|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie cz.XII
Cytat:
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Szotta nie wiem bo mieszkam 30 km za Rzeszowem ale w Rzeszowie perełkami sa drogeria Wispol przy małym rondzie, drogeria w europie w kierunku stacji gdzie są produkty farmony m.in jantar, joanna maski z serii naturia (mleko i miód), kallosy tam też są no i duuuuży Rossmann przy PKP. Jest jakiś zielarski na ul.Rejtana "pod Szyszką" się zwie ale nie miałam okazji tam wstąpić, przechodziłam tylko. W sumie rzadko bywam w Rzeszowie i mam cichą nadzieję że znajdę indyjski sklepik.
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
eee te chińskie za długie...
Jeszcze 7 minut, poczekajcie cierpliwie
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Kilka mi się podobało ![]() Ale prezentacja dobry pomysł- taki zbiór włosów włosomaniaczek
|
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie arkusze zrobiłam ufff
Czekam na twórczość
|
|
#696 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam 17km do Rzeszowa, ale w chwili obecnej to z 300
![]() ![]() ![]() A Wispol - moja ulubiona drogeria, i gdyby miała Babydream/Liliputz to bym Rossmana w ogóle nie odwiedzała No i jest ich kilka - na pewno w Galerii Graffice, w Europie II, i przy Rondzie JPII.Sklepy indyjskie... znam dwa - wiem, że tam mnóstwo ciuchów i biżu jest, bo wtedy tym się interesowałam, niestety nie mogę nic powiedzieć o olejach czy mają I na Targowej jest jakiś zielarski sklep, bo widziałam, ale nigdy nei byłam... coś czuję, że jak wrócę do domu to tylko po sklepach będę latać
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też czekam niecierpliwie. Ta prezentacja to świetny pomysł. Szotta ja tam na kolbuszowej się znam bo niemalże codziennie bywam
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
Magdzia94 ![]() *sympatyczna wizazanka i pilna uczennica. Wierny kibic polskiej reprezantacji. Dla kazdego znajdzie mile slowo, a pewna czarna kotka znalazla u niej ciepy dom.Sumiennie pielegnuje swoje dlugie wlosy, ktore wdzieczne, lsnia z calych sil.* * ambitna i inteligentna, z poczuciem humoru, kibicuje polskim sportowcom, ma piękne karmelkowe włosy i wielkie orzechowe oczy - Magdzia to wymarzona dziewczyna dla większości mężczyzn! Ona jednak żadnego nie chce bo nie są jej godni jednak kiedy już dopuści mężczyzn do zawodów o swe względy, bitwa będzie zacięta!*n0emi * kiedys nazywala sie inaczej, ale to bylo dawno i nieprawda. Przy pomocy wizazu wspaniale zregenerowala swoje zniszczone wlosy – teraz pieknie o nie dba, a one bylszcza z calych sil i pieknie sie ukladaja. Wytrwale schodzi z cieniowania.Przejeta losami nas wszystkich. Nie lubi przesady, lykania tabletek ani mocnych makijazy. Namietnie wyskubuje tusz z rzes.* * kobieta zmienną jest i tak też noemi lubi zmieniać nicki, gdy stare się znudzą piękna kobietka z Białegostoku, ma szczęście w miłości. Szczera i bezpośrednia, nie boi się wyrażać swojego zdania ale stara się być przy tym miłą i kulturalną, co bardzo się ceni *szmyrk *Kot jej gadaAż nam szczęka opada Gorąca z niej dziewczyna Bo aż majtki swe spaliła Jak była mała, to blond włoski miała I zawsze się nimi opiekowała Jej av nasz monitor liże Patrze: Zmokły mi klawisze To jest szmyrk nasz kochany A jej włosy mnie rozkochały* * jako mała dziewczynka miała włosy tak jasne, że była uznawana za małą Szwedzkę teraz Szmyrk lubuje się w rudościach, które podkreślają jej wybuchowy temperament.*Narek *inteligentna i bystra z niej dziewczyna – z tego powodu kiedys nawet byla podejrzewana, ze jest starsza niz jest. Dla wielu wlosowe guru. Ma chyba najdluzsze wlosy z nas wszystkich.**Nasza Ola Ze Zbycha zrobi swego boja Olejowa to jest pani Wcale nie do bani Kokosa każdemu poleca I nasze włosy są piękne że heca Swym włosiem podnieca nawet prosie Bo to jest Narek Czyli koleżanka jak z bajek* * Swoimi wielkimi sarnimi oczami wodzi chłopców na pokuszenie, jednak aktualnie żaden nie dostąpi zaszczytu jakim jest obecność w jej sercu. Dojrzała, inteligentna kokietka, która razem z Magdzią kibicuje polskim siatkarzom* aanika *zna sie na matematyce. Dobrze wie, ze diabel tkwi w szczegolach. Sumiennie pielegnuje swoje piekne wlosy i doskonala cere**Urodziwa to jest pani, Z pięknymi paznokciami. Siatkówki nie lubi, Bo się ze mną i Narkiem czubi Matmę wielbi i szanuje a jej zdolność w oczy kłuje Za Glorią nie przepada, ale.. Oczywiście naszą Venitę posiada W minimaliźmie kosmetycznym gustuje A mnie wciąż zaskakuje Cóż to za pani Z zielonymi oczami? Tak, to Anika Co ma na punkcie swych włosów bzika * *Gustują w niej młodsi chłopcy których kusi swoimi kobiecymi kształtami. Anika jest doskonałą matematyczką, która lubi walczyć o swoje i wie, że stać ją na wiele"xxxmikixxx *Piekna kobieta o pieknych wlosach - niektorzy twierdza nawet, ze ma najpiekniejsze wlosy na swiecie. Ona sama narzeka, ze nie sa juz takie geste jak kiedys i, ze przestaly sie krecic. Lubi zwierzaki, zakupy przez internet, slodycze i rozmowy o kosmetykach. Bardzo kocha swojego, jak sama twierdzi, nieco uposledzonego chomika. Wierna mlecznemu Kallosowi, olejowi z pestek winogron i swojemu TeZetowi.* *Miki, ach Ta Miki, marzą się jej chomiki. Disco-polo słucha dzielnie, choć jej czasem ucho więdnie. Na zdjęciach wygląda tak,że szaleję, każdy chciałby mieć Miki odzienie.* * Piękna Świdniczanka, przyćmiewa swą urodą wszystkie kobiety wokół siebie (szczególnie na zdjęciach ). Dla wielu z nas guru, właścicielka włosów idealnych. Miki to przemiła, ciepła osoba, która ma ciekawe zainteresowania muzyczne, bo kocha disco polo jej pupilem jest chomiczek*dymka *dumna Poznanianka, czarna prawie jak dym papierosow, ktore pali, czym wpedza sie w poczucie winy. Wlosy tez ma oczywiscie czarne; blyszczace i zadbane. Chetnie o nie dba olejujac i maskujac. Dopieszcza je sylikonami, ktore jej wlosy bardzo lubia. Poza tym mila i sympatyczne z niej dziewczynka. Ladna tak, ze co chwila jakis chlopak traci dla niej glowe, ale nie tak latwo ja zdobyc - jest wybredna i wciaz szuka »tego jedynego«. Bardzo kocha swoje trzy koty, o ktore troszczy sie najlepiej jak potrafi.Posiada przenikliwy, matematyczny umysl.* *chociaz otacza ją dymek papierosowy, oślepiający blask jej długich włosów przez wszystko sie przebije. Dodajmy jeszcze jej wszechstronność i cholernie duzą inteligencję i juz można zazdrościć, ze sie nie jest Dymką **Dymka, ciemne to dziewczę, co ostro popala, choć dobrze wie, że płuca sobie rozwala. Razem z innymi brzuch ćwiczyć chciała, mimo że niejedna Włosomaniaczka "po co ?!" pytała. W głowie facetom miesza całkiem nieświadomie, czyż to jej wina,ze wiszą przy niej tak jak rzep przy psim ogonie? Wrednym babskiem się zwie, chyba z tym zgłupiała, albo po prostu wrednej baby w życiu nie widziała. ** Dymka, choć kobieciątko małe włosy ma bardzo okazałe, czarne, długie, lśniące męskie zmysły rozpalające ![]() ![]() **Łamaczka męskich serc, niedostępna dla nich Królowa Lodu, jednak do bram jej serca może zapukać brunet niosący dobre czerwone wino Dymka to geniusz matematyczno-informatyczno-...cybernetyczny... wpędza w kompleksy mężczyzn którzy nie potrafią jej dorównać*viki1988 *ma naturalnie proste wlosy ale mimo to zdaza jej sie uzywac prostownicy. Jednakze wlosy meczy tylko w wyjatkowych przypadkach. Na co dzien dba o nie jak moze. Poza tym posiada pelna wladze nad swoja kaprysna cera. Eksperymantuje z kwasami i z mineralami. Zna sie na skladach.* *Jedna z najstarszych stażem bywalczyń wątków o zapuszczaniu, pilna studentka która lubi też się zabawić ekspertka składowa"jyyli *bladolica, pieknowlosa wizazanka o urodzie gotyckiej ksiezniczki. Lubi proste sklady i chetnie dba o swoje dlugie wlosy. Pozytywnie i radosnie nastawiona do zycia, choc czasem zbyt malo asertywna (ale pracuje nad tym). Nie lubi zorganizowanych wyjazdow. Uparcie twierdzi, ze jest niefotogeniczna (choc istnieja niezbite dowody na to, iz to zwyczajanie nieprawda). Wybredna jesli chodzi o jedzenie. Fanka seriali i kotburgera, lubi dlugo spac. Jezdzi konnno i potrafi odmieniac slowo kocham po lacinie. Marzy, ze kiedys bedzie to robic w suomi.**Bo w Jyyli jest seks co pali i niszczy Dziesiątki już serc wypalił do zgliszczy Z włosami opływa jej biodra i biust A ona wciąż żałuje mężczyznom swych ust Lecz jej serce pozbawi w końcu chłodu Mężczyzna rodem z Sagi o Ludziach Lodu Takiemu odda bez reszty, bez łez Swych włosów długi warkocz i duszę i seks Reszty pasemek się jeszcze pozbędzie I w pełni szczęścia wreszcie żyć będzie* *Kolejna łamaczka męskich serc która ma ciągoty do swojego byłego, który nie jest jej godny ale wciąż ją kręci ma jedne z najdłuższych włosów wśród zapuszczalskich. Jest posiadaczką wyjątkowej, oryginalnej urody elfiej księżniczki**Jyyli to bardzo krytyczna osoba, nie umknie jej żaden fałsz i zła ozdoba. Śpiewu swego pokazać nie chciała, choć zgraja Wizażanek o to błagała. Piękna, niczym elf, ona niesłychanie, każdego gracza MMORPG w osłupienie wprawić jest w stanie. Przy niej blednie Nisim i olej Jojoba, bo świetna z niej będzie śpiewaczka, może operowa.* motylek1007 *Prawdopodobnie najmniejsza wizazanka. Ale choc mala, ma w sobie wielka sile. Nie boi sie stawiac na swoim ani mowic glosno o tym, co jej sie nie podoba. Taki maly uparciuch z niej. Przejeta losami »braci mniejszych« walczy z pseudohodowlami, dokarmia golebie, a w domu dwoi sie i troi, zeby dogodzic swoim malym swinkom. W kwestiach wlosowych wybredna – nie uzywa byle czego. Najbardziej na swiecie kocha lorysy i olej kokosowy. Dba jak moze o swoje geste mohery, a one odwdzieczaja sie jej blaskiem i miekkoscia. Niektorzy posadzaja ja o zwiazki z agentem 007, ale dementuje takie plotki.* *Gdy Motylek była mała wcale zwierząt się nie bała, Do obory pomykała, cały dzień je podglądała. Teraz ma już swoje świnki, co dzień czesze ich czuprynki. Pokazuje nam Bobika, ma na jego punkcie bzika. Na Wizażu wciąż spamuje, w pracy posty produkuje, Yerba Mate se popija, o Lorysach nam nawija, Piecze ciasta i ciasteczka, bardzo miła z niej babeczka. * *Nasz Motylek spokojniutki wnet odgania wszystkie smutki Na Tż-ta czasem czeka a on w pracę swą ucieka. Już przeminął dzionek cały, smutny nasz Motylek mały. Krowim plackiem go częstuje a on jej punkt G znajduje. Ich samochód wciąż się psuje na skrzydełkach w świat pofrunie. Kocha wszystkie czworonogi na sterylkę wciąż je goni. Świnki Morskie ma aż dwie Bibi, Czandor tak je zwie. Pewnie same dobrze wiecie najszczęśliwsze są na świecie. Świńskie stópki ktoś serwuje myśli chyba że otruje. Warzyw woli zjeść pół tony to ją tylko zadowoli. Wciąż nas kusi mazidłami lecz pieniędzy my nie mamy Lorysami nas katuje aż ktoś w końcu ją zbanuje. Szacun wielki dla Motylka bo kochana z niej dziewczynka!* *Być Motylkiem, być Motylkiem - marzę ciągle będąc Dymką Być Motylkiem, bo motylek jest przesłodką wprost kruszynką Krowie placki ciągle piecze, i Lorysy wciąż dostaje Od Tżta, który podobno prezentów nigdy nie daje Kurzych nóżek wprost nie cierpi, prawie tak jak swej teściowej Za to losem istot mniejszych wciąż zawraca sobie głowę. Czasem tylko tupnie nogą – ludzi w szereg poustawia Bo wybieranie talerzy to nie jest przecież zabawa Jej kolekcja masek wszelkich jest powodem wielu wzruszeń I ja taką Włosomaniaczką kiedyś przecież zostać muszę *Bejjka *szczesliwa wlascicielka trzech kotow (w az tym dwoch gadajacych!). Mieszka z nimi i swoim ukochanym TZtem. Ma mocna glowe i podobno dobrze gotuje. Pelna ciepla i optymizmu. Lubi podrozowac, nie lubi sie nudzic. Kocha sukienki. Przejeta losami kazdego zgubinego wlosa, dba o swoje wlosy jak tylko moze. Na wszelkie sposoby dogadza tym swoim swoim pieknym, czarnym kudelkom.* *Ciemnowłosa Bejka nasza To stuprocentowa Wizażanka Doradzi i pocieszy kiedy trzeba Nie jest z Niej rasowa Poznanianka W Scrabble bardzo chętnie grywa A do tego sączy drinki bądź winko Na drugi dzień zwykle dogorywa Wolno jej - już małą dziewczynką Czy TŻ wygrywa Czy ona mu czasem dowali Pewnie przez skromność swoją Nigdy się nie chwali Cały dzionek w domu siedzi I udaje że pracuje Ale prawda jest zupełnie inna Znowu wizaż podczytuje Może kiedyś się spotkamy Na koncercie w Starym Kinie Choć zanim to nastąpi Pewnie dużo wody w Warcie upłynie* *Piękna brunetka która czasem za bardzo przejmuje się swoim wiekiem. Wciąż walczy z wypadaniem i trzymamy kciuki, żeby jej się udało" otako *właścicielkapięknych długich nóg które eksponuje w swoim avie, które jednak często są mocno poobijane ;-) fanka serialu "Skins", skrycie marzy o podróżach, na razie zadowala się oglądaniem zdjęć w internecie. Nie lubi kotów w przeciwieństwie do większości zapuszczalskich, woli psy Lubi pić "Perłę eksport cokolwiek to jest ![]() ![]() *19agusia91 *mila wizazanka obdarzona talentem wokalnym. Z muzyka ma w ogole duzo wspolnego – spiewa w zespole (w internecie mozna znalesc jej kawalki), lubi tance i inne plasy, ciagle czegos slucha. Wlascicielka slynnych »antenek«. Lubi wlosowe »pysznosci«. Nie przepada za ekstrawagancja.* *Maturzystka, która ma piękny głos i kocha śpiewać racząc nas tą przyjemnością zachwyca długimi szczupłymi nogami. Ma kochanego TŻ który zrobi dla niej wszystko *kasiamajo *wegetarianka z przekonania; znana miedzy innymi ze swojego talentu kulinarnego. Lubi sie tulic. Nosi duze, czarne okulary nadajace jej slicznej twarzy powagi i elegancji. Maluje portrety. Ma nieprzyzwoicie dlugie wlosy, czego nikt sie nie spodziewal.Z nie do konca jasnych przyczyn nazywana przez swojego TZta kurczakiem.* *chociaz jest wege, nic jej nie zwiedzie. O włosy i TZ dba, bo to wszystko co ma. Wie co jesc by życ zdrowo, lecz nikt nie nazwie jej krową Nasza wege jest ok kazdy o tym wie " *Ma artystyczną duszę i zaskakująco długie włosy, które falują w niesamowity sposób Wegetarianka, żyje zdrowo i świetnie gotuje*blondyna789 *jak sama nazwa wskazuje posiada wlosy wkolorze blond. Kiedys byly bardzo jasne, teraz powoli je przyciemnia. Jej wlosy duzo przez nia przeszly, ale teraz na nie chucha i dmucha. Dopieszcza je roznymi specyfikami i nie szczedzi im pieniedzy. Twarda z niej sztuka, nie daje sobie w kasze dmuchac ani wchodzic na glowe. Lubi dobra zabawe i inne szalenstwa. Poza tym jest doskonale zorganizowana, nie barkuje jej motywacji i sily do dzialania – dzielnie ciagnie dwa kierunki studiow, pracuje, czasem zajmuje sie (nie swoim) dzieckiem, ale zawsze znajdzie czas na wizaz.**Nasza Blondi świetna laska ripostuje co nie łaska. Cała szafa w szwach już pęka a Blondyna wniebowzięta. Na antenie raz też była serc złamała milion chyba. Blondi naszą jest królewną której tutaj wszędzie pełno. W pracy ciągle nam spamuje wizażanki bajeruje. Do fryzjera zimą poszła by naprawić se odrosta. Himalają olejuje swe kudełki bardzo czule. Skalp naciera ile sił by w antenkach cały był. Tylko coś pamięć siada naszej Blondynie ale od zdjęć się już nie wywinie!* *Blondyna to twarda babeczka nie daje sobie w kaszę dmuchać, ma wybuchowy charakter i lepiej jej nie drażnić dla własnego dobra. Stopniowo przyciemnia włosy, które są nieprzyzwoicie gęste i grube. Rozrywkowa, filigranowa dziewczyna, najbardziej "zachodnia" spośród zapuszczalskich robi swojemu TŻ oryginalne prezenty i zagania go do nauki * desporadka *Desporadka fanka rapu Skumaj to dziewczyno, skumaj to chłopaku. Lubi Tego Typa Mesa Nie spod budki z piwem dresa. Ceni Eldo i O.S.T.R.-ego Musisz o tym wiedzieć koleżanko i kolego. Coraz rzadziej u nas cytuje Lecz z ukrycia podczytuje. Trochę się martwimy jej nieobecnością. Może wkrótce zaskoczy nas swoich włosów długością *---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- wuala
Edytowane przez mOna01 Czas edycji: 2010-02-07 o 16:10 |
|
|
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
Dużo tego
Anika coś ty wymyśliła![]()
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
niektóre wierszyki są powalające
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
Ha ha ha ha
padłam! Super genialnie to zrobiłaś! Mnie zabrakło ale nic, wiersz o Miki wymiata
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
Bo w jyyli jest sex
|
|
#703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
Monuś na wierszykki o Tobie musisz poczekac na Dymkę
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
wiem właśnie
![]() czy mogę oficjalnie zostać uznana za producentkę najdłuższego posta w historii zapuszczalskich? ![]() ![]() ![]()
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie tak
|
|
#707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madziu, nawet wiem, który jest Twój ![]() Dziekuję wszystkim za twórczość, niestety nie jestem w stanie rozpoznać reszty .Jeszcze raz muszę potem to wszystko przeczytać, myślałam, że będzie tego mniej. |
|
|
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
Tak
no nie zgłosiłam się bo zgłoszenia były w ostatnim wątku w którym byłam gościem i po prostu przeoczyłam. To nic, ale Ty to wszystko wymyśliłaś? Normalnie podziwiam Cię!
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
Mona.. masz talent
).... ja nie wiem co ja tu robie, jakie beztalencie wśród samych gwiazd![]() do następnej edycji ja też sie zgłaszam łoooj, kiedy ja tu ostatnio cos pisałam chyba dwa dni temu, ale gonicie z tymi postami. Ja wczoraj zal jeden egzamin jeszcze zostało mi poprawienie jednego egz na dziennych i spodziewam sie kolejnej poprawki (z tego przedmiotu większosć roku sie spodziewa poprawki więc nie jestem sama ) no i jeszcze zaliczenie jednej różnicy programowej i... to byłoby na tyle... wreszcie widze światełko w tuneluszkoda tylko że ferii nie będę miałą a tak.. to czuję sie samotna, ciągle tylko o tych Walentynkach
Edytowane przez Smerfetkaa Czas edycji: 2010-02-07 o 15:47 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
walentynki to takie komercyjne święto
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
A kiedy ja ostatnio w Kolbuszowej byłam...
![]() Wiersze świetne niektóre A jeśli pomysł prezentacji się podoba, to ja podejmuję się w ferie zrobić. Tylko prosiłabym wybrane zdjęcia na PW? Chyba że motylek chce zrobić, w końcu to nie mój pomysł.
Zwariowana, zabiegana, zakręcona. Edytowane przez Szotta Czas edycji: 2010-02-07 o 15:49 |
|
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
"jednak kiedy już dopuści mężczyzn do zawodów o swe względy, bitwa będzie zacięta!*"
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
mi też sie te chińskie nie podobają
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
Aniko dziękuję za to zdjęcie
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
nie, nie chce, nie mam zdolności komputerowych
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
Idę się uczyć
|
|
#717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a (de)motywator jest świetny ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- zobaczcie to http://www.youtube.com/watch?v=1gL5OIxu1VQ&NR=1 jestem ciekawa co one z nimi robią na codzień....
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
chyba na 1 mycie idzie 1 odżywka
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=ndh24...1&feature=fvwp jakie kobiety kiedyś miały gęste włosy
|
#720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajne takie zdrowe bez chemii
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.

I na Targowej jest jakiś zielarski sklep, bo widziałam, ale nigdy nei byłam... coś czuję, że jak wrócę do domu to tylko po sklepach będę latać

*
dla własnego dobra. Stopniowo przyciemnia włosy, które są nieprzyzwoicie gęste i grube. Rozrywkowa, filigranowa dziewczyna, najbardziej "zachodnia" spośród zapuszczalskich
*

21.06.2014r.