|
|
#91 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wysokie kobiety na obcasach ?
Cytat:
.I jesli ktos ma z tym problem niech spojrzy wlansie na modelki ktore same nieraz maja ponad 180cm, buty na wysokim obcasie i kazdy je raczej podziwia
|
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#93 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
Rozeznanie
|
Mam 177cm wzrostu i czasami tez mam jazdy z tego powodu. Lubie czasami ubrac obcasy ok 5-6cm czy tzw kaczuszki. Dopoki nie stoje obok niskich osob to dobrze sie czuje w swojej skorze, ale jak przewyzszam wszystkich o glowe to czuje sie jak olbrzym. Bardzo wysokich obcasow nie nosze bo bola mnie od nich stopy i nie umiem w nich ladnie chodzic. Nogi mam bardzo dlugie i dosc krotki tulow wiec w obcasach i np rurkach wygladam jak na szczudlach, ale mnie sie podoba zazwyczaj. Moj chlopak lubi jak nosze obcasy. Ale czasami sie glupio czuje jak sie ludzie patrza na ulicy. Denerwuje mnie tylko, ze np podoba mi sie jakis fason buta, a sa tylko na 10cm szpilce, a te nizsze sa brzydkie i pokraczne czesto. Nie mysla o nas producenci obuwia
|
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
a ja lubię patrzyć na innych z góry
|
|
|
|
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam bierzmowanie w marcu, 175 wzrostu, idę w botkach 7 cm, mój świadek ma 165 wzrostu i uderzę głową we framugę drzwi Kościoła
)
|
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
To, że ja jestem wzrostu siedzącego psa nie znaczy, że Ty masz nosić płaskie buty. Jeśli czujesz się świetnie na obcasach, to je noś, nie przejmując się czymś w rodzaju kompleksów niższych.
|
|
|
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
Też jestem wysoka, 174 cm i wydaje mi się, że nie ma nic przeciwko obcasów dla wysokich pań. Ja nie noszę obcasów bo nie lubię ale kupuję buty które wysmuklają stopę i łydkę, i to mi w zupełności wystarcza.
![]() A więc odgryzaj się na takie komentarze! Małe jest piękne i wszędzie się zmieści ale duże jest jeszcze piękniejsze
|
|
|
#99 |
|
Raczkowanie
|
A co jeśli Wasz meżczyzna jest tego samego wzrostu co Wy albo niewiele wyższy ? Bo ja zawsze miałam z tym problem...szukałam wyższego, ale przyturlał się taki o kilka cm wyższy
ale faktycznie na co dzień mam z tym mały problem chyba w podświadomości bo wybieram buty na płaskim.... Nawet na wyjścia z Nim zakładam takie obcasiki do max. 7 cm... No boję się i nie lubię, kiedy jest widoczna różnica wzrostu między Nami.... Kiedy znów idę z przyjaciółmi gdzieś na imprezę, zakładam takie powyżej 9,10 cm i dopiero w Nich czuję się wystrzałowo i seksownie... ![]() Często przywożę je nawet z zagranicy,a One światła dziennego nie ujrzały dotychczas...![]() Zapomniałam dodać, że mam 1.72 , a mój narzeczony 1.79.... ![]() Jemu w sumie nie przeszkadzają obcasy, chociaż zawsze się dziwi jak ludzie mogli wymyślić i zaakceptować coś w czym można wybić sobie wszystkie zęby przy pierwszej lepszej okazji ![]() Jak pozbyć się tego mojego problemu z głowy...?
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wg. mnie możesz śmiało nosić obcasy, to dla mnie dosc czesty widok, ze dziewczyna na obcasach jest wyzsza od faceta. wydaje mi sie, ze facetom sie to podoba, wygladasz wtedy mega seksowanie i kobieco a nie chodzi przeciez o te kilka cm. a Twoj TZ co o tym mysli?przeszkadzaloby mu to, ze bylabys wyzsza na obcasach? |
|
|
|
|
|
#101 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam 172 cm wzrostu i jakoś nie widzę przeciwskazań by nie nosić obcasów..
|
|
|
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja nie chcialam sprawdzać czy jest inaczej
Edytowane przez Cyska Czas edycji: 2010-02-08 o 10:29 |
|
|
|
|
|
#103 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a złośliwymi komentarzami się nie przejmuj, to tylko zlosliwosc i zazdrosc, a na to nie warto zwracac uwagi. szkoda nerwow
|
|
|
|
|
|
#105 |
|
Raczkowanie
|
Hmm i juz?
A z tym bierzmowaniem, to jak mi radzicie? Najwyższy chłopak ma 180!! A ja 175, na obcasie będzie jakieś 182, będę się czuła jak jakaś wieża!
|
|
|
|
|
#106 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Myślę, że może to być wynik tego, że w mojej rodzinie wszyscy mężczyzni są wysocy...tata - 1.89, brat 1.85, kuzyni powyżej 1.90 i wujkowie też sporo powyżej 1.80. Mężowie moich kuzynek też mają powyżej 1.90.... A ja mam takiego chłopczyka 1.79...to nawet nie jest 1.80 tylko 1.79... ![]() Zauważyłam jednak, że z wiekiem patrzę bardziej z dystansu na pewne rzeczy i może nawet przemogę się i założę kiedyś przy Nim te 11cm obcasy
|
|
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
Nogulka, ja mam 174, mój facet ma 179 i ja noszę bez żadnego sprępowania szpilki i 12cm. Owszem, jestem w nich trochę wyższa niż mój TŻ, ale ani mi ani jemu nigdy to nie przeszkadzało, tym bardziej, że tak wysokich butów przecież codziennie nie wkładam
![]() cowięcej, znam jednego niewysokiego faceta (no 172 ), który uwielbia wysokie dziewczyny na wysokich obcasach i praktycznie tylkko z takimi sie umawia, a one nigdy nie robią problemu z tego, że on niższy, tylko wkładają te szpile. On mówi, że mu się to podoba, bo daje takie poczucie - "no mam laskę jak modelkę, ha, widzicie!" I zamiast miec z tym problem... przekłada to na swój plus ![]() Zresztą... wystarczy popatrzeć na sławne pary, ile wśród nich znajdzie się takich, gdzie kobieta jest wyższa!
|
|
#108 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez La Cannelle Czas edycji: 2010-03-07 o 15:53 |
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podniosłyście mnie na duchu dziewczyny Jak się zrobi trochę cieplej lub nadarzy się okazja to wskoczę przy moim TŻ w wysokie szpile
|
|
|
|
|
|
#110 |
|
Przyczajenie
|
ja mam 17 lat i 178 cm wzrostu. na poczatku wrecz nienawidzilam swojego wzrostu. jak kupowalam buty to nak najbardziej plaskie - najlepiej, zeby w ogole nie mialy podeszwy ! haha w zeszlym roku na wiosne 'zaszalalam' i kupilam sobie butki na 3 cm obcasiku. potem poszlo jak burza. na jesien juz botki 7 cm ( na zime co prawda kupilam plaskie, ale to dlatego, ze mnie zauroczyl supermodny model z szerokimi holewami), teraz na wiosne kupilam sobie czarne szpilki - obcas 9 cm ! ') juz nie moge sie doczekac kiedy je ubiore ! jestem 100% pewna, ze ludzie beda sie gapic ale mam to gdzies! wygladam w nich rewelacyjnie (ach ta moja skromnosc! haha), zgrabnie, zwiewnie, a nogi mam do nieba
DZIEWCZYNY PRZESTANCIE SIE BAC SWOJEGO WZROSTU! JESTESCIE PIEKNE! wszystkie modelki i wysokie aktorki chodza w szpilkach ( tak BTW - Tyra Banks - 178 cm, Blake Lively 178, Taylor Swift 180 );-)prawda. czasem chcialabym byc filigranowa dziewczynka - latwiej byloby mi znalezc faceta ale pogodzilam sie ze swoim wzrostem i uczynilam z niego swoj atut zapusccie wlosy, wlozcie szpilki, zadbajcie o siebie, a wasza pewnosc siebie wzrosnie o 200 %! pozdrawiam i caluje ![]() http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/...78_468x695.jpg http://4.bp.blogspot.com/_8mBxt1gK6h...-3.preview.jpg http://cdn.buzznet.com/media/jj1//20...-london-04.jpg http://www.osoblog.tv/blake-lively-heels2.jpg
|
|
|
#111 |
|
Rozeznanie
|
Mam 172cm wzrostu, chcialabym umiec chodzic na obcasach ale nie umiem sie nauczyc
lepiej sie cieszcie ze wy potraficie a nie martwcie o to czy jestescie zbyt wysokie. Jesli mozecie miec jakies dylematy to tylko ze wzgledu na kregoslup
|
|
|
|
|
#112 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam 178cm, kiedys jak bylam jeszcze w podstawowce to denerwowal mnie ten wzrost,bylam najwyzsza w klasie
![]() A teraz? w zyciu bym go nie oddala - za nic w swiecie Podobaja mi sie kobiety wysokie, nie chcialabym byc niska...A co do obcasow, to sie nie przejmuje, moj TZ jest bardzo wysoki takze nie mam z tym problemow, nosze szpilki 10cm,12cm... |
|
|
|
|
#113 |
|
Zadomowienie
|
Też nie należę do najniższych - 176cm. Też miałam problem z obcasami. Też rozmyślałam na ten temat dłuuugo. I w moim przypadku faceta mam może ze 2 cm wyższego. Ale... chyba nie przeszkadza już mi to co ludzie mówią. Nie wiemy czy słysząc szepty za plecami paplają: "O jaki olbrzym, ja przy jej wzroście nie zakładałabym takich butów, wygląda okropnie" itp. czy "Popatrz jaka wysoka. Świetnie wygląda w takich butach! Sama bym chciała mieć z 10 cm więcej
"Nie przejmujmy się tym! To jest Nasz atut A co inni myślą to ich. Wyobraźcie sobie starszą babkę, w supermodnych butach na 10cm szpili, za dużym nie dopasowanym płaszczu i masą reklamówek z zakupami... i co? Ja mam ochotę korzystać teraz z życia, a nie za 20 lat
|
|
#114 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
zgadzam sie w 100% musimy przestac przjmowac sie tym co mowia ludzie, bo oni beda mowic zawsze! nie mozesz dogodzic wszystkim! a jak nie mozesz dogodzic wszystkim, to dogadzaj przynajmniej sobie! haha tak BTW to zauwazylam, ze (nie tylko ja ale i inne) wysokie dziewczyny w bardzo plaskich balerinkach albo adidasach, czy trampkach (wszystkie jeszcze sprawiaja ze stopa wyglada na wieksza, a wysokie zazwyczaj maja spora stope od 39 w gore), wygladaja poprostu przyciezko. WYSOKI OBCAS TO JEST TO! doda wam gracji, szyku i kobiecosci
Edytowane przez beautygeek Czas edycji: 2010-03-06 o 09:42 |
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
zgadzam sie tu ze wszystkim i kiedy ostatnio kolezanka namowila mnie do przymierzenie takich na 10cm to nie chcialam ich zdjac ale i tak ichj nie kuipie niestety ani zadnych innych butow na obcasie bo nie chce wygladac juz calkiem jak anorektyczka...
|
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Dorota ! ![]() Edytowane przez dodek89 Czas edycji: 2010-03-06 o 15:07 |
|
|
|
|
|
#117 |
|
Wtajemniczenie
|
Victoria secret na wyleczenie kompleksów.
![]() http://www.youtube.com/watch?v=d5M-7...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=qb5UI...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=xNDkQ...eature=related
Edytowane przez crippled Czas edycji: 2010-03-06 o 16:44 |
|
|
|
|
#118 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
chyba na wieksze wpedzenie w kompleksy
|
|
|
|
|
|
#119 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
i patrzcie wszystkie sa wysokie i maja obasy haha
|
|
|
|
#120 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.

tak sie domyślam 

.

Zapraszam 

ale faktycznie na co dzień mam z tym mały problem chyba w podświadomości bo wybieram buty na płaskim....
Nawet na wyjścia z Nim zakładam takie obcasiki do max. 7 cm... No boję się i nie lubię, kiedy jest widoczna różnica wzrostu między Nami....
Kiedy znów idę z przyjaciółmi gdzieś na imprezę, zakładam takie powyżej 9,10 cm i dopiero w Nich czuję się wystrzałowo i seksownie... 
Często przywożę je nawet z zagranicy,a One światła dziennego nie ujrzały dotychczas...

"