czy to w gorach, czy w lesie czy na wodzie
Cytat:
Grupie B niby służy mięso i nabiał. Z nabiału kefir i jogurty. Czyli to, czego ja raczej nie tykam, bo inaczej biegunka gwarantowana

Karczochy jadłam raz w życiu. Smiesznie wygladały, wiec kupiłam na próbe. Karczochy w oliwie. Ble! Obrzydlistwo. Więcej podejść do karczochów już nie miałam, wiec nawet nie wiem, jak smakują w innej postaci. A podobno karczochy w oliwie to taki przysmak...
Czyli sprawdza sie moja niesmiala teoria, ze najlepiej to sie po prostu w swoj organizm wsluchac a nie kombinowac jak kon pod gore i stosowac sie do jakichs tam "z gory" narzuconych rygorow
A z karczoszkami moze sprobuj jeszcze raz, najlepsze sa takie konserwowe, ach, ach
Cytat:
Kocham trampki. TŻ sam mi kupuje jak jakieś fajne znajdzie.
https://wizaz.pl/szafa/wieszak_widok.php?wid=5338
https://wizaz.pl/szafa/wieszak_widok.php?wid=5192
Poza tymi mam jeszcze klasyczne jasno żółte i białe z ćwiekami. I ostatnio znów fajne widziałam i muszę się powstrzymać od kupienia

Uwielbiam wszystkie owoce i warzywa. Może nie przepadam za cukinią i kabaczkiem ale to dlatego że nie mają żadnego smaku.
Ale fajne tramposze
Cukinie trzeba odpowiednio przyprawic, albo zrobic z niej sos, a z kabaczka odcisnac goryczke (pokroic, posypac sola, poczekac i wycisnac)
Cytat:
jaką piosenkę chciałybyście na "pierwszy taniec" na ewentualnym weselu?
Cos z serbskiego folku Albo, moze, dumke na dwa serca (nie wiem czemu, ale mnie wzrusza, no co ). Ale znajac zycie jesli przyjdzie co do czego to bede przynajmniej miesiac sie zastanawiala i kombinowala
Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
To, że coś jest zdrowe ogólnie nie znaczy, że dla nas. Mój organizm na przykład nie toleruje skórek od pomarańczy czy gotowanych warzyw :P
O, o, o z tym sie absolutnie zgadzam Znowu sie z Toba zgadzam

Cytat:
Później moja mama zaczęła mi dietę uzupełniać różnymi produktami mającymi witaminę B, ale generalnie sposobu żywienia nie zmieniłam. Zdrowo czy niezdrowo, ale schudłam trochę i wzmocniły mi się włosy oraz przestały aż tak makabrycznie przetłuszczać. Może oczywiście przyczyną tych zmian było coś innego, bo jednak jak się 15/16 lat ma to hormony szaleją.
Bywa roznie, moze u Ciebie w domu sie oholnie "zdrowo" odzywia

Cytat:
Nie no, grupa krwi według mnie naprawdę nie determinuje sposobu żywienia. Raczej pokazuje do czego organizm jest przyzwyczajony i co nie będzie mu szkodzić.
Wegetarianizm u człowieka jest wskazany ze względu na jego długi przewód pokarmowy.
Według mnie kwestia czy ktoś może być wege to tylko sprawa przyzwyczajenia. Wiadomo, jak ktoś kilkanaście lat jadł mięso to nagle zabranie mu tego elementu diety może się źle skończyć. Ale ten sam organizm, który od początku byłby pozbawiony mięsa według mnie spokojnie byłby zdrowy.
Podobno sa wegetarianie, ktorzy sa wege tylko ze wzgledu na to, ze to zdrowa dieta itd, ale chyba w wiekszosci przypadkow jest to jednak jakis tam stan umyslu
Cytat:
Nie wierzę, że to tylko kwestia przyzwyczajenia, widziałam dzieci wegetarian i nie były okazami zdrowia
Znam dziecie wegetarian i wegan i nawet tych co jedza tylko surowe i sa zdrowe. Znam tez miesozerne chorowite dzieci. To, ze widzialas kilka "wege dzieciakow" i nie byly najzdrowsze jeszcze o nieczym nie swiadczy
Cytat:
Ja za to obserwuję dzieci mięsożerne i wiele z nich też trudno nazwać okazem zdrowia (;
Wszystko zależy od tego jaką masz dietę i czy pasuje ogólnie do organizmu. Wiadomo, że tu nie chodzi o samo mięso czy jego brak, ale setki innych rzeczy. Co z tego, że ktoś nie będzie jadł mięsa skoro będzie się zajadał samymi czipsami, batonikami i jasnym pieczywem. Okazem zdrowia nie będzie :P
Przyzwyczajenie to jedno, ogół stosowanej diety drugie, naturalne zdrowie organizmu to trzecie. Pewnie jeszcze jakieś czwarte i piąte by się znalazło (;
Cytat:
Moim zdaniem to akurat prawdopodobnie nie wynikało stricte z wegetarianizmu, tylko z niemądrej diety. A taką dietą może być i dieta uwzględniająca mięso i wegetarianizm. To, że ktoś je albo nie je mięsa nie czyni z niego osoby dobrze lub źle odżywiającej się. To dużo bardziej złożone jest przecież.
Poza tym, jeśli miałabym się opierać na takich przesłankach, to równie dobrze mogłabym powiedzieć, że wiele dzieci osób mięsożernych, które widziałam nie są okazami zdrowia. Ale czy to jest racjonalny argument?
Zgadzam sie z Wami dziewczeta drogie w calej rozciaglosci
Cytat:
Napisane przez kasiamajo Pokaż wiadomość
Zauważyłam dziwną prawidłowość, kiedy wegetarianin zachoruje
( obojętnie na co, chociażby głupi katar) wszyscy od razu mówią, że to dlatego że nie je mięsa, a kiedy zachoruje mięsożerca nikt nikt nie łączy tego z jego dietą.
O wlasnie, w sumie smiech wymieszany z niedowierzaniem i lekkim przestrachem mnie ogarnia jak takich wywodow slucham
Cytat:
Opieka społeczna zabrała tu rodzicom synka bo za zdrowo go odżywiali. Nigdy nie jadł czekolady, frytek, fast foodów itd.
Po miesiącu go oddali bo stwierdzili że popełniły błąd. Tylko, że dzieciak spędził ten czas w rodzinie zastępczej gdzie karmiono go tylko i wyłącznie gó....
O matko Nie wiem jak to skomentowac, naprawde

Edytowane przez szmyrk
Czas edycji: 2010-02-06 o 23:08
szmyrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 23:15   #587
ChihPyh
Zadomowienie

GG do ChihPyh

Tak nawiasem, czemu ciągle ktoś na wizazu powtarza, ze czekolada jest niezdrowa? Tzn. wiadomo, że "dieta czekoladowa" nie jest zbyt dobra, ale od czasu do czasu? Pomijajac, oczywiscie, osoby na nia uczulone, bo wtedy to zupełnie inna bajka. Ja ogólnie nie przepadam ani za mleczną czekoladą, ani za białą, ale gorzką lubię bardzo. Zawsze mi się wydawało, że to jeden ze zdrowszych słodyczy. Może ktoś mi to wyjaśnić, bo mnie nurtuje to pytanie?
Stary 2010-02-06, 23:18   #588
saming
Zakorzenienie

A mój organizm potrzebuje mięsa i tyle. Najlepiej przyswajalne białko i w ogóle. Do utrzymania diety idealne dla mnie

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 23:20   #589
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Czekolada jest zdrowa, bo zawiera tryptofan Dlatego dobrze jest zjeść jak ma się doła Tyle tylko, że jest tucząca, ale jak dla mnie to żaden powód, żeby jej nie jeść

Stary 2010-02-06, 23:22   #590
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Tak nawiasem, czemu ciągle ktoś na wizazu powtarza, ze czekolada jest niezdrowa? Tzn. wiadomo, że "dieta czekoladowa" nie jest zbyt dobra, ale od czasu do czasu? Pomijajac, oczywiscie, osoby na nia uczulone, bo wtedy to zupełnie inna bajka. Ja ogólnie nie przepadam ani za mleczną czekoladą, ani za białą, ale gorzką lubię bardzo. Zawsze mi się wydawało, że to jeden ze zdrowszych słodyczy. Może ktoś mi to wyjaśnić, bo mnie nurtuje to pytanie?
Ogolem mleczna czekolada zawiera duzo cukru i tluszczu. Ale skuszenie sie co jakis czas, grzechem nie jest.
Za to slyszalam, ze czekolada gorzka jest bardzo zdrowa.
Stary 2010-02-06, 23:30   #591
saming
Zakorzenienie

Gorzka jest pycha i zdrowa. Magnez zawiera i takie tam

Stary 2010-02-06, 23:32   #592
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Właśnie napisałam mojemu ex, że jego "najlepsza przyjaciółka" jest gruba, jest mi wstyd za siebie, że nie potrafię pohamować emocji. Ale z drugiej strony to jest jedyna osoba na świecie, wobec której nie potrafię zachować się normalnie, jestem chamska i nie potrafię się opanować

Stary 2010-02-06, 23:32   #593
ChihPyh
Zadomowienie

GG do ChihPyh

Cytat:
Czekolada jest zdrowa, bo zawiera tryptofan Dlatego dobrze jest zjeść jak ma się doła Tyle tylko, że jest tucząca, ale jak dla mnie to żaden powód, żeby jej nie jeść
Nie zaszkodziłoby mi przytyć parę kilo, więc też nie widzę powodu, aby sobie odmawiać czekolady
Chyba sobie zrobię banana zapiekanego z czekoladą
Stary 2010-02-06, 23:42   #594
n0emi
Zakorzenienie

rodzice juz wrocili, to moglam isc sie myc
Wymylam wlosy tylko na czubku glowy

Ide spac
Stary 2010-02-06, 23:54   #595
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Ech w tej Anglii jest wszystko i to w przystępnej cenie. No nic...trzeba się oblizać smakiem. My chociaż mamy joanny, ziaje, loryski itp
Wcale nie ma wszystkiego. Szampony muszę wlec z Polski. Od 2 tygodni próbuję kupić olej rycynowy i lipa
Za rozmarynowy zapłaciłam 4.50 funta za 30ml.
Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość
Gorzka jest pycha i zdrowa. Magnez zawiera i takie tam
Ha! powiedz to Angielskiemu rządowi, to może weźmie to pod uwagę przy wymyślaniu zaleceń żywieniowych dla dzieci. Czipsy to są zdrowe, bo to warzywo i ma omega 3 i na oleju słonecznikowym i inne ściemy podane na opakowaniu.

Ostatnio widziałam 2 panie w Tesco, które zastanawiały czy wziąć jajka zwykłe czy z omega 3. Co za bzdura. Przecież wszystkie jajka mają omega3 i nie da się go dodać do jajka. Nie wszystkie za to mają wielki napis na opakowaniu.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2010-02-06, 23:58   #596
saming
Zakorzenienie

Jajka... zwykłe czy z omega 3... niezłe
No cóż. Wszędzie są udane przypadki jak widać.

Mi słabo, jak widzę, gdy cała familia zawija do McD - i dzieci wcinają hamburgery, fryty, no wszystko... i cała rodzinka grubasków. Eh. Szkoda słów.

Stary 2010-02-07, 00:08   #597
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość
Jajka... zwykłe czy z omega 3... niezłe
No cóż. Wszędzie są udane przypadki jak widać.

Mi słabo, jak widzę, gdy cała familia zawija do McD - i dzieci wcinają hamburgery, fryty, no wszystko... i cała rodzinka grubasków. Eh. Szkoda słów.
Oglądałam taki reportarz o otyłych. Rodzinka na zasiłku idzie do codziennie do KFC czy McD. Reporterka pyta dlaczego nie ugotują obiadu? A mamusia na to, że jej nie stać na gotowanie obiadów. Kubeł rodzinny KFC kosztuje 9 F. Ja za to mogę nagotować obiadu na tydzień!!! I nawet na mięso by wystarczyło.

Dla koleżanek kociar
http://uk.news.yahoo.com/21/20100206...s-6323e80.html

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2010-02-07, 05:16   #598
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Dzień dobry Ale się dzisiaj nie wyspałam, chcę żeby dzisiejszy dzień dobiegł już końca. Może kawa mnie trochę pobudzi do życia

Miłego dnia

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 09:12   #599
19agusia91
Zakorzenienie

Cytat:
Tez mam takie same zdanie o tej Paulli. I na pewno na wesele nie wybralabym sezonowej gwiazdki, tylko jakas piosenke niesmiertelna

Dla mnie jeszcze ta Sara May spiewa gardlowym glosem, jakby robila to z trudem. Wydaje mi sie, ze sie strasznie napina, jakby zaraz miala isc na kibel
O matulku

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość
Oj, ja 2 razy wstawiłam ten sam link. Chodziło mi o to: http://www.youtube.com/watch?v=IcTGHgUPitA - to tak piosenka była w "Sponie"
Mam opis na gg z tej piosenki

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość
OMG, 10 stron do nadrobienia... Nie mam na was czasu dzisiaj, wybaczcie jutro nadrobię i wrzucę "tfurczość". Teraz idę cieszyć się teżetem
ja się wczoraj cieszyłąm, aż 2 godziny ale to nic, dobrze, ze w ogóle dotarł przez te zaspy.

Cytat:
Chatul to jedyna książka w liceum której przeczytałam tylko streszczenie i nie rozumiałam za bardzo treści ale to było w tamtym półroczu, najbardziej podobało mi się "Zdążyć przed Panem Bogiem" i "Inny świat". Ogólnie literatura czasu wojennego bardzo mi przypadła do gustu. Teraz bierzemy "Folwark zwierzęcy" i też mi się podoba chociaż jest trochę komiczna lektura
a ja dopiero przy" Granicy "jestem ..

Cytat:
Born to be wild http://www.youtube.com/watch?v=rMbATaj7Il8
Rodzinka kochałaby mnie jeszcze bardziej niż mnie kocha

piosenka tez fajna, znam ja, ale o tym nie pomyślałąm nawet, bo Metallica mi umysł już zamieszkała
Cytat:
Napisane przez szmyrk Pokaż wiadomość
O kurcze, nie wyobrazam sobie nie miec nic z kapturem, kocham kaptury Poza tym uwazam, ze takie bluzy sa niesamowicie praktyczne, czy to w gorach, czy w lesie czy na wodzie
Racja, racja, ja mam dwie w szafie, ale po prostu nie czuję się w nich juz dobrze
Cytat:
Właśnie napisałam mojemu ex, że jego "najlepsza przyjaciółka" jest gruba, jest mi wstyd za siebie, że nie potrafię pohamować emocji. Ale z drugiej strony to jest jedyna osoba na świecie, wobec której nie potrafię zachować się normalnie, jestem chamska i nie potrafię się opanować
ja tak osttanio myślę, bo o pewnej osobie, która była mi kiedyś bardzo bliska nie mogę teraz myśleć inaczej niż "głupia cipa" zawiodłam sie na niej strasznie, ale nigdy tak nie miałam, juz nawet jej po imieniu nie nazywam, tylko tak. Jak na mnie to dziwne

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

chciałam jeszcze dodać, ze na mój ryjek dobrze działają oleje- z wiesiołka, oliwka Hipp, moja buzia je kocha
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 09:18   #600
Magdzia94
Zakorzenienie

Dzieć Dobry
Śniadanie zjedzone, umyję się i mogę ruszać do kościoła.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości