Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-06, 23:42   #661
NaTaLaLa
BAN stały

Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010

Fajne te pluszaki
Ja bedac prywatnie na usg mialam mozliwosc zrobienia dzidzi/sobie na pamiatke takiego misia z nagranym biciem serduszka i wyszytym na srodku imieniem dzidzi.... ale to byl dodatkowy koszt (ladnych kilkanascie dolarkow wiecej) i jakos sie nie zdecydowalam....teraz troszke zaluje, ale mysle zeby przed samym rozwiazaniem zrobic jeszcze raz 4D bo strasznie jestem ciekawa mej niuni a w 39 tyg to juz bedzie cacyyyy widac wszysciutko, ja bylam w 30 bo sie nie moglam doczekac :P teraz sobie mysle ze moglam poczekac ale z drugiej strony widzialam juz buzke, raczki,nozki ahhh
NaTaLaLa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 00:24   #662
P0P70
Zakorzenienie

O jak fajnie że dzisiaj tak mało napisłyście więc zdążyłam przeczytać i mogę coś jeszcze napisać

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
A ja kolacje zjadłam , młody kima i pożeram ptasie mleczko wedla .. jest nowe truskawkowe ... UWAGA UZALEŻNIA
Oj ja też dzisiaj je kupiłam i zjadłam.

Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
dziewczyny. ja nie mam juz sil dzisiaj pisac, ale jako ze jestem ciazgle w trakcie odbierania paczek , prania i prasowania mam pytanie bo cos mi sie tu obilo o oczy.... Czy wy pierzecie tez wklady do poscieli? Trzeba? nie zniszcza sie???
Ja wyprałam wszystko razem ze wkładami. Nic się im nie stało w 30 C.

Izumi - dla mnie wiara i kościół to nie do końca to samo. Jestem katoliczką i bez wiary nie potrafiłabym żyć. Kiedyś także byłam bardzo blisko kościoła (śpiewałam w chórze kościelnym), chodziłam na pielgrzymki, ale gdy zaczęłam dorastać to zauważyłam że w kościele jest za dużo polityki. Ponadto nie zgadzam się z kościołem w kilku zasadniczych punktach np. dot. antykoncepcji, czy potępiania homoseksualistów. I mam paru znajomych księży którzy są bardzo fajnymi ludźmi. Nigdy od nich nie usłyszałam że jestem grzeszna. Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego że żyjąc z mężczyzną grzeszę. Ale wg, mnie to nie jest duży grzech. Ja oczywiście ochrzczę swoje dziecko. I pomijając sprawę wiary to warto ochrzcić swoje dziecko chociażby dlatego że wtedy wybiera się chrzestnych którzy w razie czego są zobowiązani do zaopiekowania się dzieckiem.

Dacron- Czy Ty kiedykolwiek ODPOCZYWASZ?
A czy w Ty wiesz co oznacza słowo ODPOCZYNEK??!!

JoannaM – naprawdę bardzo Ci współczuję takiego faceta. A Ty musisz go naprawdę bardzo kochać? JA takiego chłopa to wypie….liła bym z domu.

Dzisiejszy dzień do południa spędziłam na zakupach. Kupiliśmy dzisiaj: elektroniczną niańkę wraz z matą kontrolującą oddech, wanienkę ze stojakiem, farelkę do łazienki, radio CD/MP3 (dla dziecka) i komplet płyt z muzyką poważną, w Smyku i w CUBUS-ie trochę ciuszków.
Po zakupach oczywiście do szpitala na karmienie dziecka. Mała wypiła 35ml mleka, beknęła i zasnęła. Więc Ojciec Oliwki mówi że on idzie na kawę. Am ja na to że to JA idę na kawę a on ma siedzieć w szpitalu i pilnować małej a ja wrócę na następne karmienie czyli za 2 godziny. I poszłam. Pochodziłam trochę po sklepach (sama), zahaczyła o włoską pizzerię i zjadłam pizzę. Następnie wróciłam do szpitala. Dziecko spało. Było przewinięte. Więc nie jest tak źle, chyba nawet czasem będę mogła wyjść z domu.

PS. OLIWKA waży już ponad 2 kg. Muszę zmienić jej ksywkę z Calineczki na mały Budda.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 09:38   #663
JoannM
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
JoannaM – naprawdę bardzo Ci współczuję takiego faceta. A Ty musisz go naprawdę bardzo kochać? JA takiego chłopa to wypie….liła bym z domu.

Dzisiejszy dzień do południa spędziłam na zakupach. Kupiliśmy dzisiaj: elektroniczną niańkę wraz z matą kontrolującą oddech, wanienkę ze stojakiem, farelkę do łazienki, radio CD/MP3 (dla dziecka) i komplet płyt z muzyką poważną, w Smyku i w CUBUS-ie trochę ciuszków.
Po zakupach oczywiście do szpitala na karmienie dziecka. Mała wypiła 35ml mleka, beknęła i zasnęła. Więc Ojciec Oliwki mówi że on idzie na kawę. Am ja na to że to JA idę na kawę a on ma siedzieć w szpitalu i pilnować małej a ja wrócę na następne karmienie czyli za 2 godziny. I poszłam. Pochodziłam trochę po sklepach (sama), zahaczyła o włoską pizzerię i zjadłam pizzę. Następnie wróciłam do szpitala. Dziecko spało. Było przewinięte. Więc nie jest tak źle, chyba nawet czasem będę mogła wyjść z domu.

PS. OLIWKA waży już ponad 2 kg. Muszę zmienić jej ksywkę z Calineczki na mały Budda.
Co do facetow to sprytne bestie sa, najpierw rok nosza Cie na rekach i codziennie chca zebys za niego wyszla, a potem jak juz razem sie mieszka wychodzi szydlo z worka

Jak Oliwka wazy juz ponad 2 kg, to znaczy ze niedlugo bedziesz mogla zabrac ja do domu! Macie juz jakis przyblizony termin na wyjscie?

Dobrze zrobilas z tym wyjsciem i zostawieniem TZ samego. Tyle co wysilku i stresu Cie to wszystko kosztowalo to teraz powinnas miec czasem chwile dla siebie. Tak zeby odetchnac

Co do muzyki powaznej, staram sie jej sluchac jeszcze jak jestem w ciazy bo podobno taki korzystny wplyw ma na dziecko, ale jakos mi to nie podchodzi i ciesze sie kiedy plyta sie konczy
ja to bym puscila dziecku jakis ostry rockowy kawalek

Razem z Gabrysią

JoannM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 09:56   #664
anakazar
Zakorzenienie

Witam kobietki
Wiecie może czy można wziąc do szpitala laptopa?bo jak zostanę we wtorek to się zanudzę bez lapka;/

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 09:58   #665
drcron
Zakorzenienie

Baobabku mam rodzine w Krzatkach, Kielcach i Brzezinach nie wiem czy to daleko od Ciebie ale kiedys czesto tam bywalam teraz juz mniej ale mam nadzieje ze jak dziecie sie urodzi znow bedziemy tam jezdzili

JoannM ja slucham i uwielbiam rockowe ballady w odtwarzaczu w telefonie mam kilka nagranych i przygotowanych na porod i kilka kawalkow metalicy tak samo hihi chyba mnie z porodowki nie wywala jak je wlacze

a ja dzisiaj w nocy znow mialam koszmar nie moglam sie ruszyc na plecach bylo mi ciezko oddychac a na ani jeden ani drugi bok sie przewrocic bo rozrywalo mi brzuch pol nocy nie spalam a pol spalam na siedzaco rano jak reka odjal wszystko minelo chyba niunia sie dziwnie ulozyla i wbijala mi swoje male nozki i raczki w moje organy ale naprawde sie wystrachalam a moj malz przy okazji mial niezlego pietra

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Witam kobietki
Wiecie może czy można wziąc do szpitala laptopa?bo jak zostanę we wtorek to się zanudzę bez lapka;/
ja mialam ale nieststy nie mialam netu ale ogladalam filmy czytalam ksiazki i gralam czas szybciej lecial a jak polozna chciala mi zamknac go na wizycie to dostala po lapach ze dotyka moje rzeczy i on dalej byl wlaczony

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 10:09   #666
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Czy wy pierzecie tez wklady do poscieli? Trzeba? nie zniszcza sie???
Ja mam dziś chyba jakiś dzień "rozsądku"- czy naprawdę trzeba prać wypełnienia pościeli i pluszaki????? Szczerze mówiąc do głowy mi to nie przyszło- czy to nie jest już na wyrost? Oczywiście nikogo tutaj nie krytykuję i autentycznie się pytam, bo niby skąd mam wiedzieć. Ale czy w takim razie np.swoje koszule nocne i piżamy też mam prać w dzieciowym proszku żeby dziecko karmione piersią nie miało broń Boże styczności ze skórą na której była odzież prana w innych proszkach? Paranoja czy rzeczywistość, o której ja nie wiem?

