Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-07, 12:16   #691
drcron
Zakorzenienie

Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Dokładnie.Ja swoich widziałam tylko(oni mnie również)w dzień moich chrzcin.Mojego meża są gdzieś tam,ale na jego 18-stce czy naszym ślubie już się nie pojawili-a ja ich nawet nie znam.
Nie twierdzę oczywiscie,że wszyscy są tacy-ja jestem chrzestną swojej siostry i wiem,że gdyby coś się moim rodzicom stało(odpukac)od razu mała była ze mną-eh zresztą to porównianie jest bez sensu ,bo czy byłabym jej chrzestną czy nie to i tak by była ze mną-tu akurat nie ma nad czym się zastanawiac.
ja tak samo bym sie zajela dzieciaczkami moich siostr obojetnie czy jestem ich chrzestna czy nie zreszta gdyby byla potrzeba i moich przyjaciol czy sasiadow tak samo
wracajac jeszcze do chrztu ja chcialabym zeby chrzestna naszej niuni byla moja siostra ale ona jest innego wyznania i nie wiem czy moze byc chrzestna ??

a mnie dzisiaj rano dopadla jakas dziwna depresja jest mi smutno i zle i mam dziwne mysli i lezki mi leca bez powodu i boli mnie brzuch tak mnie muli jak na okres

ja nie piore wypelnienia bo uwazam ze nie bedzie mialo bezposredniego kontaktu z dzieciaczkiem mam spiworki w ktorych dziecie bedzie lezalo wiec kolderka to tylko ewentualnosc ale ja wymrozilam wypralam za to wszystkie kocyki w 30 stopniach nie stracily na swej miekkosci na szczescie

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 12:20   #692
aneczkkaa
Zakorzenienie

Jak wam się podoba

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=907666537

?
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 12:21   #693
mrowak
Zakorzenienie

Drakonik, może wyjdź na krótki spacer? nie wiem jak tam z zimnem u Ciebie, ale świeże powietrze na pewno nie zaszkodzi, a może humor Ci się trochę poprawi? Nie siedź w domu szczególnie z chandrą. nie mówię żebyś się zaraz spotykała z tłumem znajomych, ale może słuchawki w uszy i spacerek? Jak myślisz?
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 12:21   #694
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Uprościli te chore przepisy troszkę

W niczym przesada nie jest wskazana no chyba ze dziecko jest alergiczne - roztocza itp. Ale oczywiście mówimy tu o normalnej sytuacji Jedyna rzecz jaka mnie przeraza u niektórych mam to lizanie dziecku smoczka , nie raz widziałam w parku upada smoczek mama podnosi wylizuje i dziecku do buzi . Moja kolezanka która jest moją dentystką przy okazji powiedziała mi że w ten sposób przekazujemy dziecku swoje bakterie z buzi i można mu nawet sprzedac próchnice w ten sposób Ja wogóle Szymkowi w dzień nie dawałam smoka no chyba że się darł gdzies na dworzu ale jak już musiałam coś w tym skokiem zrobić to wolałam opłukac go jakimś jego piciem i dać niż wylizać
Fuu,ale niejednokrotnie widziałam jak mamuski tak robia;/za to wam napisze i zawsze jak na to patrze to mnie mam wśród znajomych Panią X,która zawsze jak u mnie jest(mam kota i psa)a ma 3 miesięczną córcie i za każdym razem jak wypuści smoka z buzi to jej mama ot tak prosto z podłogi wkłada go dziecku do buzi,bez żadnego opłukania czy oślinienia;/bleh

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 12:26   #695
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam blue conecta właśnie
A co do prania,sterylizowania itp.to widzę,że Ty masz takie samo podejscie jak moja mamuśka i ja też nie mam zamiaru przesadzac i wariowac,bo jak widac ja żyje i moje siostry również i każda z nas ma się dobrze.
Podaje wam fajnego sprzedawce,ma tanie pampki i huggisy i dużo innych rzeczy
http://www.allegro.pl/show_user_auct...222926&p=4&p=5
hehe moj sprzedawca tez do niego podawalam linka
zrobilam u niego mega zakupy teraz czekam na przesylke mam nadzieje ze w tygodniu dostane

zakupilam dzisiaj tez wkladke do fotelika bo w tym co dostalam nie bylo nieststy a nigdzie nie moglam znalesc maxi cosi i zamowilam o taka
http://www.babycarseatssale.com/wp-c...dy-Support.jpg
fajna bo ma zaglowek odczepiany i przyda sie nawet do wiekszego fotelika

Stary 2010-02-07, 12:28   #696
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Kochana ja byłam zdecywana na ta karuzele,ale tak po konsultacji z mamą stwierdziłyśmy,że ma takie pastelowe kolory-a wiadomo maluszki lubią żywe kolory i zrezygnowałam z niej na rzecz karuzeli też z fishera tej z bijącym serduszkiem-jest troszkę żywsza.
Chociaż widzę teraz ,że w tym linku,który podałaś kolory są fajne-bo ja jak trafiłam na nią to były takie wyblakłe-czyli może chodzi o jakośc fotek...może w rzeczywistosci jest "żywa"

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-02-07 o 12:30
Stary 2010-02-07, 12:28   #697
Izumi
Wtajemniczenie

A ja wpadam się przywitać ino
Weekend, więc jak zawsze siedzę z Tż'em Akurat polazł gdzieś to was poczytałam troszkę Linki na allegro pootwierałam Będzie buszowanie po aukcjach zaraz
Z tymi laktatorami TT czy Avent to nie wiem. Ale przy okazji mam pytanie. Bo ja nie wiem... albo mój laktator z aventu jest zepsuty, albo ja jestem sierota i nie umiem go użyć? Jakiś czas temu strasznie mnie cycoch bolał i jak go nacisnęłam to aż taka stróżka mleka jak ze strzykawki wystrzeliła. Więc domyśliłam się, że problemem jest ilość mleka w cycku i stąd ból. Wziełam więc laktator... przystawiłam do cyca... zaczęłam "machać" tą rączką. Niby było widać, że się sutek rusza - tak naciąga, ale mimo to NIC! Ani kropelki! Ale jak delikatnie palcami złapałam sutka to znowu aż strzeliło ;/ ... no i nie kumam. Może źle złożyłam ten laktator? Ale to wtedy chyba by w ogóle nie "ciągnął"? A może musi być więcej pokarmu w cycu????? Kto wie?

Pop70 ... BOOOSKo! P.S. Ja też chcę zobaczyć jak to się z "naszej" Calineczki mały Budda zrobił - ZDJĘCIA!
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 12:30   #698
mloda1989
Zakorzenienie

o jej jak to dziecko przeslodko wyglada w tym foteliku...masakra
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 12:30   #699
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi się ta strasznie podoba http://www.allegro.pl/item907260190_...4_h_pilot.html Tylko droga
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 12:32   #700
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Drakonik, może wyjdź na krótki spacer? nie wiem jak tam z zimnem u Ciebie, ale świeże powietrze na pewno nie zaszkodzi, a może humor Ci się trochę poprawi? Nie siedź w domu szczególnie z chandrą. nie mówię żebyś się zaraz spotykała z tłumem znajomych, ale może słuchawki w uszy i spacerek? Jak myślisz?
pojde na pewno pojde na spacer ale najpierw musze skonczyc gotowac obiadek a w sumie sie za niego zabrac i sie wykapac bo ja dalej w szlafroku chodze

Stary 2010-02-07, 12:33   #701
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Mi się ta strasznie podoba http://www.allegro.pl/item907260190_...4_h_pilot.html Tylko droga
extra ale cena jest zabójcza :/
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2010-02-07 o 12:35
Stary 2010-02-07, 12:34   #702
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
hehe moj sprzedawca tez do niego podawalam linka
zrobilam u niego mega zakupy teraz czekam na przesylke mam nadzieje ze w tygodniu dostane

zakupilam dzisiaj tez wkladke do fotelika bo w tym co dostalam nie bylo nieststy a nigdzie nie moglam znalesc maxi cosi i zamowilam o taka
http://www.babycarseatssale.com/wp-c...dy-Support.jpg
fajna bo ma zaglowek odczepiany i przyda sie nawet do wiekszego fotelika
Co do chrztu to nie pomogę,bo nie wiem,ale cieńko to widzę.U mnie robili problem z tego,że nie mam ślubu kościelnego tylko cywilny,ale odpowiednia suma w kieszeń dana przez tate załatwiła wszystko...;/

Nie smutaj się kochana,wyjdz sobie na spacer albo siedz tu z nami
Tak ja też w tygodniu zrobię większe zakupy u tego sprzedawcy.

Stary 2010-02-07, 12:37   #703
drcron
Zakorzenienie

Izumi przeslodka ta karuzelka co do tej z fisherprise z misiami to ona jest taka wyblakla to prawda ale za to slodko gra

Stary 2010-02-07, 12:39   #704
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Aneczkkaa - karuzelka super, też taką kupię. Do zastanowienia, czy u tego sprzedawcy - jedyna opcja wysyłki kurier -za 45 zł...

A ja mam dziś nareszcie dobry dzień. Zmęczona po tygodniowym remoncie, w końcu mam w pokoju miejsce na łóżeczko Nasza dzidzia musi być w pokoju z nami, bo nie wyobrażam sobie wprowadzac łóżeczka do pokoju nastolatka...
Przemeblowałam wszystko, usunęłam częśc mebli, zrobiło się tak lżej, zmieniłam kolory. Trzy ściany są jasne, jedna brązowa... na niej ozdobny kamień, a w nim taka "wnęka" na TV. Robi wrażenie.
Teraz mam dylemat, czy coś wieszać w oknach. Mam fajne rolety, które wieczorem opuszczamy, ale jak Mała przyjdzie na świat, to chyba byłoby milej, gdyby były jakieś delikatne firanki. Co o tym myślicie? Co macie w oknach? Poradźcie proszę. Może się dziś wypuścimy do Ikei.

W temacie prania wkładów pościeli - kołderkę, podusię mam nowe, prać ich nie będę. Poszewki i owszem.
Miłego dnia.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 12:39   #705
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
ja tak samo bym sie zajela dzieciaczkami moich siostr obojetnie czy jestem ich chrzestna czy nie zreszta gdyby byla potrzeba i moich przyjaciol czy sasiadow tak samo
wracajac jeszcze do chrztu ja chcialabym zeby chrzestna naszej niuni byla moja siostra ale ona jest innego wyznania i nie wiem czy moze byc chrzestna ??
Nie może musi być katoliczką mieć bierzmowanie i całą reszte , ja np. nie moge być chrzestną bo nie mam slubu kościelnego

Cytat:
jest piękna ale mało widoczna dla dziecka . bo ma blade kolory ja dlatego poprzednio wybrałam tą z rybkami zamiast tej . Maluszek najlepiej widzi czarny i biały i wszelkie ostre kolorki.

Izumi - a instrukcje przeczytała? Tam trzeba tą pompką kilka razy a potem puścić i nie baw się laktatorem bo sobie jeszcze laktacje wywołasz porządną i bedzie problem bo bedzie Ci mleko leciało . Jak już masz taki problem to raczej ręcznie troszkę upuść tego mleka ale tak tylko żeby Cię nic nie bolało i nic nie kombinuj Ew taka w avencie jest uszczelka i ona musi być dobrze założona żeby wszystko dobrze działało . To jest takie małe gumowe kułeczko z takimi wypustkami . jak cycki bolą np. przy nawałach robi sie okłady z kapusty takiej z lodówki piotłuczonej młotkiem czy tłuczkiem . I zostaw te cycochy w spokoju
Stary 2010-02-07, 12:40   #706
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Co do chrztu to nie pomogę,bo nie wiem,ale cieńko to widzę.U mnie robili problem z tego,że nie mam ślubu kościelnego tylko cywilny,ale odpowiednia suma w kieszeń dana przez tate załatwiła wszystko...;/

Nie smutaj się kochana,wyjdz sobie na spacer albo siedz tu z nami
Tak ja też w tygodniu zrobię większe zakupy u tego sprzedawcy.
ale siostra jest zameldowana tutaj u mamy jeszcze i w kosciele tez jest jako katolik a mieszka w niemczech i tam zmienila wiare na islam ale tu nigdzie nie zglaszala jeszcze tego choc to juz z 8 lat bedzie a mieszka tam od 16 lat wiec moze da sie to ukryc jakos przed ksiedzem

Stary 2010-02-07, 12:41   #707
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Izumi przeslodka ta karuzelka co do tej z fisherprise z misiami to ona jest taka wyblakla to prawda ale za to slodko gra
Więc jednak wyblakła.Śliczne kolorki maja karuzelki z tinylove.

Stary 2010-02-07, 12:43   #708
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Aneczkkaa - karuzelka super, też taką kupię. Do zastanowienia, czy u tego sprzedawcy - jedyna opcja wysyłki kurier -za 45 zł...

A ja mam dziś nareszcie dobry dzień. Zmęczona po tygodniowym remoncie, w końcu mam w pokoju miejsce na łóżeczko Nasza dzidzia musi być w pokoju z nami, bo nie wyobrażam sobie wprowadzac łóżeczka do pokoju nastolatka...
Przemeblowałam wszystko, usunęłam częśc mebli, zrobiło się tak lżej, zmieniłam kolory. Trzy ściany są jasne, jedna brązowa... na niej ozdobny kamień, a w nim taka "wnęka" na TV. Robi wrażenie.
Teraz mam dylemat, czy coś wieszać w oknach. Mam fajne rolety, które wieczorem opuszczamy, ale jak Mała przyjdzie na świat, to chyba byłoby milej, gdyby były jakieś delikatne firanki. Co o tym myślicie? Co macie w oknach? Poradźcie proszę. Może się dziś wypuścimy do Ikei.

W temacie prania wkładów pościeli - kołderkę, podusię mam nowe, prać ich nie będę. Poszewki i owszem.
Miłego dnia.
No właśnie cena za wysyłke to lekka przesada ale tu dziewczyny mają racę że jest za blada szukam teraz czegoś jaskrawego Izumi dała link do super karuzeli http://www.allegro.pl/item907260190_...4_h_pilot.html
ale cena mnie odstraszyła
20-12-14 10 tc
Stary 2010-02-07, 12:44   #709
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
ale siostra jest zameldowana tutaj u mamy jeszcze i w kosciele tez jest jako katolik a mieszka w niemczech i tam zmienila wiare na islam ale tu nigdzie nie zglaszala jeszcze tego choc to juz z 8 lat bedzie a mieszka tam od 16 lat wiec moze da sie to ukryc jakos przed ksiedzem
Eee to skoro tak to nie powinno byc żadnego problemu
No ciekawe jaki nam z chrztem naszej małej będą robili problem z powodu braku kościelnego;/

dusiaka daj dzidzi firanki-firaneczki dodają pokojowi takiego uroku-jeszcze jak są jakieś śliczne to juz w ogóle.Ja niestety nie mogę miec firanek,bo na górze mam okna dachowe,a tam jest moja sypialnia i małej pokój i przykro mi,że nie mogę jakiś śliczności zawiesic;/

Ja chciałam wiząc tą http://www.allegro.pl/item912347470_...ca_nowosc.html ale i ja mam teraz wątpliwości-ładniejsza jest ta co izumi pokazała,tylko że ta ma więcej bajerów eh i nie wiem teraz na jaką się zdecydowac

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-02-07 o 12:56
Stary 2010-02-07, 13:01   #710
aneczkkaa
Zakorzenienie

Ta też fajna hihi teraz będziemy miały problem

W środę zazynam 30 TC wow ale to zleciało szok jestem taka szczęśliwa po mimo tego że wchodzi mi w żebra hihihi Szymuś łobuziak
20-12-14 10 tc

Czas edycji: 2010-02-07 o 13:03
Stary 2010-02-07, 13:05   #711
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

co do karuzeli,za mnie zakupil ktos inny i mam pastelowe kolorki a ten plastik jest jasno-żółty ale i tak jest urocza

ja mam dzisiaj jakies natchnienie na sprzątanie,dawno tyle rzeczy naraz nie zrobilam,chyba za dobrze sie czuje nawet kwiatki poprzesadzalam,ale tez bym chetnie wyszla na spacer dotlenic sie troszkę,moze po obiadku.

Pop ja tez bym chciala chociaz jedną focię 2kg Oliwki

aneczkaa Ty tez bedziesz miala Szymusia?ale czesto teraz to imię sie pojawia,my chyba damy na drugie Szymon,tez mi sie podoba

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-02-07 o 13:07
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 13:12   #712
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
co do karuzeli,za mnie zakupil ktos inny i mam pastelowe kolorki a ten plastik jest jasno-żółty ale i tak jest urocza

ja mam dzisiaj jakies natchnienie na sprzątanie,dawno tyle rzeczy naraz nie zrobilam,chyba za dobrze sie czuje nawet kwiatki poprzesadzalam,ale tez bym chetnie wyszla na spacer dotlenic sie troszkę,moze po obiadku.

Pop ja tez bym chciala chociaz jedną focię 2kg Oliwki

no to rewelacja mi się nic nie chce małż sprząta właśnie łazienkę kochany jest

Co do karuzeli to już całkiem zgupiałam ale nie będę wariować i kupię do 100 zł muszę kupić jescze jakieś pluszaki grzechotki itd ja nie mam nic takiego w domu

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
aneczkaa Ty tez bedziesz miala Szymusia?ale czesto teraz to imię sie pojawia,my chyba damy na drugie Szymon,tez mi sie podoba
imię Szymon bardzo nam się podoba ale mamy jeszcze inne Maciej lub Emil jak mały się urodzi będziemy wiedzieli które imię będzie do niego pasowało podobno tak jest że nie zawsze imię pasuje nie wiem tak słyszałam więc w razie czegoś mam jeszcze 2 wybrane heheh

ja obstawiam Szymon a jak będzie zobaczymy
20-12-14 10 tc
Stary 2010-02-07, 13:12   #713
mrowak
Zakorzenienie

Tak oglądam słodziarskie zdjęcia tych Waszych karuzel i mnie olśniło-cytuję opis jednej z nich "Od około miesiąca życia, niemowlęta poruszają gałkami ocznymi w sposób skoordynowany: na boki, w góre i dół." No to mamy jeszcze mnóóóóóóóstwo czasu na wybieranie, ewentualnie na podsunięcie pomysłu ciociom/wujkom/przyjaciołom i znajomym królika czego nam trzeba
Stary 2010-02-07, 13:14   #714
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Ta też fajna hihi teraz będziemy miały problem

W środę zazynam 30 TC wow ale to zleciało szok jestem taka szczęśliwa po mimo tego że wchodzi mi w żebra hihihi Szymuś łobuziak
a ja dzisiaj wchodze w 32 tydzien zaczelo do mnie docierac ze jeszcze 6 tygodni i dziecie bedzie z nami a ja sie zaczelam bac mam nadzieje ze ze wszystkim zdazymy

Stary 2010-02-07, 13:18   #715
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak oglądam słodziarskie zdjęcia tych Waszych karuzel i mnie olśniło-cytuję opis jednej z nich "Od około miesiąca życia, niemowlęta poruszają gałkami ocznymi w sposób skoordynowany: na boki, w góre i dół." No to mamy jeszcze mnóóóóóóóstwo czasu na wybieranie, ewentualnie na podsunięcie pomysłu ciociom/wujkom/przyjaciołom i znajomym królika czego nam trzeba
O kurcze czyli nie musimy mieć karuzeli na samym początku jejciu w ogóle mi to do głowy nie przyszło dzięki ci kochana

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
a ja dzisiaj wchodze w 32 tydzien zaczelo do mnie docierac ze jeszcze 6 tygodni i dziecie bedzie z nami a ja sie zaczelam bac mam nadzieje ze ze wszystkim zdazymy
Nie bój się napewno zdążysz Ja też się zaczełam o to martwić wszystkie moje koleżanki rodziły przed terminem od 2 tygodni pare nawet 4 wcześniej ale jaja co ...

idę dziewczęta robić obiadek będę wieczorkiem miłego popołudnia
20-12-14 10 tc

Czas edycji: 2010-02-07 o 13:20
Stary 2010-02-07, 13:30   #716
mrowak
Zakorzenienie

Czy normalne są takie leciutkie kłucia na samym dole (pochwy)? Czuję je od jakiegoś czasu, a mam wyjść z domu i się zastanawiam czy to zrobić czy nie?
Stary 2010-02-07, 13:33   #717
anakazar
Zakorzenienie

A ja muszę zrobic obiadek-a robię go na raty,ziemniaczki obrane,teraz reszta,a tak mi się nic nie chcę;/

Stary 2010-02-07, 13:49   #718
EQusska
BAN stały

hejka dziewczyny

Postaram sie czesciej bywac na watku....

a nie bylo mnie dlatego ze szpital zaliczylam z powodu wysokiego cisnienia.... Ale juz jest OKI....

wiec zamierzam sie udzielac na watku.....

a tak to dobrze..(teraz) juz u mnie..mala skacze po brzuszku rozpycha sie....
EQusska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 14:06   #719
martuko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
O jak fajnie że dzisiaj tak mało napisłyście więc zdążyłam przeczytać i mogę coś jeszcze napisac
Ja wyprałam wszystko razem ze wkładami. Nic się im nie stało w 30 C.

Dzisiejszy dzień do południa spędziłam na zakupach. Kupiliśmy dzisiaj: elektroniczną niańkę wraz z matą kontrolującą oddech, wanienkę ze stojakiem, farelkę do łazienki, radio CD/MP3 (dla dziecka) i komplet płyt z muzyką poważną, w Smyku i w CUBUS-ie trochę ciuszków.
Po zakupach oczywiście do szpitala na karmienie dziecka. Mała wypiła 35ml mleka, beknęła i zasnęła. Więc Ojciec Oliwki mówi że on idzie na kawę. Am ja na to że to JA idę na kawę a on ma siedzieć w szpitalu i pilnować małej a ja wrócę na następne karmienie czyli za 2 godziny. I poszłam. Pochodziłam trochę po sklepach (sama), zahaczyła o włoską pizzerię i zjadłam pizzę. Następnie wróciłam do szpitala. Dziecko spało. Było przewinięte. Więc nie jest tak źle, chyba nawet czasem będę mogła wyjść z domu.

PS. OLIWKA waży już ponad 2 kg. Muszę zmienić jej ksywkę z Calineczki na mały Budda.
POP jak [ieknie rosnie Twoja Oliwka. Sledze woje wpisy i ostatni co kupujesz. *rzypuszczam,ze moje dzieci tez sie za wielkie nie urodza, jesli cesarka bedzie tak jak planuje moj gin w 36 tygodniu to tez beda wczesniaczki Zobaczymy czy bedzie w stanie jutro mi je pomierzc zeby zobaczyc jak rosna - wtedy cos bym juz wiedziala...
dlatego ja tez sie zastanawiam nad roznymi urzadzeniami, wlasnie nad monitorem oddechu. Myslalam, ze wystarczy mi jeden z Angelcare, bo m diwe maty, ale genialnie nie skojarzylam wczesniej ze one sa jakos polaczone i jesli nawet edno dziecko mialoby przerwe w oddychaniu to drugie sprawi ze nic sie nie bedzie dzialo, alarm sie nie wlaczy... Wiec jednak musze kupic dwa jakby co, ech czemu te rzeczy s taaaaakie drogie
niani na razie nie bede chyba kupowac bo dzieci beda spac z nami w sypialni. A jaki monitor Ty kupilas? I wogole gdzie bedziesz mieszkac z Oliwka - w Wwie czy tam gdzie teraz jestes?
A tatus sie sprawdza jak widac, bardzo fajnie ze umie sie zajac mala. JA tez mimo wszystko mam nadzieje,ze bede mogla wyjssc z domu chocby do fryzjera czy do dentysty...

Cytat:
Ja nie mówię o praniu pościeli, na którą dziecko nasika tylko o praniu jej TERAZ kiedy takowe zajście fizycznie jest niemożliwe.
To zapytam po prostu: czy trzeba prać NOWE wypełnienie pościeli przed pierwszym użyciem?
Cytat:
ja nie piore wypełnien,wydaje mi sie ze to troche przesada przeciez powlekamy to świeżutka pościelą

co do materaca ja mam kokos-gryka,powiedzieli mi ze najpierw na kokosie a póxniej na gryce ma dzidzius spac.

Anakazar mozna wziąc lapka tylko,ze polozne jak robia ktg to karzą wyłączac bo mowia ze im zaklocenia robi.
Cytat:
Czyli nie jednak nie jestem ufoludkiem-dzięki
A co do materaca to faktycznie logicznie byłoby najpierw na kokosie, bo nie wiem jak u Was, ale u mnie ta gryka jest w takich "kupkach" i byłoby malcowi niewygodnie na początku na tym spać myślę.

Ollencja, co Ty taka zgryźliwa do mnie dzisiaj? Zadaję pytanie laika i czytam "jak zasika to tylko wywietrzysz?" "A jakie to ma znaczenie ..." a widzisz ma- mam małe mieszkanie w bloku, małą pralkę, brak balkonu, mało miejsca i jeśli nie muszę czegoś prać to nie piorę. Zresztą co ja się tłumaczę

Idę na spacer, coś mi się atmosfera psuje chyba.
widze ze mala burza z powodu mojego pytania o pranie wypelnien- zapytalam bo ktos wczesniej pisal ze pierze i sie zastanawialam czy naprawde trzeba. DLA MNIe to ma sens o tyle jesli wypelnienia nieladnie pachna. Ale poki co ja nie zamierzam uzywac tych poscieli, mysle ze jak dzieci beda wieksze, na poczatek beda spac w rozku ( myslalam ze pod rozkiem, ale on jest tak uszyty ze ta ostra czesc rzepa jest od spodu :/ chyba ze dokupie rzepa i przyczepie zeby nie drapalo w razie gdyby znalazlo sie blizej dziecka)
Dzieki za Wasze opinie, powietrze te wklady i zobacze czy potrzebne im pranie..
dobrze ze juz wiem na jkaka strone ten materac. Tez mi sie ta gryka bardzo nierowna wydawala, myslalam ze dokupie taka mate na materac dodatkowa, ona chroni tez przed roztoczami, ale to moze pozniej w takim razie. generalnie tez mysle ze nie mas= co sterylizacji w domu robic, bo wtedy dopiero dzieci nie sa odporne na nic. no chyba zeby sie okazalo od poczatku cos nie tak.

Cytat:
Dziewczyny poradzcie mi czy lepiej wziąc laktator ręczny avent czy tommee tippee?może któraś z was ma porównanie albo coś...
pytalam moich znjomych o TT bo butelki kupowalam od nich i dowiedzialam sie ze kilku z nich nie odpowiadal - przy malych piersiach nie lapie tak jak trzeba... Polecaly mi mini elektric medeli ii jesli wszystko bedzie ok z laktacja to taki wlasnie kupie. A na poczatek mam stary wysluzony avent od siostry - tak zeby miec w razie czego juz w szpitalu. Zeby bylo smieszniej medela ma tez wersje na dwa cycuchy to chyba zeby szlo szybciej przy blizniakach

Cytat:
fajna, jak teletubisie A ta od Izumi jeszcze lepsza. Podoba mi sie ten projektor, ale szkoda ze nie wiadomo jakie melodie. Ja zamierzam kupic dla dzieci MP3 i wgrac tam sporo wiecej melodii zeby nie dostawac szalu ze ciagle to samo leci. Dlatego najbardziej by mnie urzadzala karuzelka bez dzwiekuu tylko z projektorem i poruszajacymi sie zabawkami. Ktore na dodatek mozna wymienic na inne. Ale to chyba w uzywanych zepsutych powinnam szukac

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość

Miłego dnia.
pokaz, pokaz ten pokoik Ja tez zarzaadzilam zmiany w sypialni, zeby sprawdzic czy zmieszcza sie lozeczka czy tez usimy przenisc sie do wiekszego pokoju. Ale da sie przejsc nawet jak dwa stoja i komoda tez powinna wejsc spokojnie, wiec chyba zostanie. Jedyne moje zmartwienie to ze w sypialni dosc szybko robi sie duszno - taki uklad pokoju i stara kamienica. Zamierzalam w dzien trzymac dzieci w innym pokoju a przed spaniem wietrzyc sypialnie, natomiest nie wiem jak z odpowiednia tamperature- tu mam pytanie do juz-mam - czy przy takich malenstwacjh musi byc cieplo i bezwietrznie??? Jakos nie wyobrazam sobie braku przeplywu powietrza, ale moze takie dzieci i lekki tylko prad skads to sie wyklucza? Teraz robimy najczesciej tak, ze uchylamy albo rozszczelniamy okno w pokoju obok i przez drzwi powietrze sobie cyrkuluje. Czy mozna tak zrobic, zwlasza w lecie czy okna powinny byc pozamykane zeby zaden przeciag sie bron boze nie zrobil??? Juz krecka dostaje z tymi ustaleniami. A moze rozwiazaniem bedzie oczyszczacz powietrza? taki z joniztorem? Pytam bo sama jestem uczulona na roztocza i wiem ze dusic sie to nieciekawa sprawa, nie chcialabym tego dzieciom zafundowac...
A co do okien, ja bym wolala roletki, kurz sie na nich nie zbiera

Cytat:
hehe, no wlasnie tez zwrocilam uwage na te opisy i niektore sa naprawde tak straszliwie marketingowe i jakby juz nie wiedzieli co wymyslic. Np tekst ze karuzelka z biciem serca pomaga przetrwac dziecku pieirwsze chwile po urodzeniu......
ja wlasnie co do maty i karuzelki mam takie plany jak mnie kto bedzie pytac co bym chciala to podpowiem - poczywiscie o ile to bedzie wieksza grupa osob. Wogole moi goscie beda mieli problem, bo dwoje dzieci naraz, jeszcze zaczna unikac odwiedzin u nas `;/
martuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 14:39   #720
NaTaLaLa
BAN stały

Dziewczynki nie dajmy sie zwariowac...powaznie... ja wypelnien do poscieli prac nie bede, bo i po co ...pluszaka wypiore bo lezal dluzszy okres w walizce...wiec wiadome....sterylizacja-pierwsze chwile i jakies nowe zakupki typu butelki, smoki.... nasze mamy na pewno nie wariowaly a zobaczcie jakie babki z nas wyrosly kolejny przyklad to wies, taka typowa polska wies z 5cioma domami i jedna ulica, sklepu-brak...czy tam myslicie sterylizacja to podstawowa zasada? nie wydaje mi sie a dzieci ...czesto zdrowsze, bez zadnych alergii, chorob...... czytalam gdzies ze bywaja przypadki ze matki same funduja dzieciom 'alergie'..dzieci sa wychuchane-wycackane, pozniej kontakt z rzeczywistoscia i niewycackanym swiatem (piaskownia,zlobki,przeds zkola) i boom uczulenia razy milion (nie mowie o alergiach pokarmowych bo to malo zalezne od nas).... ja osobiscie przesadzac nie bede. ale to juz zalezy od nas samych... kazda zrobi jak uwaza i na pewno nie bedzie to blad.

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

drcron...Ty sie zaczelas bac?? ja dzis wchodze w 35!!!!! Szok..... na sama mysl mam stracha... ;/ ale damy rade wszystkie tu zgromadzone hehe...chociaz pamietam jak bylam w 16,20.... wtedy tez wydawalo sie ze to juz blisko hehe

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Dziewczyny co wy opowiadacie...kupujecie karuzelke do lozeczka za 100zl??? tyle to kosztuje???????????? szok, ja kupilam swoja (do kompletu z posciela) za $14.99 i jest przeslodka a jakie ma melodyjki !!!!! jeszcze mnie troszke poszokujecie i sie w****..... pojade do sklepu i chyba wam powysylam, bo pobankrutujecie!!!! :/ jesli sama karuzelka tyle kosztuje to ile wy placiliscie na lozeczko? :/

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Tak wogole to u mnie 8 h .....wstalam o 7 z minutami w niedziele co za porazka...zgaga mnie obudzila.... ale ta to chyba na wlasne rzadanie...o 12 w nocy zamowilismy pizze z TZ i z przejezdenia zasnelam od razu.....byla piekielnie pikatna wiec to pewnie powod :/

W tym tyg chyba musze sie do fryzjera umowic, zrobic z soba porzadek...bo pozniej jak niuni bedzie z nami to nawet nie bede miala jak wyskoczyc na kilka h ...
tyle jeszcze przede mna.... czy oby na pewno zdaze? :/ jakos ten czas za szybko mi leci...

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Pisalyscie wczesniej o chrzcinach... ja mam problem bo TZ jest innej wiary, a ja wpisana jako katoliczka ale mozna powiedziec bez wiary...i teraz pytanie, w czyjej wierze ochrzcic dziecko...szczerze mowiac dla mnie bez roznicy, nawet wolalabym zeby ochrzcil w swojej...bo ja do kosciola nie uczeszczam i nie zamierzam nawet ze wzgledu na dziecko, nie jestem praktykujaca (co pewnie zaraz bedzie potepione) wiec nie mialby kto jej wszystkiego pokazac,nauczyc,wytlumacz yc bo ja do tego reki na pewno nie przyloze a tz nie ma pojecia o katolicyzmie....+z TZ zyjemy w potepianym konkubinacie, bez slubu... i narazie nie zamierzamy bawic sie w papierki, moze jak mala bedzie wieksza....ale to tez jedynie cywilny...takze nie wiem, moze wezme pod uwage chrzciny kiedy mala bedzie na tyle dorosla zeby sama zadecydowac w jakiej wierze chce byc ochrzczona...
Pewnie zaraz dostanie mi sie 'wiazanka'...ale chyba jestesmy na tyle dorosle ze kazdy potrafi kazdego zrozumiec.
NaTaLaLa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości