|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#8131 |
|
BAN stały
|
Dot.: Powiększanie piersi cz.4
Miszczu dba o zasoby pieniezne swoich pacjentek
skoro tyle kasy sie wydaje na operacje to po co jeszcze przeplacac na nowych stanikach jak mozna nosic te same tylko ze deko bardziej wypelnione |
|
|
|
#8132 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
a ten dr kasprzykowski to gdzie przyjmuje bo szczerze mówiąc nie słyszałam jeszcze o takim..mozesz podrzucić te saaame dobre opinie? chętnie się zapoznamy co do rozmiarów, to zależy od czego sie startuje i czy jesteś po karmieniu..itp no i przede wszystkim od oczekiwań..ja chciałam D miałam B i mam wkładki 420cc
|
|
|
|
|
#8133 |
|
BAN stały
|
Ja mialam A chcialam D a wyszlo mi pelne C no coz ...zycie
wkladki mam 420cc takie jak Miska
|
|
|
|
#8134 |
|
Przyczajenie
|
hehe miszcza?
wlasnie przegladalam ten watek poprzedni i piszecie w nim jak to na forum beauty moderatorki usuwaja zle opinie nt tego Pana. Szukalam dosyc duzo i tylko o nim byly same dobre opinie dlatego zdecydowalam sie na konsultacje u niego.. Szczerze mowiac, nie zalezy mi na tym gdzie robie, byle zeby bylo profesjonalnie i zebym byla zadowolona
|
|
|
|
#8135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
bo robi ladnie... ale "wisienki"
|
|
#8136 |
|
Przyczajenie
|
nie chce malych piersi, chce pelne C
w takim razie jak nie ten doktor, to jaki? widzialam tu pare zdjec od Pan i nie powiem - baaardzo mi sie podobaja efekty poradzcie cos prosz
|
|
|
|
#8137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
klamczuszko ![]() ![]() ![]() Ty masz 73/91 cm... czyli 70 E
|
|
#8138 |
|
BAN stały
|
Zalezy od wyjsciowki i tego czy karmilas i jak szeroka masz klatke ,odleglosc miedzy brodawkami wtedy sa tu dziewczyny ktore ci podpowiedza bo naprawde maja oko niczym lekarz
![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Liczysz na brafitter?? Wiem ,ze takie staniki powinnam nosic ,ale obliczajac na wielu stronach wychodzi ze mam pelne C |
|
|
|
#8139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... jest 70 C, 75 C, 80 C i przy każdym obwodzie ta miseczka jest inna Dlatego wazne jest jakie masz wymiary... pod biustem mierzone baardzo ciasno na wydechu , a w biuście luźno na wdechu dopiero na tej podstawie mozna cokolwiek zasugerować opierając się na Twoich oczekiwaniach
|
|
#8140 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() skoro masz te opinię z tamtego forum to musisz mieć swiadomość ze tm są tylko i wyłącznie pozytywne opinie o tym lekarzu bo każda negatywna czy neutralna opinia była natychmiast usuwana .. jak to ktoś pięknie napisał - kreowanie wizerunku lekarza jeśli podobają Ci się malutkie piersi ( dziewczyny piszą że mieszczą sie w te same staniki sprzed operacji) a pomiędzy nimi miejsce na drogę szerokopasmową i blizny poniżej fałdu wychodzące z bikini..to dobrze wybrałaś.. nie twierdze że tak jest zawsze, bo nie - to są moje odczucia po obejrzeniu iluś tam zdjęc pacjentek tego lekarza |
|
|
|
|
#8141 |
|
BAN stały
|
http://bielizna.dreamgirldirect.pl/2...ar-biustonosza
Moja roznica to 18cm... czyli pelne C
|
|
|
|
#8142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sugeruję się tabelami rozmiarow staniczków
|
|
#8143 |
|
Przyczajenie
|
W takim razie musze sobie kupic metr! Nie karmilam piersia, nosze stanik 75B.. trzeba zainwestowac w metr krawiecki
|
|
|
|
#8144 |
|
BAN stały
|
Ale to akurat oddaje idealnie wielkosc piersi... bo rzeczywiscie wygladaja na C a staniki to juz inna bajka
|
|
|
|
#8145 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
91/69 pod |
|
|
|
|
#8146 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#8147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli chcesz już odejmować rożnice obwodow, to nie odejmujesz obwodu pod od obwodu w biuście (wychodzi 18 cm), tylko odejmujesz obwod stanika (dla Ciebie to 70) od obwodu w biuście... czyli 91-70 = 21 cm i to jest polski rozmiar 70 E lub brytyjski 32 DD
|
|
#8148 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
skoro mowicie, ze robi male piersi, to prosze o porade do kogo moge sie zwrocic jakies linki, informacje .. cos? pozdrawiam
|
|
|
|
|
#8149 |
|
BAN stały
|
Potrafisz wesprzec na duchu
Ale i tak wizualne C
|
|
|
|
#8150 |
|
Zakorzenienie
|
nie 22
przy 69 cm pod stanik ma mieć obwód 65 cm więc 91-65=26cm
|
#8151 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
a w meterek koniecznie sie zaopatrz bo to 75b jest za bardzo oklepane chcesz uzyskać rozmiar C, dobrze zrozumialam? dla jednego rozmiaru warto się poddawać operacji??
|
|
|
|
|
#8152 |
|
Zakorzenienie
|
jak Cię zaraz
![]() ![]() ![]() Ty tak widzisz, bo juz przywyklaś do tego biustu ja wlasnie patrzę na swoj... jak nic B i ani rozmiaru więcej
|
#8153 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
jak już wstepnie będziesz coś wiedzieć pytaj - pomożemy Cytat:
bo to ze stanik 65 to kumam a że www mam 91 a na wdechu 93
|
||
|
|
|
#8154 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jak dobrze pójdzie w okolicach wakacji bede mogła pomysleć o powiększeniu
![]() zmiany sie "leczą" wiec może tym razem nie zostane "zdyskwalifikowana" ![]() i wtedy zdecydujesie na lekarza we wrocku ![]() marza mi sie duże okrągłe piersi ![]() wg tych rozmiarówek "nowych" wp w stanikach esotiq mam rozmiar 60 D/E ale to sa malutkie wg tradycyjnej to jakas miseczka B a mi sie marzy wielkie jedrne E ![]() zastanawia mnie 1 jak to jest póxniej z karmieniem. Nie mam jeszcze dziecka, a chce. Jaka metoda jest najbardziej bezpieczna?
|
#8155 |
|
Kazar Lady
|
dziewczyny, KLUB
![]() anusiuniaa jeśli nie karmiłaś to metoda pod mięsień jest dla Ciebie - to wszystko lekarz na konsultacji Ci powie i wybierzecie wspólnie rodzaj cięcia..we Wrocławiu Jarlinski przyjmuje
|
|
|
|
#8156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ten wdech, to taki nie za bardzo... zebyś stala swobodnie Wielkość miseczki to najczęściej różnica pomiędzy obwodem biustu a obwodem stanika. Przy obliczaniu wielkości miseczki dla wybranego rozmiaru obwodu biustonosza używa się zazwyczaj następującej tabeli: Różnica obwodów Polska Wielka Brytania (pol to te na czerwono) do 7 cm AAA (do 6,5 cm) lub AA 9 cm AA 11 cm AA A 13 cm A A (do 11,5 cm) lub B 15 cm B B (do 14 cm) 17 cm C C (do 16,5 cm) lub D 19 cm D D 21 cm E DD 23 cm F DD (do 21,5 cm) lub E 25 cm G E (do 24 cm) lub F 27 cm H F (do 26,5 cm) lub FF 29 cm I FF 31 cm J G 33 cm K G (do 31,5 cm) lub GG 35 cm L GG (do 34 cm) lub H 37 cm M H (do 36,5 cm) lub HH 39 cm N HH 41 cm O J 43 cm P J (do 41,5 cm) lub JJ 45 cm R JJ (do 44 cm) lub K 47 cm S K (do 46,5 cm) Miseczki w biustonoszach produkcji brytyjskiej zwiększają się wraz ze wzrostem obwodu w biuście o cal (2,5 cm), natomiast w biustonoszach produkcji polskiej, czy np. niemieckiej – o 2 cm, stąd między innymi rozbieżności między rozmiarami miseczek europejskich (w tym polskich) i brytyjskich. W USA rozmiary miseczek odpowiadają brytyjskim o tyle, że miseczka zwiększa się o rozmiar wraz ze wzrostem obwodu w biuście o cal, natomiast oznaczenia literowe są inne niż w stanikach brytyjskich. Brytyjskiej miseczce DD odpowiada amerykańska DD (albo E), brytyjskiemu E odpowiada amerykańskie DDD (albo F), większe miseczki nie są już oznaczane wielokrotnością litery D, tylko pojedynczymi literami, czyli brytyjskie F to amerykańskie G, i tak dalej, przy czym w USA miseczki są oznaczane wyłącznie pojedynczymi literami, poza oczywiście wielokrotnością litery D dla kilku rozmiarów.
|
|
#8157 |
|
Przyczajenie
|
Obojetne gdzie, byle dobrze.. mieszkam teraz zagranica, a jestem ze slaska dlatego Krakow po tych opiniach itd wydal mi sie zaskakujaco ciekawy. Ja tez bym chciala pod miesien, bo dzieci nie mam ale moze kiedys beda;P Co do Twojej operacji - ile Cie kosztowala ii jak bardzo jestes zadowolona z efektow?
|
|
|
|
#8158 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
ja jestem baaaardzo zadowolona z wyglądu moich piersi - wczoraj stukneło im 3 miesiące marudze od czasu do czasu ( czyt. codziennie) że mogłyby być wieksze bo niestety nie jest tak że jak masz teraz marne A czy B to C Cię zadowoli..apetyt rośnie w miare jedzenia..nie znam nikogo kto by jęczał że ma za duże ![]() zabieg mnie kosztował niecałe 11tys w tym jest stanik profesjonalny i opieka pooperacyjna
|
|
|
|
|
#8159 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe czy u jarlińskiego zmieściłabym się w ok 10 000
Chyba nie, a na to nie ma co oszczedzac
|
#8160 |
|
Raczkowanie
|
Jestem tu od kilku dni, czytam i postanowilam dolaczyc do Was mile forumowiczki. Prosze podpowiedzcie gdzie mozna obejrzec zdjecia waszych piersiatek, jestem bardzo ciekawa jak wygladaja.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:41.

skoro tyle kasy sie wydaje na operacje to po co jeszcze przeplacac na nowych stanikach
jak mozna nosic te same tylko ze deko bardziej wypelnione 

poprosze o rady

Szczesciara
pozdrawiam