PoP, to jak Oliwcia ma już 2kg na liczniku to Wy już prawie do domku?????

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
i kilka kawalkow metalicy tak samo hihi chyba mnie z porodowki nie wywala jak je wlacze
Pokrewna dusza Muszę się przyznać, że żal mnie w tyłku ściska, że nie pojadę w czerwcu na koncert od Wawy No, chyba, że pojadę...
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 10:17   #667
drcron
Zakorzenienie

ja pluszaki piore ale w zwyklym proszku zeby nie bylo na nich kurzu wypelnien nie pralam ale miesiac lezaly na strychu pod przescieradlem zeby sie wymrozily < tam taka temperatura jak na dworze prawie > i chyba powinno wystarczyc

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 10:19   #668
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Ja mam dziś chyba jakiś dzień "rozsądku"- czy naprawdę trzeba prać wypełnienia pościeli i pluszaki????? Szczerze mówiąc do głowy mi to nie przyszło- czy to nie jest już na wyrost? Oczywiście nikogo tutaj nie krytykuję i autentycznie się pytam, bo niby skąd mam wiedzieć. Ale czy w takim razie np.swoje koszule nocne i piżamy też mam prać w dzieciowym proszku żeby dziecko karmione piersią nie miało broń Boże styczności ze skórą na której była odzież prana w innych proszkach? Paranoja czy rzeczywistość, o której ja nie wiem.
Ja piorę. Jak Ci dziecko pościel zasika to też nie będziesz prać tylko wietrzyć ?
Moje piżamy, pościel, bluzki rozpinane też wyprałam/będę prać w loveli. Pluszaki piorę, jakoś tak przy okazji innego prania 40, 60, 80 stopni. Pranie ręczne w 30 st chyba roztoczy nie zabija, a takie niedowirowane pluszaki długo schną i potem śmierdzą.
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 10:24   #669
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Baobabku mam rodzine w Krzatkach, Kielcach i Brzezinach nie wiem czy to daleko od Ciebie ale kiedys czesto tam bywalam teraz juz mniej ale mam nadzieje ze jak dziecie sie urodzi znow bedziemy tam jezdzili

JoannM ja slucham i uwielbiam rockowe ballady w odtwarzaczu w telefonie mam kilka nagranych i przygotowanych na porod i kilka kawalkow metalicy tak samo hihi chyba mnie z porodowki nie wywala jak je wlacze

a ja dzisiaj w nocy znow mialam koszmar nie moglam sie ruszyc na plecach bylo mi ciezko oddychac a na ani jeden ani drugi bok sie przewrocic bo rozrywalo mi brzuch pol nocy nie spalam a pol spalam na siedzaco rano jak reka odjal wszystko minelo chyba niunia sie dziwnie ulozyla i wbijala mi swoje male nozki i raczki w moje organy ale naprawde sie wystrachalam a moj malz przy okazji mial niezlego pietra

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

ja mialam ale nieststy nie mialam netu ale ogladalam filmy czytalam ksiazki i gralam czas szybciej lecial a jak polozna chciala mi zamknac go na wizycie to dostala po lapach ze dotyka moje rzeczy i on dalej byl wlaczony
To fajnie,ja mam internet bezprzewodowy,więc umrzec z nudów nie umre.
Ja też miałam ciężka noc,ale przez męża-dwa razy mnie budził,bo miał koszmary-śniło mu się,że przekraczaliśmy granice i ja miałam cała torbe narkotyków i od razu wzieli mnie pod mur,żeby rozstrzelic i on musiał na to wszystko patrzec i nic nie mógł zrobic i biedny sprawdzał czy jestem obok.

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;17015530]Ja piorę. Jak Ci dziecko pościel zasika to też nie będziesz prać tylko wietrzyć ?
Moje piżamy, pościel, bluzki rozpinane też wyprałam/będę prać w loveli. Pluszaki piorę, jakoś tak przy okazji innego prania 40, 60, 80 stopni. Pranie ręczne w 30 st chyba roztoczy nie zabija, a takie niedowirowane pluszaki długo schną i potem śmierdzą.[/QUOTE]
Moje byly prane w 30 st i moment były suche i nie śmierdzą ani trochę.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-02-07, 10:43   #670
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cześć mamuśki

W końcu mam trochę wolnego ... Mieszkanko pomalowane półeczki zrobione teraz tylko kończymy malowanie łóżeczka Ale się cieszę Jest ślicznie. Ostatnio zmieniałam meble zrobiliśmy szafę wnękową jest super postaram się znaleźć fotki przed i po metamorfozie hihi nieby dużej zmiany nie ma ale jedank jest ianczej ....

Cytat:
Ja już miałam tak 2 razy mój małż też się nieźle przestraszył i na drugi dzień już nic nie marudził na zakupach ze za wcześnie hehehe

Byłam i gina w piątek słuchałam serduszka <jupi> wali jak młot

Wyniki mam takie sobie
spad mi hemoglobina mam 11.1 doatałam żelazo
mam też upławy dostałam leki dopochwowe
dostałam też leki rozkurczowe w razie bóli brzucha

Szyjkę mam zamkniętą czyli wszystko jest w miare ok

POP nawet nie wiesz jak się cieszę że u Was wszystko jest dobrze lada dzień mała będzie mogła wyjść do domku Prosimy o fotki
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 10:44   #671
mrowak
Zakorzenienie

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;17015530]Ja piorę. Jak Ci dziecko pościel zasika to też nie będziesz prać tylko wietrzyć ? [/QUOTE]

Ja nie mówię o praniu pościeli, na którą dziecko nasika tylko o praniu jej TERAZ kiedy takowe zajście fizycznie jest niemożliwe.
To zapytam po prostu: czy trzeba prać NOWE wypełnienie pościeli przed pierwszym użyciem?
Stary 2010-02-07, 10:52   #672
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mówię o praniu pościeli, na którą dziecko nasika tylko o praniu jej TERAZ kiedy takowe zajście fizycznie jest niemożliwe.
To zapytam po prostu: czy trzeba prać NOWE wypełnienie pościeli przed pierwszym użyciem?

Dziewczyny ja też nie wiem czy prać wypełnienia ...

Mrowak nie jesteś sama
20-12-14 10 tc
Stary 2010-02-07, 10:54   #673
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie piore i nie mam zamiaru.

Stary 2010-02-07, 10:57   #674
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
ja nie piore wypełnien,wydaje mi sie ze to troche przesada przeciez powlekamy to świeżutka pościelą

co do materaca ja mam kokos-gryka,powiedzieli mi ze najpierw na kokosie a póxniej na gryce ma dzidzius spac.

Anakazar mozna wziąc lapka tylko,ze polozne jak robia ktg to karzą wyłączac bo mowia ze im zaklocenia robi.

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-02-07 o 10:58
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 10:57   #675
Konto usunięte

Cytat:
Piorę, bo i tak mam miejsce w pralce, bo nie lubię tego zapachu nowości.
Jakie to znaczenie czy wypierzesz 10 razy czy 11 ?

Torby podróżne do których się będę pakować też wyprałam.

Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Czas edycji: 2010-02-07 o 11:02
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 11:06   #676
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
ja nie piore wypełnien,wydaje mi sie ze to troche przesada przeciez powlekamy to świeżutka pościelą

co do materaca ja mam kokos-gryka,powiedzieli mi ze najpierw na kokosie a póxniej na gryce ma dzidzius spac.

Anakazar mozna wziąc lapka tylko,ze polozne jak robia ktg to karzą wyłączac bo mowia ze im zaklocenia robi.
Tak skoro powlekamy wypełnienie czystą pościelą to po co to prac.

To dobrze z tym lapkiem,bo myślałam,że w niektórych szpitalach mogą robic z tego problemy.

Stary 2010-02-07, 11:22   #677
aneczkkaa
Zakorzenienie

nie dajmy się zwariowac
20-12-14 10 tc
Stary 2010-02-07, 11:25   #678
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
I pomijając sprawę wiary to warto ochrzcić swoje dziecko chociażby dlatego że wtedy wybiera się chrzestnych którzy w razie czego są zobowiązani do zaopiekowania się dzieckiem.
Teoria. Mój chrzestny to chyba nie pamięta nawet że istnieje a chrzestna ma mnie głęboko w d***. Po śmierci moich rodziców jakoś żadne z nich się mną nie zaopiekowało ani w niczym nie pomogło.
A nie byli to znajomi rodziców czy dalecy krewni tylko siostra ojca i szwagier matki.

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 11:26   #679
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
nie dajmy się zwariowac
Otóż to

Kurcze o coś miałam was zapytac,ale zapomniałam...

Stary 2010-02-07, 11:29   #680
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Czyli nie jednak nie jestem ufoludkiem-dzięki
A co do materaca to faktycznie logicznie byłoby najpierw na kokosie, bo nie wiem jak u Was, ale u mnie ta gryka jest w takich "kupkach" i byłoby malcowi niewygodnie na początku na tym spać myślę.

Ollencja, co Ty taka zgryźliwa do mnie dzisiaj? Zadaję pytanie laika i czytam "jak zasika to tylko wywietrzysz?" "A jakie to ma znaczenie ..." a widzisz ma- mam małe mieszkanie w bloku, małą pralkę, brak balkonu, mało miejsca i jeśli nie muszę czegoś prać to nie piorę. Zresztą co ja się tłumaczę

Idę na spacer, coś mi się atmosfera psuje chyba.
Stary 2010-02-07, 11:33   #681
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość
Teoria. Mój chrzestny to chyba nie pamięta nawet że istnieje a chrzestna ma mnie głęboko w d***. Po śmierci moich rodziców jakoś żadne z nich się mną nie zaopiekowało ani w niczym nie pomogło.
A nie byli to znajomi rodziców czy dalecy krewni tylko siostra ojca i szwagier matki.
Dokładnie.Ja swoich widziałam tylko(oni mnie również)w dzień moich chrzcin.Mojego meża są gdzieś tam,ale na jego 18-stce czy naszym ślubie już się nie pojawili-a ja ich nawet nie znam.
Nie twierdzę oczywiscie,że wszyscy są tacy-ja jestem chrzestną swojej siostry i wiem,że gdyby coś się moim rodzicom stało(odpukac)od razu mała była ze mną-eh zresztą to porównianie jest bez sensu ,bo czy byłabym jej chrzestną czy nie to i tak by była ze mną-tu akurat nie ma nad czym się zastanawiac.

Stary 2010-02-07, 11:40   #682
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli nie jednak nie jestem ufoludkiem-dzięki
A co do materaca to faktycznie logicznie byłoby najpierw na kokosie, bo nie wiem jak u Was, ale u mnie ta gryka jest w takich "kupkach" i byłoby malcowi niewygodnie na początku na tym spać myślę.

Ollencja, co Ty taka zgryźliwa do mnie dzisiaj? Zadaję pytanie laika i czytam "jak zasika to tylko wywietrzysz?" "A jakie to ma znaczenie ..." a widzisz ma- mam małe mieszkanie w bloku, małą pralkę, brak balkonu, mało miejsca i jeśli nie muszę czegoś prać to nie piorę. Zresztą co ja się tłumaczę

Idę na spacer, coś mi się atmosfera psuje chyba.
nie denerwuj sie
20-12-14 10 tc
Stary 2010-02-07, 11:42   #683
Konto usunięte

Cytat:
Ja nie chcę być zgryzliwa, ale już tu, gdzieś na wizażu wyczytałam, że pościel (poszewki i wypełnienia) od prania sie niszczy i płowieje. A przy dziecku wcześniej czy pozniej i tak musisz wyprać, lepiej teraz bo w marcu wyłączą kaloryfery.

Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Czas edycji: 2010-02-07 o 11:47
Stary 2010-02-07, 11:46   #684
anakazar
Zakorzenienie

Dziewczyny poradzcie mi czy lepiej wziąc laktator ręczny avent czy tommee tippee?może któraś z was ma porównanie albo coś...

Stary 2010-02-07, 11:46   #685
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny. ja nie mam juz sil dzisiaj pisac, ale jako ze jestem ciazgle w trakcie odbierania paczek , prania i prasowania mam pytanie bo cos mi sie tu obilo o oczy.... Czy wy pierzecie tez wklady do poscieli? Trzeba? nie zniszcza sie??? Czekam jeszcze na jedne poscielki, zamowie chyba wozek z fotelikami od razy, na poczatku mialam w dwoch turach ale chyba tez musi posmierdziec i jak ja potem przy dzieciaczkach bede okna przetwierac??? a balkonu nie mam niestety.
)
Przy Szymku nie prałam i nie mam takiego zamiaru teraz . Znaczy się jedną kołderkę musze wyprać bo ona jest jako całość kolorowa i jej się nie powleka no ale to co innego . Jakoś nigdy mi nie przyszło do głowy żeby to wyprac . Koszule do szpitala miałam takie nowe wyjęte z paczki nie wyprane . Ja żyje , Szymek jak widać ma się bardzo dobrze Ja ogólnie jakoś mało przesadzająca jestem nie wyparzałam zabawek nigdy zawsze nowe grzechotki myłam mydłem i ciepłą wodą .. niby zalecaja takie mycie raz na tydzień ale jakoś olałam zalecenia . Butelki przestałam dośc wcześnie sterylizować i myje wszystko w zmywarce łacznie ze smokami małego . Ubranka w większości piore w 40 stopniach i prasuje bo lubie wyprasowane , nie gotowałam nigdy tetrówek bo niby i po co . jedyne rzeczy jakich przestrzegam to nie łazi się u mnie w butach w domu bo mały się bawi na podłodze , ale nie ganiam też i nie odkurzam codziennie

Cytat:
Napisane przez NaTaLaLa Pokaż wiadomość
Fajne te pluszaki
Ja bedac prywatnie na usg mialam mozliwosc zrobienia dzidzi/sobie na pamiatke takiego misia z nagranym biciem serduszka i wyszytym na srodku imieniem dzidzi.... ale to byl dodatkowy koszt (ladnych kilkanascie dolarkow wiecej) i jakos sie nie zdecydowalam....teraz troszke zaluje, ale mysle zeby przed samym rozwiazaniem zrobic jeszcze raz 4D bo strasznie jestem ciekawa mej niuni a w 39 tyg to juz bedzie cacyyyy widac wszysciutko, ja bylam w 30 bo sie nie moglam doczekac :P teraz sobie mysle ze moglam poczekac ale z drugiej strony widzialam juz buzke, raczki,nozki ahhh
W 39 tyg to już nie za fajne jest to USG . Dziecko się nie mieści na ekranie i nie za ładnie widac Jak mam stare USG Szymkowe z końca ciązy to nie do końca widze na tyvh fotach co tam jest

Cytat:
Izumi - dla mnie wiara i kościół to nie do końca to samo. Jestem katoliczką i bez wiary nie potrafiłabym żyć. Kiedyś także byłam bardzo blisko kościoła (śpiewałam w chórze kościelnym), chodziłam na pielgrzymki, ale gdy zaczęłam dorastać to zauważyłam że w kościele jest za dużo polityki. Ponadto nie zgadzam się z kościołem w kilku zasadniczych punktach np. dot. antykoncepcji, czy potępiania homoseksualistów. I mam paru znajomych księży którzy są bardzo fajnymi ludźmi. Nigdy od nich nie usłyszałam że jestem grzeszna. Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego że żyjąc z mężczyzną grzeszę. Ale wg, mnie to nie jest duży grzech. Ja oczywiście ochrzczę swoje dziecko. I pomijając sprawę wiary to warto ochrzcić swoje dziecko chociażby dlatego że wtedy wybiera się chrzestnych którzy w razie czego są zobowiązani do zaopiekowania się dzieckiem.

Dacron- Czy Ty kiedykolwiek ODPOCZYWASZ?
A czy w Ty wiesz co oznacza słowo ODPOCZYNEK??!!

Mój Mąż był ministrantem ileś lat a w tej chwili wogóle nie chodzi wkurzała go własnie kościelna polityka .

Dobrze ze ten monitor kupiłaś Kurcze to już za chwilkę Oliwka wyjdzie , a powiedz zostajecie narazie tam czy przybędziecie do stolicy?

Cytat:
Witam kobietki
Ja miałam i miałam blue cinecta i sobie netowałam
Stary 2010-02-07, 11:55   #686
MadCat
Raczkowanie

Znowu becikowe: http://biznes.onet.pl/znowu-nowe-bec...7,1,news-detal

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 11:58   #687
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Przy Szymku nie prałam i nie mam takiego zamiaru teraz . Znaczy się jedną kołderkę musze wyprać bo ona jest jako całość kolorowa i jej się nie powleka no ale to co innego . Jakoś nigdy mi nie przyszło do głowy żeby to wyprac . Koszule do szpitala miałam takie nowe wyjęte z paczki nie wyprane . Ja żyje , Szymek jak widać ma się bardzo dobrze Ja ogólnie jakoś mało przesadzająca jestem nie wyparzałam zabawek nigdy zawsze nowe grzechotki myłam mydłem i ciepłą wodą .. niby zalecaja takie mycie raz na tydzień ale jakoś olałam zalecenia . Butelki przestałam dośc wcześnie sterylizować i myje wszystko w zmywarce łacznie ze smokami małego . Ubranka w większości piore w 40 stopniach i prasuje bo lubie wyprasowane , nie gotowałam nigdy tetrówek bo niby i po co . jedyne rzeczy jakich przestrzegam to nie łazi się u mnie w butach w domu bo mały się bawi na podłodze , ale nie ganiam też i nie odkurzam codziennie

W 39 tyg to już nie za fajne jest to USG . Dziecko się nie mieści na ekranie i nie za ładnie widac Jak mam stare USG Szymkowe z końca ciązy to nie do końca widze na tyvh fotach co tam jest

Mój Mąż był ministrantem ileś lat a w tej chwili wogóle nie chodzi wkurzała go własnie kościelna polityka .

Dobrze ze ten monitor kupiłaś Kurcze to już za chwilkę Oliwka wyjdzie , a powiedz zostajecie narazie tam czy przybędziecie do stolicy?

Ja miałam i miałam blue cinecta i sobie netowałam
Ja też mam blue conecta właśnie
A co do prania,sterylizowania itp.to widzę,że Ty masz takie samo podejscie jak moja mamuśka i ja też nie mam zamiaru przesadzac i wariowac,bo jak widac ja żyje i moje siostry również i każda z nas ma się dobrze.
Podaje wam fajnego sprzedawce,ma tanie pampki i huggisy i dużo innych rzeczy
http://www.allegro.pl/show_user_auct...222926&p=4&p=5

Stary 2010-02-07, 12:08   #688
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość
Uprościli te chore przepisy troszkę

Cytat:
Ja też mam blue conecta właśnie
A co do prania,sterylizowania itp.to widzę,że Ty masz takie samo podejscie jak moja mamuśka i ja też nie mam zamiaru przesadzac i wariowac,bo jak widac ja żyje i moje siostry również i każda z nas ma się dobrze.
W niczym przesada nie jest wskazana no chyba ze dziecko jest alergiczne - roztocza itp. Ale oczywiście mówimy tu o normalnej sytuacji Jedyna rzecz jaka mnie przeraza u niektórych mam to lizanie dziecku smoczka , nie raz widziałam w parku upada smoczek mama podnosi wylizuje i dziecku do buzi . Moja kolezanka która jest moją dentystką przy okazji powiedziała mi że w ten sposób przekazujemy dziecku swoje bakterie z buzi i można mu nawet sprzedac próchnice w ten sposób Ja wogóle Szymkowi w dzień nie dawałam smoka no chyba że się darł gdzies na dworzu ale jak już musiałam coś w tym skokiem zrobić to wolałam opłukac go jakimś jego piciem i dać niż wylizać
Stary 2010-02-07, 12:08   #689
aneczkkaa
Zakorzenienie

Aniu P zgadam się z tobą ja też nie zamierzam wariować Widzę że jest nas więcej Twój Szymuś jest super facetem i mój Szymuś też takim będzie
20-12-14 10 tc
Stary 2010-02-07, 12:10   #690
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny poradzcie mi czy lepiej wziąc laktator ręczny avent czy tommee tippee?może któraś z was ma porównanie albo coś...
Porównania nie mam- mam za to laktator TT Chyba też dlatego, że butelki mam również TT.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości