Dzieci kwietniowo-majowe oraz ich mamy II - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-05, 15:11   #2311
Kamizela
Raczkowanie

GG do Kamizela Send a message via Skype™ to Kamizela
Dot.: Dzieci kwietniowo-majowe oraz ich mamy II

buena słuchaj, ja mam jutro zajęcia i prawdopodobnie 2 egzaminy ... tyle tylko, że nie podali nam w jakiej będą formieŻadnych konkretniejszych zagadnień Nie wiem na jakiej zasadzie ta "uczelnia" funkcjonuje, jest nas ponad 200 osób na pedagogice i 1,5 godziny wykładu oraz 1,5 godziny ćwiczeń zarówno z antropologii, jak i filozofii

A tak w ogóle to nie wiem, chyba liczę na cud bo nic się nie uczę

Życie jest jak pudełko czekoladek ... Nigdy nie wiesz, na co trafisz !!!

Kamizela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-05, 17:54   #2312
pyciaczek
Raczkowanie

My po wizycie u ortopedy, Laura ma szpotawość kolan i pięt (?)oraz duże płaskostopie, przynajmniej lekarz coś takiego powiedział, pokazywał mi jak jej kolana wyginają się nienaturalnie na zewnątrz, pięty też uciekają na zewnątrz. Mamy intesnywnie ćwiczyć, w domu chodzić w klapkach basenowych,kontrola za 3 m-ce.

Laura ma od 3 tygodni okropny kaszel, pediatra podejrzewa trzeci migdał, mamy skierowanie do laryngologa.

W tej chwili chodzę z Laurą do sześciu specjalistów, w jej książeczce już nie ma miejsca na wpisywanie numerów kartotek. Tydzień bez lekarze,tygodniem straconym,już mi się myli kiedy,do kogo,jakie leki. Jestem rozbita tą sytuacją o której Wam pisałam i nie bardzo to wszystko ogarniam.

Ja od października idę na dwuletnią podyplomówkę,trochę się boję,już odzwycziłam się od nauki,ale postanowiłam że zrobię te dodatkowe studia i muszę dotrzymać słowa.

album
pyciaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-05, 21:15   #2313
Kamizela
Raczkowanie

pyciaczek a jednak ... szpotawość ? Wiktor ma koslawość czyli u nas odwrotnie - kolanka i piety uciekają do środka ... Nie dostaliście wkładek ? No nic, pozostaje nam dbać o te nasze nóżki bo co innego zrobić ? Głowa do góry, lepiej działać wcześnie, jak podrosną nasze dzieciaki będą miały zdrowe i proste nogi !

Stary 2010-02-06, 13:57   #2314
mimi764
Raczkowanie

Tutaj nikt pod tym katem nie ogladal Oliviera, hmmm. chyba sie pojde z nim do ortopedy w Polsce, jak dla mnie to on ma krzywe nozki.

Czuje sie chora i to od jakiegos czasu, dzisiaj wyskoczylo mi cos z tylu jezyka jakby bable, wogole bali mnie jezyk Chce poczekac do jutra.
Jak cos to na izbe przyjec.
mimi764 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 16:15   #2315
pyciaczek
Raczkowanie

Kamila,dzięki że mnie oświeciłaś czym różni sie szpotawość od koślawości, ten lekarz mówił do mnie takim medycznym językiem że niewiele zrozumiałam.

Zapomniałam napisać-Mai kwiatki wymiatają,jak już kiedyś pisałam Laura nie umie i nie lubi rysować,nie cierpi kolorować ani malować. Czasami wydębię od niej portret (mamy,babci,dziadka),dzis iaj po moich prośbach narysowała mamę.Efekt poniżej.Wklejam tez zdjęcie w moich okularach i zabawy na balkonie (nie chce mi się wklejać do albumu).

album

Edytowane przez pyciaczek
Czas edycji: 2010-02-11 o 18:03
Stary 2010-02-06, 17:43   #2316
Kamizela
Raczkowanie

pyciaczek mam tylko chwilkę ale wklejam fotkę - w środku są kolana koślawe, a z prawej strony szpotawe.

Stary 2010-02-06, 18:50   #2317
pyciaczek
Raczkowanie

Hmm, to Laura ma wg mnie te nogi w środku,od kolan "rozjeżdżają" jej się na zewnątrz,ale piszesz że to są koślawe.To ja już nie wiem

album
Stary 2010-02-06, 18:53   #2318
gosik79
Zakorzenienie

Ja dziś nic nie napiszę, Majka nas wykończyła psychicznie awanturami. Wieczorem jak w końcu kiedyś zaśnie pierdykamy sobie krewetki i wino a potem wiadomo co w łożu niemałżeńskim. Mam nadzieję, że się uda bo jak nie to wyląduję w Tworkach.
gosik79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 20:29   #2319
Kamizela
Raczkowanie

pyciaczek ten rysunek doskonale obrazuje wygląd nóg Wiktora, a on ma stwierdzoną koślawość ... Nie wiem, zapytaj lekarza następnym razem żeby dokładnie wytłumaczył ci na czym polega wada małej.
Albo poczytaj sobie w internecie.

Koślawość kolan (nogi w kształcie litery X) – występuje, gdy przy złączonych i wyprostowanych kolanach, między kostkami przyśrodkowymi tworzy się odstęp powyżej 4-5 cm.

Szpotawość kolan (nogi w kształcie litery O) – rozpoznajemy, gdy przy złączonych i wyprostowanych kolanach tworzy się między kolanami odstęp większy niż 4-5 cm. Kolana szpotawe zazwyczaj zniekształcają całe nogi, ale czasami wygięcie dotyczy tylko podudzi (nogi pałąkowate).
Najczęstszą przyczyną szpotawości jest krzywica (niedobór witaminy D), ale wadę te spotyka się również u dzieci z nadwagą, które zbyt wcześnie rozpoczęły chodzenie (brak fazy raczkowania). Do powstania kolan szpotawych usposabia również długie siedzenie w pozycji ze skrzyżowanymi nogami („po turecku”). Wada nasila się szczególnie w okresie intensywnego wzrostu i jest zwykle obustronna.
Dziecko, które ma skłonności do szpotawości kolan:
1. Powinno unikać wysiłków i obciążeń w pozycji stojącej.
2. Nie może w czasie zabawy przebywać w tzw. siadzie skrzyżnym („po turecku”).
3. Powinno jak najczęściej siedzieć ze złączonymi kolanami i rozstawionymi stopami.
4. Powinno zredukować nadwagę (jeśli istnieje).
5. Może stosować wkładki lub obuwie z podwyższonym obcasem po stronie zewnętrznej, ale tylko przy zaleceniu przez lekarza.
Zalecenia: gimnastyka korekcyjna, łyżwiarstwo, jada na nartach technikami kątowymi (pług, łuk), masaż klasyczny, terapia manualna.
Przeciwwskazania: pływanie kraulem, jazda na rowerze.

I jeszcze raz rysunek - z lewej kolana koślawe, tak jak u Wiktora uciekają do środka, ocierają się o siebie, z prawej szpotawe.

gosik79 stosunkowo udanego wieczoru

Edytowane przez Kamizela
Czas edycji: 2010-02-06 o 20:35
Stary 2010-02-06, 22:37   #2320
bebe97
Wtajemniczenie

Laura śliczniutka jest a w okularach bosko wygląda. Patrycja, Ty na portrecie tez jesteś niezła, tylko dlaczego taka nieuczesana?
Przy okazji obejrzałam sobie cały album Laury. Na tych zdjęciach tak fajnie razem wyglądacie, że smutno mi się zrobiło. Głupia romantyczka ze mnie, ech...

My dzisiaj byliśmy na imprezie z okazji 40 lecia ślubu moich rodziców. Z wiadomych względów nie czułam się najlepiej, ale ukrywałam to genialnie Byliśmy wszyscy- rodzice, dzieci z rodzinami czyli 8 dorosłych i 4 dzieci. Fajny spęd rodzinny, ale strasznie głośno, za głośno zwłaszcza jak dla mnie dzisiaj

Gośka nie piszesz, to pewnie wieczór jest udany?
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-06, 22:50   #2321
Anndraa
Raczkowanie

U nas Kuba tez ma "x", w przyszlym tyg do pediatry idę, wydaje mi się ze ma mniej niż na bilansie 2latka, bo wtedy pediatra to stwierdziła, ale dałą czas na przyjrzenie się, sugerując szybki wzrost. I jak to leczycie z Wiktorkiem. MIałam iść z nim w tym tyg ale jakoś mi zeszło. Miałam więcej wolnego, wiec sprzatanie itp, wyprałam firany, pomyłam okna, zrobiłam tyle prań że hoho, bo pościel, koce, narzutki i masa bieżących ciuchów.
Dzis miałam wiele planów, ale okazałosię że zarwaliśsmy z Kubą łóżko,pękła jakiś zawias i małż naprawiał 4 godz. Niechciało mu się jechać do sklepu, więc kombinował zawiasy z innego fotela,no i wiadomo, rozłożyć na części pierwsze prosta sprawa a gorzej złożyć. Zwłaszcza że trzeba było pilnować, śrubek, gwoździków, śrubokrętow, wkrętarki,bo kuba wszystko przywłaszczał i był krzyki płacz przy zabieraniu. A ja byłam pomocnikiem, latałam od dziecka do małża, jako "przytrzymajka" Super-początek dnia. Jak się obudził, bo pozwoliłam małżowi dłużej spać w nagrodę za udaną noc,żeby zebrał siły na kolejną i mieliśmy z kubusiem niespodziankę.
A potem zakupy, wizyta u babci, pizza na miescie, wizyta u szwagierki, tak że KUba zasnął w drodze powrotnej, musiałam dobudzić na klatce, i rach ciach i dzidzia śpi, więc wieczór dla nas. A teraz komputer, a potem szampan i może poszalejemy

Ładne rysunki, zazdroszcze i jakie śłiczne loczki Laury.

ALBUM
Anndraa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-07, 09:04   #2322
pyciaczek
Raczkowanie

Kasia,bo to mój portret tuż po obudzeniu.A zdjęć sama wolę nie ogladać żeby się nie dołować.

Doszłam do tego że Laura ma jednak koślawe kolana-lekarz kazał jak najwięcej siedzieć po turecku, a w szpotawości to zabronione. Ale na pewno mówił coś o szpotawości.Może stópAle wtedy chyba stopy zawijają się do środka?No nic,poczekam te trzy miesiące i wtedy każę sobie wytłumaczyć po ludzku.

Dziewczyny,jak się usuwa migdałki-znieczulenie,narkoza? Już jestem chora na myśl o kolejnym pobycie w szpitalu.

album
Stary 2010-02-07, 14:10   #2323
mimi764
Raczkowanie

Laura sliczniuka, z Olivierem bedzie dobrana para. I widze ze utalentowana.

Ja mam dzisiaj dzien w lozku, leze i sie lecze, jakis paskudny wirus mnie dorwal z jezykiem juz lepiej ale ogolnie czuje sie kiepsko. Nie cwicze wiec brzuszkow jak to jest ze jak zawsze podejme decyzje o diecie i cwiczeniach z miejsca robie sie chora.
Stary 2010-02-07, 16:54   #2324
Kamizela
Raczkowanie

Hej dziołchy.

No Wiktor nosi wkładki korytkowe do kapci i butów, kapcie i butki ma ortopedyczne, wysokie z mocno usztywnioną kostką firmy Aurelka. Staramy się też pilnować by właśnie siadał po turecku, ale wiadomo, że tego do końca nie da się kontrolować ...

Ja juz po egzaminie ... nie było najgorzej. Mam już pierwsze oceny w indeksie - 4 i 5 Mąż gotował dzis obiad - żyć nie umierać

pyciaczek mój 3.5 letni chrześniak miał usuwane migdałki i normalnie był pod narkozą.

Stary 2010-02-09, 17:31   #2325
Aatena
Zadomowienie

Kamila, gratuluję pierwszych ocen.

Ania, jak przeczytałam o tym łóżku,to najpierw próbowałam skojarzyć, czy Kuba to mąż, czy syn, ale już wszystko jasne

Patrycja, jak zwykle z zachwytem oglądam Laurę na zdjęciach. Tosia też się jej przyglądała i jak tylko chciałam przełączyć między kartami mówiła: Włącz zdjęcie, bo jak nie, to ci wyłączę komputer

Tosia dopiero od paru dni zaczyna malować/rysowaćcoś niby konkretnego. Wczoraj miała mnie narysować, ale rysowała siebie, w butach jak tańczy w kuchni. Potem narysowała Tosi z obrazka sypialnię.Było podobno łóżko, na łóżku kołdra i poduszka. Pytam, jakie ma prześcieradło, to powiedziała, że zobaczy, jak zdejmie kołdrę. Dziś rano rysowała mamę, ale mama była schowana.

My w niedzielę najbliższą robimy imprezę urodzinową Kornelki. Wypada w ostatki, ale w dzień pracują goście, wieczorem źle dla dzieciaków, więc przyspieszamy odwa dni. Nie mam tym razem zaproszeń, bo padł nam komp i nie mogłam wydrukować nic (drukarka jest pod lpt, a nie usb), ponadto część rodziny została zaproszona tylko telefonicznie. Myślę jednak, że i tak zaproszenie jest ważne
Aatena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-10, 08:44   #2326
Kamizela
Raczkowanie

Hej, pusto na tym wąteczku ...

Aatena dziękuję za gratulacjeDziś skończę pisać jedną z prac na antropologięi zostanie mi jeszcze recenzja książki ... Także od 21 lutego do 6 marca będę miała przerwę międzysemestralną ...

A dziś w nocy mieliśmy dwie awarie a dokładniej młody zesikał się dwukrotnieI nie wiem czy dlatego :
- że napił się za dużo u ciotki, u której spędził prawie cały dzień ( zaoferowała się nim zająć żebym mogła spokojnie pisać )
- że nie założyłam mu skarpet na noc ( zakładacie waszym maluchom ? ) Chciałam żeby mu stopy pooddychały, w ogóle zainspirowała mnie D. Zawadzka bo czytam jej książkę, w której pisze, że nie rozumie zwyczaju zakładanie dzieciom skarpet na noc Ale sprawdzałam mu stopy i miał ciepłe ...

To się nagadałam o skarpetach

Zapraszam na kubek zielonej herbaty - hallo, nie każcie mi prowadzic monologu

Stary 2010-02-10, 10:05   #2327
Aatena
Zadomowienie

Kamila, dzięki za przypomnienie o herbacie - idę zaraz wstawić wodę.

Tosia często ma skarpety na noc, bo chce. Zakładam jej tylko wtedy, gdy się o nie upomni.

Lecę, bo mama dzwoniła, że przyjedzie za chwilę.
Stary 2010-02-10, 10:25   #2328
karinaaa
Zadomowienie

Kamila -ja zawsze dzien zaczynam od kawy z mlekiem i netu

Co do skarpetek ,kiedyś też starałam się zakładać ale mi siostra pokazała u swojej 4 letniej córki ,że od zakładania jej ciągle skarpetek na nóżkach odznaczyły sie takie opaski od gumek

U nas w temacie pieluch ,juz duzy sukces ,bo mała ich nie chce nawet na noc ,sama wstaje i mówi że chce siusiu , nie zasikuje łóżka ,nie chce na wyjścia z domu i w końcu puściłam ja do przedszkola bez ,uprzedziłam opikunki a Amelke nauczyłam jak ma prosić po angielsku
Jedyna obawa jaka jest teraz to jak wytrzymamy podróż do Polski ,bo jedziemy autem ,koniec marca ,czyli juz tuż tuż ,a jak wiadomo na autostradzie ,czy w nocy nie można się zatrzymać na zawołanie .Mam zamiar założyć pieluche ale pewnie będzie się awanturować
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-10, 10:57   #2329
mimi764
Raczkowanie

Powaznie zakladacie dzieciaczkom skarpetki na noc? Czym jest to spowodowane? Czy same tez spicie w skarpetkach? Dziewczyny ja powaznie pierwszy raz o tym slysze

Kamizela pilna z ciebie studentka, milego pisania

Karinaa ja bym na noc zalozyla pieluche i juz ,na sama podroz. Na autostradzie nie wolno sie zatrzymywac, szczegolnie noca moze to byc niebezpieczne.

Niee u nas znowu spadl snieg a juz tak wiosennie bylo +8C.
Stary 2010-02-10, 11:26   #2330
Kamizela
Raczkowanie

Dziewczyny ja nie potrafie wytłumaczyc dlaczego zakładałam młodemu skarpetyMoże dlatego, że myslałam, że zmarznie choc u nas jest ciepło i sama - choc jestem zmarźluchem-śpię bez ... Jakieś moje urojenia chyba

karinaaa ja do niedawna też zaczynałam dzień od kawy - obowiązkowo rozpuszczalna z mlekiem bez cukru ale ... w ramach mojej terapii antycellulitowej:coo l: ograniczyłam się do picia jednej i zaklepałam sobie ją na porę obiadową

Stary 2010-02-10, 13:00   #2331
Aatena
Zadomowienie

No właśnie ja nie śpię w skarpetkach, niewygodnie mi. Dlatego też cieszę się, jak Tosia zapomni o skarpetkach.

Kamila, to może jak musisz, załóż Amelce pieluchomajtki. Może da się oszukać. Koleżanka jak uczyła córkę wołać, to na spacery zakładała jej właśnie pieluchomajtki i ta myślała, że musi wołać. No ale to była dwu- a nie trzylatka.

Jeszcze muszę się pochwalić, że w końcu mam w mieszkaniu założone wszystkie żyrandole. Dziś właśnie brat zamontował ostatnie dwa - kinkiety w łazience. Nareszcie nie zwisają z sufitu już żadne gołe żarówki
Stary 2010-02-10, 14:22   #2332
buena
Wtajemniczenie

Kaja nie śpi w skarpetach, ja też nie. Choć zdarza mi się, gdy jest mi bardzo zimno, jak jestem chora albo robię kurację na pięty.
buena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-10, 16:56   #2333
bebe97
Wtajemniczenie

Skarpetki? Dla mnie to normalne. Marcel ZAWSZE spi rozkryty. Stąd też na noc jest ubierany ciepło- pod pajacem albo górą od piżamki ma podkoszulkę, a jeśli piżamę bez stopek to skarpetki. Z tym, ze zakładam mu swoje krótkie- na niego są za duże więc luźne

Gosik, gdzie TY się podziałaś? odezwij się!! tęsknię!
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-10, 17:17   #2334
gosik79
Zakorzenienie

Obiecuję, że napiszę dlugiego posta wieczorem. No może zacznę już teraz póki Maja maluje nowymi farbami i jest zajęta śpiewaniem piosenki miłosnej do babci i Adama.

Nie odzywałam się bo miałam parodniowy zwis. Nie z powodu problemów niemałżeńskich, bo jest bardzo ok, Majka dawała mi w kość. Przez beznadziejną pogodę dużo siedziałyśmy w domu, znów się przestawiła na zasypianie o 23 ( dziś wstała o 8, jutro pobudka 7.30, czas wrócić do zaypiania o 19-2000). Cały czas na mnie wisiała że się nudzi, wieczorem jak w końcu raczyła zasnąć albo zasypiałam razem z nią, albo włączałam odmóżdżający serial, nie chciało mi się już o niej pisać. Chodziłam wiecznie nabzdyczona i nawet czasem na nią nakrzyczałam, czego nie robiłam do tej pory, nawet Adam widział, że mam dość.

Wczoraj mi przeszło, dziś wieczorem już miałam wam coś napisać ale Kaśka wywołała mnie to tablicy.

Nie dziwię się, że Mai odwala, też bym się nudziła w domu. Dziś zrobiła histerię u babci, że nie wraca, jeszcze na klatce i w mieszkaniu wydzierała się, że wraca, zakładała na siłę kurtkę i buty. Biedne dziecko.

Na dodatek mam katar i jestem przeziębiona ale przy alergii przechodzę to inaczej niż wy lub inaczej niż do tej pory. Czuję się jakbym nie spała co najmniej tydzień, jakbym stała i obserwowała siebie oraz innych z boku, reaguję z opóźnieniem na bodźce, ciężko to opisać, dziwaczne uczucie. Z tego co mówiła mi moja rodzinna tak osoby które mają silne alergie walczą z chorobą, tzn. ktoś inny dawno by leżał w łóżku zdychając. Mój organizm przyzwyczajony jest do ciągłej walki i teraz wysila się na maksa żeby zwalczyć i to, stąd te kretyńskie odczucia.

reszta wieczorem

Jeszcze na chwilę:

Ja nie sypiam bez skarpet nawet latem, jest mi wiecznie zimno. Tego roku nawet w lipcu i sierpniu spałam pod kołdrą z owczej wełny, teraz śpię pod dwoma lub ubieram się w piżamę, 2 pary skarpet, i jeszcze koszulkę z długim rękawem pod spód, to wtedy biorę jedną. Tak w ogóle to mamy 20 stopni w domu, na noc 18.

Majka chyba odziedziczyła zmarźluchowanie po mnie, śpi w polarowej cienkiej bluzeczce i rajtach. Latem, wiosną i jesienią śpi w piżamach i skarpetach.

Edytowane przez gosik79
Czas edycji: 2010-02-10 o 17:55
Stary 2010-02-10, 21:20   #2335
gosik79
Zakorzenienie

Majka zasnęła po godzinnej histerii "ja nie wyjdę z wanny" ok 2000. Wściekła się i zwiała do sypialni gdzie sumiennie odrzucała próby pojednania i zasnęła na podłodze. Nie wiem skąd się w niej ostatnio bierze ta agresja, spóźniony bunt czy co. Była zmęczona, to rozumiem, ale nie chciała za nic przespać się w ciągu dnia, to by jej pomogło. Ech, kolejny nerwowy wieczór.
Stary 2010-02-10, 21:42   #2336
mimi764
Raczkowanie

Ja to juz sie nawet przyzwyczailam do tego za Olivier ryczy gdy ma isc spac. Zdziwiona jestem gdy jest inaczej.

A to mnie zabilyscie tymi skarpetkami i polarnymi pizamkami, Oli spi w letniej pizamie tzn. z krotkim rekawem i krotkich spodenkach ja spie tak samo ubrana i mi goraco. Mamy b. cieple koldry, z gesi i jakies tam inne pierze i ogolnie nie jest zimno chociaz kaloryfery sa wylaczone badz wlaczone na minimum. Nie wiem ile mamy stomni w sypialni bo nie mam termometru. Zawsze myslalam ze jestem zmarzlak, hmm a moze dlatego ze przytylam to mi cieplej?
Stary 2010-02-10, 21:56   #2337
Aatena
Zadomowienie

Marzena, mi jest cieplej im mniej mam w nocy na sobie. W rodzinnym domu zimą nad ranem robiło się już naprawdę zimno, a mi pod zwykłą kołdrą było ciepło.
Tosia oprotestowała piżamki i koszulki nocne i śpi najczęściej w podkoszulce na ramiączkach i majteczkach. Czasami upomina się o te skarpety

Edytowane przez Aatena
Czas edycji: 2010-02-10 o 21:59
Stary 2010-02-10, 22:13   #2338
Anndraa
Raczkowanie

Zakładam Kubie skarpetki na noc, majteczki, spodnie od piżami i góre, a nieraz jak chłodniej to podkoszulek, bo jest czasami chłodno, zwłaszcza że kaloryfer nie jest na maksa. Ja spie w spodniach od piżamy i koszulce, bez skarpet, choć czasami mi się zdarzało spać w rozciągnietych skarpetach(by nogi odpoczeły) i w szlafroku - mega aseksualnie wyglądam.
Wczoraj Kuba zrobił awanture przy kapaniu, on nie chce i już, darł się w wannie, jakbym go zarzynała, nawet zabawki nie pomagały. Chyba był strasznie zmeczony bo zasnał w minute. Dziś tez nie dał się rozebrać i beczał. a potem jak wlazł do miski (myję go nieraz w dużej misce) to nie dość ze nie płakał przy myciu głowy to jezszce sobie sam spłukał. A jak zmarzł to kazał się wyciągnąć. I kto tu zrozumie dziecko. I nawetdał sobie obciąć paznokcie i wysmarować.
Przedwczoraj dostał ode mnie puzzle, wiec jak przyszłam to mu odrazy dałam, a on do mnie "mamo ja kocham te puzzle" potem ukłądalismy pare razy, i jak kładł się spać to z puzzlami i kazał je jezszce przykryć kołderką.
Dzisiaj miałam wyżerkę w pracy, bo zostały mi naleśniki z wczoraj z mieskiem i warzywkami z sosem czosnkkowym, do tego naleśniki zawijane z parówką i żółtym serem i tymże sosem oraz cały gar gołąbków z mieskiem i grzybami z sosem grzybowym, mniam mniam. To nie są może tak wyszukane dania jak Gosi ale i tak mam pełny brzuch, i jak tu schudnąć. Do tego jutro tłusty czwartek, a ja już dziś zjadłam 3 pączki, bo teściowa kupiła dzieciakom i nam 16-pak i został u nas w domu, a dzień się nie skończył.

ALBUM
Anndraa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-11, 07:47   #2339
Kamizela
Raczkowanie

Hehe wygląda na to, że na wątku jest przewaga zmarźluchówNo a u nas młody od wczoraj śpi bez skarpetI powiem wam, że jakoś śpi spokojniej, nie wierci się tak .... chyba było mu w nich za gorąco...

My śpimy w normalnych bawełnianych piżamkach, młody z długim rękawem, ja z krótkim, a małż spi jedynie w gatkach

Mamy ciepłe, malutki mieszkanko

Dziś czeka mnie znowu pisaninaAle najpierw muszę zrobić zakupy i obiad - spagetti, bo szybko

Macie jakieś plany na Walentynki ??? Ja z tej okazji zrobiłam już sobie prezent czyli zamówiłam to, co kocham najbardziej - kosmetykia konkretnie mega zestaw antycellulitowy plus maskara gratis i zaczynam mega nacieranie, ugniatanie, masowanie

Pewnie małż podaruje mi jeszcze jakiegoś badyla czyt, kwiatka ale żadnych romantycznych kolacji nie przewiduję.

To co, tradycyjnie zapraszam na kubek zielonej herbatki

Odliczam :

Aatena, Karinaaa, gosik79, Anndraa, mimi764, bebe97, buena,pyciaczek - meldować się proszę

Stary 2010-02-11, 10:10   #2340
karinaaa
Zadomowienie

Jestem ,standardowo z kubkiem kawy i niewyspana

W nocy mała się kręci po domu ,gorzej ostanio śpi niż niemowlak ,włazi do nas do łóżka i wstaje jak połamana.

Kamila pisałąś że kawa sprzyja celillitowi?? A ja pije do 4 dziennie .Kiedyś udało mi się przejść na czerwoną herbatę ale teraz mi ona nie podchodzi ,odzwyczaiłam się czy jak. A czuję sie taka gruba ,cellulit mam ,tabletki jakies te Ineov i czasami sobie przypomniałam o zażyciu.
Rowerek treningowy też mam ale częściej go P używa Spala po 1000kcl

Na walentynki zapowiedzialam ze nie gotuje ,kupimy cos na wynos ,bo restauracje nie wchodza w grę ,wiadomo czemu.
Kwaitka sobie sama kupię ,właśnie dziś w Lidlu mają być storczyki

Tak po za tym marzy mi sie pączek ale niestety normalne polskie tylko w polskim sklepie

Aneta gratuluje urzadzonego mieszkanka , czekamy na fotki
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości