|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie cz.XII
Oczywiście, że zdrowie zależy od wielu czynników, np. jeśli ktoś będzie się obżerał chipsami jedząc mięso, to nie będzie zdrowy
Ale też ciężko jest zastąpić białko zwierzęce, bo jest łatwo przyswajalne. Uważam, że dziecko i dojrzewający nastolatek powinni jeść mięso, tym bardziej, że mało który da się przekonać, żeby stosować dietę bogatą w zamienniki białka zwierzęcego.A co do otyłości to ja znam tylko i wyłącznie albo grubych albo wychudzonych wegetarian. Nie wiem, skąd to się bierze A ja z kolei jak byłam 2 miesiące wege to tak schudłam, że nigdy w życiu nie chcę tego powtarzać. Przydałoby się zrzucić tu i ówdzie, ale bez przesady, nie w takim tempie. A tak ogólnie jeszcze dodam, że jestem zwolenniczką jedzenia tego, co rośnie na terenie, skąd pochodzimy, organizm jest do tego po prostu przystosowany. A w Polsce zimą nie rosną warzywka, a szkoda
|
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
W piątek jadę z tz do Rzeszowa na małe wagary, pierwszy raz w tym roku i zrobię skok na Auchan
loryski będą moje
|
#573 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rodzinka kochałaby mnie jeszcze bardziej niż mnie kocha Cytat:
Coś mi się wydaje że to jest coś podobnego do , mieszania ciasta tylko w jedną strone, bo nie wyjdzie, lub spluwaniem przez lewe ramię. W Anglii w Bootsie Cytat:
Cytat:
Angielska dieta też jest okropna. Wszystko smażone. Na obiad zawsze coś smażonego i do tego frytki, a jak nie frytki to pure ze śmietanką i masłem. I żadnego warzywa do tego bo przecież ziemniaki to warzywa. Sam obiad ma ze 2000 kal. A gdzie mają się zmieścić pozostałe posiłki. A taką skrajną historie opowiem. Opieka społeczna zabrała tu rodzicom synka bo za zdrowo go odżywiali. Nigdy nie jadł czekolady, frytek, fast foodów itd. Po miesiącu go oddali bo stwierdzili że popełniły błąd. Tylko, że dzieciak spędził ten czas w rodzinie zastępczej gdzie karmiono go tylko i wyłącznie gó....
|
|
#574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dobra z ta otyloscia nie bede sie upierac, bo to widocznie bledne wnioski
Edytowane przez n0emi Czas edycji: 2010-02-06 o 22:30 |
|
|
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
Ech w tej Anglii jest wszystko i to w przystępnej cenie. No nic...trzeba się oblizać smakiem. My chociaż mamy joanny, ziaje, loryski itp
---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- He he wciągnęłam tż we włosomaniactwo mam nadzieję że z moimi radami i wizazowymi mądrościami odzyska swoje bardzo gęste włosy sprzed 2 lat
|
#576 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja po przejsciu na wege nie przytyłam ani nie schudłam wcale. Mam niedowage, to prawda. Ale to jest moja budowa ciała od dziecka. Jako dzieciak byłam masakrycznym szkieletem. Podobno moja mama też była bardzo chuda w młodości. Więc moja figura nie ma nic wspólnego z wegetarianizmem.
|
|
|
#577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oczywiście żeby nie było, ja nikogo nie namawiam do jedzenia mięsa ani się nie tłumaczę, dlaczego sama jem, bo wydaje mi się, że nie ma z czego To tak samo jak np. niektórzy jedzą ryby słodkowodne, owoce morza albo chociażby pora i selera, a ja bym nie zjadła bez naprawdę dużego przymusu |
||
|
|
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
Już mi się nie chce tych egz, robić. Mam aktualnie przerwę.
Ponieważ moja kolekcja mocno się rozmnożyła muszę znowu sobie rozpisać kiedy co będę nakładać, żeby jakoś logicznie to było ![]() Jadę za tydzień w góry i chyba nie wezmę żadnej odżywki, nie mam tam warunków. Wzięłabym jakieś psikadło, ale nawet nie mam. Jedyno co posiadam to Liliputz z alkoholem
|
|
#579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A warzywa strączkowe, które ponoć mają najwięcej białka... Do dzisiaj mam problem z przełknięciem, mimo, że w moim domu bardzo często się to jada |
|
|
|
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
Ogolem czlowiek jest zwierzeciem miesozernym i roslinozernym. Jesli ktos dalby mu mieso to by to strawil. Ale w tych czasach ma mozliwosc wyboru, bo sa rozne zamienniki. Kiedys nie bylo sklepow samooslugowych i nie bylo wyboru, kazdy mieso jadl bo potrzebowal go.
A do warzyw to ja mam co roku ogrodek Nie ma porownania do tych kupowanych.
|
|
|
|
#581 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
Jak byłam mała to byłam pulpetem, zjadałam skórę w kurczaka. Puzniej się przeprowadziłam kiedy miałam 7 lat w ciągu pół roku zmienił mi się zupełnie smak. Mimo że nie jestem wege to po prostu nie wezmę mięsa do buzi, jedynie pierś z kurczaka ale nawet szynki nie strawie :/ jedynie duża ilość cytrusów i mój obłęd- jabłko. No i słodycze
nie wiem jak to możliwe żeby dziecku tak diametralnie smak się zmienił?!
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
Ja za malego dziecka nie jadlam slodyczy i pewnie dla tego teraz nie coagnie mnie do tego. A ogolem ja bylam dzieckiem wszystkojedzacym.
Za to moj brat...jeden rodzaj wedlinki: poledwica sopocka, warzywa wybiorcze, chyba latwiej wymienic co lubi, niz czego nie lubie. a to, ze z wiekiem zmienia sie smak- to jasna, ze tak
|
|
|
|
#584 |
|
Zakorzenienie
|
No cóż tz już poszedł, ja się kładę. Dobranoc
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
Również uciekam, muszę zrobić ABS i jeszcze pare arkuszy.
Dobranoc
|
|
#586 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym uwazam, ze takie bluzy sa niesamowicie praktyczne, czy to w gorach, czy w lesie czy na wodzie ![]() Cytat:
A z karczoszkami moze sprobuj jeszcze raz, najlepsze sa takie konserwowe, ach, ach Cytat:
![]() Cukinie trzeba odpowiednio przyprawic, albo zrobic z niej sos, a z kabaczka odcisnac goryczke (pokroic, posypac sola, poczekac i wycisnac) Cytat:
Albo, moze, dumke na dwa serca (nie wiem czemu, ale mnie wzrusza, no co ). Ale znajac zycie jesli przyjdzie co do czego to bede przynajmniej miesiac sie zastanawiala i kombinowala Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem jak to skomentowac, naprawde
Edytowane przez szmyrk Czas edycji: 2010-02-06 o 23:08 |
||||||||||||
|
|
|
#587 |
|
Zadomowienie
|
Tak nawiasem, czemu ciągle ktoś na wizazu powtarza, ze czekolada jest niezdrowa? Tzn. wiadomo, że "dieta czekoladowa" nie jest zbyt dobra, ale od czasu do czasu? Pomijajac, oczywiscie, osoby na nia uczulone, bo wtedy to zupełnie inna bajka. Ja ogólnie nie przepadam ani za mleczną czekoladą, ani za białą, ale gorzką lubię bardzo. Zawsze mi się wydawało, że to jeden ze zdrowszych słodyczy. Może ktoś mi to wyjaśnić, bo mnie nurtuje to pytanie?
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
A mój organizm potrzebuje mięsa i tyle. Najlepiej przyswajalne białko i w ogóle. Do utrzymania diety idealne
dla mnie
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
Czekolada jest zdrowa, bo zawiera tryptofan
Tyle tylko, że jest tucząca, ale jak dla mnie to żaden powód, żeby jej nie jeść |
|
|
|
#590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to slyszalam, ze czekolada gorzka jest bardzo zdrowa. |
|
|
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
Gorzka jest pycha i zdrowa. Magnez zawiera i takie tam
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie napisałam mojemu ex, że jego "najlepsza przyjaciółka" jest gruba, jest mi wstyd za siebie, że nie potrafię pohamować emocji. Ale z drugiej strony to jest jedyna osoba na świecie, wobec której nie potrafię zachować się normalnie, jestem chamska i nie potrafię się opanować
|
|
|
|
#593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chyba sobie zrobię banana zapiekanego z czekoladą
|
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
rodzice juz wrocili, to moglam isc sie myc
![]() Wymylam wlosy tylko na czubku glowy Ide spac
|
|
|
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za rozmarynowy zapłaciłam 4.50 funta za 30ml. Ha! powiedz to Angielskiemu rządowi, to może weźmie to pod uwagę przy wymyślaniu zaleceń żywieniowych dla dzieci. Czipsy to są zdrowe, bo to warzywo i ma omega 3 i na oleju słonecznikowym i inne ściemy podane na opakowaniu. Ostatnio widziałam 2 panie w Tesco, które zastanawiały czy wziąć jajka zwykłe czy z omega 3. Co za bzdura. Przecież wszystkie jajka mają omega3 i nie da się go dodać do jajka. Nie wszystkie za to mają wielki napis na opakowaniu.
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
Jajka... zwykłe czy z omega 3...
No cóż. Wszędzie są udane przypadki jak widać. Mi słabo, jak widzę, gdy cała familia zawija do McD - i dzieci wcinają hamburgery, fryty, no wszystko... i cała rodzinka grubasków. Eh. Szkoda słów.
|
#597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla koleżanek kociar http://uk.news.yahoo.com/21/20100206...s-6323e80.html
|
|
#598 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Miłego dnia |
|
|
|
#599 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale to nic, dobrze, ze w ogóle dotarł przez te zaspy. Cytat:
Cytat:
piosenka tez fajna, znam ja, ale o tym nie pomyślałąm nawet, bo Metallica mi umysł już zamieszkała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zawiodłam sie na niej strasznie, ale nigdy tak nie miałam, juz nawet jej po imieniu nie nazywam, tylko tak. Jak na mnie to dziwne ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- chciałam jeszcze dodać, ze na mój ryjek dobrze działają oleje- z wiesiołka, oliwka Hipp, moja buzia je kocha
||||||||
|
|
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieć Dobry
Śniadanie zjedzone, umyję się i mogę ruszać do kościoła.
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.

Ale też ciężko jest zastąpić białko zwierzęce, bo jest łatwo przyswajalne. Uważam, że dziecko i dojrzewający nastolatek powinni jeść mięso, tym bardziej, że mało który da się przekonać, żeby stosować dietę bogatą w zamienniki białka zwierzęcego.
loryski będą moje 

A juz amerykanie to.. szkoda slow. Po co gotowac jak mozna kupic gotowe jedzenie, najlepsze to oczywiscie fast food.
- 82
15.04.2013
mam nadzieję że z moimi radami i wizazowymi mądrościami odzyska swoje bardzo gęste włosy sprzed 2 lat

nie wiem jak to możliwe żeby dziecku tak diametralnie smak się zmienił?!
). Ale znajac zycie jesli przyjdzie co do czego to bede przynajmniej miesiac sie zastanawiala i kombinowala
Nie wiem jak to skomentowac, naprawde

jutro nadrobię i wrzucę "tfurczość". Teraz idę cieszyć się teżetem
ale to było w tamtym półroczu, najbardziej podobało mi się "Zdążyć przed Panem Bogiem" i "Inny świat". Ogólnie literatura czasu wojennego bardzo mi przypadła do gustu. Teraz bierzemy "Folwark zwierzęcy" i też mi się podoba chociaż jest trochę komiczna lektura