Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud. 2009) - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-06, 15:45   #1531
simpatica
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Domi szczęka opada - co to za bałwan z tego lekarza?? i przez ciążę też nie badał?? skandal!!! jestem w szoku! i jeszcze orydantor ale bym go

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
No prosze prosze majty sciaga ale cyckow juz nie pokaze
o tym samym pomyślałam

2 lata temu jak robiłam prześwietlenie klaty to taki młody lekarz był, tak mnie to peszyło a on jeszcze - pani Joanno proszę śmiało ściągac wdzianko

Edytowane przez simpatica
Czas edycji: 2010-02-06 o 15:48
simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 16:30   #1532
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
Domi szczęka opada - co to za bałwan z tego lekarza?? i przez ciążę też nie badał?? skandal!!! jestem w szoku! i jeszcze orydantor ale bym go

o tym samym pomyślałam

2 lata temu jak robiłam prześwietlenie klaty to taki młody lekarz był, tak mnie to peszyło a on jeszcze - pani Joanno proszę śmiało ściągac wdzianko
to ja jak pierwszy raz do ginekologa poszłam, to zielona byłam i wlazłam do gabinetu w spodniach, a ten tylko na mnie popatrzył i powiedział, że w tym pokoju, to tylko on ma prawo być w spodniach
Stary 2010-02-06, 16:58   #1533
belladonna78
Raczkowanie

Hej, dziewczyny, mam pytanie - a kiedy wam się szwy rozpuściły? bo ja mam jeszcze w jednym miejscu na zewnątrz (praktycznie tylko kawałeczek pękłam i to z przodu a nie do tyłu) i szwy jak były tak są - tzn. powypadały mi już dość dawno te wewnętrzne którymi miałam szyte otarcia, a te od pęknięcia dalej siedzą i nic nie wygląda, jakby zamiarowały wypaść a moze to nie są rozpuszczalne i co wtedyyy

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 18:43   #1534
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

czesc dziewczyny

mala produkcja bo weekend
my jutro skonczymy 3 miesiace a czuje sie jakbym miala Tomka od zawsze

a i dalam dzis malemu soku jablkowego. 40ml
ale byl placz jak sie skonczylo normalnie jakby mu kto matke mordowal

a oto moje szczescie
Załącznik 2847835Załącznik 2847836Załącznik 2847837Załącznik 2847838

Edytowane przez kropka241
Czas edycji: 2010-02-06 o 18:46
kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 19:35   #1535
katekatee
Zadomowienie

Witam mamusie Melduję że żyjemy Nie mam czasu na net bo zakuwam do jutrzejszego egzaminu z giełd. Już jestem prawie zdrowa, WIkiego na szczęście nie zaraziłam. ALe z nowości musimy jeszcze raz jechać na kontrolę bioderek za miesiąc bo jeszcze wszystko nie jest tak jak być powinno. Także u Nas jak nie żółtaczka to coś innego się przypałęta. Mam nadzieje że za miesiąc będzie wszystko dobrze bo jak tak dalej pójdzie to ja chyba oszaleje z tych nerwów. Jutro Was nadrobię. Buziaczki i udanej nocki życzymy

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 19:43   #1536
Ravenne
Raczkowanie

Witam kochane

Znów mnie wywiało na jakiś czas, ale czytałam ostatnio na bieżąco, tylko co zabierałam się za pisanie posta, to cały czas coś się przydarzało.

Wszystkie dzieciaczki śliczne i cudowne

Kropeczko, gratulacje dla Tomeczka i jego debiutu jabłuszkowego, ja zaczynam z jabłuszkiem za 2 tygodnie

Alicja ma się dobrze, kaszka jest smakuje, że aż strach, ale daje jej kaszkę kukurydzianą, nie ryżową, bo się naczytałam o zaparciach i postanowiłam zacząć od kukurydzianej, a ryżową czystą, a potem smakową w 4 miesiącu wprowadzić. Na 150 ml mleczka daje dwie miarki kaszki

Wczoraj skończyłyśmy 3 miesiące Dołączam zdjątka jubilatki.

Miłego weekendu

Edytowane przez Ravenne
Czas edycji: 2010-02-06 o 19:44
Ravenne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 20:03   #1537
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny

mala produkcja bo weekend
my jutro skonczymy 3 miesiace a czuje sie jakbym miala Tomka od zawsze

a i dalam dzis malemu soku jablkowego. 40ml
ale byl placz jak sie skonczylo normalnie jakby mu kto matke mordowal

a oto moje szczescie
Załącznik 2847835Załącznik 2847836Załącznik 2847837Załącznik 2847838
przystojniaczek

Ja dziś przed kąpielą dałam Sandrze mleko w butelce (godzinę wcześniej odciągałam, bo mi już ciekło) i miałam 160 ml. Wypiła wszystko a jak się skończyło, to był ryk, że aż dzwoniło w uszach Dobrze, że 18 idziemy do pediatry, to zapytam, czy też powinnam już zagęszczać mleko

Cytat:
Napisane przez Ravenne Pokaż wiadomość
Witam kochane

Znów mnie wywiało na jakiś czas, ale czytałam ostatnio na bieżąco, tylko co zabierałam się za pisanie posta, to cały czas coś się przydarzało.

Wszystkie dzieciaczki śliczne i cudowne

Kropeczko, gratulacje dla Tomeczka i jego debiutu jabłuszkowego, ja zaczynam z jabłuszkiem za 2 tygodnie

Alicja ma się dobrze, kaszka jest smakuje, że aż strach, ale daje jej kaszkę kukurydzianą, nie ryżową, bo się naczytałam o zaparciach i postanowiłam zacząć od kukurydzianej, a ryżową czystą, a potem smakową w 4 miesiącu wprowadzić. Na 150 ml mleczka daje dwie miarki kaszki

Miłego weekendu
Jaka radosna

A powiedz mi, ile razy dziennie podajesz tą kaszkę? Do każdego posiłku? I czy ta kaszka to jakaś specjalna dla dzieci, czy najzwyklejsza?
Stary 2010-02-06, 20:23   #1538
asioczka
Zadomowienie

Dzieciny sliczne jak zawsze

Ravenne no wlasnie, tez mnie zaciekawila ta kaszka
Napisz prosze jaka to i jak sie ją przyrzadza? najpierw gotuje sie czy cos? a potem dodaje do mleka? bo ja zielona jestem w tej kwestii;]

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 20:34   #1539
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Słodka
Jakie on ma piękne oczęta, takie dwa węgliki
Agusia, on chyba do Ciebie bardziej podobny, co?
hihi no oczka ma bardzo ciemne po tzcie;p ale ogolnie chyba raczej do mnie podobny.. bynajmniej tak mowia bo ja nic nie wiedze;p

Cytat:
a oto moje szczescie
ucaluj przystojniaka

Cytat:

Miłego weekendu
Ale sliczniuchna dziewvczynka a do kogo podobna?

Wreszcie tzcik w domku ale cos go brzuch boli:/ nie wiem albo to kamienie nerkowe albo wyrostek robaczkowy.. i na dodatek ma ta szkolke i nie wiem jak on zrobi ssobie usg jak musi tam byc juz w poniedzialek.. kurde zwija mi sie tu z bolu a ja nie wiem co mam zrobic..

