![]() |
#91 | |
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: Rodzice-TŻ-nocowanie
Cytat:
Po pierwsze nie oburzyłam sie, napisałam tylko o mnie. Po drugie-ona nie chce go nocować u siebie tylko u rodziców- u siebie jak najbardziej niech nocuje. I tak- zależy to od wychowania, widać rodzice usiłowali ją wychować tak aby tego nie robiła,sądząc po ich reakcji. Niestety to mieszkanie rodziców i mają sobie prawo życzyć lub nie odwiedzin różnych osób, a to ze jest dorosła nie ma nic dorzeczy-jak będzie sie sama utrzymywać i sama mieszkać to sobie będzie robić co chce. Ja nie mówie ze to źle nocować faceta w tym wieku-mówie ze żle jest to robić w mieszkaniu rodziców, gdy oni wyraźnie mówią ze tego nie chcą.
![]() |
![]() |
#92 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#93 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
gdyby powiedziała to by policja wiedziała od czego zacząć a tak nikt nie wiedział co i jak. Co do bezpieczeństwa nigdzie nie jest bezpiecznie, mnie napadło dwóch kolesi po moim blokiem, oczywiście byli z drugiego końca miasta. A mieszkam na obrzeżach w bardzo bezpiecznej dzielnicy. ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ale to w końcu Twoja sprawa jaki model rodziny Ci się podoba. Tak, popieram, jak marzysz, masz głupich rodziców, bo Wam robią uwagi, żeby Wam się nie zasypiało na tej kanapie tylko grzecznie o w miarę sensownej godzinie TZ wrocił do siebie. I jeszcze Cię spowiadają, jak po lakier wyskakujesz w laczkach, no bezczelni. ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-02-07 o 18:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
A duży dom to było marzenie mojej mamy, nie robiła tego dla dzieci, więc nie ma co tak myśleć, że się poświęcali żebym ja miała dom ![]() Sama napisałam, że nie uważam się za dorosłą, ale to nie znaczy, że nie mam prawa do tego, żeby moje zdanie było przez rodziców brane pod uwagę. Na tym polega komunikacja, a bez komunikacji czy to w związku czy w rodzinie daleko nie zajedziemy, prawda? I sama napisałaś że to nie jest sprawiedliwe, więc czemu mamy się godzić na niesprawiedliwość?
![]() |
![]() |
#96 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-02-07 o 18:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 | ||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Nawet 40latek, samowystarczalny, czasem musi mamusi dziecko zostawić, bo akurat tak wyszło ze praca, partner też zajęty i co? To świadczy o tym, że jest niesamodzielny? Moja mama kiedyś zapowiedziała mi i mojemu rodzeństwu, że ona by się bardzo cieszyła jakbyśmy wszyscy w domu zostali ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
Proszę tego nie sprowadzać do "wyprowadź się" bo wtedy to problem dopiero by się zaczął. To nie jest aż taka afera, że ja z nim, a oni ze mną, z tego powodu żyć nie mogą.
![]() |
![]() |
#99 |
BAN stały
|
ale mieszkać z rodziną i nie mówić, że się gdzieś nawet na chwilę wychodzi to jak dla mnie oznacza traktować dom jak hotel a nie jak dom.
![]() ![]() trudno, abyś bedąc na studiach dzwoniła do domu i meldowała, że lecisz po wietkonga ![]() ![]() A co do tematu głownego to narzekasz, nie musisz zasypiać z tz i budzicie się nagle 2 rano, Twoi rodzice nie bronią Wam razem przesiadywac, nie życzą sobie noclegowni u Ciebie w pokoju i mają do tego prawo, nie pogwałcają tym samym Twojego prawa do posiadania własnej opinii. Rozumiałabym, gdyby byli tacy wredni i zdejmowali Ci drzwi od pokoju. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Kiedy nie śpimy to TŻ normalnie wychodzi koło 12 czy coś, ale gdy tata widzi że nie wychodzi to wg mnie mógłby dać spokój i nie budzić nas, wiedząc że i tak koło 2 pewnie się przebudzimy i TŻ pojedzie do domu.
![]() |
![]() |
#101 |
BAN stały
|
nie daje spokoju bo chce, abyście skonczyli z nawykiem drzemania do zbyt późnych godzin, heloł.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Moja kochana mamusia ma na tyle klasy że nawet przy nas(tzn. domownikach) nie paraduje w majtkach
![]()
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2010-02-07 o 18:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() 2. Właśnie, mówisz, wspólnie ustalonych. U mnie one są raczej narzucone.
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
skoro piszesz że zasady zostały narzucone tzn że jakieś są tak? jaka jest ustalona godzina przesiadywania? jesli ojciec się wkurzył to pewnie nie trzymaliście się zasad. Co do wspólnych zasad co to za problem żeby powiedzieć o tym rodzicom i porozmawiać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() A tą kobietę o której piszesz i tak by zdążyli zamordować, czyż nie?
![]() |
![]() |
#108 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
widzisz... co jest zabawne w tej historii? że gdy znaleźli ciało okazało się że zmarła 2 h wcześniej. Gdyby powiedziała, idę do sklepu pod domem, to byłoby pierwsze miejsce od którego policja zaczęłaby szukać a tak zaczęło się od obdzwaniania znajomych itd czyli od pierdół. Zresztą co ja ci będę tłumaczyć? takas dorosła a wierzysz ze z chłopakiem jesteś bezpieczna? zdziwisz się jak cię kiedyś napadną. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie taka afera a jednak kazda strone to uwiera. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | ||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
A zasypianie to często nie jest zależne ode mnie, czasem trudno to powstrzymać, oni o tym wiedzą. ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Powiedzmy ze dość specyficzny przypadek...
![]() |
![]() |
#111 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wiesz co jak dla mnie to ty szukasz problemu na siłę. piszesz że: - nie chodzisz na imprezy, nie wyjezdzasz, wracasz szybko do domu, przed 20 - w domu wszystko ok ale masz narzucone zasady - twoj ojciec to .. bo we wlasnym domu zwrocil uwage twojemu facetowi - wszedzie czujesz sie bezpiecznie z facetem i generalnie co do kwestii uwazania na siebie podchodzisz lajtowo podsumowując wszystko co zostało ujęte w tym wątku jak dla mnie jesteś, nie zrozum mnie źle, ale małą rozkapryszoną dziewczynką która tupie noga i mówi że chce lizaka, wszystko jest na nie. wiele, oj wiele musisz sie jeszcze nauczyć bo póki co ... ech szkoda gadać ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- nie no jasne, przecież to logiczne z tą różnica że póki co twój ojciec jest głowa domu. Ty myślisz ze on wie ale może on nie wie? jezu, zresztą postaw się w sytuacji rodzica, skoro po całym wątku jak pisałam jesteś jeszze małą dziewczynką to jak ojciec ma cię traktować poważnie i dorośle? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Ciri, wybacz, ale Ty tu jak małe dziecko,
![]() Jeśli naprawdę nie rozumiesz o co chodzi w tym mówieniu gdzie się idzie, to mnie już ręce opadają, niech sie Twoi rodzice z Toba męczą, jesli do tej pory Ci tego nie wyjasnili, to ich problem ![]() Nawet nie wiem w tym wypadku, czy mi ich szkoda
![]() |
#113 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
I teraz mi nie wmawiaj że większość osób udałoby się uratować, np. od gwałtu gdyby tylko powiedziały gdzie idą... Zresztą proponuje temat przestępstw zakończyć, bo nie po to wątek został założony.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2010-02-07 o 19:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak napisałaś o moich rodzicach: Co do tematu zamień się z rodzicami miejscami tak jak już mówiłam albo poczytaj wypowiedzi nutki i lubej
![]() |
![]() |
#115 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Izabela tym cytatem dodatkowo prócz ciri mnie rozbawiłaś, używałam stwierdzenia "zamień/cie się z rodzicami" w tym wątku kilka razy, nie tylko w stosunku do ciebie... opadają.. nie moge,no Edytowane przez Madelaine87 Czas edycji: 2010-02-07 o 19:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokladnie
![]() |
![]() |
#117 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() Zostawmy mówienie gdzie się idzie, po prostu uważam że nie zawsze jest taka potrzeba. Na ogół mówię, żeby nie było.
![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja piszę o sytuacji kiedy skierwałaś te słowa do mnie i na te słowa ci odpowiedziałam pisząc że nie muszę się zamieniać z rodzicami, bo wiem co myślą na ten temat.
![]() |
![]() |
#119 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ty naprawdę nie jesteś zbyt rozgarnięta, zamieniając się z rodzicami nie będziesz wiedziała co myślą, chyba że wejdziesz do ich mózgownicy, tylko co czują. Nie nauczysz się odczuć rodzica póki sama nie zostaniesz rodzicem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem dlaczego mnie obrażasz
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:21.