|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rodzice-TŻ-nocowanie
Cytat:
Mnie dzieci pytaja gdzie ide, jak widzą, ze sie ubieram i nie wynika to z tego że sie boją ale po prostu ze zwyczajów naszego domu. My ogólnie dużo ze soba gadamy, opowiadamy sobie jak było na imprezach, tak ogólnie oczywiście, bo w wielkie szczególy nikt się nie bawi. Dla mnie to jest po prostu jak najnormalniejsze w świecie, że jak wychodzę to drę gębę , że idę do sklepu. Ja jak jadę do moich rodziców do domu, to tez to robię a oni mi mówią że wychodze do p. Basi, wrócę za 15 minut Albo ja pytam: gdzie idziesz, a trudno posadzić mnie o strach przed pozostawieniem ![]() Takie zwyczaje po prostu były w moim domu, ja je przeniosłam do swojego a moja siostra do swojego, tam się tez zwykle drą w holu, że: idęęęę do Asiiii ![]() Dlatego tez pytałam czy takie były zwyczaje w Twoim domu, czy też dopiero teraz ojciec je wprowadza.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2010-02-07 o 15:12 |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Rozeznanie
|
nic na sile, rodzicow pewnie nie przekonasz, bo trudno zmienic takie nastawienie. nie wiem, jak daleko od miejsca zamieszkania studiujesz, ale pomysl o innym rozwiazaniu ''problemu''. moze niech Twoj Tz czasem przyjedzie do Ciebie na weekend? albo Ty wybierz sie do niego na weekend/noc, a pozniej zrob rodzicom niespodzianke przyjazdem? ;>
|
|
#33 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Zgadzam się, ale jeśli chcemy być poważnie traktowani to poważnie traktujmy innych. Z 20 latkiem nie rozmawia się jak z 13-latkiem, nie wystarczą proste zakazy i nakazy. Zauważyłam, że u mnie takie metody wywołują wręcz skutek odwrotny i sprawiają, że nastawiam się przeciwko nim. To co mówią nie jest podparte żadnymi argumentami.
|
|
#34 |
|
Zadomowienie
|
jestem zdziwiona reakcją w tym temacie, większość pisze o skrępowaniu rodziców, że mogą nie czuć się swobodnie a autorka ma 20 lat, niedawno był temat " chcemy się kochać ale jest rodzina w domu/mieszkaniu" to wszyscy pojechali że jestem dziwna mając takiego zdanie jak w tym temacie bo autorka tez miała 20 lat i seks za ścianą gdy jest cała rodzina to nic złego... widać zdania są podzielone skoro tutaj mowa o spędzaniu czasu w godzinach wieczornych a co dopiero mówić o współżyciu...
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja dziwna jestem, bo zawsze uważałam, że nasz rodzinny dom, nie należy tylko do moich rodziców. ![]() Zawsze traktowałam ten dom jak swój, tzn. wg mnie dom ten należał w równym stopniu do nas wszystkich, mnie, moich rodziców i sióstr. Nigdy nie usłyszałam od rodziców, ze dom jest ich więc muszę się im podporządkować. I pewnie dlatego nigdy nie przeszło mi przez głowę, że mogłabym do niego nie zapraszać mojego TŻ, przecież to jest mój dom więc jak nie tu to gdzie mam z nim spać.
|
|
|
#37 |
|
Zadomowienie
|
nieee, dorosłym się jest jak jest się na swoim, póki co autorka jest w domu rodziców.
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Teraz będę miała piątek wolny i tak sobie dumam że w czwartek wróce, pojedziemy na noc do TŻ i w piątek jakby nigdy nic do domu pojadę, a ich nie będę uświadamiała ze mogłam dzień wcześniej przyjechać. Kombinowac muszę
|
|
|
#39 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mialam to samo
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Blond forever!
|
Ja na szczęście jestem w takiej komfortowej sytuacji, że mieszkam w akademiku i to TŻ przyjeżdża do mnie na noc. Natomiast proponował, abym to ja u Niego została kiedyś, ale dla mnie to byłoby hmmm, nawet nie tyle krępujące, o ile niegrzeczne, bo on mieszka z rodzicami, którzy po pracy chcą odpocząć i czuć się w swoim domu swobodnie, a pomimo wszystko jestem tylko dziewczyną ich syna, nie pierwszą i (oby!) nie ostatnią, ale wiadomo nigdy w życiu nie można być pewnym jak się losy potoczą. I jeżeli rodzice nie życzą sobie, aby Twój ukochany nocował, bądź co bądź w ich domu to musisz to uszanować. Twoi rodzice narzucają takie czy inne zasady i powinnaś się do nich dostosować.
|
|
|
#41 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() Nieraz takie słowa od rodziców usłyszałam, będziesz miała swój dom, to będziesz robić co chcesz. Takie słowa bolą i na pewno nie wpływają na to, że dziecko się lepiej w domu poczuje. Gdybym kiedyś miała swój dom to chciałabym zeby panowała w nim taka atmosfera otwartości, ciepła jak u iizabeli
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#42 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#44 |
|
Zadomowienie
|
ale porównaj sobie dzieci które poza nauką nie mają żadnych zobowiązań do rodziców którzy od rana do wieczora harują by dzieciom było dobrze. Młodzi mają imprezy, wyjeżdżają, bawią się a rodzice najczęściej się poświęcają, to chyba nie jest taki problem by się dostosować ? tym bardziej że to oni utrzymują dom jak już pisałam. Same przywileje byście chcieli mieć? najlepiej przygotować komplet pościeli dla drugich połówek?
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja babcia jest bardzo rygorystyczną i despotyczną osobą ![]() Studjujesz więc nie macie złej sytuacji i popracować nad tym, żeby twój TŻ częściej przyjeżdał do ciebie na weekendy.
|
|
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To się buduje latami i nie polega tylko na tym, że dzieci mają się czuc swobodnie w swoim domu, ale rodzice też.
|
|
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
dokładnie, zgadzam się co do słowa choć nie jestem matką. Po prostu spróbujcie się zamienić z rodzicami miejscami. Zresztą, mieszkam w kawalerce, nie raz zdarzało się gdy wracałam pracy, zmęczona, trzeba było porządek zrobić, prysznic, maseczka czy inna pierdoły a tu współpracownik tż-ta do nas przychodził... i nici, trzeba się ogarnąć bo jest ktoś. Nawet gdybym miała 2 pokoje czułabym się mało swobodnie. Wniosek? kto nie pracuje nie wie jak to jest...
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja studiowałam nie pracowałam, i moi rodzice nie mieli żadnych pretensji do mnie, że mój TŻ u mnie śpi. I to mi się wydaje normalne, bo skoro we własnym domu bym nie mogła z nim spać to gdzie. I co rozumiem, że moi rodzice są nie normalni? Moje młodsze siostry pracują ale pomimo to mieszkają z moimi rodzicami. Czyli wg tej twojej teorii, mogą nocować u nich TZ czy nie?
|
|
|
#49 |
|
Przyczajenie
|
Ehh.. no widze, że nie jestem osamotniona... Co prawda ja nie mam 20 tylko 18 a mój TŻ 21
i o spaniu razem nie ma mowy... Dziwne jest jedynie to, że np. u Was rodzice nie chcą by on wogóle zostawał bo np. się mogą krępować, u mnie z kolei jest tak, że on zostać może na noc i z tym nie ma problemu ale spać musi w innym pokoju po u mnie by nie mógł, to przecież "nie wypada". Naprawde nie rozumiem tago i chyba nigdy nie zrozumiem co złego jest w spaniu razem? Ale może dowiem się tego jak moje dzieci będą kiedyś miały taki "problem". Narazie trzeba cierpieć ^^
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#51 |
|
Zadomowienie
|
skoro jesteś studentką to pomyśl odrobinę ( mam nadzieję że mod mi wybaczy :P ). Tu nie chodzi o pracę ale o bycie u siebie i poświęcenie się dla domu a potem dla dzieci, swoboda we własnym domu na który się haruje to jest aż tak dużo? Tu nie chodzi o pracę ale o swój dom który się tworzy dla siebie. Odsyłam do mojego postu wyżej. Piszę po raz enty: zamień się z rodzicami miejscami, kup sobie mieszkanie i czuj się w nim nieswojo. Raczej nie fajna wizja. Pracujesz zawodowo od 4 lata ale o z tego? ty utrzymujesz dom czy rodzice? pracować a być tylko na swoim to dwie różne bajki. Wracasz do domu, masz masę rzeczy do zrobienia a na koniec nie możesz się czuć swobodnie i pobiegać sobie w bieliźnie bo jest ktoś. Odrobinę zrozumienia.
Edytowane przez Madelaine87 Czas edycji: 2010-02-07 o 15:41 |
|
|
|
|
#52 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli uważacie się za takich dorosłych i musicie ze sobą spać to wynajmijcie sobie mieszkanie - i po problemie ![]() Cytat:
|
|
|
#53 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naucz się czytać ze zrozumieniem. Gdzie ja napisałam, że jestem studentką ![]() Napisałam, że byłam studentką i nie pracowałam a pomimo to spałam z moim TŻ w moim rodzinnym domu. Obecnie skończyłam studia, pracuję, nie mieszkam już z rodzicami, jestem mężatką i razem z moim mężem sami się utrzymujemy!! Nie znasz mnie a jakieś bajki o mnie piszesz. I zadnie w tym temacie mam takie samo teraz kiedy jestem samodzielna, mam własne mieszkanie jak wtedy kiedy byłam na utrzymaniu rodziców!!! Moim rodzicom nie przeszkadzało to, że u mnie spał tż i nadal im to nie przeszkadza, kiedy śpią u moich sióstr ich faceci. Więc kompletnie nie rozumiem o czym piszesz.
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2010-02-07 o 15:51 |
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, ale przecież jak to tak spowiadać się rodzicom "wychodzę, wrócę za około 2 godziny", przecież to siara
|
|
|
#56 |
|
Zadomowienie
|
faktycznie napisałaś że BYŁAŚ studentką. Moja pomyłka ale możesz mi napisać po co tyle wykrzykników? boli cię coś? agresywna jesteś? nie interesuje mnie twoja sytuacja więc nie musisz się tłumaczyć ale wiem jedno, jak będziesz miała dzieci na głowie i będziesz marzyła o odrobinie swobody i spokoju, wtedy pogadamy. Miejmy odrobinę zrozumienia dla rodziców a nie wymagajmy by szli na tylko na rękę
|
|
|
|
|
#57 | |||
|
Nutka nie gryzie!
|
Cytat:
rodzice TZ nie maja nic przeciwko bo bywasz tam sporadycznie,natomiast Twoj TZ przesiaduje u Ciebie bez przerwy jak tylko pojawisz sie w rodzinnym domu...wiesz każdy by mial dość.. ![]() Jak gdzies wychodze zawsze mowie corce gdzie i kiedy wracam ona mi tekże -przez szacunek i dla bezpieczeństwa,bo róznie bywa..
|
|
|
|
#58 |
|
Zadomowienie
|
mamy tu fajny dowód, przykład wypowiedzi osób które mają dzieci. Same widzicie co piszą LUBA i NUTKA. Może wasi rodzice Wam nie mówią że czują się skrępowani dla was? bo idą wam na rękę. Pomyślcie czasem o nich
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jestem agresywna, nie lubię po prostu jak ktoś wypisuje kłamstwa o mnie. Ja mam dużo zrozumienia dla moich rodziców, i kiedy będę miała dzieci będę się starać być dla nich taka sama jak moi rodzice byli dla mnie. Nie każdy kto ma dzieci myśli tak jak ty, moi rodzice mają 4 dzieci i jakoś nigdy nie mieli problemu z faktem, że ktoś u mnie śpi.
|
|
|
#60 |
|
Zadomowienie
|
możesz mi podać definicję kłamstwa? póki c chyba się zapędziłaś, ciężko kogoś okłamać tudzież "pisać o nim kłamstwa" jak się go nie zna, tym bardziej przez ekran monitora. Czekam na deficicję w kontekście "moich kłamstw". Bardzo mnie to ciekawi.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.

Albo ja pytam: gdzie idziesz, a trudno posadzić mnie o strach przed pozostawieniem 

. Data w dowodzie osobistym naprawdę o niczym nie świadczy.
zdebialam i sie pytam ojca, czemu? przeciez jak byla dziewczyna mojego brata konczyla pozno prace to sam jej zaproponowal zeby spala u nas ( a dodam ze dzielilam pokoj z bratem). Na co ojciec" to co innego" :|