![]() |
#3181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na kolana! Czyli zazdrośnic część XII :)
Cytat:
Jeśli będzie wtedy u mnie i dostanę hasło "marian" to proszę bardzo, niech idzie ze mną i pozna przynajmniej moich kolegów. Ale jeśli nie... nie mam zamiaru specjalnie go zapraszać, tymbardziej, że on sobie wybiera imprezy na które mnie zabierze a na które nie...
![]() ![]() |
![]() |
#3182 |
Zadomowienie
|
Do Zwiesika
![]() Aha ![]() ![]() A co studiujesz, jeśli można spytac? ![]() Edytowane przez aanix Czas edycji: 2010-02-07 o 14:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#3183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3184 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na uczelni macierzystej studiuję Metody ilościowe i systemy informacyjne, a na wygnaniu jestem na programie JOSZEF . A jestem na rocznym programie, bo się pomyliłam i niechcący wrzuciłam ten program na 5 miejsce na liście preferencji (byłam zmęczona, bo miałam duże obłożenie w pracy) - a Tż kazał jechać, więc już wyjścia nie było ![]() A ja chciałam jakiegoś normalnego Erasmusa, a tu się uczyć trzeba ![]() Może ja wyjaśnię dla ogółu Nick: "Zwies" - przyjęło się między mną a Tż, że ja do niego mówię Miś, a on do mnie Zwierzak - i stąd Zwies (po ewolucji - Zwierzak, Zwierz, Zwieszak, Zwies ![]()
![]() |
#3185 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Uciekam bo zaraz Tż będzie ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez madziamacius8786 Czas edycji: 2010-02-07 o 14:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3186 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3187 |
Zakorzenienie
|
Jakbym to akceptowała to raczej nie próbowałabym go przekonać że to nie do końca jest takie piekne jak jemu się wydaje
![]() Mi się to nie podoba, on uważa, że wszystko jest ok... Trudno, chyba mamy konflikt interesów ![]()
![]() |
#3188 |
Zakorzenienie
|
Zwies to fajnie
![]()
#3189 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A nick masz słodki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3191 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3192 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak nie mieszkaliśmy razem, sytuacja była jasna: jak on wraca ode mnie (często szedł pieszo te kilka kilometrów) albo ja od niego, to po powrocie był sygnał. a jak wiedziałam, że się z kimś umówił - lub odwrotnie - to też sygnał po powrocie. Oboje mieszkamy w jednym z najbezpieczniejszych miast na Śląsku, ale jak się wraca wieczorem, przechodzi przez ulicę, nie wiadomo, czy jakiś pirat drogowy nie zaatakuje. my nawet teraz sobie ślemy sygnały, że w pracy jesteśmy już itp. ![]() ale musiałam go tego nauczyć, bo na początku sądził, że tylko ja powinnam mu dawać znać ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nooo co Ty...najbezpieczniejsze miasto na śląsku to moje miasto ![]() ![]()
![]() |
#3194 |
Zakorzenienie
|
motyl, nie przeczę
![]() ![]() ej, wiecie może za co same-wiecie-kto dostała bana? jak coś to możecie pisać na mejlu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3195 |
Zakorzenienie
|
Impreza to za dużo powiedziane - z tego co wiem to spotkanie rodzinne - jego mama, tata, brat z żoną i on - chyba, że ktoś jeszcze, ale o tym już nie wiem.
W sumie pewnie jakbym wyraziła chęć pojechania zabrałby mnie, przy czym chyba sama nie chciałabym zbytnio - jego rodziców poznałam na ślubie jego brata, tam też nie było zbyt dużo możliwości na ich poznanie. Poza tym wiem, że w jego domu nie miałby zbytnich możliwości na przechowanie mnie - i czułby się skrępowany. OlkaR Mam nadzieję, że mimo wszystko jakoś się wam idealnie ułoży ![]() aanix Chyba Cię rozumiem ![]() ![]() Motylku To jest ciut bardziej skomplikowana sprawa ![]() Masz rację, że można tam normalnie studiować - wystarczy zdana polska matura. Na większość kierunków nie ma egzaminów wstępnych, ponieważ oni są do tego przyzwyczajeni i raczej nie zanosi się na zmiany. Studia też są bezpłatne. Co do egzaminów - to jest naprawdę ciężko ocenić. Akurat na tym programie muszę zdać kilka egzaminów takich samych co tubylce - przykładowo Prawo Austryjackie, czy angielski. Do prawa nie podchodziłam jeszcze, ale angielski cieszy się największą ilością osób, która go nie zdaje (jest specyficzny, ale to już dłuższa opowieść). Ciężko mi na nich ocenić poziom. Na pewno są czasami skrupulatni i baaardzo konkretni - co wdało mi się bardzo we znaki na innym przedmiocie -materiał banalny, wręcz śmieszny, a mimo to zabrało mi 5 pkt na 100 do zdania - były pytania otwarte a pani miała bardzo szczegółowe odp - z dokładnością do konkretnych zdań ![]() ![]() Ogólnie to ludzi nie umieją liczyć i są bardzo ograniczeni myślowo - nie mają wyobraźni, dzięki czemu mnie na przedmiotach informatycznych traktowali jako geniusza i byli pod wielkim wrażeniem (u mnie na uczelni teraz nawet nie dostałam stypendium naukowego, więc geniuszem nie jestem ![]() ![]() EDIT: a pytania otwarte polegało na obliczeniu czegoś (tak z 10 wierszy ) i na podaniu wyniku - ja policzyłam w myśli i wiedziałam,że nie ma sensu osobno liczyć i opisałam werbalnie i dostałam 0 pkt, mimo, że u nas za taką odp na to pytanie dostałabym maksa ![]() ![]()
Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy ![]() Edytowane przez Zwies Czas edycji: 2010-02-07 o 15:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#3196 |
Zakorzenienie
|
zwies, a w jakim jezyku sie uczysz?? po niemiecku czy anielsku?
#3197 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3198 |
Zakorzenienie
|
W byłym semestrze po niemiecku (był English Business Communication - czyli angielski uczony po niemiecku, choć większość podręczników była w znacznej części po ang)
W kolejnym semestrze będę mieć co najmniej jeden przedmiot po ang. A poziom też myślałam, że niższy jest - ale mam wątpliwości, bo oni duży nacisk kładą na praktykę a nie na teorię. Są zalety i są wady ![]() Edit: Motylku ja im tylko udowadniałam, że dodawać nie umieją ![]() A jeden z wykładowców to się nawet dowiadywał jak mi u innych idzie ![]() Ale co jak co - Podstawy Javy oceniam na wysokim poziomie ![]()
Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy ![]() Edytowane przez Zwies Czas edycji: 2010-02-07 o 15:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#3199 |
Zakorzenienie
|
motyl, nie wiem, za co ma bana... powiedz mi, powiedz! podziel się tą tajemną wiedzą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3200 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlaczego zablokowali Ilsę? katarakta, ogromne gratulacje! ![]() Ja mam teraz ferie, jeszcze mi został tydzień. Zaliczyłam sesję, zdałam egzaminy, gramatykę opisową i angielski język biznesu obydwa na +3.
"Płoń blisko mnie, zmysły przypalaj, poparz mnie sobą, nasącz lawą żaru, przeniknij płomieniem wyzwalającym energię z rozgrzanego ciała, przygrzej mocniej jeszcze, pustkę wypalaj, wypełniaj wszystko istotą siebie..." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3201 |
Wtajemniczenie
|
katarakta gratuluje
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję zdanych egzaminów ![]() ja mam już plan na przyszły semestr, jest koszmarny... w dni, w które nie będę chodzić do pracy, będę na uczelni do 19.30, a w pozostałe w pracy do 20-21. jedynie sobota (w którą zazwyczaj robimy z P. sprzątanko i coś gotujemy, a wieczorem spędzamy czas ze sobą lub ze znajomymi) zostaje mi wolna. no i czasem niedziela (ale w niedz. zazwyczaj zapraszają nas rodzice na obiad). dlatego strasznie się martwię, że nie dam rady się nauczyć na tę poprawkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3203 |
Zakorzenienie
|
Hajja gratuluję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3204 |
Zakorzenienie
|
ok, idę szykować obiad mej miłości, bo z pracy zaraz wraca
![]() miłego wieczoru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3205 |
Zakorzenienie
|
Ja też idę szykawać obiad Ukochanemu, bo też za jakiś czas powinien być w domu. Co przyrządzasz naj? U mnie spaghetti bolognese, obfocę i wrzuce na Smaczny. Muszę mieć 5 przepisów żeby się załapać do rankingu
![]() A właśnie naj, szef sie odfochał? Edit: Myślę, że Zwies może już dostać hasło i login na pocztę ![]()
Edytowane przez carmelova Czas edycji: 2010-02-07 o 16:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#3206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3207 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#3208 |
Zakorzenienie
|
ja tez
![]() hijja ![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- naj pisała, ze wiadomosc jest na poczcie, a jest tylko odp sanrioo... nic innego nie ma.. ![]()
#3210 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.