Bylimy dzisiaj na zakupach we wro w magnoli i kupilam sobie new stanik z new yorkera za 54 zl i gaćki naciagnelam tzcika;p to w koncu dla niego sie stroje a nie dla siebie wiec mi pozwolil kupic;p

dobra zmykam do niego bo konczy gadac przez tel ;p

Milego wieczorka

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 20:57   #1540
Ravenne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
przystojniaczek

Ja dziś przed kąpielą dałam Sandrze mleko w butelce (godzinę wcześniej odciągałam, bo mi już ciekło) i miałam 160 ml. Wypiła wszystko a jak się skończyło, to był ryk, że aż dzwoniło w uszach Dobrze, że 18 idziemy do pediatry, to zapytam, czy też powinnam już zagęszczać mleko

Jaka radosna

A powiedz mi, ile razy dziennie podajesz tą kaszkę? Do każdego posiłku? I czy ta kaszka to jakaś specjalna dla dzieci, czy najzwyklejsza?
Daje Ali tylko na noc. Mleko zagęszczam kaszką kukurydzianą firmy Nestle, specjalna dla dzieci. Zaczęłam od 1 miarki (taka miarka od mleka, odpowiada jednej łyżce stołowej), obserwowałam przez 3 dni czy nic się nie dzieje i zwiększyłam do 2 miarek, za tydzień jak wszystko będzie ok, dam 3 miarki i na tym poprzestanę, żeby konsystencja mleka była półpłynna, a kaszki takie normalne, już gęste zaczniemy w 4 miesiącu.
Tej kaszki się nie gotuje, to jest kaszka na mleko. Robi się mleko (tylko robię troszkę cieplejsze bo nie 40, a 50 stopni) i jak już mam mleczko to dosypuje kaszkę i mieszam, chwile odczekuje i daje małej, a ona ciamka, że aż się uszy trzęsą.
U nas też dzisiaj zjadła 160 i jeszcze cmoktała Tak samo było po spacerku, chyba na noc i po spacerku zacznę jej dawać już 180.

Agusia, Alicja to taka mieszanka, zależy kto patrzy, każdy mówi, co innego, ale najczęstsze opinie, że do mojego brata

Edytowane przez Ravenne
Czas edycji: 2010-02-06 o 21:01
Stary 2010-02-06, 21:15   #1541
kropka241
Zakorzenienie

Ravenne to jest ten kleik prawda?? kleik
a mala jest bardzo slodka

Tomek dziekuje wam bardzo za komplementy. cos jest dzis marudny ale zabek juz jest prawie na wierzchu. biedny moj maly..

Agusia jesli go tak bardzo boli to na pogotowie jedzcie. jesli to wyrostek to niedobrze. czy boli go bardziej jak unosi prawa noge??

Stary 2010-02-06, 21:18   #1542
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

Cześć Wam kochane

Przepraszam że tak długo niebyłam na forum ale jednak już jak mały jest już większy to daje swoje oznaki że jest na tym świecie.
Wiktor był na szczepieniach we wtorek już drugich.Daje popalić po nich ale już dziś jest dobrze niedo konca ale w miare można powiedzieć.Ja dostałam miesiączke drugą skończyła mi się i na 3 dzień po ciotce poczułam na majtkach cos mokrego znów ta zielona wydzielina śmierdząca ropą okropne to jest.Miałam jeszcze jedno opakowanie Gynalginu i biorę jak narazie to zaczęła mi lecieć krew i bolał mnie mocno brzuszek.Wzięłam apap i mi przeszło na szczeście.
Chciałam jechać do Łodzi do rodziny pokazać Wikiego pochwalić się moim syneczkiem kochanym.Jak ja mam jechać pociągiem jak jest taka pogoda i niewiem co może stać sie po drodze.Jestem zła bardzo ale co mam zrobić.

A chcę jechać bo już mam dosyć siedzenia w domu i patrzenia w tv nigdzie nieiśc bo jest zimno jest.

Witorek 10,02,2010 ma 3 miesiące już.Jest taki fajniutki zaczyna gugać do nas.Śmieje sie ślicznie jest taki kochany i spi cała noc.Daje go czasami do sąsiadki bo ona bardzo lubi dzieci i tam też sobie spi i śmieje się i gada sobie z nimi tam.

Muszę kończyć bo kładę Wiktorka zaraz i Nikole i ja też muszę się położyć lulu.

Kocham Was kochane zajrze do Was jutro.

Dobranoc kochane dzieciaczki i mamusie
Stary 2010-02-06, 21:20   #1543
Ravenne
Raczkowanie

Dokładnie Kropeczko, to jest to
Stary 2010-02-06, 21:21   #1544
kropka241
Zakorzenienie

Paczka nareszcie a Wiktorek miodzio

Ravenne ja sobie chwalilam ten kleik bo jak moj Adi byl malutki to po ryzowym mial zaparcia a kukurydziany byl super. ja stosowalam w proporcjach 2:1 czyli na 120ml wody 4 miarki formuly i 2 kleiku

Czas edycji: 2010-02-06 o 21:24
Stary 2010-02-06, 21:35   #1545
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość
Hej, dziewczyny, mam pytanie - a kiedy wam się szwy rozpuściły? bo ja mam jeszcze w jednym miejscu na zewnątrz (praktycznie tylko kawałeczek pękłam i to z przodu a nie do tyłu) i szwy jak były tak są ...
Wydaje mi sie, ze sa rozpuszczalne. Mi polozna mowila, ze nawet miesiac te rozpuszcalne moga sie trzymac. Ale Bella- lepiej, zeby rana sie zagoila porzadnie a szwy jeszcze były

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość

no niestety strasznie byłam zła...buuu
Cytat:
a oto moje szczescie
fajniusi chlopczyk

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Witam mamusie Melduję że żyjemy Nie mam czasu na net bo zakuwam do jutrzejszego egzaminu z giełd. Już jestem prawie zdrowa, WIkiego na szczęście nie zaraziłam. ALe z nowości musimy jeszcze raz jechać na kontrolę bioderek za miesiąc bo jeszcze wszystko nie jest tak jak być powinno. Także u Nas jak nie żółtaczka to coś innego się przypałęta. Mam nadzieje że za miesiąc będzie wszystko dobrze bo jak tak dalej pójdzie to ja chyba oszaleje z tych nerwów. Jutro Was nadrobię. Buziaczki i udanej nocki życzymy
Trzymam kciuki za jutrzejszy egzamin, zeby poszedł na piateczke i nie zazdroszcze. Ciesze sie, ze mam juz studia za soba:P a na którym jestes roku?
Mam nadzieje, ze za miesiac w bioderkach Wikiego wszytsko sie ładnie zrosnie

Cytat:
Witam kochane

Miłego weekendu
Sliczna
Ravenne jak Twoj marynarz i morska wyprawa?
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
przystojniaczek

Z jednej piersi 160 ml?
Guciu a na poczatku tez mialas tyle mleka?czy poprostu im dziecko wiecej je ( i jest starsze) tym wiecej mleka my produkujemy?

Cytat:
Daje Ali tylko na noc. Mleko zagęszczam kaszką kukurydzianą firmy Nestle, specjalna dla dzieci. Zaczęłam od 1 miarki (taka miarka od mleka, odpowiada jednej łyżce stołowej), obserwowałam przez 3 dni czy nic się nie dzieje i zwiększyłam do 2 miarek, za tydzień jak wszystko będzie ok, dam 3 miarki i na tym poprzestanę, żeby konsystencja mleka była półpłynna, a kaszki takie normalne, już gęste zaczniemy w 4 miesiącu.

Agusia, Alicja to taka mieszanka, zależy kto patrzy, każdy mówi, co innego, ale najczęstsze opinie, że do mojego brata

a własciwie jaki jest zamysł tego zageszczania? zeby dziecko sie bardziej najadlo
Cytat:
Napisane przez paczka22 Pokaż wiadomość

Kocham Was kochane zajrze do Was jutro.

Dobranoc kochane dzieciaczki i mamusie

jakie wyznania

sliczny chlopczyk i jaki szczesliwy

Zapisalam sie do gina. I znow kolejny kasiore zgarnie ale..jest to lekarz do ktorego kiedys chodzilam zanim zazlam w ciaze, bo na okres ciazy zmienilam sobie na tego nieszczesnego i ten pierwszy jak bada to z kazdej strony i jest spoko, wiec wracam do niego

Bylam na przymiarce sukni...za 4 miesiace z Tz mamy slub a my sie tym w ogole nie interesujemy tzn mamy wszytsko zarezerwowane...ale bridezilla mnie nie dopadla na szczescie..

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 21:41   #1546
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
stwierdzam, że w ogóle nie podobny do Adriana. Mylę się?

Matko, jestem przerażona tym waszym karmieniem.
Nie sądziłam, że 3 miesięczne dzieciaczki już jedzą kleiki

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 22:22   #1547
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość

nawet jezeli to teraz i tak mi nikt nie wystawi zwolnienia - zreszta juz nie bede wydluzac wolnego - bo w pracy maja roboty po pachy - wlasnie min. odsiniezanie dachow itd.
ja bym sie chyba pokusiła, dlaczego nie mieliby wystawić?
Ale zapomnialam, ze Madzia już chcialas do pracy wracać...

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Z tego wszytskiego jakas nerwowa jestem, bo wieczorem po kapieli zawsze dlugo karmie Malutka (pewnie dlatego tak dlugo potem spi) i zazwyczaj 3 razy z obu cyc. I jakos o 22 zasnela a ja o 24 sciagnelam z obu piersi tylko 80 ml. Wstala o 4.20- karmilam ja dwa razy, rowniez z obydwu (obu?) cyc. Zasnela po 5, a ja czekalam do 7 i sciagnelam znow z obu tylko 60 ml cos mi chyba ta laktacja zaczyna szwnakowac. Nie wiem czy to duzo czy malo zdazylo sie nazbierac, ale dzis Tz zostaje z Malutka sam a mnie nie bedzie jakies 4 godziny:/
Wiec to napewno dla niej nei wystarczy.

Czyli wychodzi na to, ze w ciagu dwóch godzin zbiera sie jednej jakies 30-40 ml. A ja w ciazgu dnia karmie co 2 godzinki praktycznie i wtedy tylko jedna. No chyba, ze laktator tak wszytskiego nie odciaga...sama juz nie wiem...

A chialam w ciagu tygodnia zamrozic mleko, to Tz mowil, ze napewno straci swoje wlasciwosci takie mleko. I o posluchalam. A teraz jak i potrzeba naprawde to jest go malo.

Od dzis zaczynam mrozic na czarna godzine. Mam pytanko:czy po wyjeciu z zamrazlnika napierw czekacie kilka godzin az samo sie rozmrozi i dopieo potem do podgrzewacza?czy rozmrazacie np. w kuchence mikrofalowej?
Domi mi moge polecić na laktacje kawę zbożową Anatol Piję ją cały czas, a ostatnio tak mi smakuje, ze dwa kubki dziennie i mam taka produkcję że przedwczoraj mnie w nocy zalało, co do tej pory nigdy nie mialo miejsca.
I nie martw sie, ja to sprawdzilam, laktator inaczej ściaga niż dziecko.
Co do mrożenia mleka - to wczoraj przegladałam Zaklinaczkę i ona tam pisze żeby mrozic mleko tylko na 3 dni? Bo później zmienia sie jego skład, wraz z tym jak dziecko się rozwija i starsze mleko mozna sobie w buty wsadzić... wszędzie mowią ze można na dłużej mrozić...

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Madziu chyba i tak byś zwolnienia nie dostała- przynajmniej u nas w Bochni jak byłam z Kuba w szpitalu to lekarz powiedział ze L4 mi nie wypisze bo dziecko jest pod opieka szpitala...
Ale tu nie chodzi o typowe L4, tylko o zaświadczenie że podczas pobytu w szpitalu przerwal swoj bieg urlop macierzynski, bo przecież matka nie może wowczas normalnie dzieckiem się opiekowac i spedzac z nim czas, jak maluch jest leczony.

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość
konspiracja to ja chyba muszę iść na przeglad do okulisty bo faktycznie nie dojrzałam że mi odpowiedziałaś na pytanko. Przepraszam

Dobrze już dobrze

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
Matko, jestem przerażona tym waszym karmieniem.
Nie sądziłam, że 3 miesięczne dzieciaczki już jedzą kleiki
Ale to tylko butelkowane dzieciaczki?

Mój książę dzis tez spał do 5 rano, mam nadzieję że tak mu zostanie.
Na spacerki wychodzimy codziennie, chyba ze były te mega mrozy.

Dziewczyny co z Elą? trochę się martwię, nie odezwała sie po wynikach, czy cos przeoczyłam?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 22:30   #1548
Ravenne
Raczkowanie

Cytat:

Sliczna
Ravenne jak Twoj marynarz i morska wyprawa?

a własciwie jaki jest zamysł tego zageszczania? zeby dziecko sie bardziej najadlo

Powiem, tak mój marynarz zakołysał moim światem

A co do zagęszczania, to żeby malutka się najadała na noc. A poza tym jako wprawka do rozszerzenia diety.

A tak w ogóle, to spóźniłam się kiedyś na akcję nasza-klasa więc daję namiar na siebie. Można mojego marynarza zobaczyć
http://nasza-klasa.pl/profile/3792511

Edytowane przez Ravenne
Czas edycji: 2010-02-06 o 22:34
Stary 2010-02-06, 22:30   #1549
kachula27
Zakorzenienie

No ja tez podobnie jak Tarasia jestem przerazona,moj jak narazie tylko na mleku i o wprowadzeniu czegokolwiek innego myslalam dopiero za jakis miesiac

Brombi hula hop nie kupilam......:n ie:

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 22:33   #1550
kropka241
Zakorzenienie

Tarasiu osobowosci moich chlopcow sa bardzo rozne ale z wygladu sa do siebie dosc podobni. Tommy ma bardziej okragla buzie niz Adus no i ma ciemniejsze wloski. Adi byl bardzo jasnym blondynkiem.

Czas edycji: 2010-02-06 o 22:35
Stary 2010-02-06, 22:34   #1551
domi7ks
Zakorzenienie

Konspi dziekuje za porady co prawda ja pije kawe Inke, bo Anatol mi nie posmakowala mnie wlasnie zawsze w nocy zalewalo. Musialam ze 2-3 razy zmieniac koszulke. A najgorsze jest to, ze nasze lozko poplamilam, mimo, ze po przescieradlem daje koc z obawy wlasnie przed takimi akcjami. Ale wtedy byla powódź
co do mleka zamrozonego to pewnie T. Hogg ma racje...bo niby to mleko sie zmienia

monim85 dawno nie było

Stary 2010-02-06, 22:37   #1552
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem, tak mój marynarz zakołysał moim światem

szkoda, ze nie mam nk...moze sobie zaloze jakies fikcyjne konto

Pochwale sie moja królewna, która coraz czesciej sie usmiecha fotke zrobilam dzis rano telefonem, bo zanim aparat bym wziela to moglabym juz nie zdazyc

Stary 2010-02-06, 22:39   #1553
kropka241
Zakorzenienie

ale ma doleczki w policzkach

Stary 2010-02-06, 22:50   #1554
Ravenne
Raczkowanie

Cytat:

szkoda, ze nie mam nk...moze sobie zaloze jakies fikcyjne konto

Pochwale sie moja królewna, która coraz czesciej sie usmiecha fotke zrobilam dzis rano telefonem, bo zanim aparat bym wziela to moglabym juz nie zdazyc
Te dołeczki
Stary 2010-02-06, 23:26   #1555
kropka241
Zakorzenienie

Ravenne wyslalam ci zaproszenie na n-k

Stary 2010-02-06, 23:28   #1556
domi7ks
Zakorzenienie

dziekuje Dziewczyny
dołeczka ma wlasnie tylko jednego, na prawym policzku

Stary 2010-02-07, 00:01   #1557
brombusia
Zakorzenienie

Goście poszli i posprzątaliśmy już
Jedzenia jak zawsze zostało dużo,a muszę wszystko jutro zjeść skoro od poniedziałku mam się odchudzać

Cytat:
a oto moje szczescie
Jaki on jest kochany

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Witam mamusie Melduję że żyjemy Nie mam czasu na net bo zakuwam do jutrzejszego egzaminu z giełd.

Cytat:

Gratulacje z okazji 3 miesięcy
Alicja jest słodka
Ona jest chyba bardzo pogodnym dzieckiem.

Wysłałam Ci zaproszenie na NK

Paczka, Wiktorek śliczny jak zawsze

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
I nie martw sie, ja to sprawdzilam, laktator inaczej ściaga niż dziecko.
Co do mrożenia mleka - to wczoraj przegladałam Zaklinaczkę i ona tam pisze żeby mrozic mleko tylko na 3 dni? Bo później zmienia sie jego skład, wraz z tym jak dziecko się rozwija i starsze mleko mozna sobie w buty wsadzić... wszędzie mowią ze można na dłużej mrozić...
Skład pewnie inny, ale chyba by dziecku nie zaszkodziło. Przecież modyfikowane też ma cały czas ten sam skład i dzieci na nim rozwijają się normalnie.

Cytat:
Polusia robi się coraz doroślejsza panienka z niej

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:44 ----------

Właśnie, Ela się ostatnio nie odzywa, a Zebra tez nie dała znać,mam nadzieję, że wyszli z tego szpitala

Idę spać, szkoda tylko, że dzisiaj sama, bo TŻ udał się na wygnanie do salonu, nie chce Filusia razić alkoholowymi wyziewami

Dobranoc Mamuśki

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 00:12   #1558
domi7ks
Zakorzenienie

Brombi jak sie udala impreza?

a ja sobie odlalam troszke piwka od Tz (wlasciwie jakies pol malej litaratki)...no, ale mam takie wyrzuty sumienia Chociaz w karmi tez sa % i jest dobre na laktacje

Stary 2010-02-07, 08:42   #1559
DiTu77
Zakorzenienie

Dzień dobry Mamusie i Dzidziusie

kropka241
Ravenne
paczka22
domi7ks

Ślicznoty - ale rosną nam skarby...
Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Goście poszli i posprzątaliśmy już
Jedzenia jak zawsze zostało dużo,a muszę wszystko jutro zjeść skoro od poniedziałku mam się odchudzać
...
Idę spać, szkoda tylko, że dzisiaj sama, bo TŻ udał się na wygnanie do salonu, nie chce Filusia razić alkoholowymi wyziewami

Dobranoc Mamuśki
U nas też impreza była - fajnie było. Madzia poznała następnych wujków i ciocie
A mąż też się do salonu wypaszportował z tych samych przyczyn
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 09:18   #1560
samanthhha
Wtajemniczenie

Hej

Dzieciaczki słodkie jak zawsze

Mamusie mam pytanie - bo Iwa strasznie męczą te bączki Nawet jeść za bardzo nie chce, ciągnie butle tak z 50 ml a potem zaczyna bąki puszczać i się denerwuje. No i moje pytanie - mogę mu podać kropelki Bobotic? Pisze że podaje sie 8 kropli 4 razy na dobe - ale przez ile dni? Moze któraś z Was podawała je, co?

I ma strasznie czerwoną buźkę Całą w kropkach Po kąpaniu znikają a na wieczór się nasilają - to chyba te potówki..... mam nadzieje ze nic groźniego....

Dobrze że w srode idziemy do pediatry bo juz sie robi ze mnie kłębek nerwów

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

A teraz wiadomość dnia!!!

Dostałam okresu
samanthhha jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości