|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. V - 'nikt nie ma takiej nadziei jak ja'
fajne to
? bo właśnie czytałam w telegazecie, tak myślałam, żeby obejrzeć.ale House mi się buforuje (tak mi sie wolno buforuje, ze poprzedni odciek przed chwilą ciągle przerywałam na naukę i całe glony i mszaki zrobiałam )Cytat:
---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Michaelowa Nibylanda ma nowy wątek po 6 dniach
|
|
|
|
|
#3722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szczególnie babki moherowe berety A jakie one tytuły wymyślają xd |
|
|
|
|
#3723 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
o jaaa pewnie mój chłopak jutro będzie ściągał u mnie Housa ![]() Moje nazwisko na szczęście jest już na tyle głupie samo w sobie, że nikt go jeszcze nie pomylił :d |
|
|
|
|
#3724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie nie, ona raczej na stałe już. . Ogólnie mam 3 siostry Kasia, Asia (studentka) i Ania (gimnazjalistka). No i Kasia była tą au-pair 2 lata. Wróciła w styczniu na pogrzeb taty,potem wróciła w lipcu, bo jej się wiza kończyła. No i teraz jedzie już tam. Raczej już tutaj nie wróci...Cytat:
co mnie wnerwia. przeczytałam dwa artykuły z polityki, wykapałam się, wydepilowałam, wybalsamowałam i teraz muszę się spakować.
|
|
#3725 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moje nazwisko też ma różne kombinacje, choc wydawałoby się że jest proste. m.in problem czy napisac przez 't' czy przez 'd'. ja to muszę czasem przeliterowac a wogóle jak przychodzą do nas pocztówki na święta z życzeniami, wtedy to można sie pośmiac pójdę już spac ;* dobranoooc[/QUOTE] Moje nazwisko też strasznie przekręcają, a przecież jakby się uczyli w młodości to by je doskonale znali ![]() Cytat:
![]() ![]() No na Twoje muszą reagować fajnie. Podoba mi się Twoje nazwisko
|
|
#3726 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko, że mama miała urlop 2 tyg. więc bilet powrotny A.musiała mamie bilet kupić w takim terminie jak ona chce, więc za "tam" zapłaciła chyba 9,99zł dokładnie a za powrotny coś koło 250zł. ale wydaje mi się, że to i tak nie drogo. kiedyś chłopak siostry chciał zrobić jej niespodziankę. mnie jako prezent ![]() dawno się nie widziałyśmy i 5 dni przed odlotem kupił bilet, zapłacił ok.400zł. Cytat:
bziii ♡. Edytowane przez rehab4181 Czas edycji: 2010-02-07 o 21:42 |
||
|
|
|
#3727 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3728 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() będę uderzała do Ciebie, jak będę chciała bilet kupić ![]() Cytat:
![]() mi JUŻ też ^^Cytat:
może zerknę, jak skończę House'a.mojego też nie mylą, tylko dziwnie reagują, bo właśnie samo w sobie jest... dość wyjątkowe Cytat:
nie patrzyłam nigdy na tytuły tylko na numery wątku |
||||
|
|
|
#3729 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na jakiej stronce w necie ?
|
|
#3730 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak 'w Szczebrzeszynie chrząszcz brzmi w trzcinie' [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;17031996]oj rozumiem Cię moje nazwisko też ma różne kombinacje, choc wydawałoby się że jest proste. m.in problem czy napisac przez 't' czy przez 'd'. ja to muszę czasem przeliterowac a wogóle jak przychodzą do nas pocztówki na święta z życzeniami, wtedy to można sie pośmiac pójdę już spac ;* dobranoooc[/QUOTE] ktoś robi błędy jak wam wysyła kartki na święta? Cytat:
też lubię stare polskie komedie mam koleżankę o tym samym nazwisku ![]() nawet w ziomkach na nk ![]() Cytat:
ja bym chciała tylko pozwiedzać mieszkać na stałe bym nie chciała..mojej mamy cała rodzina praktycznie jest w USA (od strony ojca, mój dziadek był Amerykańcem ) .. ale np. tacy, co utrzymujemy z nimi kontakt.. to za trzy lata już zjeżdżają do Polski na stałe.. bo są tylko do 10 lat żeby dostać emeryturę socjalną i będą dalej w PL pracować.Wujek mówi, że tam nic nie cieszy bo na wszystko Cię stać ![]() a że tu jak się kupiło pralkę automatyczną to się siedziało i patrzyło jak wiruje.. bo tyle czasu się na nią zbierało.. albo jeździło się 20-letnim dobitym samochodem.. a tam ma się dobrą pracę, jeździ się samochodem spod igły, z salonu.. na wszystko stać, nie wybiera się najtańszych produktów w markecie zeby starczyło do 1. kolejnego miesiaca ![]() idę się kąpać Żbiczki ;* i lulu. dobranoc ;** btw, mój kolega sylwestra spędził w Norwegii. za prom w dwie strony zapłacił 15 zł na 3 czy 4 dni ![]() warto szukać takich ofert
No matter how great the talent or efforts, some things just take time. You can't produce a baby in one month by making nine women pregnant. Warren Buffet Edytowane przez mtynai Czas edycji: 2010-02-07 o 21:45 |
|||
|
|
|
#3731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to tam chciałam do pracy na wakacje ![]() hm, a to źle, że nie musisz się martwić, czy dotrwasz do kolejnego miesiąca ?powtórzę się - zawsze można dużo oszczędzić ![]() chociaż... ostatnio, gdy tż mówił mi, że jego kolega i koleżanka z klasy (para) zastanawiali się które audi ta dziewczyna ma sobie wybrać, jako prezent od rodziców, jak zda prawko ( ) - oczywiście nowe, z salonu.to zaczełam sie zastanawiać, czy ja tez bym taka nie była, jakbym srała kasą .ja się zawsze boję tanich ofert. że haczyk będzie. |
|
|
|
|
#3732 | |
|
Konto usunięte
|
może jeszcze zdążysz
kurczę, ale jak ostatnio pisałyście o tym, że jest sporo błędów w Housie to odechciewa mi się go oglądać. człowiek chce się poczuć mądrzejszy a tu zonk :d Cytat:
u mnie błędy robią w adresie. Jeśli numer ulicy się nie zgadza to nazwa ulicy jest zła. Często listy przychodziły zamiast do nas, do mojej babci i na odwrót. Teraz listy latają po wsi. Parę dni temu przyszła kobita z drugiego końca wioszy z listem dla nas i powiedziała, że listonosz się chyba pomylił i dał jej nasz list aż sobie musiałam sprawdzić e, nie moja rodzina mój kolega wynajmuje mieszkanie u jakiegoś bogatego faceta. No i ten facet zaprosił go i innego kolegę na ferie świąteczne do Hiszpanii. Opłacił im wszystko, przejazd, nocleg, jakieś wycieczki ![]() Powiedziałam temu koledze, że w razie czego, gdy będę studiować w tym samym mieście, zamawiam sobie już mieszkanie u tego pana
|
|
|
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez te dwa lata przyzwyczaiła się do tamtej rzeczywistości. Tutaj ciężko jej się odnaleźć. Uważasz, że skoro stać Cię na większość rzeczy to minus? Ja uważam to za duży + . W Polsce trzeba liczyć się z każdą wydaną złotówką, żyjesz od 1 do 1 itd. Mało na co Cię stać. Ich stać, bo dużo więcej pracuję i mają inne zarobki. Po coś w życiu się uczą i pracują, by wieść dostatnie życie. Z resztą tam nie jest ot tak, że zarobisz od razu pokaźną sumkę, też trzeba się napracować. Przecież nie ważny jest stan konto, każdy powinien doceniać to do czego się dorobił. Kwestia jest też jak do tego podchodzą ludzie. Moja siostra np. dużo podróżuje, zwiedza, nie ma monotonii. Wiadomo, że nie jest tam tylko bajkowo i kolorowo, no ale jeżeli swoją przyszłość widzi tam to tylko mogę życzyć jej powodzenia. Ja od dzieciństwa jestem zauroczona Ameryką (i to nie z powodu tych filmów amerykańskich, które mają się nijak do rzeczywistości). Prędzej czy później tam polecę. ![]() lecę spać, paaaaaaaaaaaaa;*
Dzieciństwo kończy się wtedy, gdy bezpowrotnie przestajemy pytać dlaczego. Edytowane przez effciaa16 Czas edycji: 2010-02-07 o 22:09 |
|
|
|
|
#3734 | |
|
Zadomowienie
|
nie, w UK
![]() spoko ja wtedy poproszę sis ![]() Cytat:
|
|
#3735 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3736 |
|
Raczkowanie
|
A ja chcę kiedyś migrować do Austrii
Dobrze wiedzieć, że do UK można nawet za 10 zł polecieć może by tam szukać pracy ![]() W moim nazwisku jak składałam 10 lat temu podanie o dowód to urzędniczka dwa błędy zrobiła, mimo, że nazwisko mam proste, jacyś niedouczeni ludzie w tym urzędzie pracują Przypomniało mi się jak dawałam paszport do kontroli to zazwyczaj ten co sprawdzał parskał śmiechem, albo się mi dziwnie przyglądał i pytał czy to ja jestem na tym zdjęciu, bo taką minę strzeliłam
|
#3737 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mamuśka ubrała mnie do tego zdjęcia w jakąś kieckę z motylem na piersi i wpięła mi we włosy jakąś wielką, białą kokardę |
|
|
|
|
#3738 |
|
Raczkowanie
|
Moja mama też mi lubiła zawsze takie duże kokardy wpinać
![]() Ja już spadam Dobrej nocki wam życzę Jak to dobrze, że jeszcze mam ferie, do 10 sobie pośpię
Edytowane przez eredia Czas edycji: 2010-02-07 o 23:14 |
|
|
|
#3739 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłabyś taka ![]() Cytat:
haha, nieźle .. są jeszcze ludzie na tym świecie ![]() Cytat:
doskonale wiem jak to wygląda. byłam u wujka i ciotki przez okrągły miesiąc. widziałam ile pracują, jak ciężko.. i jak sobie żyły wypruwają, bo im tak każą. urlopu mają tyle, co kot napłakał, bodajże przysługuje im 2-4 dni rocznie. i przlatują do Polski co trzy lata bo inaczej im się nie opłaca. nie mają ubezpieczenia w pracy.. za każdą wizytę u lekarza się płaci.. mój wujek i ciotka nie mają wykształcenia. ona pracuje w firmie ze sprzętem medycznym (sprawdza pod mikroskopem skalpele np.), a wujek na frezarkach.. więc w hałasie. praca ciężka, ale pieniądze (bardzo) duże. i podziwiam, ze Twoja siostra ma jeszcze czas zwiedzać, tzn. inaczej pewnie kiedy ona była ta au-pair.. i się uczy, studiuje.. będzie miała inną pracę niż moja ciocia i wujek.. ale moja ciocia i wujek byli na jednej (!!!!!) wycieczce odkąd są w USA. w Nowym Jorku, dwudniowa. nie mają czasu, ani ochoty.. przy jednym dniu wolnym w tygodniu .. i oboje stwierdzili po tych 7 latach, że to JUŻ nie cieszy. że mają wszystko. i ludziom "z boku" się wydaje, że to fajnie, mają kasę, mają wszystko.. po co narzekać? czy to źle , że się tyle ma? .. no właśnie widocznie źle. Cytat:
serio idę spać ;* dobranoc;*
|
|
#3740 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Jak kto woli
![]() Cytat:
![]() Nie ma problemu ![]() Nie, ja się do tego nie nadaję ![]() Cytat:
![]() No Harrego to trochę z ![]() Ja leciałam Lufthansą z przesiadką w Kopenhadze. Miałam te wszystkie bajery, ale co z tego, jak cały lot przespałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
kupili dom, od początku dwa samochody, od kilku miesięcy mają zieloną kartę. Na początku rzadko przylatywali do Polski, pamiętam, że pierwszy raz po dwóch latach J. na moją komunię (bo to moja chrzestna) Więc są tam już gdzieś od 12-13. Teraz z dziećmi przylatują raz na rok, gdyby nie one, to pewnie dużo częściej. I zawsze było "dziecko będziemy mieć dopiero w Polsce", "zanim M. pójdzie do przedszkola, to my już wrócimy [ma już 8 lat]", "trzecie dziecko w Polsce". Teraz już nic nie mówią ![]() I tak piszecie, że dużo kasy... A w piątek doszliśmy w klasie do wniosku, że im więcej się ma, tym więcej chce się mieć. I ludzie cały czas dążą do tego ![]() ------- Miałam cały dzień zalatany przez jutrzejszą prezentację. Trzymajcie kciuki jutro 8-10 ![]() Dobranoc, Żbiki ;* |
||||
|
|
|
#3741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bella i wygląd miasta, ten Jacob, ojciec Belli, stary Cullen - wszystko się pokrywało z moją wizją tylko dom Cullenów jakiś z inaczej to sobie wyobrażałam. ale przeczytałam tylko Zmierzch reszta mnie nudziła więc po 30 stronach drugiej części dałam sobie spokój ![]() no właśnie, to pewnie zależy od stanowiska itd.. ale nie wyklucza to tego, że ma się dużo kasy.. i tak jak mówisz, im więcej się ma, tym więcej się chce. chyba pomaluję paznokcie ![]() i muszę się do szkoły spakować miłego dnia ;* mój będzie do bani. pierwsze dwie matmy umrę chyba.
|
|
#3742 | ||
|
Konto usunięte
|
no co zrobisz
Cytat:
![]() Cytat:
![]() o tym słyszalam, że są takie promocje. muszę się kiedyś wybrac ![]() jakby co t oja też się zgłoszę ![]() dzień dobry ;* dobrze że mam na 9. no ale lekcje do 15. w ogóle to dzisiaj śnił mi sie mój kochany chrześniak. ehh ciotka tęskni za nim ![]() Justyna bedę trzymac kciuki ![]() miłego dnia ;* |
||
|
|
|
#3743 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale jak kasy nie ma, to chyba gorzej...chociaż, na różne sposoby można to interpretować. Jak to mówią - lepiej być zdrowym i bogatym niż biednym i chorym. Ja na razie chcę się wykształcić dobrze, żeby potem nigdy nie czekać "do pierwszego". [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;17037631] dobrze że mam na 9. no ale lekcje do 15. w ogóle to dzisiaj śnił mi sie mój kochany chrześniak. ehh ciotka tęskni za nim ![]() Justyna bedę trzymac kciuki ![]() [/QUOTE] A ja dzisiaj znów nie idę do szkoły. I tylko 4 dni do ferii Miłego
|
|
#3744 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no to mają chłopy farta ![]() Cytat:
![]() to jest święta prawda ![]() [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;17037631] jakby co t oja też się zgłoszę ![]() [/QUOTE] okey
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobryyyyyy
![]() robię właśnie nigellowe placki na śniadanie, pycha są. ![]() masz rację Justyna, im więcej masz, tym więcej chcesz ![]() dlatego ja zawsze oszczędzałam, od razu więcej i szybciej się kasa zbierała
Edytowane przez blue_apple Czas edycji: 2010-02-08 o 13:17 |
|
|
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry.
Już po szkole, w poniedziałki na szczęście tylko do 12. Sprawdzian z matmy miałam, nie zrobiłam tylko zadania na 6. Tzn. coś tam rozpisałam i dałam se spokój. Nic ciekawego więcej nie mam bo tylko szkoła i szkoła. |
|
|
|
#3747 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wg mnie był zupeeeełnie inny ale co do domu Cullenów się zgadzam ![]() [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;17037631]Justyna bedę trzymac kciuki [/QUOTE] inne klasy kręciły po pół godziny, a my dwie ale jak wszystko wyjdzie tak jak powinno, bo Cytat:
![]() ![]() A ten kebab robiłam, bardzo dobry, tzn sam sos, panierka, super ![]() ![]() Cytat:
![]() Siadam do angielskiego, bo na 17 jadę ![]() Wiecie o której jutro wyjeżdżam do Katowic na tą fizykę? O 5 |
|||
|
|
|
#3748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiemy też się nie mogę doczekać, a potem będę płakać, że chcę znowu do liceum ![]() powodzenia Ci życzę z tym wstawaniem o 4:00 dziewczyny ! u mnie już wywiesili terminy ustnych matur ![]() angielski podstawowy mam 07.05.2010 o godz. 17:10 ![]() polak 17.05.2010 o godz. 14:30 angol rozszerzony 18.05.2010 o godz 12:45 a moja G. ma polski na 18:00 współczuję. egzaminatorzy już zmęczeni i znerwicowani ![]() tyle z nowości dnia ;* do wieczora ;*
|
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
Już są ?!
Ciekawe kiedy u nas dadzą znać o tym. Czy jest może jakiś termin, do którego już muszą wywiesić. |
|
|
|
#3750 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
maskara. u mnie kończą się o 14 ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.

? bo właśnie czytałam w telegazecie, tak myślałam, żeby obejrzeć.
(tak mi sie wolno buforuje, ze poprzedni odciek przed chwilą ciągle przerywałam na naukę i całe glony i mszaki zrobiałam
)

ale małe miały. 
. Ogólnie mam 3 siostry Kasia, Asia (studentka) i Ania (gimnazjalistka). No i Kasia była tą au-pair 2 lata. Wróciła w styczniu na pogrzeb taty,potem wróciła w lipcu, bo jej się wiza kończyła. No i teraz jedzie już tam. Raczej już tutaj nie wróci...

może zerknę, jak skończę House'a.

za cenę.. khym,khym.